Na Write Your Book – februari 2012

Gefeliciteerd, jij bent vanaf nu auteur!

Ik wil je dan ook welkom heten bij de club van het groeiende aantal ondernemers en professionals die het systeem van Write Your Book in 28 Days ontdekt heeft om succesvol een non-fictie book te schrijven en te publiceren.

Het is belangrijk dat je iedere dag je aantekeningen nog eens doorneemt, zodat je alle waardevolle informatie van dit systeem goed in je geheugen opslaat. Op die manier kun je simpel en eenvoudig je plan ten uitvoer gaan brengen.

Afgelopen weekend hebben we al een start gemaakt met het schrijven van een hoofdstuk van jouw boek. Maar vergeet niet om ook nog je onderwerp te testen bij jouw klanten en het beste onderwerp door de checklist te halen. Alleen het beste onderwerp kan ervoor zorgen dat jouw boek een succes wordt.

Oefen iedere dag de “Writing Machine” om je brein te trainen om je in vijf minuten het beste van het beste te geven voor jouw boek.

En voordat je echt begint met schrijven, maak eerst je blauwdruk helemaal af!

Laat je niet ontmoedigen door eventuele obstakels of gedachten die je kunt krijgen tijdens het schrijven. Kijk dan even terug in je aantekeningen en lees wat ik je heb verteld heb over de mythen.

Obstakels die je gaat tegenkomen, zijn niet meer dan uitdagingen.

Interessant genoeg hebben we uitgevonden dat diegenen die uiteindelijk het meest succesvol waren met deze methode, die mensen zijn die een aantal flink frustrerende momenten hadden in het begin.

Onthoud dat het enige verschil tussen een gepubliceerd auteur en iemand die wil publiceren is, dat de gepubliceerde auteur stap voor stap is doorgegaan om tot het gewenste resultaat te komen.

Samenwerking

Tijdens het seminar hebben we gesproken over samenwerking tussen auteurs over hetzelfde onderwerp. Zoals ik heb verteld is dit een goed idee. Gebruik dan het commentaarveld hieronder om in contact te komen met potentiële co-auteurs van jullie boek.

Als laatste wil ik je eraan herinneren dat je dit blog kunt gebruiken om vragen aan mij te stellen naar aanleiding van het seminar.
Plaats jouw vragen in het commentaarveld hieronder en ik zal zo snel mogelijk op dit blog antwoorden.

En dan nu aan de slag met het schrijven van jouw bestseller!

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
55 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bas Beima
10 years ago

Over dat schrijven op de computer:

Het blijft een gedoe vind ik, ik heb een gewone pc, een laptop, een mini laptop, een iPad met extern bluetooth toetsenbord, een netbook.

Werkt eigenlijk allemaal niet echt lekker.

Ik herinner me dat er vroeger, heel lang geleden, een soort toetsenborden hebben bestaan, met een ingebouwd geheugen.

Dat wil ik hebben. Een ding waar je naar hartelust 5 minuten lang op kan tikken, vooral ZONDER beeldscherm, geen mogelijkheden om de tekst die je typt te zien dus, en ook geen enkele manier om formattering, lettertypes enz. enz toe te passen.

Een ouderwetse elektrische schrijfmachine, met in plaats van een vel papier erin een geheugenkaart. En dan liefst dat ie op een accu werkt.

Misschien helpt het ook als je een vel zwart karton op maat van je beeldscherm snijdt en dat er voor plakt als je gaat typen.

Een soort oogklep voor je beeldscherm.

Bas

Moniek Jongerius
10 years ago

Goedemorgen collega auteurs!
Hier een kleine samenvatting van mijn start als Auteur. Maandag: mijzelf enthousiast auteur genoemd en ook geplaatst op mijn LinkedInn profiel. Direct mijn agenda voor 2 weken gevuld met at random 3 woorden uit het woordenboek, zodat ik elke dag 5 minuten kan oefenen in snelschrijven.
Dinsdagochtend: een enorme kater; oh wat doe ik mijzelf aan en kan ik dit wel etc.
Woensdag: vol goede moed full speed gewerkt aan mijn outline.
Bijzonder proces: ben table of contents aan het vullen en tegelijkertijd spookt het volledige 2de boek door mijn hoofd. In de tussentijd veel reacties gekregen op het feit dat ik mijzelf auteur noem. Positieve reacties van wow wat goed etc. Ook direct wat titels kunnen checken.
Donderdag: ben nu halverwege mijn outline/blueprint.

Titel 1ste boek: In je Comfortzone!
Subtitel: Hooggevoelig Zijn
In dit boek geef ik structuur aan HSPérs met practische tips op Mind en Energetisch nivo om comfortabel hooggevoelig te zijn.
Titel 2de boek: Bewust Zijn!
Subtitel: Van Hooggevoelig naar Helderziend
Als HSPér ben ik enorm gebaat met de opleiding van Nisandeh en ik hoor steeds zijn stem in mijn hoofd: It’s a system. Nogmaals dank Nisandeh voor deze fantastische opleiding.
Wellicht kom ik vandaag nog verder, ben namelijk zo enthousiast dat ik mijn outline af wil hebben en het liefst natuurlijk ook mijn blueprint echter ik moet realistisch zijn. Ik vertrek morgen naar het prachtige Les Trois Vallee voor een welverdiende skievakantie met mijn vriend en twee zonen.

Ik wens alle auteurs van deze opleiding heel veel succes met het schrijven van hun boek en denk eraan: It’s a system want dat is het.

Liefs,
Moniek

Willem Timmermans
10 years ago

Hallo collega auteurs,

Het topic van mijn boek is ‘hoe houd ik fitness langer vol in 5 stappen’. De doelgroep is startende fitnessers en fitnessers die ‘verloren lopen’ en dreigen af te haken. Ben je actief in dezelfde ‘discipline’ en denk je een meerwaarde te kunnen brengen, neem zeker contact op. Tips of eigen ervaring zijn absoluut welkom.
Groeten,

Willem

Eva Keeris
10 years ago

Ik heb ook een feestje!!!!

Net een uitgever gevonden voor een gedichtenbundel die ik eerder heb geschreven! Naar aanleiding van wat ik geleerd heb in de training rondom het contract al de eerste onderhandelingen gedaan. Ik voelde me SUPER zakelijk 🙂 Heerlijk!

En: dat betekent dat ik al over drie maanden in de winkels kan liggen met mijn bundel (onder mijn naam in dit bericht staat een link naar de bundel).

Ondertussen hard aan het werk aan de outline en blueprint van het Sprankelboek (werktitel). Merk dat ik nog steeds ontzettend sprankel van de training 🙂

Nog wat tips:
* wil je opnieuw leren typen, en alles wat je aan querty ooit hebt geleerd loslaten, overweeg dan eens om in Dvorak te gaan typen. Het is een andere toetsenbord indeling, vraagt stevig wat investering, maar dan kun je het wel helemaal goed doen.

* Ik heb mijn enquete gemaakt in Google Docs formulieren. Google houdt ook automatisch de ‘stand’ bij en het werkt ook erg makkelijk. Voor de mensen die wel al Google Docs hebben en niet nog een iets nieuws willen doen.

Groet van Eva

Katja Bloem
Katja Bloem
10 years ago
Reply to  Eva Keeris

Hoi Eva,

Wat geweldig zeg! Gefeliciteerd!

Ben bezig met het schrijven van website 1 aan de hand van de blueprint.
Ik ben best tevreden tot nu toe. Begin de wens om het perfect te laten zijn steeds meer los te laten.

Katja Bloem
Katja Bloem
10 years ago

Hallo bestseller-auteurs!

Afgelopen weekend heeft me een enorme boost gegeven.
Intussen start ik de dag met de writing machine, heb ik gebrainstormd en gemindmapt voor mijn website en de outline daarvoor is klaar.

Ik ben op zoek naar de titel-muziek van de typewriter die tijdens het seminar werd gebruikt om aan te geven dat we weer gingen beginnen. Dit muziekje zit wel in mijn hoofd, maar ik wil het graag gebruiken om de dag mee te beginnen. Wie- o- wie?

Verder heb ik onderzoek gedaan, boeken gehaald in de bieb (waaronder twitter for dummies) en moet mijn outline eind van de week klaar zijn en de blueprint begin maart.

Ik heb een beetje haast, omdat mijn boekparty staat op 17 juni (2012). Vanwege de doelgroep, moet het vóór de zomervakantie verkrijgbaar zijn. Het boek ligt er al op mooie gekleurde stapels.
Ik moet dus selfpublished gebruiken eventueel in combinatie met POD (Print On Demand). Ook hier heb ik al onderzoek naar gedaan, maar kom er niet echt uit.

Wie heeft hier ervaring mee?
Wat gebruiken jullie bij Open Circles?
Ik wil zelf de rechten behouden.

Met dit systeem moet het mogelijk zijn mijn doelstelling te halen en ik laat me dus niet beperken door de tijd.
groet Katja

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago
Reply to  Katja Bloem

Hallo Katja,

Tijdens het seminar heeft Nisandeh bijvoorbeeld BookSurge.com en LightningSource.com voor “Printing On Demand” genoemd.
Maar met Google kreeg ik een hele lijst naar boven, dus genoeg keus. En misschien heeft een van de andere deelnemers wel een goede optie voor je.

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago
Reply to  Katja Bloem

Hallo Katja,

Ook wil ik je namens Open Circles nog voorstellen, dat als je slechts een x aantal boeken wilt drukken, dat je dan terecht kunt bij Peters Drukkerij (drukkerijpeters.nl).

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Péron van Stralen
10 years ago
Reply to  Katja Bloem

Als je eens kijkt bij CBcompact cbcompact.nl is voor kleine of individuele uitgevers een mogelijkheid. Misschien dat je daar meer ideeën op kunt doen.

Inmiddels heb ik mijn eerste boek van de serie, jawel een hele rij in de kast 😉 inmiddels via Centraal Boekhuis met CBcompact beschikbaar gemaakt.

POD is daar dacht ik ook mogelijk voor distributie.

Succes, Péron

Moniek Jongerius
10 years ago

Wow wat een supertip Karin dat surveymonkey! Ben er direct mee aan de slag. Dankjewel!

Hartelijke groet,
Moniek

Ine Van Hofstraeten
Ine Van Hofstraeten
10 years ago

Hoi allemaal,
Eind 2012 heb ik een lijstje gemaakt met mijn wensen en dromen en wat ik nog wou doen in dit leven.
In mijn top 10 stond een boek schrijven.
Ik schrijf al van kleins af maar kwam er nooit aan toe om een structuur te brengen of het echt af te maken.

Afgelopen weekend heb ik deze structuur gevonden bij Open Circles en begon ik aan mijn boek: “Topverkoper in 20 dagen”

Ik ben echter geen zelfstandig ondernemer zoals de meeste van jullie maar verkoper/werknemer van een bedrijf.
Ik heb geen klantenlijst aan wie ik feedback kan vragen over het onderwerp. Misschien kunnen jullie mij helpen?

Ik heb een lijstje gemaakt van 16 potentiële onderwerpen.Kan je me een lijstje sturen met jouw TOP 3: Over welk onderwerp jij iets zou willen lezen + WAAROM?
Je zou me er enorm mee helpen.

————–
1) Wat zijn de kwaliteiten van een topverkoper?
2) Hoe win je klanten en nog beter, hoe hou je ze?
3) Wat willen klanten van hun leverancier?
4) Hoe kan je ervoor zorgen dat je elk jaar je omzet verhoogt?
5) Hoe zorg je ervoor dat klanten je doorverwijzen en je referenties geven?
6) Hoe bouw je een klantenportefeuille op?
7) Hoe zorg je ervoor dat mensen van je houden?
8 ) Hoe zorg je ervoor dat deuren voor je opengaan?
9) Hoe wordt je een topverkoper in 20 dagen?
10) Wat kan je doen om uit een depressie te komen en er weer vol passie en energie tegen aan te gaan?
11) Wat doe je als je je al lange tijd moe en futloos voelt?
12) Wat te doen bij gebrek aan energie?
13) Hoe start je vandaag nog met gezond leven?
14) Hoe kan je je relatie nieuw leven inblazen?
15) Hoe neem je je leven terug in eigen handen?
16) Hoe leef je je leven vol passie en plezier?
17) …. jouw idee….

Dank je wel voor jullie feedback!

Groetjes,
Ine (Brecht – België)
+32 473 69 42 94
vahoi2@hotmail.com

Ilona Visker
10 years ago

Bas, fijn dat je toetsenbord zo goed bevalt. Ik ben mij inmiddels ook aan het oriënteren op een online cursus blind typen, scheelt mij een hoop pijn in mijn hand en het naderhand over(laten) typen van de tekst.

Ik ga eens naar het programma kijken waar jij naar verwijst!

Overigens heb ik hele leuke reacties gekregen op mijn “boekenquete” , voorlopig ben ik nog niet klaar met schrijven!

Bas Beima
10 years ago

Hallo allemaal!

Ik heb een website opgezet met de naam 5minutenboek.

Het idee is om er je 5 minuten stukjes op te typen en wie weet worden al die stukjes later een boek!

Ook zit er een “Magic word” generator op de site die steeds groepjes van 3 willekeurige woorden genereert.

Verder is er de mogelijkheid om samen aan een verhaal te schrijven.

dit is het webadres: 5minutenboek.nl

Ik ben benieuwd hoe het met jullie boeken gaat!

De outline voor mijn boek: “Help je Puber” is bijna klaar.
groet aan allen en succes!

Eva Keeris
10 years ago
Reply to  Bas Beima

Bas… Wat ongelooflijk BRILJANT, HEERLIJK, CREATIEF, GRAPPIG EN SPANNEND.

Supertje cool!!!!

Eva

Ilona Visker
10 years ago

Heb even over jouw tips heengelezen Katja, wel slim om je lettertype op wit te zetten, ik ga het eens proberen. Dank je wel!

Bas Beima
10 years ago

Na een beetje onderzoek ontdekt waar ik zo’n puur schrijf ding kan kopen in Nederland:

Op lexima.nl/dyslexie-webshop/productcategorieen/alphasmart

Wel 2x zo duur als in de US, maar dat moet dan maar, want vanmorgen weer een 5 minuten warming up gedaan die meteen leidde tot flinke kramp in mijn hand.

Ze denken dat het een ding is voor kinderen met dyslexie of andere leerproblemen, terwijl; dit volgens mij een ideale schrijfmachine is.

( mijn zoon is dyslectisch, dus als het voor mij niet werkt, heeft hij er misschien wat aan )

Ik heb er een besteld en hou jullie op de hoogte.

Het grote voordeel lijkt me dat je het “5 minuten systeem”, writing machine dus, kan doen op dezelfde manier waarop je schrijft, maar dat het meteen is opgeslagen als tekst die je later in de computer kan verwerken. ( dus die transcriptie kosten van mijn totaal onleesbare handschrift, spaar ik er in ieder geval mee uit! )

Dit ding staat meteen aan als je hem aanzet en blijft het 700 uur doen op 3 AA batterijen.

Plus je wordt niet gestoord door een user interface of opmaak keuze’s enz.

Katja Bloem
Katja Bloem
10 years ago
Reply to  Bas Beima

Drie tips voor (schermbeveiliging tegen spiekers)

1. Bij een laptop: leg je scherm plat op je werkplek. Nu kun je echt de letters niet lezen. Als je het toch blijft proberen; kies een lettertype van pt 8 of kleiner.

2. Kies bij opmaak lettertype voor kleur wit; je kunt nu naar harte lust typen zonder afgeleid te worden. Ben je klaar “CRTL A” opmaak lettertype kleur zwart (standaard).

3. Neem een documentmap zonder omslag (dus 2x A4) en doe dit over je scherm. Zowel voor laptop als gewone monitor.
kan ook zo mee in de laptoptas; ideaal dus voor onderweg.
helaas lukt het me niet de foto up te loaden.

Bas Beima
10 years ago

Ik blijf ermee bezig, dat typen en snel typen.

Blind typen begin ik een beetje te leren nu en ik zie het als een investering.

Omdat het toch wel wat tijd kost blijkbaar, wilde ik even weten hoelang er gemiddeld voor staat, enzocht dat op internet.
Ik kon geen eenduidig antwoord vinden, maar wel stuitte ik op de volgende gratis online typecursus:
typelesonline.nl

Ik heb even wat geprobeerd en het lijkt me precies wat ik zoek.
Het komt natuurlijk neer op heel veel oefenen, net als piano spelen, dus daar ga ik nu gewoon een uur per dag voor in plannen.

Schitterend Marleen, die tekst : ik dacht eerst dat je je afvroeg of je nu, nu je je blueprint af hebt, kan stoppen met piekeren, totdat ik even later begreep dat dit de titel en het onderwerp van je boek zijn 🙂

grt, Bas

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago
Reply to  Bas Beima

Hallo Bas,

Wat een geweldige tip!
Ik heb het gelijk even uitgeprobeerd. Ik kan vrij snel typen met een paar vingers, maar niet blind en zeker niet met 10 vingers ;-).
Dus nu ga ik oefenen, want dan krijg ik het pas echt onder de knie.

Bedankt.

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Sjak Rijnaarts
Sjak Rijnaarts
10 years ago

Geweldig om auteur te zijn.
Mijn eerste boek is “30% JaarWinst methode voor de WEINIG TIJD ZELFBELEGGER”, een in 10 jaar met vallen en opstaan opgebouwde methode. Een business waarin ik alleen zelf wat doe, maar waar ik een tweede business van ga maken. Ik zoek hiervoor nog partners (workshops/website(s)/eventueel als aanvullende dienst vermogensbeheer voor de niet Zelfbelegger).
De tweede boektitel is voor mijn hudige klanten/target Audience:
“Efficient Proces/Product ontwikkelen voor de Technologie en Duurzaam ondernemer met SixSigma”.
Beide boeken af voor 23 november.

Graag een reactie van WEINIG TIJD Zelfbeleggers en geintersseerden in de eerste titel.

Overigens voor de Master Degree Deelnemers: Door mij gemaakte Templates voor Write Your Book staan in onze Master Degree dropbox

Na Write Your Book – februari 2012 by Sjak Rijnaarts, Author of “30% JaarWinst methode voor de WEINIG TIJD ZELFBELEGGER”

Ilona Visker
10 years ago

Vandaag de resultaten uit de enquête eens nader bekijken, wel grappig dat op het eerste gezicht iedereen kiest voor het onderwerp dat ik al in gedachten had..nu nog “even” aan de slag om de perfecte titel en tagline te bedenken en dan mijn systeem verder aanscherpen, leuk!

Grappig dat meer schrijvers de kinderen inzetten voor hun 3 woorden. Ik laat mijn dochter iedere ochtend een drietal woorden op papier schrijven, vind ze helemaal geweldig!

Succes allemaal. En nog een tip voor diegene die zelf het boek uit willen geven: pumbo.nl, als je via de link op mijn website binnenkomt krijg je je proefdruk gratis! 😉

Ruud Smit
10 years ago

Full speed aan de slag gegaan. Marktonderzoek over onderwerp uitgezet onder 250 klanten en prospects, in twee dagen 40 reacties terug. Deze mensen kunnen zich aanmelden voor een gratis mini-seminar. De reacties steunen mijn onderwerp keuze. Eind maart 10 dagen in vakantiehuis van een vriend in Frankrijk geregeld en schrijven maar. Elke dag de typewriter doet wonderen. Het enige probleem: ik schrijf vrijwel onleesbaar met de hand en de laptop leidt me voortdurend af. Met dank aan mijn lagere schooltijd.

Beste auteurs: aarzel niet, schrijf!!
Ruud Smit

Fatima el Allaoui
Fatima el Allaoui
10 years ago

Beste collega’s,

Dit jaar heb ik meegedaan aan de El Hizjra Literatuurprijs 2012. Ik ben verheugd jullie mee te delen, dat ik een tweede prijs voor mijn essay heb gewonnen. Mijn essay is gebundeld in het boek ‘Gezicht gezocht’ De winnaars van de El Hizjra Literatuurprijs 2012.

Ben je benieuwd naar mijn essay? Stuur een e-mail naar:
fatima_elallaoui@hotmail.com

Ga vooral allemaal door met schrijven!

Hartelijke groet,

Fatima el Allaoui

Bas Beima
10 years ago

Ik ontdekte een fantastisch software programma voor schrijvers:

ywriter 5 heet het en je kan het hier gratis downloaden:

spacejock.com/yWriter5.html

Dit programma is super om een boek te structureren: de maakt hoofdstukken en scenes, je kan locaties personen en objecten definiëren, het kan in het Nederlands werken en het maakt super overzichtelijke outlines waarin je naar hartenlust kan schuiven met blokken ( scenes ), printen, exporteren enz.
Ongelooflijk dat dit gratis ter beschikking word gesteld door de maker.
Hoewel het programma nogal is toegespitst op het schrijven van fictie, vind ik het juist bij uitstek geschikt voor non-fictie, en zeker prima geschikt om gebruik van te maken voor een boek productie in het kader van het Write Your Book in 28 days seminar!

P.S. het werkt alleen op Windows computers dus voor wie met Apple werkt: pech!

Sylvia van de Ven
10 years ago

Hey collega’s,
Lekker enthousiast aan het werk allemaal met briefje, mails, outline! Ervaring met dagelijks oefenen van de writingmachine 5 minuten typen i.p.v. schrijven. In eerste instantie lijkt het lastig om te typen je maakt veel meer fouten dan met schrijven maar ik realiseerde mij dat ik i.p.v. 180 woorden schrijf, type ik 370 woorden. Waarom dan niet een iets rustiger tempo typen waardoor je minder fouten maakt! Typen voelt even anders dan schrijven maar het is een kwestie van gewenning. Succes allemaal!!!!
Een inspirerende schrijversgroet,
Sylvia

Bas Beima
10 years ago

Goed om dit allemaal even te lezen hier.

De muziek van de Typewriter is van Leroy Anderson en heet The Typewriter.

Hier is een youtube filmpje waar het echt door een orkest met type machine wordt uitgevoerd!

Fantastisch!

Goed idee Moniek om vast 3 letterwoorden in je agenda te zetten voor elke dag een warming up!

Ik heb wel nog aan mijn 5 minuten stukjes geschreven voor mijn hoofdstuk 9, maar ik kwam niet toe aan de warming up, maar met deze tip gaat dat wel lukken!

Nu is mijn plan om aan de outlines / blueprint te gaan werken. Dat moet echt eerst dat is me nu wel duidelijk geworden, anders wordt het niks gedaan.

Ik heb met mijn 5 personen tellende mastermind groep een LinkedIn groep gevormd ter vergemakkelijking van de communicatie.
Onze eerste ontmoeting staat in de agenda’s voor 14 maart.

Zelf praat ik veel met iedereen over mijn boek en dat maakt het voor mezelf ook allemaal een stuk duidelijker. Voor mij is dat met name belangrijk, omdat ik tegen mijn eigen verwachting in door de training, op een spoor ben gekomen wat niet met mijn ( huidige) vak te maken heeft.

Succes allemaal!

Katja Bloem
Katja Bloem
10 years ago
Reply to  Bas Beima

Duizend keer dank, heel blij met de typewriter.

In aanvulling op Moniek; ik vraag dagelijks 3 woorden aan mijn partner; die erg zijn best doet. dit weekend vraag ik de kinderen ook een maak een stapel briefjes. De verrassing dwingt mij niet vooraf te denken; anders is het verhaal in mijn hoofd al begonnen.

Je kunt ook in je MasterMind groep de afspraak maken om elkaar de woorden te mailen.
Ik ga dit weekend aan de slag met het systeem van de outline en de blueprint voor het werkstuk van mijn dochter (9). Beter gezegd ik ga het uitleggen.

Ook aan mijn zoon van 8 die al een paar maanden roept dat hij schrijver wil worden (wat ik van harte toejuich). Ze kunnen niet wachten……

Het systeem zit al behoorlijk in mijn systeem,

tnx

Moniek Jongerius
10 years ago

By the way, ik wil graag mijn foto in gravatar plaatsen echter dit lukt mij niet. Mijn naam Moniek Jongerius bestaat blijkbaar al. Weet iemand of ik dan een andere naam moet gaan gebruiken en zo ja heeft iemand dan tips wat dan handig is om te gebruiken.
Hartelijk dank!
Moniek Jongerius

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago

Beste Moniek,

Het maakt op zich niet uit welke naam je aanmaakt op gravatar.com.
Zodra je namelijk hier een comment post, dan vul je altijd je volledige naam in, je gravatar username wordt hier niet gepubliceerd. Vul dan bij het plaatsen van je comment uiteraard wel het e-mailadres in, waarmee je het profiel op gravatar hebt aangemaakt. Dan wordt jouw foto op het blog bij je comment geplaatst.

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Moniek Jongerius
10 years ago

Beste Ingrid,

Dankjewel voor je uitleg. Heb mijn foto geupload dus als het goed is heb ik nu een gezicht.

Hartelijke groet,
Moniek

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago

Beste Moniek,

Geen dank.
En ja, zo te zien is het gelukt.

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Roy Waterman
10 years ago

Ik heb nog een vraag over het verkrijgen van aanbevelingen (endorsements) voor mijn boek. Het is me duidelijk geworden wanneer ik dit moet doen indien ik mijn boek zelf uitgeef. Maar wat is nu het juiste tijdstip in het geval ik in zee ga, of wil gaan, met een uitgever? Of neemt de uitgever dit over van me?

Willem Timmermans
10 years ago
Reply to  Roy Waterman

Hallo Roy, ik had begrepen dat je niet veel van je uitgever moet verwachten. Zij zorgen dat het boek in de rekken geraakt. Voor je aanbevelingen moet je zelf gaan, ruimte openlaten in je boek en achterzijde ( remember die zwarte strook ). Eens je boek zijn vorm heeft dan stuur je je pdf door naar POD en laat je een aantal exemplaren afdrukken. Die stuur je dan op hun beurt naar de kandidaten voor ‘aanbevelingen’. Eens je boek 100% compleet is, dan zorgt de uitgever voor het grotere drukwerk.
Groeten,

Willem

Roy Waterman
10 years ago

OK duidelijk Willem, dank je voor je reactie. Groeten, Roy

Bas Beima
10 years ago

Hallo allemaal,

Om een beetje te onderzoeken of er belangstelling is voor mijn onderwerp, gebruik ik Survey Monkey.
Je kan met Survey Monkey gratis van dit soort enquetes maken en gebruiken om onderzoek te doen.

Bas

Tonnis van Dam
10 years ago

Wauw, we zijn auteur. Heel mooi om je zo voor te stellen. Ik heb het er met een aantal klanten over gehad en die waren heel enthousiast. Eentje is uitgever en gaat mij verder helpen en adviseren en sparren. Geweldig wat een reacties je zo kunt krijgen.
Mijn planning: 15 maart blauwdruk af, 15 april teksten in draft af en daarna edit en publiceren. Doel 15 juni boekfeest. Dat is midden in het benchmarkseizoen en komt derhalve zeer gelegen.

Mijn boek gaat over het creëren van prestatieverbetering door middel van vergelijking. “Compare to Compete, het ultieme benchmarkingsysteem – in 6 stappen van vergelijking naar verbetering van resultaten”. ultiemebenchmarkingsysteem.nl.
Het boek zal tevens in het Engels uitkomen: “Compare to Compete: the ultimate benchmarking system – in 6 steps from comparison to improvement of performance”. Dat hoeft niet op 16 juni.

Mochten er personen zijn die een stukje willen meeschrijven of adviseren over prestatieverbetering en hoe organisatieverandering door te voeren en ook over empowerment, dan houd ik mij van harte aanbevolen.

Ik ben overigens zeer benieuwd naar jullie boeken 😉

Karin van Zuilen
Karin van Zuilen
10 years ago

Bijna 80 reacties binnen op mijn boekonderwerpen via surveymonkey (aanrader, gratis!). Dit zijn de koplopers:

1.Leiderschap met het hart op de juiste plaats. Hoe u medewerkers en klanten in beweging zet.
2.De WIL maakt het VERSCHIL. Van weerstand naar initiatief in uw team.
3.Geinspireerd teamwork in tijden van verandering. Het 5-stappenplan voor focus en motivatie.

Nu door de lijst halen. Hoor ook graag jullie reacties.

Veel succes allemaal, groet, Karin

Ron Scheerder
10 years ago

Het onderwerp van het boek is: “Boost je energie”. Mijn doelgroep zijn mensen die zich moe, uitgeput voelen waardoor zij niet hun doelen en idealen kunnen nastreven. Ik moet het onderwerp en de titel nog wel testen. Dus later meer.

Ron

Péron van Stralen
10 years ago

Vergeten was ik het om te oefenen. Het ging met schrijven op papier met een pen beter dan op de computer. De kans dat je gaat corrigeren is groot, dus ik doe dit nu ook zonder te kijken naar het scherm.

Het zal een stukje worden om twee redenen. Ik probeer het uit of ik het op de computer kan in plaats van met een pen. Het gaat wel erg veel fout met corrigeren. Om dit tot een succes te maken moet het wel leuk worden op het toetsenbord, maar dat lukt me niet met tien vingers. Als ik nu typ dan doe ik dat met twee vingers in plaats van met tien vingers dit werkt voor geen meter. Zo, ik denk dat ik gewoon ga schrijven om de 5 minuten fun training te doen. Inderdaad is er geen beginnen aan dat wordt veel meer corrigeren zo. Ik heb dit ook elders in mijn netwerk al gelezen. De letters gaan niet in de goede volgorde ik weet niet hoeveel woorden dit worden maar misschien valt er wel wat te trainen op deze manier.

Ook moet ik mijn titels nog controleren. Ik was al ernstig lekker bezig met het genieten van het succes van mijn eerste titel die sinds gisteren in de internetwinkels te koop ligt.

De bovenstaande tekst is het resultaat van de 5 minuten oefening. Het kostte met 10 minuten om het te corrigeren. Wie heeft er tips om dit te doen met een toetsenbord om te oefenen. Want voor andere toepassingen, voor blogs en dergelijke is het wel sneller om het direct verwerkt te hebben.

Zelf uitgegeven en als ´kleine´ uitgever zijn de kosten overzichtelijk. Ondanks dat er natuurlijk een hoge korting moet worden gegeven voor de boekhandels. Zie daarvoor CBcompact.nl. Ik heb zelf een drukker georganiseerd. Goede prijs snelle actie en kwaliteit is goed.

Toch heel goed dat ik deze reminder kreeg. Ik ben gelijk weer bezig. Heb al weer heel veel andere dingen gedaan als gevolg van de aanvragen als resultaat van de eerste titel.

Waar ik nu aan werk:
Titel: ECO – Energy Consuming Ownership
Ondertitel: ECO in balans met de ENERGY-methode in 6 stappen naar werkelijk MVO.

Mijn planning:
Blueprint gereed: 3-3-2012
Manusscript gereed: 17-04-2012
Boekpresentatie: 6-6-2012

Katja Bloem
Katja Bloem
10 years ago

Hi Péron,

Ik heb de week voor Write Your Book een typecursus gedaan.
Er zijn er verschillende die een dagdeel in beslag nemen om de vaardigheid aan te leren. daarna moet je gaan oefenen. Dat oefenen kun je mooi doen door je stukjes over te typen.
Ik moet 8x 5 min oefenen per dag, daarmee maak je het automatisch. Daar kan je altijd wel tijd voor vinden, bijvoorbeeld voor en na je pauzes.
Nu gaat het nog niet snel, maar dat is ook niet het hoofddoel nu; wel foutloos.

Er zijn verschillende aanbieders; prijzen lopen uiteen.

Riet de Vlieger
10 years ago

Je zou een type-cursusje kunnen doen. Er is ongetwijfeld iets simpels te vinden online. Ooit hebben mijn kinderen zichzelf leren typen met een gratis programmaatje.

Met 10 vingers typen gaat supersnel. Ik heb, ondanks enkele type-correcties een veel hoger aantal woorden in 5 minuten, dan schrijvend. Veel succes anyway, en geniet van je succes!

Riet

Bas Beima
10 years ago

Ik heb inmiddels sinds zaterdag zo’n NEO2 toetsenbord in huis en ik moet zeggen: dit is echt super.

Er zit notabene een ingebouwde typecursus in waarmee je in zeer korte tijd leert blind typen. Het toetsenbord is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en typt fantastisch ( enige nadeel: hierna wil je niet echt meer op je laptop of pc toetsenbord werken )
Je kan het toetsen bord aansluiten op een USB poort van je computer en dan kan je direct teksten die je in het toetsenbord ingetypt hebt oversturen naar je computer: ze komen meteen in welk programma dan ook, alsof het ingetypt wordt.

Het werkt ook als een USB toetsenbord.

Vooralsnog schrijf ik met de hand mijn 5 minuten stukjes want het is wel even trainen om blind te typen. Het lukt me wel al aardig, maar nu nog te langzaam.

hieronder een leuke site om te oefenen in snel typen:
Je moet er woorden over typen en je krijgt een minuut de tijd waarna je precies ziet hoe snel je typt:, zowel qua tekens, fouten en aantal woorden per minuut.

tvdd.nl/ir7

Succes allen met jullie boek.
Ik heb al een plan voor boek nr 2, maar ik zal me eerst focussen op boek nr 1!

grt, Bas

Willem Timmermans
Willem Timmermans
10 years ago

Hallo collega auteurs, ik heb een vraagje over de introductie en de summary : dienen we die op dezelfde manier op te bouwen zoals de andere hoofdstukken, dus met de 15 onderverdelingen … of niet? Is het bv. verstandig om in de summary alle hoofdstukken te overlopen? Dank je wel voor je feedback !
Willem

Moniek Jongerius
10 years ago

Hallo WIllem,

Ik kan mij herinneren dat Nisandeh over de inleiding vertelde dat hij deze als laatste en in 5 minuten schreef. De inleiding is vaak korter dan een hoofdstuk dus 15 questions lijkt mij too much.
The summary zie ik zelf als een soort boodschap welke je wilt meegeven aan je lezers waarin je kort de stap voorwaarts beschrijft welke de lezer kan bereiken wanneer het je boek opvolgt. Veel succes met je boek.

Hartelijke groet,
Moniek Jongerius

Marleen Derks
10 years ago

FEESTJE!!!!

Mijn blueprint is af: “Kan ik piekeren stoppen?”
en de bijbehorende URL:
piekerenstoppen.nl is aangevraagd.

Nu nog schrijven 😉

Joehooeeeeeeééééé

Vrolijke groeten van Marleen

Bas Beima
10 years ago

zoiets bedoel ik:

wired.com/reviews/2007/05/alphasmart_neo_word_processor/

En dan liefst zonder scherm, maar dat zou je af kunnen plakken.

Dus met dit ding kan je 700 uur achter elkaar door typen op 3 batterijtjes… Dat zijn wel 25 boeken!

Fatima el Allaoui
Fatima el Allaoui
10 years ago

Beste collega auteurs,

Alles wat ik van Nisandeh heb geleerd heb ik in de praktijk toegepast en het werkt. Hierbij een link naar mijn alllereerste essay.

nieuwwij.nl/index.php?pageID=13&themeID=597496&messageID=7477

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Fatima el Allaoui

Eva Keeris
10 years ago

Weer een feest! Heb een 40-pagina tellend manuscript geschreven over de SPRANKEL-methodiek!

Wie heeft er zin om mee te vieren én mee te lezen?

Stuur een e-mail naar eva.keeris@gmail.com en dan stuur ik je het manuscript.

Groet!
Eva

Ine Van Hofstraeten
Ine Van Hofstraeten
10 years ago

Ik heb me zondagmiddag nog ingeschreven voor de Business University en zou graag aansluiten bij een MasterMind groepje in de buurt van Breda.
Ik woon in Brecht – België.

Kan iemand me helpen?

groeten,
Ine
0032 473 69 42 94
vahoi2@hotmail.com

Maria Simons
10 years ago

Wat heerlijk dat filmpje.
Brengt ook meteen het beeld van de 28 dagen Write Your Book terug, over beelden gesproken.

Ik ben bezig met the writing machine. M’n dochter roept af en toe drie woorden (vlg de regels) Ik schrijf 5 min zo snel als ik kan. Zij leest het daarna en geniet ervan. Da’s kicken, dat zij er zo van geniet. Ik doe dit om te oefenen.

Ik heb 10 titels naar klanten gestuurd en de reacties beginnen binnen te komen. Toch anders als verwacht en daarom juist zo helpend.

Ik slaap elke avond in met Vered aan mijn hoofd voor de visualisatie. Mijn hersenen zijn zeer actief.
Echt prettig om mee bezig te zijn, mede omdat er een systeem is.
Nu eerst de blue print maken. Nog wel een uitdaging.

Succes allemaal
Maria Simons

Riet de Vlieger
10 years ago

De eerste stappen zijn gezet; ik heb 37 vrouwen in mijn doelgroep een email gestuurd met 10 titels en subtitels (eigenlijk wilde ik het niet doen na het weekend. Ik was gehecht geraakt aan de titel van mijn boek…;-) en daarvan al 17 reacties teruggekregen, die heel waardevol blijken.

Wat ik me nog wel afvraag:

Wanneer is een boek een bestseller?

Riet

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago

Hallo Riet,

Wat goed van je dat je het toch bent gaan onderzoeken.
Zo zie je maar hoe waardevol dat kan zijn en je krijgt zeer waardevolle informatie terug van je potentiële lezers.

Ik ben wel benieuwd of je titel nog hetzelfde blijft of dat het een compleet andere wending krijgt na dit onderzoek.

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Ilona Visker
10 years ago

Marleen, dat is zeker een feestje waard; gefeliciteerd!

Ik wil de tip over surveymonkey nogmaals onder de aandacht brengen (hij staat hierboven ook ergens, ik geloof van Bas). Ik heb het ook gebruikt en ik vind het een erg gebruiksvriendelijk en simpel programma, zeker een aanrader!

Nu maar weer verder met typeles 😉

Heeft iedereen al een eerste afspraak gemaakt met zijn schrijfgroep?

Bas Beima
10 years ago

Hallo allemaal,

een ( denk ik ) nog betere online gratis tienvinger blind typecursus.

Hier zie je steeds welke vingers je moet gebruiken, je krijgt hele lijsten woorden voorgeschoteld die je na moet typen.
Het is wel allemaal Engels, maar dat maakt het juist wel prettig want dan ben je niet zo bezig met de betekenis van de woorden.
Je krijgt in beeld te zien hoe snel je bent en dat is wel een beetje frustrerend, want als je net begint is het veeel te langzaam om van nut te zijn, maar ik ga er maar vanuit dat als je maar flink oefent, je na een tijdje daar de vruchten wel van gaat plukken en je dus razendsnel kan typen. Het lijkt me echt fantastisch om te kunnen typen terwijl je ergens anders naar kijkt.!

dit is hem:

typingweb.com/tutor/courses/

Katja Bloem
Katja Bloem
10 years ago
Reply to  Bas Beima

Hoi Bas,

volgens kenners duurt het ongeveer 6-8 weken voordat je het geautomatiseerd hebt.

ik ben nog niet zo ver- te weinig geoefend merk ik.

Maar eens even doorpakken dit weekend.

Succes, zal ook nog even kijken of ik nog tips heb.