Na Write Your Book in 28 Days


Welkom bij de exclusieve club van succesvolle auteurs!

En (oh jee, begint hij nou een zin met ‘En’ ?) doe wat alle succesvolle auteurs doen na Write Your Book in 28 Days…

Neem iedere dag je aantekeningen en inzichten door en veranker ze in je geheugen. Het systeem is wonderbaarlijk simpel, maar werkt alleen als je alle stappen in de juiste volgorde uitvoert. Je begint bij het juiste onderwerp (topic). Test jouw topic bij jouw klanten en haal het door de checklist in je werkboek. Alleen het beste onderwerp maakt van jouw boek een succes.

Oefen iedere dag de “Writing Machine” (een VERHAAL met 3 power words) om je brein te trainen. Zonder te denken, zonder te corrigeren, schrijf je in vijf minuten zo snel mogelijk het beste van het beste.

En voordat je echt begint met schrijven aan je boek, maak eerst je blueprint helemaal af!
Klik hier voor de pdf-versie van de blauwdruk

Als niet-helpende gedachten in je koppie kruipen, denk er dan aan dat het slechts mythes zijn. Als je stap voor stap doorzet is succes gegarandeerd en signeer jij binnenkort jouw eerste boek. Natuurlijk ga je ups en downs krijgen, dus gebruik de ondersteuning van je writing buddy en je Master Mind groep.  En als je nog geen writing buddy (schrijfmaatje) hebt, vraag erom in het commentaarveld van deze pagina.

Bekijk de onderstaande video van Roy Martina, ik heb hem meermalen genoemd tijdens het weekend. In deze korte video vat hij mooi een aantal punten uit de cursus samen.

Een feest van herkenning nietwaar?

Hier zijn nog een paar reminders, beloftes en praktische zaken:

  • Als je nog geen schrijfmaatje hebt, gebruik het commentaarveld om in contact te komen met jouw persoonlijke stok achter de deur.
  • BookSurge is gefuseerd met een ander bedrijf van Amazon – ze heten nu: www.createspace.com
    Ik adviseer je om goed rond te kijken op hun website, je kunt er een hoop van leren.
  • Het is mogelijk om via Centraal Boekhuis je boek op Bol.com te krijgen.
    Om je boek rechtstreeks te registreren op Bol.com, kun je een zakelijk verkoopaccount aanmaken
  • Maak een nieuw visitekaartje met als onderschrift bij je naam: bestseller auteur

En dit koddige filmpje wilde ik je niet onthouden:

Nu, voordat je gaat…

Deel jouw inzichten en resultaten in het commentaarveld onderaan deze pagina. Blijf elkaar ondersteunen bij het creëren van dit krachtige middel voor jouw business succes – je eigen boek. En gebruik het commentaarveld dus ook om je schrijfmaatje te vinden!

Niets staat de realisatie van jouw boek meer in de weg.

We zien de uitnodiging voor jouw boeklancering-feest snel tegemoet…

Op jouw succes,

Nisandeh en team Open Circles Academy

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Charlie Paludanus
8 years ago

Wat een superweek na een supertraining dit weekend.

Elke ochtend 5 minuten met veel lol stukjes schrijven samen met Wim (De Oranje Man) en inmiddels al rond de 300 woorden.

Mijn topic-lijst ligt bij mijn doelgroep en ik krijg al ontzettend waardevolle feedback terug waar ik ook gelijk weer onderwerpen uit kan halen die ik in mijn boek ga verwerken. Mijn allereerste titel (waar ik heilig in geloofde – een beetje eigenwijs ben ik wel) heb ik al direct overboord gegooid (dus zo eigenwijs ben ik toch ook niet). Toch goed dat ik het gevraagd heb. Ik heb net zelfs al een URL gekocht van de naam die het waarschijnlijk gaat worden.

Net ook mijn technologie uitgedacht en al helemaal enthousiast over hoe ik dit allemaal in de onderwerpen in mijn boek ga verwerken.

De Mastermind groep is al in volle actie via onze Facebook Groep pagina. Werkt super. Zet je vragen erop aan de groep. Upload een plaatje. En binnen een paar uur al zijn er reacties terug. Iedereen denkt met elkaar mee. En we spreken elkaars taal dankzij de gedeelde training.

En nu start ik met de bleuprint die binnen 2 weken klaar moet zijn.

Ik heb er erg veel zin in mijn boek. Zeg nu ook tegen mensen dat ik een boek schrijf…. maar “best selling author” dat durf ik toch nog niet van mezelf te zeggen. Zal wel Hollands zijn. Wel leuk bedacht van Open Circles. Als er gezegd was “Zet op je visitekaartje dat je auteur bent” dan had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Maar nu er gezegd is “Zet op je kaartje dat je best selling author bent”, durf ik wel op mijn kaartje te zetten dat ik auteur ben. Dus een beetje oprekken van de comfort zone is toch wel gebeurd.

Allemaal onwijs veel plezier met uitdenken van de blueprint en het schrijven. Ik ben benieuwd naar de stroom van nieuwe boeken die dit jaar op de markt gaat komen.

Huib Kraaijeveld
8 years ago

It’s fun! I noticed I get to 220 words easily while typing, while staying stuck on 140 when writing.

I’m combining the exercise with an old plan to write a fiction book for kids. Just blabbering nonsense now and who knows what comes out 😉

Not thinking is completely impossible for me, haha

Yet I’m not censuring myself, just curious how the story evolves

Enjoy!

Henriette Koks
8 years ago

I am writing too fast ha ha with the laptop over 400 words … and now?

The blueprint is at chapter 3 and costs some emotions, because it is about the suicide of my son of 15 and me as survivor.

On his birthday 28 may it will be ready!

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Speedwriting, dat is leuk. Wat een maffe gedachten komt er uit het getyp.

Niet alleen een elke 5 minuten schrijven, maar nog een aantal ‘must do and want to do’ ingecalculeerd. De wekker gaat om 5.30 uur. De dag begint met schrijven, visualiseren, oefeningen en een water met citroen.

Met dank aan dit weekend een nieuwe structuur en ook structuur met mijn programma bij Verander Gedrag Nu.

Ik heb een excel bestand gemaakt, iets gedetailleerder waarop je ook de data kan invullen van wanneer je iets af wilt hebben + de data waarop je het ook daadwerkelijk af hebt. Veel succes momenten dus. Als iemand belangstelling heeft, stuur me een mailtje.

Fijne dag, Michaëla

Bettina Vrielink
8 years ago

Het 5 minuten schrijven helpt! Ik merk dat het me helpt om heel snel en gefocust mijn tekst op papier te krijgen.

De voorbereidingen voor mijn boek zijn in volle gang en de eerste contacten zijn gelegd.

Ik kan niet wachten tot ik het eerste exemplaar in handen heb……binnenkort 🙂

Pieter van der Kaaij
8 years ago

Tijdens de cursus is gesproken over speed writing op een iPad. Ik heb het geprobeerd en het klopt, het is horrible. Ik ben halverwege de 5 minuten gestopt.

Op mijn iMac, kom ik op ca 230 woorden, en increasing. Schrijvend kwam ik niet boven de 180 woorden. En dat toch nog met een blaar! 🙂

Ik heb nu een Apple Bluetooth toetsenbord besteld. Deze kan aan de iPad gehangen worden. Dus toetsenbord verbinden, zo: http://www.appletips.nl/ipad-bluetooth-toetsenbord-koppelen/, iPad aan de kant leggen, je vraag en powerwords op je in laten werken en schrijf 5 minuten zonder stoppen, zonder denken.

Veel succes met jullie auteurschap. Wij zijn allemaal BEST SELLING AUTHORS, Don’t you forget that!

Succesvolle zaken en vriendelijke groeten,
Pieter

Francois Van Iersel
8 years ago

Outline en blueprint zijn al klaar. Druk bezig met tekst op momenten dat het mij uitkomt. Ideaal

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

Wow Francois,
Well done!
Can’t wait to hear how the writing process will go…

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Ik heb ‘brainstorm your list of 10 topics’ wel heel serieus genomen. Donderdag was de enquête klaar en deze via survey monkey uitgestuurd onder mijn twitter volgers. Mijn klanten en abonnees op mijn blog hebben via mailchimp een verzoek om hulp gehad.
Wauw, wat een response. Er komen goede suggesties uit voort. Ook voor boeken waar anderen baad bij hadden.

Het doen van onderzoek is wel tijdrovend, iedereen weer netjes bedanken met een aardigheidje, het levert wel nieuwe mailadressen op. Een goede start voor het schrijven van mijn boek.

Met dank aan de ‘slang’ van Write your Book. Stap voor stap, tot de laatste punt gezet is.

Josine van de Nobelen
8 years ago

Thanks to the “Dagelijkse Drie – whatsapp” AND
thanks to my willing children with fantasy
I write every day 2 times for 5 minutes.

The Blueprint is going forward, my brain is working like never before, it loves the FOCUS!

By the way… this was written in 30 seconds 😀

Wouter Siteur
8 years ago

Leuk om te lezen hoe goed iedereen bezig is!

Ik schrijf elke ochtend een verhaaltje voor mijn zoon van 4. Hij levert me zelf de woorden aan. Erg leuk en dankbaar om te doen. En wie weet levert het een kinderboek als bijproduct op.

Ook bij mij gaat typen veel sneller dan schrijven. En ik zie ook dat ik elke dag meer woorden type. Oefening baart inderdaad kunst.

Heb ook al mijn eerste blog artikel mbv de writing machine geschreven.

Ik vraag al een tijdje aan mijn klanten en prospects wat hun grootste uitdaging is op het gebied van matketing en branding en wat ze willen lezen op het gebied van sonic branding. Dat levert allerlei vragen op die zo in mijn blueprint kunnen.

Kortom: dank voor de geweldige en praktische cursus!

Puck van Groningen
8 years ago

Leuk om alle comments te lezen. Door te oefenen met 5 minuten schrijven merk ik dat mijn brein (nog) helderder wordt. Ik word scherper en directer. Mijn arm doet het schrijven en ik kan relaxen. Mijn aantekeningen worden netter. Ik ben heel benieuwd waar dit naar toe gaat. Ik vind het een heel groot avontuur. Ik ga deze week de 10 onderwerpen uitzoeken. En dan de enquête maken 🙂

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Ha Puck,

Wat leuk dat je ook van start gaat. Waar gaat je boek over? In mijn enquête had ik alvast wat onderwerpen gezet en ook wat mogelijke titels. Daar was veel respons op met een paar goede inzichten.

Daarnaast ook een boekenvraag, deze gaf mij een lijst met nieuwe boeken waar mensen door geïnspireerd raakten en wellicht ook voor mij interessant zijn.

Succes en ik ben benieuwd hoe het je verder gaat.
Hartelijke groet,
Michaëla

Jelly Bijlsma
8 years ago

Schrijfsnelheid 220 woorden, typesnelheid 350 woorden. Soms is er de ervaring dat ik schrijf en niet denk…schrijven voorbij the mind. Een gave ervaring!

Mijn eerste boek al verkocht! Ik vertel overal waar ik kom dat ik een boek schrijf. Binnen de doelgroep check ik de titel en vraag: Als je dit boek gelezen hebt, welke vraag/probleem wil je dan opgelost hebben? En het bijzondere is: Ik krijg verschillende antwoorden, maar ze passen allemaal in mijn Technology.

Michaëla Wierdsma
8 years ago

YIHAAA, mijn blueprint is af. Mooi een week voor de Master Presenter èn ik heb nog 7 dagen om het boek te schrijven. Minus 1 vrije familiedag.
Gaat het me lukken om het af te krijgen?

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Oeps, op de enterknop gedrukt.
JA het gaat me lukken. Met het eind voor ogen ga ik verder op mijn pad.

Fijne dag, Michaëla

Stephanie van Steen
8 years ago

Wat mijn tweede boek gaat worden dat weet ik al, dat is mijn ervaring over hoe ik van het emotie-eten af ben gekomen.

Nu nog mijn eerste boek, want ik wil dit jaar in ieder geval mijn eerste boek gepubliceerd hebben. Nu onderwerpen aan het verzamelen en die ga ik voorleggen aan klanten.

Tot die tijd, oefen ik vrolijk de 5 minuten. De snelheid in typen gaat omhoog, dus dat is mooi, maar ik ben nog niet bij 400. Merk wel dat het bij mij anders werkt als ik het handmatig schrijft. Dan gaat het vloeiender en heb ik niet de neiging om te corrigeren. Aangezien ik blind type, weet ik ook wanneer ik een foutje maak. Maar langzamerhand gaat de neiging om te corrigeren eraf.

Wil het voicerecorden ook gaan proberen en dat te gebruiken met mijn eerste e-book.

Ik heb hier zoveel zin in! Vrijdag komen we voor de eerste keer met ons mastermind groep bij elkaar. Ben echt benieuwd hoe iedereen ervoor staat.

Zin in het volgende weekend!!!

Wilhelmus J. Hoekstra
8 years ago

Echt leuk om samen met mijn partner Charlie Paludanus al deze trainingen te volgen. Hoeft thuis niets uit te leggen terwijl andere mensen toch beetje denigrerend kijken als je iets vertelt over 5 mintuten speed writing en duidelijk grote twijfels hebben bij wat voor niveau dat dan wel zou zijn.

Elke ochtend starten wij samen met dezelfde woorden het 5 minuten verhaaltje. Is echt grappig om te zien hoe je allebei tot totaal ander verhaal komt. Snelheid neemt ook enorm toe t.o.v. schrijven en nu naar paar dagen merk ik al dat je steeds minder last hebt van jezelf direct te corrigeren tijdens typen. Ik vond de 3 daagse training echt geweldig en dit jaar komen onze boeken! WRITE that book! Write THAT book! Write that BOOK!

Marjolijn de Rooy
Marjolijn de Rooy
8 years ago

Fenna, wat goed dit te lezen!
Het gaat helemaal goed komen met je boek.

Huib Kraaijeveld
8 years ago

Yes! Yesterday evening I made 80% of my Blueprint in one go.

A good listener helped a lot

tickatickatick now

Fenna Janssen
8 years ago

Speedwriting? Dat gebruik ik voor mijn nieuwe blogs.

Aantrekkelijk voorwoord? Met de writing machine heb ik het voorwoord in mijn boek “Liefde i.p.v. chocola” herschreven. Dit boek ligt nu bij de editor. Open Circles cursusmateriaal ga ik gebruiken voor mijn 2e boek.

Twee experts in mijn vakgebied hebben mijn verzoek om een review ontvangen. Recensie van andere expert had ik al binnen.

Open Circles-student en bestseller auteur Boele Ytsma / De Planteneter schrijft nu ook een review… en… hij heeft mij al als gastdocent gevraagd. Yes… een boek vergroot de expertstatus. Het werkt!

Niels Kaan
8 years ago

Om te beginnen,

Ik ben ontzettend blij met de meegestuurde links op deze blog.

Ik ben deze cursus gaan doen met het idee hij hoort nu eenmaal bij de Business University, dus ik ga hem wel doen en misschien kom ik wel interessante mensen tegen waar ik wat mee kan opzetten.

Ik lees erg moeizaam en schrijf onleesbaar, had eigenlijk huisarts moeten worden.

Wat het meest verbazingwekkende van dit weekend was, is dat ik merk dat ik inderdaad meer dan goenoeg te vertellen heb om een boek te schrijven en dat ik het nog leuk vind ook.

Doe iedere dag mijn schrijfoefeningetjes ‘s morgens om 6 uur, dan ben ik lekker fit en na de eerste dag heb ik besloten dat ik daar ook eeen boekje van ga maken heb even heel snel een blueprintje in elkaar gezet en schrijf nu mijn oefeninengen in de blue print aan het eind van de week heb ik hoofdstuk 1 af en ik weet ook nog niet waar het heen gaat. Heb alleen de hoofdstuk titels vast gezet.

De blauwdruk voor mijn echte boek hangt op 2 hoofdstukken na op de muur.

Groet en bedank voor alles
Niels

Stef Linsen
Stef Linsen
8 years ago

Mijn grootste inzicht was dat ik goed heb nagedacht van tevoren over de waarde van het schrijven voor mijzelf, de maatschappij en mijn doelgroep. Ik heb de doelgroep afgelopen jaar ook versmalt en exacter gemaakt. Ik heb in totaal 9 waarde argumenten (The compelling why).

Dat helpt bij opstarten met denken over de structuur.
Het ‘slangdiagram’ dat we kregen met alle stappen kort beschreven is een vondst! Een landkaart waarop je kunt zien waar je bent. De 5 minuten schrijfspieroefeningen zijn verrassend, maar je moet ‘echt’ even voor gaan zitten, anders werkt het niet goed.

Het 1e wat ik gedaan heb na thuiskomst is mijn strategisch jaarplan 2014 nader beschreven. Globaal had ik dat al gedaan. De zaak op gang houden, maar ook een realistische planning maken zodat de boel niet strandt.

Nog bedankt voor de boekhuis en bol.com tips.

Elly van Biene
Elly van Biene
3 years ago

Jammer dat ik de pdf niet meer kan downloden, page not found staat er

Gerdy Heek
Admin
Gerdy Heek
3 years ago
Reply to  Elly van Biene

Klopt. Open Circles bestaat niet meer. De content heb ik allemaal nog wel, maar deze PDF heb ik helaas niet. Ik heb toevallig een blog geschreven twee weken geleden over de Write Your Book in 28 days course, en daar krijg je de eerste twee lessen gratis als je een comment plaatst. In die lessen wordt de blueprint precies beschreven. Hoop dat dat helpt! http://www.lifeplandesign.com/boek-schrijven/

gerdy (beheerder van de legacy)