De kracht van familiebedrijven

167 views | 4 reacties |
shares

Brigitte Buis en haar zus Patricia zijn familiebedrijvenspecialisten die vanuit hun familiebedrijf WEP We Empower People mensen en organisaties helpen om daadwerkelijk verandering te realiseren. De zakenzussen maken onderwerpen bespreekbaar die zowel het bedrijf als de familie aangaan. Door de manier waarop zij dit doen, zorgen Brigitte en Patricia ervoor dat onderwerpen worden belicht vanuit ieders perspectief. Zo wordt de kans op overdracht binnen de familie groter. En dat heeft niet alleen een strategisch voordeel, maar draagt tevens bij aan het behoud van arbeidsplaatsen bij deze bijzondere bedrijven.

In december 2013 verscheen hun boek: De kracht van familiebedrijven

Brigitte, hoe kwam je op het idee voor dit boek?
Mijn zus Patricia en ik hebben het introductie seminar gevolgd voor Write Your Book in 28 Days. Op dat moment waren we bezig met een onderzoek naar de kracht van familiebedrijven als marketing instrument. Nisandeh bracht ons op het idee om de uitkomsten van het onderzoek als boek te publiceren om onze status als expert op het gebied van familiebedrijven te verstevigen.

Wat was je motivatie om dit boek te schrijven?
De uitkomsten van ons onderzoek bij 50 familiebedrijven zijn heel interessant voor familiebedrijven en hun adviseurs. Zij kunnen strategisch voordeel behalen met de inzichten uit ons boek. Met die inzichten weten ze hoe ze als familiebedrijf kunnen blijven bestaan.

Wij vinden het belangrijk dat er familiebedrijven blijven omdat ze belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. Maar liefst 260.000 bedrijven (69% van alle bedrijven in Nederland) is een familiebedrijf. Samen zorgen ze voor 53% van ons Bruto Nationaal Product (BNP) en 49% van de werkgelegenheid.

Hoe heeft de cursus Write Your Book in 28 Days je geholpen?
De cursus heeft ons een structuur geboden om het boek te schrijven en een aanpak die het gemakkelijk maakte om het resultaat te behalen. De tips van Nisandeh hebben we letterlijk opgevolgd en die bleken te werken. Zo hebben we onze doelgroep gevraagd wat zij de belangrijkste thema’s voor het boek zouden vinden en hebben we met succes de aangereikte brief gebruikt om recensies te krijgen.

Waar gaat jouw boek over?
Het boek gaat over de kracht van familiebedrijven en hoe daar strategisch voordeel mee te behalen is. Het boek biedt ondernemers met een familiebedrijf de zogenoemde BEWUST techniek die ze helpt om maximaal te profiteren van hun persoonlijke kracht en de kracht van het bedrijf. BEWUST staat voor: Betrokkenen, Eerstverantwoordelijke, Waarden, Uitdragen van waarden, Structuur, Toekomst.

Welke mensen moeten jouw boek lezen en waarom?
Familieondernemers zijn enorm gebaat bij het lezen van ons boek, omdat het zal bijdragen aan de continuïteit van hun bedrijf. Accountants en adviseurs van familiebedrijven moeten dit boek lezen omdat het een manier aanreikt om met hun klant in gesprek te gaan over continuïteit. Het zal de kwaliteit van hun dienstverlening doen toenemen.

Stel, je staat in de lift met een exemplaar van De kracht van familiebedrijven. Iemand stapt in en vraagt: “Hee, wat is dat voor een boek?” Wat zeg je dan?
Dit is een boek voor familiebedrijven en hun adviseurs. Het geeft ondernemers inzicht in hún specifieke kracht en ideeën hoe je met die kracht strategisch voordeel behaalt in de markt Dit boek bevat maar liefst 50 case studies van familiebedrijven in allerlei sectoren met personeelsbestanden die variëren van 3 tot 350 werknemers. Met behulp van het 6-stappenplan in dit boek helpen wij familie-ondernemers de continuïteit van hun onderneming te garanderen en van hun opvolging de kroon op hun werk te maken.

Ben je door het verhaal van Brigitte geïnspireerd, gemotiveerd, wil je het boek bestellen of heb je vragen over De kracht van familiebedrijven? Laat het Brigitte weten in het commentaarveld hieronder of neem direct contact op met Brigitte via deze link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maureen Mulder
8 years ago

Ik kom helemaal niet uit een ondernemersfamilie, maar ken wel enkele familiebedrijven. Wat mij daaraan opvalt, is dat het lijkt alsof familiebedrijven (intern?) sterker lijken te zijn en daardoor generaties lang blijven bestaan.

Heel bijzonder!

Hartelijke groet,

Maureen

Brigitte Buis
8 years ago
Reply to  Maureen Mulder

Dat kan heel goed kloppen Maureen. Familieleden ‘laten elkaar namelijk niet vallen’, wat er ook gebeurt. En dat is voelbaar in het bedrijf. Mooi hoe jij dat beschrijft als ‘sterker staan’.

Coen Tuerlings
8 years ago

Hoi Brigitte en Patricia,

Interessant artikel en ik ben erg benieuwd naar het boek.
Mijn beide ouders komen van oorsprong uit een familie bedrijf.

Ik ben er niet mee opgegroeid omdat het bedrijf van mijn grootouders al failliet was verklaard voor mijn geboorte.

En toch merk ik dat er iets in mijn genen zit dat ‘verlangt’ naar familie in mijn bedrijf. Mijn vrouw werkt al wat vaker mee en mijn oudste kinderen beginnen interesse te krijgen in het werk dat ik doe.

Wie weet een familie bedrijf in wording…

Ik zal eerst maar eens je boek lezen voordat ik verdere stappen zet 😉

Hartelijke groet
Coen