Colijn Buis Music – Continuity Program

176 views | 16 reacties |
shares


Colijn Buis is muzikant in hart en nieren. Hij brengt ‘muziek aan de man’ via eigen concerten, solo op piano of met collega-musici. Colijn organiseerde 7 jaar lang iedere week concertavonden in Utrecht met het Colijn Buis Trio en een Special Guest, bijvoorbeeld Hans Dulfer, Wouter Hamel, Thijs van Leer en andere bekende musici. Daarnaast helpt Colijn mensen die zelf hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen door lessen, coaching en workshops.

In juni 2013 volgde Colijn Buis de 3-daagse training Passive Business Income en in december 2013 was zijn continuity program een feit en winstgevend: Online Music Magazine en Your Own Style – The Complete Method

Colijn, wat was je motivatie om jouw continuity program te maken?
Muziek is mijn lust en mijn leven. Met geweldige nieuwe muziek, door mij geschreven en gespeeld, maak ik muziekliefhebbers waar ook ter wereld erg blij. Ik geef veel concerten en daarnaast help ik mensen zelf hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Maar mijn bereik bleef daarbij beperkt. Ik ging dus op zoek naar meer manieren om mijn muziek en mijn educatieve waarde bij de mensen te krijgen. Het meest voor de hand liggende was natuurlijk dat ik nog meer eigen CD’s ging verkopen via mijn website. Maar dat liep al goed en dat deed iedereen, dus daarmee ging ik mij niet onderscheiden.

Hoe kwam je op het idee voor jouw membership site?
De laatste jaren heb ik me gefocusd op het spelen van mijn eigen muziek in het buitenland. Omdat ook daar veel mensen mijn CD’s kochten, wilde ik graag een makkelijkere manier om hen ook mijn toekomstige muziek te kunnen aanbieden, zonder dat ze zouden hoeven wachten tot ik weer in hùn land was met mijn CDs. Daarnaast wilde ik ook graag de mensen die ik workshops en masterclasses gaf in Italië, Albanië en Nicaragua kunnen voorzien van follow-up materiaal. Toen werd het idee voor Online Music Magazine en Your Own Style geboren.

Hoe heeft de training Passive Business Income je geholpen?
In de training Passive Business Income kreeg ik de tools en de connecties die ik nodig had om mijn membership site op te zetten. Ik ging van ‘het hebben van een idee’ tot ‘weten hoe ik het moet doen.’ Ik kreeg ook de hulp die ik nodig had voor alle technische aspecten, zodat ik alleen nog voor de inhoud hoefde te zorgen en dat is tenslotte mijn expertise.

Welke content bied je met jouw programma?
Mijn website bestaat uit 2 delen. Het Online Music Magazine is voor muziekliefhebbers die genieten van inspirerende muziek. Alle muziek van mij en mijn collega’s uit verleden heden en toekomst kun je hier beluisteren. Daarnaast krijg je columns met beroemde muziekstukken te zien en te horen EN is er elke maand een interview met een prominente collega-muzikanten uit binnen- of buitenland; Cor Bakker, Wouter Hamel, Denise Jannah, Jason Rebello (pianist van Sting), Brent Fischer (‘Best Latin Jazz Album’ Grammy winnaar 2013 en 2014) om er maar een paar te noemen. En je krijgt veel van hen te horen en te zien op video.

Daarnaast heb ik het online cursusprogramma Your Own Style – The Complete Method ontwikkeld. Hiermee bied ik muziekliefhebbers de mogelijkheid om hun eigen muzikale vaardigheden te vergroten. Je krijgt de muzieklessen aangeboden in een vaste structuur die zowel continuïteit als flexibiliteit biedt.

Wie MOETEN deelnemen aan jouw programma’s en waarom?
Ik heb Online Music Magazine gemaakt voor muziekkenners en mensen die genieten van mooie muziek, zowel funky en up-tempo als rustige kalmerende pianomuziek. En tja, zoals dat gaat met muziek.. je moet het gewoon horen en dan laat het je niet meer los.
Het online cursusprogramma Your Own Style heb ik geschreven voor mensen die ZELF muziek willen maken. Als jij jezelf en anderen wilt betoveren met jouw muzikale skills en daarbij veel lol wilt hebben, dan is dit programma voor jou.

Stel, je staat in de lift en iemand vraagt: “Waarom kijk je zo blij? Wat zeg je dan ter promotie van jouw programma?
“Ik heb een supertoffe nieuwe manier gevonden om met multimedia de meest prachtige muziek naar mijn publiek te brengen. Houd jij van muziek? Ja? Nou, geef me je kaartje en ik stuur je iets waar je oren van gaan smullen!”

Ben je door het verhaal van Colijn geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen over zijn continuity programs Online Music Magazine en/of Your Own Style? Laat het Colijn weten in het commentaarveld hieronder. Ga ook naar Colijn Buis Music. Geef daar je naam en e-mail en je kunt gratis luisteren naar een aantal van zijn stukken. Ook krijg je dan te horen over zijn speciale aanbod voor Open Circles studenten.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martine Verweij
8 years ago

Hoi Colijn,

Wat jij hebt gedaan wil ik ook! Ik ben ook bezig met het bedenken van een membership site for life. Met deze site wil ik in eerste instantie ‘crowdfunden’ om geld binnen te halen voor het realiseren van de tuin van Plantenliefde.

Leden van de tuin van Plantenliefde krijgen heel veel extra’s en gratis, zoals kortingen, gratis e-books, gratis cursus, gratis toegang tot de tuin (de tuin is alleen toegankelijk voor leden), workshops/lessen/lezingen van expert op kruidengebied en meer.

Ik sta op de lijst voor de Passive Business Income en ik hoop dat ik tegen die tijd die cursus kan betalen.

Succes met jouw business. Supercool!
Groetjes,
Martine

Arnoud Kas
8 years ago

Hé Colijn,

Gefeliciteerd met je mooie programma. Ik ben benieuwd en zal mezelf eerst bij je opgeven.

Tjitske de Boer
8 years ago

Ha Colijn,

Geweldig hoor zo in de spotlights!

Lekker enthousiast. Ik ken je als enthousiast docent met je Your own style workshop. Ik was deelnemer in je eerste workshop, die al de basis was van je huidige programma. Ik kwam hem laatst nog tegen toen ik iets aan het zoeken was!

Maar jou heb ik nog nooit als muzikant gehoord. Daarom heb ik me net op je website gemeld. Ik ben benieuwd!

Heel veel succes en blijf vooral net zo enthousiast of enthousiaster!!!!

Hartelijke groet, Tjitske

Floor Wittink
8 years ago

Hai Colijn
Gefeliciteerd met je magazine en methode! Inspirerend om te zien als medemuzikant van Open Circles. Het ziet er mooi uit, voor mij ook stof tot nadenken of ik mijn eigen werkzaamheden van spelen en educatie in één site zal vatten want het ziet er bij jou heel organisch uit. Verder moeten we maar eens uitwisselen over huisconcerten! 🙂
groetjes

Yassir van Unen
8 years ago

Leuk hoor. Succes ermee.
De site zelf vind ik wel erg leeg en kaal, wellicht kun je daar nog wat mee doen.

Colijn Buis
8 years ago

Hoi Yassir, bedankt voor je reactie!

Yes dat klopt – zie ook colijnbuis.com
Dat is mijn website met alle info, muziek die je kan luisteren, concertagenda etc. – Check it out! 🙂

Groeten,
-Colijn

Maureen Mulder
8 years ago

Leuk en inspirerend verhaal, Colijn!

Hieke van Hoogdalem
Hieke van Hoogdalem
8 years ago

Ha Colijn,

Wat leuk om te lezen dat je zo succesvol bent, in het buitenland optreedt en zelfs met grote namen samenwerkt. Ik ken je nog uit mijn schoolmuziektijd aan het conservatorium in Utrecht.

Zelf wil ik mijn activiteiten als schrijver over muziek en concertinleider (van (hedendaags) klassieke muziek) beter onder de aandacht gaan brengen, evenals mijn cursussen ‘luisteren naar muziek’.

Groetjes,
Hieke

Wouter Siteur
8 years ago

Hallo Colijn,

Leuk om je hier weer tegen te komen!

groet, Wouter

Dave van der Pol
Dave van der Pol
8 years ago

Dag Colijn,

Als eerste gefeliciteerd met de site en je continuity programs. Ik deel de mening van Yassir en mis nog zoiets als een agenda. Waar en wanneer is de eerst volgende gig waar ik je live kan horen? En ik zou wat sfeerimpressies plaatsen. Veel succes met je business.

Groeten,

Dave

Colijn Buis
8 years ago

Hi Dave, dankjewel voor je reactie!

Yes dat klopt – die dingen staan op mijn ‘ algemene’ website: colijnbuis.com
Daar staat veel info, concertagenda, muziek die je kan luisteren, etc. – Check it out! 🙂

Groet,

Colijn

Esther Benard
Esther Benard
8 years ago

Hoi Colijn,

Wat ontzettend leuk om te lezen dat je membership site een succes is! Ik zat samen met je in een groepje toen we onze eerste video moesten opnemen.

Aan het eind van de dag speelde je voor iedereen nog een geweldig stuk op de piano….die daar toevallig stond. Een rasmuzikant in hart en nieren.

Heel veel succes in je muziekcarrière !

Esther Benard

J. L. Buis.
J. L. Buis.
8 years ago

Colijn,

Van harte, knap gedaan, hoor.
Veel succes ermee.

Je ouders.

Leni Minderhoud
8 years ago

Hi Colijn, ik had je membership site al bekeken en we hebben ook al even contact gehad. Mooi hoe OCA betekent voor jouw business. Als muziekfreak en muzikant wil ik graag een keer kijken naar jouw online methodiek. Of het me helpt meer met muziek te doen. Dus ik ben zeer benieuwd naar je aanbod!

Veel succes en we ontmoeten elkaar zeker weer!

Rob Leenheer
8 years ago

Niemand heeft nu nog langer een excuus om Colijn z’n muziek niet te kennen.
Deze vent is van top klasse, en biedt je/ons de gelegenheid daar volop van te genieten.
Het enige wat hij nog niet begrepen heeft is het verhaal over “verdubbel je prijzen”.

Dus, niet tegen hem zeggen natuurlijk, maar wel NU subscriben op zijn Online Music Magazine.

Doen! Doen! Doen!

– Rob Leenheer

André Gruisen
6 years ago

Mooi ! het verhaal bedoel ik. inspirerend ook, omdat ik nog maar 2 trainingen heb gedaan en ws volgend jaar pas de Business University ga doen. Dat beloofd nog wat !! Bedankt dat je je verhaal met ons wilde delen Colijn, ik ga zo meteen kijken naar wat je allemaal kunt aanbieden !