Ondernemend Buitenleven – Eline van de Veen

112 views | no reacties |
shares

Als landschapsarchitect gespecialiseerd in plattelandsontwikkeling, helpt Eline van de Veen kleine ondernemers die samenwerkend een eigen groene locatie willen ontwikkelen voor hun dienstverlening. Ze is gedreven door haar liefde voor de natuur én maatschappelijke veranderingsprocessen. Eline gelooft in de kracht van samenwerken en kleinschalig pionieren in het groen, om zo gezonder samenleven te ontwikkelen.

In januari 2015 verscheen haar boek: Ondernemend Buitenleven – Realiseer je droom door samenwerken.

Eline, hoe kwam je op het idee voor dit boek?
Ik zie vaak veel potentie in de idealen van kleine ondernemers. Het is mijn ambitie om hen te helpen met het realiseren van hun droom om sociaal te ondernemen in een groene omgeving. Het ontwikkelen van een betaalbare buitenlocatie vraagt creativiteit. Dankzij Open Circles kreeg ik het idee voor een boek met een stappenplan, om mijn doelgroep te helpen en mijn bedrijf te versterken.

Wat was je motivatie om dit boek te schrijven?
Onze samenleving schreeuwt om veranderingen. Deze “crisistijd” biedt nieuwe mogelijkheden; ook op het platteland. Transitie begint van onderop. Vele kleinschalige initiatieven geven deze verandering het nodige momentum. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Hoe heeft de cursus Write Your Book in 28 Days je geholpen?
Dankzij de cursus heb ik besloten het boek te schrijven en het vertrouwen gekregen om het in korte tijd te doen. Direct na de cursus heb ik een maand vrij gepland om te schrijven en in de loop van het jaar heb ik nog een aantal blokken vrijgemaakt om het boek af te maken. Ik heb de instructies uit de cursus exact toegepast om focus te houden, dat werkte goed!

Waar gaat Ondernemend Buitenleven over?
Mijn boek gaat over hoe je jouw ideaal van ondernemen op een buitenlocatie kunt realiseren, ook met een gewone beurs. Behalve ondernemen zoals je graag wilt, ervaar je iedere dag meer ontspanning, omdat je ook privé van jouw ideale buitenlocatie kunt genieten. Ondernemend Buitenleven bevat inspirerende voorbeelden en toekomstvisies én het PIONIER-stappenplan waarmee je jouw droom kunt waarmaken.

Welke mensen moeten Ondernemend Buitenleven lezen en waarom?
Dit boek is voor de ondernemende idealist die graag samenwerkt met anderen en zijn/haar leven een nieuwe wending wil geven door natuur te integreren in zijn dienstverlening. Het boek helpt je een goed plan te maken om je ideaal te realiseren aan de hand van het PIONIER stappenplan. De focus ligt op sociaal en groen ondernemen en slimme joint ventures die kleinschalige groene ondernemingen rendabel maken.

Stel, je staat in de lift met een exemplaar van Ondernemend Buitenleven. Iemand stapt in en vraagt: “Hee, wat is dat voor een boek?” Wat zeg je dan?
Dit boek is voor kleine ondernemers die hun dienstverlening willen versterken met natuur en buitenzijn. Als je het leest, ontdek je manieren van samenwerken die het gebruik van kleinschalige groene locaties rendabel maken.

Nieuwsgierig geworden?
Het E-book Ondernemend Buitenleven bevat het 1e deel van het boek met interviews van ervaringsdeskundigen en toekomstdenkers.
Download nu het gratis E-book op www.zininbuiten.eu

Ben je door het verhaal van Eline geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen over Ondernemend Buitenleven? Laat het Eline weten in het commentaarveld hieronder.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments