Maya wijsheid voor je levenspad door Elvira van Rijn

1364 views | 8 reacties |
shares

Even voorstellen: Elvira van Rijn, auteur van het boek Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek.

Elvira schreef haar boek in korte tijd, na deelgenomen te hebben aan de Write Your Book in 28 Days cursus.

We stelden haar een paar vragen:

Kun je in één of twee paragrafen vertellen waar het boek over gaat?

‘Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek’ is een handboek voor iedereen die bewust wil leven.
Met het boek kun je heel eenvoudig op basis van je geboortedatum een persoonlijk profiel samenstellen van je kwaliteiten, talenten, passie, missie, visie en de blauwdruk van je levenspad.
Dat zijn heel bruikbare handvatten voor (zelf)coaching. Het helpt om jezelf en anderen beter te begrijpen, geeft richting aan je ontwikkeling en inzicht in de dynamiek van relaties.

Het boek is ook te gebruiken als instrument voor Time Management. Elke dag heeft in de Maya kalender een eigen energie waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt als het ware meesurfen op die energie. Niemand gaat wadlopen zonder eerst te kijken of het wel eb is. De maan trekt aan het water; dat kunnen we zien. Maar er zijn nog veel meer krachten werkzaam. Die kun je niet zien, maar wel voelen. Met het boek kun je elke dag die energie volgen. Dat maakt het leven een stuk gemakkelijker.

Hoe kwam je op het idee voor dit boek?

Ik profiteer al jaren van de wijsheid van de oude Maya indianen via hun Tzolkin kalender. Ik leef, leer en werk ermee en het is mijn grote passie. De wijsheid van de Maya’s heeft me bewust gemaakt van mijn kwaliteiten en talenten en inzicht gegeven in mijn levenspad. Bovendien leef ik een stuk makkelijker sinds ik meesurf op de dagenergie die we kunnen voelen en die de kalender dagelijks zichtbaar maakt.
Die passie en de wijsheid van de Maya’s wil ik graag doorgeven.

Wat is je motivatie om te schrijven?

Schrijven is een van mijn manieren om mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling uit te dragen. Het gaat me gemakkelijk af om ingewikkelde materie op een begrijpelijke en praktische manier te vertalen. Zo heb ik het ook met de Maya kalender gedaan.
In het boek heb ik de kalender toegankelijk gemaakt voor wie geen tijd of interesse heeft om zich in de techniek van de kalender te verdiepen maar toch van de wijsheid wil profiteren.

Heeft de cursus Write Your Book in 28 Days je geholpen bij het schrijven?

Jazeker. Ik ben gewend om teksten te schrijven, maar zo’n grote tekst had ik nog nooit gemaakt. Het was fijn om heel praktische handvatten te krijgen voor het opzetten van een werkbare blauwdruk. En om bewust te worden van de verleidingen die op de loer liggen om het niet af te maken. Hoe ze werken en hoe ze te ontkrachten.

Na de cursus van eind januari wist ik zeker dat ik het ging doen, een boek schrijven waarin mijn passie en mijn werk als energetisch coach samenvallen.

Juist tijdens dat weekend belde de organisator van het 2012 festival met de vraag of ik tijdens het festival begin augustus vanuit mijn expertise ‘iets’ wilde doen met de Maya kalender.
Toen dacht ik: ‘Nu of nooit’. Ik kondigde aan dat ik een lezing zou komen geven over mijn boek.
Ik had nog geen letter op papier en ook geen uitgever, maar wel heel veel energie en een schrift vol ideeën en praktische handvatten uit de training.
Kennelijk was mijn intentie duidelijk genoeg en de tijd rijp want in maart ontmoete ik op de Droomdag van Vrouw & Passie Adrie Beyen van A3 boeken. Een geweldige uitgever die me – na een speeddate van 10 minuten – direct haar vertrouwen gaf en meeging in de stroom.
Eind juli is het boek uitgekomen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mariëte Verlaan
11 years ago

Gefeliciteerd Elvira, wat fantastisch om te horen dat het je gelukt is. Geweldig!
Ik ga je boek bestellen en lezen. Het onderwerp spreekt me enorm aan. Heel veel succes op je pad als schrijftster en passie-onderneemster.
Met een zonnige tuingroet, Mariëtte

Michiel Stol
Michiel Stol
10 years ago

Hoi Elvira,

Ik droom al weer een tijd van digitale profielen voor uitwisselbare virtuele werkelijkheden. Hun kalenders reiken uit naar het denken van een prefilosoof als Deleuze; zo heb ik zweverige dreamspells weten hertalen in zijn geodenken.

Ik zou naast het lezen van je boek graag ideeën uitwisselen ‘ter verwijding van Dit-web..

Hartelijke groet, en hoe dan ook succes met je plezier,
Michiel

Mark Swart
11 years ago

Gefeliciteerd met je nieuwe boek.
Ik Ken al aardig wat dingen van het maya volk en hun kalenders en er zijn mij veel dingen duidelijk geworden door hun.
Ik ben benieuwd naar je boek en de ervaringen van mensen die het al gelezen hebben.

Groetjes Mark

Monique Schep
Monique Schep
11 years ago

Heerlijk Elvira wat een stroom!
Ga het boek aanschaffen. Ik houd van energie in al z’n uitingen.
Dank je wel, Monique

Elma de Bruijn
11 years ago

Elvira, wah , wat een goed initiatief. Ik ga zeker je boek onthouden om over een tijdje aan te schaffen. Vooral de insteek van time management vind ik interessant. Ik hou me o.m. bezig met Focus & Actie.

Elvira van Rijn
11 years ago

Hallo dames! Dank voor jullie reactie. Misschien vind je het ook leuk je aan te sluiten op mijn Facebook Account (Elvira van Rijn). Daar deel ik iedereen die dat wil in bij de groep met zijn levenspadgenoten volgens de Maya kalender. Met deze mensen heb je automatisch een klik omdat je dezelfde talenten, kwaliteiten en blauwdruk voor je leven hebt, ieder vanuit z’n eigen plek in het pad. Netwerken op zielsniveau!

Anjo de Bruijckere
11 years ago

hallo Elvira,

Ik heb zelf geen kennis van de mayakalender, maar ik hoor er steeds meer over. Zou ik me mogen aansluiten op je facebook, zodat ik er een indruk van kan krijgen??

Groetjes van Anjo