Fons Huijgens – De Bank De Baas

301 views | 3 reacties |
shares

In 2006 verliet Fons Huijgens na tientallen jaren het bankwezen en werd hij “Bankier zonder Bank”. In die rol begeleidt en adviseert hij ondernemers en bedrijven bij hun bankzaken, in het bijzonder bij het verkrijgen van financieringen. Belangrijke vragen die Fons beantwoordt: “Hoe zitten bankproducten wérkelijk in elkaar? Welke informatie heb je nodig om een bank te kunnen overtuigen van jouw kredietaanvraag?

Na het volgen van de training Write Your Book in 28 Days, introduceert Fons samen met Bart Niesten het boek De Bank De Baas met daarin de beproefde methode om snel en effectief de vereiste financiering te realiseren.

Fons, hoe kwam je op het idee voor dit boek?
Tijdens mijn tientallen jaren in het bankwezen heb ik me er steeds over verbaasd dat nog nooit een boek is geschreven over de dagelijkse praktijk van het bankwezen, hoe banken écht werken. En in mijn rol als “Bankier zonder Bank” werd mijn beeld continu bevestigd dat het voor ondernemers moeilijk is om te begrijpen hoe ze in de bankwereld moeten manoeuvreren.

Ik geef al vele jaren presentaties onder de naam “De Bank De Baas”. Nu ik dit boek heb geschreven, ervaar ik een duidelijke groei in mijn expert status. Dat komt mijn dagelijkse business, mijn adviespraktijk ten goede.

Wat was je motivatie om dit boek te schrijven?
Het schrijven van dit boek is een lang gekoesterde wens van me. Later ben ik etiketten gaan plakken op mijn innerlijke drive; mijn boodschap vertellen, positioneren als expert, marketing tool, groei als professional, kennis delen en anderen helpen…

Ten gevolge van de (krediet-) crisis bestaat het beeld dat het voor ondernemers moeilijker is geworden om krediet te verkrijgen. Met dit boek laten wij ondernemers ervaren dat het niet moeilijker is geworden, alleen meer moeite kost… een belangrijk nuanceverschil.

Hoe heeft de cursus Write Your Book in 28 Days je geholpen?
In 2010 begon ik zelf te schrijven, maar ik liep na 3 maanden vast, omdat een goede schrijfmethode ontbrak. Daarbij eiste mijn adviespraktijk steeds meer aandacht. In 2012 nam ik deel aan Write Your Book in 28 Days. Door na de training op maandagochtend direct te beginnen en de methode van Nisandeh exact te volgen, was na circa 2 maanden de blauwdruk gereed. Dat was een fantastisch moment. Ik had het hele boek in de steigers staan en wat resteerde was alleen maar “even schrijven”.

Toen ik ongeveer 1/3 had geschreven, moest ik door onvoorziene ontwikkelingen, zowel privé als zakelijk, mijn boek ‘on hold’ zetten. In die periode heb ik mijn praktijk uitgebreid en ben ik gaan samenwerken met mijn compagnon Bart Niesten. Bart is een super bankier en bovendien ruim 20 jaar jonger dan ik. In de volle overtuiging dat het boek er beter van zou worden, besloten Bart en ik het boek samen te schrijven. Ook Bart confirmeerde zich volledig aan de methode van Write Your Book in 28 Days.

Toen het boek klaar was bleek het vinden van een uitgever een feest! We hebben er drie benaderd en alle drie wilden ze! De eerste reactie van de uitgever illustreert dit misschien het beste: “…het overkomt ons maar zelden dat een manuscript zo compleet wordt aangeleverd en dat de structuur zo degelijk is…”

Waar gaat De Bank De Baas over?
De kern van het boek is: hoe kan ik als ondernemer succesvol een krediet aanvragen bij een bank. Het boek bevat de beschrijving van onze krachtige, effectieve methode en kent de volgende driedeling:

  • Deel I – de eerste 5 hoofdstukken gaan over de werkwijze van banken en hun producten. Hoe meer je weet “van de andere partij” hoe beter je daarop kunt inspelen.
  • Deel II – in de hoofdstukken 6 – 13 bespreken we welke informatie je in een informatiememorandum moet opnemen om een bank te overtuigen. Dit is de kern van het boek, het biedt de lezer houvast. Je kunt het sjabloon voor het informatiememorandum downloaden van de website www.debankdebaas.nl
  • Deel III – de afsluitende hoofdstukken bevatten “de geheimen” van een bankofferte en een goede bankrelatie. Als ondernemer spin je namelijk garen bij een goede relatie met je bank!

Welke mensen moeten jouw boek lezen en waarom?
Ondernemers. Met De BANK DE BAAS geeft iedere ondernemer zichzelf een geweldig cadeau: met de juiste financiering kan een ondernemer immers met zijn of haar bedrijf dromen realiseren. De methode die we in het boek beschrijven heeft zich in de afgelopen zeven jaar bewezen als 100% (!) succesvol. En de methode is toepasbaar voor groot en klein.

De Bank De Baas is een gebruiksboek. Een praktisch “doe het zelf” boek.

Stel, je staat in de lift met een exemplaar van DE BANK DE BAAS. Iemand stapt in en vraagt: “Hee, wat is dat voor een boek?” Wat zeg je dan?
“Dit boek is voor ondernemers met pit. Ondernemers die behoefte hebben aan extra geld om hun idealen en plannen te realiseren. Het boek beschrijft de methode waarmee je een bank overtuigt om jou krediet te verstrekken. Een methode die in de afgelopen jaren 100% succesvol is gebleken. Het levert je sneller én meer krediet, tegen betere voorwaarden en condities en het verbetert jouw relatie met de bank. Hierdoor kun je als ondernemer realiseren waar je al jaren van droomt.”

Ben je door het verhaal van Fons geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen? Laat het Fons weten in het commentaarveld hieronder en/of neem contact op met Fons via De BANK DE BAAS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marjo van Bussel
8 years ago

Dag Fons, eens was ook de Bank mijn baas en die van mijn man en nu van twee van mijn vier kinderen. Ik heb me nooit geïnteresseerd in bankzaken. Ik ben geïnteresseerd in mensen dus werkte ik bij personeelszaken 🙂 tot dat ik kinderen kreeg. Inmiddels zijn dit volwassen mensen die allemaal hun eigen ding doen. Ik zelf ben toen ik 50 werd per ongeluk een bedrijf gestart door een cadeautje wat ik kreeg, wat een beetje duur is uitgepakt.

Tot nu toe! Vanaf 2014 gaat daar verandering in komen dat weet ik zeker. Jij weet als geen ander dat mensen die uit het bankwezen komen totaal anders denken als dat jij nu doet. Ik denk ook anders door toedoen van Nisandeh en Vered. Om je omgeving anders te laten denken kost iets meer energie. Jouw boek zou ze misschien wel eens op andere gedachten kunnen brengen. 🙂 Succes!

Miranda Broeren
8 years ago

Geweldig Fons, Gefeliciteerd!

Hier zouden heel veel mensen baat bij hebben en het zou natuurlijk fantastisch zijn als zoveel mogelijk mensen hier weet van zouden hebben!

Mocht ik je kunnen helpen met het promoten van je boek? Let me know! Via de site help ik vrouwelijke ondernemers het beste uit zichzelf te halen, hun ideale leven te leven EN het verschil te maken.

Dit doe ik o.a. door producten onder de aandacht te brengen die de onderneemsters helpen hoe ze zowel persoonlijk als zakelijk hun doelen kunnen bereiken.

Jouw boek past hier natuurlijk heel goed in.

heel veel succes!

vitale groet, Miranda Broeren

Fons Huijgens
8 years ago

Dank Miranda en Marjo voor jullie positieve reacties.

Wij (mijn compagnon Bart Niesten en ik) hebben de afgelopen jaren ervaren dat onze benadering van de banken echt goed werkt: een super goede voorbereiding en respect voor de bancaire visie. Hierdoor staan onze klanten en wij nooit tegenover banken, maar ontmoeten wij hen als businesspartners. En dat geeft het gevoel De Bank De Baas te zijn en de situatie onder controle te hebben. In de afgelopen 7 jaar is onze score 100% geweest, hetgeen onze opdrachtgevers/ondernemers heeft geholpen in hun succes!