Frank Schalkwijk – De Tuin der Soorten

166 views | 10 reacties |
shares

Frank Schalkwijk helpt bedrijven aan doorbraken in de ontwikkeling van hun organisaties en bedrijfssystemen. Daarnaast is hij auteur, spreker, innovator, opleider en onderzoeker. Hij is gefascineerd door systemen die het ‘menselijke bevattingsvermogen’ ontstijgen. Als grondlegger van de theorie Polarisme en oprichter van Polliance, de alliantie voor Polarisme, deelt hij zijn ervaring graag met anderen.

In december 2013 verscheen zijn boek: De Tuin der Soorten – Jouw Leefwereld Verrassend Ontrafeld


Frank, hoe kwam je op het idee voor dit boek?

Ik kreeg het idee voor De Tuin der Soorten in het voorjaar van 2013. Ik was op zoek naar de beste wijze waarop ik mijn boodschap de wereld in kon krijgen. Voordat ik in februari 2013 de cursus Write Your Book in 28 Days volgde, was ik al bijna klaar met een ander boek; een theorieboek dat een jarenlang onderzoek samenvatte. Ik kreeg toen het dringende advies om dat boek in zijn geheel te herschrijven. Of in andere woorden: “Frank, voor leken is er geen doorkomen aan.”

Ik had mijn doelgroep niet duidelijk. Na vaststelling van mijn doelgroep wilde ik ze aanspreken met een toegankelijk boek. Verhalen zijn het meest toegankelijk. De Tuin der Soorten is een managementboek geworden dat leest als een sprookje. Een business parabel.

Wat was je motivatie om dit boek te schrijven?
We verkeren in een maatschappelijke transformatie en ik wil organisaties inzicht geven in het huidige tijdsgewricht. Mensen hebben behoefte aan perspectief. Waar gaan we naar toe met zijn allen? De Tuin der Soorten biedt perspectief, verklaart en voorspelt. Daarmee geeft het helderheid over welke stappen je nu kunt nemen. Mijn boek geeft je de tool waarmee je verouderde denkbeelden en strategieën ontrafelt en doorbreekt. Zodat je als organisatie of individu gaat doen wat wél werkt.

De eerste reacties van lezers geven aan dat ik hierin slaag: “De Tuin der Soorten heeft alles in zich om een klassieker te worden”, “Valt niet in een hokje te plaatsen”, “Het meest innovatieve managementboek dat ik afgelopen jaren heb gelezen” en “Subliem!”

Een tweede motivatie was een boek te schrijven dat helpt bij het opbouwen van mijn business. De Tuin der Soorten is een introductieboek voor mijn bedrijfsprogramma “Instant Enterprise, Proceed in Fortune”. Met mijn bedrijf stel ik ondernemingen in staat snel doorbraken te realiseren in de creatie van hun systemen en organisaties. Daarbij gebruik ik inzichten uit de Polarisme theorie. En doorbraken zijn precies wat ondernemingen nodig hebben in deze tijd van maatschappelijke en organisatorische transformatie.

Hoe heeft de cursus Write Your Book in 28 Days je geholpen?
De cursus Write Your Book in 28 Days heeft mij allereerst op het spoor van mijn doelgroep gebracht. Daarnaast bood de cursus instrumenten om snel mijn boek te kunnen schrijven en produceren. De draft van mijn boek heb ik in april 2013 in twee weken geschreven. Het verhaal zelf, de parabel, is 200 pagina’s, de richtlijn volgens Write Your Book. Omdat ik De Tuin der Soorten al in 2013 klaar wilde hebben, heb ik hem in eigen beheer uitgeven. Via een uitgever zou dat langer hebben geduurd.

Graag wil ik Jennifer Gomperts een speciale vermelding geven. Ik heb haar tijdens Write Your Book ontmoet. Ze heeft De Tuin der Soorten schitterend geïllustreerd.

Waar gaat jouw boek over?
De Tuin der Soorten verandert je denkwijzen met een sprookje. Ze gaat over transformatie én levert transformatie. Na het lezen ben je niet meer dezelfde persoon als voorheen.

De hoofdpersoon heet Micant. In het begin van het verhaal stapt hij een surrealistische tuin binnen. De eerste paragraaf: “Bewustzijnsmomenten zijn overweldigend wanneer je ze meemaakt. Dit was niet anders voor Micant. Toen hij uit de grot kwam, hoog in de berg, midden in de Tuin der Soorten, kreeg hij hetzelfde overweldigende gevoel.” Daarna gaat De Tuin der Soorten over in een relaas langs gedachte-experimenten, openbaringen, perspectieven en meer. Verschillende personages en situaties volgen elkaar op. Ondertussen krijgt de lezer dieper inzicht in vraagstukken van mens en organisatie, technologie en maatschappij. Van verwarring tot helderheid.

En uiteindelijk volgt de ontknoping. Een openbaring. Het inzicht dat je blijvend verandert.

Welke mensen moeten jouw boek lezen en waarom?
Het boek is geschreven voor makers van organisaties en bedrijfssystemen. Dit zijn managers met hun adviseurs. Het is een must voor systeem- en organisatie architecten, projectmanagers, ‘change’-managers en innovators. Maar ook gebruikers van die organisaties en systemen zal ‘De Tuin der Soorten’ aanspreken’.  Vooral businessmanagers op zoek naar bedrijfssucces zullen inspiratie halen uit dit boek.

Stel, je staat in de lift met een exemplaar van De Tuin der Soorten. Iemand stapt in en vraagt: “Hee, wat is dat voor een boek?” Wat zeg je dan?
“Dit boek ontrafelt jouw leefwereld. Het is een managementboek dat leest als een sprookje. De Tuin der Soorten zet aan tot doorbraken in het creëren van bedrijven. Je ontdekt een baanbrekende theorie die de crisissen van deze tijd verklaart én voorspelt. Een echte eyeopener. Let op, want na het lezen van dit boek ben je niet meer dezelfde persoon.”

Ben je door het verhaal van Frank geïnspireerd, gemotiveerd, wil je het boek bestellen of heb je vragen over De Tuin der Soorten? Laat het Frank weten in het commentaarveld hieronder of neem hier direct contact op met Frank.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Coen Tuerlings
8 years ago

Super Frank,

Gefeliciteerd met je innovatieve boek
Je maakt me heel nieuwsgierig naar de inhoud.

Dus graag bestel ik een exemplaar 😉

Hartelijke groet
Coen

Frank Schalkwijk
8 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Ik wens je veel leesplezier Coen!

En ik ben benieuwd naar je reactie.

Groet,
Frank

Bene Bailleul
8 years ago

Schitterend Frank en proficiat.
Je straalde ongelooflijk als je jouw boek toonde tijdens één van de Open Circles trainingen. Een boek doet toch wel iets speciaals met de auteur hé.

Wat is het grote verschil met de Amerikaanse managementboeken?

Frank, nog heel veel succes en geluk met je boek en hopelijk tot binnenkort, Bene. 😉

Frank Schalkwijk
8 years ago
Reply to  Bene Bailleul

Hallo Bene

Bedankt voor je reactie.

Het grote verschil met Amerikaanse managementboeken? Tja, even nadenken. In ieder geval is de schrijver is niet Amerikaans. Daarnaast is het boek meer ‘geestverruimend’ als ik dat zo kan typeren.

Misschien kan jij het aangeven wanneer je De Tuin der Soorten gelezen hebt?

Groet

Frank

Kria Djoyoadhiningrat
8 years ago

Beste Frank,

Jij weet al wat ik van je boek vind: Subliem!
Ik kan m iedereen aanraden die nadenkt of plannen maakt over de toekomst van z’n bedrijf en z’n leven.

Echt een openbaring!

Frank Schalkwijk
8 years ago

Zeker Kria,

Je bent één van de eerste lezers die uit eerste hand zijn ervaring heeft gedeeld.

Nogmaals bedankt!

Frank

Saskia van Velzen
8 years ago

Frank, gefeliciteerd. Ook weer met deze review. Ik heb m liggen en hij staat bovenaan mijn te lezen lijstje. Succes!

Gonny de Wit
8 years ago

Frank – graag zou ik willen weten waar je boek te verkrijgen is – vaak zie je dan ook meer van de inhoudsopgave. Net als Coen ben ik nieuwsgierig geworden. Dit vraag ik ook omdat ik soms recensies schrijft voor Management Boeken – dan weet ik of jouw boek daar ook gaat verschijnen.

Ik verzamel op mijn Pinterest account boeken, die geschreven zijn naar aanleiding van deze training. Dan kan ik hem daar waar ik hem online kan vinden pinnen.

Heb je een website voor je boek, waar je bevoorbeeld een stukje van het boek cadeau geeft voor een bepaalde activiteit – comment bij een blog(s).

Of ik tot je doelgroep behoor weet ik niet. Sabine raadde mij aan met jou contact op te nemen, voor mijn zakelijke vervolgstappen.

Ook ben ik erg benieuwd naar je ervaringen en geleerde lessen bij het uitgeven (uitgeverij) van je boek.

Frank Schalkwijk
8 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Hallo Gonny,

Bedankt voor je commentaar. Mijn boek is te verkrijgen bij alle boekhandels en de internetboekhandels – ook in België.

Via mijn website zijn de eerste hoofdstukken te downloaden.

Tot nu toe merken we dat ‘De Tuin der Soorten’ vooral aanslaat bij mensen die sociaal en bewust in het leven staan. Wanneer jij jezelf hiertoe rekent is het boek zeker ook voor jou.

We houden contact,

Groet

Frank

Floor Schuttevaer
8 years ago

Frank,

Gefeliciteerd met je boek, ik hoop dat het je veel succes gaat brengen. Je bent een kanjer!