Marja Klaver – Webinar Scholen met Glans

73 views | 6 reacties |
shares

Marja Klaver is expert in het initiëren en begeleiden van verbeterprocessen op scholen. Met haar bedrijf Klaver Coaching en Training helpt zij directies van scholen om met hun team excellent te presteren. Het effect: leraren werken samen met leerlingen, ouders en elkaar.

In juni 2013 volgde Marja bij Open Circles de Power Days Workshop en in oktober 2013 was haar eerste webinar voor schooldirecteuren een feit: Scholen met Glans. Inmiddels is er ook een webinar voor teamleden (leerkrachten).

Marja, hoe kwam je op het idee voor het webinar?
In de Power Days Workshop werd dit idee geopperd als mogelijkheid. Ik zag het meteen voor me! Via een webinar kan ik mijn online trainingsprogramma promoten.

Wat was je motivatie om jouw webinar te maken?
In de zomer van 2013 is mijn boek School en ouder, schouder aan schouder – betrek elke ouder met de GLANS-techniek uitgegeven. De GLANS-techniek helpt je in 5 stappen (elke letter staat voor 1 stap) naar 100% succesvolle ouderbetrokkenheid. Het is de eerste praktische methodiek die directeuren helpt om systematisch te werken aan ouderbetrokkenheid. De Glans-techniek is ontwikkeld na het trainen van 80 scholen in het effectief samenwerken met ouders.
Ik heb de GLANS-techniek vertaald in een online trainingsprogramma. Ik gebruik het webinar om het online trainingsprogramma te promoten en onder de aandacht te brengen.

Hoe heeft de Power Days Workshop (zomer 2013) je geholpen bij het maken van het webinar?
In deze 3-daagse workshop heb ik een begin gemaakt met het webinar. We hebben een uitgekiend format gekregen met vragen en een stappenplan om dia’s te maken. Tijdens de workshop hebben we dit toegepast (in het Engels), er foto’s bij gezocht en aan de groep gepresenteerd. In de zomer daarna heb ik het vertaald in het Nederlands. Ik heb geoefend met een coach om de teksten in te spreken en uitgezocht hoe ik het om moet zetten in een webinar. Ik heb nu een webinar voor directeuren van basisscholen en een voor teamleden.

Waar gaat jouw webinar over?
Puntsgewijs samengevat is dit de inhoud van het webinar:

  • Wat is er (vanuit wetenschappelijk onderzoek) bekend over het belang van ouderbetrokkenheid voor scholen?
  • Hoe is de GLANS-techniek ontstaan?
  • De GLANS-techniek: vijf stappen om te komen tot 100% succesvolle ouderbetrokkenheid voor scholen.
  • 2 online trainingsprogramma’s Scholen met Glans voor directeuren van scholen om teambreed de GLANS-techniek in te voeren. Het ene programma is een online programma, het andere programma heeft online en offline onderdelen.
  • De mogelijkheid om je in te schrijven voor een van de twee programma’s.

Wie moet jouw webinar volgen en waarom?
Ten eerste: directeuren van basisscholen, zodat zij de GLANS-techniek leren kennen en de mogelijkheid om dit op een eenvoudige manier in hun school in te voeren. Ten tweede: leraren, zodat zij ook de GLANS-techniek leren kennen. Ten derde: ouders van schoolgaande kinderen, zodat zij weten waarom het belangrijk is om betrokken te zijn bij de schoolloopbaan van hun kind en wat het effect hiervan is. Ook ouders kunnen hun schooldirecteur van de GLANS-techniek op de hoogte brengen. Als de school met de GLANS-techniek werkt, weten de ouders dat ze op de juiste manier betrokken zullen worden.

Stel, je staat in de lift en iemand vraagt: “Waarom kijk je zo blij? Wat zeg je dan ter promotie van jouw webinar?
Ik heb net een directeur gesproken die – dankzij mijn webinar – weet hoe hij problemen met ouders kan voorkomen, hoe hij bestaande problemen moet oplossen en hoe hij een GLANZENDE relatie met ouders ontwikkelt. Hij heeft het webinar ook aan leraren en ouders laten zien. Het gevolg is dat directeur, ouders en het hele schoolteam nu gaat profiteren van mijn online trainingsprogramma! Ja, daar word ik heel blij van.

Heb je schoolgaande kinderen?
Wat is dan jouw belangrijkste uitdaging in het samenwerken met de leraren?

Ben je leraar?
Wat is dan jouw belangrijkste uitdaging in het samenwerken met ouders?

Laat het Marja weten in het commentaarveld hieronder. Zodra je comment is geplaatst, ontvang je van Marja een gratis ticket voor het webinar “Scholen met Glans”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lily Venema
Lily Venema
7 years ago

Beste Marja,
Zou jouw programma ook behulpzaam kunnen zijn bij het werven van ouders voor vrijwilligerswerk op school? Bijvoorbeeld door ze op te leiden voor natuur-ouder voor bijvoorbeeld slootexcursies.

Ik ben benieuwd.

Met vriendelijke groet,
Lily Venema, stichting Milieu Dichterbij

Margo van Vegchel
7 years ago

Hoi Marja, heerlijk om te lezen dat als wat je hebt geleerd bij Open Circles hebt vertaald naar de Glans in je eigen bedrijf.

Cathy Faber-Corlett
Cathy Faber-Corlett
7 years ago

Ik werk deeltijd in het voortgezetonderwijs en merk dat veel ouders gewoon geen tijd hebben door hun werkdagen. Ik werk met VWO-leerlingen waarvan vele ouders voor schooltijd al weg zijn van thuis en pas rond 17-18 uur thuis zijn. Als het eten klaar is, hebben velen al genoeg. Velen zoeken ontspanning, niet betrokkenheid.

Carlijn Dolmans-Hermans
Carlijn Dolmans-Hermans
7 years ago

Beste Marja,

Ook al zijn onze dochters inmiddels aan het studeren, door mijn werk als Psychomotorisch Kindertherapeut ben ik nog steeds nauw betrokken bij de lagere scholen. Ik ervaar dat het voor zowel de leraren als de ouders vaak moeilijk is om tot elkaar te komen wanneer het kind om extra aandacht vraagt ten gevolge van zijn /haar gedragsproblemen. Wederzijds begrip is voor beiden partijen is dan soms moeilijk op te brengen. Ik ben heel erg benieuwd naar het Glans programma.Wellicht kan ik het op de scholen onder de aandacht brengen.
Hartelijke groet,

Carlijn Dolmans-Hermans

Martine Verweij
7 years ago

Hallo Marja,

Wow! Wat ben JIJ goed bezig! Ik ben nieuwsgierig naar de GLANS-techniek.

Ik heb in het basisonderwijs stage gelopen, maar ik haakte af door het huidige Nederlandse onderwijssysteem.

In dit systeem leren kinderen vooral presteren en winnen. Eén van mijn doelen is het veranderen van het Nederlandse onderwijssysteem in samenwerking met professionals.

Zodat kinderen op school leren: hoe ze moeten omgaan met emoties, hoe ze hun emoties uiten, hoe ze geld moeten beheren en hoe ze moeten leren om hun MAXI-me te blijven!

Vandaar dat ik nieuwsgierig ben naar de GLANS-techniek.

Veel succes verder!

Warme groet,
Martine

Marlies Kerremans
7 years ago

wat leuk, werk ook met ouders en leerkrachten als logopedist, ben benieuwd naar GLANS