Michaëla Wierdsma – Smelt die ijsberg!

303 views | 11 reacties |
shares

Met haar bedrijf Verander Gedrag.NU en de START & GO Academy begeleidt Michaëla Wierdsma mensen naar een gezonder, gelukkiger en succesvoller leven. In de wetenschap dat de sleutel tot verandering ligt verankerd in het lijf, helpt Michaëla haar cliënten met technieken als voetreflexologie, Quantum-Touch, Kinesiologie en EMDR. Naast coach en complementair therapeut, voert Michaëla sinds kort de titel ‘best-selling auteur’.

In december 2014 verscheen haar boek: Smelt die ijsberg! – Los jouw onbewuste blokkades op met de START & GO methode.

MichaelaWierdsma

Michaëla, hoe kwam je op het idee voor ‘Smelt die ijsberg!’?
Het idee voor dit boek is gegroeid onder invloed van Open Circles en de cursussen die ik daar volgde.

In mei 2013 kwam ik voor het eerst bij de Business Bootcamp. Daar leerde ik over marketing, strategieën, hobbyisme en nog veel meer.

Ik ontdekte dat ik al veel van het materiaal toepaste in mijn manier van ondernemen, maar dan ‘hapsnap’. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en ruim 10 jaar geleden begon ik een praktijk in natuurgeneeswijzen. Ik volgde ook veel cursussen. Ik las veel en investeerde veel, onder andere in een aanbouw van anderhalve ton voor mijn centrum voor verandering: Tijd & Ruimte

Maar mijn manier van ondernemen zette mij aan het denken. Wil ik nog 20 jaar uurtje factuurtje werken, wil ik nog heel veel geven en heel weinig verdienen? Hoe kon ik het beter doen?

Ik ben klanten uit mijn praktijk gaan interviewen om te ontdekken wat mijn toegevoegde waarde precies is. Waar hebben zij het meeste aan, wat was effectief en wat niet? Waarom bevelen zij mij aan bij anderen?

Zo is in september 2013 Verander Gedrag.NU ontstaan. Het resultaat van 10 jaar ervaring is samengevoegd tot dat waar ik mijn klanten het beste bij kan helpen: bewustwording van hun eigen leven, lichaam en werk via een persoonlijk begeleidingstraject.

Een boek schrijven was een volgende stap. Het is een van de beste manieren om jezelf met je werk op de kaart te zetten.

Wat was je motivatie om Smelt die ijsberg! te schrijven?
Vanuit mijn praktijk in complementaire natuurgeneeswijze zie ik dagelijks het verband tussen de klachten en de levenswijze van klanten. Als je iets aan je probleem wilt veranderen zal je ook je leven, je gedachtes, je passie, je gewoontes en je gedrag mee moeten nemen.

Ik wilde deze combinatie duidelijk maken en daarmee mensen motiveren om verder te kijken dan een klacht of gewoonte. Verder kijken dan het rationele. Bij lichaamsklachten moet je ook kijken naar wat zich in je hoofd afspeelt en bij psychische klachten moet je ook kijken naar wat zich in je lichaam afspeelt. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en het onderbewuste speelt een grote rol.

In mijn boek maak ik de mensen bewust en maak ik de verbanden duidelijk met veel voorbeelden. Met als doel dat ze zelf aan de slag gaan.

Hoe heeft de cursus Write Your Book in 28 Days je geholpen?
De cursus maakte duidelijk dat ik een systeem moest aanbrengen in mijn manier van werken. Nisandeh adviseerde mij een methode op te nemen in het boek. Zo is de START&GO-methode ontstaan die je terugvindt in Smelt die ijsberg!.

De Write Your Book cursus ging veel verder dan het leren schrijven van een boek. Ik kreeg ook de handvatten om mijn aanbod goed te kaderen. Door het volgen van de training, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Echt zo geweldig.

Het schrijven van mijn boek was een enorm leerproces voor mij. Van doelgroep bepaling tot uitvoering, van blueprint tot boekpresentatie. Ik ging mijn eigen grenzen verleggen, de juiste doelen stellen en succes ervaren omdat ik bereid was uit mijn comfortzone te gaan om mijn doelen te bereiken.

Waar gaat Smelt die ijsberg! over?
Zoals in het voorwoord beschreven, geeft het boek je: ‘inzichten en inspiratie om regisseur te worden van je eigen leven als ondernemer, professional, leider: als mens’.

Smelt die ijsberg! gaat over het verwijderen van de innerlijk blokkades die je ervan weerhouden om dat te bereiken wat jij werkelijk wilt. Die blokkades zijn door je hele leven verweven, zowel in werk als privé. Die blokkades, in het boek ijsbergen genoemd, zijn in je geest en in je lichaam aanwezig. Altijd in die combinatie.

De sleutel tot het verwijderen van deze blokkades, het smelten van de ijsbergen, geef ik in de START&GO methode. Eerst kijk je naar je huidige situatie en wat jouw lichaam jou hierover vertelt (START). Op deze analyse volgt de realisatie en het zien van mogelijkheden: Hoe zou je willen dat de situatie was? Daarna bepaal je én zet je de stappen die nodig zijn voor het creëren van jouw toekomst (GO!).

Dit boek geeft veel voorbeelden uit de praktijk en ieder hoofdstuk bevat praktische oefeningen en opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt.

Welke mensen moeten Smelt die ijsberg! lezen en waarom?
Dit boek is geschreven voor ondernemers die zich (nog steeds of opnieuw) afvragen: “Wat wil ik later worden?” Terwijl ze zich ook heel goed realiseren: “Later is allang begonnen”.

Smelt die ijsberg! is voor mensen die zich heel goed realiseren dat de oplossing voor hun zoektocht naar vervulling niet gevonden kan worden in een minnares, motorrijbewijs of coole cabrio – om maar even een cliché te gebruiken.

Het is voor mensen die weten dat veranderen van hun eigen gedrag de sleutel is naar een gezonder en succesvoller leven als mens en ondernemer. Smelt die ijsberg! helpt je alle facetten van je leven in balans te brengen, zodat je met de vrijgekomen energie van je onderneming en je leven het succes kunt maken zoals jij dat voor ogen hebt.

Voor mij zijn ondernemers de meest inspirerende mensen. Zij willen hun dromen verwezenlijken, steken hun hoofd boven het maaiveld uit en zijn de smeerolie in de maatschappij. Ik vind het ontzettend jammer als ondernemers in hun groei gestopt worden door welke blokkade dan ook. Ik weet en ervaar dat iedereen zijn ijsbergen kan doen smelten, hoe groot of stekelig ook.

Smelt die ijsberg! is weliswaar voor ondernemers geschreven, maar ik krijg vaak de feedback dat ook niet-ondernemers er veel baat van hebben.

Stel, je staat in de lift met een exemplaar van Smelt die ijsberg! Iemand stapt in en vraagt: “Hee, wat is dat voor een boek?” Wat zeg je dan?
“Dit praktische boek helpt je met het verwijderen van de innerlijk blokkades die je ervan weerhouden om te bereiken wat jij werkelijk wilt. Het is vlot geschreven met aansprekende voorbeelden en bevat een eenvoudige methode die werken met lichaam en geest combineert. Volg deze krachtige methode en niets staat je meer in de weg om de stappen te zetten die leiden naar jouw gewenste doel.”

Ben je door het verhaal van Michaëla geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen over Smelt die ijsberg!? Laat het Michaëla weten in het commentaarveld hieronder.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Suzanna van der Laan
7 years ago

Prachtig interview Michaëla, inspirerend om te lezen hoe jij al het geleerde bij Open Circles effectief toepast in je werk, om anderen verder te helpen. Ik heb zelf ervaren hoe jouw methode ijsbergen kan laten smelten, het resultaat is verbluffend. Een aanrader voor wie snel grote stappen wil maken in het overkomen van zijn eigen blokkades.

Esther Molenaar
7 years ago

Gefeliciteerd Michaëla. Ik ben zo trots op je. Ik heb samen met jou verschillende trainingen mogen volgen bij Open Circles. Dank je wel dat ik samen met jou ijsbergen heb mogen laten smelten.

Gonny de Wit
7 years ago

Ik heb de Breakthrough to Success tweemaal gedaan en ben aardig aan het opruimen (binnenin) en kan goed aan de slag met hetgeen Vered mij heeft geleerd – vooral de ‘price paid’ was belangrijk voor mij.

Wat doet jouw boek bij blokkades die ik niet (kan) zien en misschien er wel zijn (heb ik het vermoeden) als ik zie hoe mijn lichaam reageert.

Hoor het graag van je Michaëla.

Michaela Wierdsma
Michaela Wierdsma
7 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Hoi Gonny,
Dank voor je vraag. Ik heb je gemaild en daar 48 bladzijdes van mijn boek bijgedaan. Dan kan je een deel zelf lezen.
Het grootste verschil is dat ik bij alle veranderingen het lichaam betrek en verband leg tussen je mentale en lichamelijke reacties.

Hartelijke groet,
Michaëla

Michaëla Wierdsma
7 years ago

Dank je wel Gonny voor je reactie. Het grote verschil is dat met de START&GO-methode je naar het onderbewuste gaat en dat je bij immer je lichaam in de veranderprocessen meeneemt. In mijn boek staan veel voorbeelden, oefeningen en opdrachten om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Komend weekend ben ik ook bij de Business Bootcamp en neem mijn boek ter inzage mee. Bij persoonlijke vragen mail mij of vraag een GRATIS Start Up aan. Een persoonlijk gesprek waardoor je gelijk met de tips die je daarin krijgt aan de slag kan.

Johan Dekker
7 years ago

Proficiat Michaëla !

Fantastisch ! Dat gaat veel ondernemers helpen !
Veel succes !

Johan

Michaëla Wierdsma
Michaëla Wierdsma
7 years ago
Reply to  Johan Dekker

Dank je wel Johan, het was ook een bijzondere weg om dit boek te schrijven.
Indien ik je kan helpen, laat het me weten.

Hartelijke groet,
Michaëla

Karin van Noort
Karin van Noort
7 years ago

Ha Michaëla, Ik heb met bewondering gezien en meegemaakt hoe je boek hebt geschreven afgelopen jaar. Je stelt hoge doelen en die haal je ook! Inspirerend en groot voorbeeld voor ons allen!

Michaela Wierdsma
Michaela Wierdsma
7 years ago

Hoi Karin,
Dank je wel voor je complimenten. Hoge doelen, lief dat je het zegt. Ik haal ze niet altijd hoor, ik val nog wel eens. Echter, gewoon weer opstaan en verder gaan. Stof van de broek afvegen, ego ontdoen van frustratie, bril rechtzetten en met frisse moed verder.
Laat me weten of ik je kan helpen om ook stof van je broek af te vegen.
Hartelijke groet,
Michaëla

Josine van de Nobelen
7 years ago

Best Selling Author! Geen droom meer, nu echte werkelijkheid!! En ZELF gedaan!

Ik ben enorm TROTS op je! Zo hard gewerkt en afgemaakt!
Pure Girlpower!!

trackback

[…] Michaela Wierdsma: Best-selling auteur […]