In the Spotlight: Sascha Meyer

130 views | 5 reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde

In september van dit jaar zag haar boek De opvreters het licht. Een voorleesboek, kookboek én knutselboek tegelijk. Sascha brengt kinderen op een speelse manier in aanraking met groente en fruit. Eten is leuk! De opvreters staat in de bol.com top 3, er is internationale belangstelling en het ligt in de week bij een supermarktketen. Als het aan Sascha ligt, blijft het niet alleen bij een boek, maar wordt het een concept met wereldwijde impact!

“Als kind knutselde ik vaak, ik schreef en speelde met stof en eten. Dat vond ik het fijnst om te doen. Ik heb een culinaire rubriek onder mijn hoede gehad en ben bezig geweest met het ‘stylen van gerechten’. Daardoor heb ik eten leren kennen als materiaal. Dit alles kwam samen in het idee voor De opvreters: spelen met groente en fruit, en het daarna lekker opeten.

Nu geef ik workshops aan kinderen en het is geweldig om te zien dat ze binnen twee minuten helemaal opgaan in een creatief proces van bedenken en maken. Ik zie hun verwondering, de verwondering die ik zelf ervoer tijdens het maken van De opvreters. Het is een magisch proces. En dan te bedenken dat ik dit heb bereikt door te doen wat ik zelf het allerliefste doe.”

De totstandkoming van De opvreters

De Business Bootcamp speelde een grote rol in de totstandkoming van De opvreters. “Mijn ex-schoonzus was er razend enthousiast over en raadde me aan om ook te gaan. Ik was nieuwsgierig en de opmerking “If you are not creating the success you desire, there is something you don’t know” van Nisandeh in een van zijn video’s trok mij over de streep. Ik vond de Business Bootcamp fascinerend! We kregen eenvoudige oefeningen en door de kracht van herhaling werden dingen heel duidelijk voor me. Er was inderdaad iets wat ik nog niet wist. Show up en everything is energy staan nu in mijn geheugen gegrift.

In de Business Bootcamp heb ik ook geleerd dat ik om hulp mag vragen. Ik ontdekte dat het een grote kracht is om goed voor jezelf te zorgen. Voor mij is dat verbinding maken tussen hoofd (denken) en hart (voelen). Luister naar je hart, laat je gevoel je leidraad zijn en laat je leven niet door anderen bepalen. Ga terug naar je basis, je kern, je kind-zijn en begin vandaaruit opnieuw.”

Anders dan haar eerste boek

Sascha schreef al eerder een boek De nieuwe arme naar aanleiding van het verlies van haar werk als stylist en journalist. Ze was genoodzaakt om als hoog opgeleide vrouw, veertig plus, naar de voedselbank te gaan en schreef over haar ervaringen. Het boek kreeg veel media aandacht en verkocht goed voor een debuut; 3000 exemplaren gingen de toonbank over.

De nieuwe arme stond op zich. Na de Business Bootcamp en de vervolgtrainingen Master Entrepreneur, Financial Freedom en Breakthrough to Success heeft Sascha voor De opvreters een lange termijn plan opgesteld. “Ik heb er een systeem van gemaakt waardoor mijn volgende boeken een logisch vervolg worden en samen een totaal concept vormen.

Alles komt uit mij, ik heb geen enkele concessie gedaan. Wel heb ik mensen gevraagd om met mij te sparren en kinderen benaderd om mijn ontwerpen en ideeën te testen. En ik ben het gewoon gaan doen! Dat is een van de grootste eye openers geweest, dat je alles wel leuk kunt bedenken, maar dat je het vooral moet doen. Play the game! En wacht niet totdat je tot in de puntjes voorbereid bent, dan is het te laat.

Door Open Circles Academy geloof ik erin dat mensen veel meer kunnen bereiken dan ze zelf voor mogelijk houden. Ik heb nu een recept voor succes waar ik mijn eigen draai aan geef. En ik weet hoe belangrijk het is om door te zetten en jezelf toe te staan om je dromen te verwezenlijken. Ik heb mezelf een dikke vette yes gegeven.”

In the Spotlight: Sascha Meyer van De opvreters
Interview door Lizzy de Wilde

Ben je na het lezen van het verhaal van Sascha tot inzichten gekomen, ben je geïnspireerd of heb je vragen? Laat het Sascha weten in het commentaarveld hieronder.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Leni Minderhoud
7 years ago

Wow! Wat een mooi verhaal Sascha! Wat ik er uit meeneem is DOEN! Uittesten, vragen etc. En spelen, fun, maak er een spel van .

Heel veel succes met het vervolg!
Leni

Sascha Meyer
Sascha Meyer
7 years ago

Dank voor jullie hartverwarmende reacties. Het helpt mij om te blijven geloven in waar ik mee bezig ben en door te zetten. Dit is wat ik kan. Nu ga ik me nu verder inzetten om mijn businessskills te implementeren. Dat gaat stapje voor stapje en ik ga vertrouwen op een goede afloop. Ik wens jullie heel veel succes.

Sascha

Esther Molenaar
7 years ago

Gaaf Sascha!

Het is absoluut een kwestie van gewoon doen. Respect dat jij het ook hebt gedaan!

Wat ziet je boek er ontzettend leuk uit. Via Bol heb ik een paar pagina’s kunnen bekijken. Echt grappig die namen en de beestje die je allemaal met groente hebt gemaakt.

‘Alles komt uit mij’ zeg je hierboven. Wat een geweldige creatieve geest heb jij dan zeg…… Gefeliciteerd!

Monique van Gennip
Monique van Gennip
7 years ago

Wat een drive en passie!

Prachtig wat een verhaal en inderdaad een kwestie van DOEN en geloof in jezelf! Al je eerdere ervaringen lijken daar ook een plek in te hebben. Ik ga jouw voorbeeld en motto meenemen!

Veel succes Monique

Martine Verweij
7 years ago

Wow Sascha!
Toeval bestaat niet. Geweldig waar jij mee bezig bent.
Na afgelopen weekend ga ik me ook op kinderen richten, niet met groente en fruit, maar met het plantenrijk.

Ik help ouders van beelddenkende kinderen tussen 4 en 12 jaar om hun kind alles te leren over het plantenrijk. Dat doe ik o.a. met mandala’s (ronde afbeeldingen) van planten, struiken en bomen. Ik heb ideeën voor een memory-spel en een kwartet-spel. Ook heb ik ideeën voor een tekenfilm.

Je inspireert me om achter mijn ideeën te staan, deze te toetsen aan de kinderen en er helemaal voor te gaan.

Ontzettend bedankt voor je inspirerende verhaal!

Warme groet,
Martine