HAPPY KIDS door Sella van de Griend

565 views | één reactie |
shares

Even voorstellen: Sella van de Griend, auteur van het boek HAPPY KIDS.

Sella schreef haar boek in korte tijd, na deelgenomen te hebben aan de Write Your Book in 28 Days cursus.

We stelden haar een paar vragen:

Kun je in één of twee paragrafen vertellen waar het boek over gaat?

Het boek is een unieke combinatie van opvoeding, communicatie en psychologie.
Ik ontwikkelde de HAPPY-methode.
Dit is een simpele manier van omgaan met je kind(eren) waarmee je het zelfvertrouwen versterkt. Het is een waardevol en heel praktisch boek.

Dat blijkt ook uit de enthousiaste reacties:
“Hoe beter we onze kinderen zelfstandig maken en een grote eigenwaarde meegeven hoe meer wij bijdragen aan hun geluk en gezondheid later. Vandaar dat ik dit boek ‘HAPPY KIDS’ van harte aanbeveel.” – Roy Martina.

“Dit boek is een parel die een verrijking is voor iedere ouder.” – Robert Benninga.

“Dit is direct toe te passen in de dagelijkse praktijk, en dat is volgens mij waar ouders op zitten te wachten.” – Kinderpsychologe Drs. Tischa Neve.

“Dit is een mooie en praktische handleiding voor een betere opvoeding.” – Dr. Jeroen Terpstra

Hoe kwam je op het idee voor dit boek?

Ouders vertellen mij in vertrouwen over hun worstelingen met hun kinderen en over het algemeen heerst er een taboe om te vertellen over de echte frustraties die ouders tegenkomen in ouderschap.

Ik help ouders aan meer ontspanning en plezier in ouderschap. Dit doe ik door het geven van workshops over het vergroten van zelfvertrouwen van kinderen en door coaching van ouders. Meerdere malen riep iemand enthousiast: ‘Dít moet iedere ouder weten!’ Ik wilde hier iets mee doen in de vorm van een boek, maar hoe ik dat zou vormgeven werd pas tijdens de cursus helder en vooral pas toen ik met het boek aan slag ging.

Wat is je motivatie om te schrijven?

Met dit boek ‘HAPPY KIDS’ kan ik mijn ideeën aan meerdere mensen tegelijk overbrengen, heel anders dan bij de 1 op 1 coaching. Dat het een goed idee is, blijkt uit de enorm positieve reacties die ik krijg op dit boek. Zojuist ontving ik deze mail: “Ik wil graag weer een HAPPY boek van je bestellen. Ik had het namelijk meegenomen op vakantie en de vrouw waar we ons huisje van huurden zag jouw boek liggen. Ze had er al over gehoord en wilde het graag aanschaffen! Ik heb het boek aan haar verkocht. Zo zie je maar, zelfs in Spanje is een markt voor jouw boek. ” Een andere moeder mailde me enthousiast: “Bij lastige momenten, roepen mijn man en ik ‘we moeten HAPPY doen!’ en dan pakken we de HAPPY Kaart erbij.”

Heeft de cursus Write Your Book in 28 Days je geholpen bij het schrijven?

Zeker. Zonder de cursus, had ik nu dit boek niet geschreven. Wat zonde zou zijn geweest. Want ik krijg terug van lezers dat ze er veel inzichten uithalen, er steun aan hebben, dat ze meer rust in huis hebben en dat hun kinderen ten positieve veranderen.

Tijdens de cursus werd een nieuwe manier van schrijven aangereikt. Het is een stap-voor-stap systeem wat het schrijven van een boek tot een overzichtelijk project maakt. Hiermee lukte het me om in korte tijd dit prachtige boek te schrijven.

Ook was het voor mij persoonlijk een proces van discipline en doorzetten. Hiervoor was het vertrouwen dat Nisandeh gaf met wat hij vertelde en zijn houding ‘als ik het kan, kunnen jullie het ook’ een enorme stimulans om door te gaan. Elke dag weer. Het resultaat? Een bijzonder en praktisch boek, geschreven vanuit het hart!

HAPPY KIDS is te verkrijgen via de boekhandel, als je het via www.goudensleutels.nl bestelt, krijg je er gratis de HAPPY Kaart bij. Op deze mooie kaart staat de methode in het kort als geheugensteuntje voor op tafel of de koelkast. Je krijgt het geheel gratis thuis bezorgd.

Omdat Sella graag meer bekendheid geeft aan ‘HAPPY KIDS’, geeft zij op 29 oktober de workshop HAPPY KIDS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gonny de Wit
9 years ago

Sella complimenten voor het kernachtig verwoorden van de antwoorden. Door deze antwoorden heb ik weer veel geleerd, want door omstandigheden kon ik de cursus niet volgen.

Dank je voor je inzichten – die ik weer kan toepassen in mijn branche en het boek wat ik schrijf. De voorbereidingen zijn al getroffen – nu doorzetten. Ik heb een board aangemaakt op Pinterest waar ik iedereen verzamel die via deze training (vorige jaren) een boek heeft geschreven. Niet alleen ter inspiratie, maar ook om ervan te leren en een beetje extra exposure is ok toch?