telefacing

50 views | 45 reacties |
shares

Voor veel ondernemers is het een frustratie. In de file staan of een lange reis maken op weg naar een (potentiële) klant waarvan je achteraf denkt: was dat de reistijd wel waard? Natuurlijk kun je e-mailen of bellen, maar dan zie je elkaar niet. Een oplossing is telefacing. Telefacing houdt het midden tussen bellen en bezoeken. Het is een video adviesgesprek waarbij de klant jou ziet en spreekt vanachter z’n computer. Hij hoeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld Skype of Microsoft Lync niets op zijn computer te installeren.

Het video adviesgesprek is aan een opmars bezig en wordt nu door de grote bedrijven ingezet om effectiever en efficiënter klanten te kunnen adviseren. Essent verkoopt op deze wijze energiecontracten binnen de zakelijke markt, ABN AMRO adviseert haar bestaande klanten middels het webcam hypotheekadvies gesprek en Philadelphia Zorg helpt verstandelijk beperkten via een videozorg gesprek.

Dit zijn natuurlijk grote namen. Maar ook ZZP-ers en MKB ondernemers kunnen hun verkooprendement met telefacing verdubbelen! Graag delen we tips hoe je bij klanten, prospects en relaties met telefacing kostbare reistijd kunt besparen en je slagingskans kunt vergroten.

Tip 1

Bepaal voor jezelf welke klant je hoe vaak per jaar wil en moet bezoeken.

Stel aan je A-klanten voor om bijvoorbeeld 2x per jaar een video voortgangsgesprek ‘op afstand’ te doen en bij je B-klanten 1x per jaar. Als je op deze wijze grofweg elke week slechts 1 bezoek kan vervangen door een video adviesgesprek dan bespaar je 40 x 1,5 uur reistijd = 60 uur ofwel anderhalve werkweek!

Ervaring leert dat klanten jou gaan ervaren als een innovatieve MVO ondernemer en er een tevredenheidscore van gemiddeld 8,3 aan toekennen.

Tip 2

Maak DIRECT een videoverbinding met prospects waarover je twijfelt.

Als een prospect belt die op je verlanglijstje staat: maakt direct een afspraak, spring in de auto en rijd ernaartoe. Als echter een prospect belt waarvan je niet weet hoe interessant deze voor je is: Vraag deze: “Mevrouw-meneer, zit u op dit moment achter uw computer?”

Als het antwoord “Ja” is (in 9 van de 10 gevallen), dan maak je met telefacing razendsnel een videoverbinding. De klant ziet jou, je kunt documenten delen of bijvoorbeeld een demo geven. Is hij na 15 minuten nog steeds geïnteresseerd en voor jou interessant dan maak je alsnog een bezoekafspraak.

Jouw conversie naar opdracht kan met 70% toenemen doordat je via telefacing al vertrouwen hebt gewonnen en een eerste kwalificatieslag hebt gemaakt.

Tip 3

Nodig jouw LinkedIn relaties uit voor een videogesprek

De meeste ondernemers hebben 500+ LinkedIn contacten. Maar waar haal je tijd vandaan om al deze relaties ‘warm’ te houden? Dat gaat dus niet. Een klein percentage zul je ontmoeten maar de meeste zie je zelden of nooit meer. Ook hier is de truc: met wie van je LinkedIn relaties zou je het komende kwartaal even willen bijpraten? Geef deze LinkedIn relaties een zogenaamde ‘tag’ mee en nodig ze uit voor een 15 minuten video ‘bijpraat’ gesprek. Zo kun je op een vrijdagnamiddag 5 relaties zien en spreken! Doe dit 40 weken en je managet op deze wijze 200 relaties.

Als daar geen opdrachten uit komen…

De voordelen van telefacing op een rijtje

  • Jouw klant hoeft niets te installeren
  • De software is professioneel, snel en eenvoudig in gebruik
  • Je kunt makkelijk 1,5 werkweek besparen door inzet van telefacing richting je bestaande klanten
  • Je kunt tot wel 5-10 prospectsgesprekken voeren per dag en hiermee je omzet sterk verhogen
  • Jouw conversie naar succes bij prospects kan met 70% toenemen
  • 83% van je klanten ervaart telefacing als warm en persoonlijk en waardeert het met een tevredenheidscijfer 8,5

En dat is nog niet alles. Als Open Circles relatie kom je in aanmerking voor een heel speciaal aanbod:

Klik hier voor een GRATIS telefacing masterclass

Ron van der Maarel van telefacing

Ben je na het lezen over telefacing tot inzichten gekomen, ben je geïnspireerd of heb je vragen?
Laat het Ron weten in het commentaarveld hieronder
en ontvang het gratis e-book telefacing, het nieuwe acquireren

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
45 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Brigitte Hulscher
7 years ago

Lijkt me een geweldige oplossing. Ook voor accountmanagement bij een gemeente bij economische zaken. Ik ben heel benieuwd hoe het precies werkt en wat er voor nodig is om het te laten werken. Ook in mijn eigen coach praktijk. .

Marco te Kloeze
7 years ago

Ben erg benieuwd naar telefacing. LIjkt me erg interessant !

Marischka Setz
7 years ago

Ik ben wel nieuwsgierig. Ik werk nu soms (niet vaak) via Skype maar stoor me erg aan de vaak haperende beelden. Ben benieuwd of je dat met telefacing voorkomt…

Ontvang graag het eBook om me er verder in te verdiepen

Groetjes,
Marischka

Eefke Bastianen
Eefke Bastianen
7 years ago

Ik ben benieuwd naar de precieze toepassing. Ik wil graag video-coaching gebruiken bij het geven van mijn trainingen.

Mariska Langeveld
7 years ago

Ik ben benieuwd. Ik gebruik soms Skype, maar dat beeld blijft vaak hangen. Vaak zet ik het beeld dan af. Op dit moment gebruik ik het alleen wanneer ik mijn vormgever iets moet laten zien en wij geen tijd hebben om elkaar live te ontmoeten. Dus een werkend beeld is wel zo makkelijk.

Met groet,
Mariska Langeveld

Michaela Wierdsma
7 years ago

Beste Ron,

Het is zeker een interessant onderwerp. De follow up met mijn klanten doe ik nu via skype. Het zijn allen ondernemers en die hebben skype geïnstalleerd.

Ik ben wel benieuwd naar de mogelijkheden en de extra’s die skype of google hangout niet zou hebben.

Heb jij de voor-en nadelen op een rijtje staan?
Hartelijke groet,

Michaëla Wierdsma
Verander Gedrag.Nu

Saskia van Velzen
Saskia van Velzen
7 years ago

Ben vooral benieuwd naar het verschil met Skype. Kan nog niet bedenken hoe ik het kan toepassen maar je weet nooit hoe een balletje rolt.

Esther Molenaar
7 years ago

Het lijkt me heel interessant. Echter, waarom is Skype niet voldoende?

Ron van Maarel
Ron van Maarel
7 years ago

Hoi Esther,

Goede vraag. Als je via Skype communiceert MOET de ander ook Skype geïnstalleerd hebben. De meeste ondernemers hebben namelijk geen Skype op hun werk PC. Bij telefacing hoeft de klant niets te installeren wat dus drempelverlagend en conversieverhogend werkt.

Yildiz van der Zijden
7 years ago

Ben erg benieuwd!
Lijkt me heel fijn als je niet afhankelijk bent of de ander bv skype heeft.
Voor mij, werkend als Oefentherapeut Cesar, zou het beeld bij een gesprek me veel informatie kunnen geven en dan zou ik de klant/patiënt beter kunnen helpen.

groet, Yildiz

Ron van der Maarel
7 years ago

Hoi Yildiz,

In januari starten 1000 huisartsen met video consults….
Met name in de zorg moet het helaas efficienter om kosten te besparen….
Nu kun je binnen jouw vakgebied een voorsprong opbouwen.

Maarten Ruisch
7 years ago

Heel interessant stuk!

Ik zou zeggen ik ga dit ook op mn site communiceren naar de mensen toe.
Ondanks dat ik bij mijn gesprekken veelal gebruik maak van een spiertest ( wat met dit gesprek dus niet kan) zie ik hier toch mogelijkheden voor.

Leni Minderhoud
7 years ago

Ik ben benieuwd Ron. Ik werk graag met online middelen als e-mail, Skype, chat en de gewone telefoon. Beeld hoeft voor mij niet erbij. Ik kan me beter concentreren zonder video. Voor mij leidt het af. Ben ik dan vooral auditief ingesteld? Ik denk het wel. Maar ik stem het altijd af met de ander. Tot nu toe gebruik ik Skype om relaxed te kunnen bellen, je hoort de stem om je heen alsof de ander er is. Tot nu toe vonden mijn gesprekspartners dat prima. Voor een gesprek met meerdere mensen is het wel handig dat beeld erbij. Ook al om te voorkomen dat men door elkaar heen praat.

Ik ben zeer benieuwd naar deze oplossing.

Shon Price
7 years ago

Hoi Ron,

Ik ben iemand die veel tijd is aan meetings buiten mijn kantoor. Zie telefacing als een goede oplossing voor mij en kan elke tip goed gebruiken. Erg benieuwd naar je e-book!

Thanks,
Groeten Shon

Lily Kentie
7 years ago

is dit vergelijkbaar met google hangouts?

ben benieuwd hoe het in z’n werk gaat.

groet Lily Kentie

Maud van der Struijk
7 years ago

Beste Ron,

Kan je met telefacing ook met meerdere mensen tegelijk spreken?
Zou je jouw masterclass ook online kunnen volgen?

Warme groet,
Maud

Jolanda Santbergen
7 years ago

Ben nieuwsgierig naar het verschil met skypen of google hangout

Cindy Groeneveld
7 years ago

Met de kwaliteit van skype in onze regio ben ik niet zo happy, de verbinding is slecht, geluid en beeld idem. Ik ben benieuwd of dat met telefacing anders is… ?

Marlies Kerremans
7 years ago

Dat lijkt me nou echt baanbrekend! Ik sta te popelen om te lezen hoe het moet!!
HG Marlies de rijdende logopedist

Ron van Maarel
Ron van Maarel
7 years ago

Claim ook maar alvast Marlies, de video-logopedist 🙂
In januari starten 1000 huisartsen met video consults….

Pauline Smit
Pauline Smit
7 years ago

Ik ben erg benieuwd hoe dit werkt. Ik maak regelmatig gebruik van Skype en soms ook van Google Hangouts. Wat is het verschil in manier van werken en hopelijk ook in kwaliteit?

Bea van der Mei
7 years ago

Het is voor diëtisten vaak moeilijk om afspraken geregeld te krijgen met verwijzers terwijl uit die gesprekken altijd goede resultaten komen. Heel waardevol dus. Nu hebben we een mooie tool in handen lees ik dus, om makkelijker contact te krijgen met verwijzers of prospects! Lijkt me superhandig, en ik wil er beslist meer over weten!

Judith Sluiter
7 years ago

Dit zou echt de oplossing zijn voor mij!! Niet voor alle klanten, maar wel voor een hele grote groep!! Een enorme besparing waar ik graag meer over wil weten!!

Wim Bakker
Wim Bakker
7 years ago

Het is een tijdje terug dat deze blog is geplaatst, maar het bleef toch iedere keer bij me terugkomen. Deels omdat ik nu af en toe Skype met klanten en daar is soms inderdaad dat slechte beeld wat ergens niet helemaal is te voorkomen. Aan de andere kant ga ik van start met een partner om trainingen en coaching voor de zakelijke markt neer te zetten.

Telefacingen als alternatief voor Skype lijkt me een goede, ook al zijn we op dit moment nog in opstartfase en daar nog niet helemaal mee bezig.

Ik zie graag het e-book tegemoet en zal zo meteen de masterclass nog eens bekijken.

Meike van de Linde
7 years ago

Ik ben heel benieuwd of ik hiermee ook online met zang studenten kan werken! Dus ik zie het e- book met grote belangstelling tegemoet! Meike vd Linde, zangeres/zangpedagoge

Arne Pons
7 years ago

Hoi Ron,

Erg goed verhaal, ben heel enthousiast en geïnteresseerd geworden.
Ik ben zelf veel onderweg en zou veel kostbare tijd, op deze manier, kunnen besparen.

Wil graag meer informatie ontvangen.
Gr. Arne

Hieke van Hoogdalem
Hieke van Hoogdalem
7 years ago

Klinkt erg mooi, vooral omdat de ander niets hoeft te installeren. Daartegenover staat dan helaas wel een dure licentie. Voor mij is dat op dit moment te duur. Ik ben op zoek naar een manier om webinars te organiseren; kan ik dat hiermee ook doen?

Ik hoor het graag!
Groetjes,
Hieke

Maarten Ruisch
7 years ago

Hallo Hielke, je zou gebruik kunnen maken van Google Hangout.

Pieter Schoe
7 years ago

Ik gebruik Skype steeds vaker voor voortgangsgesprekken. Het is inderdaad zo dat dit in bedrijven (eerst) tot installatieproblemen met de software leidt. Als dat te vermijden is en de kosten zijn te overzien…

Ron van der Maarel
7 years ago
Reply to  Pieter Schoe

Hallo Pieter,

Bij voortgangsgesprekken is er sprake van een klant of samenwerkingspartner en heb je al vertrouwen. Hier is de meerwaarde van telefacing dat je het de klant makkelijk maakt en het hem niets kost.

Bij prospects moet je eerst ‘jezelf’ nog verkopen en daar helpt het (video)beeld enorm bij.
Een licentie kost 25 per maand dus als je 2x per jaar telefaced in plaats van in de auto stapt heb je het terugverdient…

Renée Daniëls
7 years ago

Ron, ik zie net op de website € 49 (excl. BTW)/maand staan. Welke van de twee tarieven is een typfoutje? 😉

Ilse Rutten
7 years ago

Ik werk redelijk veel met Skype en Hangout en ben erg benieuwd naar de verschillen met Telefacing.

Christel de Vos
7 years ago

Ben hier zelf ook mee bezig dus hoor graag tips om er nog beter gebruik van te kunnen maken.

Martine Verweij
7 years ago

Hallo Ron,

Zijn er bepaalde minimale systeemvereisten om gebruik te kunnen maken van Telefacing?

Ben benieuwd naar het e-book.

Bedankt voor deze informatie.

Warme groet,
Martine

Marcel de Rijke
Marcel de Rijke
7 years ago

In mijn werkgebied veel contact met andere kantoren rondom de wereld. Videconferencing heeft de toekomst. Een maar… Hoe garandeer jij aan je prospects dat de VC niet wordt opgenomen. Als mensen vermoeden dat gesprekken worden opgenomen, zijn de gesprekken een stuk stroever en zeker minder openhartig.

Lucienne van der Werf
7 years ago

Dit is wel ‘n hele mooie manier om met mijn opdrachtgevers te communiceren over werkstukken (sieraden) waar onduidelijkheden over zijn, wat in de toekomst meer en meer toegepast gaat worden lijkt mij…

Judith Noordman
7 years ago

Wat handig! Ben erg nieuwsgierig naar je ebook. Alvast bedankt!
Hartelijke groet,
Judith

Monique Vee
7 years ago

Ja, ik heb hierover gehoord van een Amerikaan. Nou, er zijn veel dingen, die ik van alles en nog wat van hun hoor. Maar hierover heb ik nog niet verder in verdiept, omdat ik redelijk privé, gesloten kan zijn en intimiteit belangrijk vind, maar misschien kun je hiermee wel méér vertrouwen.

Ron van Maarel
Ron van Maarel
7 years ago
Reply to  Monique Vee

Hoi Monique,

Videoconferencing komt oorspronkelijk uit de VS (sinds de jaren 90) omdat de afstanden er zo groot zijn. Veiligheid-vertrouwen zijn idd belangrijk en daarom zijn de video verbindingen zogenaamd ‘incrypted’ en beveiligd met een wachtwoord.

Nederland is wereldkampioen telefoons aftappen dus als het echt vertrouwelijk moet zijn is face2face een betere optie.

Jos Heikoop
7 years ago

Mijn eerste indruk is goed, maar vind het wel een uitdaging om in mijn testaccount uit te vinden hoe alles werkt, niet direct gebruiksvriendelijk komt het op mij over. Voor de rest vind ik de opzet erg mooi, voor mij een goede manier om te communiceren met aanstaande bruidsparen als videograaf.

Carola Claus
7 years ago

Net als een paar andere commentatoren ben ik erg nieuwsgierig; wij helpen bedrijven 100% ‘groen’ te worden, dus als dit een beter alternatief is voor Google of Skype hoor ik er graag meer over.

Hartelijke groet!

Einstein

Kim van der Laan
Kim van der Laan
7 years ago

Lijkt me super interessant, zeker als ik op korte termijn ook internationaal clienten ga begeleiden als voedings- en lifestylecoach!

Ruddy Swinnen
Ruddy Swinnen
7 years ago

Hoi Ron,

Ik gebruik veel skype voor Internationale business, vooral Asia. De kwaliteit is dan mating tot slecht. Verhelpt telefacing dit probleem?

Dank je voor je reactie en e-book.

Vr gr,
Ruddy

Marjolijn de Rooy
Marjolijn de Rooy
7 years ago

Lijkt me een geweldige manier om kennis te maken met potentiele klanten in het buitenland en zo mijn reizen zo optimaal mogelijk te plannen.

Ron van der Maarel
7 years ago

Hoi Marjolein,

Zeker!
Check de casus van een klant die op deze wijze heel veel uren en euro’s bespaart.
telefacing.nl/klantcases/internationaal/