Evaluatie van jouw voortgang – halverwege 2012

Beste Master Degree-deelnemer!

Aankomend weekend vindt de Master Entrepreneur training van 2012 plaats: het startmoment voor veel ZZP’ers en ondernemers voor meer succes met hun business.

Veel van de Master Degree-deelnemers zijn aan hun Master Degree-avontuur begonnen in de Master Entrepreneur van vorig jaar.

Zo halverwege 2012 is het een goed moment om te evalueren en te bekijken of je nog op de goeie weg bent met het werken aan je doelen.

Als je momenteel deel neemt aan de Life Skills University, dan heb je hiervoor in de voorbereidingse-mail voor het aankomende weekend al een aantal evaluatievragen van ons gekregen.

Met de vragen op deze pagina focus je je meer op de zakelijke doelen die je hebt gesteld met jouw business.

Hieronder volgen de vragen. Het beantwoorden van deze vragen maken je bewust van wat je al hebt gecreëerd tot dusverre EN van wat je nog te doen staat om je doelen te bereiken.

Wees eerlijk tegenover jezelf wanneer je de vragen beantwoordt. Des te helderder je bent over hoe je er nu voor staat, des te gemakkelijker het wordt om je koers voor de komende tijd te bepalen.

Gebruik het commentaarveld hieronder om jouw antwoorden en inzichten te delen.
Op deze manier kunnen jullie elkaar als Master Degree-deelnemers ondersteunen.

  1. Welke verbeteringen zie je in jouw business sinds je bent begonnen met het Master Degree-programma?

  2. Wat heb je geïmplementeerd uit de Master Entrepreneur en wat zijn de resultaten daarvan?

  3. Welke van de Business University trainingen heb je gedaan en welke resultaten heb je hieruit behaald?

  4. Met welke uitdagingen heb je momenteel te maken in je business?

  5. Wat moet je ontwikkelen/leren of waarop moet je je focussen om deze uitdagingen aan te kunnen?

  6. Wat verwacht je van het Master Degree-programma, dat jouw succes kan ondersteunen?

  7. Wat zijn jouw doelen tot het einde van 2012?

Maak gebruik van deze gelegenheid om de balans tot nu toe op te maken en zo met hernieuwde helderheid aan de tweede helft van 2012 te beginnen!

Op jouw succes,

Nisandeh, Vered en Open Circles team

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emile Daalmeijer
10 years ago

Mijn grootste verbeter punten is dat ik mijn focus heb gevonden van vier bedrijven naar een bedrijf en dat ik nog heel veel te leren heb.
Vanaf de Master Entrepreneur ben ik na gaan denken over mijn marketing en mijn samenwerking met anderen. Wat heeft geresulteerd dat ik een samenwerking ben aangegaan met Menno Luitwieler. Samen hebben wij onze training geëvalueerd en verbeterd waardoor wij onderscheidend zijn ten opzichte van onze concurrenten.
Nu is het zaak dat wij onze lijst met contact gegevens op gaan bouwen, hiervoor hebben wij een sterke Front-end bedacht.

Mij resultaten zijn nog in wording. Ik ben druk bezig met het schrijven van een boek. Ik ben daarmee over de helft. Voor september wil ik mijn boek helemaal klaar hebben.
De resultaten van de Master Presenter zijn duidelijk aanwezig. Ik geef geen presentaties voor grote groepen, maar ik gebruik samen met menno wel de formats voor de presentatie tijdens onze trainingen. Ook hiervoor zijn de formats heel waardevol. Zo zeggen ook de evaluaties van onze deelnemers
De training passief inkomen heeft mij een geweldig inzicht gegeven. Onze plannen van een continuïteit programma zal ons nog onderscheidender maken ten opzichte van onze concurrenten, zal een aanvulling zijn van onze training waardoor onze klanten minder investeringen hoeven te doen, maar wel meer kwaliteit krijgen. En waar wij Gunstigere financiële resultaten door halen.

Mijn grootste uitdaging in mijn business is toch de marketing. Hier liggen niet mijn sterkste kwaliteiten. Marketing en onderhandelen vind ik moeilijk.
Maar daarnaast zal het overtuigen van onze continuïteit programma ook een uitdaging worden. Binnen de zorg is dit niet gewoon en daar zullen wij onze marketing goed voor neer moeten zetten.

Een andere grote uitdaging is dat mijn focus op mijn Contra en het vernieuwen van mijn training ligt, dat ik niet voldoende opdrachten heb. Dit is een grote uitdaging voor mij omdat de buffer die ik had op is.

Ik zal mijn focus moeten leggen op de marketing. Hier staat en valt alles mee. Gelukkig heb ik een team van mensen die mij hiermee kunnen helpen. En met mij mee kunnen denken. Voor een gedeelte van de marketing hebben wij hulp ingeroepen die op basis van commissie betaald wilt worden.
Ik zal mij ook moeten focussen op mijn gewoontes. Dit doe ik al, maar dat zal nog wel meer moeten. Want de uitdagingen die ik heb, liggen grotendeels op persoonlijk vlak. Angst is een grote spil hierin.

Ik verwacht van het Master Degree programma nog heel veel. Volgend jaar ga ik de Life Skills University doen. Deze zal een grote impact op mij hebben.

Mijn doelen die ik dit jaar nog wil halen zijn:
29 september mijn boekenbal
Continuïteitsprogramma hebben lopen, voor het eind van dit jaar, binnen 3 zorginstellingen voor ruim 300 medewerkers.
Elke maand vanaf september minstens 2 drie- of vijf daagse trainingen geven.
Passief inkomen opgebouwd hebben van € 2000,00

Tonnis van Dam
9 years ago

Hi Emile,

Volgens mij ben je al heel goed op weg. Door te focussen heb je volgens mij de belangrijkste stap genomen op weg naar succes. Later kun je alsnog weer uitbreiden.

Ook zie je dat samenwerking een zeer krachtig instrument is. Volgens mij loop je al vooruit op de komende trainingen 😉 Verder zie je duidelijk de Master Enterpreneur items terug in jouw ontwikkeling. Heel goed.

En ook al je boek bijna af. Petje af, hoor. Ik ben erg benieuwd naar je boek (ook al zit ik niet in jouw doelgroep). Ik heb wel contacten in de zorg, dus wellicht kan ik je daarmee helpen.

Het is geweldig om te zien dat de trainingen veel effect op jou hebben en dat je er echt mee aan de slag gaat. Je laat zien dat het werkt en dat jij wil. Daarmee verwacht ik dat je er op persoonlijk vlak ook zeker gaat komen. Je hebt volgens mij al laten zien dat je angsten kunt overwinnen. Je bent nu al groter dan een jaar geleden 😉

Succes en geluk
Tonnis

Marleen Derks
9 years ago

1. Welke verbeteringen zie je in jouw business sinds je bent begonnen met het Master Degree-programma?
Mijn focus en doelen zijn nu helder, ik weet nu waar ik naartoe werk:
Hoogbegaafden begeleiden met specifieke problemen.
Mijn specialiteiten zijn: eetproblemen/stoornissen, piekeren, (faal)angst, ontdekken van je kernkwaliteiten, stellen en behalen van doelen.
Website ben ik mee bezig: dit wordt een nieuwe voor een andere doelgroep: nl hoogbegaafde (intelligentie) en hoogsensitieve mensen.
Ik ben mijn LinkedIn contacten aan het opbouwen, hieruit zijn contacten ontstaan, mensen met wie ik wellicht samen ga werken.
Met een paar mensen die ik bij Open Circles heb ontmoet zie ik veel potentie in om samen te werken.
2. Wat heb je geïmplementeerd uit de Master Entrepreneur en wat zijn de resultaten daarvan? Zie punt 1.
Master Entrepeneur twee weken geleden gevolgd:
Doelgroep helder
Ik heb al bijna 500 linkedInn connecties.
Nieuwe website in opbouw
Twitterregels zijn bijna klaar
10 tips bijna klaar
1e gesprek gratis
3. Welke van de Business University trainingen heb je gedaan en welke resultaten heb je hieruit behaald?
LSU – Ik zit beter in mijn vel en kom beter tot mijn recht.
4. Met welke uitdagingen heb je momenteel te maken in je business?
Gebrek aan tijd, studie afronden, Website, boek (blueprint is af) afronden, LinkedInn connecties, 100 twitterregels schrijven, 10 tips.
5. Wat moet je ontwikkelen/leren of waarop moet je je focussen om deze uitdagingen aan te kunnen?
Mijn studie zo snel mogelijk afronden, dit trekt een hoop tijd en energie. In de tijd die over is werk ik, tussen de clientencontacten door, aan de opbouw van mijn bedrijf.
Kennis en ervaring opdoen met opbouwen van passief inkomen
6. Wat verwacht je van het Master Degree-programma, dat jouw succes kan ondersteunen?
Dat ik als mens groei zodat ik zakelijk beter tot mijn recht kom. Stap voor stap tools aangereikt krijgen om zakelijk goed op te zetten. Dit zal ik dan weer zelf implementeren.
Uiteindelijk conscious millionaire.
7. Wat zijn jouw doelen tot het einde van 2012?
Stage afgerond van studie
Passief inkomen opbouwen
Boek af
Website af
1e blog geschreven

Wout-Jan Slob
10 years ago

1.Welke verbeteringen zie je in jouw business sinds je bent begonnen met het Master Degree-programma?
Ik ben het allemaal wat serieuzer aan gaan pakken. Helaas moet ik concluderen dat ik er nog veel te weinig mee gedaan heb.

2.Wat heb je geïmplementeerd uit de Master Entrepreneur en wat zijn de resultaten daarvan?
Meer geautomatiseerd van wat ik zelf niet leuk vind of wat ik niet zelf wil doen.
Meer systematiseren. Van onder andere testimonials maar ook refferals.
Dit heeft me vooral tijdswinst opgeleverd. Daarnaast maak ik er geregeld een spelletje van om af te dingen. Wat me een mooie duit met geld oplevert maar wat daarnaast ook nog eens erg leuk is.

3.Welke van de Business University trainingen heb je gedaan en welke resultaten heb je hieruit behaald?
Write your book seminar, een welkome afleiding voor alle stress en andere taken die er nog voor me lagen. Heb er nog te weinig mee kunnen doen. Daarom was voor mij een pas op de plaats ook noodzakelijk. Het werd me allemaal iets te veel zonder dat ik daar direct wat mee kon/wilde doen. Op dat moment streefde ik het doel van de MD voorbij. Dat is niet wat ik er uit wil halen. Daarop heb ik ook Master Presenter op gezegd. Duidelijke grenzen stellen en bepalen wat ik nu eigenlijk wel en niet wil. En wat ik daar voor wil opofferen.

4.Met welke uitdagingen heb je momenteel te maken in je business?
Qua business gaat het nog niet zoals ik zou wensen de groei neemt te beperkt toe dan dat in mijn doelen lijst staat. De aanwas gaat niet meer zo “van zelf” als dat het wel eens ging.

5.Wat moet je ontwikkelen/leren of waarop moet je je focussen om deze uitdagingen aan te kunnen?
Nieuwe uitdagingen aangaan en open staan voor nieuwe belevingen en ingevingen.
Daarnaast is het voor mij belangrijk om goed te focussen prioriteiten te stellen dit in een planning verwerken en me hier ook aan houden. En me zelf te belonen wanneer ik mijn doelen behaal. Doelgericht te werk gaan en alert blijven dat ik niet in 7 sloten te gelijk loop.
Projecten geheel afmaken en daarna analyseren wat er goed ging of wat er beter zou kunnen.

6.Wat verwacht je van het Master Degree-programma, dat jouw succes kan ondersteunen?
Meer stapsgewijs informatie toepassen. In het begin ben ik vooral te hard van stapel gelopen. En “eigenwijs” tegen Vered’s advies in toch meerdere trainingen volgen. Dat was niet erg handig maar daar ben ik inmiddels achter. Per jaar richten op 1 hoofd categorie dit jaar is dat voor mij de LSU. Naast dat ik dit voor me zelf doe is dit natuurlijk een groeps proces van mede MD-ers. Daarom vind ik het ook prettig als er ook een MD bijeenkomst dag is. Om me te laten inspireren door de reeds behaalde successen en de nog openstaande doelen. Gewoon waaraan iedereen die deel neemt gecommiteerd is. Het is onmogelijk om een dag te maken waarop iedereen kan. Maar ik ben van mening als je wilt dan kan je altijd. Heb je geen ruimte dan maak je ruimte zolang je maar echt wilt.

7.Wat zijn jouw doelen tot het einde van 2012?
Deze kan ik 1 op 1 kopiëren van mijn doelen van de Life Skills University vragen lijst:
Ik wil meer helderheid voor me zelf waar ik naar toe wil. Daar zit ik de laatste dagen aardig mee in de knoop. Wat is mijn purpose? Daar ben ik nog niet over uit.
Verder wil ik op financieel gebied aan het einde van het jaar op 2000,- passief inkomen per maand zitten.
En voor de business wil ik 1000 facebook likes hebben en 250 leerlingen in totaal.
De hypotheek schuld met 10% verminderen.

Mark Ligthart
9 years ago

1. Welke verbeteringen zie je in jouw business sinds je bent begonnen met het Master Degree-programma?
In januari 2012 didn’t look very well: The amount of clients dropped fast to nearly zero. My money in my company had dropped from 20 months to a 4 months reserve. My organisation of my highest goal to make 80% of the working people happy, collapsed. I had a lot of fear. It was the kick in the ass I needed ☹.
Now I have a financial reserve of 14 months in my business. Many coaches have hardly any clients. Mine are still growing, with very little marketing. My site has a much higher conversion rate now, after using Nisandeh’s suggestions. Half of my new clients come from my site and are new.
My project 80% happy workers didn’t die, although it felt that way at the time. I am building a new way to reach my goal. At first it will grow more gentle, so I can handle it. Still 6 years to go is long enough time.
My business becomes more and more a system. I have a lot of plans, as usual. But this time it will become reality, step by step. The first great training is ready and planned. I am half way collecting the pieces of my first membershipsite.

2. Wat heb je geïmplementeerd uit de Master Entrepreneur en wat zijn de resultaten daarvan?
I have a Front-end e-book. And a training. It will become more. I grew a lot in LinkedIn on connections (500+) and my presentation. My site tells people how I can help them.
I always ask for a recommendation at the end of a coaching. I systemised a lot of things (unbelievable for me).

3. Welke van de Business University trainingen heb je gedaan en welke resultaten heb je hieruit behaald?
Write Your book: I have the blueprint. In 2013 I will write and publish my book: Gelukkig Creeer je je Eigen Succes.
Master Presenter: Gave me a lot of enthousiasm to make a workshop. I started to create 3 but didn’t finnish 1. (see Master Influencer)
Passive Income: This year I launch my membershipsite. I know myself so I offer in a workshop on 11-11 a free evaluation membership. So it has to be ready this year.
Master Influencer: I learned and used successful the salessystem. While selling my own product on the last day of the training i found out I have Spreekangst, Fear of speaking. So when I got the opportunity I agreed to make a workshop for the most difficult public for me: the Mensa. And taking 2 whole days of training from a great presenter-trainer. Thanks Arjan! Now I am free of fear and have lot more presenting skills.
In the Life Skills University I learned to really open myself to others than just a very few people. I also saw that i am/was very dominant on leadership (thanks Dragons) The dragons gave me in the beginning nightmares at daytime. At the and they were all in my heart.
I also overcame my fear of height, on survival and with abseilen from the Euromast (100 meter at 7 knots wind, pjoehhhhh!!!!). I didn’t enjoy it but i did it !!!
My contact with Frank my autistic son is much better. That’s life quality improvement !
I learned that a coarse, trainer or a group does not have to be perfect suited for me to learn from it. (that was my old way out – but not anymore!!!)

4. Met welke uitdagingen heb je momenteel te maken in je business?
• 11-11 I’m giving my first workshop on happiness and success.
• Have my membershipsite working on November the 18th.
• A working and visible cooperation with employment agencys and headhunters. Prospects can automatically join in at my site (It’s a system!!!)
• Making Back-end products.

5. Wat moet je ontwikkelen/leren of waarop moet je je focussen om deze uitdagingen aan te kunnen?
Focus on focus. Just do it! Practice, practice practice! And relax.

6. Wat verwacht je van het Master Degree-programma, dat jouw succes kan ondersteunen?
I hope that next year the wealth university starts, so it will help me with my membershipsite and creating passive income.

7. Wat zijn jouw doelen tot het einde van 2012?

• That the pilot with a cooperation with employment agencies an jobhunters will work and prospects can join in at my site.
• 11-11 I’m giving my first workshop on happiness and success.
• Have my membershipsite working on November the 18th. Membershipsite filled for 4 months and 25 testers/participants.
• Work focused and stay relaxed.

Frans van Oekel
9 years ago

Sinds ik met de MD begonnen ben, ben ik veel meer gefocust op het stellen van mijn doelen en het werken aan de implementatie daarvan. Mijn doelgroep staat beter op mijn netvlies. Daarnaast heb ik een duidelijk hoger doel gesteld (meer theater met minder subsidie) en dat geeft me een heel andere drive in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Ik werk meer met social media, wat me op een zeer goedkope manier onder de aandacht brengt van mijn doelgroep. Ik onderhandel veel meer, wat al heel wat euros heeft bespaard. Ik ben meer gaan differentiëren met prijzen om onderscheid te maken tussen front end & back end, dit heeft geleid tot een hogere bruto marge.

De grootste uitdaging in mijn bedrijf ben ik nog steeds zelf. Helaas lukte het me nog niet om structureel meer vrije tijd te krijgen. Ondanks dat ik al diverse stappen heb ondernomen, zoals onder andere een nieuwe medewerkster op kantoor en ze neemt al heel veel uit handen, neemt de hoeveelheid werk weer toe in plaats van af. Ik zal moeten leren mijn organisatie verder te systematiseren, waardoor het makkelijker wordt werk uit handen te geven, zonder verlies van resultaat. De focus ligt nu dus vooral op de stap van “self employed” to business owner!

Het MD programma helpt mij vooral door structureel uit het dagelijkse proces te stappen en van een afstand te kijken naar waar ik mee bezig ben. Het helpt me bij het stellen van nieuwe doelen en aanscherpen van strategie en implementatie. Verdere persoonlijke ontwikkeling, waarmee afgelopen weekend een eerste stap in is gezet met de Breakthrough to Success, is daar een belangrijk onderdeel van.

Voor het einde van het jaar is mijn continuity program in de vorm van een web based platform online. Dit platform is een remarkable product waarmee de aanwezige overvloed van productiemiddelen binnen de theater en evenementenbranche inzichtelijk zal worden gemaakt.
Ik heb voor het einde van het jaar 2000 euro passief inkomen uit onroerend goed.
En last but not least heb ik meer quality time met mijn vrouw en kinderen. The Breakthrough to Success heeft hiervoor al een flinke bijdrage in geleverd.

Maurice Derks
9 years ago

1. Sinds het begin van het jaar volg ik de Life Style University. Voor mij was het nodig om persoonlijk op orde te komen. Hierdoor ben ik beter in staat om mijzelf te presenteren. Zakelijk pluk ik hier al de vruchten van. Ik kies mijn klanten.
2. De Master Entrepeneur heb ik twee weken geleden gevolgd. Ik ben begonnen met het uitbreiden van mijn LinkedIn netwerk. En mijn FEBE verhaal is nu helder.
3. Uit de Business University heb ik alleen de write your book gevolgd. De handigheidjes gebruik ik voor mijn blog. En ik kan nu met 10 vingers typen, yeah. Het boek gaat zeker komen.
4. Mijn grootste uitdaging is schaarste in tijd. Mijn full time betaalde baan eist zijn tol.
5. Door systematischer te werken en alle onzin (tv kijken e.d.) uit te bannen win ik tijd. Dit gaat mij helpen om mijn doelen te bereiken.
6. Het Master Degree bevat alles om over een paar jaar conscious millionaire te worden. Mijn focus ligt nu vooral op financieel (door crisis) en op persoonlijk vlak (1e vereiste om succesvol te zijn). Volgend jaar ga ik zakelijk knallen.
7. Mijn doelen voor eind 2012: een mooi rond financieel wiel en volle cursussen.

Jacqueline Moleman
9 years ago

1. Belangrijkste verbeteringen sinds start Master Degree program:

– IK HEB MIJN PURPOSE IN LIFE GEVONDEN
– MIJN VRIJE TIJD IS MEER DAN VERDUBBELD (geen files, treinen en vliegtuiguren meer)
– MIJN WOONLASTEN EN LIFE EXPENSES DRASTISCH GEREDUCEERD
– IK HEB VEEL QUALITY TIME MET MIJN KINDEREN

Op het inkomen vlak:
– Ik investeer in vastgoed (passief inkomen)
– Huis en Lease B.V. opgericht en komt nu op stoom (working income)
– Negotiation4women abonnements site (passive income)

2. Vooral veel gehad aan mijn focus gedurende de dag en samenwerking met/leren van anderen

3. Ik heb Write your book, Master presenter en Passive income gedaan. In 1 woord heb ik daar het zelfvertrouwen gekregen dat ik het kan en dat ik weet hoe het moet. Het DOEN is voor geen probleem, mits ik een juiste toepassing vindt. Een boek is nu niet het juiste instrument voor mij, komt nog wel als Negotiation4Women gaat lopen.

4. De grootste uitdaging in mijn leven is mijn zoon met ADD. Met mijn intensieve begeleiding is hij nu over naar 3 VWO en is hij nu al een week zonder zijn medicijnen. Bij Open Circles ben ik Marja Ringeling van Vivere Bioresonantietherapie tegengekomen. Zij helpt mijn zoon enorm.

In mijn werk is mijn grootste uitdaging om mijn focus te houden en niet iedereen te willen helpen.

5. Wat ik moet leren is dat alles langzamer gaat dan ik denk dat het ‘moet’. Ik moet leren dat wat ik doe (of niet doe) goed genoeg is.

6. Het huizenlease concept en Negotiation4women is niet alleen mijn inkomen maar ook mijn bijdrage aan de wereld. Het zou mij helpen als ik er via het Open Circles netwerk meer bekendheid aan kan geven, zodat ik meer mensen kan helpen.

7. Mijn doelen voor 2012 zijn:
– Mijn zoon medicijnen-vrij, geconcentreerd en blij op het VWO
– Met Huis en Lease minstens 100 woningeigenaren te helpen een optie tot verkoop van hun woning te verkrijgen
– Met mijn Negotiation4Women abonnements site ten minste 100 vrouwen te helpen in hun dagelijkse onderhandelingen
– In vastgoed een aantal investeringen doen

Het geheel moet mij 4000 Euro aan passief inkomen en 2000 Euro aan werkinkomen gaan opleveren.

Guido Görtzen
Guido Görtzen
9 years ago

1. What do you see as the main improvements in your business since you started the Master Degree program?

I found out i have to change my business i have another task to fulfill.
I found the right focus and strategies to change this and built a new business.
Slowly i am getting out of being the most important person and automize the business.
The insights i have in “how to” create a business.
Working structured towards goals and results.

2. What have you implemented from the Master Entrepreneur and what are the results?

Communicating clearly what i want, what i do, and why i do it.
Start positioning myself differently to become a expert.
Started with the first steps of the business system
Created and toughed about the products for the marketing strategy.
Making a platform to automize my current activity to let go of it.
Active on FB Twitter en linkedIn, with blogging artikels.
Started to create a ultimate website
Slowly i see shift taking place, to go in the good direction.

3. Which of the Business University/Life Skills University modules have you
done and what results have you achieved?
Write Your Book
Master Presenter
Passive Income
Finished the blueprint/outline
Writing first chapter
Did find an editor.

Master Presenter: nothing, got good insights know how i want to present and understand the enormous leverage in it . Need first practice with the master mind group. (do have already 4 markers the BIG powerful 800)

Passive Income: Started a project with the Mastermind. Changing my current business to a membership platform.

4. What challenges do you currently have in your business/life?

Getting family life in order, to resonate with my business.

a little negotiating, and keeping the focus because i am seeing everywhere opportunities

5. What do you need to develop / learn or focus to overcome these
challenges?

Relationship with my wife i need to keep in shape.
Negotiating skills
become very good in communicating and marketing.

6. What do you expect from the Master Degree program, that can support
your progress?

Once a year a check of the business model i am (have) created and where to tweak or fine tune it.

7. What are your goals until the end of 2012 ?

Have the membership platform running.
100 team registrations and 500 player registrations
Finished the book
Program for presentations
Cooperation with local tv station
finished reading 10 books
at least 20 subscribers for my presentation in 2013.

Caroline Hoogerwerf
10 years ago

1.Welke verbeteringen zie je in jouw business sinds je bent begonnen met het Master Degree-programma?
Ik was een employee die een eigen bedrijf wilde beginnen. Na veel wilde plannen heb ik nu focus en 1 bedrijf

2. Wat heb je geïmplementeerd uit de Master Entrepreneur en wat zijn de resultaten daarvan?
Voor sensi-therapie heb ik een tarief per sessie (in plaats van per uur). Ik heb een front-end gemaakt in de vorm van een e-book over suikervrij eten. Ik ben aan het leren om te netwerken. En ik heb een aantal vaste klanten voor massage.
Daarnaast ben ik aan het leren om te gaan met social media. Ik zit nu op Facebook, heb al 1 LinkedIn recommendation en begin nu met bloggen.
Ik vier mijn successen en heb vorige week mijn examen behaald in sportmassage

3. Welke van de Business University trainingen heb je gedaan en welke resultaten heb je hieruit behaald?
Master presenter en Passive Business Income. Hoewel ik de Write Your Book course heb gemist, heb ik wel een e-boek geschreven.

4. Met welke uitdagingen heb je momenteel te maken in je business?
Ik verdien nog niet mijn inkomen met mijn business. Op dit moment kies ik ervoor om eerst een membershipsite op te zetten en te lanceren voor ik 100% met marketing bezig ga voor heelfit. Dit wordt dus nog even flink zuinig leven, maar het is de moeite waard, want uit de vragen die ik krijg begrijp ik dat er meer behoefte is aan een goed programma over gezond en suikervrij eten dan aan een lekkere massage.

5. Wat moet je ontwikkelen/leren of waarop moet je je focussen om deze uitdagingen aan te kunnen?
Hierbij ga ik mij focussen op bloggen, marketing, e-maillist opbouwen, video’s maken (presenteren) en interviewen van experts.

6. Wat verwacht je van het Master Degree-programma, dat jouw succes kan ondersteunen? Ik denk dat ik zeker de Master Influencer en Write Your Book course nodig heb om de membershipwebsite en alles wat daarbij hoort goed in de markt te zetten. Verder ben ik in ontwikkeling. Ik kan nog veel groter groeien, maar moet de stappen durven blijven zetten en steeds weer uit mijn comfortzone stappen.

7. Wat zijn jouw doelen tot het einde van 2012?
Mijn belangrijkste doel is in de komende twee maanden mijn membershipwebsite heerlijk suikervrij op te bouwen en te lanceren in september.
Om goed te weten wat er bij mijn doelgroep leeft ga ik nu al beginnen met bloggen (alleen technisch wil het nog niet lukken).
In September organiseer ik een event waarop ik de meest actieve bloggers uitnodig en hen niet alleen veel info geef, maar ook een irresistable offer.
In december wil ik graag 100 leden hebben bij heerlijk suikervrij.nl.
Daarnaast wil ik het aantal klanten wat ik heb bij heelfit verdubbelen.

Marja Klaver
10 years ago

1. Welke verbeteringen zie je in jouw business sinds je bent begonnen met het Master Degree-programma?
Gekozen voor Basisonderwijs en daarbinnen voor twee grote velden/projecten; die beiden bijdragen aan het professionaliseren van de school.
– een interne drie jarige Ib-opleiding voor 60 scholen.
– een workshop, een boek, een programma voor een school en een trainingprogramma voor 100% succesvolle ouderbetrokenheid.

2. Wat heb je geïmplementeerd uit de Master Entrepreneur en wat zijn de resultaten daarvan?
– nagedacht over frontend en backend. Frontend zijn de workshops, daarvan heb ik er twee verloot. Zijn nog niet ingepland.
– ik besteed meer tijd aan marketing en denk na over welke waarde ik kan toevoegen aan het basisonderwijs
– doe opnieuw en blijven aan tijdmanagement
– ben meer mijn netwerk aan het ontwikkelen
– ik heb mijn uurloon verhoogd met 18%.
– ik heb me gefocust op 100% ouderbetrokenheid; ga met een school waarschijnlijk een “pilot” uitvoeren.

De Ib-opleiding, van drie jaar kan ik nu dragen. Ik denk steeds meer aan het toevoegen van waarde aan basisscholen, daarin ben ik me aan het ontwikkelen. Ik krijg meer lef en heb het idee dat ik op een goed spoor zit.

3. Welke van de Business University trainingen heb je gedaan en welke resultaten heb je hieruit behaald?
Write Your Book in 28 Days, Master Presenter en Passive Business Income.
Ik ben bezig met het boek, heb feedback gevraagd en gekregen, ben aan het oefenen met presenteren en ben bezig met het implementeren van een Membership site over “100% succesvolle ouderbetrokenheid”.

4. Met welke uitdagingen heb je momenteel te maken in je business?
Basisscholen hebben te maken met bezuinigingen, dus minder scholingsgeld. Een subsidiestroom vanuit het Vervangingsfonds gaat opdrogen.
Ik werk veel en met meer plezier. Ik heb het idee dat ik erg druk ben, terwijl mijn bankrekening nog niet groeit.
Remedie: doorgaan in rust en met vertrouwen.

5. Wat moet je ontwikkelen/leren of waarop moet je je focussen om deze uitdagingen aan te kunnen?
Me nog meer focussen, meer opruimen en weggooien, om het overzicht te houden, meer delegeren. De social media gaan gebruiken, daar moet ik de komende twee maanden in de vakantie aandacht aan besteden. Meer tijd aan marketing besteden.

6. Wat verwacht je van het Master Degree-programma, dat jouw succes kan ondersteunen?

Ik ben in ontwikkeling, daar wil ik mee doorgaan. De social media: is een thema, daar moet ik me echt in gaan ontwikkelen.
Als ik wat verder ben, wil ik graag met Master Degree leden sparren over marketing in relatie tot mijn twee producten. Misschien kan ik met iemand wel een alliantie (Joint Venture) aangaan. Dus wie wil me daar mee helpen, zodat ik het bij iemand onder kan brengen. Ik ben nu nog te druk met vorm geven om daar al aan toe te komen.
Ik verwacht en hoop dat ik volgend jaar zaken kan herhalen op de Business University, en doorgaan met implementeren. De lijn zit er in en komt er steeds meer in.
Leren van marketing, social media en de trechter van frontened naar Backend verder uitkristalliseren.

7. Wat zijn jouw doelen tot het einde van 2012?

Maak gebruik van deze gelegenheid om de balans tot nu toe op te maken en zo met hernieuwde helderheid aan de tweede helft van 2012 te beginnen!
1. Een expert positie verwerven rondom “100% ouderbetrokenheid”en “de excellent communicerende IB-er”.
2. Het boek 100% succesvolle ouderbetrokenheid per 1-12 2012 af.
3. De membersite in september lanceren.
4. Iemand vinden, die in een win-win constructie, mij met de marketing van mijn twee producten kan helpen.
5. De marketing richten op zowel de Ib-opleiding (wil graag nog drie keer starten volgende schooljaar) en 100% ouderbetrokenheid. Graag met 2-3 scholen een groot 100% ouderbetrokenheid doorlopen. En ontdekken hoe ik dat voor elkaar kan krijgen en daar mijn marketing op in zetten en zo ook 1005.
6. De eerste 40 betalende leden van de membersite, 100% ouderbetrokkenheid.
7. Social media onder de knie krijgen
8. Mijn werk en vrije tijd goed bewaken.

Tonnis van Dam
10 years ago

1. Welke verbeteringen zie je in jouw business sinds je bent begonnen met het Master Degree-programma?
Ik ben meer ondernemer geworden. Denk meer vanuit de klant en wat er voor hem in zit. Heb nieuwe strategieën uitgewerkt en geïmplementeerd, waaronder eerst geven (gratis benchmarks). Dat heeft best veel impact in de markt. Brancheorganisaties zijn geïnteresseerd in samenwerking en zijn uiteindelijk zelfs bereid te betalen als ze meer krijgen dan de standaard.

2. Wat heb je geïmplementeerd uit de Master Entrepreneur en wat zijn de resultaten daarvan?
FE-BE. Ik heb mijn front end gratis gemaakt bij sommige benchmarks. Verder heb ik een gratis ebook (na de Write your book training ;-)) Verder diverse back ends, van verdiepende rapportages tot en met workshops en individuele begeleiding. Voor de laatste twee nog weinig belangstelling. Het ebook vind al gretig aftrek. Ik verwacht dat de workshops uiteindelijk ook gaan lopen.
Verder de social media omarmd. Zowel twitter als facebook en linkedin. Twitter nog te weinig, maar dat komt zeker goed.
En ik vier mijn successen regelmatig. Ook de kleine.

3. Welke van de Business University trainingen heb je gedaan en welke resultaten heb je hieruit behaald?
Write your book – ebook en methode COMPARE inmiddels klaar, uiteindeijke boek volgt najaar 2012. Tevens plan om een ebook te schrijven op een totaal ander vlak, gezondheid, wat een hobby 😉 van mij is.
Master presenter – ik ken mijn verhaal en kan die dromen. Ik heb de stappen om te presenteren geimplementeerd in mijn presentaties en dat werkt perfect. Ik krijg de zaal mee en hou ze actief.
Business Passive Income – aan de implementatie werk ik nog. Qua benchmarken zie ik nog niet veel mogelijkheden. Wel op het gebied van gezondheid. Maar ook op benchmarking gebied zoek ik naar mogelijkheden om kennis via abonnementen te verkopen. Heb ook een initiatief opgezet bij interim financials.

4. Met welke uitdagingen heb je momenteel te maken in je business?
Genoeg uitdagingen. Klanten die geen budget hebben (gratis benchmarken brengt me toch binnen). Deelnemers die wel willen meedoen, maar geen tijd investeren om in te vullen (workshops bieden de uitkomst). Partner die minder wil werken, grote klanten die afhaken omdat ze elders goedkoper kunnen benchmarken (wat is hun echte smoes?) of geen externe financiering meer hebben)
Verder is focus een belangrijke uitdaging. Focus op mijn werkzaamheden kan ik goed. Maar ik heb veel bordjes draaien in de lucht, zoals Compare to Compete online benchmarking, Mobile Control interim controlling, Shiatsu massage opleiding, gezondheid hobby en daar een passief inkomen uit willen halen en ook affiliate marketing mee wil opzetten.

5. Wat moet je ontwikkelen/leren of waarop moet je je focussen om deze uitdagingen aan te kunnen?
Samenwerken is belangrijk voor mij. Met benchmarking doe ik dat al. Ik heb een aantal partners gezocht voor de nationale en internationale expansie. Partners die dezelfde doelgroep benaderen en aan wie ik heb aangeboden dat zij samen met mij benchmarks aanbieden. Ik leer hen om de benchmarks uiteindelijk geheel zelf in te richten en te beheren. Dat scheelt mij tijd en ik verdien er wel mee (nu nog niet overigens).
Relatie met gezin goedhouden is ook belangrijk. Ik ben iemand die graag werkt, zelf wil weten hoe dingen werken (zelfde als Vered?) en dus niet snel iets uit handen geeft als ik het niet zelf snap. Dat maakt dat ik veel tijd doorbreng achter de computer en soms te weinig tijd steek in het gezin. En soms draai ik dat om. En voel ik dat ik achter ga lopen. Dit blijft een belangrijke uitdaging.

6. Wat verwacht je van het Master Degree-programma, dat jouw succes kan ondersteunen?
Het MD programma gaat mij aan allen kanten helpen. Heeft me al heel erg goed geholpen. De stok achter de deur helpt erg goed. De MD groep eveneens. De contacten onderling ook. Ook verwacht ik veel van de trainingen. Nu vooral business gericht, volgend jaar gaat het over mijzelf. Door zelf te veranderen kan ik de business echt laten bloeien, denk ik, omdat ik zelf ga bloeien. Daar ben ik echt aan toe, maar ik wacht er niet op. Stilzitten is geen hobby van mij.

7. Wat zijn jouw doelen tot het einde van 2012?
Drie workshop hebben gegeven over benchmarken
Boek over COMPARE af en uitgegeven
15 nieuwe benchmarks
10.000 organisaties geholpen met inzicht in cijfers
2 benchmarks in het buitenland
4 partners, waaronder twee in NL
Ebook over gezondheid in NL en US uitgegeven en aan 1.000 mensen verkocht.
Financieel vrij
Drie dagen per week vrij