Community Support Session

 

Gefeliciteerd!….en….Dankjewel!

Als je de e-mail met de link naar deze pagina hebt ontvangen, dan heb jij een 2-sterren status (of hoger!) bereikt met jouw waardevolle bijdragen aan ons blog en/of andere communicatie van Open Circles Academy.

Zoals aangekondigd in het blogartikel Ga de interactie aan, organiseren we – als dank voor jouw waardevolle bijdragen aan onze community – een speciale bijeenkomst voor onze sterren (jij dus!). Tijdens deze bijeenkomst, krijg jij krachtige, ‘geheime’  tips over hoe jij jouw prospects EN klanten met jou de interactie laat aangaan en hoe je hen laat bijdragen aan JOUW community.

Community Support Session met Nisandeh en… koffie/thee en lekkernij!
Datum: 16 november 2013, van 19 – 21 uur
Locatie: Nieuwegein Business Center

Ik hoop dat je er bij kunt zijn. Niet alleen omdat je veel kunt leren over de juiste interactie met je doelgroep. Ik wil je ook vragen of je een speciale rol wilt vervullen voor Open Circles Academy. Een status en functie die veel verder gaat dan comments plaatsen bij het blog…

Maar daarover meer op 16 november!

Wij hebben zelf natuurlijk ideeën over de rol die je kunt vervullen, maar nog meer zijn we benieuwd naar jouw ideeën hierover.  Daarom wil ik je vragen om me twee vragen te beantwoorden in het commentaarveld onderaan deze pagina:

  1. Ben je erbij op 16 november?

  2.  Welke ideeën heb jij over…

  • Hoe en waarvoor we ons blog nog krachtiger als tool kunnen inzetten?
  • Hoe we het geven van comments INTERACTIEVER kunnen maken?
  • Hoe we elkaar nog meer kunnen ONDERSTEUNEN via de comments?
  • Wat JOUW BIJDRAGE kan zijn om dit blog tot de meeste krachtige tool voor onze online community te maken?

Met name naar dat laatste ben ik benieuwd, wat wil JIJ doen om de gesprekken en bijdragen nog waardevoller te maken?
Jij bent tenslotte een rolmodel voor de anderen.

Dankjewel en…we zijn heel benieuwd.

We are in this together…

Tot de 16november!

Op jouw succes,

Nisandeh en team Open Circles Academy

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
85 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anita Brinkman
8 years ago

Oh dat is balen. 16 nov kan ik echt niet dan wordt mijn zus 50.

Ik heb als tip om een korte handleiding te leveren hoe je optimaal gebruik kunt maken van de erg goed gevulde blog. Geef wel eens een comment maar zie dan niets meer terug. Kan zijn dat men niet wil reageren maar als je het gemist hebt, mist het blog zijn intentie.

Daarnaast zou een bonus rapport met hoe je zelf een dergelijk aantal kan bereiken (wss deze bijeenkomst voor bedoeld) een mooi iets zijn.

Veel plezier en wellicht tot een volgende keer.

Gr Anita

Marischka Setz
8 years ago
Reply to  Anita Brinkman

Hi Anita,

In zo’n bonusrapport over hoe je zelf dit soort aantallen reacties kunt krijgen ben ik ook wel geïnteresseerd…

Groetjes,
Marischka

Anita Brinkman
8 years ago
Reply to  Marischka Setz

Hoi Marischka,

Ik reageer soms wel, soms niet. Gaat op gevoel wss.

Toen ik in 2011 voor het eerst naar de Business Bootcamp ging had ik hier allemaal geen kaas van gegeten. Ik moest meer zichtbaar worden en ik dacht dat iedereen dat wilde haha. Krijg heel vaak geen reactie terug. Dat vond ik in het begin wel vervelend want ik wilde graag delen en discussieren. Maar buiten het blog zijn er ook andere manieren om Open Circles minded te ontmoeten.

Ook daarin ben ik inmiddels kritischer. Ik ga niet overal meer achteraan. Ze komen inmiddels wel bij mij als ze me nodig hebben. Heb ook de neiging de underdog mee te slepen of aanhangers van mijn energie op sleeptouw te nemen. Ik denk dat ik nu zo actief ben hier omdat ik nog weet hoe het voelde voor mij in het begin.

Maar een mastermind partner heb ik heel lang over gedaan hoor. Implementatie is belangrijk maar voor mij ook persoonlijk contact en uitdaging. Denk niet dat het blog daarin voorziet. Misschien ook niet de bedoeling. Forum en Facebook kan sneller voor een antwoord zorgen i.p.v. dat je op een onderwerp van Nisandeh moet wachten. Maar dan mis je vaak de visie van een expert of intermediair vind ik. Heb je een bak aan tips en dan?

Sigrid van der Laan
Sigrid van der Laan
8 years ago

Het meeste van wat mijn tips zouden zijn, is al gezegd. Ik zie ook dat er vaak weinig op elkaar wordt gereageerd en dat het vooral een grote lijst is met ‘eigen verhalen’. Ik denk dat het op elkaar reageren waarschijnlijk meer wordt als je kunt aanvinken dat je een mail krijgt als er reacties op je eigen commentaar komen. Dan zal je ook eerder geneigd zijn om ook andere reacties te gaan lezen, wat er nu over het algemeen niet van komt. En als je waardevolle reacties op je eigen commentaar, vragen en twijfels terugkrijgt, zal je je zelf ook gestimuleerd voelen je bijdrage te willen leveren door op anderen te reageren. Zelf neem ik mij dat vaak voor, maar door het grote aantal reacties waar je dan doorheen moet en de tijd die hiermee gemoeid gaat, komt dat er niet van.

Ik merk dat sommigen vaak reageren op andere commentaren en met kritische vragen komen die de ander aan het denken zetten. Enorm waardevol. Misschien is het een idee om de moderators als tweede opdracht – naast het moderaten dus – mee te geven dat zij zo vaak zij kunnen reageren op het commentaar. Hoe vaker je als lezer ziet dat er op elkaar gereageerd wordt, hoe eerder je het zelf ook zult doen. Deel van de ‘opvoeding’ dus.

Ik ben niet altijd de snelste met het lezen van het blog, vaak omdat ik iets anders in mijn agenda geblokt heb en mij niet wil laten afleiden ;-). Wat ik merk is dat mijn aandacht enorm verslapt als ik halverwege de inmiddels 100 commentaren ben. Is er een manier om de commentaren te ordenen zodat je eruit kunt pikken wat voor jou relevant is of je aandacht trekt?

Het lijkt mij geweldig er op 16 november bij te zijn.

Marischka Setz
8 years ago

Hi Sigrid,

Ik ben het met je eens dat het handig zou zijn als je reacties op je eigen comment of een andere reactie op een reactie die jij hebt geschreven herkenbaar in de mail zou krijgen.

Nu ik die mogelijkheid niet heb, merk ik dat ik meer bedenkingen heb voordat ik het vakje aanvink dat ik op de hoogte gehouden wil worden van nieuwe commentaren op een blog. Terwijl ik best nieuwsgierig ben of iemand vragen stelt of tips heeft op mijn blogs en gereageerd heeft op tips die ik geef…

Groetjes,
Marischka

Marja Dedden
8 years ago

Ik ben er graag bij.

Voor praktische verbetering zijn al diverse suggesties gegeven.
Mijn bijdrage zou bestaan uit het meer inhaken op comments van anderen en door vragen mijn best doen om meer verdieping te krijgen.

Marjolein Kalter
8 years ago

Dank voor de uitnodiging Nisandeh!
Ja ik wil er graag bij zijn op 16 november 🙂

Ik zou het fijn vinden als ik selectief comments zou kunnen volgen, bijvoorbeeld alleen comments waarop ik gereageerd heb of reacties op mijn comments.
Om te voorkomen dat ik voortdurend afleidingen over mezelf afroep vink ik de comments altijd uit.

Idee (verhoogt niet persé de interactiviteit) van de blogs met daarbij de meest waardevolle (generieke) comments een e-book maken dat op enig moment gedownload kan zijn.

Wanneer je dan de namen van de mensen wiens comments zijn opgenomen opneemt (met een linkje naar hun e-mailadres of site) dan worden mensen extra geprikkeld om generieke waarde in de comments te zetten.
En wellicht kunnen de mensen wiens comment opgenomen is dit e-book dan ook met een link op hun site zetten (??)
Ik wil best af en toe een dergelijke blog aangevuld uitwerken (tekstueel).

Esther Molenaar
8 years ago

He Marjolein,

Over welk e-book heb je het nu? Ik begrijp het even niet.

Groet,
Esther

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
8 years ago

Ik denk ook dat er nog meer interactie mag zijn en dat dit onze community en de leden nog sterker kan maken.

Hoe:

– Relaties opbouwen vraagt om aandacht = tijd maken om een paar mensen persoonlijker te leren kennen en te reageren

– Door positief te communiceren: werkt altijd beter, zeker online
– Algemene regels van communicatie volgen: anderen proberen begrijpen; enthousiasme; respect; iedereen heeft wijze levenservaringen; berichten kort houden = respect voor tijd, enz.

– Steunen van anderen hun inspanningen via complimenten, , reacties, ANTWOORDEN of dankwoorden.
Gesprekken gaande houden = relaties verdiepen

– Door als auteur enkele BLOGARTIKELS te wijden aan (1) het nut van interactie en (2) hoe men succesvol kan online communiceren. ~ met als doel educatie en motivatie

– Een forum waar eventueel ook leden het beginartikel kunnen schrijven.
(zoals verder ook vaak terugkomt)
– Het forum indelen in onderwerpen – gemakkelijk terugvindbaar
– Een forum dat gelinkt is aan Facebook of andere. Zodat we een reeds bestaand profiel kunnen gebruiken.

Manuela van Prooijen
8 years ago

Je eerste vraag kan ik positief beantwoorden: ja, ik zal erbij zijn.

De tweede vraag is iets minder eenvoudig te beantwoorden. Ik merk dat ik niet vaak meer op dit blog te vinden ben, omdat ik het lastig vind om discussies te volgen. Het blogsysteem is namelijk niet goed doorzoekbaar op personen, trefwoorden, dataranges, etcetera. Verder zou ik groot voorstander zijn van een profiel wat meer over jou en je motivatie om mee te doen aan Open Circles zegt. Kortom: maak er meer een communitytool van waarbij onderlinge interactie ook beter gefaciliteerd wordt.

Maaike Frankens
8 years ago

Tuurlijk ben ik erbij zaterdag…
Lekker snel ook gereageerd…ahum.

Misschien een heel raar idee maar is het wat om in het blog ook eens te gaan splitsen naar welke cursussen mensen hebben gevolgd? Op LinkedIn zijn een paar van die groepen aan reclame-voor-zichzelf ten onder gegaan, op Facebook tsja…. het is daar te statisch denk ik. Een wekelijkse input trekt toch de aandacht. Ik denk dat ik daar meer ondersteuning uit zal halen.

Interactiever…misschien ook, alleen soms in een kleiner verband.
Tot zaterdag!!

Gonny de Wit
8 years ago

Super om de ondernemers die comments plaatsen te belonen. op 16 november ben ik er – in het E-team!

Niet alleen het blog bevat waarde, maar ook de vele comments. Als je later in de discussie terechtkomt – moet je zelf wel heel veel lezen. Het modereren moet dan ook heel veel tijd kosten – hoe doen jullie dat – wat laat je toe en wat niet –>blog idee?

Wat ik ook heel prettig vind – weet even niet meer of dat er altijd heeft ingezeten dat er nu een kringeltje onder een woord komt te staan als je een typefout maakt.

Regelmatig retweet/deel ik berichten met een url naar het blog. Ik denk dat het soms handig is om de blogtekst aanpassen en linken aan te passen (naar een training 2012!)/verwijderen. Kantoor heb ik ook voorbeeld gegeven en ze zijn ermee aan de slag gegaan.

De bibliotheek vind ik erg handig – is er een topic waar ik behoefte aan heb, dan kan ik hierin kijken of er al een blog geschreven is.

Nisandeh – heeft het regelmatig over systematiseren – dat zou ook een mooie blog kunnen zijn: waar wij elkaar kunnen inspireren op dat vlak te gaan implementeren.

Marischka Setz
8 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Hi Gonny,

Ik ben het met je eens dat een belangrijk deel van de waarde van de blogs in de comments zit. Daar zie je wat anderen met de insteek of tips van Nisandeh hebben gedaan of wat ze ermee gaan doen. De blog zelf is inspirerend, maar de comments nog meer.

Ik moet zeggen dat ik inmiddels handig wordt in het doorlopen van lange lijsten commentaren:
– niet als eerste reageren, dan wordt mijn eigen comment een soort ijkpunt waarvan ik weet dat ik daaronder alles al heb gelezen
– mijn eigen comments werken ook zo, net als de comments van een aantal vaak reageerders

Groetjes,
Marischka

Maria Simons
8 years ago

Weer een mooi voorbeeld hoe mensen aan je te verbinden.
16 november kan ik erbij zijn.

Hoewel ik de onderwerpen en de reacties vaak erg interessant en leerzaam vind doe ik in beperkt mate mee in de blogs. Dit zit ´m voornamelijk in de tijd die nodig is om te lezen, te zoeken als je terug komt op dit blog.

super handig vind ik het dat reacties in mijn mail tevoorschijn komen.
Als ik dan door klick naar de blog kom ik op de pagina terecht. Is het wellicht mogelijk om meteen bij ´het comment´ terecht te komen? Scheelt veel zoeken. Zeker op zo’n goed bezochte blog als van Open Circles.

Wat ik me weleens afvraag is: zitten alle deelnemers van alle jaren op dit blog of zijn we onderverdeeld in periodes dat we de training bezochten?

Groetjes Maria

Michaëla Wierdsma
8 years ago
Reply to  Maria Simons

Hoi Maria,

Tijdens diverse Open Circles evenementen ontmoet ik mede commentaargevers. Dat is leuk, je leert de persoon een beetje kennen en wellicht ook zijn onderneming en passie.

Zelf ben ik sinds eind mei actief bij het reageren op bloggen en afhankelijk van het onderwerp meer of minder. Ook afhankelijk van de deelnemers. Van sommige personen lees ik alle commentaren, zeker als het inhoudelijk gaat.

Zo, nu weet je alvast van 1 persoon die 16 november komt hoe die reageert. Ik ben benieuwd naar de ‘statistieken’ wellicht horen we die of wellicht bericht met via jou nieuwsgierigheid.

Fijne dag en tot 16 november. Michaëla

Jacqueline ter Haar
8 years ago

I would love to be there…but my daughter will celebrate her sweet 16th then so I need to prioritise (so if anyone is willing to make some notes and share them with me I would be most grateful!).

I also agree with the comments above…I often do not tick the box because when I did that in the past I sometimes had over a 100 emails in my inbox…talking about not being productive ;)!

I have also found out that the more comments there are on a certain blog the less people are inclined to read through them all which means that there ar often comments repeated. I have no idea whether it is technical possible to categorise the responses?

I also find the number of blogs, Facebook messages, LinkedIn messages quite overwhelming. I realise that is also because I am in so many groups…but if I want to read everyhting I need another 2 hours per day…so a forum in which all is combined so the reader can ‘pick and chose’ seems like a way out.

I also would like to have easier access to somebodies website as Esther suggested.

And last but not least…I really miss the fact that none of the information is in English. I have quite a few English speaking people around me but they are not really able to read the valuable information in Dutch. Is there any chance that the blogs can be published in Englisg as well?

That’s is folks…I hope you all have an inspirational session on the 16th when I will be hosting a sleepover for 7 girls :)!

Marjolein Kalter
8 years ago

Hi Jacqueline,

Ik begrijp je punt, alleen dat zou mij tegenhouden om mijn comments publiek te maken.

Ik ben beperkt en traag als ik me in het Engels schriftelijk uit moet drukken.

Willy Valk
8 years ago

Hi Nisandeh,

De eerste vraag is gemakkelijk: ja, ik ben erbij op de 16e.

De tweede lastiger: Hoe en waarvoor we ons blog nog krachtiger als tool kunnen inzetten?
Wellicht met een zoekfunctie, op deel (onderwerp)?

Hoe we het geven van comments INTERACTIEVER kunnen maken? Door een mail te krijgen als iemand heeft gereageerd.

Hoe we elkaar nog meer kunnen ONDERSTEUNEN via de comments?
Door een oplossing te vinden voor de (te) vele mails dat er een comment is, nu haak ik soms af.

Wat JOUW BIJDRAGE kan zijn om dit blog tot de meeste krachtige tool voor onze online community te maken?
Mijn bijdrage zou kunnen zijn dmv een soort profiel te hebben een vraagbaak te zijn. Daardoor kunnen mensen op gemakkelijke manier zien waar mijn expertise ligt en mij kunnen benaderen. Misschien symbolen zoals bij de sterren. In mijn geval: organiseren, vrijwilligersbeleid, zorg.

Ik ben benieuwd naar jouw ideeën!

Marischka Setz
8 years ago
Reply to  Willy Valk

Hi Willy,

Ik vind het idee van het profiel erg mooi. Het is inderdaad handig als je bij een reactie direct kunt inschatten uit welke hoek of achtergrond het komt.

Het idee dat je ook gericht iemand uit het Open Circles netwerk om raad/advies/tips kunt vragen spreekt me ook aan. Er zit immers veel expertise in het netwerk. En we hebben allemaal (in meer of mindere mate) de nuttigheid van geven en delen voor ogen.

Groetjes,
Marischka

Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
8 years ago
Reply to  Marischka Setz

Hallo Marischka,
Ik zal er op letten dat ik jou reactie beter lees om een waardevolle comment te geven. Wat zou je graag zien dat ik terug meld, maw zou een verdiepingsvraag voldoende zijn, of hoe er ook tegenaan kan kijken of gewoon een andere mening ernaast krijgen?

Marischka Setz
8 years ago

Hi Maja,

Elk van de drie zou voor mij een geweldige hulp zijn!! Eigenlijk gaat het er dus meer om wat jou opvalt of invalt 🙂 Dat kan soms een vraag, soms een tip en soms een nieuwe invalshoek zijn.

Ik merk dat mijn eigen reacties ook vaak een mix van deze drie zijn, juist omdat de verhalen andere dingen bij me triggeren…

Leni Minderhoud
8 years ago

I will be there the 16th.

A lot of good suggestions already… I am struggling a bit with the amount of blog articles and subjects. All very valuable… I am training myself to scan quickly the e-mails and follow-up. Lately I am reacting more on others, which I think is most important.

For me a kind of planned session would be valuable. So on a subject, for people to subscribe and then discuss for half an hour. Fe a fixed time in the week, and that specific time will rotate.
Then you have a real-time chat. Not as the live-stream, but on a page like this, with the details of the persons. A lot of subjects come up in the blogs and are often repeated. Maybe that idea is more efficient?

Coen Tuerlings
8 years ago

Hi Leni,

I like your idea of the planned session on a particular subject.

Brainstorm together for a while and than collect the value…

Would be great as a regular session with possibility to request subjects…

Jeannette Bal
8 years ago

Ik ben 16 november in Aubonne Zwitserland !!!
Mijn expert status verbeteren 😉

Voor de 2e keer mag ik daar mijn magneet massage workshops geven aan masseurs. Mijn doelgroep “Masseurs met pijnlijke handen” en de rest mag natuurlijk ook mee doen.

Iedereen heel veel plezier en inzichten op 16 november !

Roland Scholten
8 years ago

Ik zal er ook bij zijn de 16e. Ik heb me opgegeven, maar geen bevestiging gekregen.

Ik ben de laatste tijd wat meer terughoudend om commentaar te geven op blogs en zeker in mijn reactie naar anderen, omdat ik niet kan zien hoe oud het blog of de reactie is. Vaak worden blogs na een tijd nog een keer gepubliceerd, waarbij niet duidelijk is of de commentaren die er bij staan oud of nieuw zijn. Een datum bij de reactie plaatsen zou erg welkom zijn.

Daarnaast lijkt het blog soms wat ten onder te gaan aan zijn eigen succes. De grote hoeveelheid aan reacties nodigt niet (altijd) uit tot lezen of tot het plaatsen van nog een reactie. Een oplossing zou kunnen zijn om de laatste ## reacties weer te geven en de overige reacties weer te geven als je daarvoor bewust klikt.

Ik ben benieuwd naar verdere suggesties en ideeën.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

Hi Roland,

The Community Support Session takes place Saturday (November 16) from 19:00 in the NBC.

I saw in your comment that you didn’t get the confirmation… so here it is.

See you in the evening, Nisandeh

Coen Tuerlings
8 years ago

Ik zal behoorlijk in mijn agenda moeten schuiven om erbij te kunnen zijn op 16 november…

Onze Soundfulness Vakgroep membersite is sinds enkele weken online en het is cruciaal om de interactie met mijn prospects en klanten op gang te krijgen én te houden. Dus krachtige en ‘geheime’ tips zijn meer dan welkom.

In onze membersite helpen we onze ‘leden’ te professionaliseren in het geven van klankontspanning. We zijn gedoceerd de communicatie stroom op gang aan het brengen.
Eerst via commentaren op vragen en artikelen, daarna het opbouwen van een forum en het in gang brengen van een helpdesk.

Het is nog niet zo eenvoudig om iedereen te stimuleren om te reageren. De verschillende niveau’s in kunde en kennis over digitaal communiceren maakt het niet makkelijk. Eigenlijk zijn we bezig (naast de normale werkzaamheden) om onze leden te scholen in interactief, digitaal communiceren. Precies wat Open Circles dus ook doet. Hier kan ik leren van de experts 😉

Ik ben zelf behoorlijk gegroeid om de interactie aan te gaan in een blog. Dit is vooral te danken aan de krachtige stimulans van Nisandeh om reacties te geven. “IMPLEMENT!”

Ik ben de uitdaging aangegaan en heb mezelf er toe gezet om die eerste ster te halen binnen een bepaalde tijd.
Nu ben ik heel blij met het resultaat. Door het vele oefenen in commentaar geven gaat het me nu makkelijk af.

Volgens mij zit daar ook de kracht en de meerwaarde van het ‘leren’ schrijven via comments. Mijn ‘copy writing abilities’ zijn enorm gegroeid door de stimulans vanuit Open Circles.

Als het geven van comments nog meer ondersteund wordt met tips en tools om betere teksten te schrijven, dan krijg je automatisch een interactievere blog. Stimuleer het leren, het oefenen en het elkaar ondersteunen. Dan worden we allemaal betere copy writers…

Coen Tuerlings
8 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

PS nog een tip…

Ik bewaar mijn comments incl. link naar de webpagina in een apart document.

• Zo zie ik in één oogopslag de verbetering in mijn schrijfvaardigheid
en
• Ik heb een schitterende bibliotheek met tekst fragmenten om snel commentaar te geven op andere blogs…

Wie van jullie heeft ook tips hoe je omgaat met teksten?

Eelco van der Wal
8 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Slim idee Coen, ga ik meteen doorvoeren. Nu alleen ff die vorige 79 blogpostcomments achterhalen :-). Dat brengt me tot de tip:
Een zoekfunctie binnen de website zou hierbij handig zijn!

Overigens maak ik bij het invullen van de standaardvelden (naam, website, email) gebruik van TextExpander (vult d.m.v. shortcode een veld voor me in), dat scheelt me een heleboel typen. Hoe doen jullie dat?

Anita Brinkman
8 years ago

Volgens mij zijn die opgeslagen Eelco als je onder je comment een link hebt kun je ze vinden dacht ik….

Coen Tuerlings
8 years ago

Hoi Eelco,

Het invullen van de standaard velden gaat automatisch met Apple Mail… daar hoef ik niet veel voor te doen 😉

Ik maak wel gebruik van SOHO Notes (voor de mac) daarin kan ik alle invulvelden geordend bewaren en raadplegen. SuperTool…

Voor windows gaat dat via roboform

Success

Willy Valk
8 years ago

Mocht er nog iemand dit op tijd lezen en een plaats in de auto heeft; ik woon in Koog aan de Zaan (vlak bij Amsterdam). Het zou fijn zijn een lift te krijgen want er zijn werkzaamheden aan het spoor onderweg. Alvast dank!

Annette van der Maarel

Dank allereerst voor de uitnodiging – ik heb alleen de Business Bootcamp gedaan en vind het daarom wel bijzonder dat ik toch ook gevraagd wordt – ik leer veel door het lezen en reflecteren over de comments van anderen en vooral door te schrijven en te antwoorden. Hoe meer je het doet, hoe beter gaat het. Schrijven is als een spieroefening: je wordt steeds sterker. En het beloningssysteem met sterren werkt motiverend genoeg denk ik.

1) Hoe en waarvoor we ons blog nog krachtiger als tool kunnen inzetten?
-Meer video’s, dan haal ke misschien een ander publiek binnen (niet iedereen schrijft/leest even graag).
– geregeld vragen waar de blogs over moeten gaan
– af en toe een blog te plaatsen van iemand van de Online Community met de vraag om feedback van iedereen of feedback vanuit jullie kant?

2) Hoe we het geven van comments INTERACTIEVER kunnen maken?
-Wat al eerder gezegd wordt: een berichtje krijgen als je zelf commentaar geeft op een comment van iemand anders helpt.
-Misschien kun je er ook een sterrensysteem voor verzinnen zodat je beloont wordt door het antwoorden op een comment.
– af en toe een blog te plaatsen van iemand van de Online Community met de vraag om feedback van iedereen of feedback vanuit jullie kant.
– -Testimonials van mensen die uitspreken waarom het voor hen waardevol is om comments te schrijven.

3) Hoe we elkaar nog meer kunnen ONDERSTEUNEN via de comments?
-Meer blogs schrijven met dit onderwerp; zoals waarom is het belangrijk om comments te schrijven? Wat leer je er nu precies van? Wat is het belang om elkaar te steunen?
-Meer persoonlijke info – zodat je elkaar beter leert kennen, dat moedigt aan om te ondersteunen.
– Hoe geef je eigenlijk goede feedback? Dat is ook heel belangrijk: dit zou je ergens op het forum moeten kunnen leren, in een video bv, met als titel ‘tips and tops’ of zoiets.
– Beter uitvinden wát voor steun mensen nodig hebben. Wat zoek je precies op dit forum (of online community)? Wat zijn nu eigenlijk de behoeften van mensen?

Wat JOUW BIJDRAGE kan zijn om dit blog tot de meeste krachtige tool voor onze online community te maken?
– Nou, dit soort brainstorming vind ik erg leuk om te doen!

Alleen zoals het er nu uit ziet kan ik er alleen helaas niet bij zijn op de 16e nov, ik probeer nog wat te schuiven in mijn agenda en ik kom er nog op terug. Hartelijke groet, Annette

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Beste Nisandeh en Open Circles Team,

Ik ben er graag bij 16 november. Top.

Hoe te verbeteren? Door makkelijker de achtergrond van de persoon te kunnen lezen. Bv. door op de foto te klikken en naar de website of LinkedIn profiel te kunnen gaan.
Soms zijn reacties wat vaag doch interessant. Door de achtergrond te lezen kan ik beter op de vraag of opmerking ingaan. Nu is het een te ingewikkeld proces om naar de achtergrond van die persoon te gaan.

Je kan ook af en toe eens naar een oud blog terug verwijzen, maak een link naar de lijst met blogs of naar een specifiek blog waar je op verder gaat, verbeteringen op maakt of bijpassend onderdeel is.

Ik lever mijn commentaar omdat het leuk en leerzaam is. Ik zie het dan ook als een onderdeel van mijn onderneming. Echter, als iemand een 2 of 3 sterrenstatus heeft bereikt, laat dat dan ook weten. Inmiddels heb ik een 3 sterrenstatus en buiten de 1 ster heb ik niets meer gehoord. Een pluim op mijn hoed is altijd prettig. Weer iets om bij mijn succes lijstje ‘s avonds op te schrijven 🙂

Mijn bijdrage: net als nu, elke week een moment(en) kiezen om het blog en goed te lezen, en te implementeren en de commentaren te lezen en daar op te reageren. Over hoe ik verder kan bijdragen lees ik graag in de commentaren en natuurlijk 16 november.

Fijne dag en hartelijke groet,
Michaëla

Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
8 years ago

Ja ik ben er ook bij, veel te interessant. en te leuke verrassing
Waarschijnlijk zijn we allemaal in een begin fase met het schrijven van comments.
De comments krachtiger is niet zo maar beantwoord, ‘hoe’ is de vorm en ‘wat’ is er voor nodig ligt daar weer voor zoals houding of mens beeld van de persoon die de comment schrijft.
Over de gestelde vragen in de blog kan wellicht meer nagedacht worden, als ik de comments lees worden vragen op heel veel verschillende manieren geïnterpreteerd
wat kan ik doen als ik iemand niet snap een vraag stellen.
maar ik zou ook in mijn comment een vraag stellen om iemand aan te zetten om een comment

Marischka Setz
8 years ago

Hi Maja,

Voor mij in jouw reactie twee leermomenten:

1. Inzichtelijk maken wat het leveren van reacties op anderen voor de jou kan doen. Nog even los van de incentives van Open Circles. Het reageren op anderen en het stellen van vragen scherpt jezelf in het helder krijgen van de kern en geeft zicht op hoe jij geeft..
Dit is misschien wel de belangrijkste reden om zelf reacties te schrijven als ik commentaren lees.

2. Mijn eigen commentaren altijd eindigen met een vraag waar ik feedback op zou willen. Heb ik tot nu toe nog niet gedaan, maar ga ik vanaf komende dinsdag in de praktijk brengen (bij de nieuwe Open Circles blog).

Het eerste kan Open Circles doen het tweede kan ik zelf doen.

Dank je voor je reactie dus!!

Groetjes,
Marischka

Hannie Mommers
8 years ago

Ik ben erbij de 16e.

Zoals er meer hebben aangegeven, is het jammer dat je niet selectief de comments kunt volgen. Of nog beter: Esther’s idee van een forum.
Ik mis de links in de namen die er eerst in zaten naar de websites.

Leuk om jullie dan allemaal weer te zien. Tot de 16e.

Merlijn Smeele
8 years ago

Wat een waardevolle tips!
Ik ben ook heel nieuwsgierig wat we de 16e gaan horen; ik ben erbij!

Vooral het scrollen door alle comments is te tijdrovend en als ik aanvink dat ik op de hoogte wil blijven zit m’n mailbox vol. Een forum of tagging van onderwerpen is wellicht de oplossing.

En een samenvatting, top-xx van de beste tips zou ik heel waardevol vinden.

Thea van Dijk
8 years ago
Reply to  Merlijn Smeele

“een samenvatting, top-xx van de beste tips zou ik heel waardevol vinden.”
Dit zou ik ook handig vinden. En indien mogelijk per blog bericht.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

I’m looking forward to meet all of you in this special brainstorm session…

One thing though, as I read your comments…

I see a lot of suggestions to improvements that we (me) can do, and I really appreciate it. We’ll take all these into considerations when we’re finalizing our new website (you’ll hear more about it in the meeting… it will blow your mind… 🙂 )

However, what I look forward to hear from you – is what you, personally, can do to make the conversation and discussions even more valuable.

You are the leaders and role models of this online community, and the way you behave and contribute will show the way to the rest of the people.

I have my ideas, and I’ll share them with you on the 16th – but I hope to get many more ideas from you.

Until the 16th… to your success, Nisandeh

Marischka Setz
8 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Hi Nisandeh,

Wat ik persoonlijk kan doen is mijn kennis, inzichten en ervaring blijven delen op comments van anderen. Ik kan hierbij alvast aangeven dat ik dat voorlopig zal blijven doen.

Ik moet zeggen dat het idee van Coen me ook wel aanspreekt. Een wat directer of hechter netwerk van mensen die vaak reacties schrijven. Als ik kijk wie er op deze blog reageren (en dat zijn mensen met 75 of meer reacties) zijn dat toch mensen met een heldere blik op zaken en veel kennis over hoe je succesvol kunt zijn. Mensen dus waar de ‘veel reageerders’ zelf ook profijt van kunnen hebben…

Ik kan me voorstellen dat de 16de daar al een begin van is 🙂

Esther Molenaar
8 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Hi Nisandeh,

What we personally can do is share our knowledge with eachother.

When someone asks a question I tend to hesitate to answering it. Thinking, there is someone way more suiteable than me to provide the answer.

Well, maybe there isn’t! I personally need to put all that hesitation overboard and help others.

See you the 16th. Looking forward to it!

Coen Tuerlings
8 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Hi Nisandeh,

In our membersite I’m stimulating our members to be active in commenting, sharing knowledge and participating.

I would like to share my experiences, knowledge and progress with other OCA star-commenters and be proactive in finding ways to interact and get the audience participating.

Forming a Mastermind group for superstar influencers and getting a stimulating, educating system running to stay on top of it.

I’m in…

Angelique Slatius
8 years ago

Dank voor de uitnodiging, ik ben er ook bij de 16-e!

Ik vind de blogs altijd heel inspirerend en ik vind ook dat het beloningssysteem goed werkt. Het is prettig om een bijdrage te kunnen leveren en te kunnen leren van de comments van anderen.
En toch blijft het een online-gebeuren en denk ik dat de interactie verbeterd wordt als je andere mensen kunt ontmoeten en er mee kunt praten.

Wat ik jammer vind aan het systeem dat alle comments (en dat zijn er nogal wat) op een grote hoop terechtkomen en dat ik niet altijd iets terug kan vinden.
Filteren op een thema lijkt me dan ook een goed idee.

Groet en tot 16 november,
Angelique Slatius

Marloes van der Kamp
8 years ago

Ja, ik kom de 16e, ik ben benieuwd… 🙂

Hoe en waarvoor we ons blog nog krachtiger als tool kunnen inzetten?
* voor het stimuleren van netwerken
* voor het uitwisselen van de vele kennis die er is

Hoe we het geven van comments INTERACTIEVER kunnen maken?
* in trainingen mensen oproepen om vragen in te sturen en dan de volgende week een aantal van die vragen beantwoorden, met een extra e-mail aan de mensen die in die training waren met het verzoek om te reageren, ook vooral op elkaar

Hoe we elkaar nog meer kunnen ONDERSTEUNEN via de comments?
* goed lezen van de commentaren met in je achterhoofd wat je kunt bijdragen, en dan je bijdrage opschrijven door het beantwoorden van de reactie.

Wat JOUW BIJDRAGE kan zijn om dit blog tot de meeste krachtige tool voor onze online community te maken?
* ik ben benieuwd naar de ideeen op de 16e
* blijven reageren, ook op reacties van anderen; mijn ervaringen en expertise inzetten met concrete bruikbare tips en een volgende vraag waar mensen weer op kunnen reageren
* dezelfde dag nog reageren

Anne Buiskool
8 years ago

1. Ja ik ben er bij op de 16e november.

Ideeën die ik heb over de toekomst van de open circle blog:

Allereerst complimenten.
Nisandeh, Vered, team en iedereen die de moeite neemt om aan te vullen, te geven, te delen en te vragen.
Open Circles team, jullie hebben een waanzinnige bibliotheek gemaakt met waardevolle inhoud, onvergelijkbaar, uniek en van deze tijd.
Ik voel me gezien, zie de waarde die anderen inbrengen. Kennis word hier gedeeld zoals kennis gedeeld hoort te worden.
Ik heb veel geleerd en heb hiermee een platform gevonden waar leren een feestje is.

Ik heb ook wat kritiek/knelpunten vanuit mijn ervaring sinds december 2011. Die zet ik onderaan.

. Een krachtiger blog ontstaat volgens mij o.a door bij iedere blog een soort handleiding te geven voor nieuwe en oude mensen over hoe het geven van comments op de dinsdagblogs het meest waardevol kan zijn.
Denk daarbij aan:
Geef reacties op de vragen en onderwerpen en voeg je eigen kennis en waarde toe als het bij het onderwerp past.
Vertel altijd kort wat je doet zodat mensen de context begrijpen van waaruit je spreekt en je beter kunnen helpen en/of vinden.
Mensen kunnen zo ook makkelijker doorverwijzen naar jou. Netwerken, elkaar aanbevelen.

. Ik denk dat het fijn is als mensen elkaar makkelijker kunnen vinden, makkelijker contact met elkaar kunnen maken zodat de waardevolle inhoud ook terecht komt bij degene die iets zoekt, vraagt of te geven heeft.

. Een berichtje krijgen als iemand op jouw post heeft gereageerd zou inderdaad heel fijn zijn.
Direct en met gemak iemand benaderen wanneer het niet interessant is voor iedereen, maar alleen voor die persoon, is beter voor iedereen.
Zo zorgen we er voor dat ‘vervuiling en nietszeggende posts verdwijnen.

. Tijdens de trainingen wijzen op het feit dat meedoen aan de dinsdagblogs kan helpen met implementeren!

. Wij zijn dus de leiders en rolmodellen in deze schrijvende gemeenschap. Dan is het belangrijk dat wij ons steeds afvragen: Is dit een bijdrage?
Ik kan me zo voorstellen dat onze rol er een is van prikkelaar, vragensteller, complimenteerder, wijzen op slachtofferschap, troubleshooter.
Implementeren is voor de meeste mensen het grootste struikelblok, dus aandacht op wat de volgende stap is waar je iemand mee kunt helpen.
Ik vind het nog steeds geniaal dat het zinnetje: wat kan ik voor jou doen?, zoveel teweeg brengt en zoveel in beweging kan zetten.
Laten we dat hier ook meer doen.

. Los van de blogs zou het fijn zijn om een virtuele plek te hebben waar we elkaar om hulp kunnen vragen.
Ik heb soms vragen die ik echt beantwoord zou willen hebben, maar ik weet niet waar ik er mee naar toe kan. De verschillende bestaande omgevngen zijn te specifiek of worden niet goed bezocht.
Voorbeeld: deze week wil ik een keuze gemaakt hebben voor een nieuwe URL voor een nieuwe website m.b.t scheidings – ceremonies voor ouders. Zou tof zijn om dat in onze community te gooien en te kijken wie er mee kan denken.

. Een idee: Hoe zou het zijn als de dinsdagblog een paar keer per jaar in het teken staat van inhoudelijk/feitelijk netwerken? Dan kan iedereen de (hulp) vragen stellen die op dat moment of later van toepassing zijn en krijgen we toegang tot veel oplossingen die niet alleen voor die persoon zijn.

. Hoe zou het zijn als er speciaal netwerkspel/beehive achtige evenementen georganiseerd worden? Ook erg behulpzaam bij het implementeren.

Wat niet lekker loopt
Ik ontvang al een aantal maanden geen mails als ik aanvink dat ik mails wil ontvangen.
Het afgelopen jaar heb ik mensen geholpen, vragen gesteld, statements gedaan en nog veel meer. Ik krijg ze echter nooit meer onder ogen en heb dus ook geen idee waar ze staan en of er op geantwoord is.
Ik ontvang ook al een aantal maanden geen reacties wanneer ik reageer op een blog waar een bijeenkomst aan vast zit. Ik moet altijd bellen en soms vergeet ik gewoon hoe het zit omdat het te veel werk is om er achter aan te gaan.

De 16e
Is het een idee om op de 16e een moment te creëren waarop we elkaar helpen?
Ik heb ooit op een evenement een heel groot bord gezien waar aan de Linker kant POST IT briefjes hingen met vragen om hulp voor concrete zaken met daarnaast een lege ruimte, bakje of plek.
Aan de rechterkant van het bord komen de visitekaartjes of briefjes beschreven met dienst of het product.
Zo waren er 3 mogelijkheden om elkaar te helpen.
1. Je kijkt als zoeker bij de kaartjes aan de rechter kant of je iemand vindt die jou kan helpen.
2. Je kijkt als gever wie je kan helpen door op de linker kant te kijken.
3. Je kijkt als toeschouwer of je matches ziet, kent, weet en zorgt voor de match door te linken.

De vragen en antwoorden kunnen natuurlijk ook komen van het netwerk van jouw netwerk.
So far
Anne samenwijzer.net

Anja Leinders
8 years ago

Ik kan er helaas niet bij zijn de 16de 🙁

Edwin Glaser
8 years ago

Aan de moderator: kan je berichten in chronologische volgorde houden ivm lezen commentaar! ( van onder naar boven in dit geval ) !

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago
Reply to  Edwin Glaser

You can do that also as a user, Edwin. Not only as a moderator.
Just look above the first comment for ‘Order Comments’…

Thea van Dijk
8 years ago

16 november heb ik al een afspraak. Ik ben aan het organiseren of ik dit kan veranderen.

Het reageren op elkaar posts vind ik heel waardevol. Mogelijk is dit te stimuleren door een tweede sterren systeem met driehoekjes of iets anders. Mogelijk dat Anna Sofia dit bedoelde in haar post.

Elfriede Krauth
8 years ago

Leuk joh!

Yep, ik ben erbij op 16 november. Zowiezo, want ik ben ingedeeld als eTeam. Ik hoop dat ik in die tijd 19.00-21.00 in de zaal kan zijn.

Ik vind het gaat vaak over het wel of niet implementeren van acties. Dus het is bijna een soort van 0 of 1. Helemaal of helemaal niet. Ik zou graag meer lezen over uhm … gevoelens en ervaringen. Of in de worden van Tom Beal: You don’t need to get it right, you just need to get it going. Wat zijn de stappen die je kunt nemen om met bepaalde dingen gewoon op die een of ander (niet perfecte) manier te beginnen.

Ik zit wel soms met de gedachte, hier zou ik iets over kunnen delen … maar als mijn klanten dat lezen dan vind ik dat niet zo prettig, dus laat maar.

Ik weet niet hoe concreet ik nu ben, maar het heeft te maken met hoe je de vragen met de gele highlights stelt. Als jullie die wat vaker op een manier stellen, dat ik ook met “eerste poging” of een ervaring/verhaal of een “gevoel” kan antwoorden, dan zou het voor mij soms makkelijker zijn een antwoord te geven. Dat zou een soort steun opleveren die er nu nog niet zo vaak inzit.

Hoe je het allemaal interactiever kunt krijgen … als ik goed naar Nisandeh geluisterd heb, kun je dat door gratis pdfs weggeven aan mensen die dus commentaar aan het commentaar van iemand anders geven, of door extra punten. (ok, die was wat flauw, ik kon niet weerstaan :-)) Misschien ook duidelijker maken wat het dus oplevert, bijvoorbeeld naamsbekendheid, expertise, dat mensen liever met je als JV in zee willen etc …

In dit verband misschien handig waarom ik ben begonnen commentaar te leveren: het was ooit iets wat ontzettend outside my comfort zone was, en nu is het iets wat wel tijd vergt, maar mijn outside my comfort zone spieren gezond houdt (denk ik dan).

Ik vind het trouwens leuker commentaar te lezen/ te becommentarieren van mensen die ik ook offline ken. Misschien is het een idee dat op die een of ander manier aan te wakkeren door mensen die vaak commentaar leveren een badge van een andere kleur te laten geven als ze bij een event zijn.

Anne Buiskool heb ik bijvoorbeeld “leren kennen” via de blogs en dan zag ik haar een aantal keer bij een aantal events en dat was dan een leuke herkenning. In ieder geval voor mij :-). Hm…. ik heb hier het idee dat je er hier nog verder kunt voortborduren met dit idee …. maar bij mij komt even niets op.

Mijn bijdrage? ehm… keep on commenting? Ik had een aantal weken lang de intentie vaker “commentaar op commentaar” te geven, maar op de een of ander manier was dat moeilijk. Misschien is er ook iets te verzinnen zodat de mensen die commentaar leveren dat op een manier doen, dat het makkelijk te becommentarieren is. Zoals ik al zei, het is voor mij makkelijker een commentaar te leveren als ik die persoon ken.

Ja, en verder heb ik sowieso zin in november 16, ben benieuwd hoe deze groep in een zaal voelt? Gaan ze de hele tijd praten 🙂

Saskia van Velzen
8 years ago

Hi Elfriede,

Dan zitten we gezellig samen in het e-team, leuk!

Ben het eens met wat je schrijft. Ik probeer interactief te creëren op mijn website maar het lukt nog niet echt. Onlangs wel, met een forse bonus als beloning. Kennelijk is dat wat werkt. Ben heel erg benieuwd naar meer tips&trucs om de interactie op gang te brengen. Zeker ook ter verbetering van mijn membershipsite die nog in ontwikkeling is.

Tot dan!

Kees van der Stel
8 years ago

Ik zit nog in Spanje op de 16e en studeer Spaans. Mijn suggestie is dat er een link wordt gemaakt naar mijn eigen comments in de discussies. Nu is het een zoektocht als je wat terug wilt lezen van jezelf of van mensen die op mijn comments reageren. Een fysiek forum hoeft van mij niet. Ik heb er geen tijd voor. Hasta luego. Kees

Paul van Aarle
8 years ago

1. Nope. 🙂

2.
Hoe en waarvoor we ons blog nog krachtiger als tool kunnen inzetten?
– Zorg dat het een soort kennisbank wordt, met een heldere onderverdeling en/of zoekfunktie zodat je op onderwerp kunt zoeken.

Hoe we het geven van comments INTERACTIEVER kunnen maken?
– Door een tool te ontwikkelen die degene die een comment plaatst de mogelijkheid biedt om te kiezen wie er via e-mail op de hoogte wordt gesteld van zijn of haar comment (zodat iemand die een reactie geeft de schrijver kan laten weten: ‘hee, ik heb een reactie op jouw reactie gegeven’.

Hoe we elkaar nog meer kunnen ONDERSTEUNEN via de comments?
– Door te zorgen dat mensen een soort van profiel kunnen aanmaken op deze site waarin ze hun specialiteiten kunnen delen, zodat anderen weten aan wie ze wat zouden kunnen vragen.

Wat JOUW BIJDRAGE kan zijn om dit blog tot de meeste krachtige tool voor onze online community te maken?
– Ik ben goed in het vinden van (onalledaagse) oplossingen en het aanleveren van ideeën en vind het leuk om te brainstormen over dit soort kansen. 🙂

Marijke van der Pluijm

Helaas helaas helaas. Ik kan er niet bij zijn de 16e. Had er echt heel graag bij willen zijn.

Ik vind het een fantastisch idee om de mensen die veel en vaak op de blog reageren te belonen. Super!!!

Het zou inderdaad heel erg prettig zijn als je een berichtje kon krijgen als iemand op je reactie heeft gereageerd. De stroom mails die je binnenkrijgt is echt niet leuk meer.

Ik ben benieuwd naar alle veranderingen die er gaan komen en ik wens jullie allemaal een hele fijne avond toe. Ik hoor graag wat jullie allemaal gedaan hebben.

Hele warme groet,
Marijke

Esther Molenaar
8 years ago

Ik wil er heeeel graag bij zijn en ga alles in het werk stellen om ook aanwezig te zijn. Mocht er iemand zijn die vanuit het Noorden die kant op gaat de 16e, dan wou ik graag meerijden.

Esther’s ideeën voor dit fantastische blog:

Ik denk dat het tijd wordt voor een FORUM. Een plek waar mensen met elkaar, niet alleen naar aanleiding van de artikelen, kunnen ‘praten’.

Er zijn veel actieve gebruikers, waaronder ik zelf, die graag het gesprek zouden aangaan met de ander. Maar ja, wanneer de ander dat vinkje niet heeft aanstaan, zal hij of zij nooit op de hoogte zijn van nieuwe reacties.

Ik sluit me aan bij Marjolein die aangeeft dat het mooi zou zijn als je alleen dan een mail krijgt als iemand op JOUW comment heeft gereageerd. Of dat je dat in ieder geval kunt aangeven dat je dat wilt.

Dat vinkje zorgt er nu voor dat je hele mailbox volstroomt met reacties. Het worden er steeds meer. Ik kan mij dus voorstellen dat meer en meer mensen het vinkje niet aanvinken.

Ook moet de link naar de website van de commenter in ere worden hersteld. Ik mis dat nu echt en het kan zoveel meer bieden. Op dit moment zijn er te veel handelingen nodig om er achter te komen wat iemands website is. Ik weet het binnen 1 minuut kun je erachter komen, maar toch.

Mijn bijdrage? Nog meer comments geven en op die manier andere helpen op wat voor gebied dan ook.

Thea van Dijk
8 years ago

Een forum spreekt mij ook aan Esther. De vele comments, wat een pluspunt is voor Open Circles, houdt mij tegen om alle posts te lezen en zeker om het vakje aan te vinken dat er nieuwe comments zijn.

Ook ik vind dat je meer mogelijkheden hebt om interactief te zijn op een forum. De onderwerpen waar mensen overpraten zijn makkelijk te scheiden en terug te lezen.

Wel vraag ik mij dan af wie er op dit forum mogen? En heeft dit forum een meerwaarde naast de LInkedIn groepen die er nu bestaan van Open Circles?

Marischka Setz
8 years ago

Hi Esther,

Ik ben pas een beginner in het schrijven van comments, maar ik vind het fijn inhoudelijk te reageren op de reactie van een ander. Ik weet niet of dat ook in een Forum zou passen…. Misschien heb ik een vooroordeel, maar een forum klinkt mij meer als een ‘praatgroep’ in de oren.

Misschien kun je me van mijn vooroordeel af helpen en me vertellen wat voor jou de meerwaarde van een forum zou zijn boven de manier waarop we nu naar elkaar kunnen reageren.

Groetjes,
Marischka

Esther Molenaar
8 years ago
Reply to  Marischka Setz

@Marischka,

Een forum heeft voor mij toegevoegde waarde, omdat ik heb ervaren dat een forum meer mogelijkheden biedt om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Vaak kent een forum ook een besloten deel. Op die manier kun je groepen gemakkelijk scheiden (bijvoorbeeld in het geval van Open Circles de gevorderden trainingen).

Wat beheer betreft heb je dan ook alles onder 1 dak en niet bijvoorbeeld op Facebook waar je als ondernemer ook weer afhankelijk bent van de nukken van Mark Zuckerberg. Terwijl je een forum in eigen hand kunt houden. Lijkt mij prettiger.

Op een forum kun je ook de dagelijkse chitchat een plek geven. Hier zie ik dat ook nog wel eens gebeuren en dat roept irritatie bij mij op. Dan denk ik: Ga lekker ergens koffie drinken, maar doe dat niet hier. Terwijl ook die chitchat voor mensen heel belangrijk is.

Ook merk ik daarin (chitchat) dat ik toch op zoek ga naar Open Circles minded mensen. Die weten tenminste waar ik het over heb en staan me niet raar aan te kijken als ik Open Circles terminologie de ruimte in gooi.

Daarom zou ik zeggen: FORUM!

Marischka Setz
8 years ago

Hi Esther,

Dank je voor je toelichting!

Misschien is het wel de ervaring (of het imago) van chitchat die me tegenhoudt. Ik ben meer van de inhoudelijke as, en vind het dan ook fijn als de discussies op de een of andere manier over de inhoud gaan. Op die manier anderen helpen spreekt me aan, werkt voor mij en daar heb ik dan ook mijn werk van gemaakt. Nietszeggend, puur sociaal gedoe (ik weet: hier zit een waardeoordeel in) zegt me niets.

Misschien dat ik me daarom ook juist wel tot Open Circles en de blogs/comments hier aangetrokken voel terwijl ik weinig op hebt met de pure discussiegroepen.

Groetjes,
Marischka

Julia Arnscheidt
8 years ago

Hoi Esther,
Ik vertrek zaterdag vroeg uit marum (ga ook naar de boostday). Waar woon jij? Als je me belt kunnen we (als je ook vroeg gaat) samen rijden. 0625007217
Groet, Julia

Coen Tuerlings
8 years ago

Hoi Esther,

Goed idee van het forum… kunnen we ook via een facebook regelen net als de OCA Bloggers groep.

De optie om email te ontvangen als er commentaar is op jouw commentaar, zou een fantastische oplossing zijn… de stroom emailtjes is echt te groot.

De link naar de website mag van mij ook weer terug… inderdaad een stuk makkelijker en het stimuleert het netwerken.

Verder heb ik nog een optie voor jou… zou het niet fijn zijn als je meer dan 5 sterren kunt ‘verdienen’ ? 😉

Groetjes
Coen

Esther Molenaar
8 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

@Coen,

Meer dan 5 sterren? Zou leuk zijn. Het lijkt nu alsof ik een eindpunt heb bereikt en niet meer verder hoef, terwijl ik wel verder wil. 🙂

Keep on going!

Marjolein Kalter
8 years ago

Oja, nog eentje.
Ik ben een trage lezer en val makkelijk in slaap als ik lees. Om op te nemen wat geschreven is moet ik (dus) iets doen. Ik maak dan vaak een uittreksel van een boek en teken of zoek plaatjes erbij (visueel/kinestetisch).

Ik heb bijvoorbeeld een uittreksel gemaakt van de 7 habits van ongeveer 40 pagina´s. Heel uitgebreid, dus en een vriend van me heeft het boek gekocht, nadat hij mijn uittreksel had gelezen en merkte dat het hem veel zou kunnen geven om het hele boek zelf te lezen.

Is het een idee dat we uittreksels van boeken maken en die uitwisselen/ter beschikking stellen op de site?

Door de uittreksels te (kunnen) ranken wordt vanzelf duidelijk wat de meest werkbare zijn.

Anneke Panella-Drijver

1.Ja, graag.

2.Ik denk dat het community sterker zou maken als we (iets) meer van elkaar zouden weten. Een database met naam, bedrijfsnaam, website, doelgroep en kernactiviteit bijvoorbeeld, zodat het makkelijker wordt om samen te gaan werken.

Willy Triest
8 years ago

Hartelijk dank voor dit geweldige initiatief. Tot mijn spijt kan ik er niet bij zijn op 16 november. Toch wil ik mee denken over mogelijke verbeteringen. Tot binnenkort.

Ritska Van der Zee
8 years ago

Ik ben erbij op 16 november!

Bedankt voor de uitnodiging! Ontzettend leuk om mee te kunnen denken en me door anderen te laten inspireren!

Krachtiger blog:
Ik merk nu ik een groep op Facebook heb aangemaakt voor mijn doelgroep dat er behoefte is aan praktische informatie & het kunnen melden van zaken, om eens met iemand te kunnen brainstormen. Ik merk als ondernemer dat ik dat ook mis. Soms heb je gewoon snel graag antwoord op iets wat speelt. Je kan dan wachten of je vraag stellen in je eigen “mastermindgroep” maar soms wil je meer of andere bereiken/vragen. Je ziet dit ook ontstaan op LinkedIn maar zou volgens mij ook heel goed passen op een soort community-pagina binnen OC. Gelijkgestemde zielen die dezelfde trainingen hebben gedaan kunnen soms jou specifieke vragen makkelijker begrijpen. OC merkt dan ook meteen wat er speelt en waar er behoefte aan is en dit gebruiken in eigen organisatie.

Comments INTERACTIEVER ?
Vind dat je goed op elkaar kan reageren. Alleen duurt het soms wat lang voor je comment geaccordeerd is.Verder vind ik het beloningssysteem erg goed.

Mijn bijdrage zou zijn een (weer) actieve rol op me nemen en vaak en regelmatig zinvolle bijdrage te leveren aan de blogs zodat anderen geïnspireerd raken om ook te reageren.

Ik hoop dat je er wat aan hebt en tot de 16e!

sprankelende groet,
Ritska

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

1. Ik ben er bij de 16 november

2.
– comments in categorie zetten,via de Open Circle Office doen, terwijl je modereer (anders word een extra drempel), je plaats op de juiste categorie, ik neem deze blog als voorbeeld: tips – interactie – ondersteunen – algemeen
– interactief:
als jij op de platje klik van de gravatar, laten verschijnsel gegevens van de persoon, denk aan de voetbalplayers card:
website – business – doelgroep – doelen – youtube channel – twitter – wat heb je nodig …
– ondersteunen
ik denk eerst om ze te lezen, vragen stellen en elkaar motiveren
– mijn bijdrage:
ik ben een great motivator en tegelijkertijd heel kritisch, ik zet me beschikbaar om jullie te motiveren en je vragen als kritische klant te beantwoorden

Suzanne Trieling
8 years ago

Aaahh nee! Ik kan er helaas niet bij zijn. Erg jammer 🙁

Ik vink het hokje voor nieuwe comments altijd uit. Maar misschien is het mogelijk om alleen op de hoogte gehouden te worden van reacties op je eigen comments of comments waar ik op gereageerd heb.

Caroline Hoogerwerf
8 years ago

Ik ben erbij op 16 november.

Ik ben erg lui en heb steeds minder tijd om te bloggen op blogs van anderen. Een van de redenen dat ik minder commentaar geef is dat het “leave a comment” boxje zo ver naar beneden staat.
Er zijn ZOOOOOOOOOOveel comments. Daar haak ik op af.
Voor mij zou het prettig zijn als ik kon filteren op de laatste 15 comments en de rest als uitklapmenu zou hebben.

Of dat het “leave a comment”boxje met mijn muis mee glijdt over de pagina. Dan kan ik ten alle tijden een comment geven zonder dat ik naar de top of bodem van de pagina hoef te zoeken naar het boxje.

Marjolein Kalter
8 years ago

Hoi Caroline,
Je suggestie van de laatste 15 brengt me op een idee:
Is het mogelijk om likes toe te voegen en te sorteren obv de meeste likes?
Tot vanavond!
Hartelijke groet, Marjolein

Marischka Setz
8 years ago

Hi Caroline,

Je kunt onderaan elke reactie op de regel ‘Reply to this comment’ toetsen/klikken en dan ga je automatisch naar het commentveld. Je hoeft daar zelf helemaal niet voor te scrollen.

Als je jouw comment hebt gepost ben je daarna ook automatisch weer op de plek waar je je reactie hebt gegeven…

Groetjes,
Marischka

Mariska van Gennep
8 years ago

Jammer! Graag was ik er de 16e bij geweest, ik zou het erg leuk en leerzaam gevonden hebben.

Tips die ik had, zijn volgens mij allemaal genoemd in de eerdere comments. Wat ik soms wel lastig vind, als ik een comment wil plaatsen, dat ik helemaal naar beneden moet scrollen. Is daar een snellere weg voor die ik nog niet ontdekt heb?

Anna Sofia
8 years ago

1. Helaas lukt het m niet om 16 november aanwezig te zijn ivm andere afspraken met clienten.

2. Het plaatsen van blogs is 1, de comments zijn 2, het delen is 3. Misschien een idee om vwb het delen ook een soort sterren-systeem te maken en hoe meer sterren weer een leuke “beloning”

Marischka Setz
8 years ago

Ik ben er graag bij op de 16de!

Ik ben met het schrijven van reacties begonnen om meer zicht te krijgen op mijn eigen manier van lezen, aanhaken en reageren. Ik zit met een (voor mij) duivels dilemma. Hou ik mezelf bij mijn eigen bewezen expertise (vanuit een bedrijfskundig oogpunt met mensen de interactie aangaan) of bouw ik voort op een nieuwe expertise (mensen ontwikkelen vanuit Talenten, Sterke Punten en Kracht).

Ergens heb ik zelfs het idee dat de twee expertises prima te combineren moeten zijn, maar ik alleen nog even niet weet hoe. Weten wat me triggert in de comments van anderen op de blogs (die beide kenmerken bevatten) en wat ik dan aan tip heb of vragen wil stellen helpt me helder te krijgen hoe beide expertises bij elkaar passen.

Wat ik wel jammer vind is dat ik zelf niet vaak reacties op mijn comments krijg. Behalve de meerwaarde van het onder woorden brengen van je eigen gedachten en keuzes, wil ik ook graag ontwikkelen door reacties, tips en vragen terug te krijgen. Misschien ligt het aan mijn manier van schrijven, misschien kan Open Circles hier iets in betekenen.

Het zou handig zijn als je bij het reageren op een comment het invulvak zou kunnen zien samen met het comment waar je op reageert. Soms staat er iets specifieks in het comment waar ik op wil reageren, maar moet ik eerst in de lijst omhoog scrollen en terugzoeken voordat ik de juiste benaming of woorden heb gevonden. Het is geen hoofdzaak, maar alleen handig ☺

Marischka Setz
8 years ago
Reply to  Marischka Setz

Als aanvulling op het bovenstaande:

Nu ik weer teruglees, en ook wat anderen hebben geschreven op de blog, merk ik dat de toestemming die ik mezelf geef om reacties te mogen schrijven me ook helpt om actief en geconcentreerd te blijven lezen.

Hoewel ik bij een blog waar ruim 500 comments bij staan er vaak niet eens echt aan begin… Wel als ik de blog voor het eerst lees en zelf mijn inzichten nog moet oogsten, maar niet om terug te kijken en aan te vullen…

Eelco van der Wal
8 years ago

Ik ben erbij de 16de.
Ook voor mij was en is het een hele stap om zoveel comments te gaan geven. En het maakt me inderdaad vaardiger.

Ik zou ook de link naar de website achter de naam graag terugzien. Dat maakt het eenvoudiger om offline contakt te leggen.

Ook selectief volgen van comments i.p.v. honderden (zoals bij interactie aangaan) maakt het behapbaarder om te volgen.

Verder mis ik soms de datum van initiatie van een blogpost. Via de bibliotheek kwam ik hierdoor bij een blogpost op een niet meer bestaande “reward” uit (gratis inschrijving voor training die niet meer bestaat).

Leo van Veenendaal
8 years ago

Ik ben er bij op 16-11-13.

Bij een drempel van 100 comments, ontvang je meer bevoegdheden en dus meer status.
Vanaf de 100 comments krijg je toegang op alle posts waar jij gereageerd op hebt.

Wil je veel posts ontvangen die door jou ooit zijn geselecteerd, dan moet je wel reageren op andere posts die jij waardevol vindt. Je versterkt door je reacties te geven de interactie en je eigen waarde die jij eraan toevoegd.

Ik ben niet voor een gesloten forum. Alles staat hier al vaak wat ik moet weten. Een forum wordt pas interessant als ik praktische en of technische tips moet uitwisselen, bijvoorbeeld over hoe je een website moet opzetten, technisch/marketing. Dan zijn detaills belangrijk.

Wat bereik je door een commentsgever te zijn:

1. de hoeveelheid mails wordt na 100 comments minder belangrijk, maar de kwaltiteit neem wel meer toe en dat wil je uiteindelijk.
2. De interactie wordt met bovenstaande argumentatie meer opgevoerd om meer een groepsgevoel te krijgen.
3. Om meer reacties te krijgen op je eigen comments, moet de kwaliteit van de comments voor een ieder omhoog, teneinde om meer waarde voor je blog te creëren.

Edwin Glaser
8 years ago

Ja! Ik ben erbij !

Wat een leuk extraatje! Ben benieuwd met welke tips and tricks Open Circles nu mee komt. Het is nu 8:15 am klaar om aan de slag te gaan. … Maar ideeë over de blog…mmm.. Zou er behoefte zijn om bepaalde zaken meer anoniem of besloten te delen ?

Gonny de Wit
8 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Edwin,

Die zijn er. Als je niet naar een bepaalde training gaat krijg je ook geen toegang tot dat gedeelte van de community.

Kijk maar eens op Facebook bij bestaande groepen. Veel van die groepen zijn te vinden – je herkent ze aan de naam van de training.

Veel Master Mind groepen hebben hun eigen besloten pagina – daar kun je nog meer details delen met elkaar.

Esther Molenaar
8 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hoi Edwin,

Ik ben niet voor anoniem. Ik wil graag weten met wie ik te doen heb. Dit is een levendige community.

Besloten is misschien wel een idee. Het blog is openbaar. Ik zie mensen wel eens hun emailadres en telefoonnummer plaatsen. Zelf ben ik daar geen fan van. Om toch met elkaar in contact te komen zou een besloten forum gedeelte een heel mooi instrument zijn.