Robert Benninga: De bron van inspiratie….

Robert Benninga gaf 17 jaar leiding aan succesvolle bedrijven als Hyatt Hotels USA, AHOLD, De Bijenkorf, WE international en de METRO Group.

Nu, als trotse vader van twee dochters, is hij enorm gedreven en kan hij er slecht tegen dat mensen minder uit hun leven halen dan er in zit. Daarom heeft hij in 1991 het bedrijf Mindpower International opgericht.

In 2010 waren Robert en zijn vrouw (Mary) aanwezig bij de Business Bootcamp (twee keer), de Master Entrepreneur training, de Financial Freedom Intensive training en de  Breakthrough to Success training, en samen zullen zij het ‘Open Circles’ 9-maanden Life Skills University programma volgen vanaf februari 2011.

Dit is het verhaal van Robert…

“Eigenlijk ga ik al vanaf mijn geboorte tegen de statistieken in, ik ben geboren in Amsterdam met ouders die allebei de kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd.

Na mijn laatste corporate job in Duitsland werd ik gevraagd om met anderen te delen wat ik in de 17 jaar in de corporate business had geleerd over de relatie tussen keiharde resultaten en het menselijk functioneren.

Inmiddels zijn we ongeveer 300.000 mensen in 51 verschillende landen verder en ben ik er bij anderen, maar voornamelijk bij mijzelf, achter gekomen hoe belangrijk we het vinden wat anderen van ons denken en hoe onze identiteit door anderen wordt bepaald. Je komt hier nooit uit, je kunt je omgeving niet bepalen, je hebt enkel invloed op jezelf.

“Het is goed om zelf sterk in je eigen veld te staan, als mensen je appreciëren is dat mooi meegenomen, zo niet, ook geen probleem. De Engelsen verwoorden het: ‘Whatever you think of me is none of my business’.

Dat klinkt arrogant, maar zo bedoel ik het niet. Het gaat er om dat mijn flesje vol dient te zijn zodat ik mijzelf en anderen veel kan geven.”

Ongeveer 9 jaar geleden stierf mijn vader. Op dat moment besefte ik de realiteit van het leven. Raar eigenlijk, want dat wist ik natuurlijk al. Veel mensen hebben een drastisch moment nodig om wakker te worden. Ik heb geen echt drastisch moment in mijn leven gehad, maar dat heeft me er niet van weerhouden om mezelf steeds weer naar het volgende niveau te brengen.

Je hoeft niet supermoeilijke momenten te hebben, je hoeft niet eerst een hartaanval te krijgen, je bedrijf failliet te laten gaan of je kind te zien sterven om wakker te worden. Het is wel spannend. Heel veel mensen hebben een enorm dramatisch moment nodig om wakker te worden. Wat mij juist zo motiveert en inspireert is om een soort vlindertuin te maken waar wij ons als rupsen kunnen ontpoppen en als vlinder kunnen wegvliegen.’

Toeval bestaat niet
Dus wanneer er iets gebeurt dat je uit het veld slaat en je gaat ervan uit dat er een reden is voor deze gebeurtenis, wat zou dan de reden zijn? Shit happens, maar je hebt er alleen wat aan als je bij ieder moeilijk moment jezelf afvraagt: als hier een les in zit, wat zou die les dan zijn?

En wijs dan niet naar de ander, maar breng het altijd naar jezelf terug. De enige die de oplossing echt kan vinden ben je zelf. Vaak heb je wel anderen uit je omgeving nodig om die oplossing te vinden, maar de oplossing zit in jezelf.

Ik geloof sterk in overvloed, in alle betekenissen. Omdat niets betekenis heeft bepalen we zelf wat iets betekent.

“Als je naar de zon kijkt, als een soort hiephiep hoera en positiviteit, zie je je eigen schaduw niet, maar als je heel de dag alleen maar naar je schaduw kijkt zie je je eigen zon niet meer.
Er wordt veel te veel in schaarste gedacht. Spirit kun je overal vandaan halen. Ik geloof niet in één bepaalde god, maar in het grote en zingeving, dat is waar ik mijn kracht uit haal.”

Mijn moeder, die ook is overleden, had veel last van het ABC virus. Ze vroeg veel om Aandacht, zocht naar situaties om anderen te Beschuldigen en Claimde mensen en situaties.

Dit heb ik omgezet naar de ABC Spirit waar ik naar leef.
Zorg dat je Aantrekkelijk bent, Bezield bent in wat je doet en Committed bent.

Ik geloof dat we allemaal, inclusief ikzelf, onze mogelijkheden leven. Daarom wil ik omgevingen creëren waarin ik mensen in weinig tijd veel tools en inzichten kan geven om de kwaliteit van hun leven omhoog te tillen naar het niveau waar ze thuishoren.

Om mijn doelen te bereiken investeer ik veel in mijn eigen fabriek.
Ongeveer 6 weken per jaar besteed ik aan trainingen. Ik mag vaak de tankjes van anderen bijtanken, maar je moet ook af en toe jezelf bijtanken, anders blijft het autootje niet lopen.

Ik ben de trainingen bij Nisandeh gaan volgen omdat wij beiden, op een andere manier, maar eigenlijk hetzelfde, 10.000 uren echt gedraaid hebben, zoals dat in de sport heet.

Ik vind het daarom heerlijk bijtanken bij Open Circles Academy. De combinatie van inhoud, inspiratie en interactie heeft een enorme impact.

Het belangrijkste wat ik uit de Open Circles trainingen heb meegenomen is het belang van vragen stellen. Niet vertellen, maar vragen stellen. Durf hulpvragen te stellen en ook hulp te geven. Zet je ego in de ijskast en wat je ook doet, doe het met hart en ziel. Dat zie je aan Nisandeh.

En blijf altijd leren, anders blijf je stil staan.

Mijn tip voor jou:
Doe alsjeblieft niet zo interessant, maar wees oprecht geïnteresseerd.
Niet alleen in de ander, maar ook in jezelf!

Hieronder vind je het interview met Robert als video:

Als je een opmerking of vraag hebt aan Robert, gebruik dan het commentaarveld hieronder.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Saskia Steur
11 years ago

Robert, wat een prachtig interview met jou en wat een mooi, oprecht verhaal. Je bevestigt voor mij ook wat ik zelf zo waardevol vind aan de trainingen bij Open Circles. Hou alsjeblieft vast aan je ABC-spirit – je straalt daarmee iets heel waardevols uit!

Conny
11 years ago

Lieve Robert,
You are so beautiful and I love you for that. Ik kijk al weer uit naar onze volgende ontmoeting!
xx Conny

Pim de Rooij
11 years ago

Ontzettend bedankt, dit inspireert mij!

Tamar
11 years ago

Bedankt voor je inspirerende verhaal die zal bijdragen in mijn eigen ervaring aankomend weekend!

Ik ben zo nieuwschierig naar verhalen van mensen die “eindelijk” net als ik willen veranderen in een vlinder!

Liefs Tamar

Laerke Nissen
11 years ago

Hi Robert,

Wauuw – echt een mooi interview en een heel mooi verhaal.
Ik ben altijd blij om je te zien bij Open Circles en je hebt een mooie uitstraling !

Ik wens je veel success en hoop je binnekort weer te zien.

Groetjes van Laerke (de cameravrouw)

Madelon Revermann
11 years ago

Beste Robert,

In het filmpje laat je precies zien wie je bent. Heel authentiek en dat viel me tijdens Open Circles al op. Ik heb je niet gesproken tijdens cursussen, maar je uitstraling is opgemerkt.

ABC is blijkbaar een bindende factor!
ABC betekent voor mij All Benefit Circle; een business-model waarbij er uit de opbrengsten van zakelijke transacties weer donaties gaan naar het productieland voor integere projecten met maatschappelijke waarde (bijvoorbeeld sunvillage.com.cn voor kinderopvang van Chinese gevangenen)

Mijn ultieme doel is ABC als business-concept te verspreiden; want welvaart delen betekent vrede bevorderen!

Miranda Kampers
11 years ago

Robert, dank je voor je inspirerende woorden!
Wat ik in je waardeer is dat je open blijft staan voor nieuwe kennis en ervaringen. Ik kijk uit naar de Life Skills University waarin ik je hopelijk nog beter leer kennen.

Thea van Dijk
10 years ago

Dank je Robert voor je inspirerende woorden. Je bent voor mij een voorbeeld van je leven leven. Of zoals jezelf zegt: Bezield bent in wat je doet en Committed bent.
En ook: je kunt je omgeving niet bepalen, je hebt enkel invloed op jezelf.
Vind ik een eye opener.

Fenneke Wortelboer
11 years ago

Robert, ik geniet er altijd van je te ontmoeten. Al een paar keer heb ik je als inspirerend spreker meegemaakt en was verwonderd je te zien bij de trainingen van Nisandeh. Prachtig zoals je het omschrijft. Wat kunnen we elkaar toch inspireren en veel van elkaar leren als we ons daarvoor openstellen.

Groetjes Fenneke

Marcel Wiegerinck
11 years ago

Goed verhaal Robert!

Groeten Marcel

Jeannette Bal
11 years ago

Hi Robert,

Ook ik heb geen dramatische dingen meegemaakt om wakker te worden.
Een collega die later is begonnen en minder capaciteiten had, verdiende heel snel meer dan ik en genoot daarmee van haar vrijheid. Ik vroeg me af wat doe ik “verkeerd”?
Tot iemand tegen me zei: Waanzin is steeds hetzelfde blijven doen en toch andere resultaten verwachten (van Einstein).

Als therapeut omringde ik mezelf met mensen met klachten, waarvan ook met het ABC virus.
Ik zelf was behept met het helpers syndroom (opvoeding: wel geven, niet ontvangen/nemen).

1 ding ben ik niet helemaal met je eens. Je zakelijke omgeving kun je wel veranderen!

Sinds ik dat besluit heb genomen, verandert er al veel. Ik ontmoet leuke positieve mensen die elkaar willen motiveren en inspireren. En mijn vrijheid/inkomen stijgen !

Vanwege dat besluit ga ik ook naar de Business Bootcamp!
Daar verwacht ik vele positieve mensen te ontmoeten, met een wil tot verandering.