Anne Buiskool – Entrepreneur van de Week

356 views | 122 reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde
Anne begint halverwege 2011 met haar eigen bedrijf. Als begeleider en mediator helpt ze gezinnen met relatie- en opvoedingsvraagstukken. Ze heeft lang met kinderen en ouders gewerkt, veel aan persoonlijke en spirituele ontwikkeling gedaan en heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Op het financiële en zakelijke vlak valt er echter nog het een en ander te leren.

´Achteraf gezien ben ik met een enorme naïviteit in mijn bedrijf gestapt. Ik wíst dat ik het kon, had geen enkele twijfel over mijn capaciteiten, maar ik was niet-wetend op financieel-zakelijk gebied. Daar kwam ik achter tijdens een informatieavond over de Financial Freedom. Ik was meegenomen door iemand die al een aantal trainingen bij Open Circles had gevolgd. ´Daar moet jij heen´, had hij gezegd. En inderdaad, het was precies wat ik nodig had om inzicht te krijgen in mijn financiële IQ die op z´n zachtst gezegd belabberd was.´

Nieuw
´Ik heb mij meteen die avond ingeschreven voor Financial Freedom. Wat ik daar meemaakte was mind blowing! Ik heb jarenlang deel uitgemaakt van een leef-werkgemeenschap. Ik weet dus hoe het is om in een gemeenschap dingen te leren. Het dansen, het op stoelen springen, het huggen; het was allemaal bekend. Maar de stof die ik er kreeg was totaal nieuw. Dit was een gemeenschap van mensen met een zakelijke insteek. Ik kreeg het ene inzicht na het andere, het regende kwartjes, ik wilde alles weten, begrijpen en toepassen.´

Mindset
´Vooral het onderscheid tussen het hebben van een poor, een middle of een rich man´s mentaliteit opende mijn ogen. Zo ben ik dus opgegroeid, dacht ik. Nu snap ik waarom ik die stap naar groei van mijn bedrijf nog niet gemaakt heb: ik heb niet de juiste kennis maar ook niet de juiste mindset! Ik dacht te klein, ik keek niet naar de toekomst, ik had geen plan, geen strategie. Terwijl er wel een ondernemer in mij huist. Ik was altijd bezig met het sluiten van dealtjes. Als er iets te regelen viel, deed ik het. Ik begon te beseffen dat ik groot zou kunnen worden. Ik ervoer mijzelf als méns wel groot, maar pas door Open Circles kon ik de vertaalslag maken, kon ik zakelijk neerzetten wat ik van binnen voelde.´

Less is more
´Ik heb veel trainingen gevolgd waaronder de Master Entrepreneur, de Business University en zeven keer de Business Bootcamp. Ik wilde om de zoveel tijd weten hoe ver ik was, wat ik al geïmplementeerd had en wat ik nog moest doen. Ook wilde ik veel andere entrepreneurs leren kennen om van te leren, om mee uit te wisselen en om zaken mee te doen. Omdat ik in en met mijn bedrijf groeide, haalde ik steeds nieuwe dingen uit de Bootcamps. Deze toename van kennis heeft mij de waarde van het principe less is more doen inzien. Ik ging die grote hoeveelheid informatie toepassen op een klein gebied. Ik ben namelijk expert in het helpen van ouders om bewust te scheiden. Met een scheidings-ceremonie help ik hen de overstap te maken van geliefden naar collega-ouders. Dat is nu mijn core business.´

Samenwerken
´Behalve dat het belangrijk is om je doelgroep zo specifiek mogelijk te kiezen, heb ik ook geleerd dat samenwerken in deze tijd een voorwaarde is om je bedrijf echt te laten groeien. Bij Open Circles heb ik een maatje gevonden. Zij heeft haar bedrijf, ik het mijne. Al anderhalf jaar skypen we twee keer per week een half uur. We kennen elkaars doelen en plannen. Zij is keigoed in structuur en cijfers, ik ben een mensenmens en daarmee vullen we elkaar aan en houden elkaar scherp. Dat is ongelooflijk waardevol.´

Missie
´Om te weten waar mijn klanten behoefte aan hebben, heb ik een enquête gehouden onder gescheiden ouders. De informatie die ik daaruit haal, verwerk ik in mijn videoproductie. Ik maak een serie video´s die ouders geeft wat ze nodig hebben om op zo´n manier te scheiden dat de kinderen er zo min mogelijk last van hebben. Ik kan hier veel meer ouders mee bereiken dan met individuele sessies. Daarom wil ik ook groeien. Ik gun onze kinderen een jeugd waarin wij als volwassenen het goede voorbeeld geven, zodat ook zij dit weer door kunnen geven aan hun kinderen. Alleen als ik groot word, kan ik echt veel ouders en hun kinderen helpen. Ik ben het hen verschuldigd. Zo zie ik het nu. Het is mijn missie. En met Open Circles kan ik het succesvol maken.’

Anne Buiskool van Goedgescheidenouders.nl

Ben je na het lezen van het verhaal van Anne tot inzichten gekomen, ben je geïnspireerd, heb je vragen of wil je wat vertellen? Laat het Anne weten in het commentaarveld hieronder. Ook als je vragen hebt over vrienden, buren of collega’s die met een scheiding te maken hebben.

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

122 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anouk Plantinga
8 years ago

Wat leuk, Anne, om jouw verhaal te lezen.

En het is heel herkenbaar, ik ben ook zo’n gemeenschapswoon-en-werkmens waardoor ik heel veel dingen bij Open Circles al kende. Maar dat zakelijke stuk heb ik net als jij moeten leren. Mooi wat je doet voor gescheiden ouders en kinderen, heel belangrijk werk ook!

Succes en tot ziens, schrijfs, horens…

Anne Buiskool
8 years ago

Fijn Anouk, wij gaan elkaar treffen….helpen, uitwisselen…somewhere
Hartegroet Anne

Carin Mannak
8 years ago

Lieve Anne,

een mooi en eerlijk verhaal. Met alle kennis en ervaring die je hebt en je liefde voor mensen en hun processen zul je zeker een succesvol begeleider zijn!

Carin

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Carin Mannak

Lieve Carin, dank je wel.
Met jouw energetisch lichaamswerk zie ik ook veel schoonheid en eerlijkheid. Heerlijk hé, doen waar we goed in zijn.
Anne

Leni Minderhoud
8 years ago

Hi Anne,
Gefeliciteerd! Erg fijn dat we elkaar zo vaak tegenkwamen bij Open Circles en ook die keren bij de Business Bootcamp. Inhoudelijk hebben we nog niet uitgebreid uitgewisseld over goedgescheidenouders. Omdat ik er zelf ook een ben, vind ik het interessant wat de ingrediënten zijn. Het is in mijn geval gelukkig heel vanzelf en natuurlijk gegaan. Ik heb dan ook een topper van een ex-man en een goed nahuwelijk.

Vanuit deze ervaring probeer ik anderen te inspireren. De basis is mijns inziens ten allen tijde respect voor elkaar houden en je kind is het waard om een goede relatie met beide ouders op te bouwen in harmonie.

Je product/dienst is m.i. uniek en ik wens je een goede toekomst toe met zingevend en succesvol werk!

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Leni
Laten we dat inhoudelijke uitwisselen bewaren voor de donkere maanden. Lijkt me heel erg fijn. Er ligt ook een plan om samen met ouders die inderdaad goed gescheiden zijn om de tafel te gaan zitten om te kijken wat ieder gedaan heeft om zo goed te scheiden.
Fijn dat jullie het zo goed doen samen.
Op ons succes en tot later.

Ellen van der Hall
Ellen van der Hall
8 years ago

Lieve Anne, ik wens je nog veel meer sukses in het helpen om een zo harmonieus mogelijke scheiding te doorlopen. Zodat zo’n scheiding het fundament kan worden waarop elke betrokkene zich weer verder kan ontwikkelen.

Anne Buiskool
8 years ago

Dank je wel Ellen en ik wens jou toe dat jij heel veel mensen mag helpen met je stemvorken, héél véél.
Hartelijke groet Anne

Annette Maarel
8 years ago

Ha Anne,

Van harte gefeliciteerd! Ik heb je nog niet persoonlijk ontmoet – maar toch heb ik wél het gevoel je te kennen (via de mail enz) als een professionele, warme vrouw die graag haar kennis en compassie deelt – ook met collega’s! Ik wens je veel succes met je nieuwe niche waarin je veel mensen gaat ondersteunen om op een waardige manier te scheiden.

Groet, Annette

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Annette Maarel

Hallo Annette
Ja wij gaan elkaar zeker ontmoeten en doorverwijzen naar elkaar…want, zoals jij al met een hint zei…concurrenten bestaan niet meer. We hebben allemaal zo’n specifieke en unieke bijdrage te leveren, we trekken andere mensen aan, we zijn goed en blinken uit in iets en de ander weer in iets anders.

Dat vind ik ook een zeer tof voorbeeld waarom het belangrijk is om je niche, je doelgroep te bepalen. Dan ben je onderscheidenlijk en trek je als vanzelf mensen naar je toe. Dat is waar je bekend om wordt.
Zoals bij jou: Oh dat is die mevrouw van de stiefgezinnen.
Succes met jouw werk.
Anne

Saskia Steur
8 years ago

Hoi Anne, wij kennen elkaar al een tijdje en nu ik je verhaal lees, besef ik dat ik jouw begin helemaal niet kende. Wat ontzettend inspirerend om dit te lezen. Ik wens je alle succes en volgens mij ben jij een inspiratie voor niet alleen scheidende ouders, maar ook voor startende ondernemers die vanuit hun passie werken. Ik geloof in je!

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Saskia Steur

Saskia
Zo dankbaar dat je mij helpt om een Engelse pagina op mijn website te krijgen…
MMM complimenten innemen is echt ook een vak. Toestaan, toelaten en beseffen. Ik heb een verantwoordelijkheid.
Dank je wel en ja inmiddels zijn er inderdaad ondernemers die me opzoeken. Net als bij kinderen…we doen elkaar na en we leren van elkaar.
Liefs Anne

Saskia Steur
8 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Graag gedaan, Anne. Ook heel goed van je om complimenten in ontvangst te nemen en je successen te vieren 😉

Anita Brinkman
7 years ago

Hai Anne,

Mooi verhaal over je ontwikkelingen. We hebben elkaar al eens telefonisch gesproken en hopelijk komt er nog eens een face tot face ontmoeting.
Ik kan hier niet lezen van wanneer je interview is. Dat vind ik best handig om te weten waarop ik een reply geef. (En de ‘breadcrumb Entrepeneur van de Week’ linkt niet. Jammer omdat ik graag de inspiratieverhalen lees).

Gr Anita

Anne Buiskool
7 years ago
Reply to  Anita Brinkman

Hallo Anita
Dank voor je opmerking. Bij deze plaats ik de link naar alle entrepreneurs van de week. Ook zeker met het idee dat we elkaar groot kunnen maken.
Veel plezier met alle entrepreneurs van de week verhalen, Degenen die deze link vinden: http://opencircles.nl/entrepreneur-van-de-week

Martine Verweij
8 years ago

Hallo Anne,

Bedankt voor je inspirerende verhaal. ‘Het regent kwartjes’, daar moest ik door glimlachen. Leuk verwoord.

Je target audience is groot. In mijn omgeving zijn heel veel mensen gescheiden. Fijn dat jij er bent om de kinderen hierin te helpen.

Veel succes!

Warme groet,
Martine

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Martine, ja het is dankbaar werk. Gisteren kreeg ik een testimonial van ouders die ik momenteel aan het helpen ben. Heb hem meteen op mijn website gezet.
Dit platform geeft me de gelegenheid om bij een groter publiek bekend te worden. Dus als jij daar aan mee wil werken door te delen en er over te vertellen, lijkt me dat geweldig.
Ik heb even op jouw website gekeken, wat geweldig, we delen ook nog eens een grote liefde. vanaf mijn tiende ben ik bezig met bloemen, kruiden, planten…we hebben vast wel wat te delen.

Mickey van der Laan
8 years ago

Hallo Anne,

We komen elkaar zo af en toe tegen en hebben dan leuke gesprekken. Ik zit nog middenin mijn zoekproces als ondernemer en doe dan steeds weer inspiratie op. Dank daarvoor.

Vandaag mijn doelgroep weer specifieker gemaakt… Succes met de komende video reeks en die Mondo-Zen dag hou ik zeker in gedachten. Tot ziens!

Mickey

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Micky,

Ja dat is leuk, elkaar zo nu en dan tegen komen en ook heerlijk dat we allemaal zo onze wegen bewandelen en inspiratiebronnen hebben. Aan jou en aan alle mensen die Open Circles niet kennen en die zo iets hebben: aan mijn lijf geen polonaise…Je hoeft geen training te doen om veel waardevolle dingen te leren van de ze mensen…je vind heel veel op internet, zomaar gratis en voor niets.

De dinsdagblogs iedere week zijn daarvan een groot voorbeeld.

Waar vind je honderden ondernemers die hun kennis en ervaringen met elkaar delen? Hier dus.
Groetjes en tot de volgende keer!

Patrick Timmermans
8 years ago

Hoi Anne, gefeliciteerd met deze benoeming. Inspirerend om te lezen hoe je jouw pad bewandeld hebt en verder aan het bewandelen bent. Ik kijk uit naar onze ontmoeting om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want net als jij geloof ik in samenwerking. Samen onze bijdrage aan de wereld groter maken.
Hartegroet, Patrick

Anne Buiskool
8 years ago

Ja Patrick, samen werken. I am in.
En wat jij voor jongens, mannen en vaders kan betekenen, daar zit de wereld op te wachten!
Anne

Petrus Ruys
Petrus Ruys
8 years ago

Lieve Anne,

Je enthousiasme en geestdrift is voor mij elke keer weer een voorbeeld en verbazingwekkend zo groot! Fijn dat je het voor zo’n mooi doel inzet en voor jezelf!

Succes,
Petrus

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Petrus Ruys

Dag lieve Petrus,

Ja jij was degene die me voor het eerst meenam naar Open Circles. Diepe buiging en dankbaar. Het heeft echt een verschil in mijn leven gemaakt en zo ook nu in de levens van ouders en kinderen.

Dag Mondo-Zen broeder

Caroline Jagtenberg
Caroline Jagtenberg
8 years ago

Lieve Anne,

Ik heb jou leren kennen als een integere vrouw. Ik heb je zien “zwoegen” om te ontdekken wat je nu echt wilt met jouw bedrijf en het doet mij goed dat je nu op de juiste weg bent. Heel veel succes,

gr. Caroline

Valentijn Kas
8 years ago

Hoi Anne,

Leuk om je hier zien en je verhaal te lezen.
Ik werk nu al een aantal jaar met je en we ondersteunen elkaar op de gebieden dat we wat kunnen.
Ik heb jou in de meerdere dingen die je doet enorm zien groeien en ben dankbaar dat ik dat van dichtbij heb kunnen meemaken zodat ik daar ook weer dingen van kan leren.
Je weet bij mij vaak de vinger op de zere plek te leggen wat zeer confronterend kan zijn maar zeer helpend is.

Veel succes en we spreken elkaar snel weer.

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Valentijn Kas

Ha Valentijn,

Ja, waardevol ons contact en verder ben ik natuurlijk superblij dat jij degene bent die mij altijd helpt met mijn computer-issues. Onlangs een jaarcontract bij je afgesloten. Ik kan op je rekenen en dat kunnen gelukkig steeds meer mensen. Dus een beetje reclame voor jou.
Is er wat je met je computer (geen apple) zoek valk-ict.nl op. Op afstand of bij je thuis!

En, dat jij ook de trainingen bij Open Circles hebt gedaan is extra stimulerend. Dank je voor ons contact.
Anne

Annelie Brinkhof
Annelie Brinkhof
8 years ago

Anne, toen ik je voor het eerst ontmoette had je al de wens, de intentie iets te mogen betekenen voor je medemens. Je hebt in korte tijd veel bereikt door je hart te volgen en je niet te laten afleiden. Ervoor gaan, dat is geweldig! Hiermee inspireer je mij. Dank je wel! groet Annelie

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Annelie
Fijn om de inspiratie ook weer door te geven….Veel plezier bij Open circles en ik wens jou toe dat jij jouw paardendroom ook waarmaakt.

Anuscha (83)
Anuscha (83)
8 years ago

Lieve Anne, Met verbazing en groeiende trots volg ik je belevenissen . Verbazing : het lijkt nog maar zo kortgeleden dat ik je in mijn armen hield…. Trots om wat je nu geworden bent : een sterke, warme ,wijze vrouw die weet wat ze wil en vooral wat ze kan : mensen helpen om samen aan een leefbare wereld te werken , speciaal op het kleinste intermenselijke gebied ,het gezin. Mijn dochter Anne , groei verder , in de lengte en de breedte . ik hoop het nog lang te mogen meemaken . Knuffel van je moeder.

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Anuscha (83)

Wat verrassend! en dan opeens staat je moeder van 83 op een forum waar je dat totaal niet verwacht. Nisandeh jij zegt altijd terecht: vraag je familie niet om een testimonial!
Er horen klanten en zakelijke relaties op een business gerelateerd forum. Hier is dat dan even een uitzondering:-)
Leuk om te vermelden dat mijn moeder correctrice van een krant is geweest en dat ze nog steeds blogs en teksten naloopt op grammatica en spelling! …op de I pad. Fantastisch en dankbaar.
Ach we zijn één grote familie en ik vind niets zo leuk als zorgen dat we elkaar groot maken.

Marleen Dresscher
Marleen Dresscher
8 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Wat een mooie woorden van je moeder!

En wat een prachtig werk doe jij. Ik heb het geluk goed gescheiden te zijn.

Heb vrijwilligerswerk gedaan bij Jeugdzorg in de begeleide omgangsregeling: kinderen van de ene ouder naar de andere ouder brengen omdat de ouders niets meer met elkaar te maken willen hebben. Ik heb gezien wat dat met kinderen doet en dat is zo verdrietig!

Ik wens je alle succes toe en hoop dat je heeeel groot wordt en heel veel kinderen kan helpen.

Dank voor de inspiratie, ik hoop je een keer te ontmoeten bij Open Circles.

Anne Buiskool
8 years ago

Wat leuk Marleen, ja ik hoop jou ook te ontmoeten.
Dank je wel voor je bericht.
Ik ga je opzoeken, want ik wil samen met ouders die goed gescheiden zijn een document maken waar we onze verhalen en tips verzamelen. Doe je mee?
Groet
Anne

Marjolein Kalter
8 years ago

Dag maatje! 🙂
gefeliciteerd met deze plek. Je verdient hem helemaal.
Ik gun je als groeiende ondernemer goeie deals als opvolger van dealtjes.
en alle tekenen wijzen erop dat dat aan het gebeuren is!

Van harte met de plek van Entrepreneur van de Week en iedereen van harte gefeliciteerd met het gegeven dat je mensen helpt om bewust te scheiden, voorbij hun eigen wens, met het verlangen om goede ouders te blijven ook als de relatie niet meer de liefdesrelatie was.

Tot de volgende skype!
xxx Marjolein

Anne Buiskool
8 years ago

MMMM, dag maatje. ik gloei!
Jij succes met jouw bedrijf!
Mensen moeten gewoon bij jou zijn als ze willen weten hoe ze uit moeten komen bij hun Niche…je weet wel die grote vis in die kleine vijver!

Hatta Smit
Hatta Smit
8 years ago

Lieve Anne,

Je inspireert me in het “mezelf serieus nemen”. Zoals ik je heb leren kennen met je bloemen zo zie ik nu hoe je het voor kinderen opneemt. Het ontroert me om je met je grote hart zo te zien bloeien. Ik denk dat er een moment komt dat ik je volg in de training.

Groet en een warme omhelzing
hatta

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Hatta Smit

Hallo Hatta

Mooi! En ja de trainingen geven absoluut het neusje van de zalm op ondernemersgebied. Jij hebt zoveel ervaring! Dat mag vlucht krijgen….

Anne

Erika Lunsche
8 years ago

Anne, van harte proficiat als entrepreneur van de week.
Ik vind wat jij doet ontzettend belangrijk. Je hoort zo vaak dat kinderen verdrietig zijn omdat ze het gevoel hebben dat ze moeten kiezen tussen hun ouders na een scheiding. Jij helpt de ouders om respectvol te scheiden en daarmee ook de kinderen die van beide ouders blijven houden.

Succes, Erika

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Erika Lunsche

MMM ja, soms is het zo schrijnend.
En het meeste leed wordt veroorzaakt door onwetendheid en onbewuste patronen.
Op een bepaalde manier zou je kunnen zeggen: er is geen schuld. Niemand doet het met opzet. Ik hoop ouders dan ook vooral op de plek te krijgen dat ze ontspannen, dat ze zien dat ze alles gedaan hebben wat in hun vermogen lag en dat er nu iets nieuws te onderzoeken valt, zodat er verantwoordelijkheid genomen kan worden voor de kinderen en voor een volgende stap in een nieuw leven.

Anja Gielen
Anja Gielen
8 years ago

Lieve Anne,

Wat een inspirerend verhaal! Ik herken dat wel hoor, van al die kwartjes die maar blijven vallen 🙂

Je bent met recht een Entrepreneur van de Week! Ik wens je heel veel succes met alle mooie dingen die je van plan bent.

Lieve groet,
Anja.

Anet Scholma
Anet Scholma
8 years ago

Lieve Anne, sterke vrouw!
Heerlijk om te lezen over de stappen die je zet! Dit is wat je kan en dit is wat zo veel mensen nodig hebben. Om mij heen zie ik zoveel mensen in vreselijke vechtscheidingen terecht komen en daarmee raken ze ook al het goede en mooie dat er geweest is kwijt. En als er kinderen zijn…. au, wat een schade.
Wat een prachtige missie om mensen op dit pijnlijke pad te steunen en supporten, jij mensenmens.
Dikke knuffel, Anet

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Anet Scholma

Fijn om je hier te treffen Anet
Ik voel me rijk om van zoveel “families” deel uit te mogen maken. En dank je wel dat je zo pontificaal neerzet waar het me om gaat. Om heel eerlijk te zijn, ben ik zelf ook erg geschrokken van de hoeveelheid mensen die niet weten hoe ze goed kunnen scheiden. Sinds ik mijn focus op deze doelgroep heb, wordt het me steeds duidelijker wat ouders nodig hebben om voor hun kinderen de voorbeelden te blijven die ze graag willen zijn. Ik doe er alles aan om dat in de wereld te zetten.
Dank je wel voor je reactie, zo kon ik ook weer een stapje verder gaan.

Caro Buiskool
8 years ago

Trots op mijn zus! Ze is echt goed en wijs in wat ze doet. Haar benadering is fundamenteel anders dan de gemiddelde hulpbieder. Ze heeft al veel mensen (waaronder mijzelf en dat is best bijzonder omdat ik niet snel iets van haar aanneem 😉 geholpen om op een frisse, volwassen manier naar jezelf te kunnen kijken en op een bepaalde manier ‘effortless’ je gedrag te kunnen bijsturen. Dank.

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Caro Buiskool

Tranen, dank je wel zus. You rock!

Ja laat mij maar meekijken. Samen zijn we wijzer! Onconventioneel, dat is waar. Het wonderlijke is inderdaad dat het juist veel mensen uit mijn directe omgeving en via via zijn die mij vragen om met hen mee te kijken.

Ik denk dat de combinatie van recht door zee, stevig, moeiteloos en compassie-vol wel een goede is.

Roos Kuipers
8 years ago

Hi lieve schat,

Wanneer er mensen gaan scheiden, is het eerste wat ik zal doen, hen jouw kaartje geven. Namens alle kinderen van gescheiden ouders, hartelijk dank voor wie je bent en het mooie werk dat je doet. Je bent een pionier.

Omhelzing en liefs
Roos

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Roos Kuipers

Hallo Roos
Hallo hemelse tuin. Ik kom je tegen, bloeiend in en buiten je tuin. Ik geniet van je tuin en zie mezelf ooit als oma in je tuin.
Voor nu richt ik me op die ouders en ja…laat de ouders maar tot mij komen.
Dank je mooi mens
Omhelzing Anne

Floortje Schuttevaer
8 years ago

Hallo Anne,
Wat leuk om je nu hier tegen te komen. We ontmoeten elkaar regelmatig bij Open Circles en het is mooi en inspirerend om te zien hoe alles voor jou steeds meer vorm heeft gekregen!
Ik wens je veel succes met verder implementeren en bouwen aan je bedrijf.

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Floor, jij ook met jouw bedrijf. Ik heb even op je website gekeken. Mooi!
Groetjes Anne

Merijn Kegel
8 years ago

Hi Anne, wat een terechte Entrepeneur van de week. Jouw doorzettingsvermogen alleen al maakt je een echte Entrepreneur. Keep up the good work en blijf vragen. Met jouw netwerk is het een fluitje van een cent om alles voor elkaar te krijgen.
Ik kijk uit naar de resultaten van jouw video-serie, want dat er behoefte aan is lijkt me duidelijk 🙂
Groetjes,
Merijn

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Merijn Kegel

Hallo Merijn
Ja ik kijk ook heel erg uit naar de resultaten van mijn video serie voor ouders die bewust willen scheiden en daar ben jij een bijdrage aan.
Een grote familie zo ervaar ik het leven steeds vaker.
Er is één ding, een opdracht die je mij hebt gegeven die me alsmaar niet lukt…en dat is: een tijdje geen of weinig, 1 uur per week anderen helpen….dat vind ik zoooo moeilijk en daardoor komt mijn eigen werk in de knel.
Hier heb ik werkelijk waar nog veel te leren.
Hartegroet Anne

Mauk Pieper
8 years ago

Lieve Anne,
Ik weet welke diepte en overzicht in relaties je meebrengt in je werk. Mooi om te zien hoe dat de wereld in gaat. En dat op de moderne manier die vereist is in deze tijd … waarin mensen zelf naar buiten komen met behulp van de lange arm van de communicatietechnologie. Veel succes!

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Mauk Pieper

Lieve mauk, dank je wel.
Ja we delen die diepte en overzicht in relaties en daar ben ik dankbaar voor.
Jouw boek, een maand of wat geleden uitgekomen raad ik iedereen aan, die wil lezen over the evolution of conciousness.
“Humanity’s Second Shock and your Unique Self”
Heel tof om samen met jou een voorbeeld te zijn van hoe goed collega-ouderschap werkt.
Anne

Anne Buiskool
8 years ago

Zo vaak naar een Business Bootcamp gaan vinden sommige mensen raar, maar het is waar: het kost echt tijd en hoewel Nisandeh het heeft over the speed of implementation, wat ook waar is, hebben kwartjes soms ook tijd nodig om te vallen. Ik begin steeds meer het onderscheid tussen uitstellen en laten ontstaan te maken.

Doorzettingsvermogen is dan nodig en een grote mate van besef dat nu altijd weer anders is.

Hartelijke groet
Anne

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
8 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Ha Anne,

Entrepreneur van de Week zijn, hoe voelt dat? En wat levert het je op? Ik ben benieuwd! Mooi gezegd ook: “Ik begin steeds meer het onderscheid tussen uitstellen en laten ontstaan te maken.” Ik vind het soms zo moeilijk om dat onderscheid te maken! Misschien een goed onderwerp voor je blog?

Enjoy!

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Lizzy de Wilde

Dat voelt eh…heeeel erg leuk, eh ook onwennig en ook doet het me nog meer beseffen wat ouders en ook anderen kunnen hebben aan het werk wat ik doe.
Laat de meute maar komen. Voorbij de schaamte, schroom, schuld, boosheid, frustratie…op naar een vrije blik en een open hart naar elkaar en naar onze kinderen.
We have a genius business mind in favor of humanity.

Marjolein Kalter
8 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Eens!
Goeroe Cruijff verwoordt dat heel mooi:
Je ziet het pas als je het doorhebt.

Een opportunity is niet hetzelfde als een afleiding
Stay in line is niet hetzelfde als hardnekkig volhouden te doen wat niet werkt
en zo voorts………….
🙂

Hester Verschoor
Hester Verschoor
8 years ago

Hoi Anne,

Gefeliciteerd! Wat een mooie reis maak jij met je bedrijf! Ik hoop dat ook te gaan doen met die van mij. De kwartjes zijn bij mij ook gevallen tijdens de Master Entrepreneur. Het implementeren gaat stapje voor stapje. Begonnen met mijn ultieme website, daarna weer verder. Het gaat mij nooit snel genoeg voor mijn gevoel, maar …. ben ook nog in een persoonlijk groeitraject, dus ik weet dat het nu even niet sneller kan, maar …. als ik straks echt in mijn kracht ben/sta, dan ga ik ook boomen!

Veel succes verder en we komen elkaar vast wel weer es tegen bij Open Circles.

Warme groet,
Hester

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Hester
Ik hou van de combinatie: Don’t push the river it flows by itself en doelen stellen, systemen gebruiken en een tijdspad uitstippelen.
Succes met wat jij de wereld wil geven.

Anne-Marie Voorhoeve
8 years ago

Gefeliciteerd – leuk!

Hartelijke groeten, Anne-Marie

Jocelyn Weimar
Jocelyn Weimar
8 years ago

We hebben elkaar gesproken over wat we belangrijk vinden dat meer aandacht verdient. Jij hebt een unieke manier gevonden om dit te doen en dat verdient een pluim.

Ook jouw behoefte om te netwerken en oog te hebben voor ieders kwaliteit, is iets wat ik met je deel. Wij hebben, naar mijn mening, onze wijsheid ontvangen om deze te delen met anderen.

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Jocelyn Weimar

Hallo Jocelyn
Dank je wel voor je pluim! Komt binnen:-)
Voor mij ben jij een groot voorbeeld en een senior in ons vakgebied. Ik mag wel een beetje reclame voor je maken. De boeken die je schreef zijn erg belangrijk voor ouders en alle mensen die met een scheiding te maken hebben en je laatste boek: Eerst gehuwd, nu collega-ouders gebruik ik dankbaar in mijn praktijk. Laten we samen verder delen….

Marischka Setz
8 years ago

Hi Anne,

Wat beschrijf je mooi hoe je de kracht van je eigen denken, opvoeding en ervaring kunt aanvullen met kennis en ervaring die je van buiten haalt om dat te worden wat je eigenlijk al bent: ondernemer.

En het waardevolle besef dat iemand anders geen bedreiging of concurrent is van waar jij goed in bent, maar een potentiële aanvulling die jou verder kan helpen jouw doel te bereiken.

Ik vind het altijd mooi te lezen of horen hoe mensen de barrières die ze zelf opwerpen of die ze zich op laten leggen, aan de kant schuiven en echte waarde gaan leveren aan anderen. Of dat nu als zelfstandig ondernemer is of binnen de constructie van een grotere organisatie.

Fijn dat je dit zo met ons deelt. Je bent een inspiratie!!

Groetjes,
Marischka

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Marischka Setz

Dank je wel Marischka
Ja, ik ervaar steeds meer hoe we elkaar aanvullen en groot kunnen maken. Ook in de gesprekken met ouders die overwegen om te scheiden komt vaak terug dat ze verbaasd zijn over wat er toch nog allemaal mogelijk is als ze op een nieuwe manier gaan samen werken.
En jij…met je enorme daadkracht, bent ook een inspiratiebron voor mij!!

Elske van de Fliert
8 years ago

Dag Anne, erg mooi om te lezen, jouw succesverhaal.

Mij viel de laatste zin op “Ook als je vragen hebt over vrienden, buren of collega’s die met een scheiding te maken hebben.” Kom je eigenlijk veel tegen dat mensen het hebben over ‘mijn vriend’ terwijl het eigenlijk om henzelf gaat? Zit het nog veel in de taboesfeer?

Anne Buiskool
8 years ago

Dank je Elke, ja klopt, dit kom ik heel veel tegen.

Ik richt me dan ook niet alleen op de ouders maar doe ook een beroep op de “gemeenschap”de straat, de familie. Ik weet hoe confronterend en ook hoe waardevol het is om je met elkaar te bemoeien in de positieve zin van het woord. Niet altijd makkelijk. Net als bij ondernemen zullen we uit onze comfortzone moeten komen, willen we met elkaar verder groeien en uitstijgen boven middelmatigheid, is mijn pakkie an niet enzo. betrokkenheid maakt dat we ouders en kinderen kunnen helpen wanneer ze met een scheiding te maken hebben.

Fijn om je 2x op 1 dag te ontmoeten op heel verschillende plekken:-)

Jolien Reddinglus
Jolien Reddinglus
8 years ago

Lieve Anne, erg fijn om het artikel te lezen! Ik heb sinds 2012 van een afstandje mogen meemaken hoe jij je bedrijf aan het opzetten was! Ik ben erg trots op jou hoe je dat gedaan hebt! Ik zie uit naar je video’s! Big hug, Jolien

Anne Buiskool
8 years ago

Lieve Jolien
Ja je hebt het van een afstandje meegemaakt.
Ik kijk ook uit naar mijn video’s
Ik ben er vandaag mee bezig, de komende weken opnames en dan hoop ik dat de video-serie voor ouders die goed willen scheiden eind november on line staat.
Opwindend.
Ik ben volgens vrienden zo ongeveer 7 stappen buiten mijn comfortzone gegaan…en dat voelt ook zo.

Maria Simons
8 years ago

Hoi Anne, Gefeliciteerd! Erg mooi om je verhaal zo terug te lezen. En dan het lef om met de bocht mee te bewegen als je ziet dat de klant iets anders van je vraagt als wat je aan het bieden bent. Dat is toch ondernemen.

Mooi om de verhalen en wensen van anderen te lezen. Dat zegt toch veel over hoe jij ‘mens’ bent. Heel veel succes en tot….dan.
Liefs Maria

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Maria Simons

Lieve Maria,

Fijn dat ik jou heb leren kennen bij Open Circles.

Mede onderneemster, collega. Ik vind je een heel fijn en mooi mens en heerlijk om met jou te delen dat we een groot hart hebben voor kinderen.
Ik beveel je dan ook van harte aan., want als er iets is wat ik ouders aanraad om te doen: MUST VOOR IEDERE OUDER: een Gordon cursus en die geef jij! (Luisteren naar kinderen Thomas Gordon)

Liefs Anne

Guido Vrencken
8 years ago

Anne, van harte. Mijn belangrijkste inzicht is: zoek een buddy die complementair is aan jezelf.

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Guido Vrencken

Ja Guido…en zorg dat je vastlegd wanneer je elkaar spreek/skypt. Wij doen het nu 2x per week een half uur van 8.00 – 8.30…en daar houden we ons aan. Bovendien (en daar loop ik nu mee achter) sturen we elkaar iedere zondag de cijfers van de afgelopen week en de prognose van de week daarop.

Succes Anne

Adriaan Noordhuis
8 years ago

Hi Anne,

Ik hoop je nooit professioneel nodig te hebben, maar wat goed dat er mensen zoals jij er zijn in wat je doet. Ik hoop dat door jou werk er meer vrede en rust voor de mensen is, en dat daardoor kinderen gelukkiger kunnen zijn. Goed bezig!

Liefs, Adriaan

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Adriaan,

Ik hoop ook dat jij mij nooit nodig zult hebben….en misschien kan jij wel voor iemand anders van betekenis zijn. Er zijn zoveel kinderen die last hebben van een slechte scheiding. Zoveel ouders die het echt wel goed zouden willen doen, maar niet weten hoe.

Wanneer wij als volwassenen meer lef hebben om onze betrokkenheid ook te tonen als het wat lastiger is, dan is dat volgens mij een flinke sprong voorwaarts.

Thanx!

Monique van der Schans

Hallo lieve Anne,

Wat fijn om jou als entrepreneur van de week te zien. GEFELICITEERD, je verdient het. Zoals je weet, heb ik je voor het goed scheiden niet nodig, want dat zit wel goed bij mij. Je verhaal kende ik ook al en toch raakt het me weer.

Het is zo waardevol dat er mensen zijn zoals jij die opkomen voor kinderen omdat ze anders niet of niet duidelijk gehoord worden. Dus keep up your great work!

Liefs, Monique #goedgescheidenouder

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Monique
#goedgescheidenouder. Je bent een voorbeeld! voor veel ouders en als jij dat wil, gaan we daar wat mee doen.
Ik zoek je op wanneer ik er aan toe ben en hoop dat je dan mee wil doen, zodat anderen ook de ingrediënten krijgen wat goedgescheiden ouders gedaan hebben om zover te komen.
Dank voor je felicitatie.
Ik vind jou ook een kanjer! en zal mensen naar jou doorsturen die op zoek zijn naar secretariele-
ondersteuning.nl Je hebt me fantastisch geholpen.

Ad Schrama
Ad Schrama
7 years ago

Hoi Anne,

Beetje late reactie maar wat leuk om via deze weg weer van je te horen. Knap om als zelfstandige je toegevoegde waarde te doen laten gelden. Mooi dat Open Circles je daarbij helpt. Met mij gaat het goed. Ik heb het vooral naar mijn zin bij de dingen die ik doe.

Heel veel succes met ‘goedgescheidenouders.nl’ en wie weet waar we elkaar tegenkomen.

Hartelijke groet,
Ad

Anne Buiskool
7 years ago
Reply to  Ad Schrama

Hallo Ad
Leuk om ook de mensen uit mijn verleden te laten delen in de wegen die ik met Open Circles bewandel en die leiden tot nieuwe wegen in ondernemersland.
Wie weet…komen we elkaar ook in het echt weer tegen.
Anne

Anneke Rose
Anneke Rose
8 years ago

Mooi werk, Anne.

Vanuit mijn eigen werk vind ik het erg boeiend wat jij doet.
Het lijkt me leuk om ervaringen uit te wisselen.
Veel succes gewenst!

groeten, Anneke

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Anneke Rose

Hallo Anneke Rose
Ervaringen uitwisselen altijd fijn.
Worden we beiden wijzer van.
Jij ook succes met jouw bedrijf.
Anne

Jelly Bijlsma
8 years ago

Hoi Anne, Wat een prachtig verhaal en wat een prachtige route heb jij afgelegd en ben je nog aan het afleggen. En wat zet je veel neer! RESPECT!
Heel veel succes!
Hartengroet,

Jelly

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Jelly Bijlsma

Hartengroet terug en fijn om met je in een mastermindgroep te zitten. Anne

Marielle Meijer
8 years ago

Hi Anne,

Gefeliciteerd! Supercool dat je entrepreneur van de week bent! Voor mij ben je entrepreneur van het jaar, met jouw drive, jouw passie, jouw doorzettingsvermogen. PROUD of YOU!

Succes de komende maanden met het realiseren van al je plannen en succes de komende jaren met het realiseren van je dromen. Het gaat je lukken!

Big hug!
Marielle

Anne Buiskool
8 years ago

Help! de dalen en de bergen zijn soms zo laag en zo hoog…maar dan ben jij er of één van de andere experts bij Open Circles en dan weet ik weer waar ik moet zijn als ik zelf geen antwoord heb. Niet dat jij altijd de antwoorden hebt, maar samen komen we zoveel verder!
Dank je wel voor kennis, steun en support Marielle

Ralph Van Leeuwen
8 years ago

Hoi Anne,

Wat werk je al jaren hard voor om èn een bijdrage in de wereld in te nemen èn daar ook nog van te kunnen leven. Dat je leeft is helder, dat je nu als ondernemer ook gaat slagen wens ik je van harte toe!

Namasté,
Ralph

Cindy Groeneveld
8 years ago

Hey Anne,

Eindelijk hebben we vorige week even kunnen kennis maken. Mooi om jouw verhaal hier te lezen, inspirerend zijn je stappen en met name de tip van een vaste buddy en vaste tijden voor het contact met je buddy ga ik ter harte nemen.

Veel succes en ik kijk uit naar de samenwerking in de dingen die wij brainstormend vorige week vluchtig bedacht hebben.

Lieve groet, Cindy

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Cindy, ja ons contact was veel belovend en ik zie uit naar het effectueren van die plannen en ideeen.

Goed dat we samen in de Business University zitten, dat maakt het concretiseren van die stappen waarschijnlijk een stuk makkelijker.

Ik zie er naar uit
Hartelijke groet
Anne

Werner Janssen
8 years ago

Hoi Anne,

Wat een goed verhaal, heel herkenbaar en inspirerend. Je noemt een aantal belangrijke stappen die je met zetten om tot een succesvollere business te komen, zoals “mindset”, herhaling (diverse keren Business Bootcamp bezocht, samenwerken en productverbetering (enquete). Ik heb het genoegen gehad je even kort te ontmoeten bij Open Circles en vind je ontzettend gedreven, scherp en probleemoplossend.

Gewoon doorgaan met je business, de Aarde heeft steeds meer mensen die behoefte hebben om dingen op een andere manier te doen dan hun voorbeelden. Meer in harmonie met elkaar en de wereld.

Werner Janssen

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Werner Janssen

Wow Werner, die komt binnen. Deze week is het zinnetje “ik ben succesvol” mijn mantra. En ja ook hiervoor blijkt dat de mindset belangrijk is.

Succes toestaan is ook een vak! Succes zien in alles, ook in de succesvolle collega die me een compliment geeft voor de video die ze gezien heeft. “Ik zou hem zo op mijn site plaatsen was haar reactie. En dan voelen dat dat betekent dat ik meer ouders en meer kinderen kan helpen voorkomen dat er gevochten wordt. Daar gaat het me om.

Dank je wel voor je mooie ware woorden en ik denk dat we elkaar nog wel gaan zien.

Anne

Agnes Colijn
8 years ago

Dank je wel Anne voor het delen van jouw inspirerende verhaal. Ik lees dat je wel 7 keer naar de Business Bootcamp bent geweest. Het helpt mij om te zien dat het tijd kost om alle gevallen kwartjes daadwerkelijk om te zetten naar effectieve bedrijfsvoering.

Wat je doet met jouw werk kan ik van harte onderschrijven. Goed uit elkaar gaan is zo belangrijk en al helemaal als er kinderen zijn. Mijn persoonlijke ervaring is dat dit kan en daar ben ik heel blij mee.

Fijn dat er mensen zijn zoals jij die ouders die daar nog niet direct toe in staat zijn, hen daarin begeleiden.

Hendrik Jan Dekker
8 years ago

Dag Anne, lieve vriendin.
Wat een mooi en herkenbaar stuk is dit geworden. Ik bewonder je kennis, kunde en vooral doorzettingsvermogen. Jouw benadering is van werkelijke betekenins voor ouders, en, belangrijker nog, voor de kinderen. Zo worden zij niet het ‘kind van de rekening’ . Ik wens jou een groot publiek!

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Hendrik jan, Ja, ik ben klaar voor het grote publiek.
Dat is ook een reden waarom ik heel dankbaar ben voor deze nominatie,voor jouw reactie en alle andere reacties. Daarmee worden een aantal zaken heel erg zichtbaar:
Dat we samen werken.
Dat ik iemand ben die van waarde kan zijn voor ouders die goed willen scheiden. Please share, share, share.
Dat Open Circles een plek is waar je werkelijk kunt leren hoe je je business in deze tijd bloeiend kunt maken.

Ode aan alle entrepreneurs die doorhebben dat groter worden betekent van meer waarde zijn met hun passie.
en ja daar is doorzettingsvermogen voor nodig…heel veel doorzettingsvermogen:-)

Carla Visch
Carla Visch
8 years ago

Geweldig dat je dit doet, een echte goeie scheiding kan ook mooi zijn, en helaas maar goed voor jou Anne zijn er nog teveel slechte scheidingen.
Ik wens je daarom veel succes omdat ik iedereen die scheiden gaat een fijne scheiding.
Go for it! Carla

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Carla Visch

Hallo Carla,

Ja ik weet het en helaas is er nog zoveel schroom en schaamte om hulp te vragen, mee te laten kijken. Iemand noemde me een pionier en ja zo ervaar ik het ook regelmatig.

Succes met jouw bedrijven, You go girl!
Anne

Alexandra Janssen
8 years ago

Gefeliciteerd Anne!

met deze welverdiende plek. Je werkt hard en met je hart om je bedrijf tot een bloeiende business te maken; het is je dan ook van harte 😉 gegund!
Ik ken je als een lieve, betrokken en zorgvuldige collega,

Hartegroet
Alexandra

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Collega, met een groot hart. Dank je wel.

Boukje Canaan
8 years ago

Hoi Anne,
Je bent een fantastische vrouw die haar mindere kwaliteiten om durft te bouwen naar goede kwaliteiten. Je goede kwaliteiten zijn enkel nog meer verstevigd en komen nu krachtiger en overtuigender over. Jouw uitstraling zorgt voor weerklank. Ik ben blij je te kennen door het netwerk wat ons bindt. Ik ben niet van plan te scheiden, maar door jouw hulp komt ook een getrouwde vrouw verder. Want we komen toch wel zaken in ons leven tegen waar we soms steun en hulp bij wensen. Die kun jij geven. Dus ook die niet gescheiden mensen vinden bij jou waarde! Ga zo door. x Boukje

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Boukje Canaan

Hoi Boukje, mooie moeder.
Heerlijk dat je hier verteld dat ook gewoon gelukkig getrouwde ouders baat kunnen hebben bij een blik op hun reilen en zeilen. Het lijkt soms wel alsof we het allemaal zelf en alleen moeten kunnen.
Een van mijn favoriete uitspraken is: We moeten het zelf doen, maar we hoeven het niet alleen te doen.
Prachtige foto van jou!

Niels Kunzel
8 years ago

Hallo Anne,

Het is mooi om jou verhaal te lezen en daardoor zelf ook weer stappen te zetten. Elke keer als wij elkaar ontmoeten weet jij mij altijd weer te inspireren en wijs jij mij ook op mijn kwaliteiten. Je weet niet alleen mij maar velen te inspireren en te laten geloven in hun kunnen.

Succes Anne

Aramik Garabidian
8 years ago

Hi Anne!

Wat een gave mijlpaal zeg! Geweldig om zo je verhaal te horen en geïnspireerd te raken!

Ik heb zo ontzettend veel respect voor de manier waarop jij je mindset EN levensstijl totaal hebt veranderd! Ik ken heeeeel weinig mensen die op zo’n korte tijd, zo’n gigantische verandering ondergaan! TOP!

En natuurlijk vind ik het te gek om te zien hoe bereidwillig je bent om te leren en te groeien!

Nu ik zelf binnen kortste tijd papa ben geworden, is het me NOG duidelijker geworden dat wij als ouders, zulke fantastische mentoren en voorbeelden zoals jij, heel hard nodig hebben!

Op Jouw GROEI en WINST 🙂

Big hug,
Aramik

Anne Buiskool
8 years ago

LOVE YOU en je weet het, je bent welkom met je vragen, want ook al heb ik een Niche gekozen ( ouders en scheiding) Ik kom uit het brede veld van relatie en opvoeding.

Wie daar meer van wil weten, er is ook nog een andere website: samenwijzer.net en daar kun je gratis 25 waardevolle tips aanvragen die behulpzaam zijn voor ouders. Vrij onconventionele out of the box, random opvoedtips die je niet overal vind en die voortkomen uit 10 jaar gezamenlijk ouderschap in verbinding. (Ook niet altijd leuk en geen sinecure.)

Groet en dank voor jouw bijdrage aan mijn groei