Anouk Plantinga – Entrepreneur van de Week

260 views | 41 reacties |
shares


Door Lizzy de Wilde
Anouk is pas sinds een paar jaar gericht bezig met haar carrière. Daarvoor deed ze – met veel bevlogenheid – van alles op het gebied van bewustwording zonder zich te bekommeren om wat het, financieel gezien, opleverde. Geld verdienen was immers niet haar doel. Door Open Circles denkt ze daar nu heel anders over. Als je niets hebt, valt er namelijk ook niets te geven.

‘Ik heb me altijd verwonderd over hoe de wereld in elkaar zit, waarom mensen doen wat ze doen. Ik snapte het niet, was eigenlijk op zoek naar iemand die me bij de hand nam en me vertelde hoe je dat deed ‘leven’. Die me vertelde wie ik was, wat ik in me had, waar ik goed in was en me hielp om uit te vinden wat ik wilde gaan doen. Ik voelde me lange tijd een beetje ontheemd. Ik herkende niets in leeftijdsgenootjes wat mij aantrok en had geen voorbeelden die mij inspireerden. Totdat ik op mijn zestiende een leraar in Frankrijk ontmoette.’

Bewustwording
‘Mijn moeder volgde cursussen bij hem, en op haar aandringen ben ik meegegaan. Ik zou het één dag proberen. Ik ben drie weken gebleven. Ik had eindelijk het gevoel dat ik mezelf kon zijn en begrepen werd. Ik heb daarna eindeloos veel cursussen in bewustwording gedaan en jarenlang trainers geassisteerd bij het geven van workshops. In 2002 ben ik ze zelf gaan geven. Ook werkte ik als zelfstandige in mijn praktijk waar heel af en toe een cliënt kwam. Op zich niet erg want ik vond die privé consulten eigenlijk niets. De mensen kwamen naar mij toe met een probleem en verwachtten dat ik het op zou lossen. Terwijl ik mensen juist wil stimuleren om zelf het antwoord te vinden. Dat zit namelijk al in hen.’

Nieuwe fase
‘Ik bracht mensen in contact met hun innerlijke stem, maar wist zelf nog steeds niet wat ik nou écht wilde. Ik probeerde wel altijd veel dingen uit: ik heb onder andere een conferentie-oord gerund en een mode-opleiding gedaan en gaf ondertussen Bodybalance lessen op de sportschool. Eind 2010 kreeg ik tegelijkertijd zowel een link naar de Business Bootcamp, als een enthousiast verhaal over Open Circles. Dat is niet toevallig, dacht ik, daar moet ik heen. En dat was het begin van een totaal nieuwe fase in mijn leven.’

Ik? Ondernemer?
‘Voordat ik naar de Bootcamp ging, woonde ik een informatiemiddag bij over de Write Your Book training. Zo nu en dan werkte ik namelijk aan een boek, en ergens in mij sluimerde de wens om ondernemer te worden. Maar dat was vooral een soort ver-van-mijn-bedshow. Zaken doen en geld verdienen pasten niet bij mij, daar was ik niet geschikt voor. En bovendien: waarmee moest ik dan ondernemen? Toch voelde ik dat ik het moest doen. Ik schreef me in voor Write Your Book in 28 Days en deed de Financial Freedom omdat Nisandeh die aanraadde voor mensen die nog geen bedrijf hebben.’

Authentiek
‘Daar kreeg ik mijn wake up call. Het was de hoogste tijd dat ik financieel gezond ging worden en de verantwoording over mijn leven ging nemen. En dat kon prima als ondernemer! Sterker nog, ik was er waarschijnlijk geknipt voor. Open Circles leerde mij dat ondernemen juist alles te maken heeft met authentiek zijn en je verbinden met waar je mee bezig bent. Het gaat niet om de buitenkant, het gaat om mij! Ondernemen is iets doen dat bij mij past en waardoor ik in staat ben om veel te geven. En dat wilde ik graag: iets bijdragen aan deze wereld, deel uitmaken van het grotere geheel, iets doen waar iedereen beter van wordt. Ik dus ook.’

Fanatieke netwerker
‘Ik stelde mezelf de vraag wat ik het allerleukste vind om te doen. Dat is iets met taal en brainstormen. Ik vind het heerlijk om teksten nog beter en mooier te maken. Sinds een anderhalf jaar werk ik als copywriter en redacteur en nu ook als correspondent. De opdrachten beginnen te komen doordat ik fanatiek genetwerkt heb. Ik ben naar bijeenkomsten en open coffees geweest en heb vooral veel gegeven. Dat gaat vanzelf door de vraag te stellen: ‘Hoe kan ik je helpen?’ Ik heb verschillende trainingen gevolgd (waaronder: Master Entrepreneur, Passive Business Income, Breakthrough to Success) en ben nu helemaal klaar om alles wat ik geleerd heb op mijn manier toe te passen. Ik bén ondernemer, dat durf ik nu te zeggen.

Anouk Plantinga van Copy en co

Ben je na het lezen van het verhaal van Anouk tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Anouk? Laat het Anouk weten in het commentaarveld hieronder. Zodra je comment is geplaatst, krijg je van Anouk de WORDS-methode waarmee je jouw innerlijke verhaal omzet in kippenvel-producerende communicatie.

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
41 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Floor Schuttevaer
8 years ago

Wat leuk om hier je verhaal te lezen Anouk. Ik heb al eens mogen ervaren hoe je kunt toveren met taal en precies de juiste woorden kunt vinden voor dingen. Veel succes met je ondernemerschap!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Hee Floor, wat leuk! Dank je wel voor je lieve woorden. En jij ook heel veel succes met je mooie onderneming! Zie ik je trouwens met het Ondernemersweekend weer? Zou erg leuk zijn!

Sandra Smits
8 years ago

Dank je wel voor je prachtige verhaal Anouk. Ik ben blij je weer te zien op het Ondernemersweekend SamenSterk! Want ook dat gaat over netwerken , van elkaar leren en inspiratie.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago
Reply to  Sandra Smits

Hee Sandra, jij ook hier…
Jazeker, ik heb er zin in! En wat je schrijft, is precies de reden waarom ik ga, en omdat het zo leuk is natuurlijk en het eten zo lekker… 🙂 Tot over een paar dagen.

Tamara Beekmans
8 years ago

Hoi Anouk,

Erg inspirerend om ook je reacties te lezen op hoe anderen op jou reageren. Hieruit lees ik dat je het je heel erg eigen hebt gemaakt, en weet hoe je dit moet doen.

Ik vind het heel erg leuk dat je vanuit het als eerste geven nu veel terug krijgt. Ik heb 2 weken geleden mijn eerste Bootcamp gedaan, en was super geïnspireerd en heb me ingeschreven voor drie trainingen in het komend jaar.

Wat ik lees uit jouw verhaal, maakt dat ik er nog meer in ga geloven dat ik dat ook kan. Dank je voor het delen.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Tamara, dank je wel voor je reactie. Ah, jij gaat nog hele leuke dingen beleven met drie seminars in het vooruitschiet…gaaf! Ja, vertrouw, waarom zou jij het niet in je hebben? Daar is geen enkele reden voor. Die boodschap ga je keer op keer krijgen bij Open Circles en juist je potentieel wordt aangesproken. geniet ervan!

Ik merk dat mijn vertrouwen steeds groter wordt en het helpt me om steviger te staan en steeds minder concessies te doen. Zo vind ik mijn eigen weg en daarmee kan ik me onderscheiden. Dat is ook spannend, maar geeft zoveel meer voldoening dan in de marges blijven en middelmatig doen. Het is zonde van je potentieel als je dat doet

Wat voor ondernemer ben jij?

Angelique van Cleef
8 years ago

Wat een mooi verhaal Anouk! Heel herkenbaar ook… de zoektocht naar wat je nou echt wil doen, wat jouw bijdrage aan de wereld moet zijn, etc…. Ik ben er ook lang naar op zoek geweest en heb het idee dat ik er nu pas achter kom… 🙂

In elk geval heel erg bedankt voor je openheid en veel succes met je bedrijf!

Warme groet,
Angelique

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Dank je wel, Angelique. Ja, voor sommigen is het nu eenmaal een flinke zoektocht. Fijn dat ook jij het idee hebt dat je je missie helder begint te krijgen. Ik wens je er heel veel plezier en succes mee.

Hester Verschoor
Hester Verschoor
8 years ago

Wat een mooi verhaal! Ik ben nog (steeds) in de startfase van mijn onderneming en ik vind het best lastig om al de geleerde dingen van Open Circles te implementeren. Ik doe mijn best om het stap voor stap te doen, maar het gaat mij (natuurlijk) te langzaam. Ik zoek nog erg naar wat kan ik dan weggeven in mijn dienstverlening en ik heb twijfels over mijn doelgroep. Kun jij mij tips geven?

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Hester, neem in elk geval de tijd om de basis van je bedrijf stevig neer te zetten. Ik zie steeds ondernemers aan de slag gaan met hun teksten en er niet goed uitkomen omdat ze eigenlijk nog een stap te ver zijn. Eerst moet je weten wie je bent, wat je doet en waarom en natuurlijk voor wie.

Het gaat je niet snel genoeg, maar denk eens aan de natuur. Een bloem kan nooit echt bloeien als hij niet de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Een vlinder kan niet compleet uit de pop komen wanneer deze voortijdig geopend wordt…. De wereld zou er raar uitzien met bloemen, planten en dieren die er eigenlijk nog niet klaar voor zijn om zich te laten zien. Dat geldt ook voor ons, maar op een of andere manier denken wij dat wij anders zijn. Toch werken de natuurwetten voor ons precies hetzelfde.

Volg je eigen pad, laat je inspireren en informeren, o.a. door Open Circles en zorg dat je pas naar buiten komet als je er echt klaar voor bent. Daarna kan het als een speer gaan. Succes en geniet van je eigen mooie weg! En als je er een helpende hand bij nodig hebt, dan weet je me te vinden…

Jacoline Steegstra
8 years ago

Wat fijn om dit te lezen Anouk en wat een herkenning. Ik ken jou al vanaf de middelbare school en was zo verrast dat we elkaar in 2010 weer bij Open Circles tegenkwamen. En nu ik je verhaal lees zie ik behalve de cursussen die we beiden volgden bij Open Circles nog veel meer paralellen.
Fantastich dat je je eigen stem mocht vinden en mocht uitkomen bij het ondernemerschap en schrijverschap.

Momenteel heb ik even een stapje terug gedaan van alle cursussen en seminars en ben ik ook hier als commentator wat minder actief omdat ik niets anders meer wil doen dan implementeren.

Alles wat ik leerde van Nissandeh, Vered en het Open Circles team heb ik als een spons opgezogen om nu alleen nog maar toe te passen. Open Circles dank voor alles wat jullie doen, voor de mooie contacten die er onstaan door jullie netwerk en het mogen meegenieten van elkaars succes. Anouk ik blijf je volgen.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Ha Jacoline.
Ja, leuk dit hè? Ik volg jou ook, soms zie ik een bericht op Facebook of Twitter en dan ben ik weer een beetje op de hoogte. Ik heb ook al een tijdje geen seminars gedaan, om precies dezelfde reden als jij. Alles in me opgezogen en toen uitvoeren maar. Nu kom ik weer een beetje in de ‘seminarmood’. Succes en veel plezier ook met implementeren. Ik zie wel wat eruit rolt…

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Hester, ik weet niet wat er mis ging, maar mijn reactie op jouw berichtje staat hier ergens onder….

Petra Albrecht
8 years ago

Lekker bezig. Harde werker. Nooit te oud om te leren. Vruchten zoet. Kin omhoog en blik vooruit.

Angelique van Kuijk
8 years ago

Wat een inspirerend en authentiek verhaal Anouk, dank je wel!! Mooi om je groei te lezen en dan nu Entrepreneur van de Week, fantastisch!

Ik ben ook al tijdje bij Open Circles en ga stap voor stap vooruit, zoals je zegt het gaat nooit snel genoeg, maar jouw metafoor van een wereld die er raar uit zal zien vol dieren en planten die er nog niet aan toe zijn om uit te komen realiseer ik mij ook dat het goed is zo. De stapjes zien die vooruitgaan ipv mezelf veroordelen op wat nog niet lukt is een veel fijnere focus.

Ook de vraag “Wat vind ik het allerallerleukste om te doen?” laat ik eens goed tot mij doordringen, voordat ik verder ga met mijn doelgroep bepalen. Ik ben al een eind, deze vraag gaat enorm helpen!

Geniet ervan en veel succes!

Fenna Janssen
8 years ago

Van harte gefeliciteerd Anouk!
Graag weer eens tot ziens.

Jouw vraag ‘Hoe kan ik je helpen’ neem ik graag over.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago
Reply to  Fenna Janssen

Ha Fenna! Dank je wel.
En ja, wij zien elkaar weer, misschien weer op een MM-meeting? Er is alweer een kwartaal voorbij….

Gabrielle Matser
8 years ago

Beste Anouk

Wat een mooi inspirerend verhaal. Ik herken mijzelf in jou verhaal. Ook al een paar jaar bezig, bevlogen en met veel inzet. Maar er mist iets…

Eind vorig jaar voor het eerst naar een training van Open Circles gevolgd, Business Acceleration Matser Class. In januari de Business Bootcamp.

Sindsdien heb ik gevoel dat ik eindelijk gevonden heb hoe ik mijn leven als echte entrepreneur vorm kan geven. Ik ga ook nog dit jaar nog Master Entrepreneur, Breakthrough to Success en Financial Freedom meemaken.

Moet nog veel leren en implementeren maar het begin is gemaakt.

Heb jij voor mij nog een tip? Hoe kwam je er precies achter waar jou ‘echte’ talenten liggen.

Hartelijke groet
Gabrielle Matser

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Gabrielle, dank je voor je leuke reactie. Je bent lekker bezig! Wat je schrijft is heel herkenbaar voor mij, ik heb ook zoveel seminars bij Open Circles gedaan en wist op welke manier ik ondernemer wilde worden, maar niet met wat.

Ik ben letterlijk gaan zitten met de vraag: “Wat vind ik het allerallerleukste om te doen?” Ik ben niet naar het antwoord gaan zoeken, het kwam vanzelf in me omhoog (taal en brainstormen en anderen helpen). En toen kon ik zien dat het er altijd al geweest was, dat taal op school mijn sterkste punt was, ik ansichtkaarten volledig vol schreef, graag woordspelletjes deed, anderen hun eigen ruimte geven en blij maken, etc. .

Ga ervoor zitten, stel jezelf deze vraag, kijk terug naar vroeger; wat vond je toen al leuk? Wat bracht jij in de wereld? Redde jij gewonde dieren (of mensen)? Was je altijd aan het tekenen of dingen aan het uitpluizen? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Grote kans dat het iets is wat je zelf niet eens opvalt omdat het zo vanzelfsprekend voor je is. Dan kun je het ook aan anderen vragen, bijvoorbeeld je ouders. Wat maakt jou jij? Daar kom je echt verder mee. In mijn WORDS-methode (zie onderaan) komt dit trouwens ook aan bod.

Monique de Neef
Monique de Neef
8 years ago

Hallo Anouk,

Wat een inspirerend verhaal! Heel herkenbaar, de zoektocht in verschillende activiteiten.

Heel knap hoe je in korte tijd hebt ontdekt waar echt jouw passie ligt, dat uitwerken EN nog succesvol worden ook!

Vorig jaar liep ik hier ook zelf tegenaan. Ik stond met mijn bedrijf in een hoek waar ik niet echt blij van werd, dat niet uitstraalde wie ik ben en wat ik kan.

Het is zoals jij het zegt “ondernemen heeft juist alles te maken met authentiek zijn en je verbinden met waar je mee bezig bent.”

Jouw WORDS-methode spreekt mij erg aan om mijn unieke verhaal om te zetten in duidelijke bedrijfstaal. Het komt op een goed moment, nu ik net met de Nederlandstalige teksten voor mijn website bezig ben, dus ik ga meteen een mail sturen zoals op jouw website staat.

Hartelijke groet en ongetwijfeld tot ziens!
Monique

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Monique, wat een leuke reactie! Fijn dat je er ook zo naar kijkt en ervoor wilt zorgen dat jouw unieke verhaal niet alleen vanbinnen blijft zitten, maar echt naar buiten mag komen. Ik zie het als mijn missie in alles wat ik doe: mensen verbinden met wie ze werkelijk zijn, hun oorspronkelijkheid en ze te helpen dat naar buiten te brengen. Zo mooi om te doen en te zien gebeuren!
WORDS is al naar je onderweg….

Leni Minderhoud
8 years ago

Hi Anouk, mooi om je ontwikkeling te lezen vanaf het begin! En helemaal met je eens, netwerken is echt dé manier om je zichtbaar te maken.

Je tovert met teksten begrijp ik. Voor wie doe je dat? En wat is je product precies? Er is veel vraag naar goede teksten.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Hi Leni. Ja, toveren met teksten, dat hoor ik steeds van anderen, erg leuk vind ik dat.

Ik richt me op ondernemers die al een tijdje ondernemen en daardoor precies weten wat hun kwaliteiten zijn en hun minder sterke kanten. Het verwoorden op een authentieke manier vinden ze lastig, vaak is er een soort kloof tussen de woorden vanbinnen en de taal die ze naar buiten toe gebruiken, alsof ze niet het achterste van hun ton durven laten zien. Er kan ook behoefte zijn aan een nieuwe communicatie, bijvoorbeeld omdat de doelgroep is veranderd.

Waar ik zelf erg warm voor loop en wat een stevige basis legt, is een sessie ‘Wie, wat, waarom en voor wie’. Ik luister vooral en vang de geweldigste uitspraken (parels) op die het hart, de kern raken van de ondernemer en de onderneming en die ze zelf uitspreken. Met het maken van een SoulCollage® kaart wordt dit verbeeld, dat is eigenlijk het anker. Daarna kunnen de woorden worden gevat in rake, ‘kippenveltaal’ zoals ik het noem. De parels die we hebben opgedoken, gaan dan echt glanzen.

Ik redigeer ook teksten, ben zeer kien op taalfoutjes en altijd op zoek naar de kern. Wat wordt hier gezegd en hoe komt het over? Geen blabla (ook een leuke bedrijfsnaam 🙂 ) En last but not least, ben ik een brainstormer voor (bedrijfs)namen, slogans etc.

Geef mij je woorden, dan krijg je er bedrijfstaal voor terug.

Esther Benard
Esther Benard
8 years ago

Anouk, bedankt voor het delen van je verhaal. Als startende ondernemer ontbreekt het mij toch wel aan één ding, geloven in mezelf.

Mooi en bemoedigend om te lezen dat het bij jou ook een heel proces is geweest…met uiteindelijk een mooie onderneming!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago
Reply to  Esther Benard

Ja Esther, geloven in jezelf, dat is best een grote les. Een van de kenmerkende dingen in mij is dat ik net zo lang doorga tot het klopt. Dat kan heel confronterend zijn, want het kan lang duren en geduld is in deze maatschappij niet zo heel goed ontwikkeld. Toch kan ik niet anders dan het zo doen. Uit jouw woorden haal ik dit ook.

Er zit toch een bepaalde drive in je die weet hoe je het wilt, ook al is het niet bewust. Die leidt je uiteindelijk naar jouw bestemming. Als je dat geduld kunt opbrengen en dat doorzettingsvermogen in kunt zetten en geen concessies doet, pluk je daar de mooiste en sappigste vruchten van en kun je achteraf trots op jezelf zijn, ook al was het een weg met hobbels en eindeloos veel zijweggetjes.

Ik wens je dat je ook mag genieten van het (nog) niet weten en van de belofte die in je woont, ook al weet je de uitkomst misschien nog niet (helemaal). Ik weet zeker dat ook jouw pad is geplaveid met rozen… 🙂

Geja van Dijk
Geja van Dijk
8 years ago

Beste Anouk, bedankt voor je heldere verhaal. Ik vond het inspirerend om te lezen. Ik zit zelf in een stadium met onder andere de vragen: wat vind ik leuk, wat wil ik in mijn hart? Ik herken ook een paar onderdelen uit je verhaal.
Hartelijke groet

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago
Reply to  Geja van Dijk

Hallo Geja.

Dank je voor je reactie en fijn dat het je inspireert. Als ik je kan helpen met je vragen, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Het zijn precies de dingen waar ik mee werk en waarbij ik me laat helpen door SoulCollage® dat zo mooi verbeeldt waar het om gaat. Op mijn website lees je er meer over.

Het is zo ontzettend fijn als je werkt met dat wat echt bij je klopt. Dan word je voortdurend geïnspireerd en dan vloeit je werk voort uit wie je bent, maakt deel uit van je hele verhaal i.p.v. dat het een soort apart gedeelte van je leven is wat toch voor veel mensen het geval is, helaas. Succes!

Francien Kramer
Francien Kramer
8 years ago

Dag Anouk,

grappig ‘ik wist dat ik ondernemer wilde worden alleen nog niet met wat’ en dat je letterlijk ging zitten met de vraag ‘wat vind ik nou het allerleukste om te doen’ . Hoe vaak ik mijzelf deze vraag al niet heb gesteld…. Om als ondernemer echt te gaan ondernemen is het zo belangrijk om een doelgroep te bepalen.

Ik heb de blogs hierover al vele malen gelezen, maar mijn verhaal komt er nog niet uit. Ik heb de groeitijd van een Afrikaanse olifant. Dus ik ga verder met je laatste opmerking: Wat maakt jou nou jij?

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Haha Francien, ik heb de groeitijd van een Afrikaanse olifant… Maar als die eenmaal is groot gegroeid, dan staat er ook wat!
Ja, je doelgroep bepalen is hartstikke belangrijk, maar ik doe liever eerst een stapje terug: bepalen wie je bent en wat je te bieden hebt. De doelgroep komt pas daarna.

Wat bedoel je met dat jouw verhaal er nog niet uitkomt? Wat heb je nodig?

Tineke Huizenga
8 years ago

Wat goed dat je je passie hebt gevolgd en gevonden.
En dat heb je snel gedaan!

Ik heb mijn passie allang gevonden maar het succes kan beter.
Ik netwerk veel en geef veel.
Dit krijg ik ook terug uit mijn omgeving.
Toch krijg ik niet genoeg de pijn van mijn klanten boven water.

Kan het zijn dat ik niet doortastend genoeg ben?
Ik trigger wel en daag uit.
Of moet ik doorgaan met wat ik doe en wachten op meer succes?
(ik geef adviezen op het gebied van de eerste indruk, de uiterlijke presentatie als imagostylist)

Wie heeft een idee?
Alvast dank!
ZICHTBARE groet, Tineke Huizenga
ZICHTBAARsucces

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Dank je, Tineke, voor je reactie. Snel? Tja, in zekere zin wel, aan de andere kant ben ik toch wel een laatbloeier, hoor. Maar beter laat dan nooit…

Ik was met een reactie op je vraag bezig, maar ik besluit het je persoonlijk te mailen, dan kan ik er dieper op ingaan.

Lily Koster
8 years ago

Prachtig verhaal, mooie ontwikkeling. Herkenbaar! Je vraag ‘hoe kan ik je helpen’ neem ik over. Concreet, no nonsense. Dank voor het delen.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago
Reply to  Lily Koster

Jij ook bedankt, Lily, voor het reageren. Fijn om te lezen dat het zo herkenbaar is. Blijf vooral jezelf en geniet van je succes!

Esther Molenaar
8 years ago

Anouk, wat geweldig om jou hier te zien als Entrepreneur van de week. Gefeliciteerd!

Wat een bijzondere we heb jij afgelegd. Mooi dat je zegt dat het antwoord dat iemand zoekt er al is: in de persoon zelf.

Dank je wel voor het delen van je verhaal.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Esther, dank voor je enthousiaste reactie! Ja, daar sta ik dan, best spannend, merk ik. Het idee om dit te doen is geweldig, maar om hier dan nu met mijn verhaal te staan en jullie reacties te krijgen, is wel even wat anders. Het ontroert me zeer, merk ik.

Lex de Prieëlle
8 years ago

Mooi verhaal om te lezen. Heel herkenbaar 🙂 Veel succes met je onderneming …!!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Dank je wel, Lex. Fijn dat je het herkent. Op die manier kun je echt wat aan elkaars verhaal hebben. Succes met je ondernemerschap!

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
8 years ago

Ha Anouk,

Wat goed dat je op alle comments reageert met een persoonlijk antwoord! Ik kan me voorstellen dat het best eng is om open en bloot Entrepreneur van de Week te zijn. Ben benieuwd hoe jij dat ervaart en wat het je brengt!

En ik ben natuurlijk ook nieuwsgierig naar jouw WORD methode…

Groet!

Vera Winkel
8 years ago

Beste Anouk en andere lezers,

Dank voor je prachtige verhaal en de verschillende commentaren van eenieder.

Wat een goede vraag om weer even te herijken: wat doe je het allerliefste? Ik neem dat mee.

Ik ben langzaam in het implementeren van het geleerde op de Business Bootcamp.
Ik vind het lastig om van ” kennis” naar DOEN te gaan.

Nu bijvoorbeeld hik ik aan tegen het implementeren van de technische zaken zoals een database gekoppeld aan website om mails te versturen met een blog.

Ik ben benieuwd naar je methode! ik heb gemerkt dat ik het leuk vind om te schrijven. Hartelijke groet van Vera

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago
Reply to  Vera Winkel

Vera, wat een leuke reactie! Dank je wel.

Ja, dat implementeren, ik herken heel erg wat je schrijft. Ik ben ook niet een van de snelsten wat dat betreft. maar iedereen heeft z’n eigen tempo, dat begin ik steeds meer te zien en ook te accepteren en ook te respecteren.

Als je echt tegen dingen aan hikt, kan het een goed idee zijn om te kijken waarom dat zo is. Komt het doordat je als een enorme taak ziet en kun je die beter in kleine stukjes hakken zodat je steeds een stapje kunt doen (elke dag bijvoorbeeld 1?). Of is het iets wat je zelf niet kunt uitvoeren of waarvan je niet precies weet hoe je het moet aanpakken? In dat geval kun je het misschien beter een ander laten doen en je tijd besteden aan wat je wel kunt. Of advies vragen over hoe je het het beste aan kunt pakken. Wat ik ook doe als ik iets zelf niet kan, is uitwisselen met iemand die iets doet wat ik nodig heb en andersom. Zo helpen we elkaar, heel erg fijn is dat. Succes ermee!

De methode komt zo naar je toe.