Bart Bouman – Entrepreneur van de Week

168 views | 16 reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde 
Hij negeerde zijn kriebelende ondernemersbloed en werd ambtenaar. “Dat is lekker veilig” zeiden ze thuis. En dus volgde Bart de HEAO, werd vastgoeddeskundige en ging in loondienst bij de overheid. Prima baan, goed inkomen, weinig zorgen. Maar ook weinig passie en veel van hetzelfde. Toen hij geattendeerd werd op de Business Bootcamp in september 2010 was de beslissing om te gaan snel genomen. Nu, bijna drie jaar later, weet hij zeker dat als hij dát niet had gedaan, hij nooit verder was gekomen.

‘Ik heb altijd veel bewondering gehad voor ondernemers. In mijn ogen staat ondernemer zijn gelijk aan avontuur, het uitbouwen van ideeën, gáán, risico’s durven nemen en het pad naar het grote geld. Maar ik zag mezelf niet in dat plaatje. Ik kom niet uit een ondernemersgezin, heb best wat angst voor het onbekende en sta ook niet graag in de schijnwerpers. Terwijl ik bruis van de ideeën en regelmatig aan iets nieuws begonnen ben. Echter vaak zonder het af te maken.

Nieuwsgierig
Het ondernemerschap is altijd blijven lonken, net als mijn wens om financieel vrij te zijn, twee belangrijke topics van de Business Bootcamp. Het programma beloofde twee dynamische dagen boordevol tips om een succesvol ondernemer te worden. Uit nieuwsgierigheid ben ik gegaan. Het was zo ongeveer om de hoek was en kostte niets. Baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik. Laat ik maar eens kijken of ze die beloften waar kunnen maken. Nou, daar was ik meteen van overtuigd!

In totaal heb ik vier Bootcamps gevolgd. Voor de waardevolle informatie, het netwerk en de boost aan energie die ik daar opdoe. Het paste precies in mijn straatje. Je krijgt er eigenlijk een palet met diverse tools aangeboden. Je kiest eruit wat je kunt gebruiken en het fijne is: alles is direct toepasbaar. Ik heb vervolgens een eigen website gemaakt en het gelijknamige e-book “Je Woning Zelf Verkopen”.

Samenwerking
Na de eerste Bootcamp ben ik gaan ‘sparen’ om Master Entrepreneur en Financial Freedom te kunnen betalen. Ik heb mensen geworven en daar vouchers ter waarde van 600 euro mee verdiend. Noem het mini-ondernemerschap. En toen is het balletje gaan rollen. Voor mij was de grootste eyeopener om samen te gaan werken, het niet allemaal alleen te willen doen. Dat deed ik daarvoor wel. Maar doordat ik open ben gaan staan voor samenwerking, zag én greep ik de kans om mij aan te sluiten bij de toen net gestarte organisatie De OpbodMakelaar. We hebben onze zaken samengevoegd en ik ben nu mede-eigenaar!

Op basis van mijn e-book hebben we een gratis e-book geschreven: 35 tips voor succesvolle woningverkoop. Daarmee hebben we onze mailinglist kunnen uitbreiden naar 3500 adressen en dat heeft meteen nieuwe klanten opgeleverd. Die 35 tips zetten we, stuk voor stuk, weer in onze blogs en onze nieuwsbrief. Dat is ook iets wat ik bij Open Circles geleerd heb: koppel alle middelen aan elkaar (blog, nieuwsbrief, twitter, facebook, youtube), knip de waardevolle informatie in kleine brokken en breng ze op verschillende manieren onder de aandacht. Zo maak je optimaal gebruik van alles wat je hebt.

Groei
Breakthrough to Success en Passive Business Income maakten voor mij het geheel compleet. Ik ben enorm gegroeid in mijn ontwikkeling. Alsof er een knop is omgegaan. Ik heb zelfs al op het podium gestaan! En ik had nooit gedacht dat ik marketing zo leuk zou vinden. Alles wat we bij De OpbodMakelaar doen op dat gebied komt uit de Open Circles trainingen. Vroeger besefte ik niet hoe belangrijk marketing is. Nu weet ik dat je daar minstens 60% van je tijd aan moet besteden. Met de nieuwe media is dat gewoon ontzettend leuk en kost het nauwelijks geld. Adverteren doen we niet meer, terwijl het aantal klanten verveelvoudigd is en onze omzet van 2012 verdriedubbeld is.

Energie
Ik vind het hartstikke mooi dat ik iets doe waar groei in zit, ondanks de economische crisis, in een branche waar het momenteel slecht gaat. We hebben nu een team van twaalf zelfstandige makelaars en agenten en we verdienen er allemaal onze boterham mee. We zijn nog niet bij ons einddoel, het is hard werken en het blijft spannend, maar ik kom steeds dichterbij mijn droom om financieel onafhankelijk te kunnen zijn. En ik barst van de energie!’

Bart Bouman van De OpbodMakelaar

Ben je na het lezen van het verhaal van Bart tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Bart? Laat het Bart weten in het commentaarveld hieronder.  Als jouw bijdrage is geplaatst, krijg jij van De OpbodMakelaar het gratis e-book “35 tips voor succesvolle woningverkoop” en draag je tevens bij aan het goede doel van Serious Request 2013!

P.S. Wordt jij straks ook geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de Week?  Klik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie-Astrid Zeinstra
8 years ago

Wat een heerlijk verhaal, Bart en ook zo herkenbaar. De spanning van het starten als je uit een dienstverband komt, een moeilijke markt, de energie die je krijgt als je ziet dat je ideeën werken. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan….

Bedankt voor het delen, het geeft mij moed om te zien dat delen en samenwerken werkt als je ervoor gaat!

Rob Vreede
Rob Vreede
8 years ago

Geweldig Bart, heel inspirerend dat je zo ‘knalt’! Je inspireert me om – met alle onzekerheden twijfels en whatever – gewoon te gaan, stappen te zetten, fouten te maken en weer verder te gaan. Dank je wel!

Frank Kat
8 years ago

Mooi verhaal Bart, vooral het inzicht dat je veel meer tijd aan marketing moet besteden deel ik.
Het is net als wat Nisandeh altijd zegt: Aan onbekenden verkoop je niets.
Ik ben ook benieuwd naar je 35 tips voor succesvol woningverkoop.
Succes

Judith Henstra
8 years ago

Wat goed dat je ondernemer bent geworden, Bart. Ik kom ook niet uit een ondernemersgezin en zou het niet durven mijn hele inkomen daarop te baseren. Ik durf mijn ZP werk wel te doen omdat mijn man in loondienst werkt. Lekker veilig. 🙂

Cindy Groeneveld
8 years ago

Van ambtenaar naar ondernemer, een geweldige carriere switch!

Mooi om in jouw verhaal bevestigd te krijgen dat je écht niet uit een ondernemersgezin hoeft te komen om zelf ondernemer te zijn! Mijn familie probeert me al jaren terug in een baan te praten, zeker nu het bedrijf wat minder gaat. Maar ik zeg: no way!

Stapje voor stapje, nieuwe plannen implementeren, uitproberen en als het niet werkt, verder gaan. Dat lees ik terug in jouw verhaal Bart, dank je voor het delen!

Peggy Rickelman
8 years ago

Mooi verhaal en heerlijk inspirerend! Dat doet een mens goed!

Wilma Franke
8 years ago

Wat een ander kan leren, kan ik ook leren. Er zijn een boel mitsen en maren op mijn pad.

Heerlijk om te lezen dat iemand in zo’n lastige branch toch heel succes vol kan zijn. Dus als jij dat kan, dan kan ik het leren.

Dank je wel.

Bart Bouman
8 years ago
Reply to  Wilma Franke

Hallo Wilma,

Mitsen en maren zijn er bij ons ook hoor, maar ga er maar dwars doorheen, zet stappen en waar nodig corrigeer ze. Zo kom je naar voren. En zoek mensen om de weg samen mee te gaan.

Groet, bart

Gerda Bultstra
8 years ago

Geweldig Bart!

Bart Bouman
8 years ago
Reply to  Gerda Bultstra

Dank je Gerda!

Yolande van Lith
Yolande van Lith
8 years ago

Chapeau, Bart, wat een geweldig verhaal, gefeliciteerd met zo’n succes! Weer een bevestiging dat de trainingen van Open Circles werken. Chapeau voor Open Circles. Ik wens je verder veel succes met De Opbodmakelaar. Ben heel benieuwd naar je e-book.

Meta Groot Antink
8 years ago

Mooi verhaal Bart! Het sterkt mij om te lezen dat jij ook gespaard hebt om de trainingen te kunnen doen.
In de andere succesverhalen zijn veel mensen die er echt in één keer voor zijn gegaan, geld hebben geleend zelfs. Dat past niet bij mij, ik doe het met kleine stapjes.

Maar hoe vaker ik bij Open Circles kom en hoe meer ik implementeer, hoe sterker mijn overtuiging dat ik toch echt alle trainingen ga doen. Gewoon omdat het werkt !

Hester Hool
8 years ago

Hallo Meta,

Ik ben het met je eens. Als je alle stappen wilt implementeren en dit ook in lijn wilt doen met je eigen identiteit die je wilt uitstralen ben je wel even bezig. En ja, niet iedereen heeft direct de tijd om alles in een keer aan te pakken.

Af en toe even afstand nemen is geen probleem als je maar weet waarom je het doet en als er maar progressie in zit en structuur.

Jacqueline ter Haar
8 years ago

Gefeliciteerd Bart, je bent een inspiratie! Ik voel me ook ‘thuis’ bij de Open Circles trainingen…en dat je barst van de energie is heel herkenbaar! Veel geluk!

Veron Goemans
8 years ago

Super cool Bart dat je als ambtenaar in het diepe bent gesprongen.

Inspirerend om te lezen dat het ook allemaal echt werkt wat Nisandeh ons leert.

Ga mijn aantekeningen nog maar weer eens door. Wie weet kom ik er net zo ver als jij mee.

Succes bij je verdere groei!

Bart Bouman
8 years ago
Reply to  Veron Goemans

Niet allen je aantekeningen doorlezen, maar met name ook implementeren! 😉 het blijft werken, ook als het leuk is!
Dank.