Bianca Minkman – Entrepreneur van de Week

75 views | 23 reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde

Haar passie is schrijven. Als journalist schrijft ze al jaren van alles en nog wat, van interviews en artikelen tot teksten voor folders en websites. Eerst in loondienst bij een grote uitgeverij en sinds 2010 als zelfstandige. Ze wist dat ze goed was in haar vak, maar was onzeker over haar kwaliteiten als ondernemer. Dat was onbekend terrein, ze was er niet mee opgegroeid en met marketing en sales hield ze zich liever niet bezig. Bij Open Circles leerde Bianca dat je er ook anders naar kunt kijken.

‘Ik kreeg een link doorgestuurd van iemand die naar de Business Bootcamp was geweest. Omdat hij enthousiast was, ben ik de site gaan bekijken, las daar nog meer enthousiaste reacties en werd nieuwsgierig. De kosten waren zo laag dat ik me daar geen buil aan kon vallen en in mei 2011 zat ik tussen ruim 700 mensen in het NBC in Nieuwegein. Ik vond het enorm massaal! En die muziek en dat dansen… Ik moest er even aan wennen, maar de tweede dag begon ik het leuk te vinden. De Beehive game vond ik geweldig! Zelden heb ik zo’n dynamiek meegemaakt tijdens een training.

Open
Nisandeh praat snel, in het Engels, je moet alert blijven om het te volgen. Dat zorgt voor een bepaalde flow. Ik vind hem een markante verschijning, iemand die je triggert om na te denken en kritisch te zijn over jezelf. Hij kan complexe zaken op zo’n manier brengen dat je het begrijpt en dat het je raakt. En omdat hij uit eigen ervaring vertelt over de ups en downs in zijn ondernemerschap, is hij geloofwaardig. Wat mij inspireert, is zijn slimme manier om met marketing om te gaan. Commercieel zijn is oké, mits je er open over bent en dat doet hij heel goed. Hij maakte mij ervan bewust dat ik als zelfstandige in feite niet verder was gekomen dan het hebben van een betaalde hobby. Ik was nog helemaal geen ondernemer!

Elke ‘nee’ brengt je dichter bij ‘ja’
Een oefening die veel impact op mij heeft gehad, is de volgende: je moet aan tien medecursisten dezelfde vraag stellen en krijgt negen keer een ‘nee’ en pas de tiende keer een ‘ja’ als antwoord. Zelfs als je weet dat het een spel is, voelt dit niet prettig. Je moet namelijk doen wat je juist wilt vermijden. Maar omdat er een veilige omgeving is en iedereen het gewoon doet, valt het mee. Wat je ervan leert, is dat elke ‘nee’ je dichterbij een ‘ja’ brengt. Dat is een andere insteek, een andere mindset. En door anders te denken, straal je iets anders uit; je komt zekerder over. Het heeft mij geholpen om een afwijzing niet meteen persoonlijk op te vatten. Ik word niet afgewezen, maar mijn vraag of mijn aanbod. Open Circles werkt veel met dit soort ogenschijnlijk simpele oefeningen die heel krachtig zijn.

Vis in de vijver
Ik heb Master Entrepreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success en Business University gedaan. Voorheen pakte ik elke schrijfopdracht aan uit angst om zonder werk te zitten. Ik heb wel een hypotheek die betaald moet worden! Door de trainingen heb ik geleerd om te denken als een ondernemer. Maar ondanks dat ik een aantal dingen had geïmplementeerd, steeg mijn omzet aanvankelijk nauwelijks. Er moest nog iets gebeuren. De eyeopener ‘Ben je een kleine vis in een grote vijver of een grote vis in een kleine vijver?’ heeft me geholpen om de knoop door te hakken en uit mijn comfortzone te komen. Dat was de stap die ik nog moest zetten!

Expertise
Ik kies nu voor datgene wat mij het meest ligt en waar ik goed in ben, maar wat me steeds te weinig opleverde omdat ik het niet slim genoeg aanpakte: schrijfcoaching voor ondernemers en professionals. Ik ga me daarin specialiseren en me zodoende onderscheiden van die andere tig tekstschrijvers in Nederland. Ik heb een funnelsysteem ontworpen met een front end en een back end en werk nu samen met Daisy Goddijn van eBookPoint die ik bij Open Circles heb leren kennen. Ik spar veel met gelijkgestemden in mijn mastermindgroep, heb een nieuwe website en een nieuw logo laten ontwerpen én ben bezig met het ontwikkelen van een jaartraject.

Weg met die kneuterigheid!
Het verschil is dat ik ‘groter’ denk waardoor ik meer marketingkansen zie. Ik heb het nu over ‘lange termijn’, ‘landelijk’ en ‘masterclass’. Dat is wel wat anders dan een workshopje bij een theeschenkerij in Enschede! Ik loop ook niet meer achter iedereen aan, steek alleen energie in mensen die mij energie opleveren en de juiste mindset hebben. Het belangrijkste is dat ik vertrouwen heb gekregen in mijn ondernemerschap. Nu help ik daar zelfs mijn klanten mee in de vorm van een stukje content marketing waardoor ik meerwaarde bied. Ik ben geen gewone tekstschrijver meer maar PowerSchrijfcoach, en dat komt straks in grote letters op mijn knalgele auto te staan!

Ben je na het lezen van het verhaal van Bianca tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je (tekst)vragen voor Bianca? Laat het Bianca weten in het commentaarveld hieronder. Als je comment is geplaatst, ontvang jij van Bianca het e-book ‘Powertips voor magnetische teksten’ dat in januari 2014 verschijnt.

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kees van der Stel
8 years ago

Hi Bianca,

Leuk dat je dit platform hebt gekregen. Gefeliciteerd!
Dank je wel voor je verhaal.

Enkele suggesties:
*maak nog een pitch waarin je heel duidelijk maakt wat je precies biedt en vooral wat de ‘benefits’ voor je klanten zijn.
*PowerSchrijfcoach… ‘coach’ is een ‘teveel’ gebruikt begrip? In PowerSchrijfExpert zit mijns inziens meer kracht.
*Je schrijft ‘nu help ik daar zelfs mijn klanten mee in de vorm van een stukje content marketing, waardoor ik meerwaarde bied.’ De zin wordt krachtiger als je ‘zelfs’ en ‘stukje’ weglaat of ‘stukje’ vervangt door ‘bijdrage aan’ of iets dergelijks.
*je noemt in dezelfde zin content marketing. Is dat een begrip voor jouw klanten? Mij zegt het niet zoveel als ik eerlijk ben.
Van jou vergt het m.i. een flink inlevingsvermogen en een zakelijk inzicht in de (ongetwijfeld sterk uiteenlopende) activiteiten van je klanten.

Doe ermee wat je goeddunkt.

Hartelijke groet en ik wens je alle succes, te beginnen in 2014.
En een dikke knuffel uiteraard.

Kees

Bianca Minkman
8 years ago

Hoi Kees,

In aanvulling op mijn eerdere reactie:

Iedereen die een comment nav mijn verhaal heeft geplaatst, stuur ik deze maand mijn gratis eBook Powerschrijftips toe. Als je deze nog wilt ontvangen, wil je je dan aanmelden voor de verzendlijst via mijn site powerschrijfcoach.nl (zie rechtsboven homepage)? Jouw naam zie ik nog niet op de lijst, vandaar dat ik je er even op wijs. Uiteraard is het niet verplicht maar het zou jammer zijn als je in de veronderstelling bent dat je het nu krijgt en je ontvangt niets… Bvd.

Hartelijke groet,

Bianca.

Bianca Minkman
8 years ago

Hallo Kees,

Bedankt voor je leuke reactie en je feedback, altijd welkom!

PowerSchrijfExpert, tja die had ik nog niet bedacht! Zit wat in, hoewel dat niet helemaal de lading dekt. Want met mijn schrijfexpertise wil ik ondernemers en professionals begeleiden/coachen om zelf beter te leren schrijven. Ik ben ervan overtuigd dat dit heel goed mogelijk is met de juiste inzichten en schrijftechnieken.

Het vergt inderdaad veel inlevingsvermogen en goed kunnen uitvragen maar dat is nu juist wat ik erg leuk vind (soms speel ik ‘advocaat van de duivel’) en gezien mijn interviewervaring ook goed onder de knie heb. De klant zelf blijft altijd inhoudelijk expert in zijn vak, ik help hem dit op een lezenswaardige manier te vertalen naar zijn klanten. Daarbij help ik mijn klant door de juiste vragen te stellen vanuit zijn klant. Het is vaak nodig eerst een stap terug te doen om eerst de pijn en behoefte van zijn klant te leren benoemen. Veel professionals zijn geneigd vanuit hun expertise gelijk met de oplossing te komen. Dat is iets wat ik tegenkom bij veel klanten, in welk vak ze ook zitten.

Verder nog bedankt voor je feedback over content marketing, ik ga dat zeker verduidelijken.

De tekstuele zaken in het interview zelf kan ik niet aanpassen, het artikel is geschreven door Lizzy de Wilde namelijk.

Ik wens jou het allerbeste voor volgend jaar en vooral een goede gezondheid!

Hartelijke groet, Bianca

Sin Declerc
8 years ago
Reply to  Bianca Minkman

Hey Bianca,
denk toch nog eens over dat ‘expert’ na: wat jij wil doen is niet even relevant als wat klanten willen.
Er is een groot verschil in doel als ik een coach wil (ik doe het zelf) of een expert (ik heb iemand nodig die me omzet oplevert).
succes!

Bianca Minkman
8 years ago
Reply to  Sin Declerc

Hallo Sin Declerc,

Bedankt voor je feedback. Wat bedoel je precies met ‘wat jij wil doen is niet even relevant als wat klanten willen’? Inderdaad zie ik het verschil tussen coach en expert zoals jij dat schetst. Toch vind ik dat geen reden om mij schrijfexpert te noemen ipv schrijfcoach. Ik ben opgeleid als journalist en heb ruime ervaring dus ik ben een aardige schrijfexpert. Ik schrijf ook wel teksten in opdracht, daarvoor heb ik mijn site minkmanjournalistiek.nl.

Maar met PowerSchrijfcoach richt ik mij juist op het overbrengen van deze schrijfvaardigheden zodat ondernemers en professionals die al inhoudelijk expert zijn, dit zelf leren te verwoorden en over te brengen. Ik begeleid ze dus zodat ze het zelf kunnen doen en wel zodanig dat het hen omzet oplevert!

Iedereen die een comment nav mijn verhaal heeft geplaatst, stuur ik deze maand mijn gratis eBook Powerschrijftips toe. Als je deze nog wilt ontvangen, wil je je dan aanmelden voor de verzendlijst via mijn site powerschrijfcoach.nl (zie rechtsboven homepage)? Jouw naam zie ik nog niet op de lijst, vandaar dat ik je er even op wijs. Uiteraard is het niet verplicht maar het zou jammer zijn als je in de veronderstelling bent dat je het nu krijgt en je ontvangt niets… Bvd.

Hartelijke groet,

Bianca Minkman

Elly Oosting
8 years ago
Reply to  Bianca Minkman

Hallo Bianca, misschien is het wel gebruikelijk dat je als entrepreneur van de week niet zelf je stuk schrijft, maar voor jou als tekstschrijver is dat wel vreemd! En waarom geen geheel Nederlandse naam? Goed om te lezen wat de Open Circles je al gebracht heeft en veel succes met je ondernemerschap. Het werkt altijd motiverend om de verhalen van anderen te lezen en horen!

Bianca Minkman
8 years ago
Reply to  Elly Oosting

Hallo Elly,

Bedankt voor je reactie. Ik vind het zelf ook altijd leuk om motiverende verhalen van anderen te lezen. Het was inderdaad wel apart om nu eens zelf geïnterviewd te worden! Ik vind dat Lizzy de Wilde er een leuk stuk van heeft gemaakt.

Waarom dat Engels? Tja het klinkt soms al zo vertrouwd omdat je het zo veel hoort. Ik wil een schrijfcoach zijn die mensen kracht geeft om te schrijven en om meer uit zichzelf en hun ondernemerschap te halen met schrijven als middel. Krachtschrijfcoach of schrijfcoach-plus vind ik niet lekker klinken. Een overkill (om het maar in goed Nederlands te zeggen!) aan buitenlandse woorden hoeft ook weer niet maar power dekte voor mij de lading.

Wat zou jou als naam dan meer aanspreken? Ik ben benieuwd!

Iedereen die een comment nav mijn verhaal heeft geplaatst, stuur ik deze maand mijn gratis eBook Powerschrijftips toe. Als je deze nog wilt ontvangen, wil je je dan aanmelden voor de verzendlijst via mijn site powerschrijfcoach.nl (zie rechtsboven homepage)? Jouw naam zie ik nog niet op de lijst, vandaar dat ik je er even op wijs. Uiteraard is het niet verplicht maar het zou jammer zijn als je in de veronderstelling bent dat je het nu krijgt en je ontvangt niets… Bvd.

Greta van Buuren
8 years ago

Plaatsvervangende trots en geïnspireerd door jouw verhaal. Dank voor het delen van je verhaal. Ik wens je goede zaken en een succesvol en rijk 2014. Greta van Buuren

Bianca Minkman
8 years ago

Hoi Greta,

Plaatsvervangende trots… nou daar ga ik nou weer van glimmen! Ik wens jou ook een uiterst succesvol jaar in alle opzichten.

Iedereen die een comment nav mijn verhaal heeft geplaatst, stuur ik deze maand mijn gratis eBook Powerschrijftips toe. Als je deze nog wilt ontvangen, wil je je dan aanmelden voor de verzendlijst via mijn site powerschrijfcoach.nl (zie rechtsboven homepage)? Jouw naam zie ik nog niet op de lijst, vandaar dat ik je er even op wijs. Uiteraard is het niet verplicht maar het zou jammer zijn als je in de veronderstelling bent dat je het nu krijgt en je ontvangt niets… Bvd.

Hartelijke groet,
Bianca

Judith Henstra
8 years ago

Gefeliciteerd met je Entrepreneur van de week-schap! Wat goed dat je maar weer eens bevestigt dat je met ‘groter denken’ ook echt veel verder komt. Zelf heb ik dat ook ervaren. Toen ik eerder dit jaar met mijn bedrijf begon heb ik behalve een Nederlandse website gelijk ook maar twee voor de Engelstalige markt (UK en USA) gemaakt. En daar krijg ik inderdaad de meeste klanten vandaan. Zo zie je maar weer. 🙂

Veel succes verder!

Bianca Minkman
8 years ago
Reply to  Judith Henstra

Ha Judith,

Goed zo, gelijk doorpakken en er vol tegenaan! Fijn dat ook jij succes ervaart. Wie weet wat er in 2014 allemaal gebeurt….!

Hartelijke groet,
Bianca

Emily Nijhuis
8 years ago

Gefeliciteerd Bianca!
Ik realiseer me maar al te goed hoe belangrijk eeen sterke tekst is en ben mezelf daarin aan het bekwamen.
Daarom ben ik benieuwd naar je ebook.
Veel succes met je bedrijf!
Hartelijke groet, Emily

Bianca Minkman
8 years ago
Reply to  Emily Nijhuis

Hoi Emily,

Wat leuk dat je al actief bezig bent met je teksten! Als je vragen hebt, laat het gerust weten.

Ik heb gezien dat je je hebt aangemeld voor mijn gratis eBook Powerschrijftips. Top! Zodra het klaar is, later deze maand, stuur ik het je toe. Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan vindt, laat je het even weten? Ook als je bijvoorbeeld iets hebt gemist. Intussen veel schrijfplezier toegewenst en succes met jouw bedrijf!

Hartelijke groet,
Bianca

Marjolijn de Rooy
Marjolijn de Rooy
8 years ago

Klinkt heel inspirerend. Ondernemers kunnen zeker een schrijfcoach gebruiken!
Geweldig dat je een groep gelijkgestemde om je hern hebt gecreeerd. Dat is een van mijn doelen voor 2014.
Heel veel succes op alle fronten in het nieuwe jaar.

Bianca Minkman
8 years ago

Hoi Marjolijn,

Ik wens jou ook alle succes voor dit jaar!

Ja een mastermind-groep is heel prettig. Maar je moet er met z’n allen wel tijd in stoppen en commitment hebben. Dus data vastleggen en vrijhouden, doelen voor de bijeenkomsten opstellen en soms ook nog wel ‘huiswerk’. Dat is precies de stok achter de deur die je vaak nodig hebt! En je kunt met elkaar meedenken en met elkaar groeien. Heel waardevol.

Ik ben blij dat je de meerwaarde beseft van een schrijfcoach. Veel ondernemers denken het zelf te kunnen maar dan valt het toch weer tegen… Ik vind het jammer als mensen dan onnodig blijven worstelen of te veel tijd en geld spenderen aan het inhuren van dure bureaus en dat telkens opnieuw. Dan kun je beter in jezelf investeren! Zoals Nisandeh ons ook leert.

Iedereen die een comment nav mijn verhaal heeft geplaatst, stuur ik deze maand mijn gratis eBook Powerschrijftips toe. Als jij deze nog wilt ontvangen, wil je je dan aanmelden voor de verzendlijst via mijn site powerschrijfcoach.nl (zie rechtsboven homepage)? Jouw naam zie ik nog niet op de lijst, vandaar dat ik je er even op wijs. Uiteraard is het niet verplicht maar het zou jammer zijn als je in de veronderstelling bent dat je het nu krijgt en je ontvangt niets… Bvd.

Hartelijke groet,
Bianca

Coen Tuerlings
8 years ago

Gefeliciteerd Bianca,

Goed om te lezen dat je meer marketingkansen ziet, heel herkenbaar. Mijn visie is door Open Circles ook veel ruimer geworden.

Ondernemers zoals ik hebben absoluut behoefte aan een schrijfcoach die meedenkt met de juiste ‘schrijf’ strategieën.
Je website ziet er professioneel uit, ik ben benieuwd naar je producten…

Hartelijke groet en ik wens je veel succes in 2014.

Bianca Minkman
8 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Hoi Coen,

Dank voor je felicitatie – jij ook gefeliciteerd met jouw eerdere vermelding als Entrepreneur van de Week!

Ik zou het dan ook een eer en een uitdaging vinden om jou te mogen begeleiden als PowerSchrijfcoach! Stel me gerust vrijblijvend je vraag en kijk een rond op mijn site. Wellicht is mijn gratis eBook met PowerSchrijftips een goed begin?

Iedereen die een comment nav mijn verhaal heeft geplaatst, stuur ik deze maand dit gratis eBook toe. Als je deze nog wilt ontvangen, wil je je dan aanmelden voor de verzendlijst via mijn site powerschrijfcoach.nl (zie rechtsboven homepage)? Jouw naam zie ik nog niet op de lijst, vandaar dat ik je er even op wijs. Uiteraard is het niet verplicht maar het zou jammer zijn als je in de veronderstelling bent dat je het nu krijgt en je ontvangt niets… Bvd.

Hartelijke groet,

Bianca.

Sandra Jacobs
8 years ago

Hi Bianca! Wat een prachtig verhaal! En wat een lef. Sure it is dat je uit je comfortzone moet stappen om succesvol te zijn. Dat heb je knap gedaan, waarvoor mijn complimenten.
Heel veel succes voor komend jaar en verder. Ik kijk uit naar je knalgele auto!
Met hartelijke groet.

Bianca Minkman
8 years ago
Reply to  Sandra Jacobs

Hoi Sandra,

Dank voor je compliment, ik bloos ervan! Het was wel een heel proces hoor, stapje voor stapje. Ik heb nu eindelijk het geval dat ik weet wat ik wil en dat ik ondernemen begin te snappen. En dan wordt het leuk!

Zodra mijn gratis eBook klaar is, stuur ik het je toe, je staat op de verzendlijst!

Ohja, de gele auto heb ik sinds een week ingeruild… Nu heb ik een witte maar dat is ook ideaal om te beletteren…!

Hartelijke groet,
Bianca.

Ingrid Gumbs
8 years ago

Hai Bianca,

Gefeliciteerd. Ik zou graag een afspraak met je maken om te praten over je business. Wil je mij een email sturen.

Groet
Ingrid

Bianca Minkman
8 years ago
Reply to  Ingrid Gumbs

Hallo Ingrid,

Bedankt voor je reactie en je interesse. Natuurlijk maak ik graag tijd voor jou. Jouw e-mail adres is voor mij niet zichtbaar helaas. Zou je contact met mij op willen nemen? Via info@powerschrijfcoach.nl of 053-4309050. Bvd.

Iedereen die een comment nav mijn verhaal heeft geplaatst, stuur ik deze maand mijn gratis eBook Powerschrijftips toe. Als je deze nog wilt ontvangen, wil je je dan aanmelden voor de verzendlijst via mijn site powerschrijfcoach.nl (zie rechtsboven homepage)? Jouw naam zie ik nog niet op de lijst, vandaar dat ik je er even op wijs. Uiteraard is het niet verplicht maar het zou jammer zijn als je in de veronderstelling bent dat je het nu krijgt en je ontvangt niets… Bvd.

Hartelijke groet,
Bianca

Patricia Schook
8 years ago

Hoi Bianca,

Super dat je entrepreneur van de week bent geworden. Gefeliciteerd!

Ik wens je veel succes ermee.

liefs van Patricia

Bianca Minkman
8 years ago

Ha Patricia,

Leuk jou ook hier weer tegen te komen! Dank voor je felicitatie en lieve woorden.

Iedereen die een comment nav mijn verhaal heeft geplaatst, stuur ik deze maand mijn gratis eBook Powerschrijftips toe. Als jij deze nog wilt ontvangen, wil je je dan aanmelden voor de verzendlijst via mijn site powerschrijfcoach.nl (zie rechtsboven homepage)? Jouw naam zie ik nog niet op de lijst, vandaar dat ik je er even op wijs. Uiteraard is het niet verplicht maar het zou jammer zijn als je in de veronderstelling bent dat je het nu krijgt en je ontvangt niets… Bvd.

Hartelijke groet,
Bianca