Brigitte Klijn – Entrepreneur van de Week

121 views | 29 reacties |
shares


Door Lizzy de Wilde
Brigitte weet eigenlijk al haar hele leven lang dat ze ‘iets met bewustzijn’ moet doen op deze wereld. Ze is van kleinsaf aan geïnteresseerd in het onderbewuste en heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van coaching en training. Zeven jaar geleden kocht ze een enorme boerderij met als doel om er te wonen en te werken en haar missie vorm te geven. De Business Bootcamp gaf haar het laatste zetje om haar doel groot te stellen.

‘Ik kon het nooit goed onder woorden brengen, maar ik had altijd het gevoel dat ik iets te geven heb aan de wereld. Ik weet deep down dat ik heel krachtig ben en iets kan bieden waar veel mensen baat bij hebben. Maar het kwam er niet uit, ik heb me klein gehouden en een beetje teruggetrokken. Dat is kenmerkend voor hooggevoelige mensen. Het is een manier om te overleven in deze drukke maatschappij.’

‘Tijdens een studie moest ik mijn doelen formuleren. Toen schreef ik op wat ik al honderd keer in mijn fantasie had gerealiseerd: ik wilde een woon-werkplek creëren waar het goed is voor iedereen. Met een atelier, praktijkruimte en woongedeelte. En een Bed en Breakfast erbij om het financieel haalbaar te maken. Die richting moest ik op. Hoe het precies ging worden, wist ik niet. Ik zag mezelf als een gondel aan een kabelbaan. Ik hing stevig aan de lijn, wiebelde af en toe, maar ging recht op mijn doel af dat ergens in de verte lag, nog onzichtbaar. Maar ik had een plan en was op weg.’

‘Het heeft zes jaar geduurd voor de boerderij er kwam en daarna nog een paar jaar om hem te verbouwen. Als trainer en coach richtte ik me in eerste instantie op iedereen die hooggevoelig is. Later heb ik mijn doelgroep beperkt tot volwassenen. Ik wil deze mensen helpen om inzicht te krijgen in hun hoogsensitiviteit zodat ze zichzelf kunnen accepteren en hun kwaliteiten en talenten in kunnen brengen in deze wereld. Ik geloof namelijk sterk dat de wereld dat nodig heeft.’

‘Mijn missie was helder en ik had talloze ideeën maar ik wist niet hoe ik het allemaal uit moest voeren. Via een vriendin kwam ik bij de Business Bootcamp terecht (mei 2012). Ik vond de energie en het enorme enthousiasme aanstekelijk. Ik heb het even laten ‘pruttelen’ – want zo werkt dat bij mij – ben naar de volgende Business Bootcamp gegaan en kwam daar tot het inzicht dat het ondernemerschap niet alleen gaat om het verdienen van geld. Met mijn bedrijf kan ik anderen iets geven, sterker nog, ik doe de wereld te kort als ik mijn gift bij me houd. Geld verdienen en geven gaan heel goed samen.’

‘Dit was het inzicht dat ik nodig had om te gaan ondernemen, stap voor stap. Ik ben als het ware in beweging gekomen. Dat gebeurde ook tijdens de Breakthrough to Success, de Financial Freedom en de Master Entrepreneur die ik gevolgd heb. Bij alle trainingen wordt je continu uitgenodigd om in actie te komen. Doordat iedereen daarmee bezig is, ontstaat er een energie waar je bij aanhaakt en die je verder helpt. Ik vind het heerlijk om met zoveel enthousiaste mensen te zijn. Ik doe er inspiratie en waardevolle contacten op.’

‘Het gaat niet alleen om die positieve sfeer. Ik heb er ook veel geleerd. Ik heb de structuur gekregen waarmee ik mijn plannen kan realiseren. Dat geeft mij vrijheid, hoe vreemd dat misschien ook klinkt. Ik kan het nu hanteren, overzien. Het is uitvoerbaar geworden. Het grootste succes is misschien wel dat ik het ben gaan DOEN! Mijn gratis mini-cursus, nieuwe WordPress website, online trainingen en Facebookpagina zijn klaar en ik ben bezig met het opzetten van een foundation om Nederland bewust te maken dat het de hoogste tijd is om van consumeren naar participeren te gaan. Ik durf nu te staan voor wie ik ben en wat ik doe. En die Bed en Breakfast heb ik helemaal niet nodig.’

Brigitte Klijn – van der Velden van Om de Kunst van Leven

Ben je na het lezen van het verhaal van Brigitte tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Brigitte? Laat het Brigitte weten in het commentaarveld hieronder. Als je comment is geplaatst, ontvang jij van Brigitte gratis de mini-cursus Om de Kunst van het Leven.

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Floor Schuttevear
8 years ago

Heej Brigitte,
Wat leuk om je verhaal hier te lezen bij de Entrepreneur van de week, gefeliciteerd!
Dat je goed aan de weg aan het timmeren bent en je missie in de wereld aan het zetten bent wist ik natuurlijk al. En die mooie plek heb ik natuurlijk ook al van mogen genieten. Het is fijn dat onze wegen elkaar gekruist hebben en ik hoop dat je vooral zo door gaat!

Warme groet,
Floor

Else van Ham
8 years ago

Ha Lieve Brigitte

Super krachtig verwoord ! Doet me denken aan de naam van de workshop die we járen gelden bedachten VrouwenPouwer.

Ik ben dankbaar dat ik jouw en je plek heb mogen zien groeien, mooi en inspirerend .

Wens je veel sucses, plezier en Liefde . Dat vele gevoeligen je mogen vinden en dat wij elkaar af en toe mogen voelen ! Knuffel Else

Brigitte Klijn
8 years ago
Reply to  Else van Ham

Lieve Else, wat bijzonder fijn dat jij hier reageert.

Jouw vriendschap is mij heel waardevol. Ik heb de keuze gemaakt om mijn onderneming een succes te maken en dat betekent dat ik veel tijd hier in stop. Met als direct gevolg dat wij elkaar minder vaak zien.

Dat is aan de ene kant jammer en aan de andere kant is het okay. Gewoon omdat het nu zo is en het over een tijdje weer anders kan zijn.

Moeten wel snel weer eens afspreken:)
Hartegroet, Brigitte

Gonny de Wit
8 years ago

Brigitte,

Wat een bijzonder verhaal – ook ik weet ergens heel diep van binnen dat ik voor een reden op deze aarde ben. Het onderbewuste – voelend of hoe je het ook noemt heeft altijd een grote rol gespeeld, maar ik spreek het niet uit.

Mooi om te zien dat jij ervoor gekozen hebt je hier verder in te ontwikkelen – mij is voorspeld dat ik op latere leeftijd hiermee iets zal gaan doen. Nu weet ik wat zij toen bedoelde – ik zet het nu bewuster zakelijk in als een van mijn talenten. Privé kan ik het ook goed inzetten bij mijn bijzondere kinderen.

Ook ik zal dit jaar mijn eerste boek gaan schrijven en vervolgboeken heb ik ook al in de planning.

Brigitte klijn
8 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Dag Gonny,

Leuk om je hier ook te ontmoeten en dank voor je openhartige reactie.

Te vaak denken we dat gevoeligheid niet samen kan gaan met zakelijkheid maar dat is onjuist. We zullen alleen vaak een andere weg zoeken dan de meeste mensen om ons heen doen. En dan verrijk je je werk enorm! Fijn om te lezen dat je dit al doet!

En ik voorspel je, de sensitieve mens van nu, is de leider van de toekomst.

Succes met je boek!

Een hartelijke groet en hoop je nog eens in levende lijve te ontmoeten!
Brigitte

Eduard Plaat
8 years ago

Hoi Brigitte,

Gefeliciteerd en fantastisch met je ‘Entrepreneur van de Week’.

Afgelopen weekend ben ik begonnen met de Business Bootcamp en ik ben zo enthousiast geworden van deze module, dat ik snel binnen 2 jaar ook Entrepreneur van de Week wil zijn.

In de Business Bootcamp afgelopen weekend heb ik tijdens de toespraak van Nisandeh ook even gestaan en aan iedereen 1499 mensen de aandacht gegeven dat ik Grafisch Vormgever ben. Daar kreeg ik kippenvel van en de adrenaline steeg omhoog.

Mijn insights voor de komende 2 maanden: website volledig klaar te hebben (incl. werk voorbeelden), in jezelf geloven en dat ik binnen 2 jaar de drie trainingen van Open Circles Academy heb afgerond: Breakthrough to Success, de Financial Freedom en de Master Entrepreneur.

Als ik je nog ergens mee kan helpen met grafisch vormgeving, dan kan je mij mailen: info@eduardesign.nl

Creatieve groet,

Eduard Plaat

Brigitte Klijn
8 years ago
Reply to  Eduard Plaat

Dag Eduard,

Je reactie was er al voordat dit artikel officieel was geplaatst. Getuigt van daadkracht! Ik wens je dan ook toe dat jouw voornemens werkelijkheid worden.

Voor mij geldt dat ik heel gelukkig word van mijn levensdoel vorm te geven. Mijn expertstatus gaat het komend jaar verder groeien. A.s. weekend start ik met de Business University en ga ik het begin maken met het schrijven van een boek. Mijn eerste boek!

Ineke Hermus
8 years ago

Wauw …..!!
Brigitte wat een inspirerend verhaal.
Ik heb net in januari voor de 2e keer een Business Bootcamp bijgewoond. Zit helemaal nog in die energie en flow!
Binnen mijn healingpraktijk merk ik dat ik regelmatig iets voor mensen die hooggevoelig zijn kan betekenen.

Citaat van jou spreekt mij enorm aan: “Ik wil deze mensen helpen om inzicht te krijgen in hun hoogsensitiviteit zodat ze zichzelf kunnen accepteren en hun kwaliteiten en talenten in kunnen brengen in deze wereld. Ik geloof namelijk sterk dat de wereld dat nodig heeft.”

Is het zinvol om die eendaagse workshop bij jou te volgen?
Zo ja dan ontvang ik graag details.

Bedankt!

Hartegroet en licht,
Ineke Hermus
Natuurgeneeskundig energetisch therapeut

Brigitte Klijn
8 years ago
Reply to  Ineke Hermus

Dag Ineke,

Leuk om te lezen dat jij je aangesproken voelt voor wat ik doe. Dank je wel dat je het schrijft.

Uiteraard is het zinvol een 1-daagse trainingsdag te volgen. Het programma dat je leert helpt je om op een eenvoudige wijze de aandacht weer terug te brengen bij jezelf. Dat is noodzakelijk voor HSP die van nature meer hun aandacht richten op alles en iedereen om hun heen in plaats naar zichzelf.

Meer informatie vind je op mijn website, onder de rubriek Ik bied aan. Kijk dan bij Om de Kunst van Leven.

En wil je meer informatie, dan kun je natuurlijk ook contact met mij leggen.

Een hartelijke groet,
Brigitte

Reina Hoctin Boes
8 years ago

Beste Birgitte,

Inspirerend om jouw verhaal te lezen. Vooral dat ‘even laten pruttelen’ en ‘na 6 jaar’. Ik was bij de Business Bootcamp vorig weekend. Door de enorme energie en de duidelijke doelen spring ik het liefst zo snel mogelijk in het diepe: alles doen en wel direct. Deze positieve en actiegerichte aanpak is tegelijkertijd een groot struikelblok. Als ik, normaal gesproken na verloop van een jaar boven kom drijven, kijk ik om heen en vraag ik me af waar ben ik nu weer terecht gekomen. Dan hou ik even rigoureus op als ik begonnen was.

Dat jij de jaren benoemt die je loopt over het pad dat je bewandelt, ook dat het doel niet duidelijk was of is maar dat je desondanks weet dat het goed is en geniet van de weg zelf is de wijsheid.

Internaliseren kan ik het nog niet maar inspirerend is het zeker!

Health, happiness and a lot of fun.

Here’s to you!

Reina Hoctin Boes

Brigitte Klijn
8 years ago

Dank je Reina voor je reactie. Ik heb geleerd dat de mooiste resultaten als een vanzelfsprekendheid komen als ik het doel in mijn vizier houdt, actie onderneem en toch datgene wat ik onderneem ruimte geef om zich verder te ontwikkelen.

Ik herken mijzelf in ‘ergens helemaal enthousiast voor zijn’ en even later dat gevoel volledig kwijt te zijn. Ik heb geleerd alles wat mij echt raakt de tijd te gunnen om ‘te gronden’.

Een bekende uitspraak van mij is dat ‘het eerst door mijn systeem heen moet en pas dan kan ik het naar buiten brengen’. En voor mij werkt dat echt zo.

Een hartelijke groet,
Brigitte

Wilma Verheijen
8 years ago

Hallo Brigitte,

Zo ongelooflijk herkenbaar wat jij geschreven hebt.
De hoog sensitiviteit, de kwaliteiten en talenten in de wereld te zetten.
Dank je wel voor jouw reactie
Het voelt fijn voor mij dat ik er niet alleen in sta.

Hartelijke groet,
Wilma

Brigitte klijn
8 years ago

Dag Wilma,

Een hoge mate van sensitiviteit komt bij veel mensen voor. Men spreekt over 15-20%, dat is 1 op de 5-6. Dat betekent dat er veel in je omgeving zijn.

Door je verhaal te delen worden steeds meer mensen bewust van deze karaktereigenschap. Mensen die vaak jaren gedacht hebben dat er iets mis is/was met hen. Met alle gevolgen van dien.

Ik breng de karaktereigenschap hoogsensitiviteit positief in beeld, help het zelfbewustzijn te verhogen en laat hen ontdekken dat hun specifieke kwaliteiten zo nodig zijn om de balans in de wereld te herstellen.

Ik nodig je uit om de gratis minicursus op mijn site te volgen.

Ik wens je alle goeds toe en wellicht treffen wij elkaar een keer! Dat zou ik leuk vinden.
Hartelijke groet, Brigitte

Margreet van Brugge
8 years ago

Hallo Brigitte,

Wat een mooie en inspirerend verhaal, het geeft me moed om verder te blijven gaan op de weg die ik ben ingeslagen en waarin ik geloof.

Ik ben massagespecialist en Ademcoach. wat ik ontdekt heb is dat ik nog veel slagen mag maken, en ik heb er zin in. ik ga dit jaar mee doen aan de drie weekenden. Ik droom ook van een boerderij of woonerf waar ik een huis heb waar ik pleegkinderen kan opvangen, een schuur of andere grote ruimte die is omgebouwd tot cursus ruimte en een huis waarin een bed en breakfast in gemaakt is en waar ook huizen in staan van andere mensen die samen met mij deze plek runnen.

Steeds als ik hier contact mee maak voelt dit heel goed, en in gedachten heb ik dat over 5 jaar gerealiseerd! En ik weet dat het gaat lukken!

Warme groet Margreet

Brigitte klijn
8 years ago

Dag Margreet,

Ook ik had (en heb nog steeds) een droom die leek op jouw droom. Ik had mij voorgenomen dat wij de nieuwe plek gingen creëren op het moment dat beide kinderen op de basisschool zouden zitten. Dat is ook echt zo uitgekomen. Terwijl de jongste in groep 1 zat hebben wij onze plek gekocht. Een half jaar later gingen wij er wonen!

Succes met het waarmaken van jouw droom!
Hartelijke groet, Brigitte

Henk van Dijk
8 years ago

Hallo Brigitte,
Een heel inspirerent verhaal. en wat vertel je het mooi.
Ik vind het leuk met je te mogen samenwerken in onze mastermind en zo je stimulerende energie te ontvangen en te geven.

Ik wens je veel succes met je plannen. En daar waar ik kan zal ik je helpen. Tof trouwens de Business University. Heeeeeel veel plezier. Groet Henk (en Susan)

Brigitte klijn
8 years ago
Reply to  Henk van Dijk

Hoi Henk,

Fijn om je berichtje te lezen. Je helpt mij al enorm want in het zakelijke traject ben jij al zoveel verder dan ik. en je enthousiasme is heerlijk. Het is fijn om samen met jou en Susan in een MasterMind te zitten en elkaar iedere 2 weken te treffen.

Op naar nog heel veel waardevolle MMochtenden!

Hartelijke groeten, ook aan Susan, en tot volgende week.
Brigitte

Robert van Boxtel
8 years ago

Hoi Brigitte,

Mooi om je dromen waar te maken.
En nog mooier dat ik je daarbij kan helpen middels het bouwen van je website en het meedenken over je plannen.

Je bent een prettig persoon om mee samen te werken, inspirerend en werkend vanuit je hart.

Bedankt en veel succes,
Robert van Boxtel

Brigitte klijn
8 years ago

Dank je wel Robert. Samen gaan we het doen.

Ik met al mijn ideeën die jij dan weer mag vertalen naar aanpassingen op mijn site. En als jij de aanpassingen dan deelt en alle mogelijkheden die er dan weer zijn, staat mijn hoofd even te tollen en zie je mij kijken van : Oh, wat bedoelt hij nou.

Gelukkig kun je dit hendelen met mij en leid je mij er stap voor stap doorheen. De stap is inmiddels gemaakt van website 1.0 naar 2.0, (de tussenstap) om binnenkort over te gaan naar 3.0.

Leuk en spannend!

Jacqueline Moleman
8 years ago

Lieve Brigitte,

Gefeliciteerd met je welverdiende titel! Ik mag je van dichtbij meemaken omdat we samen een onovertroffen Open Circles ‘deal’ hebben onderhandeld en elkaar en onze bijdrage in deze wereld mogen versterken.

Ik kijk uit naar morgen. Ik kijk uit naar al het moois wat je met en voor de HSP foundation in petto hebt. En naar je boek natuurlijk!

hartelijke groet,
Jacqueline

Yolande van Lith
Yolande van Lith
8 years ago

Goedemorgen Brigitte,

Gefeliciteerd met je ‘Entrepreneur van de Week’

Wat een pakkend verhaal, zeker omdat mij dit ook aanspreekt omdat ik iemand ken die hoogsensitiviteit is en er niet weet mee om te gaan en ik kan haar niet helpen. ik zou dus graag meer van je willen weten, na de minicursus, er een vervolg op komt.

Succes dit komende jaar toegewenst, Yolande

Brigitte klijn
8 years ago

Dank je Yolande.

Al mijn trainingen starten met een 1-daagse training Om de Kunst van Leven. Wat je deze dag leert helpt je om de ‘last’ die de meeste HSP ervaren van hun gevoeligheid om te gaan buigen naar hun persoonlijke kracht.

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met mij op.
Een hartelijke groet, Brigitte

Coen Tuerlings
8 years ago

Hoi Brigitte,

Gefeliciteerd met de opportunity als “Entrepreneur van de week”

Mooi om te lezen dat je je droom ook tot werkelijkheid hebt ontwikkeld.
Ik herken je verhaal over hoogsensitiviteit en de kwaliteiten en talenten die nodig zijn in deze wereld.

Zelf werk ik met hoogsensitive kinderen en volwassenen met onze Soundfulness methode. Hiermee brengen we via klankontspanning, de hooggevoeligheid in harmonie met de resonanties en prikkels die worden opgenomen.

Het lijkt me goed om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Ik ben benieuwd naar je online trainingen. Misschien is dit ook geschikt voor onze Soundfulness vakgroep en membersite.

Hartelijke groet
Coen

Brigitte klijn
8 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Dank je Coen, ik neem contact met je op.

Ben je misschien a.s weekend ook bij de ‘Write your book in 28 days’ training?

Hartelijke groet, Brigitte

Coen Tuerlings
8 years ago
Reply to  Brigitte klijn

Hoi Brigitte,

Die training heb ik vorig jaar gevolgd.
Erg veel van geleerd.

Ik ben wel bij de Master Presenter op 4 april aanwezig.

Groetjes
Coen

Brigitte klijn
8 years ago

Hé Floor,

Het is fijn om binnen het Open Circles circuit samen te werken met gedreven mensen met een gelijke missie. Dat moeten we koesteren en verder inhoud geven. We hebben in ieder geval al een gezamenlijk project en vind het fijn dat ik dit samen met jou ben aangegaan.

Dit is ook een bijdrage aan “Hoogsensitiviteit positief in Beeld” toch? Heb ik mijn bijdrage aan het project al gegeven 🙂

Leuk dat je reageert overigens!
Ik zie je sowieso weer over een paar weken en misschien ook bij de Master Presenter? Of had je deze al gedaan?

Lieve groet en geniet van je nieuwe plek!
Brigitte

Dorien Ketel
8 years ago

Dag Brigitte,

Wat gaaf om jou hier als Entrepreneur van de Week te zien, complimenten & gefeliciteerd!
Ik geniet van je verhaal, je daadkracht & wens je alle succes toe!!

Hartelijke groet,

Dorien Ketel
droomboekdoener.nl

Brigitte klijn
8 years ago
Reply to  Dorien Ketel

Hé Dorien, dank je wel voor je lieve reactie.

Het is altijd fijn om jou te ontmoeten bij Open Circles en ik volg jouw ontwikkelingen op de voet.

Heel veel succes met jouw droomboek. Ik hoop je binnenkort weer eens te zien.

Hartelijke groet, Brigitte