Elsje Visser – Entrepreneur van de Week

262 views | 21 reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde
Elsje is altijd al creatief bezig geweest. Ze is kunstschilder en interieuradviseur en begon in 2008 haar eigen bedrijf. Dat was een grote stap want ze was er deep down van overtuigd dat er met kunst geen geld te verdienen viel. Ondanks keihard werken, leverde het haar inderdaad nauwelijks iets op. Maar gelukkig stond ze op de mailinglist van Open Circles en kwam de uitnodiging voor een Blogging Seminar precies op tijd.

‘Ik heb mijn hele leven getekend en geschilderd, was van jongsaf aan al bezig met interieurs. Maar ik durfde niet voor mezelf te beginnen. Ik heb de zekerheid van een inkomen nodig omdat ik anders zenuwachtig word en er niets meer uit mijn handen komt. Tot ik dacht: hoe kan ik dit denken als ik het nog nooit geprobeerd heb? En zodoende ging ik aan de slag als kunstschilder. Ik houd van toegepaste kunst zoals muurschilderingen en portretten, ik ben nou eenmaal praktisch ingesteld. Af en toe had ik een schilder- of illustratieopdracht, maar mijn levensonderhoud verdiende ik voornamelijk met freelance werk als interieurschilder bij een groot interieur- en standbouwbedrijf. Fijne opdrachtgever, leuke mensen en leuke plekken, maar ik werd niet echt blij van het rollen van 300 vierkante meter verf in de kleur RAL 9010.’

Stroomversnelling
‘Er miste iets. Ik volgde toendertijd een portretopleiding en uit een gesprek met mijn docente kwam mijn interesse in interieurs naar voren. Het interieur in z’n geheel, als eenheid, daar word ik echt warm van. Daarna kwam ik in een stroomversnelling terecht. Ik vroeg me al een tijdje af of ik ‘iets’ met bloggen moest gaan doen toen ik een mailtje ontving met een uitnodiging voor het Business Blogging Secrets Seminar (juni 2012). Ik kende Open Circles Academy van lang geleden; in 1993 heb ik bij Vered een training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gedaan, waar ik geleerd heb dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de invulling van mijn leven. Dat is ook mijn motto geworden!’

Vertrouwen
‘Toen Nisandeh op het seminar vroeg wie er allemaal naar de Business Bootcamp geweest waren, gingen er zo veel handen omhoog dat ik dacht: daar valt kennelijk iets te halen! Dus die ben ik ook gaan doen. Er is toen iets in gang gezet dat niet meer te stoppen is. Tijdens die Bootcamp deed Nisandeh een aanbod voor een pakket van drie trainingen. Ik had geen geld en was ook niet van plan iets uit te geven. Fijn, dacht ik, dan kan ik snel even mijn aantekeningen ordenen. Binnen twee tellen wist ik echter dat ik het wél wilde! Ik heb me ingeschreven voor de Breakthrough to Success, Financial Freedom en Master Entrepreneur. Het scheelde natuurlijk dat ik Open Circles kende. Ik had volop vertrouwen in de kwaliteit en de kracht van de trainingen.’

Expertise
‘Door die trainingen ben ik er achter gekomen wat mijn passie is. Ik wil mensen helpen bij het vormgeven van een mooi, praktisch en vooral persoonlijk interieur. Hierbij komen kunst en interieur samen. Je thuis moet een plek zijn waar ruimte is voor alle aspecten van je persoonlijkheid. Een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Ik begrijp nu dat het niet alleen om mijn product of dienst gaat, maar vooral om deze passie. Die mag ik centraal stellen. En daarmee kan ik moeiteloos een brug naar mijn klanten slaan. Het is een logische stap om erover te praten, naar mensen toe te gaan, mijn expertise aan te bieden. Ik zit niet meer krampachtig te wachten op iemand die geld over heeft voor iets moois. Ik ben mij bewust geworden van mijn waarde en mijn bijdrage en daar haal ik veel inspiratie uit.’

Eén waarheid?
‘Ik heb redelijk wat marketing- en acquisitie cursussen gevolgd, maar de opzet van Open Circles werkt voor mij het beste. Het is praktisch en persoonlijk tegelijk. Er is niet één waarheid, je krijgt de ruimte om eruit te halen wat je nodig hebt. De combinatie van focussen, energie en mindset zorgt ervoor dat ik barrières weg kan halen. Hoezo ben ik creatief en dus niet zakelijk? Ik blog nu maandelijks, heb mijn omzet verdubbeld en heb meer vertrouwen dan ooit. En ik vind het geweldig dat ik ook andere, enthousiaste getalenteerde mensen uit mijn grote netwerk met elkaar kan verbinden en aan werk kan helpen.’

Elsje Visser van Gouden Appels – interieur en kunst

Ben je na het lezen van het verhaal van Elsje tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Elsje? Laat het Elsje weten in het commentaarveld hieronder.

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miriam Duijvestijn
Miriam Duijvestijn
8 years ago

Hoi Elsje,

Gaaf om je verhaal in entrepreneur van de week te lezen.
En dat het zo goed gaat.
Ga zo door.

Groetjes Miriam

Elsje Visser
8 years ago

Hoi Miriam,

Dank je voor je reactie.
Via Facebook kreeg ik ook een reactie van iemand. Zij vroeg heel terecht hoe ik het gevierd heb. Met mijn neus in de uitvoer van allerlei nieuwe plannen is dat er nauwelijks van gekomen.

Maar door haar vraag ging ik in herinnering nog even terug:
Ik merkte dat ik eigenlijk vooral heb gevierd door er van te genieten, die energie weer bewust te voelen en met nog meer zin verder te gaan.

En dat is zo’n lekker gevoel!

Hartelijke groet!

Elsje

Marjolein Kamstra
8 years ago

Hoi Elsje,

Wat een prachtig artikel.
Ik heb van dichtbij al regelmatig mogen zien hoe jij je creativiteit combineert met het praktische en tot geweldig mooie resultaten komt. Je inspireert, en ik ben bijzonder benieuwd naar je volgende stappen.

groetjes, Marjolein

Elsje Visser
8 years ago

Hi Marjolein,

Dank je wel voor je reactie!

Ik hoop je nog vaak te kunnen inspireren, want we hebben al vaak samen ervaren hoe we onze kennis en kracht en creativiteit kunnen bundelen om volgende stappen te zetten.

Mijn volgende stap zal je ook zeker niet geruisloos voorbij gaan.

Groetjes,
Elsje

Barbara Rijskamp
Barbara Rijskamp
8 years ago

Hoi Elsje,

Wat fijn dat het goed gaat! Onlangs heb ik de coworking place van Open Circles ‘ontdekt’. Lijkt me leuk jou daar ook te ontmoeten. Wat is jouw beste tip om je mailinglijst te laten groeien? Ben ik wel benieuwd naar.

Hartelijke groeten,
Barbara Rijskamp

Elsje Visser
8 years ago

Beste Barbara,

Ik merk dat het heel goed werkt om in een gesprek over je werk in te haken op de interesse en aan te bieden ze op je mailinglijst voor bijv. je blog te zetten. Mensen zijn dan enthousiast en nieuwsgierig.
Sowieso; praat zoveel mogelijk over je bedrijf, blijf in de gedachten van mensen terugkomen.

Ik geloof ook heel erg in een Opt-In. Maar waar is die van mij?!
Ik geloof namelijk ook heel erg in waarde!
In mijn blog waak ik daarvoor en dat is ook de respons die ik krijg. Sinds een week heb ik eindelijk de juiste invalshoek te pakken om een goede Opt-In te maken.

De link daarvoor zal op een later tijdstip bij dit artikel te vinden zijn.
Wil je vanzelf bericht krijgen om te zien hoe ik het heb aangepakt, dan kun je je op de blogpagina van mijn website inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan vanzelf bericht.

Het lijkt me zeker leuk je een keer te ontmoeten bij de co-working van Open Circles; een inspirerende plek!

Succes en hartelijke groet,

Elsje

Marieke Smeding
8 years ago

Yeeeh, Go Elsje!

Goed bezig, je verhaal moedigt me aan om de lessen over het Bloggen verder toe te passen. En inderdaad hoezo, creatief dus niet zakelijk? Heel goed dat je die gedachte hebt kunnen ombuigen, gefeliciteerd!

Elsje Visser
8 years ago

Hi Marieke,

Ik ben blij dat ik je aan moedig om het bloggen weer op te pakken. Het is echt heel goed voor je bedrijf.
Afgezien van het verkeer dat ik daarmee genereer, is het voor mij ook een uitstekende manier om een beeld te krijgen van hoeveel ik eigenlijk wel niet weet, dus bewust word mijn expertise.

Ik merk dat er een beeld heerst van creatieven dat ze niet zakelijk zijn. Ik weet mijn klanten extra enthousiast te maken door te laten zien dat ik met mijn creativiteit juist heel goed conceptueel hun wensen kan vertalen en in een project heel concreet en praktisch aan de slag ga.

Zet hem op!

Groetjes,
Elsje

Linda van Butselaar
8 years ago

Beste Elsje,

Wat fijn om jouw verhaal te lezen. Het motiveert mij zeker om ook daadwerkelijk uit mijn stoel omhoog te komen.

Bloggen staat al heel lang op mijn lijstje van to do. Ik doe het al wel maar nog niet altijd even trouw. Ik zit voor mijn gevoel in de opstartfase.

Groetjes, Linda

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
8 years ago

Hallo Linda,

Wat goed dat je al begonnen bent met bloggen! De eerste stap is gezet… Om het vol te blijven houden – want eerlijk is eerlijk: je moet het écht een tijd consequent doen om er mooie vruchten van te plukken – is het handig om een systeem te ontwikkelen.

‘Get it into a system’ is een waardevol advies van Open Circles. Als je dat eenmaal hebt, scheelt het een hoop stress, tijd, energie en wordt bloggen leuk!
En als blogcoach wil ik je graag helpen.
groet, Lizzy

Elsje Visser
8 years ago

Beste Linda,

Kom maar uit je stoel! Eén van de belangrijkste motto’s die ik heb geleerd vind ik: the time is now! Jij weet wat belangrijk is voor jouw bedrijf. Doe het.

En als dat bijv. bloggen is en je komt nog niet lekker op gang omdat je nog niet helemaal je vorm hebt gevonden? Laat je helpen. Ik werk met een social media expert samen die mij elke keer weer scherp houdt. Zij kan dat nou eenmaal beter dan ik, want dat is háár expertise.

Als ik je ergens mee kan helpen, laat het me weten.

Succes!
Elsje

Wouter Siteur
8 years ago

Dag Elsje,

Wat een mooi verhaal! Mooie site heb je ook. Alleen nog geen optin zie ik. Of doe je dat bewust niet?

groet, Wouter

Elsje Visser
8 years ago
Reply to  Wouter Siteur

Beste Wouter,

Dank je voor je reactie!
Inderdaad geen Opt-In. Deels bewust, want:
…Ik geloof enorm in de werking van een Opt-In, dus staat het maken daarvan al een tijd hoog op mijn prioriteiten lijst.
…Maar ik geloof ook dat die waardevol moet zijn. Tot kort geleden vond ik nog niet de juiste invalshoek om mijn lezers waarde te bieden. Sinds een week geleden wel, maar de verschijning van mijn Entrepreneur van de Week ging sneller dan gedacht…

Ik heb nu de planning van de komende week drastisch veranderd om alles op alles te zetten om de Opt-In online te krijgen.
Je kunt dan via dit artikel naar de link.

Wil je makkelijker op de hoogte worden gehouden van de beschikbaarheid van de Opt-In?
Dan kun je je nu al op de blog-pagina van mijn website inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan vanzelf de aankondiging.

Dank je voor je “like” op mijn facebookpagina. Waar kan ik mijn “like” kwijt?

Hartelijke groet,

Elsje

Bea van Mesdag
Bea van Mesdag
8 years ago

Goed stuk van Lizzy en Elsje! Heel verhelderend en inspirerend zo je ontwikkeling door de jaren heen te kunnen volgen en de logische lijn daarin!

Elsje Visser
8 years ago
Reply to  Bea van Mesdag

Lieve Bea,

Dank je voor je reactie. Je hebt het over de logische lijn. Inderdaad ervaar ik het als een logisch gevolg van mijn passie en talent. Ik heb goede bagage meegekregen; je weet wel van wie!

Veel succes met jouw passie en talent!

Elsje

Tineke van den Tillaart

Hallo Elsje,

Wat een mooi verhaal waarmee je geportretteerd bent als entrepreneur van de week. Inmiddels heb ik je ontmoet tijdens de training bij Marielle Meijer en gaan we elkaar vaker ontmoeten. Ik zie er naar uit om met je samen te werken tijdens het vervolg.

Groet,

Tineke van den Tillaart

Elsje Visser
8 years ago

Hi Tineke,

Dank je voor je fijne reactie. Ik heb tijdens onze ontmoeting bij Marielle genoten van je commitment; hardnekkige Open Circles terminologie, maar precies wat ik bedoel. Je neemt jezelf en je kwaliteit serieus, bent bereid kritisch naar jezelf te kijken en wilt groeien.
Dat zijn wat mij betreft belangrijke ingrediënten voor succesvol ondernemerschap.

Ik wens je veel succes!

Elsje

Marielle Meijer
8 years ago

Wat een mooie verhaal Elsje! en te gek natuurlijk dat je ondernemer van de week bent! Inderdaad doen wat je passie is en als je daarmee een bijdrage kan leveren aan anderen is dat helemaal geweldig!

Succes en tot gauw!
Marielle

Elsje Visser
8 years ago

Hi Marielle,

Dank je voor je reactie op mijn verhaal.
Voor jou niets nieuws onder de zon, want ook jij laat je passie en kracht zien. En daarmee lever je een prachtbijdrage: Jij inspireert door je verhaal en kennis te delen.
Ik herken bij jou die enorme energie van de wil om verder te gaan en je eigen passie te waarderen.

Ik zie er naar uit om deel te zijn van jouw coachingsprogramma. Groei; jippie!

Lieve groet,
Elsje

Maria Simons
8 years ago

Hoi Elsje,

dank je wel voor je verhaal.
Expert en passie, als je dat kunt ben je al een gift op zich zelf.
Hoop je een keer te ontmoeten bij het co-werken.

Groet Maria

Elsje Visser
8 years ago
Reply to  Maria Simons

Beste Maria,
Dank je voor je bericht.
Doordat jij ook je expertise en passie hebt samengebracht, heb ik ook jouw verhaal kunnen lezen als Entrepreneur van de Week.

Ik herken veel van wat je zegt over geven.
Ik vond het aanvankelijk moeilijk om met mijn luxe service/product te zien wat bij mij nou eigenlijk de kern is van mijn bijdrage.
Sinds ik dat helder heb, ben ik veel creatiever en succesvoller in het meedenken met de wensen van mijn klanten, maar ook voor mijn uitvoerders.
Door mijzelf steeds de vraag te stellen “wat en hoe kan ik geven?” wordt alles alleen maar leuker, dus ook het ondernemerschap.

Ik zie er naar uit je een keer te ontmoeten bij de co-working plek.

Hartelijke groet,
Elsje