Jørgen Welsink – Entrepreneur van de Week

146 views | 10 reacties |
shares


Door Lizzy de Wilde
De presentatie die Nisandeh gaf over Elements of Success tijdens een studiedag in 2005 inspireerde Jørgen dermate dat hij dacht: hier wil ik meer over weten. Hij ging naar het 1-daagse Leef Lekker event van Open Circles Academy en werd uitgedaagd om te onderzoeken wat hij nou écht wilde. Nu, acht jaar en vele trainingen later, is hij een gepassioneerd ondernemer met een duidelijke missie en de ambitie om internationaal te gaan.

“Sporten was altijd mijn ding. Ik heb 21 jaar atletiek gedaan, vooral hardlopen, maar ook speerwerpen en kogelstoten, en basketbal, judo en bodybuilding. Daardoor was ik gewend om op mijn voeding te letten. Toen ik een jaar of 16 was, kookte ik mijn eigen maaltijden omdat ik niet meer met de pot mee wilde eten: dat was niet gezond genoeg. Voeding ging me steeds meer interesseren. Het lag voor de hand dat ik ‘iets’ in de sport ging doen, maar omdat ik dacht dat ik daar niet voldoende mee zou kunnen verdienen, ben ik de financiële sector in gedoken. Ik werkte als financieel controller/accountant, volgde aanvullende opleidingen, maar bleef met een onderliggend gevoel zitten dat ik niet op mijn plek zat.

Verantwoordelijkheid
Ik vond de sfeer bij Leef Lekker erg leuk: veel energie, positief en vrolijk. Je kwam in contact met veel verschillende mensen en werd aangesproken op je eigen verantwoordelijkheid. Dat trok mij wel. Het was ook confronterend. Ik werd gemotiveerd om aan de slag te gaan en doelen te stellen. Ik wist dat ik een andere richting op wilde en kreeg als het ware de tools aangereikt om daar te komen. Om bij datgene te komen wat ik écht wilde, maar waarvan ik nog niet precies wist hoe het er uit moest zien.

Inspiratiebron
Na Leef lekker volgden er meer seminars plus de 3-daagse Train the Trainer. Daar ging ik aan de slag met het formuleren van mijn passie. Wat was mijn boodschap? Wat wilde ik vertellen? Ik was eerder in Londen geweest bij Anthony Robins en had gezien hoe hij op een podium stond en 12.000 man wist te inspireren. Dat wilde ik ook! Ik wilde ook iets brengen, iets uitdragen, een inspiratiebron zijn voor anderen. Ik was al jaren bezig met het volgen van trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en vond bij Open Circles Academy een mooie mix van allerlei dingen die ik had gehoord, gezien en gelezen, op zo’n manier gekoppeld aan nieuwe inzichten dat ik er iets mee kon.

Personal trainer
Vol enthousiasme ging ik verder met Master Entrepreneur, Financial Freedom en Breakthrough to Success, totdat ik een burnout kreeg en een jaar thuis zat. Dat was zwaar. Er moest iets veranderen. Ik heb veel nagedacht en gezocht naar mijn eigen aandeel. Ik kwam tot de conclusie dat ondernemen het best bij mij past. Wat dat betreft kwam het mooi uit dat ik werd uitgekocht door mijn werkgever! Ik besloot om mij als personal trainer te gaan neerzetten. Zo kan ik én voor mezelf werken én ik kan bezig zijn met sporten, voeding en mentale ondersteuning. Bovendien heb ik iets unieks te bieden met de combinatie van deze drie.

Get in line, stay in line
Vanaf dat moment gebeurde er veel: ik ging mijn eerste marathon lopen en moest daarvoor flink wat afvallen, begon aan de Life Skills University, studeerde orthomoleculaire geneeskunde, deed mee aan het E-team en lanceerde mijn website. Ik kon meer dan ik dacht en werd daarin enorm gestimuleerd door Open Circles. Van mini-me werd ik maxi-me en kreeg veel meer vertrouwen in mezelf. Een belangrijke houvast voor mij was: get in line, stay in line, oftewel: volg je eigen pad, dat kost je de minste energie en levert het meest op. En dat pad werd eindelijk concreet door mijn hart te volgen, doelen te stellen en exact toe te passen wat ik leerde. Ik begon met het begeleiden van een paar vrienden en bekenden, dat groeide uit tot het organiseren van bootcamps en via via werd ik gevraagd om te spreken bij bedrijven. Voor Open Circles heb ik twee blokken over sport en voeding voor de Life Skills University verzorgd en daar ben ik trots op!

Het goede voorbeeld
De grootste kracht van Open Circles vind ik dat ze zelf het voorbeeld zijn. Tijdens het Leef Lekker event zat ik met 100 mensen in de zaal, de seminars trokken zo’n dertig deelnemers en voor de Business Bootcamp van oktober hebben zich meer dan 2000 mensen aangemeld! Ze doen het dus goed en inspireren mij om er ook voor te gaan. Voeding en beweging zijn mega belangrijk. Als mensen gaan implementeren wat ik ontwikkeld heb en nog verder ga uitbouwen, kunnen ze zeven tot tien jaar ouder worden! Dat is mijn heilige overtuiging en die wil ik met de wereld delen.”

Jørgen Welsink van 4 Minute Body

Ben je na het lezen van het verhaal van Jørgen tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Jørgen? Laat het weten in het commentaarveld hieronder of bezoek www.jorgenwelsink.nl

En wil je deelnemen aan de New York Marathon en je door Jørgen laten begeleiden en trainen in de speciale Open Circles New York Marathon groep, klik dan hier
Doe het snel, want het aantal plaatsen en startnummers is zeer beperkt!

P.S. Word jij straks ook geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de Week?  Klik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Merijn Kegel
8 years ago

Jorgen, jij hebt mij ooit geholpen om bijna 17 kilo kwijt te raken, need I say more?

Sportman, trainer van trainers, goeie gast, keep up the good work!

Merijn

Annemieke Kegel
8 years ago

Jorgen, jij hebt bewezen dat het kan!

Echt top!!! Er zijn niet veel mensen die hun zekerheid durven los te laten om hun dromen na te jagen. Ik vind het heel erg inspirerend om te lezen hoe jij je hart gevolgd heb en daar nu vol positiviteit, vitaliteit en gedrevenheid mee bezig bent. Als je eenmaal je pad gevonden hebt, waar OC mij ook erg mee geholpen heeft, kost het allemaal veel minder moeite of strijd met jezelf om het doel te behalen dat je je hebt voorgenomen. Het begint allemaal bij een goede basis!

Ik wens je het allerbeste!!!
Annemieke

Menasseh Rotteveel
8 years ago

Hoi Jorgen,
Gefeliciteerd!!!

Ik ken je al wat jaartjes. Eerst bij All Sports. Daarna bij LogicaCMG.

Je was toen al een inspiratiebron als het ging om voeding en sporten.

Groet,
Menasseh

Ludka Vloemans
Ludka Vloemans
8 years ago

Hi Jorgen,

Heel mooi jouw verhaal, heel leuk en motiverend om het te lezen.
Hele mooie woorden en ook volgens mij echt het aller beste, wat je kan doen: ..”volg je eigen pad, dat kost je de minste energie en levert het meest op. En dat pad werd eindelijk concreet door mijn hart te volgen, doelen te stellen en exact toe te passen wat ik leerde.”

Ik wens je nog veel plezier en succes.

Groetjes,
Ludka

Coen Tuerlings
8 years ago

Gefeliciteerd Jørgen,

en verdient zo te lezen…

Ik ervaar ook de grote kracht van Open Circles, dat ze zelf een goed voorbeeld zijn.
Heel transparant in visie, missie, trainingen en strategieën. Dat motiveert mij om
zelf aan de slag te gaan met grotere doelen te stellen dan ik voor mogelijk hield.

Veel succes met je activiteiten…

Hartelijke groet,
Coen

Robert Witlox
Robert Witlox
8 years ago

Ik ben MEGA TROTS op je Jörgen !!

Super gedaan en ga zo door 🙂

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Gefeliciteerd Jørgen!

Ik ervaar elke dag het voordeel van je goeie adviezen en tips! Dankzij jou voeding adviezen en tips lukt het mij mijn energie hoog te houden.

Ik vind het inspirerend om met je samen te werken!
Succes met je mooie plannen!

Groeten,

Kemal

Joost van Diepen
8 years ago

Beste Jorgen, geweldig om te lezen waar jij mee bezig bent en hoe goed je het doet! Ik word begeleid door een “orthomoleculair” dus weet vanaf de andere kant van de tafel een beetje wat dat inhoudt.

Ik wil je in overweging geven samenwerking te zoeken met “mind-werkers”. Fysiek en geest beinvloeden elkaar namelijk ontegenzeggelijk. Bekend is bijvoorbeeld over vuur lopen. Zonder de juiste mindset verbrand je je voeten, met de juist mindset niet. Bizar. Minder bekend is bijv. “Simonton therapie” waarbij kankerpatienten een “mind”-programma volgen, naast de reguliere oncologische behandeling, en gemiddeld 2 keer zo lang leven als kankerpatienten die dat niet doen. Sommige -uitbehandelde- patienten genezen zelfs geheel met behulp van Simonton therapie. Als je daar meer van wilt weten kan ik je daar een beetje de weg in wijzen.

Nou heeft Simonton een wel heel specifiek werkveld (hoewel, dezelfde benadering werkt ook bij andere ziektes) maar misschien dat je samen met bijv. mental coaches, psychologen of haptonomen programma’s kunt ontwikkelen waarbij je de -body and mind- cirkel rond kunt maken voor je clienten.

Zelf doe ik hele andere dingen hoor, ik creëer verhuurbare ruimtes, soms op de gekste plekken, en help zo mijn klanten met raad en daad aan passief inkomen.

Veel succes nog

Joost van Diepen

Marcel Heijnes
8 years ago

Hallo Jorgen,

Mooi en inspirerend verhaal. Dank je wel. Volg je eigen pad dat kost het minste energie en levert je het meeste op. Voor mij een persoonlijke aanpassing, ik werk met helende energie en kost me geen energie, sterker nog het zet mij in mijn kracht.
En dat laatste haal ik uit je verhaal => je staat in je kracht.

big hug, Marcel

Jørgen Welsink
8 years ago

Dank je wel, ik zie je van de week op kantoor 🙂

@Menasseh Super dat te horen, blij dat ik je heb kunnen inspireren en hoop dat ook te kunnen blijven doen.

@Ludka Helaas hebben we elkaar “gemist” op de implementation day, binnenkort maar even afspreken?

@RobertWitlox Thks, wanneer ik het zo lees, realiseer ik me ineens waar ik ben begonnen en nu ben. Super.

@Annemiek Dat was initieel inderdaad best spannend. De laatste jaren blijkt dat dat de BESTE beslissing is die ik heb kunnen nemen. Mijn Burn Out was de eerste stap in het begin van mijn nieuwe leven.

@Coen Dank je wel en natuurlijk wederzijds