Kemal Wesenhagen – Entrepreneur van de Week

320 views | 271 reacties |
shares


Door Lizzy de Wilde
Kemal is al sinds zijn drieëntwintigste ondernemer. Het ondernemen zit in zijn bloed! Hij heeft lef en weet wat doorzetten is. Hij heeft verschillende bedrijven opgericht die goed liepen. Maar hij kon niet van het succes genieten en ervoer het ondernemerschap als een worsteling. In 2011 gaat er ‘een knop om’. Hij maakt twee keuzes die zijn leven veranderen.

‘Ik ben opgegroeid in Suriname. Toen ik elf was, mocht ik met kennissen mee om spullen te verkopen op de rommelmarkt. Ik verzamelde van tevoren van alles en verkocht veel en goed. Met een dik pak geld kwam ik thuis. Ik vond het geweldig! De spanning van het onderhandelen, het in contact zijn met mensen, de sfeer. Ik wist: ik wil handelaar worden en wel meteen. Maar ik moest eerst mijn school afmaken.’

Keiharde business
’Ik ging in Nederland naar de HTS om elektrotechniek te studeren. In het weekend verkocht ik cd’s. Op een gegeven moment realiseerde ik me tijdens een pauze dat ik geen zin meer had om naar de volgende les te gaan. Mijn tas zat vol met cd’s. Ze lonkten om verkocht te worden. Ik ben gestopt, heb een jaar bedrijfsmanagement gedaan en ben daarna een reclame- en promotiebureau gestart. Ik werkte zes dagen per week van negen tot negen en lag ‘s zondags op bed. Het was keiharde business: abonnementen verkopen van deur tot deur en op pleinen, en daarom moeilijk om werknemers te vinden.’

Introvert
‘Maar het liep boven verwachting goed. Ik ben introvert, kom heel rustig over. Niet echt een gunstige eigenschap in het reclamevak waar een vlotte babbel vereist is. Ik vond het vervelend om introvert te zijn, voelde me vroeger ‘raar’, anders en daagde mezelf daarom uit om moeilijke dingen te doen. Echter zonder mijn successen te erkennen of te vieren. Toen de groei eruit was ben ik er van de een op de andere dag mee opgehouden. Het frustreerde me dat ik het niet groter kon maken. En dit herhaalde zich met mijn volgende bedrijven waaronder een webwinkel, een salsaschool en een lunchroom.’

Anders denken
‘In 2004 kwam ik via een vriendin bij Open Circles terecht. Kort samengevat was ik op zoek naar succes en geluk. Tijdens het Leef Lekker event dacht ik: hier zou ik wel eens kunnen leren hoe ik dat kan behalen. Ik heb veel trainingen gevolgd (Master Entrepreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success) en zit sinds 2009 in het E-team. Open Circles voelt als een familie voor mij. Ik kan er mezelf zijn, groeien, delen, inspireren en geïnspireerd worden. En ik heb vooral geleerd om anders te denken. De grootste eyeopener was: get in line, stay in line. Geef niet op bij tegenslagen maar kijk er anders naar. Dat creëert ruimte om te handelen, om niet steeds het verleden te herkauwen en te denken: zie je wel, het lukt weer niet.’

Team
‘Toch heb ik het licht pas twee jaar geleden gezien. Heel lang ben ik eigenwijs geweest, bleef ik ervan overtuigd dat ik alles zelf moest doen. Ik leerde wel veel, maar paste weinig toe. En ik bleef die frustratie voelen dat ik er niet uit haalde wat erin zat. Toen heb ik twee belangrijke keuzes gemaakt: niet meer in m’n eentje werken maar met een team en alles implementeren wat ik in de trainingen geleerd heb. Dat betekent óók uit m’n comfortzone gaan. Het geven van workshops bijvoorbeeld had ik vroeger nooit gedurfd.’

My best year ever!
‘Ik heb samen met twee mensen die ik ontmoet heb bij Open Circles een internetmarketingbedrijf. Het is onze missie om bij te dragen aan het succes van ondernemers. Ze hebben vaak zulke goede ideeën – waar ze ook anderen mee kunnen helpen en inspireren – maar lopen vast op het implementeren van marketing. In 2013 heb ik mede door deze samenwerking meer dan tien keer zoveel omzet behaald als de jaren daarvoor. Ik ben nu in staat om dit succes ook daadwerkelijk te voelen. Het is een heerlijke sensatie waar ik eigenlijk mijn hele leven naar op zoek ben geweest. Ik heb een totaal andere mindset. 2013 was my best year ever op zakelijk gebied. Maar ik ben toen ook gescheiden. Dit heeft uiteraard een zware wissel getrokken op het hele gezin. Wat mij erdoor helpt? Ik zeg elke ochtend tegen mezelf: “Hoe ga ik er vandaag voor zorgen dat dit het beste is dat me ooit is overkomen?” Daardoor sta ik er anders in en dat geeft ruimte om vooruit te kijken, als persoon én als ondernemer.’

Kemal Wesenhagen van Internet Marketing Support

Ben je na het lezen van het verhaal van Kemal tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Kemal? Laat het Kemal weten in het commentaarveld hieronder. Als je comment is geplaatst, ontvang jij van Kemal gratis 50 E-mail Marketing tips en de 5-delige videoserie: “in 5 stappen meer klanten met e-mail marketing.”

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
271 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arnoud Kas
8 years ago

Hé Kemal,

Gefeliciteerd man met deze opsteker. Helemaal goed!
Wat ik uit je verhaal lees en leer is:
Ga door en geef nooit nooit nooit op!
Je faalt pas nadát je hebt opgegeven.
De aanhouder wint.
En meer van dit soort volkswijsheden.

cu
Arnoud

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Arnoud Kas

Hi Arnoud,

Bedankt voor je reactie! Klinkt als muziek in de oren. 😉

Groeten,

Kemal

George van Rest
George van Rest
8 years ago

Hi Kemal,

Mooi verhaal en nu 2 jaar “in line” geweldig, Je bent voor mij een fantastisch voorbeeld, want ik ben nog op zoek naar “my flow in growing” Ik ben je zeer dankbaar als mijn rustige ondersteuner bij het opzetten van mijn website. Dank voor deze samenwerking.
Groeten,
George

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hallo George,

Bedankt voor je reactie en mooi compliment! Naast de fijne samenwerking krijgen we volgens mij de rest van het jaar nog genoeg momenten om van elkaar te leren.

Groeten,

Kemal

Thea van Dijk-Vonk
8 years ago

Wat een inspirerend verhaal. Op dit moment heb ik voor het eerst een ondernemingtje gestopt omdat het niet liep. Ik vind dit een hele stap van mezelf. En jij hebt dit verschillende keren gedaan. WOW.

Het realiseren dat je het niet alleen kan en met anderen bent gaan samenwerken en dat dit goed uitpakt vind ik ook inspirerend. Ik werk samen met 1 collega en nu hebben we zo iets dat we meer mensen nodig hebben. Dus voor mij is de boodschap gewoon doen.

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Beste Thea,

Wauw Thea goed bezig! Inderdaad gewoon doen.

Ik heb al mijn “ondernemingtjes” gestopt en met mijn onderneming ben ik verder gegaan.

Als ik het zo hoor verdiend jouw bedrijf het om nu als een onderneming behandeld te worden. 😉

Heel veel succes!

Groeten,

Kemal

Paul Schalkwijk
Paul Schalkwijk
8 years ago

Kemal, ik ben verbaasd over het verhaal. Er zit zoveel meer in je dan ik dacht. Zo zie je maar weer, dank je wel dat we af en toe samenwerken :-).

Ga zo door, je wordt een voorbeeld voor mij..

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Beste Paul,

Bedankt voor je reactie en mooi compliment!
Ik hoop dat we weer snel wat kunnen doen met onze samenwerking!

Groeten,

Kemal

Anita Vroonland
8 years ago

Heh Kemal

Als beloofd… inspirerend, man!
En wees vooral wie je bent, introvert, extrovert, wees en blijf authentiek, niemand zitten te wachten op een kopie van iemand anders. Je bent Kemal voor een reden.
Gaaf dat je doet wat je doet!

Alle goeds,
Anita

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hey Anita,

Bedankt voor je reactie en mooie woorden!

Groeten,

Kemal

Ina Sabanoglu
8 years ago

Dag Kemal,

Doorzetten is een heel goed eigenschap als je iets wilt bereiken, en dat kún je!
Gefeliciteerd met je ‘best year ever’!
“Stay in line” doe ik al, maar jouw strategie om mezelf dagelijks in de spiegel te beloven om er de beste dag ooit van te maken neem ik graag van je over! Vandaag was ik op de Business Bootcamp, en ik heb me (dus) nog meer voorgenomen om te doen. Deze past er prima bij.

Ik wens je veel succes toe – óp naar de volgende verdubbeling!

Ik zie graag jou kado’s tegemoet, want op marketinggebied kan ik nog wel wat leren.

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Ina Sabanoglu

Hoi Ina,

Bedankt voor je reactie! Steeds meer acties ondernemen in de richting van je doel zal “Stay in line” steeds makkelijker maken. 🙂

Jij kan ‘t ook!

Groeten,

Kemal

Martine van Eijk
8 years ago

Tja je hebt me wel even getoond dat ‘get in line, stay in line’ soms jaren kan duren. Ik heb nu bijna een jaar een blog waar ik 3/wk op post. Toch heb ik nog steeds maar gemiddeld 10 bezoekers per dag en maar 20 mensen op mijn lijst.
Uiteraard heb ik heel veel geleerd van bloggen en ook veel leuke projecten hier aan overgehouden, maar het is ook gewoon nog even: stay in line…..
Bravo Kemal.

Caroline van Wijk
8 years ago

@Martine, 10 bezoekers per dag is niet gek, maar als jij meer bezoekers wil, waarom heb je er dan maar 20 op je lijst staan? Nodig iedereen die je spreekt uit om zich in te schrijven en maak een opt-in op je homepage. Bied in ruil voor het inschrijven natuurlijk een interessante pdf met jouw kennis en ervaring, en je hebt binnen de kortste keren een lijst met minstens honderd e-mailadressen die je met enige regelmaat (niet drie keer per week…) een e-mail kunt sturen om te wijzen op je nieuwste blogs! Succes 🙂

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Beste Martine,

Bedankt voor je reactie en je openheid! Ik ben de afgelopen twee jaar pas echt in line. Ik zie “stay in line” en doorzetten als twee verschillende dingen.

Het stoppen van een bedrijf in het verleden zie ik als bewust “Out of line” gaan, omdat het op dat moment gewoon de verkeerde “line” was voor mij. Maar doorzetten om op zoek te gaan naar een “line” die wel bij me past.

Gefeliciteerd met 3 keer per week bloggen, gefeliciteerd met 10 bezoekers per dag, gefeliciteerd met 20 mensen op je mailing lijst! Gefeliciteerd met alles wat het je tot nu toe heeft opgeleverd! 😉

Wil je een ander resultaat, dan zal je waarschijnlijk toch een aantal dingen anders moeten gaan doen.

Het is een goed idee om je aan te melden voor de 50 E-mail Marketing tips en de video serie. Mogelijk kom je tot nieuwe inzichten. Als je vragen hebt hoor ik het graag.

Groeten,

Kemal

Eline van de Veen
Eline van de Veen
8 years ago

Wow Kemal, wat een reacties.

Daar kun je trots op zijn. Een vlotte babbel is zeker niet nodig als ik merk (als klant) dat ik op je kan rekenen. Fijn om met je samen te werken, zelfs al hebben we elkaar nooit live gezien. dat vind ik knap! Geniet je succes!

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hi Eline,

Bedankt voor je reactie en compliment! Ik heb iets geleerd uit onze fijne samenwerking. Dat realiseer ik me nu :-), bedankt daarvoor!

Groeten,

Kemal

Linda ter Elst
8 years ago

Hallo Kemal,

Wat ontzettend gaaf om je verhaal te lezen! Gefeliciteerd en tot snel bij Life Skills University!

warme groet, Linda

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Linda ter Elst

Hoi Linda,

Bedankt voor je reactie! Tot snel!

Hug Kemal

Maaike Houter
Maaike Houter
8 years ago

Interessant. Ik merk dat ik ook veel kennis vergaar maar er uiteindelijk niets meer doe en weer iets anders aanpak. Get in line, Stay in line is inderdaad een goede tip om op je pad te blijven!

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Maaike Houter

Beste Maaike,

Bedankt voor je reactie! Mooi inzicht! Er is naar mijn mening maar 1 manier om erachter te komen of je wel op je pad zit en dat is als je gaat implementeren. 😉

Succes!

Groeten,

Kemal

Rani Goederee
Rani Goederee
8 years ago

Hi Kemal,

Een welverdiende titel: Entrepreneur van de Week, gefeliciteerd!

Je bent een lichtend voorbeeld voor me…

Hug,
Rani

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Rani Goederee

Hi Rani,

Thank you!

Hug Kemal

Heleen Oomen
Heleen Oomen
8 years ago

Hallo Kemal,

Lang geleden hebben we elkaar wel eens ontmoet op een event over Financial Freedom.
Goed om te zien dat je het zo goed doet.

Succes
Heleen Oomen

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Heleen Oomen

Beste Heleen,

Bedankt voor je reactie! Ja de Financial Freedom, daar heb ik ook heel veel aan gehad. De grootste eye opener was eerst financieel vrij worden en dan miljonair. En hoe dichtbij financieel vrij zijn eigenlijk is. On my way! En jij?

Groeten,

Kemal

Rob Stalenhoef
8 years ago

Hi Kemal,

Geweldig je verhaal te lezen. Daar kan ik genoeg uithalen voor mezelf, vooral je stuk over samenwerken is voor mij waardevol. Ik sta op de drempel dit ook vorm te geven.

Mooi om te zien dat naast Kemal zelf en de vader Kemal ook de ondernemer Kemal iets beter te leren kennen.

Veel succes en ik kijk er naar uit je weer te zien!

Big hug!
Rob

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Rob Stalenhoef

Hi Rob,

Bedankt voor je reactie! Goed om te horen dat je me op deze manier als ondernemer ook beter leert kennen.

Als je wilt brainstormen over hoe je samenwerking vorm te geven let me know.

Ik kijk er ook naar uit je snel weer te zien en waardevolle tips uit te wisselen. 😉

Groeten,

Kemal

Judith Porcelijn
8 years ago

Hoi Kemal! Super! Je verdient dit! Ik heb zoveel van je geleerd, daar heb ik nog iedere dag plezier van.

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hi Judith,

Bedankt voor je reactie en mooi compliment!

Groeten,

Kemal

Gijs Terlaak Poot
8 years ago

Hallo Kemal,

Allereerst van harte gefeliciteerd!

Toen ik vorig jaar met “het trio Geloof, Hoop en Liefde” in zee ging voor het Continuity Program kwam dat door de aanbeveling van Nisandeh. Immers ik had eigenlijk geen enkele ervaring met jullie dus was het wel een gok. Inmiddels weet ik dat het een goede keus is geweest. Jij valt mij op juist omdat je feitelijk onopvallend werkt maar ook ‘s avonds laat nog reageert op domme vragen van iemand die geen enkel benul heeft van computers, websites en marketing. Dat geeft mij het enorm veilige gevoel van mijn bedrijf dat bij jou in goede handen is. Rustig, vriendelijk, hulpvaardig, geduldig en geen blabla. Dat spreekt mij enorm aan!

Hartelijke groeten, Gijs

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hallo Gijs,

Bedankt voor je reactie en mooie complimenten! Niet vertellen dat ik ‘s avonds laat nog vragen beantwoord. 🙂

Bedankt voor een mooie samenwerking. Heb ik veel van geleerd!

Groeten,

Kemal

Myra de Wildt
Myra de Wildt
8 years ago

Gefeliciteerd Kemal!

Heel erg leuk om je verhaal te lezen en geweldig dat je bedrijf zo goed loopt. Je laatste 2 zinnen inspireren me, mooi dat dit je zo helpt…

Hoop je snel weer te spreken!
Hug Myra

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Myra de Wildt

Hi Myra,

Bedankt voor je reactie! Ja, jezelf de juiste vragen stellen kan een enorme impact op je leven hebben. 🙂

Spreek je binnenkort in Zuidpark!

Hug Kemal

Saskia Steur
8 years ago

Lieve Kemal,
Bedankt voor je inspirerende verhaal.
Alles succes is je gegund!
Groeten,
Saskia

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Saskia Steur

Lieve Saskia,

Bedankt voor je reactie!

Groeten,

Kemal

Mary van Belzen
7 years ago

Hi Kemal,

Goed en herkenbaar verhaal vooral over dat op de markt gestaan hebben en spullen verkopen. En over het introvert zijn en dan toch ondernemen. We hebben elkaar als eens ontmoet en een gesprek gehad over ondernemen en Business Bootcamp.

Je verhaal inspireert mij om ook de traningen te willen gaan volgen: Master Entrepreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success.

Tot ziens!

Hartelijke groet,
Mary

Corrie Wierda
8 years ago

Bedankt voor je verhaal Kemal!

Mij inspireer je met de zin:
Hoe ga ik er vandaag voor zorgen dat dit het beste is dat me ooit is overkomen?

Dit geeft:
… GROEI! …. RUIMTE! …. RITME! …. een ander bewegingsidioom!

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Corrie Wierda

Hoi Corrie,

Bedankt voor je reactie! De 3 woorden kan ik me goed in vinden. Vind een vraag of vragen die voor jou kunnen creëren wat je op dat moment nodig hebt is hier de kern.

Bedankt voor het delen, Corrie!

Groeten,

Kemal

Sjoerd Goodijk
8 years ago

Hoi Kemal,

Ik ben heel blij voor je dat je Entrepreneur van de week bent! Dat kon niet lang meer op zich wachten…

Er zitten in je inspirerende verhaal een aantal herkenningspunten. Het vieren van successen ging mij ook altijd erg slecht af; was altijd zeer kritisch op mezelf en legde de lat erg hoog. Nu kan ik wat makkelijker loslaten en het succes vieren; ook ik maak nog mijn stappen.

Het alles alleen doen is ook herkenbaar; ik wil nu een volgende stap zetten om iemand in te huren om voor mij mijn kantoorwerk te organiseren en mij secretarieel te ontlasten. Dat is al jaren mijn allergie; vreemd dat je jezelf zo voor de gek kunt houden en dat je dagelijks zeker 50% bezig bent met werk dat niet jouw sterkste kant is.

Hup, gaan met die banaan!

Succes met je volgende doelen, Kemal (ook daar moet ik aan werken)

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Sjoerd Goodijk

Hoi Sjoerd,

Bedankt voor je reactie! Wauw ik lees heel veel mooie inzichten.

Wow 50% van waar je niet goed in bent en zelf doet, overdragen aan een ander! Wat een verschil zal dat maken. Succes met deze stap. Het zal ruimte geven om aan volgende doelen te denken en te werken! 😉

Goed bezig! Succes!

Groeten,

Kemal

Dorien Ketel
8 years ago

Gaaf Kemal! Leuk om hier je verhaal te lezen, het draait idd om teamwerk 🙂 Succes om van vandaag jouw beste dag te maken!

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Dorien Ketel

Hoi Dorien,

Bedankt voor je reactie! Ja teamwork, elkaars kwaliteiten benutten en de kans geven te groeien. Met zulke mooie reacties is het een makkie om er vandaag een mooie dag van te maken. 🙂

Groeten,

Kemal

Juliet de Barbanson
8 years ago

Ha Kemal,

Wat fantastisch wat je allemaal bereikt hebt – en mooi om je hele weg naar dit succesmoment te kunnen lezen.

We werken alweer enige maanden samen aan de website, en deze persoonlijke inkijk geeft mij nog veel meer vertrouwen in het vervolgtraject. Je kalmte is een geweldige eigenschap, zeker als ik oververhit raak doordat ik de weg kwijt raak in de ICTwereld.

En voor mij weer de hint aan de slag te gaan met een team!

Het zou me niet verbazen als je een koploper wordt en wel per direct!

Big hug – Juliet

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hi Juliet,

Bedankt voor je reactie en mooie complimenten! Wat goed dat je de uitdaging van de ICT wereld aangaat! Het gaat je lukken. 🙂

Hug

Kemal

Lizet van Triet
Lizet van Triet
7 years ago

Hoi Kemal,

Wat een mooi en inspirerend verhaal. En wat goed om over jouw groei te lezen. Heel herkenbaar voor mij. Dank je wel, ook voor je hulp bij het starten met mijn nieuwe website.

Hartelijke groet en tot ziens,

Lizet

Mark C Hoogenboom
Mark C Hoogenboom
8 years ago

Hai Kemal, kudo’s en terecht dat je bent gekozen. Jouw twee geleerde lessen lijken wel sprekend op die van mij. Nog mee bezig. Goed om te lezen dat het toch op te lossen is.

Best regards, Mark

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hai Mark,

Bedankt voor je reactie en mooi compliment! Ik vind het geweldig om deel uit te maken van jouw team.

Tot snel!

Groeten,

Kemal

Juliëtte Zwinkels
Juliëtte Zwinkels
8 years ago

He Kemal,

Je verhaal werpt een heel nieuw licht op je. Het is een geschiedenis die ik niet achter je gezocht zou hebben. Vooral het beginnen en beëindigen van al die verschillende bedrijven (salsaschool?!?). Ik heb daar wel ontzag voor. Wat mij betreft verdien je een koploperpositie!

Het wordt nog een bijzonder jaar, ik kijk ernaar uit wat het ons nog kan gaan brengen.

liefs, Juliette

Marie Molemans
Marie Molemans
8 years ago

Lieve Kemal,

Van harte dikke felicitaties!!!!
Je bent een Kanjer!!
‘Fun in Onderhandelen’ … dit is nu ècht wel nieuw,
dat kan ik zeker van je leren!
‘een team creëren om samen te werken’
ook dat dien ik nog te implementeren
You did it man!! WOW!
2014 zal voor jou met deze intentie ‘the best year ever’ zijn
incl alles!
liefs

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Marie Molemans

Hi Marie,

Bedankt voor je reactie! Mooi, dit jaar ben je deel van 1 van mijn waardevolle teams! 😉 Zie je snel.

Groeten,

Kemal

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Kemal, wat mooi om je verhaal te lezen en wat meer over jou te weten te komen. Wat me vooral opviel is wat je vertelt over je rustige uitstraling en dat je daar last van hebt gehad. Terwijl het juist zo’n kwaliteit is! Ik heb het in elk geval als erg prettig ervaren o.a. als collega e-teamlid. Het geeft je ook betrouwbaarheid, iets wat je goed kunt gebruiken in de zakenwereld.

Goed dat je alles wat je bij Open Circles geleerd hebt, bent gaan implementeren. Dat inspireert en motiveert mij. Ik ben blij voor je dat je ondernemerschap zijn financiële vruchten begint af te werpen. Ik wens je nog veel meer succes en goede tijden!

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hoi Anouk,

Bedankt voor je reactie en gelukwensen! Ja ik zie mijn rust nu als een kwaliteit ipv een tekortkoming! Maar het heeft even geduurd om mezelf ervan te overtuigen. Want het is mij wel vaak verteld.

Ik heb gemerkt dat het helpt om bij succesvolle mensen de eigenschappen te identificeren die jij hebt maar als een tekortkoming ziet. Observeer hoe zij ermee om gaan en er anders naar kijken. Dat heeft mij vele inzichten opgeleverd.

Groeten,

Kemal

Maria Simons
8 years ago

Hallo Kemal, verrassend om te lezen op welke manier je al in meer ‘zaken’ gezeten hebt. Leven vol leren!!!!
Leuk om je verhaal te lezen. Op e-team dagen komen we niet zo tot uitwisseling.
En…wat denk je….ben JIJ de koploper?
Groetjes Maria

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Maria Simons

Hi Maria,

Bedankt voor je reactie! Zeker een leven vol leren. En de lessen gaan maar door…het grote verschil is dat ik nu van mijn successen geniet en ze erken. En dat is een enorm verschil kan ik je melden.

Of ik een koploper ben? Ja, heb je mijn stukje als koploper niet gelezen dan? 🙂
businessbootcamp.nl/blog/ben-jij-koploper?cid=72367

Jij ook een koploper?

Groeten,

Kemal

Monique de Neef
Monique de Neef
8 years ago

Hoi Kemal,

Wat een geweldig verhaal! Je hebt zo duidelijk een bewuste keuze gemaakt om ervoor te gaan!

“Geef niet op bij tegenslagen maar kijk er anders naar” en “Hoe ga ik er vandaag voor zorgen dat dit het beste is dat me ooit is overkomen?” zijn uitspraken van jou die ik geweldig vind!

Hm, ja, ik was ook erg eigenwijs… en dat maakte dat ik niet meer in lijn was met wie ik ben, wat ik doe en wat voor waarde ik kan leveren.

Ook bij mij is die knop nu om. Ademhalen, Doen en Samenwerken!

Veel succes en plezier en we komen elkaar ongetwijfeld een keer bij Open Circles tegen!

Hartelijke groet,
Monique

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hi Monique,

Bedankt voor je reactie! Gefeliciteerd en succes met de ommekeer!

Hoop je snel een keer tegen te komen bij Open Circles!

Groeten,

Kemal

Anouk Beekman
8 years ago

Hai Kemal,

Wat een mooi en inspirerend verhaal!!
Heel leuk om je nog beter te leren kennen 😉

Tot de volgende training!

Met Gave Groet,

Anouk

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Anouk Beekman

Hi Anouk,

Bedankt voor je reactie en compliment! Zie bij het volgende Life Skills University weekend!

Groeten,

Kemal

Marné van Veenendaal
8 years ago

Hoi Kemal,

Gefeliciteerd met je entreprenuer van de week!
Inspirerend en openhartig verhaal.
Ik wens je veel succen op zowel privé als zakelijk vlak.

Hartelijek groet, Marné

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hi Marné,

Bedankt voor je reactie en gelukwensen!

Groeten,

Kemal

Paul van Oers
8 years ago

Hallo Kemal,

proficiat met ; entrepreneur van de week te zijn.
klinkt allemaal logisch en eenvoudig.
Eigenlijk is dat ook zo.

Je hoeft maar een paar basis proncipes in ogenschouw te nemen, althans zo zie ik het. Herken je deze?
– stel je doel of doelen
– laat je niet afleiden
– zoek geen excuses
– tegenslag, is een kans om het beter te doen
– gun jezelf en een ander al het geluk
– heb PLEZIER, dan komt succes bijna vanzelf

succes verder !

groet Paul

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Paul van Oers

Hallo Paul,

Bedankt voor je reactie en het delen! Ja deze herken ik zeker. En wil ik graag aanvullen met ook een hele belangrijke basisprincipe…Doen (Take action!) 🙂

Groeten,

Kemal

Jos Zwart
8 years ago

Dag Kemal,

Mooi (persoonlijk) verhaal. Voor mij laat je hiermee zien wat in het leven de belangrijkste opdracht is: te worden wie je bent.

Het is niet vreemd dat voor de meeste mensen daar een leven voor nodig is. Een leven van leren, open staan, luisteren, delen, ontwikkelen, maar vooral dicht bij jezelf blijven.

Ik heb het genoegen je persoonlijk te hebben leren kennen. Mooi dat je bezig blijft om jezelf steeds beter te leren kennen en dat dat leidt tot resultaten waar je blij van wordt. Resultaten waarvan de financiële kant overigens altijd maar bijzaak is. Een gelukkiger leven is wel een rijker leven, maar zeker niet noodzakelijkerwijs financieel rijker.

Ik wens je alle goeds en blijf vooral veel anderen verblijden met hetgeen jij ze te beien hebt ……
Een hartegroet,
Jos Zwart
Mentor persoonlijke duurzaamheid

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Jos Zwart

Beste Jos,

Bedankt voor je reactie en ontroerende woorden! Vooral “te worden wie je bent” doet me wat.

Ik hoop je snel weer te zien!

Groeten,

Kemal

Thierri Vanbrabant
Thierri Vanbrabant
8 years ago

Inspirational words from David Brinkley:

A successful man is one who can lay a firm foundation with the bricks others have thrown at him.

Arineke Elsenaar
8 years ago

Ha Kemal,

Mooi verhaal. Je schrijft over je introvert zijn. Ja, dat heb ik ervaren. Juist deze houding maakte mij nieuwsgierig naar je. Het werd voor mij een uitdaging om te kijken hoe ik jouw manier van reageren moest interpreteren. Jouw houding daagde mij uit om concrete vragen te stellen. Dat heeft goed gewerkt. Dank voor de plezierige samenwerking en…..gefeliciteerd.

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hi Arineke,

Bedankt voor je reactie! Ik ben blij dat ik niet alleen maar samen met je heb gewerkt aan je membership website, maar dat het ook een uitdaging was. Uitdaging betekent voor mij ook een mogelijkheid om te groeien!

Jij ook bedankt voor de uitdaging en de mooie samenwerking :-).

Groeten,

Kemal

Tanya Tienpont
Tanya Tienpont
8 years ago

He Kemal,

Van harte gefeliciteerd, ondernemer van de week, wat een mooi resultaat. En als ik je verhaal zo lees zeer zeker verdiend.

Geniet ervan en blijf een voorbeeld voor velen.

Groeten
Tanya

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Tanya Tienpont

He Tanya,

Bedankt voor je reactie!

Groeten,

Kemal

Nancy Boot
8 years ago

Dag Kemal,

Ik heb ooit het genoegen gehad jou live te ontmoeten, heb ik je kort gesproken. Het zegt genoeg dat ik nog weet hoe je overkwam; rustig en betrouwbaar. Dit heb ik je toen ook nog gemaild, weet ik nog..

Ik wens je superveel high5 en vooral blijf gezond,
hartelijke groet,
Nancy

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Nancy Boot

Hi Nancy,

Bedankt voor je reactie en mooi compliment! Ja dat kan ik me nog herinneren. We hebben daarna nog vaak leuk mail contact gehad. Bedankt!

Ik hoop je snel weer een keer te ontmoeten.

High5 😉

Kemal

Erwin Siereveld
8 years ago

Hi Kemal,

Een inspirerend en mooi verhaal. Leuk om meer van je te weten en een welverdiende erkenning!

Hug en tot snel,
Erwin

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hi Erwin,

Bedankt voor je reactie!

Tot snel!

Hug Kemal

Fiorella Martijnse
8 years ago

Goed verhaal, Kemal. Leuk om te lezen. Ook leuk wat je schrijft over de “rustige uitstraling”. Dat is voor heel veel mensen herkenbaar, denk ik
Succes met alles !

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hoi Fiorella,

Bedankt voor je reactie! Ja de rustige uitstraling is mijn handelsmerk als ik de reacties zo lees! 🙂

Groeten,

Kemal

Joan de Windt
Joan de Windt
8 years ago

Wow, wat een groeier ben jij. Inspirerend en een mooi voorbeeld.
Leuk ook om je zo een beetje beter te leren kennen.

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Joan de Windt

Hoi Joan,

Bedankt voor je reactie! Leuk dat je me door mijn verhaal een beetje beter hebt leren kennen.

Groeten,

Kemal

Richard Riedel
8 years ago

Hey Kemal, nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor het delen van je verhaal!
Het is echt mooi en het inspirerend mij.

Richard
(Team van Kemal Wesenhagen) 🙂

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Richard Riedel

Hey Richard!

Thank You! 🙂

Spreek je snel!

Groeten,

Kemal

Dave Langerveld
Dave Langerveld
8 years ago

Beste Kemal,

Van harte gefeliciteerd!

Ja, stay-in-line is een soort mentale basis om alle andere mogelijkheden te ontdekken en toe te passen.

Geweldig dat je het succes ervaart!

Groeten, Dave

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Hi Dave,

Bedankt voor je reactie en felicitaties!

Hoop je snel weer te zien!

Groeten,

Kemal

Kelvin Isselt
8 years ago

Kemal. Proficiat. Thanks for sharing!

Goed om te zien dat je Surinaamse “Hustle” mentaliteit je goed heeft gedaan 🙂

Ga zo door en hopelijk tot gauw

Groetjes,

Kelvin

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Kelvin Isselt

Hi Kelvin,

Bedankt voor je reactie! Het heeft me inderdaad goed gedaan. Leuk om op deze manier iets van je te horen.

Hopelijk tot snel!

Groeten,

Kemal

Paul Sträter
Paul Sträter
8 years ago

Kemal’s verhaal getuigt van voortbouwen op zelfvertrouwen!

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Paul Sträter

Beste Paul,

Bedankt voor je reactie!

Groeten,

Kemal

Angela de Jong
8 years ago

Hoi Kemal, Tof dat je zaken nu goed lopen en welverdiend .
Het is een kunst te stoppten als iets niet werkt en dat heb je meerdere keren gedaan. Ook ik ben erg eigenwijs en solistisch en ben begonnen vaker hulp te vragen en merk dat het werk er lichter door wordt en prettiger, maar het is beslist nog geen gewoonte. Inspiterend verhaal en veel succes en plezier.
groeten Angela

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Angela de Jong

Hoi Angela,

Bedankt voor je reactie! Heel herkenbaar! De gewoonte zit er bij mij wel al aardig in. Zorg ervoor dat iemand uit je team je hierop kan attenderen als je weer solistisch bezig bent :-).

Bedankt voor het delen!

Groeten,

Kemal

Ellen Tiebie
8 years ago

Van harte gefeliciteerd, Kemal !
Ja, de grootste tegenslagen zullen je altijd verder brengen.
Dat zie je pas achteraf, maar het maakt een mens sterker.
Je hebt het verdiend, deze kroon op je werk.

Nog heel veel succes met alles.

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Ellen Tiebie

Beste Ellen,

Bedankt voor je reactie en mooie woorden!

Groeten,

Kemal

Suzanne Alles
8 years ago

Hoi Kemal,

Echt leuk om te lezen dat jij de Entrepreneur van de Week bent!
Je hebt het verdient.

Groeten Suzanne Alles

Angela Yang
Angela Yang
8 years ago
Reply to  Suzanne Alles

Hey Kemal,

Was heel leuk,na je zo lang niet gehoord te hebben, zo een succesvol verhaal over je te lezen.
Ga zo door !
Groetjes,
Angela

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Angela Yang

Hi Angela,

Bedankt voor je reactie! Leuk om na zo lang op deze manier iets van je te horen.

Groeten,

Kemal

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Suzanne Alles

Hoi Suzanne,

Bedankt voor je reactie! 🙂

Groeten,

Kemal

Jet Sebus
8 years ago

Hoi, Kemal,

Verrassend, hoeveel je hebt gedaan in je leven- leuk dat deze verhalen nu naar buiten komen.

Leuk om te lezen hoe jij als introverte ondernemer de zaken aanpakt. Dank je wel voor het delen en veel plezier en succes!

Hartelijke groeten van
Jet

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Jet Sebus

Beste Jet,

Bedankt voor je reactie en gelukwensen! Tot snel bij de LSU!

Groeten,

Kemal

Ans Cornel
8 years ago

Hoi Kemal,

Gefeliciteerd met je entrepeneurschap van de week. Je verhaal is herkenbaar ook al zitten we in totaal andere ‘werelden’. Weten dat het anders kan, mooier kan, daar alles aan doen binnen je mogelijkheden maar toch niet helemaal het YES-gevoel hebben. Totdat het kwartje valt……ook bij ons bedrijf is er zoveel in stroomversnelling gekomen door trainingen bij OCA en het loslaten van alles zelf doen. Zoveel leuker, rijker en vervullender als extra kadootjes.
Geniet van dit succes. Vieren maar!
Hartelijke groet,

Ans

Kemal Wesenhagen
8 years ago
Reply to  Ans Cornel

Beste Ans,

Bedankt voor je reactie en het delen van jouw successen! Mooi om te lezen. Geniet er ook van!

Groeten,

Kemal

Harro van den Berg
Harro van den Berg
8 years ago

Ja, die knop om. Beseffen dat ik uit mijn comfortzone moet komen om niet te blijven doen wat ik altijd heb gedaan. Om uit de vechtmodus te komen. Want ik kan dan wel ontevreden zijn met hoe het nu is en het niet eerlijk vinden hoe het allemaal is gegaan, ik bereik alleen maar iets door samen met anderen te werken aan een toekomst waarin ik wel tevreden kan zijn. En waarin ik wel het gevoel heb dat het eerlijker is, of waarin ik accepteer dat het niet zo is. Om mij daarna weer op de toekomst te richten.
Ik ga mijn eigen bedrijf weer nieuw leven inblazen.

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Beste Harro,

Bedankt voor je reactie! Dat zijn een aantal mooie inzichten op een rij. Succes met je bedrijf!

Groeten,

Kemal