Leni Minderhoud – Entrepreneur van de Week

205 views | 57 reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde
Leni maakte een carrièreswitch na 25 jaar als financieel specialist in het vermogensbeheer gewerkt te hebben. Op haar vijftigste volgde ze een HBO opleiding coaching en counseling en begon voor zichzelf. Via Twitter leerde ze Open Circles kennen, bekeek de video’s en schreef zich in voor de Business Bootcamp®. Nu noemt ze zichzelf – met trots – ondernemer.

‘Nisandeh volgde mij op Twitter. In eerste instantie riep hij irritatie bij mij op. Die Griek is niets voor mij, dacht ik. Dus ik ontvolgde hem. Maar omdat hij steeds opdook in de social media en ik vanuit verschillende hoeken over de Business Bootcamp® hoorde, werd ik steeds nieuwsgieriger en wilde weleens weten wat die Bootcamp was. Ik heb een bedrijfskundige achtergrond, maar had weinig kennis van internetmarketing. En dat had ik wel nodig want 2011 was niet zo’n goed jaar voor mijn bedrijf.’

Ontdekken
‘Na 25 jaar op kantoor zitten, waarvan zeven jaar als leidinggevende, was mijn motivatie gedaald. Ik had het gevoel dat ik wel wat meer kon dan alleen op het gebied van financiën en had behoefte om dat te ontdekken. Mijn vaste baan mét riant salaris heb ik van de een op de andere dag vaarwel gezegd en ik ben gaan studeren. In 2009 ben ik mijn bedrijf als loopbaanbegeleider gestart.´

Regie
´Ik ben altijd ondernemend geweest. Ik mocht nieuwe afdelingen opzetten of nieuwe producten ontwikkelen. Ik durf risico´s te nemen en vind het fijn om iets te doen waarover je zelf de regie hebt. Het was natuurlijk ook prettig om zonder geldzorgen te kunnen beginnen, want ik had een financiële buffer. In de eerste jaren heb ik enorm genetwerkt. Ik ben een geboren netwerker! Daar was ik me nooit zo bewust van, ik ben gewoon mezelf, leg makkelijk contact en toon oprechte interesse in mensen. Pas tijdens de trainingen kwam ik erachter dat veel mensen dat moeilijk vinden en er tegenop zien.´

Energie
´De Business Bootcamp® (mei 2012) beviel me meteen. Ik houd van dansen en voor ik het wist stond ik op een stoel te swingen. Wat een geweldige energie! Ondanks dat ik me voor had genomen om nergens op in te gaan, heb ik me toch ingeschreven voor de Master Entrepreneur, Financial Freedom en Breakthrough to Success. Open Circles leert je systemen om mee te werken. Kapstokken die logisch en simpel zijn. En je doet meteen iets met de theorie. Je blijft er niet in hangen, maar gaat met je bedrijf aan de slag en past toe. Dat werkt heel goed voor mij.´

Manier van leven
´Mijn doelgroep waren werkzoekenden van 45 en ouder. Ik ontdekte dat dat niet onderscheidend genoeg was om succesvol te kunnen zijn. Nu richt ik me specifiek op mannen. Mannen die werknemer zijn en ondernemer willen worden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het ondernemerschap te leren is. Het is een manier van leven waarbij je zelf de verantwoordelijkheid neemt. Dat heb ik ook gedaan en daar kan ik anderen bij helpen. In 2013 had ik dubbel zoveel omzet als het jaar daarvoor. Door het scherp kiezen van mijn target audience, het inzetten van social media (dagelijks plaats ik iets op Twitter, Facebook en Linkedin) en door mijn verhaal te vertellen en ermee naar buiten te komen.´

Kennen
‘Veel mensen kennen mij. Als ik ergens op een bijeenkomst ben, komen er altijd wel mensen op mij af die zeggen: ´Jou ken ik, je komt zo vaak voorbij.´ Die branding en het consistent zijn daarin, is zo belangrijk! Mijn product heb ik ontwikkeld door er steeds over te vertellen. In het begin was het een vaag en saai verhaal, maar met de feedback die ik kreeg, werd het steeds concreter. In oktober 2013 mocht ik op het podium staan, voor 1500 man. Daar heb ik een halve nacht van wakker gelegen. Ik moest flink uit m´n comfort zone, maar het heeft me veel gebracht. Het grote plaatje is nu helder. Ik ben bezig met een boek, er komt een membershipsite en ik wil internationaal. Ik ga alles uit de meer dan 20 trainingen en seminars die ik gevolgd heb implementeren. Ik geloof met hart en ziel in het ondernemerschap.’

Leni Minderhoud van 45-plus ondernemer

Ben je na het lezen van het verhaal van Leni tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragenLaat het Leni weten in het commentaarveld hieronder. Zodra je comment is geplaatst, krijg je van Leni GRATIS 7 tips voor een klantenwervend LinkedIn profiel.

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
57 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Astrid Luciga
7 years ago

Hey Leni,

Gefeliciteerd wat n leuk verhaal. Ik zie ons nog swingend en koffie drinkend bij de TOM TOM, leuke stappen zo te lezen en ik geloof je vrehaal want ik heb je gesproken en jij kwam zeer enthousiast en ook doelgericht op mij over. Ik ben ook lekker bezig met mijn coachingsbedrijf en heb er zin in . In september start ik ook met workshops voor mensen die niet zo durven…..

lieve groeten Astrid

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Astrid Luciga

Dag Astrid, Het was zeker leuk jou live tegen te komen. Dat is ook netwerken, uitgaan en in gesprek komen met mensen. Zo fijn om je te leren kennen en hoe we gelijk een klik hadden destijds. Ik volg je graag in je bedrijf en wat leuk dat je hier ook actief bent!

Elfriede Krauth
7 years ago

Wow, Leni, wat een mooi verhaal. Leuk eens meer details over je tocht te weten te komen. En wat gaaf dat je je successen deelt.

Welke inzicht helpt je het meest bij het groeien in je ondernemerschap?

Success met alles, big hug,
Elfriede

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Elfriede, graag gedaan! Goede vraag, want er zijn veel inzichten die geholpen hebben. Als ik zo terugkijk is het de stap naar Open Circles die mij uiteindelijk met alles heeft geholpen, en de wil om te leren. Ook al dacht ik eerst dat ik met mijn economische achtergrond ‘het’ wel wist, heb ik me helemaal opengesteld voor alle informatie. Ik heb opnieuw geleerd hoe belangrijk marketing is en ook de methodiek HOE je leert. Accelerated Learning is voor mij iets dat ik bij Open Circles voor het eerst ervaren heb.

Emmy Smit
7 years ago

Hallo Leni,

Allereerst hartelijk gefeliciteerd met deze mooie titel én met je succes! Je verhaal is voor mij inspirerend, en zet me aan tot nadenken over mijn eigen doelgroep. Wat ik een mooie opmerking vind is dat je met het hebben van een doelgroep natuurlijk tóch nog mensen kunt blijven helpen die niet in je doelgroep zitten! Ook ik ben benieuwd welke stappen jij hebt ondernomen om te komen tot jouw niche….

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Emmy Smit

Dank je Emmy! Zie mijn reactie op Marnie’s vraag. Ik denk dat dit je vraag beantwoordt. Stel gerust nog meer vragen want het speelt bij veel mensen denk ik. Vooral in sectoren waar veel concurrenten zijn. Wat je bij Open Circles ook leert is dat je ook heel onderscheidend kunt zijn in de keus van je product of dienst. Dat beïnvloedt m.i. ook hoe beperkt je je doelgroep maakt.

Roland Scholten
7 years ago

Dag Leni,

Wat ontzettend verdiend deze titel. Geweldig hoe je je bedrijf ontwikkeld hebt en nog steeds ontwikkelt. Mooie plannen heb je. En met de implementatie, daarmee komt het ook goed.

Keep up the good work!

Hartelijke groet,
Roland

Leni Minderhoud
7 years ago

Roland, fijn jou ook te hebben ontmoet bij Open Circles en dat ik af en toe iets aan je voor kan leggen. Je bent echt een goede sparringpartner, ook al zitten we niet in een mastermindgroep samen. Ik weet je altijd te vinden en je reageert ook altijd direct.

Hopelijk tot snel weer bij een training.
Leni

Elske van de Fliert
7 years ago

Dag Leni,

Echt heel leuk om dit zo te lezen, geeft een mooi overzicht van wat je allemaal ervaren hebt sinds de start van je bedrijf.

Ook erg leuk, denk ik, voor de mensen die een beetje huiverig zijn voor OpenCircles, ook jij had zo je bedenkingen en reserves, maar als iets goed is, is het goed en moet je de kans die voorbij komt meteen pakken!

Ik ben erg blij dat ik je heb mogen ontmoeten en dat we zo regelmatig contact hebben!

Groeten,
Elske

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Elske, dank je wel! Zo fijn om je te ontmoeten tijdens de implementatiedag bij de cowork in Amsterdam. Samen buddy zijn voor elkaar vanuit een heel verschillende achtergrond en business is zo prettig om te ervaren. Ik zou ook velen van de Open Circles studenten hierin willen inspireren: zoek een persoonlijke buddy en vooral iemand vanuit een heel verschillend werkveld.

Harro van den Berg
Harro van den Berg
7 years ago

Dag Leni,

Een herkenbaar verhaal op vele fronten. Mijn complimenten dat het jou al zo ver heeft gebracht. Dat stukje doorzettingsvermogen, focus, enz., enz., ebt bij mij bij tijd en wijle weg.

Wie weet meld ik me nog wel eens bij jou als klant.

Leni Minderhoud
7 years ago

Dag Harro, dank voor je reactie en fijn dat ik je heb geïnspireerd. Wees welkom om eens te sparren. Volgend weekend ben ik een tweede keer bij de Breakthrough to Success. Misschien zien we elkaar daar?
hartelijke groet
Leni

Marnie van Dinther
Marnie van Dinther
7 years ago

Van harte Leni! Een voorbeeld Ben je! Ik Wil ook graag mijn doelgroepgesprekken nog effectiever maken om mijn niche doeltreffend te vinden.

Welke stappen heb jij genomen om te komen tot jouw nieuwe niche? Was die ook ingegeven omdat de market – crisis, veel middelbare mannen die hun Baan verliezen – daar toe leidde of haven zij in gesprekken ook echt aan dat er behoefte was om ondernemen te leren?

Leni Minderhoud
7 years ago

Dag Marnie. Dank je we dat ik een voorbeeld mag zijn. Goed van je dat je effectiever hiermee aan de slag gaat.

Mijn niche kwam naar voren tijdens de Master Entrepreneur die ik in 2012 volgde. Daar werd ik heen geleid door alle vragen te beantwoorden die naar een doelgroep leiden. Ik had al gekozen voor de 50plus doelgroep. Dat ging destijds in 2009 vanzelf door goed op te letten welke mensen er op mijn pad kwamen en hulp vroegen. Snel had ik door dat wat je zelf hebt doorgemaakt ook zeer meespeelt. Mijn eigen carrièreswitch en het ondernemerschap waren hierin de kern.

Voor mannen heb ik gekozen omdat ik voelde dat ik met hen specifiek match vanwege mijn eerdere loopbaan in een mannenwereld en door mijn economische achtergrond. In de regel voelen mannen van deze leeftijd een grote verantwoordelijkheid om voor het gezin te zorgen. Dat is nu eenmaal zo gegroeid. En dan maken ze niet zo makkelijk een keuze om ‘zekerheden’ los te laten en blijven ze zitten in een werksituatie die eigenlijk niet meer gewenst is, met alle gevolgen van dien. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die deze rol op zich hebben genomen. En er zijn ook veel stellen die gezamenlijk deze rol hebben.

Naast een match is ook belangrijk wat je zelf prettig vindt om mee te werken. En een bepaalde missie of visie hebben speelt ook mee. Intuïtie speelde mee en er is ook nog eens iets als aantrekking, de zaken die we niet onder woorden kunnen brengen.

Tegelijk geloof ik zeer in eigen ondernemerschap als arbeidsvorm voor de toekomst. Ik heb veel nieuws over mezelf en mijn kwaliteiten geleerd na mijn carrièreswitch. Bijv mijn creativiteit en behoefte aan ruimte en tijd. Ik ben nu bezig om dit te profileren.

Natuurlijk zijn er mensen die hierin niet geloven, die krijg ik minder op mijn pad. En als ze werkzoekend zijn en toch een baan willen, help ik daar ook in. Maar niet nadat we de haalbaarheid van ondernemerschap hebben onderzocht. En de meeste klanten op dit moment hebben inderdaad de behoefte om in eigen regie te gaan werken.

Heb je hier voldoende aan om verder te komen? Mail me anders nog en dan kan ik kijken of ik je in je stappen verder kan helpen. Veel succes!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
7 years ago

Leni, wat leuk om je verhaal te lezen. Gaaf dat je je kwaliteiten nu voor je eigen bedrijf kunt inzetten en dat dat je succes oplevert. Ik wens je nog heel veel succes met je onderneming!

Leni Minderhoud
7 years ago

Dag Anouk,

Dank je wel! Fulfill your potiential stops when you are dead…
Leer ik weer bij Open Circles, dus we gaan door !

Ik wens jou ook veel succes en wellicht tot ziens.
Leni

Marie-José Wesselink-Snoeren
Marie-José Wesselink-Snoeren
7 years ago

Hoi Leni,

Gefeliciteerd met jouw succes! Geeft mij de moed en energie om een andere uitdagende doelgroep (jonge afgestudeerde HBO-ers en academici) te benaderen met de methodes van Open circles. Inspirerend voorbeeld geeft inspiratie voor nog meer succes!

Leni Minderhoud
7 years ago

Dag Marie-José, dank je wel. Dat is inderdaad ook een mooie doelgroep en ik ben benieuwd hoe dat voor je uitpakt. Ook veel succes!

Lizet van Triet
7 years ago

Hoi Leni,

Van harte gefeliciteerd; mooi dat je nu ook Entrepreneur van de Week bent! Ik was een van de toehoorders toen je na een halve nacht slaap op het toneel stond en ik was op dat moment al onder de indruk van je drive en je positieve instelling.

Succes verder en tot ziens!
Lizet

Leni Minderhoud
7 years ago

Dank je wel Lizet, ja en mooi om te zien hoe we elkaar dan steeds weer tegenkomen. Veel succes, ook met je LinkedIn profiel!

Ada Sligman
7 years ago

Hallo Leni,

Van harte gefeliciteerd! Wat geweldig om te lezen hoe jij bij de Business Bootcamp kwam en wat het je gebracht heeft. Veel succes met je onderneming!

Ada

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Ada Sligman

Dag Ada, dank je wel!

Anita Regout
7 years ago

Lieve Leni,

Wat leuk – en goed! – jou hier te zien! Leni: ondernemer van de week. Congrats!
Wij maken elkaar nu denk ik twee jaar mee en in (en buiten) onze Mastermindgroep hebben we elkaar inmiddels redelijk leren kennen 🙂 Je bent een steady en vasthoudend onderneemster, dat is één van jouw sterke punten.

Keep up the good work, girl!

Let’s keep in touch en ik wens je veel werk(plezier)!

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Anita Regout

Lieve Anita, dank voor je lieve woorden èn je vriendschap! Dat is ook een hele mooie ontwikkeling geweest de afgelopen vijf jaar, dat ik zoveel fijne mensen heb ontmoet en ook nieuwe vrienden heb gemaakt. Allemaal hielpen ze me in de verdere groei van mijn business èn met de soms lastige keuzes. De beste beslissing ooit!

Anne-Tjerk Mante
7 years ago

Dank voor je verhaal! Mooi pad Leni, en vast tot ziens ergens op de route!

Leni Minderhoud
7 years ago

Dank Anne-Tjerk,
En inmiddels kwamen we elkaar tegen!

Martine Verweij
7 years ago

Hoi Leni,

Inspirerend om jouw verhaal te lezen!
Bedankt dat je me er weer aan herinnert dat zichtbaar zijn essentieel is.

Succes verder

Warme groet,
Martine

Leni Minderhoud
7 years ago

Dank je wel Martine! Jij bent ook al heel goed zichtbaar hier op het blog. Veel succes met je mooie bedrijf!

Colijn Buis
7 years ago

Hi Leni!

Gefeliciteerd met het mooie artikel hierboven – meer dan welverdiend!

Gefeliciteerd ook met alle goede stappen die je hebt gezet – cool om te lezen!

Goed bezig – ga zo door!!!

Ik spreek je snel weer, over de muziek 🙂
Veel groeten en tot dan,
-Colijnistan

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Colijn Buis

Fijn je te lezen Colijn en dank je wel! Jij bent ook een waardevolle aanwinst op mijn pad door Open Circles, zeker nu je mij coacht in het invullen van mijn ‘free time’ met muziek maken.

Ik droom stiekem van een ‘derde carrière’…..

Enne, wat een mooie blijde gebeurtenis in jouw leven. Een zoon! Nogmaals gefeliciteerd en hug!

Hilda Mossink
7 years ago

Klinkt spetterend Leni, wat een lef! Gefeliciteerd!!

Ik ben ook 50 ondernemer, maar dan vrouw 🙂 Wat me in jouw verhaal inspireert is je pro-actieve houding. Je neus elke dag laten zien op social media. Dat is voor mij nog een ‘hobbel’, maar ik oefen. Veel succes met je activiteiten en in ontvang graag je 7 tips!

Groet van Hilda

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Hilda Mossink

Dag Hilda, dank je wel. al doende zul je merken wat het je oplevert. Veel succes ook!

John Robberts
7 years ago

Hallo Leni,

Gefeliciteerd met je benoeming. Ik ben nieuw bij Open Circles en heb ook nog geen training gevolgd. Ik ga in januari 2015 zeker de Bootcamp training volgen. Ik ben sinds juli 2008 zzp`er ben massagetherapeut en hardlooptrainer.

Daarnaast ben ik ook ondernemer en daar worstel ik eigenlijk nog voortdurend mee, hoe gaan klanten mij vinden en waar moet ik netwerken om de juiste doelgroep te vinden. Allemaal vragen waar ik nog steeds geen concreet antwoord op heb. Hoop via Open Circles daar een antwoord op te vinden.

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  John Robberts

Dag John, dank je wel. Wat goed dat je naar de Business Bootcamp gaat. Dan heb je al een belangrijke eerste stap gezet! Daar ga je zeker dit allemaal leren. Ik zou niet wachten maar nu al beginnen. Je kunt via de blogs hier al heel veel leren. En bekijk alle video’s van Open Circles die je onder ogen komen. En vraag vooral veel! Op mijn website gaat ook een en ander komen via blogartikelen. Je kunt me op LinkedIn een connectieverzoek sturen, dan kan ik je daar ook volgen en je breidt ook gelijk je netwerk uit, ook een stap naar meer prospects. Zie mijn tips 😉

John Robberts
7 years ago

Dank je wel voor je reactie, ik heb net je top 7 tips voor een klanten wervend Linkedin profiel gedownload. Ik heb al een aantal jaren een onvolledig profiel en doe er zo goed als niks mee ( onwetendheid). Overigens compliment voor je mooie rustgevende website.

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  John Robberts

Dank je wel John!

Annemiek de Crom
7 years ago

Hoi Leni,

Wat leuk je hier te zien. Je enthousiasme en je oprechte interesse in mensen laat je inderdaad overal zien. Live en online. Veel plezier met de uitwerking van je verdere plannen.

Leni Minderhoud
7 years ago

Dank Annemiek! Mooi dat wij elkaar al kenden lang voordat ik bij Open Circles terecht kwam. Fijn om jou ook hier te zien en jouw onderneming te zien ontwikkelen.

Martine van Eijk
7 years ago

Gefeliciteerd, wat een mijlpaal (weer). Ik heb ook heel veel geleerd bij Open Circles en nog veel te doen.
Leuk om je verhaal te lezen en succes verder met ondernemen.
Martine

Leni Minderhoud
7 years ago

Dank je wel Martine! Heel veel succes ook.

Mark Ligthart
7 years ago

Hoi Leni,

Mooi, ja uit je comfortzone stappen en doen is de weg om te groeien.

Ik was productmanager/productontwikkelaar voor ik loopbaancoach werd. Ik heb mezelf wel eens zwetend teruggevonden op de bank nadat ik nog voor mijn eerste klant € 60.000 in een nieuw kantoor stak. Was ik naief om te denken dat mensen op mij zaten te wachten? Gelukkig is het van het begin af aan goed gekomen. en hou ik na 7 jaar nog steeds enorm van mijn werk.

Mijn tip: ga het doen en als het niet nodig is, besteed dan geen € 60.000. Waarschijnlijk is een bedrijvenverzamelpand een beter idee. Levert je meteen een netwerk op.

Leni, Ik ben wel benieuwd naar je LinkedIn tips. Als je ze stuurt dan stuur ik jou de mijne.

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Mark Ligthart

Dank voor je reactie Mark. We hebben al een paar keer inspirerende gesprekken gehad. Nee, ik ga niet zoveel investeren in een pand, maar ga wel op zoek naar een locatie voor een paar dagen in de week. Ik wil wel in het centrum van Leiden blijven en het liefst is er een plek voor 1 op 1 gesprekken en een trainingsruimte.

Leon Broere
7 years ago

Zo mooi om te lezen. Gedurfde stap uit comfortabele wereld zetten. Veel succes!

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Leon Broere

Dag Leon, leuk je hier tegen te komen. Achteraf gezien was het gedurfd en lef hebben enzo. Dat is wat ik van iedereen hoor. Voor mij was het volstrekt logisch vanuit een sterke innerlijke drive. Ik heb ervaren met veel minder toe te kunnen. Het leven is er simpeler door, ik heb geen vakantiestress en geniet nog steeds volop van het leven. Mijn eigen huis heb ik gelukkig ook nog steeds, dat is fijn. Ook daarvoor had ik een scenario in het begin. Hypotheek en auto opgeven zijn nog allemaal mogelijk, ik zit er niet aan vast 😉

Ik heb je profiel bekeken op LinkedIn. Mooie carrière had je ook in het bedrijfsleven en nu met je eigen bureau. En dan ook nog beeldhouwer zijn. Multitalent! Veel succes.

hartelijks
Leni

Anne Buiskool
7 years ago

Hallo Leni, geweldig! Gefeliciteerd. Ik heb je ontwikkeling deels meegemaakt en wat is het dan leuk om artikelen in tijdschriften, een boek en van alles langs te zien komen.

En dan nu als Entrepreneur van de Week op deze plek.

Ik hoop je nog vaak te zien, met je uit te wisselen en wens je veel verkeer naar je website.

De wereld wordt mooier met een entrepreneur als jij.

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Dank je wel lieve Anne voor je wensen. En dat je het allemaal opmerkt wat er langs komt. Ik prijs me gelukkig dat we elkaars pad hebben gekruist bij Open Circles.

Laura Bouwmeester
7 years ago

Je product ontwikkelen door erover te vertellen en het steeds verder aan te passen, dat vind ik geweldig en dat geeft me het steuntje in de rug dat ik nodig heb!

Leni Minderhoud
7 years ago

Dank je wel Laura, veel succes met je bedrijf!

Jasha van der Wel
7 years ago

Tof Leni! Gefeliciteerd! Zie je in The CoWorking!

Leni Minderhoud
7 years ago

Dank je Jasha! Zeker komen we elkaar snel weer tegen!

Jitze Jongsma
7 years ago

Hi Leni,

Gefeliciteerd met deze benoeming. Wat een krachtig verhaal heb je!
In feite ken ik je ook via de sociale media, omdat er aanrakingsvlakken waren tussen een van onze bedrijven en jouw skills. Je onderstreept hiermee zelf dat je concept werkt!

Grtz. Jitze

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Jitze Jongsma

Dank Jitze, Je bent inderdaad een van de ‘aanwinsten’ via social media. Ons contact is veelbelovend en leuk dat het ook een vervolg krijgt!

hg
Leni

Sabine Schalkwijk
7 years ago

Hoi Leni,

Gefeliciteerd met je “Entrepreneur van de Week”!

Dank je wel voor het delen van jouw verhaal. Leuk om te zien wat je ondernomen hebt om hier nu te staan.
Je “plopt” regelmatig op verschillende plekken op en dan is het helemaal mooi om je achtergrond te kennen en te zien waar je vandaan komt.

Ik wens je heel veel succes met het ondernemen.

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Sabine, dank je wel. Ja, ‘opploppen’ is heel goed voor de zichtbaarheid. Daarna moet je gebruik maken van die zichtbaarheid. In deze fase zit ik nu en ben daar nog lang niet klaar mee. Het is heerlijk om mij in een netwerk van mensen te begeven, die me ook weer inspireren en doen leren over mezelf en product.

Esther Molenaar
7 years ago

Hoi Leni,

Wat gaaf jou hier te zien. Toch weer duidelijk dat het helder kiezen van je doelgroep je onderscheidend maakt.

Leni Minderhoud
7 years ago

Dank voor je reactie Esther. Ja, het werkt. Mensen denk vaak dat je door het kiezen van een specifieke doelgroep geen andere mensen buiten de doelgroep ‘mag’ helpen. Dat mag nl wèl. Het gaat om je communicatie en zichtbaarheid naar buiten en de inhoud van die communicatie, die je afstemt op je doelgroep. Als anderen buiten de doelgroep zich daarin herkennen is dat ok. Zo coach ik ook nog altijd vrouwen en mensen onder de 45 jaar. Die komen vaak op een andere wijze op mijn pad. Het aantal mannen is echter toegenomen door de doelgroep keuze.