Leslie de Jong – Entrepreneur van de Week

185 views | no reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde
Leslie had al jaren zin om voor zichzelf te gaan beginnen, maar dacht dat ze er het ‘type’ niet voor was. Haar werk als coach en trainer ging goed, ze wilde groeien, nieuwe dingen creëren en had het gevoel dat het de hoogste tijd was om eindelijk eens uit te zoeken of het ondernemerschap nou wel of niet bij haar paste. Van een vriend hoorde ze goede berichten over Open Circles Academy. In september 2011 deed ze de Business Bootcamp en een jaar later stond ze zelf op het podium.

‘De Bootcamp was een lucky shot. Ik had me niet voorbereid, ging gewoon, stelde me open en na twee uur dacht ik al: dit is prima, ik zit hier helemaal goed! Omdat ik zelf trainer ben, kijk ik kritisch naar trainers en opleiders. Ik vond Nisandeh stimulerend, enthousiast, deskundig en overtuigend. Zijn energie in combinatie met zijn kennis hadden veel impact op mij: ik was meteen wakker! Hij zorgde ervoor dat ik me aangemoedigd voelde om ondernemer te worden en mijn verantwoordelijkheid te nemen.

Valse bescheidenheid
Wat mij enorm aansprak was het pragmatische van Open Circles Academy. Ze geven tips en tools waar je zelf het fundament mee kunt bouwen. Die zijn concreet en simpel. Er wordt je geleerd hoe je doelmatig te werk kunt gaan, met stappenplannen, focus en overtuiging. En vooral de overtuiging dat ik kan bereiken wat ik wil, heb ik bij Open Circles opgedaan. Het is een interne overtuiging dat ik een uniek, goed product heb waar ik anderen – op een integere manier – mee kan helpen om een beter mens te worden. Dat wist ik diep in mijn hart wel, maar ik durfde het niet te laten zien. Nu weet ik dat dat eigenlijk valse bescheidenheid is en daar ben ik Open Circles dankbaar voor. Ik geniet meer van mijn werk dan ooit tevoren en mijn klanten zijn dik tevreden.

Implementatie
Ik heb de Master Entrepreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success en de Business University gedaan. Ik paste toe wat ik geleerd had en dat leverde meteen na de Master Entrepreneur al veel klanten op. In plaats van mijn diensten op uurbasis aan te bieden en te factureren, ontwikkelde ik een coachingspakket tegen een vaste prijs. En dat liep als een trein! Ik had volle dagen. Ik vroeg me af waarom de mensen ineens naar me toe kwamen. Ik denk dat het kwam doordat ik gepassioneerd was, mijn hart stond weer open, ik straalde mijn overtuiging uit. En ik nam mijn verantwoordelijkheid, ik zette mezelf neer. Ik had doelen gesteld, gas gegeven en daardoor ging alles bewegen.

Waarde geven
‘Everything is energy’, daar geloof ik in. Het is de sleutel tot succes. Ik heb dat zelf ook ervaren. Door overtuigd te zijn van jezelf, je product, je capaciteiten en je intentie om de ander te willen helpen, word je aantrekkelijk. Klanten voelen dat en willen door jou geholpen worden én ervoor betalen. Omdat je waarde biedt. Je klant groeit, maar jij ook, zowel materieel als mentaal. En met je inkomsten kun je vrijheid ‘afkopen’ en dingen doen die je belangrijk vindt. Vroeger voelde ik me een soort jager als ik bezig was met het benaderen van potentiële klanten. Het was alsof ik mezelf moest verkopen in plaats van mijn dienst. Nu voel ik me een gever. Ik nodig iemand uit om in mijn leven te komen en beloof goed voor hem te zorgen. De combinatie van deze andere mindset met de concrete handvatten maken het verschil.

Zelfvertrouwen
Open Circles werkt met een uniek concept. Het is simpel, pragmatisch en doelmatig en wordt met veel overtuiging, liefde en energie uitgedragen. De manier van doceren en de achterliggende gedachte dat je door zelf te groeien ook meer voor anderen kunt betekenen spreken mij aan. Het voelt voor mij als een bekende jas, maar dan met extra toeters en bellen, waardoor ik meer zelfvertrouwen krijg om het ondernemerschap aan te gaan en te geloven dat het lukt.

De juiste focus
Ik besef meer dan ooit dat tijd het kostbaarste bezit is. Ik bewaak nu elke dag mijn tijd, zowel zakelijk als privé, en ben veel gerichter bezig. Als ik nu bijvoorbeeld naar een netwerkbijeenkomst of een workshop ga, stel ik mezelf tot doel dat ik minstens twee visitekaartjes mee naar huis moet nemen en me niet meer kan verschuilen achter een kop koffie. Ik doe dit trouwens met liefde en op mijn eigen manier en het lijkt wel of alles samenkomt: ik als mens, coach én zakenvrouw!’

Leslie de Jong van de Communicatie-Academie

Ben je na het lezen van het verhaal van Leslie tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Leslie? Laat het Leslie weten in het commentaarveld hieronder.  Als jouw bijdrage is geplaatst, krijg jij van Leslie {incentive invullen}

P.S. Word JIJ straks ook geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de Week?  Klik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments