Maria Simons – Entrepreneur van de Week

286 views | 40 reacties |
shares

 
Door Lizzy de Wilde 
Maria wilde haar bedrijf nog één kans geven. Twee eerdere pogingen om haar klantenstroom weer op gang te brengen hadden weinig opgeleverd. Ze geeft al vijftien jaar trainingen aan ouders, náást haar pittige baan, maar sinds haar eigen kinderen van de basisschool zijn, loopt het aantal klanten terug. Op een verjaardag raadde iemand haar aan om naar de Business Bootcamp te gaan. “Daar kom je stuiterend weer vandaan.” De belofte dat ze na de Business Bootcamp zowel haar inkomen als haar vrije tijd zou kunnen verdubbelen, trok haar over de streep.

‘Ik geef workshops aan ouders over effectief communiceren met kinderen. Mijn klanten kreeg ik door advertenties in huis aan huis bladen te plaatsen, door mond tot mond reclame en vooral doordat ik op het schoolplein het levend voorbeeld was. Ik liet zien hoe je in contact kunt blijven met je kinderen en afspraken kunt maken, zonder hele discussies te hoeven voeren. I walked my talk! Hoewel ik me daar overigens nooit zo bewust van was. Ik deed het gewoon, mijn workshops vulden zich en ik vond het leuk om te doen.

Vertrouwen
Dat ging heel lang goed, totdat alle drie mijn kinderen van school waren. De klantenstroom droogde op en mijn inspanningen om dat te veranderen, waren weinig succesvol. Ik zag de Business Bootcamp (september 2011) als een manier om mijzelf te presenteren en klanten te werven. Tijdens het weekend was ik gegrepen door de voordelen van het efficiënt inzetten van social media, waar ik toen nog amper gebruik van maakte. Maar ook de formule ‘van stranger tot ambassador’, sprak mij aan. Zorg dat jouw potentiële klanten je kennen, je mogen en je vertrouwen. Daar kon ik iets mee.

Systeem
Ik heb me meteen ingeschreven voor de Financial Freedom en Master Entrepreneur. Ik was nieuwsgierig geworden en dacht: hier is nog veel te halen, ik wil het allemaal weten. Want dat was wat er gebeurde: ik werd mij bewust van het feit dat ik kansen liet liggen. Ik beschouwde mijn trainingen als een hobby in plaats van een bedrijf. Mijn workshops waren inhoudelijk goed, maar het aanbod ervan miste een structuur, een systeem, om een groot bereik te krijgen. Je zou kunnen zeggen dat ik op dorpsniveau zat, terwijl ik iets waardevols te bieden heb aan heel Nederland en daarbuiten!

Passie
Ik begon met het maken van een funnel: ik ontwikkelde twee nieuwe trainingen en benaderde mijn bestaande klanten met een onweerstaanbaar aanbod – een flinke korting – om vervolgtrainingen te gaan doen. Dat werkte. Daarna ben ik andere tips gaan toepassen zoals het schrijven van een blog en het creëren van een team van mensen om mij heen die dingen kunnen waar ik niet goed in ben en mij helpen om mijn missie uit te dragen. Die missie werd al doende steeds duidelijker: ik wil zoveel mogelijk ouders en kinderen leren hoe ze op een rustige, harmonieuze en speelse manier met elkaar kunnen omgaan. Dat is echt een passie! Ik word er warm en blij van als ik zie dat ik kan bijdragen aan een plezierigere omgang tussen ouders en kinderen.

Alles is energie
De grootste eyeopener ‘everything is energy’ kreeg ik tijdens Write Your Book in 28 Days. Dit heeft mijn mindset veranderd. Het gaat om wát je geeft en de manier waarop. Je kunt elke bijeenkomst, elke training zo maken dat de ander er energie van krijgt. Dat is een keuze. Je kunt de gever of de nemer zijn. Het heeft te maken met levendigheid, positieve energie. Het begint bij jezelf, maar het gaat om je doelgroep: ‘it’s all about them’. En hoe meer je geeft, hoe meer je terugkrijgt. Dat wist ik eigenlijk wel, maar Nisandeh heeft er woorden aan gegeven, zodat ik het bewust in kan zetten. Door de voorbeelden en templates die hij gebruikt en de anekdotes die hij vertelt, komen dingen die ik ten diepste weet naar boven en worden concreet en hanteerbaar.

Geven
Vroeger richtte ik me voornamelijk op de inhoud als ik bijvoorbeeld naar een workshop ging. Wat kan ik er halen? Nu denk ik: wat kan ik geven? Hoe kan ik hier een zaadje planten voor nieuwe klanten en samenwerking? Ik durf mensen nu te laten weten wat ik te bieden heb, ben meer naar buiten gericht. Daarom ben ik bezig met het schrijven van een boek over communicatie tussen ouders en kinderen Daar zijn er al meer van. Maar iedereen vertelt zijn verhaal op z’n eigen manier en voor elk verhaal is er publiek. Ook voor het mijne. Dat vertrouwen heb ik nu. Ik kan de wereld een klein beetje beter maken! Daar ga ik voor, whatever it takes.

Maria Simons van Gezinscommunicatie

Ben je na het lezen van het verhaal van Maria tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Maria? Laat het Maria weten in het commentaarveld hieronder.  Als jouw bijdrage is geplaatst, krijg jij van Maria de link naar haar ‘verborgen’ pagina met de Vijf Vaardigheden die harmonische gezinnen gebruiken.

P.S. Word jij straks ook geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de Week?  Klik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
40 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Floor Schuttevaer
8 years ago

Wat leuk om je verhaal te lezen Maria! Ik ken je vooral van je warme, positieve en lieve energie in het e-team. Erg leuk om nu ook te zien wat je doet als ondernemer. Veel succes met je boek, ik ben benieuwd!

Maria Simons
8 years ago

Hoi Floortje, wie weet kunnen we daar nog meer van delen. Hoop je weer te zien.

Marjolijn de Rooy
Marjolijn de Rooy
8 years ago

Maria,

Wat een inspirerend verhaal. Laat weer zien wat er gebeurt als je wat je leert, gaat implementeren. Je loopt een aantal trainingen op mij voor. Ik kijk uit naar wat er voor mij nog in de Pipeline zit.

Veel succes met je boek, daar zal je veel gezinnen harmonieuzer mee maken. Een prachtige missie!

Maria Simons
8 years ago

Hi Marjolijn, dank je voor je reactie. Door blijven gaan, dat heeft voor mij gewerkt. Precies zoals Nisandeh zegt.
Succes en tot…we elkaar ontmoeten bij Open Circles.
Maria

Wilhelmina Woortman
Wilhelmina Woortman
8 years ago

Lieve Maria
Bere trots – woorden die mij te binnen schieten en dikwijls samen met jouw sparren ” waar een wil is daar is een weg’ ‘ never give up’ ‘buiten de box denken ‘ mouwen opstropen’ en
Doorgaan – Wees trots op jezelf- Wilhelmina x

Maria Simons
8 years ago

Hey Wilhelmina, leuk je hier te ´ontmoeten´. De woorden die jij noemt herken je hé?! Je geeft ze mij als compliment en ik zie jou op diezelfde manier aan het werk.

Karin Videler
Karin Videler
8 years ago

Lieve Maria,

Je geeft echt geweldige trainingen! Ik profiteer er elke dag nog van!! Je verdient deze titel van entrepreneur van de week dubbel en dwars.

Liefs, Karin

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Karin Videler

Karin, top dat je jouw ervaringen hier deelt. Dank je wel!
liefs Maria

Leni Minderhoud
8 years ago

Hi Maria, een wat late reactie van mij…. Niet goed doorgelezen in de dinsdag mails van Nisandeh… maar ik geniet van je verhaal. Communicatie met je kind is zo belangrijk. De mijne is 19 jaar, woont nog thuis, maar het boeit me nog steeds hoe het verandert, hoe ik steeds meer terug krijg…. Hoe zijn ontwikkeling is. Het moment dat hij MIJ ‘poepie’ noemt…. vond ik zo fijn. Ben zo benieuwd naar je verdere ontwikkelingen.

Hug,
Leni

Willem Blom
Willem Blom
8 years ago

Hai lieve, leuke Maria,
Wat een prachtig stuk tekst van je. Ben nu al nieuwsgierig naar je boek. Geef je me een seintje, als het klaar is. Ik ga het vast en zeker kopen en aan mijn dochter geven (zij heeft twee heel kleine kindjes)………..
Ik wens je nog heel veel nieuwe klanten toe!!

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Willem Blom

Ha die Willem, wat leuk dat jij hier reageert. Ik ga je op de hoogte houden, misschien zelfs vragen om de ´ruwe tekst´te lezen. Wat dacht je daar van?

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Wow, Maria, wat een mooi verhaal om te lezen. Goed dat je de informatie die je kreeg, echt hebt toegepast en er een systeem dat werkt van hebt gemaakt. Heerlijk dat je jouw talent en bijdrage aan de wereld nu veel beter kunt inzetten en er ook zelf beter van wordt.
Een inspirerend voorbeeld vind ik het! Dank je wel.

Hartelijke groet van Anouk Plantinga

Name (required)Cristine van der Glas

Dag Maria,

Hartelijk gefeliciteerd met dit resultaat!! Inspirerend om te zien wat je kunt bereiken wanneer je wat je leert ook implementeert.
Zover als jij ben ik nog niet en het is dan fijn om te horen dat succes misschien minder ver weg is dan ik denk.

Misschien een rare invalshoek:
Ik realiseerde me dat ik in meerdere ouder-kind verbanden zit:
met mijn eigen (volwassen) kinderen, maar ook met mijn oude ouder(s). Tot welke leeftijd begeleid en train jij mensen?
Het lijkt mij een aparte doelgroep: ouders en kinderen van 80+ en 50+… Is daar al wat voor?

Hartelijke groet en veel verder succes, en ook ik ben benieuwd naar je boek!
Cristine

Lily Koster
8 years ago

Geniet van je status Entrepreneur van de week. Recentelijk mijn eerste Business Bootcamp gehad en dit smaakt absoluut naar meer. Zeker na het lezen van jouw inspirerend verhaal, prachtig verwoord trouwens! Succes met de business verder, of liever gezegd met het uitdragen van je missie! Hartelijke groet, Lily

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Lily Koster

Hoi Lily, fijn dat ik op deze manier inspirerend kan zijn voor je.
De blog is ook een mooie manier om eigen ervaringen te delen, vragen te beantwoorden, te inspireren en ga zo maar door. Hoor ook graag jouw verhaal. Groet Maria

Rob Vreede
Rob Vreede
8 years ago

Super Maria, wat gaaf om te horen dat je zo aan het vliegen bent! Op de vleugels van je passie, je lef en je inhoud, geweldig.
lfs, Rob

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Rob Vreede

Hey Rob, dank je wel voor je reactie. Ouders en kinderen verdienen het gewoon om rust, harmonie en verbondenheid in hun gezin te hebben. Ouders kunnen het optimale geven en kinderen kunnen zich optimaal ontplooien.
Groetjes en tot weder zien. Maria

Saskia Steur
8 years ago

Wat gaaf dat jij je verhaal hier vertelt, Maria. Helder en inspirerend! Blijf implementeren, je hebt de wereld zoveel te geven!

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Saskia Steur

Saskia, jouw goede voorbeeld doet goed volgen! Laten we nog een poos ‘samen’ opvliegen.

Fendi ten Hoeve
Fendi ten Hoeve
8 years ago

Maria, YOU ROCK! Prachtig verhaal, geweldige foto! TOPVROUW!

Wilko van der Ploeg
8 years ago

Gefeliciteerd Maria! Wat enorm leuk dat jij nu entrepreneur van de week bent. Je verdient het werkelijk!

Groetjes
Wilko

Maria Simons
8 years ago

Dank je wel Wilko, lief dat je dit zegt. En jij weet …net zo goed als ik hoeveel jij daar aan bij gedragen hebt. Groet Maria

Saskia van Velzen
8 years ago

You go girl! Ik ben heel benieuwd naar je boek. Houd je ons op de hoogte (ook via de facebookgroep van OC) ?

Maria Simons
8 years ago

Hoi Saskia,
Dat lijkt me een goed idee. Dank je voor je tip!
Groetjes Maria

Linda Thuijs
8 years ago

Gefeliciteerd Maria!
Je hebt deze titel inderdaad dubbel en dwars verdiend! Je workshops zijn bijzonder waardevol en ik kan ze van harte aanbevelen. Succes met je boek en hopelijk snel weer eens tot ziens!
X, Linda

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Linda Thuijs

Dank je wel Linda, leuk om te horen van zo’n trouwe klant als jij. Tot spoedig.

Leni Minderhoud
8 years ago

Mooi verhaal Maria! Ik ben zeer benieuwd naar de vijf vaardigheden. De communiceren met je kinderen blijft belangrijk, ook als ze het huis uit zijn en je ze los moet laten. Of 19 zijn en hun eigen weg gaan.

Veel succes met je bedrijf!

Agnes Janssen
8 years ago

Van Harte Gefeliciteerd!
Samen hebben wij de Breakthrough through succes gedaan. Geweldig deze doorbraak. het is voor mij een reminder wat ik nog heb te doen.

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Agnes Janssen

Hoi Agnes, ja ik herken je. Fijn dat ik op deze manier kan inspireren. Veel succes met jouw business. ´stay in line´

Lizzy de Wilde
8 years ago

Hallo Maria,

Leuk al die reacties! Van dorp naar stad naar land naar wereld 🙂
Alles is energie, inderdaad. Ik reageer om je te promoten én omdat ik graag die link naar ‘vijf vaardigheden die harmonische gezinnen gebruiken wil ontvangen. Want daar ben ik nu nóg nieuwsgieriger naar geworden!’En kan ik heel goed gebruiken…
Lieve groet, Lizzy

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Lizzy de Wilde

Hoi Lizzy, leuk dank je wel.
En de ´vaardigheden´ kan ik je toesturen. Ga daarvoor naar gezinscommunicatie en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Jij gaat alweer door naar de volgende entrepreneur van de week…
Ik dank je echt heel hartelijk voor het schrijven. En sluit me aan bij de bovenstaande schrijfster!!!

Joan de Windt
Joan de Windt
8 years ago

Indrukwekkend Maria.

Ik zag op je website welke trainingen je geeft. Jammer dat alles zo te zien enkel in Heerde plaatsvindt. Ga je ook onlinecursussen maken?

Groetjes,
Joan

Maria Simons
8 years ago
Reply to  Joan de Windt

Hallo Joan, leuke reactie. K begrijp dat Heerde ver uit je buurt is. De trainingen zijn op locatie te geven. Welke plaats is in jouw omgeving?
Groet Maria

Rob van de Burgt
Rob van de Burgt
8 years ago

Hallo Maria,

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met deze titel. We hebben in het verleden weleens gesparred over het zelfstandig ondernemerschap. Ik ben blij voor jou dat het doorzetten uiteindelijk ook resultaat oplevert.

M.vr.gr.
Rob

Maria Simons
8 years ago

Hoi Rob, ja dat was in onze Pavarini tijd! Elke steentje heeft bijgedragen. Natuurlijk heb ik ook gekeken naar jouw manier van doorzetten.

Steven Luca Groenen
Steven Luca Groenen
8 years ago

Wauw, indrukwekkend.
Ik wil die meneer eigenlijk ook wel eens ontmoeten.
Of eens een workshop bij jou volgen.
Met een dochter van 13 en een van 1!

Maria Simons
8 years ago

Ha Steven, die uitnodiging neem ik meteen aan. Zullen wij dan eens samen een Business Bootcamp gaan bijwonen?! Ga je weer iets heel nieuws bijwonen!

En voor je dochtertjes….JIJ krijgt ‘m van mij.

Elsje Visser
8 years ago

Beste Maria,
Inspirirend en herkenbaar wat je beschrijft. Morgen heb ik een gesprek met Lizzy over mijn bedrijf en daarmee vind ik het extra leuk te lezen: veel Aha-Erlebnis.
Vanavond was een vriendin met haar nee-schreeuwende peuter op bezoek. Ik merk aan haar dat ze graag meer harmonie zou willen met haar zoontje. Jij als expert hebt dan een hoop te geven. Ik zal je website aan haar doorsturen.
Succes!
Elsje

Hans Zomer
Hans Zomer
8 years ago

Hoi Maria,

Gefeliciteerd met je status van Entrepreneur van de Week. Als ik het zo lees op je website, dan doe je waardevolle dingen!!

Even een kleine noot: het kan aan mijn webbrowser liggen, maar als ik je inschrijfbutton aanklik, dan krijg ik een foutmelding (dat de pagina niet bestaat).

Ik weet ongevraagde feedback is geen feedback en toch wilde ik dit graag met je delen . Zou jammer zijn als je het niet weet dat de pagina een error geeft en je daardoor klanten mist (en jouw doelgroep jouw waardevolle kennis en ervaring…!).

Hartelijke groet, Hans Zomer