Matthieu Wijnen – Entrepreneur van de Week

153 views | 27 reacties |
shares


Door Lizzy de Wilde
Matthieu heeft al jaren een bedrijf met zeven medewerkers in de evenementenbranche. Ze zorgen voor de technische ondersteuning van evenementen, feesten en congressen en de verkoop en verhuur van apparatuur. Hij werkt hard, maakt lange dagen en doet goede zaken. Totdat de economische crisis uitbreekt en hij in zijn privéleven heftige dingen meemaakt. Hij raakt zijn drive kwijt. Iemand raadde hem Open Circles Academy aan: “Daar krijg je energie van!” En dat was precies wat Matthieu nodig had.

“Ik had nog nooit van Open Circles Academy gehoord, maar de aanbeveling sprak mij aan. Dus ergens in 2009 ben ik naar een introductiedag gegaan, de Business Bootcamp bestond toen nog niet. Ik kreeg er inderdaad de beloofde energie! Voor mij was dat op dat moment het belangrijkste. Privé gezien was het moeilijk en tijdens die bijeenkomst kreeg ik weer zin om aan te pakken. Ik hoorde niet heel veel nieuws, de basis van het ondernemen kende en beheerste ik wel. Maar het waren losse onderdelen, er zaten gaten in, en die werden als het ware opgevuld en tot een geheel gemaakt. En ik kreeg het gevoel dat ik verder kon, dat het eigenlijk niet zo moeilijk is, als je de stappen maar zet die je aangereikt krijgt.

Persoonlijke barrières
Door het volgen van Master Entrepreneur, Financial Freedom en later Breakthrough to Success en Life Skills University ontdekte ik dat ik een aantal ‘persoonlijke barrières’ had. Ik kon me heel erg afsluiten tijdens het werk, zei amper iets, want dat vond ik eigenlijk zonde van mijn tijd. Ik wilde alles alleen doen en bij voorkeur op mijn manier. Ik gaf de opdrachten, stuurde de mensen aan, maar gaf weinig ruimte voor inbreng van anderen. Dat had altijd goede resultaten opgeleverd, maar de economische crisis en mijn eigen ontwikkeling vroegen om een andere aanpak.

Communicatiestijlen
Vroeger ‘dacht ik te klein’, ik begrensde mezelf. Door tegenwoordig op een andere manier te handelen, te praten en te reageren, stimuleer ik mijn medewerkers om ook met ideeën te komen. Dit leidt tot betere prestaties waardoor zowel het bedrijf als wij zelf groeien. We doen het meer samen. Ik merk dat ik rustiger geworden ben en dingen beter los kan laten. En dat is een hele stap voor een controller zoals ik! Doordat ik inzicht heb gekregen in de verschillende communicatiestijlen begrijp ik mijn medewerkers en klanten beter en verloopt de communicatie soepeler.

Het grotere geheel
Ik neem nu ook de tijd om wekelijks even stil te staan, me af te zonderen en gedurende een uur of twee na te denken over wat ik aan het doen ben, waarom ik dat doe, of dat ook echt is wat ik wil en of ik er iets aan moet veranderen. Ik laat me minder door de waan van de dag leiden, bepaal eerst mijn doel en ga daarna verzinnen hoe ik dat kan bereiken. Door er van ‘bovenaf’ naar te kijken, zie je veel beter de mogelijkheden. Je verliest je niet meteen in kleine details en obstakels, wat vaak wel gebeurt als je je laat leven door je klanten en van ‘onderaf’ je doel bepaalt.

Klanten
Mijn bedrijf is gegroeid omdat ik bedacht heb wáár ik met mijn bedrijf wil staan en welke klantengroep daarbij past. Ik heb afscheid genomen van een aantal klanten die veel energie kostten, maar weinig tot niets opleverden. En daar zijn mooiere klanten voor teruggekomen! De manier van succesvol ondernemen zoals Open Circles Academy die nastreeft, paste ik in grote lijnen al toe. Ik geef vaak meer dan strikt noodzakelijk (overdeliver), ik heb oprechte interesse in mijn klanten en wil hun probleem oplossen. Ik geef eerlijk advies, raad soms aan om iets niet te doen, ben flexibel en hecht veel waarde aan het opbouwen van een langdurige relatie. Ik doe ook graag iets terug voor de wereld, bijvoorbeeld door gratis apparatuur ter beschikking te stellen bij een evenement voor een goed doel. De bevestiging dat ik best goed bezig ben, heeft mij het vertrouwen gegeven om door te gaan.

Opfrissen
Ik ben er nog lang niet, het gaat stap voor stap. Ik wil blijven leren. Daarom zit ik ook in het E-team. Door te helpen bij de trainingen fris ik mijn kennis weer een beetje op en blijf ik scherp. Ik heb het gevoel dat ik nu minder hard werk, betere resultaten behaal én meer geniet van de weg náár het doel. Voorheen was het knetterhard werken, doel bereiken en hup door naar het volgende project.’

Matthieu Wijnen van MWEE beeld licht geluid

Ben je na het lezen van het verhaal van Matthieu tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Matthieu? Laat het Matthieu weten in het commentaarveld hieronder. Als jouw comment is geplaatst, ontvang jij van Matthieu een 4-delig cadeau waarmee je de organisatie van elk soort evenement met minder moeite en minder stress naar een hoger plan tilt.

P.S. Word jij straks ook geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de Week?  Klik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Finica van Esch
Finica van Esch
8 years ago

Nice story, Matthieu!
Thank you for sharing!

Maria Simons
8 years ago

mooi verhaal Matthieu, ik hoor het je bijna zelf vertellen.
Heel herkenbaar wat je zegt over de communicatiestijlen en de toegevoegde waarde van meedoen in het e-team.
Baken in woest water.

Waarschijnlijk tot binnenkort.

Sylvia Holtkame
Sylvia Holtkame
8 years ago

Mooi verhaal Matthieu. Altijd heel fijn om mee samen te werken. Met jou in de buurt weet ik dat het goed komt

Jasha Smiles
Jasha Smiles
8 years ago

Matthieu, fijne vent, goede prof.

Arnoud Kas
8 years ago

Herkenbaar, herkenbaar, herkenbaar. en daarom ook erg mooi om te lezen.
Dank voor je oprechte verhaal. Let’s shape the future

Ellen van der Hall
8 years ago

Beste Matthieu,

Ik sta nog aan het begin van te ontdekken waar ik dingen beter anders kan doen. Financial Freedom net gehad en daar liep ik tegen een diepgeworteld gevoel aan. Master Entrepreneur en Breskthrough to Success komen er in de komende maanden aan.

Je geeft me vertrouwen dat ik ook daar weer nieuwe ontdekkingen zal doen. Ook ik ben op een andere manier bezig met doelen te stellen en te kijken hoe ik en waar ik wel energie moet insteken.

Dank je wel voor je verhaal vol aanmoediging.

Ellen van der Hall
acupuncturiste en stemvorkspecialiste

Marloes Hermens
8 years ago

Mooi, dit verhaal te lezen. De inzichten zijn zo mooi geïntegreerd, en leuk ook dat je zoveel meer van de weg ernaar toe geniet.
Ook fantastisch te horen dat een gedreven ondernemer iedere week ruim de tijd neemt om te kijken wat de koers is, en moet zijn. Ik ben wel benieuwd hoe je dat doet. In meditatie? Met anderen of alleen?
In een yogales? Of juist heel anders?
En blijven leren, doorgaan…. Dankjewel voor je verhaal, het heeft me weer gesterkt in mijn eigen weg en mijn eigen werk.

Matthieu Wijnen
8 years ago

Marloes,

Fijn om te horen dat het jou heeft geholpen.

Om nog even terug te komen op het tijd nemen om na te denken. In het begin deed ik dit elke week, maar na een tijdje schoot het er telkens bij in. Geen ritme/gewoonte. Daarom doe ik het nu nagenoeg iedere ochtend, lekker rustig alleen zitten, maak dan mijn lijstjes en zie wat ik al gedaan heb en nog wil doen. Voor mij werkt dit echt super. Ik ben dan ook een ochtend mens. Ik kan me voorstellen dat voor anderen de avond beter werkt.

Matthieu

Linda Noorlander
8 years ago

Hoi Matthieu,

Leuk jouw verhaal, en sommige dingen zijn heel herkenbaar. Ik ben er nog niet helemaal, maar blijf inspiratie opdoen bij Open Circles, om zodoende elke keer een stuk dichter bij mijn doelen te komen. Stap voor stap en alleen maar vooruit!

Dank je voor het delen van jouw verhaal,
Linda

Matthieu Wijnen
8 years ago

Hoi Linda,

Fijn om te horen dat je zo goed bezig bent.
Wat mij veel verder heeft gebracht is het ook werkelijk doen, dus niet alleen er over nadenken maar het ook werkelijk doen. Als ik merk dat ik dingen telkens uitstel of er om heen draai, (comfort zone) zorg ik dat ik in een situatie kom dat ik het wel moet doen. Dat is soms best eng maar als ik achteraf terug kijk denk ik meestal waarom heb ik het niet veel eerder gedaan.

Groet,

Matthieu

Merijn Kegel
8 years ago

Hi Matthieu,

Geweldig verhaal. Je bent echt een mooi voorbeeld en terecht ondernemer van de week.
Moet ik toch weer denken aan twee opgeschoten jongens in een tube….

Goeie herinnering!
😉
Merijn

Gonny de Wit
8 years ago

Mattieu – bizar – dat zou mijn verhaal wel kunnen zijn.

Ook ik zit in het E-team en als je er morgen bent krijg je een extra knuffel van mij.

Elfriede Krauth
8 years ago

Matthieu,

inspirerend verhaal! Leuk je tijdens de Life Skills University te zien, hoe je mensen helpt met “get of your ass”. Dat ga ik gewoon niet vergeten 🙂

En door hier je verhaal te vertellen doe je het vast weer. Goed bezig man, en bedankt voor het delen van je verhaal.

Elfriede

Leni Minderhoud
8 years ago

Dank Matthieu voor jouw story. Zeer inspirerend. Je werkt ook nog eens in mijn regio dus ik ga graag in gesprek of ik van je diensten gebruik kan maken.

inspirerende groet
Leni Minderhoud

Matthieu Wijnen
8 years ago

Beste Leni,

Goed om te horen, het lijkt mij ook leuk om eens nader kennis te maken. Heb je volgende week tijd?

Matthieu

Rocco Vermijs
8 years ago

Beste Matthieu,

Leuk om je verhaal te lezen. Ik ga a.s. zaterdag naar mijn eerste Business Bootcamp. Mijn achtergrond is dans en choreografie. Ben heel erg op zoek naar hoe ik er in deze tijd geld mee kan verdienen en hoe mijn expertise een bijdrage kan zijn voor andere.

Inspirerend om jou verhaal te lezen en misschien is het leuk om elkaar te ontmoeten en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekennen.

gr. Rocco Vermijs

Matthieu Wijnen
8 years ago
Reply to  Rocco Vermijs

Beste Rocco,

En hoe was je eerste Business Bootcamp.
Ik ben zelf bij veel evenementen van Open Circles als je wil kunnen tijdens een evenement een keer afspreken.

Matthieu

Jorgen Welsink
Jorgen Welsink
8 years ago

Hallo Matthieu,

Mooi om je verhaal te lezen.
Zeker ook met in het achterhoofd dat wij samen in de Life Skills University hebben gezeten. Waar je toen stond en nu, waanzinnig. Inspiratie voor mij om door te gaan.

Thks voor je energie en inspiratie.

Sportieve, Gezonde en Energieke gr
Jorgen

Nelleke van der Palen
8 years ago

Hoi Matthieu,
Inspirerend verhaal, mooi om te horen hoe jij jouw persoonlijke obstakels hebt weten te overwinnen. En de kracht die je daarvan krijgt. Een heel goed inspirerend voorbeeld voor mij. Kwaliteit leveren én blijven leren, dat zijn volgens mij de absolute recepten voor succes. Mooi hoe jij dat in jouw bedrijf vorm weet te geven. Bedankt voor je inzichten!

Jet Sebus
8 years ago

Mooi verhaal,

Mathieu, dank je wel voor het delen! Ik heb erg van je aanwezigheid genoten tijdens de Life Skills University van afgelopen weekend, waar jij in het E-team zat. Ik trok me op aan je rustige uitstraling met een hoop humor. Je straalt bovendien uit dat je overzicht hebt en ik vind het mooi om te lezen dat je dat ook hebt moeten leren.

Nogmaals dank en heel veel succes met je bedrijf! Hartelijke groeten van

Jet

Cindy Groeneveld
8 years ago

Hoi Matthieu

Mooi verhaal. Al lezende zette het mij aan het denken over 1. De wekelijkse tijd nemen om na te denken wat ik aan het doen ben, waar ik heen wil etc. En 2 of ik mijn mensen nog wel de ruimte laat en niet alles teveel zelf wil doen of op mijn manier wil (laten) doen. Dank je voor deze inspiratie!

Komend weekend zal ik mijn eerste ervaring hebben in het e-team, misschien tot dan?

Matthieu Wijnen
8 years ago

Beste Cindy,

Ik vindt het fijn om te horen dat mijn verhaal jou aan het denken heeft gezet.

Matthieu

Edith Nijhof
8 years ago

Beste Mathieu,

Je persoonlijke blokkades oplossen is een van de moeilijkste dingen die bestaan. En iets waarbij je anderen nodig kunt hebben. Fijn dat het je gelukt is. Iemand die zoiets lukt, is een gezegend mens.

Karin van Toor
Karin van Toor
8 years ago

Hoi Matthieu,

Geweldig om te lezen dat het nu zoveel beter met jou en jouw bedrijf gaat.
Heerlijk om in het e-team te werken. Dit jaar kan ik helaas niet meedraaien om de hele goede reden, dat ik de Business University ga volgen.Maar volgend jaar hoop ik weer snel met jou te mogen samen werken.

Met een hartelijke, muzikale groet,
Karin

Bianca Meeuwissen
8 years ago

Jeetje Matthieu,

Het is als of ik naar mezelf luister. Altijd fijn even te spiegelen. Ben nu zelf ook bezig met de transformatie. Overdelivery is voor mij een begrip. En ik had ook tal van klanten die me veel energie kosten maar vrijwel niets opleverden. Ik woon iets verder weg, in het mooie Pyreneeënlandje Andorra, dus om mee te doen aan trainingen moet ik terdege plannen. Maar het gaat gebeuren. Ik voel het. Voorlopig leer ik nu reeds veel van jullie ervaringen!

Bedankt.

Coen Tuerlings
8 years ago

Herkenbaar verhaal, Matthieu.

In mijn bedrijf wilde ook alles zelf doen, en op mijn manier. Ik gaf echter te weinig opdrachten aan andere mensen, en gaf teveel ruimte voor eigen inbreng. Dan kom je er ook niet…

Door de inzichten in de verschillende communicatiestijlen kan ik nu beter onze medewerkers begrijpen en stimuleren om samen te werken.

Soundfulness groei nu uit tot een netwerk organisatie waarin kennis uitwisseling en ondersteuning een belangrijke rol speelt.

Het wordt een stuk dynamischer en vooral ook leuker…

Tof om te horen dat je in het e-team zit. Dan kom ik je zeker tegen 😉

Tot binnenkort
Groetjes
Coen

Petra Lanphen
Petra Lanphen
8 years ago

Hi Matthieu!

Bedankt voor je persoonlijk verhaal!
Geweldig om te horen dat je een goede manier hebt gevonden om vooruit te komen. En dat het succes al voelbaar is.
Gefeliciteerd!