Ralph van der Sanden – Entrepreneur van de Week

153 views | 21 reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde
Ralph begon in november 2011 met zijn webdienst CloudFormz. Het was oorspronkelijk zijn plan om voor zichzelf een tool te ontwikkelen waarmee hij sneller en efficiënter webformulieren kon maken en beheren. Omdat het zo goed werkte, besloot hij het op de markt te brengen. Toen de omzet twee jaar later niet naar tevredenheid was, struinde hij het internet af op zoek naar marketingtips. Hij was onder de indruk van de video’s van Nisandeh en meldde zich aan voor de Business Bootcamp.

‘Ik werk als webdeveloper in loondienst. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat het zelf maken van een webformulier veel te veel tijd kost. Dat moest toch anders kunnen! Ik ben uit gaan zoeken of ik een systeem kon verzinnen waarmee het simpeler zou gaan, gebruiksvriendelijker én met veel mogelijkheden. Ik ben zes maanden bezig geweest met het uitwerken van dit concept. Toen ik er de voordelen van zag, dacht ik: laat ik er maar meteen een product van maken.’

Iets van mezelf
‘Van kinds af aan probeer ik dingen te maken en te verkopen. Dat vind ik mooi: iets van mezelf, iets dat ik zelf gecreëerd heb. Wel altijd ‘iets met het web’. In 2009 heb ik een videoproductiebedrijf opgericht. Ik maak videoclips voor artiesten, bedrijfsfilms en zelfs korte speelfilms zoals de lowbudgetfilm over pesten: Het geheim van Bram. Eigenlijk was ik altijd met een stuk of vijf webdiensten tegelijkertijd bezig náást mijn vaste baan. Ruim een jaar geleden ben ik parttime gaan werken om meer tijd in CloudFormz te stoppen. Maar ondanks al mijn inspanningen was de groei eruit en bleef de omzet achter.’

Stuiterende energie
‘Ondertussen was de noodzaak om meer inkomen te generen groter geworden. Mijn moeder was namelijk weggetreiterd op haar werk en er dreigde een gedwongen verkoop van ons huis. Dat kon ik natuurlijk niet laten gebeuren! Bovendien wilde ik financieel onafhankelijk zijn. Via Google kwam ik terecht op de website van Open Circles Academy. Vooral de video’s met succesverhalen en nuttige informatie van Nisandeh spraken me aan. Ik verwachtte iets heel Amerikaans in een klein zaaltje en was verbaasd over het grote aantal deelnemers en de stuiterende energie tijdens de Business Bootcamp (oktober 2013). Opgepept ging ik weer naar huis.’

Actielijst
‘Ik leerde om anders te denken, om een andere mindset te hebben. Niet denken: het kan niet, dus we doen het niet. Een mooi voorbeeld vond ik het ‘bewijs’ van Nisandeh dat het mogelijk is om 1000 woorden op te schrijven binnen drie minuten. Het kan wél. Als je maar weet hoe. Ik realiseerde me ook dat ik moest gaan focussen om meer resultaat te behalen. Ik was een soort los projectiel, werkte hard, maar kwam eigenlijk nooit een steek verder. Door een actielijst te maken compleet met data, tijdstippen en deadlines en me daaraan te houden, lukte dat.’

Juiste klanten
‘Er moet ook iets veranderen met mijn doelgroep. De sfeer van de huidige website trekt voornamelijk zzp-ers en kleine bedrijven aan. Die hebben vaak geen of weinig technische kennis en stellen daarom veel vragen. En dat kost tijd en levert relatief weinig op. Ondertussen is de dienst zodanig gegroeid dat grotere bedrijven prima bediend kunnen worden. Met een aparte B2B website kunnen zzp-ers laagdrempelig CloudFormz uitproberen, maar ligt de focus op de MKB en grotere bedrijven. Dat zijn voor mij de juiste klanten.’

Doen
‘Ook heb ik mijn aanbod uitgebreid. Ik bied nu tevens een analysemodule waardoor gebruikers hun formulieren naast beheren ook kunnen optimaliseren. En dat allemaal door minder beperkt te denken en vooral door te DOEN. Vroeger stelde ik veel dingen uit. Komt later wel, dacht ik: is even niet belangrijk. Nu sta ik om zeven uur op om mijn doelen te halen. En dat werkt. Mijn omzet is verdrievoudigd, ik heb circa 25.000 unieke bezoekers per maand en ongeveer 4300 gebruikers. Als het zo doorgaat kan ik binnen een jaar financieel onafhankelijk zijn. Dan ga ik uit loondienst en ben ik vrij om zelf te bepalen wat ik wil doen. In ieder geval ons huis afbetalen en reizen!

Ralph van der Sanden van CloudFormz

Ben je na het lezen van het verhaal van Ralph tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Ralph? Laat het Ralph weten in het commentaarveld hieronder. Als je comment is geplaatst, ontvang jij van Ralph maar liefst 6 maanden gratis en vrijblijvend gebruik van CloudFormz, de tool voor het maken van webformulieren – speciaal voor mensen zonder technische kennis van programmeren.

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wolter Klaver
8 years ago

Ik ben begonnen met een proefformulier, en het werkt fantastisch! Ik neem beslist een abonnement, zodat ik ook ideal betalingen kan ontvangen.

Service is Super.

Ralph van der Sanden
8 years ago
Reply to  Wolter Klaver

Ha Wolter, bedankt voor je comment.
Fijn om te horen dat de dienst en de service bevalt!

Coen Tuerlings
8 years ago

Hoi Ralf,

Je service werkt goed…

zie soundfulness.com/shop/shop-home/sf-shop-cd-ideal/

30 minuutjes uitproberen en de eerste bestellingen kunnen binnenkomen via iDEAL….

Als TargetPay nu ook zo snel zou werken 😉

Groetjes
Coen

Ralph van der Sanden
8 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Bedankt voor het compliment Coen.
TargetPay is inderdaad niet de snelste 😉

Leuk om te zien dat je het direct al in gebruik neemt.
Heb je Quick Edit al uitgeprobeerd?

Coen Tuerlings
8 years ago

Ha Ha…. het werkt echt goed…
Ik heb net mijn eerste bestelling binnen

3 CD’s verkocht via Ideal.

Nu nog achterhalen hoe het geld binnen stroomt 😉

Goed product Ralph, top…

Groet Coen

Anneke Crijns
8 years ago

Hoi Hoi,

Net even getest. Het werkt inderdaad gemakkelijk. Mijn vraag is echter ik heb reeds vele inschrijfformulieren die nu gekoppeld zijn aan access. Dus adres zelf handmatig invoeren en dan op de knop drukken welk formulier je wilt hebben. Kan dit gekoppeld worden en het liefst online met een betaalsysteem en een deelnemers lijst voor aanvang.

Bedankt voor een antwoord
Met groet
Sailcenter Limburg
Anneke Crijns

Ralph van der Sanden
8 years ago
Reply to  Anneke Crijns

Hallo Anneke,

Bedankt voor je comment!
Een koppeling zoals je omschrijft is helaas niet mogelijk maar het kan zelfs makkelijker.

Inzendingen die via onze formulieren lopen komen online in je account te staan gesorteerd op datum aflopend. Je kunt in inzendingen zoeken door simpelweg een waarde in te vullen wat je bezoeker heeft ingevuld zoals een naam, email, straatnaam etc.

Natuurlijk kan dit gemakkelijk gekoppeld worden met de betaalmodule zodat je betalingen kan ontvangen via iDEAL, Mister Cash, DIRECTebanking, PayPal en evt. overboeking en op rekening.

Daarnaast kun je met een klik op de knop de inzendingen exporteren naar Excel.

Je kunt ook de conversie ratio zien en zien over welke formuliervelden men gemiddeld het langst doet zodat je ziet waar men vaker vastloopt.
Hierdoor kun je de vraagstelling optimaliseren voor meer conversie.

Veel plezier met je premium pakket!

Ted Straathof
Ted Straathof
8 years ago

Ideaal! Zelf altijd bezig met mijn website, maar nog nooit een goed werkend formulier zelf weten te maken. Enige wat ik nog wil weten is of het mogelijk is om bij een bestelling onder de 25 euro automatisch de bezorgkosten van 5 euro erbij te rekenen??

Judith Henstra
8 years ago

Wat goed dat je dit naast je baan hebt opgezet, en misschien binnenkort je vaste baan kunt verlaten.

Je schrijft dat je klanten zoveel vragen hebben.Ik zie dat je een FAQ op je website hebt, maar die is niet zo uitgebreid. Misschien kun je meer vragen op die manier beantwoorden.

Veel succes met je bedrijf!

Coen Tuerlings
8 years ago

Gefeliciteerd Ralph,

Heel herkenbaar je zin ‘Het kan wel…”

Dat is een zin die ik al heel mijn leven hoor in mijn hart.
Ondanks alle tegenstrijdige berichten en gedragingen.
Ik blijf trouw aan wat ik in mijn hart voel…

En zie… het kan inderdaad wel… met de juiste mensen om me heen

Ik zal je web service eens bekijken, ik hou wel van van goed doordachte webablicaties… 😉

Hartelijke groet
Coen

Bjorn leffers
8 years ago

Ik heb even formulier gemaakt bij Cloudformz Voor een gratis form die je kan maken is het erg uitgebreid

Ralph van der Sanden
8 years ago

Bedankt allemaal voor de reacties!

@Judith, we zijn momenteel bezig met diverse video tutorial’s.
Welke informatie zou jij als bezoeker willen zien/verwachten?

– Ralph

Judith Henstra
8 years ago

Ralph, ik heb de bestaande video’s niet bekeken dus ik weet niet wat je al hebt. In ieder geval het proces doorlopen en misschien de verschillende mogelijkheden uitleggen (link, php, enz.) en dan (in andere video’s?) de valkuilen waar mensen vaak mee zitten even aanstippen.

Ik heb nog geen tijd gehad me erin te verdiepen maar dit kwam zo bij me op. Ik had wel al meteen een vraag: hoe kun je het integreren in WordPress? Een link kan altijd maar is wat ‘saai’.

PS Schrijf ‘tutorials’ maar zonder apostrof, hoor!

Ralph van der Sanden
8 years ago
Reply to  Judith Henstra

Hallo Judith,

Bedankt voor de tips, ga ik zeker wat mee doen!

PS Je kunt hier de WordPress video tutorial bekijken en de plugin eventueel downloaden:

Cloudformz.com/artikel-16_wordpress-website-contact-form-plugin-plaatsen/

– Ralph

Inge Orlemans
8 years ago

Hai Ralph,

Coen attendeerde mij op jouw blog en wat je hebt gerealiseerd. Ik ben bijna zover om mijn online meditatieprogramma te lanceren. De content is voor mij appeltje eitje, maar ohohohoh die formulieren. Ik ben heel benieuwd naar jouw service.

En van harte gefeliciteerd.

Groet, Inge

Colijn Buis
8 years ago

Cool, gefeliciteerd!

Ik ga CloudFormz ff checken..

Ga zo door!

-Colijn

Anna van der Wel
Anna van der Wel
8 years ago

Beste Ralph, na je verhaal te hebben gelezen ben ik nieuwsgierig geworden naar CloudForm en ga zo even een kijkje nemen.

hartelijke dank
Anna van der Wel.

Hans Meijer
8 years ago

Het verhaal van Ralph is zeer herkenbaar voor mij.

Al 15 jaar probeer ik omzet te verkrijgen op mijn website gezichtspoeder.nl Pas nadat ik mijn persoonlijke goeroe ben tegen gekomen op Internet begon het mij te dagen. Probeer duidelijk en eerlijk te zijn tegen je klanten. Wees jezelf en ga geen dingen zeggen die niet bij je passen. Zeg elke ochtend tegen jezelf wat je bedoelingen zijn. Niet alleen die dag maar herhaal ook het doel op langere termijn.

Mindset, het woord is al gevallen, is daar super belangrijk bij. Blijf in jezelf geloven en blijf je doelen herhalen en nastreven dan gaat het op een bepaald moment absoluut lukken. Maak het nomogelijke mogelijk door er in te geloven en elke dag na te streven.

Cloudformz is het zoveelste bewijs dat je alles kunt bereiken als je maar echt wil. Mindset dus. Een komt dan het succes. Krijg je nog meer energie en kom je in een flow.

Geloof in jezelf. Geloof in je business. Geloof in je klanten

Marc Ramaekers
8 years ago

We zochten een betrouwbare formbuilder om onze vakantieboekingen te registreren.

Het pakket van Cloudformz werkte fantastisch.
Toen ik een misschien wat simpele vraag stelde (had beter kunnen kijken) kreeg ik de meest vriendelijke reactie binnen een uur met de opmerking vooral vragen te blijven stellen als het nodig is.

Een service die ik lang niet mee heb gemaakt en daardoor een voorbeeld voor andere online bedrijven.

De persoonlijke benadering maakt het voor mij dan ook echt helemaal af.

GA ZO DOOR!

Groeten Marc Ramaekers

Marian Koek
8 years ago

Ralph, dank! Ik ben bezig met het ontwerpen van een formulier voor de aanmelding voor mijn eerste workshop, dus dit komt als geroepen.

Ik ga er naar kijken en bedankt!

Rudolf van der Sanden
Rudolf van der Sanden
8 years ago

Hoi Ralph,

Ik heb je website net even bekeken en de dienst uitgeprobeerd. Ik moet echt zeggen dat ik erg onder de indruk ben van het gebruiksgemak!