Saskia van Velzen – Entrepreneur van de Week

184 views | 15 reacties |
shares

 
Door Lizzy de Wilde 
Saskia is altijd al geïnteresseerd geweest in persoonlijke ontwikkeling. Haar boekenkast staat vol met titels over het onderwerp en tien jaar geleden had ze haar eigen bedrijf en gaf workshops op allerlei gebied. Fantastisch leuk om te doen, maar ze verdiende er geen droog brood mee. Dus ging ze weer fulltime in loondienst als boekhouder en vergat het ondernemerschap. Totdat ‘het lachen’ op haar pad kwam en ze Open Circles Academy leerde kennen.

‘Op mijn wensenlijstje staan wel honderd wensen. Ik vind veel dingen leuk en volg regelmatig cursussen voor mijn eigen ontwikkeling en voor de lol. In de zomer van 2011 deed ik een lachcursus (Laughter Yoga Leader) en wist meteen: hier wil ik iets mee! Via google kwam ik terecht bij Open Circles Academy en in september zat ik bij de Business Bootcamp. Wat een geweldige energie! Ik houd wel van dat Amerikaanse, dat uitbundige. Ik vind trouwens dat Nisandeh een mooie vertaalslag maakt naar onze cultuur, hij matigt het zodanig dat wij het kunnen handelen.

Hobby of  bedrijf?
Ik werk alweer tien jaar bij een uitgever, met veel plezier, maar zit net iets te veel in mijn hoofd en wil meer contact met mensen. Ik was gegrepen door de kracht van lachen. Lachen is zo eenvoudig en heeft zoveel effect. Je voelt je verbonden met jezelf en de ander, bent vrolijk, zelfs als je doet alsof, en je hebt het altijd bij de hand. Maar weer voor mezelf beginnen vond ik lastig; mijn vroegere bedrijf had me vooral geldzorgen en een burnout opgeleverd. De vraag “Heb je een hobby of heb je een bedrijf?” tijdens de Bootcamp opende mijn ogen. Ik was op het hobbyniveau blijven steken.

Focus
Nog datzelfde weekend schreef ik me in voor de Financial Freedom en besloot om ervoor te gaan. Het jaar daarop deed ik mijn tweede Business Bootcamp en ging voor het hele pakket: Master Entrepreneur, Breakthrough to Success en nogmaals de Financial Freedom. Nu ben ik bezig met de Business University. Ik heb zoveel geleerd in de afgelopen twee jaar! Het begon met het nemen van de beslissing om lachcoach te worden. Dat werd mijn focus. Ik heb lang gestoeid met het bepalen van mijn doelgroep. Door de trainingen en mijn actieve mastermindgroep weet ik nu dat ik me op mijn collega lachcoaches in Nederland en het buitenland moet richten.

Boek
Het mooie is dat ik hierdoor mijn missie ook beter neer kan zetten. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen om hun eigen geluk te creëren. Dat kan ik niet alleen en dus moeten we het samen doen. Ik maak dankbaar gebruik van de stappenplannen, de templates, die we aangereikt krijgen. Heerlijk die systemen! Ik voer ze keurig uit en ervaar dat het werkt. Een goed voorbeeld is mijn boek dat volgend jaar uitkomt. Ik heb Write your book in 28 days letterlijk toegepast. Eind februari heb ik die training gevolgd, begin april heb ik mijn manuscript met een begeleidende brief naar één uitgever gestuurd. In juni kreeg ik een super enthousiaste reactie terug. En straks ligt het in de winkel. Dan kan ik die wens ook weer van mijn wensenlijstje schrappen.

Promotie
Ik voel me groter, krachtiger en zekerder dan twee jaar geleden. Ik barst nog van de vragen en ik leer elke dag, maar ik kan al zo ontzettend veel. Marketing vond ik vroeger vreselijk, sales was een soort bedelen en aan onderhandelen had ik een hekel. Doordat ik er nu een andere mindset bij heb en inzie dat ik mensen iets kan bieden dat waarde heeft, dat belangrijk voor ze is, vind ik het niet erg meer om mijn product onder de aandacht te brengen. Ik vind het zelfs leuk! Ik weet nu hoe ik het aan moet pakken, ik zie resultaten en dat prikkelt mijn creativiteit om verder te gaan. En die trainingen vind ik elke keer weer een feest!’

Saskia van Velzen van Lachwinkel

Ben je na het lezen van het verhaal van Saskia tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragen voor Saskia? Laat het Saskia weten in het commentaarveld hieronder.  Als jouw bijdrage is geplaatst, krijg jij van Saskia het e-book “Lachen zonder reden”. 

P.S. Word jij straks ook geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de Week?  Klik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda van Butselaar
8 years ago

Beste Saskia,

Wat leuk dit allemaal te lezen. Wat een energie, super!
Gefelicieerd met je boek.

Groetjes,
Linda
Lachcollega uit Lelystad

Judith Henstra
8 years ago

Wat goed van je zeg! Ja, die uitspraak over hobby vs bedrijf, dat komt aan, he? Bij mij ook. Ik vraag het me telkens af: heb ik een hobby of een bedrijf? 🙂

Wat knap dat jij inderdaad je boek in 28 days geschreven hebt en dan ook nog gelijk bij de eerste (en vast ook de beste) uitgever terecht bent gekomen.

Veel succes met je bedrijf!

Saskia van Velzen
8 years ago
Reply to  Judith Henstra

Dank je Judith. Ja, echt he, hobby of bedrijf? Het is een fantastische vraag. Heb je de cursus gedaan van het boek schrijven? Echt de moeite, het werkt. Als je hulp nodig hebt of wil sparren dan mail je me gewoon.

Roland Scholten
8 years ago

Geweldig Saskia, entrepreneur van de week. Wat heb ik jou enorm zien groeien met je bedrijf. Heel mooi om te zien waar je nu staat. Ik ben dankbaar dat ik jouw groei van dichtbij heb mogen meemaken, onder andere in onze mastermindgroep. Keep up the good work!

Big hug,

Roland

Saskia van Velzen
8 years ago

Roland, dank je. Deze neem ik in ontvangst.

Ellen Doedens
Ellen Doedens
8 years ago

Hé Saskia.
Wat een mooi en inspirerend verhaal. Je bent mijn grote voorbeeld! Volgende week is mijn laatste werkweek bij het fitnesscentrum. Dan geht s los! Voor mezelf beginnen. Mijn eerste yoga cd is af.. ik blijf je volgen en lach natuurlijk zoveel mogelijk mee! Liefs Ellen

Saskia van Velzen
8 years ago
Reply to  Ellen Doedens

Hoi Ellen,

En wat heerlijk dat we zo kunnen samenwerken. Fijn dat je bij het avontuur van Holland’s Got Talent was en leuk dat ik bij jou mee mocht kijken/doen op het Happinez festival. Wij zetten lachyoga op de kaart!

Saskia de Rooy
8 years ago

Hobby versus onderneming…ja, dat is een goeie. Zwaar versus licht, lachen versus somberen, ik ben wel erg benieuwd naar dat boek.
Wat ik hier lees klinkt heel goed in ieder geval.
Succes met je geliefde onderneming, Saskia.

Met vriendelijke groet,

Saskia de Rooy.

Saskia van Velzen
8 years ago
Reply to  Saskia de Rooy

Dag naamgenoot,

Dank je voor je reactie. Leuk he, zo’n boek. Maar als jij in de Open Circles kringen actief wordt en ook de Business University gaat volgen dan weet ik zeker dat er ook van jou een boek gaat komen. En dan ben ik benieuwd waar die over gaat!

Jurgen Scholten
Jurgen Scholten
8 years ago

Hoi hoi Saskia,

goh, wat ben je geGROEId zeg.. je/ik zou er (bijna!) jaloers van worden.. 😉

We kennen elkaar nu sinds oktober 2008.. en ik heb veel gezien van je.. geluisterd naar je.. én je je STAPPEN zien zetten.. stapje-voor-stapje.. je KRACHT her-ontdekken.. je GAVE om mensen te enthousiasmeren (Of komt dát van: “enthouSiASkia”? 😉

Goed bezig zeg! Fijn dat er mensen zijn zoals jij.. die het verschil niet alleen MAKEN.. en ook laten ZIEN 🙂

Veel plezier.. 🙂
BIG hugs!!
Jurgen

Saskia van Velzen
8 years ago

Lief je reactie hier. We keep in touch, ook al zitten er soms de nodige honderden kilometers tussen 🙂

Pauline Smit
Pauline Smit
8 years ago

Fantastisch Saskia. Ik vind het heel stimulerend om te zien hoe je het doet en ik ben blij dat ik jou als buddy heb. Op naar de volgende stap!

Saskia van Velzen
8 years ago
Reply to  Pauline Smit

Dank je Pauline. We houden elkaar scherp en maken volgend jaar samen een fantastisch product!

Zabeth Kneppers
8 years ago

Erg leuk te zien dat je als je al die stappen braaf volgt, je er zelfs komt.

Veel Nederlanders zijn eigenzinnig, ik ook, en beginnen aan deze dingen met een eigen invulling. Maar even later haken ze af, internaliseren het niet, omdat ze iets eigens willen doen.

Ik zal het toch onthouden dat het werken kan, voor cliënten die tegen wil en dank ondernemer moeten worden en na baanverlies hun geliefde werk te kunnen blijven doen. Wellicht trekt het hen door de moeilijke start heen.

Groeten Zabeth

Saskia van Velzen
8 years ago

Dank je Zabeth. Het is echt waar. Het helpt om niet te eigenwijs te zijn en de stappen die iemand als Nisandeh aanbeveelt letterlijk te zetten. Iets eigen doen kan heel goed samen met beproefde stappen. Zelfs beter denk ik, mijn boek is daarvan het resultaat. Hartelijke groet, Saskia