Wesley Weerdenburg – Entrepreneur van de Week

221 views | 31 reacties |
shares

Door Lizzy de Wilde
Wesley bouwde al op zijn dertiende z’n eerste website. Eerst voor zichzelf, later voor vrienden en familie en vervolgens als zelfstandig ondernemer. Tot vorig jaar combineerde hij dit met een vaste baan als applicatiemanager. Maar omdat hij z’n eigen klanten méér wilde bieden, besloot hij de stap te wagen en ontslag te nemen. Bij Open Circles leerde hij hoe hij exponentieel kan groeien.

‘Op Facebook kwam een advertentie voorbij over de Business Bootcamp. Ik heb een paar video’s bekeken en wat ik zag sprak me wel aan. Ik werkte nog in loondienst, maar mijn bedrijf liep zodanig goed, dat ik op het punt stond om op te stappen. Dat was een lastig besluit. Ik verdiende een prima salaris en had veel geld in mijn bedrijf gestopt. Zou ik het risico kunnen nemen? Maar er moest iets gebeuren want de groei stokte en ik had te weinig tijd om efficiënt bezig te zijn.’

Hobby´s
´Ik heb altijd affiniteit met ICT gehad. Door zelfstudie en uitproberen leerde ik pc´s te repareren en websites te bouwen. Ik vind het leuk om een hobby om te zetten in iets zakelijks. En ik heb veel hobby´s! Fotografie is er een van. Op mijn eerste website plaatste ik mijn foto´s, voornamelijk van optredens van bandjes in kroegen en op feesten. Omdat ik te jong was voor danceparty’s etc. vroeg ik anderen om daar foto´s te maken. Die zette ik op mijn website, in ruil voor entreetickets en een drankje. Ik had 8 fotografen in mijn bestand, die ik ook hielp met hun websites en waarvan een aantal zich nog steeds met succes online presenteert.´

Eigen webdienst
´Dat heb ik tot mijn 23e gedaan, in combinatie met diverse fulltime baantjes. Ik verdiende al vroeg met nevenactiviteiten. Op mijn 18e kreeg ik de unieke kans om specialist van het grootste online platform voor multinationals van Microsoft (SharePoint) te worden bij een Microsoft Gold House. Door de jaren heen ontwikkelde ik mij tot SharePoint expert bij diverse grote (internationale) bedrijven en tot Google professional in de avonduren en weekenden. Ik heb een webhostingbedrijf overgenomen en mijn eigen webdiensten opgezet. En dat allemaal met de kennis en ervaring die ik opdeed in de verschillende functies.´

Praktijkgericht
´In oktober 2012 deed ik de Business Bootcamp. Dat was een geweldige ervaring en beviel mij goed! Ik had wel wat gemengde gevoelens omdat ik, in vergelijking met de meerderheid van de deelnemers, al redelijk ver was in mijn business. Maar het praktijkgerichte sprak me zodanig aan dat ik mij meteen heb ingeschreven voor de Master Entrepreneur, Financial Freedom en Breakthrough to Success. Ik kan namelijk snel schakelen, ik voer meteen uit, implementeer wat ik geleerd heb en zo zitten die trainingen ook in elkaar. En ik vond het prettig om te sparren met mensen die dezelfde feeling hebben over ondernemen.´

Uurtje factuurtje
´Ik heb veel inzichten gekregen. Vooral over de manier waarop je jouw product of dienst aanbiedt. Ik werk nu veel met abonnementen en servicecontracten. Niet langer meer uitsluitend op basis van ´uurtje factuurtje´. Daardoor is mijn bedrijf gaan groeien en kon ik in augustus 2013 uit loondienst gaan. Ik geef ook meer kennis weg, gratis. Dat deed ik vroeger ook wel, maar nu koppel ik het aan acties om klanten te werven en te houden. Ik zet dat dus in als marketinginstrument. Onder andere door wekelijks een blog te schrijven en daar een email opt-in aan te koppelen. Als lezers hun emailadres invullen, ontvangen ze bijvoorbeeld de rest van een handleiding over een handige plug-in.´

Vrije tijd
´De trainingen hebben mij direct en indirect nieuwe klanten opgeleverd. Ik kan supergoed netwerken. Ik heb snel door wat iemand nodig heeft, ik praat makkelijk en geef graag advies. En door mijn ervaring bij gerenommeerde bedrijven heb ik veel te bieden. Dat wil ik ook inzetten om jonge ondernemers te helpen om hun plan uit te voeren. Ik heb zelf die weg bewandeld en ben een mooie business case. Ik wil iets voor de maatschappij betekenen. Zodra je een idee hebt is het een kwestie van gewoon doen, en zien hoe het uitpakt. Daar kan ik in coachen. Mij heeft het niet alleen meer inkomsten, maar ook veel meer vrije tijd opgeleverd. Ik hoop dit jaar financieel vrij te worden, dan kan ik mij nog meer richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen.´

Wesley Weerdenburg van Weerdenburg Global Media

Ben je na het lezen van het verhaal van Wesley tot inzichten gekomen, geïnspireerd, gemotiveerd of heb je vragenLaat het Wesley weten in het commentaarveld hieronder. Zodra je comment is geplaatst, krijg je van Wesley GRATIS zijn handleiding voor het plaatsen van een popup opt-in voor WordPress.

P.S. Word JIJ straks geïnterviewd door Lizzy als de volgende Entrepreneur van de WeekKlik hier en deel jouw succesverhaal!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

31 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Geraldine Nesbitt
8 years ago

Wel verdiend Wesley!

Ik heb je maar een keer in het echt ontmoet, maar het maakte wel indruk. Je zegt het zelf – je netwerkt makkelijk. Dat viel mij op.

Als jong ondernemer kom je zelfverzekerd over, hebt duidelijk kennis van zaken en bent iemand die ik gelijk 100% vertrouw.

En jij bent innovatief en ik denk dat jij een risico (wel overwogen) durft te nemen om iets nieuws op de markt te brengen.

Een echte entrepreneur!

Geraldine

Wesley Weerdenburg
8 years ago

Thank you Geraldine, you are also a great entrepreneur!

Onze ontmoeting was inderdaad een erg boeiend gesprek in Amsterdam bij CoWorking. Mede dankzij jouw interesse en luisterde oor voelde ik dat ook jij enorm goed bezig bent met jouw bedrijf. Ga zo door en wellicht kan je mij binnenkort helpen met de website van de gezamenlijke webwinkels, die moet volledig naar het engels worden vertaald :).

We spreken elkaar snel!

Paul van Oers
8 years ago

Wesley,

Tijdens de Business Bootcamp kwam je tot de conclusie dat jij verder was dan de anderen. (heb dat ook zo ervaren nl).

Was deze ervaring ook zo bij de Master Entrepeneur en Financial Freedom?
Wat heeft jou dat gebracht?

Groet Paul

Wesley Weerdenburg
8 years ago
Reply to  Paul van Oers

Sommige onderdelen tijdens de Master Entrepreneur en Financial Freedom is herhaling van de in de praktijk toegepaste technieken maar dan nét iets beter, tijdens deze trainingen ben ik tot nieuwe inzichten gekomen waardoor ik o.a. mijn processen heb kunnen verbeteren en een nieuwe kijk heb gekregen op hoe ik de werkzaamheden uitvoer.

Tijdens de Business Bootcamp heeft het mij de inkomsten gebracht om de vervolg trainingen te volgen. De overige weekenden heeft het mij enorm veel nieuwe inzichten, contacten en prospects opgeleverd. Ik zou het, ondanks de voorsprong, zo weer doen! Het is voor mij ook een soort van ‘uitstapje’, weer even focussen. Nog maar niet te spreken over mijn netwerk wat ook enorm is gegroeid sinds het volgen van de Business Bootcamp.

Ellen van der Hall
Ellen van der Hall
8 years ago

Zo leuk Wesley om dit interview te lezen nadat ik met je kennismaakte tijdens Co Working. Jouw dynamiek en systematisch groot denken zorgt voor een out of the box frame dat zeer inspirerend is. Heel veel sukses met alles wat je doet

Anouk Beekman
8 years ago

Wauw Wesley, wat een TOP-ondernemer ben je!
Volgens mij hebben wij elkaar nog niet eerder persoonlijk gesproken, maar na het lezen van jouw verhaal, ga ik je zeker opzoeken 😉

Ik ben heel benieuwd naar je handleiding en naar je blogs. Momenteel kan ik wel wat hulp gebruiken bij het bouwen van mijn nieuwe website.

Succes en zet het goede werk voort!

Met Gave Groet,

Anouk Beekman

Wesley Weerdenburg
8 years ago
Reply to  Anouk Beekman

Hi Anouk, dank voor je mooie woorden!

Wij hebben elkaar inderdaad nog niet in real-life ontmoet. Ik zou zeggen; kom gerust eens op de koffie bij CoWorker dan vertel ik je alles wat je moet weten om jouw nieuwe website ontwikkelingen goed te laten verlopen. Je kan mij natuurlijk ook altijd bellen of via Skype benaderen (zie de website voor info).

Tot snel!

Stef de Beurs
8 years ago

Heerlijk om te lezen, kort en krachtig: KANJER!!! Just go on!!
Hartelijke groet,
Stef

Wesley Weerdenburg
8 years ago
Reply to  Stef de Beurs

Dank je Stef, ook jij bent een kanjer! We zien elkaar snel in CoWorker!

Ab Groothedde
8 years ago

Interessant verhaal van hoe je met geven ook zelf waarde kunt creeren.

Wesley Weerdenburg
8 years ago
Reply to  Ab Groothedde

Dank je Ab, giving is caring…

Nelleke van der Palen
8 years ago

Mooi verhaal Wesley, zeer inspirerend. Geweldig om te zien hoe je je hobby’s in je werk integreert en er een bloeiend bedrijf van weet te maken. Veel succes !

Wesley Weerdenburg
8 years ago

Dank je, Nelleke!

Cindy Groeneveld
8 years ago

Wauw Wesley, wat mooi omschreven wat jij allemaal hebt bereikt met wat jou is aangereikt. In de laatste alinea’s spat het zelfvertrouwen er van af, geweldig!

Wesley Weerdenburg
8 years ago

Cindy, met netwerken kom je heel ver. Zonder solide netwerk had ik deze middelen nooit gekregen. Succes met jouw business en bedankt voor je reactie!

Lia Versteegh
8 years ago

Bedankt voor je heldere, inspirerende uitleg. Ik ben benieuwd naar je handleiding

Wesley Weerdenburg
8 years ago
Reply to  Lia Versteegh

Hi Lia, dank voor je reactie. Ik hoor graag of je met de handleiding verder komt, succes!

Marjolijn de Rooy
8 years ago

Wat een drive en passie straalt van je verhaal. Absoluut inspirerend. Zeker waard om in de spotlights gezet te te worden.

Wesley Weerdenburg
8 years ago

Dank je Marjolijn, mooie woorden!

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
8 years ago

Hallo Wesley,

Je straalt inderdaad uit dat je waar kunt maken wat je belooft! Dat heb ik mogen ervaren tijdens het interview. Ik denk dat je een grote rol kunt spelen bij het helpen implementeren van zaken waar jij verstand van hebt: alles op en aan websites. En niet alleen voor jonge ondernemers! Kortom: kom maar op met die handleiding!

Leni Minderhoud
8 years ago

Hi Wesley, met recht sta je hier als Entrepreneur van de week en voor mij ben je de entrepreneur van het jaar ! Dit is wat ik onlangs schreef op jouw nieuwe website:

“I met Wesley recently and after a 15 minutes talk I noticed that he is a very innovative entrepreneur and I wanted him immediately as my webdeveloper. The Glassshopwall is such a brilliant idea in these times. It shows that the new economy is alive and kicking. This is what shop owners need to stay in their business, this is what our economy needs!”

Het ondernemen zit in je bloed en dat straal je uit met zoveel zelfverzekerdheid. En met alle projecten die je momenteel doet, blijf je rustig en probeer je altijd tijd voor je klant te nemen.

En dat je oog hebt voor talentvolle jongeren heb ik zelf al voor een van mijn relaties gemerkt. Daar laat je geen gras over groeien. Ik zie uit naar een lange en vruchtbare samenwerking! Heel veel succes met al je mooie plannen!

Wesley Weerdenburg
8 years ago

Dank voor je mooie complimenten! Je bent een TOP ambassadeur!

Pieter Bas Jansen
8 years ago

Hoi Wesley,

Wat een goed verhaal en wat cool om te zien dat Leni zo enthousiast is! Daardoor begrijp ik nog beter dat je zo gegroeid bent!

Vriendelijke groeten,
Pieter Bas

Anouk Plantinga
8 years ago

Wesley, gaaf om jouw verhaal te lezen! Geweldig dat jij zo goed kunt implementeren, iets wat bij nogal veel mensen (daar ben ik een van) een lastig punt is. Mooi ook dat je stappen durft te zetten en dat je zo bloeit in je onderneming. Jij weet wat je kunt en wat anderen aan je hebben, dat is een mooi voorbeeld van ondernemerschap.

Ik wens je heel veel succes met je bedrijf!

Wesley Weerdenburg
8 years ago

Anouk, dank voor de mooie woorden!

Voor de implementatie van web-gerelateerde onderdelen zou ik zeggen; blijf mijn blog volgen, er staan mooie artikelen aan te komen die alles te maken hebben met de implementatie van website gerelateerde onderdelen. Ik help je er graag bij in de toekomstige gratis webinars.

Anouk Plantinga
8 years ago

Dank je, Wesley, ook voor je handleiding! Het is precies wat ik nodig heb op dit moment. Ik was me al rot aan het zoeken naar een eenvoudige handleiding, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. En nu valt het gewoon in mijn schoot! 🙂

Wesley Weerdenburg
8 years ago

Goed om te vernemen dat de handleiding is wat je nodig hebt. Ik hoop dat ik er nog véél meer website eigenaren blij mee kan maken :).

Floor Schuttevaer
8 years ago

Goed om te lezen Wesley. Je verhaal inspireert mij ook weer om snel te implementeren. Ben stiekem ook erg benieuwd naar je handleiding voor het plaatsen van een pop-up opt-in. Heel veel succes met het verder uitbouwen van je onderneming!

Wesley Weerdenburg
8 years ago

Dank voor je bericht! Ik heb jouw opt-in nog niet voorbij zien komen maar ik kan je verzekeren dat het een handleiding is die jij zeker kan gebruiken (zie reactie Anouk).

Lloyd Veira
8 years ago

Dit is een inspirerend verhaal, Wesley.

Je bent met recht ‘Entrepreneur van de week’. Dit heb ik ook zelf weer ervaren toen wij jou vorige week bezochten bij de Co-Workers locatie in Zuidpark.

Keep Up the good work!

Met vriendelijke groet,

Lloyd.

Wesley Weerdenburg
8 years ago
Reply to  Lloyd Veira

Lloyd, ook weer een geweldig ambassadeur en zeer prettig om elkaar altijd weer tegen te komen bij netwerk bijeenkomsten.

Bedankt voor je bericht en we spreken elkaar deze week nog om de plannen tot samenwerking meer vorm te geven!