Beantwoord de behoefte van je prospect

Ken jij echt de behoefte of problemen van jouw klanten of prospects? En bied jij dan werkelijk de oplossing voor die behoefte of dat probleem?

In de onderstaande video ontdek je hoe je jouw aanbod afstemt op de behoefte van je klant.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w-Jgc2VIwNI[/youtube]

Wat vind jij ervan? Deel je ideeën en mening door hieronder een comment te plaatsen.

Meer weten over hoe je het beste product of de beste dienst voor jouw klanten ontwikkelt?

Het komt uitgebreid aan bod in de Business Bootcamp, dus zorg dat je erbij bent en meld je aan!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elvira Noot
8 years ago

Ik ben me nog eens bewust geworden van de noodzaak hiervan door de Business boostday.

Eenmaal thuis gekomen heb ik een enquete opgesteld voor mijn klanten en blog volgers, en andere paardenliefhebbers.

Het mooie is dat wij nu antwoorden krijgen op de vragen: wat doen we goed? wat missen klanten nog? en welke problemen kunnen we voor ze oplossen met de blog?

En iedereen die de moeite heeft genomen de enquete in te vullen hebben we een ticket gestuurd voor 15 minuten gratis les!

Joseph van Sommeren
Joseph van Sommeren
10 years ago

Het is zeker een open deur maar veel verkopers zijn te druk bezig met hun product/dienst aan te bieden en vergeten dan te luisteren naar de klant.

De klant blijft koning en zo moet je de klant ook behandelen.

Als je luistert naar de klant dan bouw je een goede relatie met de klant op en kun je inspelen op de wensen van de klant.

Want uiteindelijk wil je dat de klant tevreden is en meer gaat investeren en/of aan andere verteld over zijn/haar goede ervaringen!

Marielle Meijer
8 years ago

Dank je Nisandeh voor het delen van deze les. Ja belangrijk te luisteren naar de wensen van de klant. In het verleden ben ik hier vaak mee de fout in gegaan en ik betrap me er nog wel eens op dat ik mijn klanten iets wil verkopen waar ze geen behoefte aan hebben. Maar het gaat steeds beter en inderdaad als je je klant precies aanbied waar hij behoefte aan heeft, dan wordt het echt je klant!

Kees van der Stel
10 years ago

Wat Nisandeh hier vertelt is waar ik als coach regelmatig mee te maken heb. Dat is inharent aan coachen. Eerst dient er een coachvraag of beter gezegd een coachthema te zijn. Als dat er niet is valt er weinig te coachen en af te spreken. Als er een thema is ga ik vervolgens in een intake/kennismaking/eerste consult altijd na welke traject een coachee behoefte aan heeft en hoe breed en diep men wil gaan. Ik laat daarbij alle ruimte aan de coachee. Als men drie sessies wil is dat oké voor mij. Als men vraagt wat gebruikelijk is bij mij dan krijgt men een eerlijk antwoord. In mijn inmiddels zevenjarige praktijk is wel zo dat de meeste coachees niet zo goed weten welke breedte en diepte men eigenlijk behoefte aan heeft dus doe ik een voorstel voor het aantal sessies en de sessieduur. Dit heeft tot nu toe nog nooit tot een probleem geleid. Kennelijk maak ik de juiste afspraken en inschattingen.

Be the change you want to be.

Arianne van den Berg-Jonkers

If I learned one thing at Business Bootcamp it is to think from the client. My business is not about me, it is all about the client and delivering value, as much value as possible, from the client’s point of view. This requires listening and ‘hearing’.
Right now it sounds crazy that people offer stuff they want to sell, but I probably am guilty myself. Not anymore, I get it now :-). Thanks for making it very clear :-).

Patricia Budding
8 years ago

Als gastouder werkte ik in het begin alleen op ma, di, en do. Op verzoek van één van mijn klanten, heb ik mijn openingstijden verruimd. Nu komt ze 3x per week ipv 1x. Ouders blij en mijn portemonnaie ook!
Verder organiseer ik gratis koffie ochtenden voor ouders, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ik luister heel goed welke onderwerpen ter sprake komen en die neem ik mee in mijn aanbod.

Martine Verweij
8 years ago

Als ik naar mezelf kijk als klant, dan klopt het dat bedrijven vaak niet luisteren naar wat ik wil. Ik merk bij mezelf dat als zij precies kunnen leveren wat ik wil, dat ik dan bereid ben er goed voor te betalen. En dat ik deze leverancier aan anderen aanbeveel. Als ze me niet kunnen leveren wat ik wil, dan vertel ik dat zelfs nog eerder in mijn netwerk en raad ik ze af om zaken met hun te doen.

Aan mijn eigen gedrag zie ik dat het ONTZETTEND belangrijk is om te kunnen leveren waar de klant om vraagt.

Een recent voorbeeld uit mijn leven. Mijn wandelschoenen waren stuk en ik ging naar de schoenmaker om ze te laten repareren. De schoenmaker weigerde de zool van de schoen te plakken, omdat het geen zin had. Ik had de schoenen binnenkort nodig en ik had op dat moment geen tijd om nieuwe te kunnen kopen. Ik had een tijdelijke oplossing nodig, zodat ik de wandeling kon lopen.

Hij weigerde stellig en zei dat ik deze keer niet kon krijgen wat ik wil. ‘Bah’, dacht ik ‘wat een arrogantie’. Thuis heb ik met 2-secondenlijm de zool van de schoen geplakt. En tot op de dag vandaag zit het nog steeds vast. Dit kostte me niets.

Als de schoenmaker bereidt was mijn schoen op dat moment te plakken, dan was ik een tevreden klant en zou ik vaker bij hem langs gaan. Ook voor sleutels en riemen. Nu kom ik nooit meer bij hem en raad anderen af naar hem toe te gaan.

Mike Visser
11 years ago

When I just started my business, I went all-out for clients who approached me with specific requests. I really felt I needed every single customer to gather enough business. I even jumped to hoops that were really out of my expertise.

Though I now feel more confident to say ‘no’ more often, I learned that really listening and understanding your prospect’s needs is crucial for keeping your business reputation high.

The following really excites me: It occasionally happens that a client and I conclude that there are even better solutions to their problem (using my services) than the request they came up with in the first place.

Mike

Henk Sariman
Henk Sariman
12 years ago

Tussen 1994 en 2006 was ik eigenaar van 4 HealthClubs.
Op basis van de behoeftebepaling van de potentiele klant maakten wij mensen lid van de HealthClub. Behoeftes zoals afvallen, ik wil mijn conditie verbeteren, ik wil een strakker lichaam waren de bekende behoeftes. We vroegen daarna b.v.: waarom wilt u afvallen? Antwoorden waren; voor mijn gezonheid, mijn broer gaat over 6 maanden trouwen en daarom moet ik een nieuw pak aanschaffen enz. Op basis van de behoeftes adviseerden wij potentiele leden om een bepaald type clublidmaatschap af te nemen.
So finding the problem and giving the solution is the way to make money!

Jacqueline de Bie
11 years ago
Reply to  Henk Sariman

Hallo Henk,
Ik ben Jacqueline de Bie, coach en trainer en ik heb een conceptidee ontwikkeld voor samenwerking met sport- of healthclubs. Ik ben op zoek naar eigenaren van deze clubs om een oriënterend gesprek te voeren over; kansen, mogelijkheden, onmogelijkheden.
Ik zag jouw reacties op open-circle-academy, gezien jouw ervaring in deze branche richt ik me ook tot jou.
Ik zoek mensen die interesse hebben in samenwerking, profilering, klantenbehoud. Met wie zou ik volgens jou contact op moeten nemen om tot een oriënterend gesprek te komen in de omgeving Veldhoven?

Alvast bedankt,
Met vriendelijke groeten,
Jacqueline de Bie

Philip
11 years ago

Great video indeed. I’ve also had similar experiences. On the other hand I’ve also been confronted with clients/customers that asked me a specific question and in reality they wanted something completely different… “active listening” before responding or even before selling your products and services “is key!”
Best regards,
Philip

Elsbeth van der Scheer
Elsbeth van der Scheer
10 years ago

Het klinkt als een open deur: luisteren. Maar ik vind dit een van de moeilijkste dingen! Ik heb altijd zo snel conclusies klaar. Mijn sleutelwoord is rust. Rust bij mezelf. Uit mijn hoofd komen. Van daaruit sta ik meer open voor de ander.

Lucia Sandaal
8 years ago

Great tip!! Just decided to add another step into my funnel: a free telephone consult to find out what my prospect’s biggest challenge is, so I can offer them a taste of that in my front-end intake session. It’s amazing, I’m building my funnel and making it more awesome with every video in this series. Up to the next one…

Anneke Kaptein
Anneke Kaptein
11 years ago

Thanks Nisandeh for this lesson,
You made it really clear why active listening for the needs of a client is so important.
To give what is asked in a direct way, or to say why it wouldn’t work, including suggestions how it does would work, or suggest an other professional that I know of who could really help. It’s always challenging and exiting to think and act out of the box.
It is also why I love my work, this ‘thinking with the client’ behavior, to really connect, with an open mind to solve problems. And it works out that there are always reasons for working together, right away or some time in the future.
That is something I find pretty difficult, to create out such a opportunity, more often (always?) a deal…

Ruud Buijs
11 years ago

Dank je Nisandeh, ik realiseer me nu weer extra hoe belangrijk het luisteren naar de vraag is.
Bij mij kan ik nog verbetering gebruiken tijdens het aanhoren van een eerste telefoontje van een mogelijke klant.
Tijdens een massage gaat dat beter.
Dan luister ik met meerdere zintuigen naar de signalen die een klant afgeeft.
O.A. daarmee onderscheid ik me van mijn collega’s en dat maakt waarom mensen speciaal, soms van ver naar mij komen.
Ik lever maatwerk met passie, krachtig, liefdevol en invoelend.
Met verwachting ga ik dadelijk de volgende video en commentaren bekijken, met aantekenschriftje bij de hand!
Hartelijke Groet,
Ruud

Christien van Bokhoven
Christien van Bokhoven
12 years ago

Door uiterst zorgvuldig naar de cliënt te luisteren zorg k dat er een stuk maatwerk ontstaat waardoor ieder krijgt wat hij / zij nodig heeft.
Dit is van te voren niet te bedenken hoe en wat het wordt, maar is altijd meer dan je had gehoopt.
Mocht het zo zijn dat er ondanks de breedte van mijn pakket de juiste behandeling er niet tussen zit, zorg ik dat er de juiste therapeut bij gevonden wordt en verwijs ik door.

Nafize
Nafize
11 years ago

I really like studying at home with help of the video’s you send me. and I think you’re doing very good by giving it away. I think that giving a way is the essence of networking and PR. I ‘m seriously thinking of joining the Business Bootcamp. Thank you again Nisandeh for sharing your knowledge.
Nafize

Suzan Jong
11 years ago
Reply to  Nafize

Hi Nafize,

If you think these videos are good… go to the Business Bootcamp! There’s a lot more of those eye-openers to find there!

Regards,
Suzan

Linda Uma
Linda Uma
12 years ago

I am still trying to find the enquette to get the bootcamp for free
This is what i the prospect wants
I am enjoying the leave a comment session but after a whole evening at it I’m beginning to wonder what this is all about.
i still would like to sign in for the bootcamp my need my “behoefde”

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
12 years ago
Reply to  Linda Uma

Hi Linda,

Here is the link: http://www.businessbootcamp.nl/enquete

Annemarie Schouten
11 years ago

Great video! What I usually do: of course I know my expertise, but always start to listen very carefully to what a client wants, ask questions so I get a clear picture and then offer something adjusted to the clients needs. And something in talking with a client this way, we come up during the conversation with a different and even better plan. That to me is also the fun of doing business with people. It is an adventure every time!