Doe jezelf niet te kort

Vraag jij je wel eens af waarom jij de opdracht niet hebt gekregen of waarom je offerte werd afgewezen? Of ben je iemand die woorden gebruikt zoals ‘flexibel’, ‘relatief’ of ‘redelijk’?

In deze video vertel ik je hoe je ervoor kunt zorgen dat je prospects precies weten hoe goed jij bent.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j9PD7cKpaNM[/youtube]

Heb jij ideeën, opmerkingen, vragen of suggesties?

Laat een reactie achter, deel je kennis en ervaring en kom nog eens terug om te lezen wat anderen hebben bijgedragen.

Wil jij in twee dagen een flinke hoeveelheid potentiële klanten ontmoeten?

Dan mag je de Business Bootcamp niet missen!

Hier lees je meer over dit unieke tweedaagse seminar

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
110 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Géa van der Thiel
11 years ago

Een paar jaar geleden liet ik mij vaak ontvallen dat ik een eigen bedrijfje had… iemand maakte mij er op attent dat ik zo bescheiden moest zijn! Sindszeg wel dat ik eigenaar ben en zelfstandig professional ben maar merk dat ik inderdaad heel snel geneigd ben om mijzelf klein te maken en mijn werk te bagataliseren. Het sluipt er zo gemakkelijk in. Eye Opener dus dat filmpje… tijd om te stoppen met de oh zo bekende nederlandse instelling: “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.”

Helga Kos
Helga Kos
12 years ago

Fijn om zo helder uitgelegd te krijgen dat alles wat je ‘uitzendt’ door de ontvanger ‘gelezen’ wordt. ik wist al wel dat het belangrijk is om je te verplaatsen in de klant of opdrachtgever, maar dit is een prettige bevestiging. Je hoeft geen slaaf van je klant te worden. Ga gewoon niet in op onrealistische vragen. Dat is ook een heel helder uitgangspunt voor jezelf. Verspil geen energie aan een offerte als je het niet kunt waarmaken, maar ga er helemaal voor als je wel reageert.

Renee
Renee
12 years ago

I am so looking forward to 4 and 5 September……………….
Eager to learn…………evaluate en find focus!

All excited!
Thank you for this teachings!

Wolfram Meyer
12 years ago

Paulien, Je verhaal over hoe jij je presenteert klinkt me goed in de oren. Je kan nu eenmaal geen garanties geven, want de uitkomst is altijd mede afhankelijk van de mensen waarmee jij werkt. Waaom dingen beloven die je niet waar kan maken?

Cornelle
Cornelle
11 years ago

Mijn hart zegt dat is super ben en dat mag laten voelen en zien aan iedereen. Dat doe ik dus ook. Het aan andere leren is dus mijn specialiteit door het samen te doen, lekker “super” zijn door interactie.
Door er mee te spelen ga je het leren. Weg dogma’s, weg belemmerende overtuigingen en trauma’s. Het calvinisme laten waar het hoort in de vorige eeuw (lees dimensie).
Mijn hobby is relaxen in Azië en daar vrijheid opsnuiven… Dus het DINDOA-mechanisme tussen mijn hart en hobby heeft als uitkomst: Super zijn in workshops geven aan Europeanen in Azië. Het werkt, dus wil je ervaren, leren en doen laat het DINDOA mechanisme in werking treden, gewoon DOEN dus. Mr. Nisandeh I know l meet you soon 😉

Anneke Kaptein
Anneke Kaptein
11 years ago

Graag deel ik een gedicht met jullie, ter inspiratie en de vermaak, om vooral buiten je EIGEN grenzen te kijken en actie te ondernemen, Suc7 en veel Plezier! 🙂
Anneke

HOLLAND

Ik werk graag op een klein bestek;
gewoon een weiland: zo’n perceel
begrensd door sloten en een hek.
Dichter, vraag voor uzelf niet veel,
maar vecht voor uw gerechte deel:
houd u de wereld van de nek.

Ik stèl wel graag een vaste grens:
het Hollands polderland gewend
zit ik – ik kèn dat drassig gras –
content te werken op mijn jas,
en kom op gang. Ik hèb mijn wens:
hoe kleiner veld hoe scherper lens.

– Ida Gerhardt –

Juliette Keuls
10 years ago

Heel herkenbaar. Vanaf nu ben ik ook een Superstar.

Bart van Emden
Bart van Emden
11 years ago

Helemaal mee eens! Zie in bijgaande blog nog een tip over hoe het niet moet…
Vriendelijke groet,
Bart van Emden

Loes Visch
11 years ago

Herkenbaar en heel erg goed om na te denken over hoe je formuleert wat voor diensten je aanbiedt en hoe goed die zijn. Ook ik vind dat, net als zo heel veel Nederlanders, weleens moeilijk. En dat terwijl ik het prettig en prima vind als iemand aangeeft wat hij kan! Zelf dus dapper voorwaarts en werken aan je reputatie!

Overweeg serieus naar de Business Bootcamp te komen.

Loes

Remko ten Donkelaar
12 years ago

Perfecte introductie van valkuilen die we onbewust zelf creëren. Inderdaad nergens voor nodig. Ik zie uit naar de volgende video’s en naar 17/18 april!
Remko ten Donkelaar/Telecom Visie

Cathy Hoekstra
11 years ago

Het blijft een constant gevecht om onder het juk van bescheidenheid en calvinisme uit te komen maar volgens mij kan het! Fijn om dit op de video terug te zien en ik kijk uit naar de volgende afleveringen.
Cathy

Jeannette
Jeannette
12 years ago

I immediately changed my Linkedin profile… Thanks!

Mike Visser
11 years ago
Reply to  Jeannette

Jeannette,

Haha lol, me too!
This morning I changed “recommend a good photographer” to “recommend an amazing photographer” 🙂

Mike

Marly Weemen
Marly Weemen
12 years ago

Dag Nisandeh,
Je houdt me hier een heel herkenbare Nederlandse spiegel voor. Dank je. Ben erg benieuwd naar de volgende video’s!

Anneke Kaptein
Anneke Kaptein
11 years ago

Thanks for the eye opener Nisandeh!

==> Graag probeer ik het geleerde meteen toe te passen:

1. Jij bent degene die ik zoek! Jou wil ik coachen! Zodat je weer helemaal in je kracht komt en aan het roer staat van je eigen leven! Want het is geweldig om van jezelf te staan te kijken, jezelf te overtreffen en anderen daardoor te inspireren om er ook zo voor te gaan!

Meld je NU aan via kapteinmensenwerk@ipact.nl voor een gratis intake voor een coachtraject van 10 sessies in hartje Delft, waarbij we elke keer starten met een gedicht of spreuk, speciaal voor jou uitgezocht, passend bij jou en jouw groeifase op dat moment. Coaching bij Kaptein Mens en Werk, doen!

2. Ja, ik vind mezelf een super coach! Ik word altijd helemaal blij van het beste bij mensen naar boven te weten te krijgen, dat mensen doen waar ze al zo lang van dromen, hun passie weer pakken en inzetten! Dat ik een uitstekend coach ben krijg ik ook terug van mijn klanten/ opdrachtgevers.
Maar wat ik lastig vind, is om wat ik nou doe, bewust te kunnen verkopen als kwaliteiten. Ik vind het namelijk vanzelfsprekend en normaal om empatisch te zijn, te motiveren, respectvol/ liefdevol te confronteren en mijn klant van zichzelf te doen laten staan kijken. Zeg maar echt ‘onbewust bekwaam’.

3. Feedback en feedforward meer dan welkom!
Ik ben benieuwd! 🙂

Groetjes en Veel Plezierig Suc7 toegewenst!!!!
Anneke – Kaptein Mens en Werk

Katinka
Katinka
11 years ago

waarom Engelstalig, u bied de video’s in Nederland aan, dus moet dit in de Nederlandse taal

kunt u mij de video’s in de Nederlandse taal sturen

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
11 years ago
Reply to  Katinka

Hi Katinka,

Unfortunately, my Dutch is not good enough to teach in Dutch.

I hope you can get through it anyway.

To your success, Nisandeh

Miep Sonneveld
Miep Sonneveld
12 years ago

Een heel herkenbaar beeld! Griezelig bijna.
Toch gaaf om jezelf zo in de spiegel te zien. Bedankt Nisandeh!
Wat ben ik blij dat ik deze valkuil al aardig achter me begin te laten en dat ik eindelijk zover ben dat ik ernaar verlang om vaker ‘in de spiegel’ te kijken.
Dus ik kijk uit naar de rest van de video’s en naar de bootcamp in April!

Miep Sonneveld

Jacomien Ilbrink
11 years ago

Ik vraag mij af waarom het woordje “niet” gebruikt wordt. Volgens de beginselen van NLP verwerkt het onderbewust zijn of het onbewust zijn het woordje niet niet en staat er: doe jezelf tekort.
Vandaar dat ik wil voorstellen: doe jezelf eer aan, of waardeer jezelf.

Mike Visser
11 years ago

Exactly as the title of Nisandeh’s presentation suggests, using words that sell yourself short could also be HELPFUL in a way to consciously ‘de-market’ your products or services.

I have used this in a couple of instances, for example to subtly demotivate a prospect to order a particular add-on service in busy times of the year.

Does anyone else have experiences like that?

Mike

Jon de Mol
12 years ago

Ik vind dat Paulien het mooi verwoord. Zelf ben ik opgegroeid met die Nederlandsche houding en voel die ook helemaal in mij. Daarom kost het mij als coach meer moeite om mijn klanten in de US goed in te schatten.
Ik vind het mooi als mensen staan voor wat ze te bieden hebben maar ik vind wel dat je zeker van je zaak moet zijn en gewekte verwachtingen na moet komen.

Open Circles Academy (OCA) doet dat mijns inziens zelf niet en dan verliest hun overtuiging zijn kracht.
OCA schrijft: ‘Doe jezelf niet tekort? Vertel je vrienden over onze enquete en we geven je de videocursus “10 Best Ways to Lose a Deal” waarin je leert wat de meest voorkomende fouten als het gaat om het benaderen van je klanten, en hoe je deze kunt oplossen zodat je nooit meer een deal verliest.’

OCA stuurt echter een video met de juiste titel maar de subtitel is deel 1. De andere 9 ‘not to do’s’ krijg ik niet. Of is deze ervaring de tweede Tip en volgen er zo nog 8?
Niettemin kijk ik uit naar meer info van OCA.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
12 years ago
Reply to  Jon de Mol

Hi Jon – every 2 days you’ll get one of the 10 videos.

Niels van der Mast
11 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Right on! Another Dutch habit is what we call “scream before you’ve been hit”, or complaining that something that is not delivered without checking the how + when. Thanks for straightening this one out, Nisandeh.

Thecla Meyknecht
10 years ago

Hi Niels,

Volgens mij zien we hier nog een Nederlandse gewoonte: iemand anders voor gek zetten en denken dat we het dan zelf goed doen.
Ik hoop dan maar dat je het met een knipoog bedoelt. Zonder intonatie is dat zo moeilijk in te schatten.

Ik begrijp het best dat niet iedereen alle kleine lettertjes leest en ik begrijp ook dat iemand soms wat ongeduldig is. Je kunt het ook vertalen naar enthousiasme en willen leren 🙂 en dan lijkt het lang te duren als je twee dagen moet wachten. Volgens mij is het dan weer een positieve reactie, toch? enigszins?

Han Steffen
10 years ago

Wel inspirerend.
Ben benieuwd naar de volgende video.

Christi van der Zouw
Christi van der Zouw
11 years ago

The thing I am curious most about is what she had to do half an hour a day, what always helps. This was the beginning of the video.

Eric Snissaert
10 years ago

Heel erg herkenbaar in deze video. Het lijkt soms ‘beleefd’ om jezelf nederig op te stellen en complimenten van een ander met de nodige bescheidenheid te moeten accepteren. Je haalt jezelf hiermee continue omlaag, met alle gevolgen van dien.

Goed om hier opnieuw eens op te worden gewezen dat je best mag uitkomen voor wie je bent en wat je voor die ander kan betekenen met daarbij de wetenschap dat je je beloftes kan nakomen. Weg met die valse bescheidenheid!

Joke Wageveld
Joke Wageveld
12 years ago

Geweldig om dit cultuurverschil maar weer eens belicht te zien. Wij Nederlanders zijn té bescheiden en kunnen ons beslist beter profileren. Goeie les. Bedankt! Ik ben erg benieuwd naar de andere lessen…

B. v/d Berg
B. v/d Berg
11 years ago

I am convinced that knowing and acknowledging that you are wonderful is effective for you and your business. More profoundly I believe, that we are headed for a new form, called inclusiveness. Where we do not ask for wonderful people, but trust they are complete, and thus wonderful.

Joseph van Sommeren
Joseph van Sommeren
10 years ago

Dit filmpje zegt precies waar het op slaat.
Wees duidelijk en eerlijk tegen de klant.
Niet zeggende dingen als: relatief snel, relatief goedkoop, je afspraken nakomen zijn geen pluspunten maar overbodige informatie.

Vertel de klant zonder op te scheppen dat je goed bent in wat je doet en dat je er alles aan zult doen om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen.

George Welman
George Welman
11 years ago

Hi Nisandeh,

I enjoyed watching your teaching. Thanks so far……….
What struck me was the poor quality of this video. Half way the audio sounded as if it came from a toilet and overall I am sure I can do better!
If you are interested contact me and take a look at some of my work on Vimeo.
greetings George
vimeo.com/user3340194

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
11 years ago
Reply to  George Welman

Hi George,

Thanks for the compliment AND the feedback.
I agree that the A/V quality is not that high (although I can assure you it wasn’t recorded in the toilet…)
This was a one-time event, but I believe it’s extremely important stuff for almost every small entrepreneur – so we stick to this recording.

You can see our more current recordings at: http://www.youtube.com/thebusinessbootcamp

To your success, Nisandeh

Jeanet Carton
Jeanet Carton
11 years ago

Herkenbaar…. en toch…… hebben wij kennelijk een zetje en een “eye-opener” nodig om het beter op te pakken!
Kom op zeg…… DOEN!

Elsbeth van der Scheer
Elsbeth van der Scheer
11 years ago

feedback, confronterend. Ik denk wel dat je uitstraling congruent moet zijn met de woorden, wil een klant overtuigd raken. Dus, eerst overtuigd zijn van jezelf en je capaciteiten voordat je het in woorden overbrengt. Je uitstraling is toch alles?

Janneke Thierens
Janneke Thierens
11 years ago

Ja, ik herken hem! Je kop boven het maaiveld uitsteken? Dat doen we hier niet! Ik doe het (soms) wel en loop dan meteen tegen weerstand van anderen aan, maar als ik echt sta achter waar ik achter wil staan, kan hun reactie me steeds minder schelen! 🙂

Linda Uma
Linda Uma
12 years ago

You can only say'” I’m great ” if you are great AND THAT IS JUST THE PROBLEM when you are great then you can stand behind your vocal greatness ,most people aren’t that far .
It’s pointless to deliver hollow greatness

Thecla Meyknecht
10 years ago
Reply to  Linda Uma

Hi Linda,

I thought you were going to say: You can only say’” I’m great ” if you are great AND THAT IS JUST THE PROBLEM

because if you ARE great, you don’t need to say it. Someone else will do that for you 😉

I think that was another lesson from Nisandeh we learned at the Business Bootcamp.

Mike Visser
11 years ago
Reply to  Linda Uma

Hi Linda,

On the last Business Bootcamp I spoke with a couple of people that did not think highly about their products or level of service either. I think great is a subjective thing though. Just hearing some of those people talk about their business, made me think that what most of them are doing is amazing!

There will always be somebody better at what you are doing, but tht does not mean you are not also great at what you do.

Mike

Arina
11 years ago

Vaak weet je het maar pas je het niet toe.
Wat is het … onzekerheid, idd opvoeding en cultuur ??
Maar uiteindelijk is het beschreven in een zeer nederlands gezegde niet lullen maar poetsen ….
We kunnen het wel maar doen het niet.
Dank voor deze video, is weer een schop onder de billen en die hebben we zo af en toe echt even nodig.
Groet Arina.

Arianne van den Berg-Jonkers

Very exciting, I am writing my first proposal, for quite a large project. Looking forward to do the job, to deliver!

Right now I got my guts together and didn’t sell myself short in the proposal. Curious to find out how my client responds… They might just like it! And most of all, expect me to be the best for ‘the job’. Or else they wouldn’t have asked me for a proposal. I am going for it!

Willy Triest
10 years ago

Inderdaad heel herkenbaar Nisandeh. Je brengt het karikaturaal, maar dat is een manier die het wel duidelijk maakt.

Maret
Maret
12 years ago

Duidelijk en vooral herkenbaar verhaal, waar voor dank, niet alleen voor Nederlanders maar, denk ik, ook voor andere nationaliteiten.
Het maakt mij in ieder geval nieuwsgierig naar de Business Bootcamp in september.

Jessika
11 years ago

En dan nu in actie !

Maak de volgende 2 zinnen KORT af :

Ik ben de enige die OF we zijn de enigen die : …………………………………………………………………………………………………….

Waarom ben je “really good” ?

HIermee ga ik aan de slag.
Wie is er al klaar mee ?

Antowi Wibbelink
11 years ago

I get your point,Nisandeh!
Thanks, I need to reprogramm my upbringing in modesty!

Iris Mollet
Iris Mollet
12 years ago

Chips, zo’n beetje de rode draad in mijn leven?! Bedankt Nisandeh voor de her- bewustwording van deze onbekwaamheid. Op naar de bewuste bekwaamheid in deze. Maarum ik kijk ook eerst nog graag uit naar de volgende “Best Ways to Loose a Deal” om me in te spiegelen.
Hartelijke groet,
Iris
(na het eerder al ingetikt en kwijt te raken heb ik het eerst in ‘word’ getikt en vervolgens hierheen geknipt en geplakt. Al lerende..)

Monique Egberts
10 years ago

Ik wil meer! Vandaag keek ik vol enthousiasme in mijn inbox, maar vond daar helaas geen mail van Open Circles. Nisandeh, je maakte me nieuwsgierig, en ik kijk uit naar de andere 9 van ’10 Best Ways to Get the Deal’..

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago

Beste Monique,

Je krijgt vandaag wel de volgende mail met een link naar het 2e deel van “10 Best Ways to Get the Deal”.
Nog eventjes geduld :-).

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Suzanna
Suzanna
11 years ago

Jaren lang heb ik in de “achteruit” gestaan en altijd feedback gekregen dat ik me wat minder dominant moest profileren, minder arrogant moest zijn, minder mezelf moest zijn. Nu ben ik ondernemer en ben ik zelf mijn product en heb ik voortdurend werk als manager en coach omdat leiderschap op mijn manier wel gewenst wordt door mijn opdrachtgevers. het maakt me elke dag weer blij dat ik in de 8e versnelling mag gaan en me geen zorgen meer hoef te maken over dominantie en de rest. Het is mijn handelsmerk geworden en medewerkers en opdrachtgevers zijn zeer tevreden. Nu wil ik graag leren hoe ik mijn bedrijf groter kan laten groeien dus ik kom zeker op 4 en 5 september.
Have fun!

Fred Vermeulen
10 years ago

Lekker zo’n inspirerende spreker; daar kikker je altijd weer van op! We moeten inderdaad de bescheidenheid voorbij; dus kom maar op met die andere 9 tips.
Ik ben er klaar voor!

Monique Egberts
10 years ago

Zo herkenbaar! En het is inderdaad zo gebruikelijk in Nederland om bescheiden te blijven, dat het eng is om je buiten je comfortzone van bescheidenheid te wagen.
Dankjewel, Nisandeh, voor deze blik in de Nationale spiegel 🙂

Tony Verheij van Heso
11 years ago

Sometimes you only get a few seconds to grasp a change. On my business card it says just below my name: steengoed which means: damn good. I’m in the flooring business, Heso Vloerenbedrijf is in the top 3 in Holland so I thought: “why not?”. People who work for me say that I should not put this on a card. But if you have just a few seconds to make an impression, put it on your business card what person you are, not the job you have! And guess what people respond to most? Not the job I have, not the excellent work we do, they all make a remark about “damn good”. And then they give you time, a few seconds turn into minutes and before you know it, you get the job!!!
It works not to sell yourself short!

Soms heb je maar een paar minuten om een kans te grijpen. Op mijn visitekaartje staat er onder mijn naam: steengoed Mijn bedrijf, Heso Vloerenbedrijf zit in de top 3 van Nederland, dus ik dacht: waarom niet? Mijn medewerkers zeiden: dat kun je toch niet op je kaartje zetten? Maar in de paar seconden die je hebt om iemands aandacht vast te houden, zet op je kaartje wie je bent, niet wat je doet! Wat denk je dat het meeste indruk maakt? Niet dat ik directeur ben, of de geweldige kwaliteit die wij leveren, iedereen reageert op “steengoed”. En dan komen de opmerkingen of vragen en ga je van seconden voor de eerste indruk naar minuten en uiteindelijk haal je de opdracht binnen!!!
Het werkt om jezelf niet tekort te doen!

Tip: wil je veel schrijven op een website: kopieer eerst je tekst voor je verder gaat! Dat scheelt enorm…

Paula
11 years ago

Heel herkenbaar, ook ik doe me zelf te kort en stel me te bescheiden op. Ik kan in mijn werk sneller vooruitkomen dat ik mensen iets te bieden heb en dat ik iemand kan helpen, ook al kan ik daar geen garanties voor geven. Paula

Katrin Van de Water
Katrin Van de Water
12 years ago

Ik ben blij met deze video. De boodschap ondersteunt wat ik dagelijks doe en ervaar met hogeropgeleide professionals en zzp’ers: het in kaart brengen van hun talenten, deze leren verwoorden en zichtbaar maken naar de buitenwereld, zodat ze sneller die banen/projecten krijgen die bij hen passen. Dit wordt meer en meer noodzakelijk in een veranderende arbeidsmarkt, waarbij het niet meer voldoende is om hard te werken en op tijd te komen.
Ik kijk uit naar het Business Boost Seminar!

Alvast bedankt!
Katrin Van de Water

Paulien Rutgers
12 years ago

(Dit is de derde keer dat ik aan mijn commentaar begin. Eén misklik op de muis en weg is alles wat je geschreven hebt….)
Ik vind het ongelooflijk om te zien op dit filmpje hoe ik met de neus op mijn cultuur en opvoeding van (valse?) bescheidenheid en niet trots mogen zijn op jezelf gedrukt word. Hoewel ik heel goed weet dat ik fantastische, wonderlijke en zelfs ongelofelijke resultaten behaal in de begeleiding, therapie of ervarend leren die ik samen met mijn paarden aan de kinderen geef, zeg ik bij iedere intake tegen de ouders: “Ik ken uw kind nog niet en ik weet niet hoe mijn paarden op uw kind zullen reageren. Daarom kan ik u niet garanderen dat ik aan de hulpvraag van uw kind kan voldoen. Wel weet ik dat dat ik alles uit de kast zal halen om met de hulpvraag aan de slag te gaan”. Vaak weet ik vanbinnen al wel dat het me zeker gaat lukken om de hulpvraag te behalen, maar ik vind het niet juist om ouders valse hoop te geven. Het gaat wel om hun kind…..Soms weet ik dat een hulpvraag niet reeel is, zoals bij een zeer slechthorend en zeer slechtziend autistisch jongetje waarvan de ouders hopen dat hij gaat praten. Dan stel ik die bij naar wel haalbare doelen.
Ik vertel ouders wel over resultaten die ik bij andere kinderen heb bereikt, maar maak dan het grapje: “Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”. Ook al weet ik: “Dit gaat me lukken!” dan zeg ik dat bij de intake nooit hardop. Gelukkig ben ik al wel in staat om tegen ouders die voor informatie naar me bellen te zeggen: “Ik denk dat wij zeker uw kind iets te bieden hebben en het kunnen helpen”. Maar ook weer: “Ik denk…” en niet: “Ik heb uw kind iets fantastisch te bieden!” Pff, als ik het al opschrijf breekt het zweet me uit, gaat tegen alles in wat ingebakken zit in mij. Zou ik het na het zien van dit filmpje aandurven????

Mike Visser
11 years ago

Hoi Paulien,

Het is inderdaad een kwestie van durven, van uit je Comfort Zone stappen.
Heel eng in het begin, maar het werkt echt!

Mike

Lies Mulder
11 years ago

Dag Paulien,
Ik herken me erg in wat je schrijft. Ik heb een enorme hekel aan gebakken lucht. Of een project, in mijn geval, organizingproject bij particuliere klant, slaagt is mede afhankelijk van de medewerking van die klant en zijn/ haar mogelijkheden. Dus ook ik kan niets garanderen. Wel zeg ik bij de intake dat ik er zin in heb, het zeker zie zitten om dit project samen te doen en vertrouwen erin heb dat we de zaak op orde krijgen. Ik zeg dat ook alleen als ik dat gevoel ook heb. Ik snap dat je duidelijk moet zijn en de meerwaarde moet benoemen, maar ook ik vind het moeilijk te ‘beloven’ dat het helemaal goed komt! Zal een pittige confrontatie met mezelf worden op het Business Bootcamp. Ik denk ook dat het daar wel tijd voor is, na 5 jaar eigen praktijk.

A. van Renesse
A. van Renesse
11 years ago

Doe jezelf niet tekort! Helemaal mee eens. Ook de Nederlandse terughoudendheid hierin is ontzettend herkenbaar. Complimenten accepteren is vaak al moeilijk, en dan zelf zeggen dat jij fantastisch werk levert?

Bewijzen leveren is wel crusiaal volgens mij, anders is het alleen maar lucht maar gelukkig (!!!!) wordt dat ook wel heel duidelijk aangegeven.

Echt jezelf zijn is een kracht en dat te mogen laten zien (je zelf ook toestemming te geven) is voor anderen om van te genieten, te leren en vanuit dat gezichtspunt misschien dichterbij dan je denkt.

Petra Pronk
11 years ago

Fantastisch. Weg met die valse bescheidenheid.
Ik ga al jaren gebukt onder een opvoeding die er letterlijk ingehamerd heeft: je bent niks en je kunt niks.
Terwijl ik supergoed ben in mijn vak, schrijven.
Ik heb alleen geen flauw idee hoe ik mezelf in de markt moet zetten omdat ik niet hardop durf te zeggen dat ik een hele goeie bedrijfsjournalist ben.

Een fantastisch filmpje.
Vanaf nu vertel ik mezelf een ander verhaal.
En anderen ook.

Dik Diepeveen
11 years ago

@ Jon,
Ik heb vandaag les #6 binnen gekregen. Open Circles Academy doet dus wel degelijk wat ze beloven. Ik ben net gestart als ondernemer en deze les ga ik zeker onderdeel maken van mijn bedrijfsuiting. Ik ben namelijk de beste in mijn vak maar zou dat zonder deze eyeopener waarschijnlijk nooit zo hebben uitgedrukt. Thanks Nisandeh

Mike Visser
11 years ago
Reply to  Dik Diepeveen

Ha Dik,

Goed om te horen dat je de beste bent in je vak.
Dat maakt me meteen nieuwsgierig naar wat je doet!
(Geen link naar je website aanwezig)

Mike

Astrid Santé
11 years ago

Dank je wel voor het advies. Ik heb nog even kritisch naar mijn website gekeken, maar volgens mij stel ik mij niet te bescheiden op. Maar er zijn nog 9 video’s, dus ik ben benieuwd waar ik nog hard mee aan de slag moet.

Hans de Kort
Hans de Kort
11 years ago

My name is Hans de Kort. Nisandeh, at first I was caught by the introduction image of ‘interference’ … for in my opinion that is the revealed secret of effective communication. Interfering a process, influencing it without disturbing its natural amplitude.

As a manager in business and as a writer, I already make use of NLP/NAC models, and I like to add more to my knowledge.

A friend made me give attention to your presence and presentations. He also invited me to subscribe for the session in Nieuwegein next weekend. According my present convictions, it’s hard to put a value to something that is for (almost) ‘free’, while I’ve also seen a price of Eur. 1500,- for a two days seminar. What is the right perspective for me in this regard?

Kind Regards,
Hans.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
11 years ago
Reply to  Hans de Kort

Hi Hans,
Good to meet you online.
First, let me clarify something. I have no knowledge of NLP or NAC models, whatsoever. But I’m happy you can relate to my message through your NLP/NAC glasses.

Now, about the value of the Business Bootcamp.
It’s a 1,500 euro for a 2-day training, which for the first year we offered it for (almost) free – for several reasons – all of them are described in the ‘Veelgestelde Vragen’ section (http://www.businessbootcamp.nl/veelgestelde-vragen).
From the next Business Bootcamp (in February) the price goes up.

I think the best perspective for you would be to consider what Business Bootcamp participants say about it.
See: http://www.businessbootcamp.nl/blog/dit-mag-je-niet-missen
and: http://hallo.kvk.nl/hallo/ervaringen/hele_community/archief/2010/10/20/business-bootcamp-april-en-september-2010.aspx

Looking forward to see you in the Business Bootcamp and to hear your experience, Nisandeh

Niels van der Mast
11 years ago

Les 1 uit de videocursus was al een eye-opener, maar de andere 8 die ik intussen bekeken heb absoluut ook. Weer een great gift van het Business Bootcamp – team, en ook om mij ff te wijzen op het instellen van een ‘gravatar’. Thanx — N!els