Publiceer jouw boek – les 2


Van harte welkom bij les 2 van de videocursus “Publiceer jouw boek in 2015”.
(Heb je les 1 nog niet gezien? Bekijk deze dan hier)

Vandaag ontdek je in les 2 hoe je met jouw boek meer klanten aantrekt dan je nu misschien voor mogelijk houdt.

Je leert op welke manier je jouw boek gewicht en status geeft (waardoor jij jouw status als expert verhoogt). Ik geef je ook een flink aantal tips over hoe je jouw boek kunt inzetten als instrument om meer prospects en klanten te krijgen en hoe je meer exposure creëert die resulteert in een ongekende groeispurt voor jouw bedrijf.

Zorg ervoor dat je les 2 vandaag ongestoord kunt bekijken en houd pen en papier bij de hand.

Nadat je de tweede videoles hebt bekeken, wil je alsjeblieft met ons delen wat het onderwerp is van jouw boek?

Plaats jouw onderwerp in het commentaarveld hieronder.

Op jouw succes,

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

162 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Harold Meerveld
7 years ago

Mijn boek zal over hondenfotografie gaan. Het afgelopen jaar ben ik begonnen met het geven van workshops waarin ik mensen leer honden te fotograferen. Dat loopt erg goed heb ik gemerkt 🙂

Daarbij overweeg ik de combinatie van het schrijven van een boek, maar daar aan gekoppeld videolessen. Zeker bij mijn onderwerp zie ik daar veel toegevoegde waarde in.

Annemiek Steur
7 years ago

Volgens mij val ik totaal buiten de doelgroep als auteur, omdat ik geen boeken schrijf over een “topic” en niet een directe “teacher” ben voor een doelgroep. Ik schrijf namelijk fantasy. Dat is voornamelijk amusement (naast levenslessen die ik erin verstop). Waarschijnlijk heb je geen zin om een lang bericht door te lezen, dus als je meer wilt weten, reageer dan en ik laat een link achter. Mijn boeken (want het is/wordt een serie) gaat vooral over een jongen die tussen een magische wereld en deze wereld reist.

Marieke de Hoop
7 years ago
Reply to  Annemiek Steur

Hoi Annemieke, ik wil graag je link aan mijn teenagers van 14 en 18 jaar geven om op die manier iets te kunnen vertellen over jouw manier van werken met de informatie van Open Circles. Alvast bedankt en veel succes met je volgende boek!

Annemiek Steur
7 years ago

Dit is mijn website: jonasdubelaar.nl

Als je specifieker wilt weten hoe ik werk kan je het beste mijn youtubekanaal bekijken: youtube.com/channel/UCg7UD483bGpdXJXnWnLq2SQ

en/of mijn Facebook: facebook.com/JonasDubelaar (hier staan vooral kleine updates op, maar wellicht kan je hier ook iets vanaf halen om te vertellen)

Dankjewel! Het schrijven is geen probleem 😉

EvaMaria de Belder
EvaMaria de Belder
8 years ago

My topic would be about my search for my own healthe and hapiness that brought me to Ayurveda and Yoga and relate these bringing solutions to depresion and alcoholism and difficult relations, ….

Veronika Rutten
7 years ago

Zoals ik al vaker heb aan gegeven wil ik een boek schrijven over de zin van ziek zijn. Ik ben hier al zo lang mee bezig. Op dit moment doe ik mijn passie als beroep. Maar als Omega Healthcoach moet ik toch laten weten, waarom je ziek bent geworden, en wat het je laat zien.

Marion Kriele
Marion Kriele
9 years ago

Daar ga ik eerst mee beginnen: inventariseren op welke vragen mensen antwoord willen, wat zijn de problemen waar ze tegenaan lopen, die ze anders zouden willen, maar het niet voor elkaar krijgen. Bedankt weer voor al die waardevolle tips, Nisandeh.

Bianca de Wit
9 years ago

Bedankt weer voor de goede tips!
Denk dat ik de derde les ook vandaag maar meteen ga bekijken.
En me wellicht dan ook maar meteen inschrijf voor de training, heb er zin in!!

Elsa Geilman
Elsa Geilman
7 years ago

Het was weer een boeiend verhaal, heel hartelijk bedankt!
Mijn boek gaat over de geschiedenis van de vrouwen uit het geslacht van mijn moeder. De ontwikkeling van vrouwen door de eeuwen heen en wat er doorgegeven wordt.

Nogmaals, voor mezelf word ik onrustig van het public-relation aspect van boeken. Ik wil mijn verhalen graag delen EN ik wil vooral de rust en ruimte bewaren die ik nu heb. Ondanks dat interesseert het me wel, want ik kan het met anderen delen die wel met hun eigen bedrijf bezig zijn. Ik heb dus ook de 2e les geboeid gevolgd.

Els Liesenborgs
9 years ago

Thank you Nisandeh. This was a great info session.
I feel like I have been writing a book for ages now, and it is still not finished…
I realize now that I just keep on reediting it before it is even finished. In the end, the book looks completely different from what it looked like when I started writing.
But I am coming there. No way back, cause I want to organise my first training based on the book in August-September this year!

Again, thanks for the insights.
Enjoy!

Els

Elfriede Krauth
9 years ago

Hoi Nisandeh,

geweldig die truc met het boek te laten kopen als je een gratis training geeft. Mijn doelmarkt zijn universiteiten en ik kan me best voorstellen dat die manier veel beter bij hun potjes structuur past. Geweldig hoe makkelijk het soms kan zijn.

bedankt en groeten, Elfriede

Janke Greving
9 years ago

Bij het schrijven van lange teksten, zoals een boek, is redigeren terwijl je schrijft inderdaad beslist niet handig. Maar een afgeronde tekst wegleggen en daar na enige tijd nog eens kritisch naar kijken is in mijn ogen wel heel belangrijk. Niet om alles nog eens dunnetjes over te doen, maar wel om je eigen formuleringen hier en daar aan te scherpen. En natuurlijk om d’tjes, t’tjes, punten en komma’s op de juiste plek neer te zetten. Want als je een boek hebt geschreven in sneltreinvaart, dan wil je toch ook dat het leest als een trein?
Overigens zal dat ook zo’n beetje zijn waar het om draait in mijn boek – als (eind)redacteur van boeken stuit ik helaas nogal eens op problemen die in een eerdere fase van het schrijfproces vast voorkomen hadden kunnen worden.

Vanessa van Loon
9 years ago

Thanks for your tips Nisandeh, it really inspires me to start writing. I want to write a book about happiness.

Jan Bolhuis
7 years ago

Thanks for sharing your knowlegde and experience. I want to write a book a book about (V)LOOKUP. It’s one of the most used functions of Excel. It will be in Dutch. In Dutch it is VERT.ZOEKEN (verticaal zoeken). And after that I’ve got the idea to translate it into English.

Don’t read back will be one of my goals. I already have this problem while writing a short blog 🙂 and that’s why it costs me sometimes more than 3 hrs to write one.

Marlies Kerremans
7 years ago

Mijn boek gaat over de coachende houding waarmee je je kunt onderscheiden van andere hulpverleners, (NLP-based) en mijn 8 step way to make it happen.

Johan  de Boer
Johan de Boer
7 years ago

Hoe neem je als werknemer het heft in eigen handen.
Kruip uit je slachtofferrol en geef sturing aan je carrière en je leven.

José Lenders
7 years ago
Reply to  Johan de Boer

Beste Johan, ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal. In mijn boek wil ik het hebben over het loslaten van stress en je zelf en in het bedrijf waarvan je deel uitmaakt. Ik laat me verrassen door de verbindingen die er vast zullen zijn.
Succes!

Wilma Meuwissen
Wilma Meuwissen
7 years ago

Creëren en vertrouwen , hoe krijg je dat voor elkaar ?

Wat me het meeste heeft getriggerd in deze video is :
Als je kunt spreken, kun je schrijven.

En tijdens het opschrijven ging mijn hand snel verder. En ik kan goed spreken , helder en duidelijk, dus ik kan een goed boek schrijven dat met plezier gelezen wordt en waardevol is.

Ik verheug me nu al op het vervolg proces.

Marjolein Kalter
7 years ago

Ik zou graag dingen willen uitproberen met een automatische omzetter van gesproken naar geschreven woord.

Wanneer je google translate gebruikt krijg je regelmatig hilarische misverstanden, dat is voor mij nog niet bruikbaar genoeg.
Kent iemand anders een tool dat bruikbaarder is?

Bianca de Wit
9 years ago

Mijn boek zal gaan over: Beeldrevolutie.

Waarom zijn beelden juist nu (in het digitale tijdperk zo belangrijk), bepaal je digitale identiteit / huisstijl, wat kun je zelf snel en makkelijk hiervoor doen met bijvoorbeeld alleen je mobiele telefoon.

Daniëla Postma
9 years ago

Graag wil ik de tip van Nisandeh, om je klanten om raad te vragen, nog wat verder aanvullen: bedank hen voor hun hulp, en liefst ook expliciet in je boek (bijv. in een bedankwoordje)! Sterker nog: als het mogelijk is, verwerk hun ervaringen dan in je boek als zij daarvoor toestemming geven en dat voor hen niet schadelijk kan uitpakken. En laat hen even weten dat je dat doet. Zo krijg je vanzelf al een aantal “ambassadeurs” voor je boek! Wie wil immers niet graag met eigen ogen lezen (en aan anderen laten zien) dat hij of zij in een boek wordt genoemd?

Deze tip kreeg ik ooit van Suzanne Unck, de auteur van “Spoken bestaan” (spoken in de vorm van belemmeringen die je ervan afhouden je dromen te vervullen). Zij heeft eerst gevraagd aan mensen wat voor hen belangrijke spoken waren, daarna haar boek geschreven, de ervaringen erin verwerkt en dat later teruggekoppeld.

Bijkomend voordeel: Je maakt daarmee op meerdere momenten mensen alert, dat ze straks een boek van jou kunnen kopen. (Veel “publiciteitsgoeroes” hameren erop dat mensen minimaal 7 keer een boodschap moeten horen om deze bewust te kunnen onthouden. Nou… minstens 2 keer heb je dan al geregeld! En via Facebook, LinkedIn of Twitter zijn misschien nog een paar leuke momenten te bedenken, bijvoorbeeld dat je een geweldige vormgever of fotograaf hebt gevonden… Noem je die personen bewust bij naam, dan heb je ook op dat front weer een of meer ambassadeurs erbij!)

Tien dagen vind ik overigens nog steeds wel erg optimistisch. Ik verzorg al jaren drukwerk en daar komt toch heel wat bij kijken, zowel in tekstredactie als vormgeving. Als je tenminste een “Remarkable Product” wilt maken… Maar: dat is pas een probleem als je niet in staat bent om (bijtijds) hulp van mensen in te schakelen op die fronten waar je eigen kennis tekortschiet. Waar een wil is, is inderdaad een weg. En die is vaak leuker dan je vooraf misschien had verwacht!

Olga Lenzen
Olga Lenzen
9 years ago

Goede extra tips Daniëla, bedankt. Toen ik voor het eerst aan mijn boek begon had ik bedacht om ervaringen uit de doelgroep te gebruiken, maar bij deze herstart was ik het alweer vergeten. Ook een goed idee om fotografen te noemen. We kunnen tenslotte alle support gebruiken die er mogelijk is.

Jolanda Schoorl
Jolanda Schoorl
9 years ago

Hai Daniëla,

Wat een leuke tips. Ik ga ze zeker in mijn boek(en) mee nemen!! Mag ik gelijk ook vragen wat voor drukwerk je verzorgt?

Groetjes,
Jolanda

Esther Groenewegen
Esther Groenewegen
9 years ago

Hoi Daniela,
Wat een geweldige tip en aanvullende info over het vragen wat de lezer wil lezen. Daar zou ik zelf nooit op gekomen zijn. Ik ben nog niet begonnen met mijn boek maar ben wel al overal aan het rond vragen wat mijn mogelijke toekomstige lezer zou willen lezen. Op zoek naar de Spoken dus!

Dank Daniela!

Mariken van de Loo
9 years ago

Ik kan niet wachten tot het 2013 is, want dan ga ik echt beginnen aan mijn boek, al zit er al zoveel in mijn hoofd.
Ik wil een boek schrijven over persoonlijk ondernemerschap. Hoe neem je meer het roer in eigen handen in de steeds sneller veranderende omgeving. hoe maak je optimaal gebruik van wat je te bieden hebt! Daarvoor moet je wel zelf verantwoordelijkheid nemen.

Sylvia de Goede
8 years ago

Wat kan ik doen om een top relatie te behouden of te krijgen, waardoor we onze kinderen een voorbeeld geven en veilige thuis haven bieden.

Sylvia van Kuijk
9 years ago

Hi Nisandeh, I am writing a book about how to start a successful business for starting beauticians. 1st chapter is “How do you earn your school fee back in one year and have money to start your business”.

Narayani van den Broek

Hi Nisandeh,
great video once again. Inspiring and you share so much.
Thank you…

Rivelino Rigters
8 years ago

Mijn boek zal 10 leefstijl tips geven over succesvol omgaan met uitdagende situaties als risicojongere.

Paula van den Berg
7 years ago

Beste Nisandeh,

Met het boek dat ik nu schrijf over mijn proces van de afgelopen maanden; borstkanker met uitzaaingen, wil ik laten zien dat je niet jouw diagnose en/of jouw ziekte bent. In eerste instantie was ik gaan schrijven om niet in de vergetelheid te geraken, na vele positieve commentaren op mijn blogs heb ik besloten een boek te gaan uitgeven in eigen beheer via crowdfunding.

The Opposite Side of Cancer gaat over inspiratie, liefde voor jezelf, empowerment, doelstelling na helingsproces, verbinding en geestelijk welbevinden. Als ervaringsdeskundige heb ik de kanker als afsluiting van een negatieve periode gezien. Ik was bewust en heb alles met open armen ontvangen, het leven gevierd en de kanker als een geschenk gezien. De medische problematiek die ik voorheen ervaarde was in mijn hoofd erger dan dit lichamelijke aspect. Nadat ik mijn haar en mijn borst verloor kreeg ik pas zelfvertrouwen. Ik ben niet mijn haar of mijn borsten, maar een sensueel wezen en zo sta ik erin is mijn quote geworden.

Mijn vraag naar jou toe is Help hoe krijg ik investeerders zover mij te steunen met dit project? Er zijn nog vele wensen voor de toekomst o.a. een reizende kunstexpositie met foto’s die subtiel confronteren. Graag zou ik jou in het echt ontmoeten op 25 jan. 2015 dat is vraag 2, met de hartelijke groet,
Paula

Jaap van der Linde
8 years ago

Mijn boek zal gaan over problemen die senioren tegenkomen bij het werken met een computer. Ik leg in duidelijke taal uit hoe zij dingen kunnen voorkomen of verhelpen.

Margo Ruiter
9 years ago

The topic of my book is:
The Elohim-way, 6 steps for personal growth.
Learn the true language of colour and see what it does for you.

The mistake I start to make, is that I’m starting to write slower than I started. Back to quick writing again 😉

Thanks for the reminder!

Jordis Jakubczick
9 years ago

Yes Yes Yes ! How inspiring indeed. All tips are very usefull, Thank you Nisandeh! I feel blessed to be able to know these insidertips.

Encouraged by the Buisness Bootcamp in october last year I got the idea to write a book. It is about living a balanced life and speaks about body intelligence. I will give very practical tools to literally stand, sit , walk and move in balance and the surprising effects this has on your mind. Not only in your mind but in all areas you become most efficient, effective and joyful in life. Courious?

Francoise Zorge
9 years ago

Nisandeh, bedankt voor deze tweede les. Heel inspirerend!
Ik ben al begonnen aan mijn boek. Het gaat over: Mindful je pup opvoeden met behulp van clickertraining.
Ben benieuwd of het me gaat lukken binnen 3 maanden

Hannie Mommers
9 years ago

Idee na het kijken naar deze video:
“Be your own designer”
Ik weet nog niet hoe dat moet worden ingevuld, maar ook dat komt wel.

Jessica
7 years ago

Mijn boek zal gaan over gezonde voeding. Nee meer dan dat! Het zal gaan over de juiste voeding, die voeding waar we voor gemaakt zijn! Het zal zowel een leesboek als een kookboek zijn en het zal je leren hoe je dmv voeding de eerste stappen kunt zetten naar je beste zelf.

PUUR voor jou, maar ook voor de wereld!

Halil Cuha
Halil Cuha
7 years ago

Mijn boek zal over Functioneel trainen gaan.

De meeste trainers doen tegenwoordig maar wat waarvan ze ooit hebben gehoord dat het werkt. Ik wil een boek gaan schrijven met oefeningen die wetenschappelijk onderbouwd zijn door recente onderzoeken.
Met daarbij het gebruik van de juiste voeding en lifestyle om het plaatje compleet te maken!

Zefanja vermeulen
8 years ago

Ons boek zal een boek zijn voor paardencoaches of paarden coaches in spe. Hoe train je een paard om een paardencoach paard te zijn. Vrij van sociaal wenselijk gedrag.

Boele Ytsma
9 years ago

DE REVOLUTIE VAN MES EN VORK
hoe de planteneter de wereld verandert

Elke video die ik kijk, krijg ik er meer zin in. Ik ga in februari 2 of 3 weken reserveren om het boek te schrijven (ik schreef eerder een boek in 2 weken!). En wat een goed idee om in een blog mijn klanten te vragen waar het boek over moet gaan. Ga in januari doen.

Elke keer ontvang ik weer nieuwe ideeen. Dank je wel, Nisandeh!

Mariken van de Loo
9 years ago
Reply to  Boele Ytsma

Mag ik feedback geven?
Je titel vind ik erg prikkelend. Bij de ondertitel haak ik weer af..
Succes met schrijven!

Marjolein Kalter
7 years ago

Mijn boek gaat over het nieuwe werk vinden.

Het nieuwe werken lijkt nu vaak vorm gegeven te worden door een laptopje, een mobiele telefoon en het verdwijnen van je eigen bureau.

Professionals met ervaring zullen steeds meer als een ondernemer moeten gaan opereren: los voor een budget binnen een termijn een probleem op.

In de hopeloze zoektochten naar banen lopen professionals met ervaring nu vast.

Het boek wordt een handboek om geweldig betaald werk te vinden en met die skills blijf je nieuwsgierig om je heen kijken naar meer mogelijkheden.
En of dat dan een vaste baan, een contract of een bedrijf wordt….. dat is de administratieve vorm

Jeminka van Rieck
Jeminka van Rieck
9 years ago

How do you do that, Nisandeh & team. Lying miserably sick in bed, not being able to attend your Business Blogging Master Class& just being disconnected from Ustream I received your lesson 2 of Publishing a bestseller!
One of your instruction of this morning (read & comment on blogs in order to receive) I can gladly do now!
Thank you so much for this morning (Ustream Business Blogging Master Class) and this lesson 2.
I am a stress manager and my topic will be ‘to put structure in the stress’. This idea is simmering for too long (like many of us here, I read).
Your tips and lessons are pushing people to higher limits! Thank you for this…!

Maarten Gillich
9 years ago

Thanks Nisandeh,

The 2nd video give me the answer of the question I asked myself after the the 1st video: what is the subject I write about. Your advise to ask my clients is so simpel, powerfull and marketing wise great.
Like writing a book is no thinking and editing, choosing a subject is the same: keep it simple and close to myself. My subject of the book will be in the direction of how to realise smooth transformation in organisations. But I ask my clients today! Looking forward to video nr. 3.

Daniëla Postma
9 years ago

Ha Maarten,

Net als jij vond ik het ontzettend goed dat Nisandeh in deze video de “simpele” tip geeft om je klanten te vragen wat zij willen weten. Daarop loopt ondernemen sowieso vaak stuk: dat mensen toch net iets méér bezig zijn met wat zij graag willen aanbieden dan met wat mensen van hen willen ontvangen.

En voor alle duidelijkheid: ik betrap mezelf daarop net zo goed, hoor. Ik maak (levens)boeken voor mensen. Bij de eerste opdracht vond ik het nog best lastig om er tevreden mee te zijn dat de klant eerder tevreden was dan ik: ik had het verhaal dolgraag nog meer willen uitdiepen en aanvullen enz. Maar dat was niet de VRAAG, het was mijn eigen verlangen… (In mijn vrije tijd heb ik uiteindelijk nog wel wat research gedaan, omdat ik het toch heel boeiend vond om een duik in de geschiedenis te nemen, met behulp van dit levensverhaal.) Voor de klant was het ‘kale verhaal’ tegen een betaalbare prijs voldoende en mijn vormgeving daarvan al een aangename verrassing.

En hier zie ik die wijze les terecht weer terugkomen: begin bij wat je KLANTEN willen lezen en niet bij wat jij wil vertellen… dat is inderdaad een prima start!

Cindy Vissering
7 years ago

Dear Nisandeh,
What a beautiful garden and how pieceful and quiet. I can even hear the birds singing in between your words.

Does your house match all your needs? Or does it need changing to fit your lifestyle and needs (and that of your spouse).
That is what my book is about: how can you make your livespace to fit your deepest needs. I will interview in the next few weeks people that have build their own house and hear from them how they did it and what could have helped them to make the experience better.
I believe that when we arrange for our surroundings (our homes) to be the nicest place that fits our lifestyle needs, that we will become more relaxed and in harmony with other people and that iventually will make the world a better place.

I plan to use my book to boost my starting business through crowd funding.

Thank you for sharing these tips.
Cindy.

Marielle van der Wal
9 years ago

Ja vanuit het hart schrijven, en eerst even vragen wat de mensen om mij heen graag willen weten. Dank je wel voor deze tips,Geweldig

Corry Bos
9 years ago

Wat ik uit deze video meeneem is de flyer om in het boek te stoppen. “Meet the author”. Als ik dan voor managers schrijf dan is dat precies degene die ik ook wil ontmoeten voor een vervolg.
Super! Nisandeh, thank you!

Greta van Buuren
9 years ago

I want to write a book about my life as example how a dime became a (succesfull) quarter and a book about my vision on how to became an excellent coach or trainer with an open mind. Question I now have in my head is: I don’t have any customers yet, how can I obtain input from potential readers of the books?

Margaret Rekers
9 years ago

Hoi Greta

Kun je op een of andere manier in contact komen met je ideale of favoriete potentiële klanten?
Dan kun je hen de vraag stellen, bijv. tijdens een netwerkbijeenkomst of als je dat hebt via je blog.
Veel mensen willen je graag helpen als ze de indruk hebben dat het over henzelf gaat en als het voor hen meerwaarde heeft als jij dat boek schrijft.

Succes, Margaret

René Arns
7 years ago

Het onderwerp van mijn boek is hoe je je weerstanden kunt overwinnen voor het bereiken van je volste potentieel. Hoe je je angsten (groot en klein) kunt opsporen én elimineren waardoor de deuren naar een toekomst met onbegrensde mogelijkheden voor je open gaan! Hoe jij de kracht die je in je hebt en al je talenten naar voor de volle 100% kunt kan benutten.

Miep Sonneveld
7 years ago

Jaren zocht ik zelf naar bevredigende antwoorden op de vragen ‘Wie ben ik nou eigenlijk helemaal?’ en ‘Waarom ben ik hier op aarde?’ Inmiddels vond ik antwoorden op hartsniveau die voor iedereen van waarde zijn.

Als verpleegkundige in de psychiatrie en later als lichaamsgericht therapeut ontdekte ik dat dit de wezenlijke bestaansvragen van ieder mens zijn. En ook dat zodra mensen zicht krijgen op zichzelf, zij in staat zijn in contact te komen met hun ongekende potentiële mogelijkheden.
Maar hoe kom je met jezelf in contact of hoe verbeter je dat contact met jezelf? Daarover wil ik een boek(en) schrijven.

Meriam Jansen
7 years ago

Dit wordt mijn boek: ‘De CreatieCurve’ met daarin vier kernkwaliteiten naar vrouweigen leiderschap tbv een positieve toekomst.

Paul Strijbos
8 years ago

Jaren geleden zeiden al mensen tegen mij waarom ik niet een boek zou schrijven omdat ik een ruime blik heb ik genezen en geneeskunde. Op de een of andere manier lukt het mij steeds om zaken helder uit te leggen, ook al betreft het complexe zaken.

Mijn eerste gedachte was om een leerboek te schrijven voor therapeuten. Dat idee heb ik losgelaten. Nu zie ik de mensen die in zichzelf willen investeren door het aanleren van een gezonde lifestyle als mijn doelgroep. Voor het aanleren van een gezonde lifestyle heb ik zelf een methode ontwikkeld, namelijk BRAVO.

Monique Blok
7 years ago
Reply to  Paul Strijbos

Bravo!!!!

Briska Smit
7 years ago

Mijn boek gaat over lessen voor het leven. Ik ben nu eerst een downloadbare versie aan het schrijven, zodat mijn maillijst kan gaan groeien.
Ik ben inderdaad benieuwd naar de uitgeverroutes. Dus kom maar door met de volgende video.

Elvira Noot
7 years ago

Ik ben nog wat een het vogelen met het onderwerp; we proberen te verzinnen hoe we het beste kunnen verpakken en of we het op volwassenen of tieners gaan richten.
In ieder geval zal het rondom het thema van Natural-Horsemanship liggen; de nieuwe manier om met je paard om te gaan.
Communiceren met je paard en paardvriendelijke training in de praktijk.

Marjolein Kalter
7 years ago
Reply to  Elvira Noot

Hoi Elvira,

Een paar dingen die je 2 sporen bij me oproepen:

Ik kan me voorstellen dat je met ouders en kinderen andere dingen zult willen bereiken.

Wanneer je je op de kinderen richt zullen de ouders waarschijnlijk betalen.

Is een boek het beste medium voor kinderen?
De leeftijd wordt dan wellicht ook erg relevant. Het zou kunnen zijn dat je markt klein is tenzij je je op 10 jarige meisjes richt (;-)) ?

Grootse groet, Marjolein

José Lenders
7 years ago

Hallo Nisandeh,

Ik wil graag schrijven over het in de basis aanpakken van stress, waarbij je stress gebruikt als hulpbron/leidraad voor de zingeving van je leven. In het boek wil ik dezelfde aanpak voor individuen toepassen op bedrijven en hun zingeving.

Bene Bailleul
9 years ago

“Meer & Beter Leiderschap: word een TOPleider in jouw positie.” Meer succes, geluk en voldoening in het leven van elke leidinggevende.
Win massa’s tijd door te leren van andere leidinggevenden.

Dankjewel voor de schitterende tip: boeken als ruil voor een lezing, uiteenzetting, training.
Ben benieuwd naar nummer 3.

Nico Buisman
Nico Buisman
9 years ago
Reply to  Bene Bailleul

Hallo Bene,
Goed om je enthousiasme hier te lezen en je hier bij de comments tegen te komen. Alsof ik weer even naast je zit in Nieuwegein.
Succes Stap voor Stap.
Zag dat je deel drie ook al hebt gezien!!
Goed bezig.

Anita van Arem
8 years ago

My book will be about cancer en personal power. How too get/have mental power too deal with cancer.

I have allsoo the idee too write another book about the wisdom of shamans. I did already lectures about this and wrote a few pages about this. This gives spiritual and mental guidens for people.

The idee too isolate myself near a nice natural place and be creative and write a book really excites me.
Thank you for the video

Agnes Meiling
Agnes Meiling
9 years ago

Thanks for another great video Nisandeh.

My biggest problem is what to write. Not because I don’t know what I would like to write about, but because the subject is very controversial in this niche and I’m afraid people will misinterpret what I say and think I am against the now “normal” ways (which I’m not). Normally I wouldn’t care too much, but in order to change something I need people who are with me.

Now that I’m writing this I feel like I should just go for it and only want to work with the people that are open minded enough to give my ideas a thought anyway, but is that the right strategy for me? Or more important: for the bigger picture and what I would be able to contribute? I’m not sure at all!

At the other hand, writing a book might give me the expert status that will make people listen to me. Quite a dilemma!

Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Agnes Meiling

Hi Agnes,

Living from fear is not the best way to move through life, don’t you think?

If you have something to say. And if it’s important that others will hear it.
Then (in my opinion) you have the moral obligation to get the message out there.

Whenever you have a strong opinion, people will be divided – those that want to hear it and want to hear more of it.
And those that will try to ridicule, judge and shut you down…

It’s your choice – are you willing to step out there and make a difference.
Or keep your opinions and information to yourself…

I know what I hope you’ll choose…

Agnes Meiling
Agnes Meiling
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Thanks for your comment Nisandeh,
I totally agree with you, and I will definitely get the message out there! No doubt about that
The problem is: I know I have this moral obligation, and therefore maybe I should strategize to make sure I don’t alienate people if it’s not necessary (because I know I’m quite good at being overly enthusiastic and can easily alienate people by accident because I’m very direct, maybe even a “botte hork”)

Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Agnes Meiling

Remarkable product ALWAYS divides people, Agnes.
Some love it. Some hate it.
But, no one stays indifference…

See: Harley Davidson, Apple products, Harry Potter,… Business Bootcamp…

Evert Verweij
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

I totally agree with you, Nisandeh. Agnes, I would advise you to come out with it, I am very curious, and try to avoid putting your own opinion too much in the foreground. Start with a description of the problem as objectively as possible and then put a little bit of your opinion very diplomatically. I wish you a lot of success!

Dave Langerveld
Dave Langerveld
9 years ago

Thanks again Nisandeh, for the useful thoughts!
My book will be about how you can setup a quality system in a way that it makes people work together. I know many examples where a quality system and the quality staff is frustrating the persons who have to work according the system. As a result they start resisting and business is going down. Even the senior management doesn’t know what to do. I found out an easy way to even benefit the extra capacity that comes with the quality resources.