Publiceer jouw boek – les 1


Van harte welkom bij deze eerste les van de videocursus “Publiceer jouw boek in 2015“.

In deze les ontdek je hoe jouw boek voor een complete transformatie van jouw business en jouw leven kan zorgen.

Jouw boek versterkt jouw expertpositie enorm. Als jij een boek publiceert over jouw specialisme, als je de auteur bent van een bestseller… dan ben je DUS de expert, nietwaar?

Met een expertstatus komen klanten sneller naar je toe en kun je veel gemakkelijker jouw product of dienst verkopen.

Tenslotte biedt het schrijven van jouw boek jou de mogelijkheid om meer mensen te helpen. Jouw bereik wordt veel groter wanneer prospects met jouw gepubliceerde boek in contact komen dan wanneer het contact op persoonlijke basis plaatsvindt.

Genoeg redenen om te beginnen met schrijven!

Maar voordat je begint met schrijven, bekijk eerst videoles 1. Ga er goed voor zitten en zorg dat je voor de duur van de video niet gestoord kan worden. Houd pen en papier bij de hand om aantekeningen te maken…

Nadat je deze eerste videoles hebt bekeken, wil je met ons delen wat JOUW belangrijkste redenen zijn om jouw boek te schrijven in 2015?

Plaats jouw reden om jouw boek te schrijven in het commentaarveld hieronder!

Op jouw succes,

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

347 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Groenewegen
Esther Groenewegen
9 years ago

Why do i want to write a book?

I want to write this book because i want to share and help other parents with children like my daughter.
I don’t know if this is a good topic because this is not anything that will help my business. But this idea came up when i did the Financial Freedom. For years i have been thinking about doing something about the fact that there is almost no documentation about the diagnoses that my daughter has. She has a Attachment Disorder. For us as a family this is very difficult because we are not understood by our surroundings. I really would like to share our path we travelled now for 12 years. Hoping that my story will make other parents feel less lonely and more understood. We have overcome a lot but this was not easy. I know for sure if i had found a personal book about the condition of my daughter it would have giving me strength to go on in difficult times. Just the fact that i was not the only mum with a daughter with this condition would have giving me strength. I want to share my story and i want to make the diagnoses more known. This as a tribute to my wonderful daughter. For her the world is so confusing at times.

Als ik dan alle andere commentaren lees dan denk ik wel al heel snel: Mmm, dat boek van mij is meer een persoonlijk verhaal over een diagnose. Niets met business te maken. En het kan ook geen business voor mij genereren of ik moet gaan nadenken of ik na het maken van het boek ook nog verder wil met het bekend maken van de diagnose. Maar wie weet is dit wel een onbekende weg die ik kan ingaan. Mijn andere business zijn toch nog niet zo groot en wie weet ligt hier mijn purpose wel…..Mmmmm. mij benieuwen waar de volgende video over gaat!

Dank je wel Nisandeh voor deze video!

Janneke Sinot
9 years ago

Fantastisch idee, Esther. Ik weet uit ervaring dat een dergelijk boek heel waardevol kan zijn voor andere mensen in dezelfde situatie. Zo schreef ik (samen met mijn man en dochter) het boek ‘IQ te koop!’. De ondertitel luidt: ‘hoogbegaafd van 0 tot 18’. Het vertelt over onze hoogbegaafde dochter en wat zij tot haar volwassenheid meemaakte. Lotgenoten vinden er waardevolle herkenning in. Als jij straks een boek hebt geschreven over jouw dochter, kun jij anderen helpen. Misschien krijg je net als wij daarna allemaal ‘fanmail’, vragen om hulp en gaan er deuren voor je open. Zo geven wij nu lezingen en workshops over hoogbegaafdheid en onze dochter schrijft er maandelijks een column over in een tijdschrift. Wat zei Nisandeh ook alweer? Begin met ‘contribute’, dan komt de rest vanzelf. Ik zou me dan ook niet te veel zorgen maken over het al dan niet passen bij de rest van je business. Onze core business is ook niet hoogbegaafdheid, maar tekst en pr (zie mijn eigen boekenplannen elders in dit topic: een boek over boeken).

Esther Groenewegen
Esther Groenewegen
9 years ago
Reply to  Janneke Sinot

Hoi Janneke,

Ik ben jou heel erg dankbaar voor jou commentaar. Dit geeft mij weer moed om toch gewoon de stap te nemen ondanks dat ik niet weet waar deze naar toe gaat. Ik begon namelijk al weer een beetje te twijfelen. Wie zit er nu op een boek zoals de mijne te wachten? Misschien krijg ik wel allemaal commentaar dat negatief is en waar ik dan weer van slag door raak. Maar ik wil al zo lang iets doen met alle ervaringen en kennis die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan. Dus heel erg dank voor je woorden!

En wie weet kan ik dan net zoals bij jullie lezingen geven en zal dit mijn richting zijn voor een volgende carrière stap. Ik denk wel dat ik hier heel veel voldoening uit zou kunnen halen.

Janneke Sinot
9 years ago

Graag gedaan!

En neem gerust contact met ons op als je vragen hebt waarmee we je kunnen helpen. We hebben heel wat ervaring in het boekenvak.

Succes met schrijven. 😉

Jacqueline ter Haar
9 years ago

Hi Esther,

In een ver verleden (15 jaar) heb ik een dochter gekregen die veel te vroeg werd geboren. Om een lang verhaal heel kort te maken…niet komt alleen attachement disorder vaker voor bij te vroeg geboren kinderen…ook is het voor ouders van te vroeg geboren kinderen vaak fijn om te lezen dat er andere ervaringsverhalen zijn! Ik zou zeggen: DOEN!!

Esther Groenewegen
Esther Groenewegen
9 years ago

Hoi Jacqueline,

Dank je wel voor je commentaar! Goed om te lezen dat het boek ook iets zou kunnen betekenen voor kinderen die te vroeg geboren zijn en hun ouders. Daar had ik zelf nog niet aan gedacht of iets over gelezen. Het grappige is dat ik in al die jaren dat wij al zoekende zijn voor de uitdagingen van mijn dochter nog nooit iemand zijn tegen gekomen met dezelfde diagnose en sinds ik de beslissing heb genomen om er een boek over te schrijven ik nu al verschillende mensen met vergelijkbare ervaringen ontmoet. Dit is vooral handig omdat ik graag wil gaan schrijven vanuit de behoefte van de lezer en niet vanuit mijn behoefte om mijn ‘content’ te delen. Dit kan namelijk volgens mij een valkuil zijn. Misschien kunnen wij er met elkaar over praten wat jij graag zou willen lezen als ouder met een kind met de diagnose: Hechtingsstoornis. Ik wil vooral de taboe’s gaan beschrijven. Gevoelens die niet helemaal maatschappelijk geaccepteerd zijn en die je dus niet makkelijk deelt met andere mensen.
Ik hoop je te zien op het seminar in feb, of ben je ook met het seminar van Vered aankomend weekend?

Jacqueline ter Haar
9 years ago

Hi Esther,

Haha…dat heb je ervan als je van achter naar voren leest:)…ja ik ben er zondag en op de 13e! Laten we afspreken elkaar daar te ontmoeten. Ik geef je vast mijn 06 – dan kun je me daar appen of bellen mochten we elkaar niet zien.

Ik denk dat ik best veel contacten voor je heb vanuit de Couveusewereld…die uiteraard, gelukkig, niet allemaal een hechtingsstoornis hebben maar daar wel ‘ervaren’ in zijn…van artsen tot ouders.

We praten zondag!

Ellen van Buiten
7 years ago

Beste Nisandeh,
Bedankt voor de 1e videoles. Mijn boek heb ik 10 jaar geleden geschreven en lag te rijpen. Nu ben ik zover dat ik aan de laatste hoofstukken wilde beginnen, toen jouw aanbod mijn mailbox binnenkwam. Ik heb een methode ontwikkeld hoe mensen werkelijk gezond kunnen leven. Omdat ikzelf nog een grote hobbel heb moeten nemen, voel ik mij nu vrij om mijn geesteskind aan de openbaarheid te brengen. Hiermee aanvaard ik jouw hulp. Hartelijke groet, Ellen

Ellen van Buiten
Ellen van Buiten
7 years ago

Mijn eerste reactie, nogal onwennig, nu op mijn eigen stukje. Daarna heb ik gereageerd op bloggers met dezelfde intentie. Uitwisselen van ervaringen en gratis, indien wenselijk gebruik maken van elkaars expertise. Is deze wenselijk? Zelf heb ik gereageerd op de oproep van Joan Vaes, maar de link werkte niet. In ieder geval allen hartelijk dank voor de openheid over jullie ervaringen.

Hartelijke groet, Ellen

Levina Kaarsemaker
7 years ago

Mijn reden is dat ik de Business University gevolgd heb en dus geleerd hoe een boek te schrijven. Ik ben zo opgeslokt geworden door mijn bedrijf dat er steeds geen tijd voor was. Aankomend jaar gaan er businesswise veel zaken veranderen en ben ik vast van plan om mijn boek(en) eindelijk te gaan schrijven. De blauwdruk is al klaar nota bene. Fijn om zo weer even een reminder te krijgen….!

Rob Stalenhoef
7 years ago

De belangrijkste reden voor mij om mijn boek te schrijven is om mensen gezonder te laten leven zodat ze meer in hun kracht komen te staan en daardoor andere mensen ook inspireren om gezonder en bewuster te leven.

Jacqueline ter Haar
9 years ago

Mijn boek wordt een praktische handleiding voor expats…niet over hoe goed de Nederlanders Engels spreken en hoe we allemaal Dinglisg spreken…nee een duidelijke uitleg over wetten en regels…en de verschillen daartussen, over welke bedrijven klantvriendelijk zijn naar niet-Nederlandssprekenden en dat de belastingdienst weigert Engels te spreken.

Een voorbeeld over hoe je moet internetbankieren en, uiteraard, een uitleg over de verschillende scholen, hoe je een offerte bekijkt en hoe je aan een vertaler komt. En als het ze allemaal teveel wordt? Dan kunnen ze mijn hulp inroepen om zo snel mogelijk van foreigner naar local te groeien!

Esther Groenewegen
Esther Groenewegen
9 years ago

Hoi Jacqueline,

Ik weet 1 iemand die heel blij zou zijn met jouw boek namelijk mijn vriendin en buurvrouw Lynne. Zij is Amerikaanse en woont in Rotterdam. Zij begeleidt expats die voor een bepaalde tijd in Rotterdam komen wonen. Ik weet eigenlijk niet hoe zij haar klanten begeleidt maar weet dat zij nu net fulltime is gaan werken voor Unilever, dit zou misschien interessant kunnen zijn voor jou?
Ik woon zelf naast de Amerikaanse school en de Japanse school van Rotterdam. De ouders van deze kinderen zijn grotendeels allemaal expats. Misschien zou dit ook een mooi contact kunnen zijn voor jou?

Jacqueline ter Haar
9 years ago

Hi Esther,

Dat zou geweldig zijn…al zou het maar zijn om haar ervaringen met expats te kunnen gebruiken als voeding voor mijn boek! Maar misschien kunnen we zelfs gaan samenwerken en ervaringen uitdelen! Wil je haar vragen om met emailen en/of zoeken op LinkedIn? Alvast geweldig bedankt!

Ga je ook as zondag naar de seminar Women do business differently? Of de 13e naar het bloggen? Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten!

Aishel Marchena
Aishel Marchena
7 years ago

Mijn motivatie is dat ik mijn ervaringen wil delen en mensen wil inspireren en helpen om een beter en makkelijker leven te hebben. Ik heb heel veel levenservaring en ik zie nog steeds hoeveel mensen in een viceuse cirkel blijven draaien omdat ze niet genoeg kennis hebben of tools. Ik ga de Psychologie van de mens op een makkelijke manier uitleggen, die verstaanbaar is voor iedereen!

Niek Sjaardema
Niek Sjaardema
7 years ago

Ik heb vaak de gedachte: Waarom ben ik niet 30 jaar later geboren en hoe zou mijn leven er uit hebben gezien als ik toen had geweten wat ik nu weet. Ik besef ook dat mijn kennis gebaseerd is op een leven vol met mijn EIGEN ervaringen.

De tweede gedachte die bij mij opkomt is waarom zoveel van mijn kennis verloren zo gaan als ik zou stoppen met werken. Ik zou zoveel kennis en ervaring aan mijn kleinkinderen kunnen doorgeven die daarmee zelf kunnen en mogen beslissen of ze er iets mee doen. Ik bracht vanmorgen de kleinkinderen naar school en liep hier over na te denken. Ik kijk mijn mail na en zie daar in het groot staan: Publiceer Jouw boek.

En ik weet: toeval bestaat niet.

Michaela Wierdsma
7 years ago
Reply to  Niek Sjaardema

Hoi Niek,

Wat is nu jouw reden om jouw ervaring niet publiekelijk te maken? Wie kan van jouw verhaal, jouw levenservaring en jouw kennis gebruik maken?

Dus schrijf je boek in 2015 en heb het juich moment zoals ik dat vorige week had met Smelt die ijsberg!

Succes met ondernemen.
Hartelijke groet,
Michaëla

Robert Rosier
Robert Rosier
9 years ago

Alleen al deze introductie video is inspirerend.

Gister vroeg ik me nog af wat ik rondom acteren zou kunnen schrijven. Er is van alles wat ik weet over wat er nodig is om goed te kunnen acteren. Maar ook van alles wat je daarnaast moet kunnen, zoals audities doen. Je zenuwen onder controle houden. En nog veel meer.

Door het zien van deze eerste video besefte ik dat alles vanuit een groter perspectief doe: spiritualiteit.

Dat zou zomaar eens de juiste insteek voor mijn boek over leren acteren kunnen zijn.

Wendy Lorist - Otten
9 years ago

Een week geleden kreeg ik de inspiratie om een Ebook als optin temscheijven vanuit mijn expertise en bedrijf genoemd Bij jezelf thuiskomen”. Ik schreef het vorig weekend en klaar. Het ligt net zoals bij jou Nissandeh in de la omdat ik hem gratis weg wil geven als optin maar ook als Ebook verkopen. Door de twijfel ligt hij nog in de la. Daarnaast heb ik zeker 10 titels van boeken die ik wil schrijven, ik zal er gewoon met de meest voor de handloggende beginnen: Bij jezelf thuiskomen als je leeft met Syndroom van Asperger”. Daar ben ik na 23 jaar mee geleefd te hebben toch wel een expertise in…..ik ga het doen…….Wendy

Sigrid van der Laan
9 years ago

Mijn reden om boeken te willen schrijven, is dat schrijven een passie van mij is die ik niet kan laten liggen.

Vorig jaar heb ik een e-boek geschreven ‘Netwerkend aan het Werk’. Inderdaad heeft het mij niet veel tijd gekost. Het e-boek van 14 pagina’s verspreid ik gratis, met als doel om mensen zich te laten inschrijven op mijn blog en om in contact met hen te komen. Maar wat mij een enorme positieve stimulans geeft, is als mensen mij terugmailen om mij te bedanken en om te vertellen dat ze veel aan mijn tips hebben gehad.

Een uitgebreidere versie van het e-boek noem ik werkboek en verkoop ik voor een klein bedrag. Dat loopt nog niet goed, dus ik ben benieuwd hoe ik daar een boost aan kan geven.

Ik heb twee ideeën voor vervolgboeken. Het ene is weer bedoeld om gratis in elektronische versie te verspreiden, het andere zou wel eens een geprint boek kunnen gaan worden. Dit laatste ga ik baseren op het blog dat ik schrijf over de arbeidsmarkt en hoe je je als 40-plusser hier het beste kunt presenteren.

Als je mensen kent die hun case met mij willen bespreken dat ik in het boek (en blog) mag gebruiken, dan zou ik graag met hen in contact willen komen.

Aldura Venema
7 years ago

Ik wil mijn boek schrijven over hoe je ondanks trauma toch je leven kunt helen en compleet kunt invullen zoals jij wenst!
Ik wil mijn boek schrijven omdat het voor zowel mij als anderen die mijn boek lezen helend is!

Annelies Vroomans
9 years ago

Mijn reden om een boek te schrijven?
Omdat ik vind dat kinderen het recht hebben en het waard zijn, gezien te worden zoals ze zíjn, en niet alleen bekeken te worden op hoe ze moeten gaan worden.

Margaret Rekers
9 years ago

Geweldig Annelies,

een onderwerp naar mijn hart. Hoort hierbij ook het hele kind zien en niet alleen een door een arts of psycholoog (en dergelijke) vastgestelde ziekte of syndroom?

Succes met schrijven,

Margaret

Jeminka van Rieck
Jeminka van Rieck
9 years ago

Heel erg bedankt voor de aanzet tot het schrijven van MIJN boek. Teveel meegemaakt om alleen in mijn herinnering op te bergen. Het roept om vorm te krijgen in het geschreven woord om zo mijn herinneringen vast te leggen en wellicht mensen te inspireren, motiveren of wellicht te wijzen op hun eigen ‘haves’ en niet op de nonhaves…. Thanks!
Ieder hier heel veel succes met schrijven!

Hans Doorenspleet
9 years ago

Ik wil een boek schrijven over organiseren en managen op een mensgerichte, mensbewuste manier. Een manier van organiseren waarin fouten mogelijk zijn, waarin leren, ontwikkelen en de klant centraal staan. Een manier van organiseren waar medewerkers gelukkiger in worden, klanten beter tevreden worden gesteld en de financiële resultaten beslist niet slechter zullen worden dan ze nu zijn.
Resultaten zullen zijn:
Winst voor de werknemers (ontwikkeling en plezier)
Winst voor klanten (betere service, met vooral minder fouten)
Winst voor werkgever (betere resultaten en meer continuïteit)

Matty Willigenburg
7 years ago

Informatieve en heldere video.

Ik wil een boek schrijven om mijn kennis van omgaan met tegenslag en toch positief blijven te delen. Delen van levenservaring dus….
Schrijven is het probleem niet, maar ik zou in deze videolessen ook graag horen hoe je zo’n boek uitgeeft….

Gabrielle Guguin
9 years ago

Ik wil meer publiciteit en mijn expertise positie vergroten door een kinderboek te schrijven.

Ik heb een paar jaar geleden een kinderboek laten schrijven over fairtrade kinderkleding maar tot nu toe nog niet gepubliceerd.

Ik wil leren een boek te schrijven om andere kinderboeken op de markt te willen brengen.

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago

Ik ben opgegroeid in een streng christelijk milieu dat niet bij me paste. Het heeft me veel tijd, aandacht, verdriet en energie gekost om me van daaruit te ontwikkelen tot wie ik nu ben. Ik heb ontdekt dat je inspiratie overal kunt vinden, niet alleen uit heilige geschriften (hoewel het daar ook kan). Ik heb de kracht van vergeving en acceptatie leren kennen. Het is een bevrijding voor me geweest om te merken hoeveel keuze ik heb om mijn leven vorm en inhoud te geven.

Deze lessen heeft het leven me aangeboden en ik voel me daardoor uitgenodigd om de ervaring in te zetten voor anderen. Dat kan op veel manieren, en natuurlijk doe ik dat al in mijn dagelijks leven. Mijn collega heeft problemen, gaat sinds kort naar een psycholoog en krijgt daar dezelfde adviezen die ik hem ook gegeven heb. Dat is een cadeau voor mij. Als ik meer mensen wil bereiken, inspireren en misschien troosten, is een boek een krachtig middel.

Daarnaast is het idee van schrijver-zijn zo onvoorstelbaar aantrekkelijk! Ik kan het nog niet helemaal goed verwoorden, maar ik vind het een geweldig gedachte.

Mijn vraag aan jou, Nisandeh, gaat over vormgeving. Stijl en schoonheid zijn een onderdeel van mijn boek. Als ik mijn boek voor mij zie, is het een geïllustreerd boek dat een lust is voor het oog en voor het hart. Wat zijn jouw gedachten over illustraties (los van de kosten van vierkleurendruk, die me bekend zijn)? De boeken die ik gezien heb, zijn wat rechttoe-rechtaan

Bedankt voor dit verhaal. Iedere keer als je praat, is het alsof je in mijn hoofd een popcornmachine van ideeën aan zet. Tijdens de Business Bootcamp heb ik steeds gezegd en gehoord: You have a wonderful businessmind. Toen was dat erg wennen en wist ik eerlijk gezegd niet wat het betekende, nu weet ik dat ik dit deel van mijzelf heb ontdekt.

Marianne

Anno Pieterse
Anno Pieterse
9 years ago

Hai Patrick, wie kent zo’n ondernemer niet???
Ik heb zo’n vermoeden dat (bija) iedere kleine ondernemer daarmee geholpen is, aangezien ze meestal geen budget hebben om daarvoor een expert in te huren. Ik ben er zeker benieuwd naar!

Marjon te Riele
8 years ago

Ik wil graag een boek schrijven, omdat ik met mensen terug wil naar de vraag achter de vragen: naar de kern van wat werkelijk belangrijk is in je (werkend) leven.

Stel je de doelen die bij je essentie en je hart passen of kies je vanuit je hoofd of angst? Geloof je erin? Heb je de (ook onbewuste) ondersteunende overtuigingen om je soulpurpose ook echt te leven in je werk/leven? Welke talenten en levensmissie heb je? Wat dient er geheeld en vergeven te worden, zodat jij steeds liefdevoller en vrijer wordt en je soulpower in het kleine en grote kunt laten bloeien, – een verschil kunt maken? Wat werkt wel, en wat ook niet? En hoe heb je als vanzelfsprekend werking.

Hoe profileer je je dan om het verschil te maken, een vervuld leven te leven en bij te dragen aan een betere wereld. Daar wil ik mijn boek over schrijven, omdat dit m.i. de essenties zijn waar mensen uiteindelijk mee worstelen, de vragen achter de loopbaan- en leiderschapsvragen waar ik mensen mee begeleid.

San van Doorn
9 years ago

De belangrijkste reden voor mij om een boek te schrijven is: ik heb allerlei kennis die ik heel graag wil delen met als doel de omgang tussen hond en eigenaar veel prettiger maken.

De hondeneigenaar zal zich meer op z’n gemak voelen doordat hij zijn hond veel beter leert begrijpen. Hierdoor zal de hond zich ook lekkerder voelen.

Het leren van de Hondentaal is net zoiets als een vreemde taal aanleren, hoe meer “woordjes” je weet hoe makkelijker je herkent wat er gezegd wordt.

Door leuke activiteiten en spellen op te nemen die voor hond èn baas leuk zijn, leren ze als een team samen te werken. Dit versterkt de band tussen hun twee.

Ik ben nu al enorm benieuwd naar het eindresultaat !

Marieke Smeding
9 years ago

Met mijn boek help ik vrouwen blijvend van schimmels af. Ik ben ervaringsdeskundige. Mijn tips helpen mensen niet alleen van schimmels te genezen, maar ook ook heerlijk te te koken, sterker te worden met je lichaam en je geest.

Mijn redenen om dit boek te schrijven zijn dus;

1.vrouwen blijvend van schimmelinfectie af helpen
2. mensen inspireren om heerlijk te genieten van koken & eten
3. Mensen informeren over het effect van een gerecht: kalmeren, oppeppen, troosten, energie reserves aanvullen etc.

Mijn tweede boek gaat over genezen van bacteriële vaginose.
Veel vrouwen leven hiermee en denken dat het nooit meer overgaat. Dat is echt niet nodig, en ik kan je zeggen hoe je er zonder antibioticum vanaf komt.

Mijn redenen:

1. vrouwen verlossen van jeuk en vervelende geur
2. ik wil dat deze vrouwen zich weer vrouwelijk en sensueel voelen.
3. ik wil dat ze weer van lekker eten gaan genieten, op krachten komen en rustig worden in hun hoofd.

Naast vrouwen die willen genezen van schimmels of bacteriële vaginose, zijn mijn recepten ook heerlijk voor iedereen die suikervrij wil koken. Of gewoon van heel erg lekker natuurlijk eten houdt!

Mijn boek zal inderdaad een reden zijn dat ik word gevraagd om voor groepen te spreken.

-Mijn boek zal klanten aantrekken: ik begeleid en coach mensen die suiker uit hun dieet willen halen

Bianca Meeuwissen
8 years ago

Hi Marieke, interessant! Hou me op de hoogte voor wat betreft de uitgave van je “suikervrije” boek, thanx!

May Schellekens
7 years ago

Ik wil een boek schrijven voor vrouwelijke professionals over imago en charisma. Ik geloof dat vrouwen die werken aan een imago dat bij hen past, ze hun persoonlijke kracht kunnen laten zien, en meer professionaliteit en chrarisma uitstralen.

Dit helpt veel vrouwen hun zelfzekerheid op te krikken, meer eigenwaarde te ontwikkelen. Hierdoor ondersheiden ze zich van de rest. Door de feedback van mijn klanten merk ik dat dit vaak een enorme boost geeft in meer zelfvertrouwen, gelukkiger zijn in hun job, relatie en omgeving. Hun frustraties verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze bloeien vaak open. Ik coach hen via verschillende trajecten.

Door het boek wil ik meer groepstrainingen gaan geven. Graag had ik je mening of dit een succes zou kunnen worden. Volgens mij wel. Kan je iets meer vertellen over het publiceren? Bedankt voor de feedback.

Mariska Langeveld
9 years ago

Ik wil graag een boek schrijven. Ten eerste omdat ik dat leuk vind en ook de redenen die Nisandeh aanvoert om meer bekendheid te geven aan je business.

Het lastige is wel dat ik een boek over bakken wil schrijven en daar is al veel over geschreven (zeker de laatste tijd) en ik vind dat mijn boek iets moet toevoegen en dus anders zijn dan de andere boeken. In welke vorm dat dan moet zijn ben ik nog niet geheel uit.

Ik krijg echter vaak mensen in mijn winkel met vragen over hoe ik iets maak en dat leg ik dan uit. Ik krijg zelfs vragen of ze mijn recept kunnen krijgen en dat vind ik soms wat ver gaan. Deze unieke recepten zijn mijn bron van inkomsten. Wanneer ik die weggeef gaan veel mensen het zelf maken en kopen ze niet meer bij mij. Veel hebben het al proberen na te maken, maar dat is tot op heden nog niet gelukt en zij vertellen dat mijn taarten toch beter zijn. Graag hoor ik van jullie hoe jullie dat zien. Publiceer ik mijn recepten of niet? Of publiceer ik per recept een vraag daar een hoger bedrag voor?

Berry van de Kooij
Berry van de Kooij
7 years ago

De reden voor mij om een boek te schrijven is omdat ik mijn ervaringen wil delen met de wereld. Om te voorkomen dat mensen niet de verkeerde keuzes maken die ik heb gemaakt waardoor ik vele mooie jaren niet voluit hebt geleefd en nooit het succes hebt bereikt wat ik wilde.

Het gaat over het snijvlak tussen succes en falen als ondernemer en niet over hoe je succes kunt bereiken maar hoe je falen kunt voorkomen.

Monique Slikkerveer
9 years ago

Een van mijn boeken zal gaan over massage. Niet alleen de technische kant maar vooral wat doet een massage met je. Welke gevolgen kan het hebben in je dagelijkse functioneren. Hoe kan het voorkomen dat je in de stress schiet of nog erger.

De redenen waarom ik dit wil gaan schrijven zijn:

– Ik weet uit ervaring het verschil tussen wel en geen massage; hoe ik me dan voel.
– Ik wil passief inkomen genereren uit het boek.
– Ik wil mijn klanten iets meer mee kunnen geven dan alleen maar een massage. Iets om over na te denken.
– Ik wil hiermee mezelf naar een level tillen dat mensen zeggen: “Ik wil alleen nog maar door de auteur van dat boek gemasseerd worden. Zij weet waar ze het over heeft.”

Er zullen me straks nog wel meer redenen te binnen schieten. Dat heb ik vaker als ik net op de Submit Comment knop gedrukt heb. Dan heb ik in ieder geval nog een keer iets te melden. Zo zal het ook met het schrijven van mijn boeken gaan. Iedere keer een stukje erbij.

Ik ga in ieder geval ook pen en papier naast mijn bed leggen.

Margaret Rekers
9 years ago

Dank je Nisandeh voor de inspirerende video.
Je hebt mijn volle aandacht voor de volgende video’s.

Veel mensen vertelden al waarover zij gaan schrijven. Dat bewaar ik nog even tot na een volgende video.

Wel heb ik nagedacht over het waarom.

Ik ga in 2013 een boek schrijven om allerlei ervaringen, effectieve oplossingen voor problemen en wat er verder in mijn hoofd zit een plek te geven, zodat anderen er in hun leven voordeel van kunnen hebben.

Voor mij hebben een paar schrijvers van boeken echt verschil gemaakt in mijn leven. Hopelijk kan ik dat binnenkort met mijn boek ook betekenen voor anderen.

Dave Langerveld
Dave Langerveld
9 years ago

Ik wil graag een boek schrijven om mijn ervaringen, kennis en ideeen te ordenen, vast te leggen en makkelijk te delen. Door een overname verlies ik over 2 maanden mijn functie als hoofd kwaliteit voor geautomatiseerde systemen. Binnen deze functie hebben we een kwaliteit aanpak ontwikkeld die eenvoudig is en samenwerking bevorderd. Verder wil ik met het boek als expert bekend worden, om trainingen te kunnen geven en bedrijven te helpen met de implementatie.

Melanie Lo
8 years ago

Ik wil graag een boek schrijven voor ouders. Hoe je kinderen kunt leren lezen. Ik denk dat het ouders kan helpen. Ik denk ook dat het kinderen kan helpen om zonder leesproblemen door de school heen te komen.
Maar iets weerhoudt me. Ik vrees veel kritiek van Professors die er op gepromoveerd zijn.
Is het wel wetenschappelijk genoeg? Moet ik onderzoek doen?

Michaela Wierdsma
7 years ago
Reply to  Melanie Lo

Beste Melanie,

Wat jij schrijft is heel herkenbaar. Met het schrijven van mijn boek Smelt die ijsberg! Los jouw onbewuste blokkades op met de START&GO-methode, had ik gedurende het schrijfproces continue deze vragen. Wie ben ik om dit te schrijven. Hoe wetenschappelijk is het. De vraag is voor wie schrijf je het, wat is je doelgroep, wat is je ervaring, kan je de ervaring van jouw klanten erin verwerken. Laat het lezen aan verschillende mensen en vraag wat zij er van vinden. Voor het voorwoord heb ik de hoogleraar co-creatie en organisatie gevraagd.

Heel spannend, ook al ken ik hem persoonlijk. Is mijn boek goed genoeg om zijn naam erop te zetten? Door uit mijn comfortzone te stappen kwam ik verder dan ik dacht te komen. Er staat dus prof.dr. op de cover.

Ga er dus voor Melanie, als jij in je product gelooft, ervan overtuigd bent dat jij een goede methode hebt, schrijf dan. Je steekt er zelf ook heel veel van op.

Succes, 2015 wordt jouw jaar!
Hartelijke groet, Michaëla

Suzanne Heijmans - ter Horst
Suzanne Heijmans - ter Horst
7 years ago

Ik ben van mening dat ik als wetenschapper èn ervarings deskundige met mijn boek handvatten kan bieden op het zeer lastige gebied van het Parental alienation syndromen.

Eef van der Meer
7 years ago

Wat is dat in mensentaal?

Mirjam Mastop
8 years ago

Already start writing, but …. left it on the shelf. Who wants to read it? Why not? It is my visit card for my clients.
This inspires me to go on and finish it.

Thx, Nisandeh

love
Mirjam

Michaela Wierdsma
7 years ago
Reply to  Mirjam Mastop

Hoi Mirjam,

Kijk even bij Melanie Lo hierboven. Ik heb daar net een hartstochtelijk betoog gehouden waarom je toch moet schrijven. Ook Esther Molenaar had haar boek op de plank liggen en kijk wat zij nu heeft geschreven.

Gewoon doen. Lekker geïnspireerd raken door dit blog en alle reacties. Top. Veel succes.
Michaëla

Bene Bailleul
9 years ago

Waarom mijn boek? Ik wil mijn expertise (kennis, ervaringen, …) delen met zoveel mogelijk leidinggevenden, zodat zij tijd winnen in hun zoektocht naar leiderschap. Praktische zaken aanreiken waarmee leidinggevenden sneller efficiënter en effectiever kunnen leiding geven.
Uiteraard helpt dit ook om mijn positie als leiderschapexpert te verhogen en te verbeteren.

“Meer & Beter Leiderschap: word een TOPleider in jouw positie.” Meer succes, geluk en voldoening in het leven van elke leidinggevende.

Hellen van Knippenbergh
Hellen van Knippenbergh
9 years ago

Hi Nisandeh,

I’m going to write a handbook, titled: Prevention and treatment cry babies.

After 30 years of experience I know how I easily can help becoming-parents and parents to avoid or reduce the problems.
I have tips for the time of the pregnancy and afterwards.

Due to bad nutrition, stress, lack of movement there is an expanding problem with babies. When nothing is done these babies will be diagnosed later with ADHD.

I know it in my head, and I’m looking forward to get it in a book.
Hellen

Anja Kruska
Anja Kruska
9 years ago

Thanks Nisandeh for the video!
Again a motivational kick to write. I am rather a hands-on person and therefor thinking about writing a manual. Over the issue of switching the job carrière for starting a company and been an entrepreneur.
But as many others mentioned already there are to many other ideas flying around that focusing is needed.

Anna van der Wel
7 years ago

Al diverse malen heb ik het idee geopperd om een boek te schrijven, aanstalten gemaakt, maar nog nooit echt HET boek geschreven. En dat ga ik in 2015 wel doen.

Ik resoneerde vooral met de woorden van Nisandeh: “Wat wil je nalaten?” Ik heb mappen vol met trainingsmateriaal, oefeningen voor persoonlijke ontwikkeling en het ligt in mijn kast te liggen. Ik wil graag meer mensen helpen om te leven vanuit hun HIGHEST POTENTIAL. Dus uit mijn comfortzone stappen en DOEN!!

Vraag: hoe bepaal ik het centrale thema van het boek als er zoveel mogelijkheden liggen?

Nina Jose Verhoeven
7 years ago

Ik heb in 2014 twee boeken geschreven. Ik had aan het volgen van de Business Bootcamp genoeg om me te laten inspireren. “Is het goed als ik doodga?” en “Het Rouwende Kind”. Het is echter niet het schrijven van boeken die bij mij voor problemen zorgt, maar het promoten van mijn boek.

Hoe breng ik het in de juiste doelgroepen onder de aandacht.

Anna Sofia van Hooijdonk

Mijn eerste reeds geschreven en gepubliceerde boek heet: “Licht op sterven” en behandeld het totale proces rondom een sterven. Behalve het concrete fysieke en emotionele proces wordt er ook vanuit de spirituele benadering e.e.a. beschreven. Het is geschreven voor zowel hulpvragers als hulpverleners. Er zijn inmiddels 1000 exemplaren van verkocht.
Mijn nieuwe boeken gaan over thema’s die hier aan verwant zijn.

Monique Egberts
Monique Egberts
9 years ago

Voor mij zijn naamsbekendheid en een expertpositie beslist niet de enige redenen dat ik een boek schrijf. Ik sta volledig achter de content van mijn boek (ik spreek nu al in tegenwoordige tijd, zodat mijn boodschap aan het universum helder is) omdat ik er van overtuigd ben dat de mensen in mijn doelgroep deze informatie nodig hebben.

De enige twijfel die ik heb zit ‘m in het gevoel dat ik met het schrijven van het boek mijn eigen glazen ingooi. Ik zou willen dat mijn boek een soort “teaser” is, zodat men nieuwsgierig wordt naar meer. Ik wil alle kennis graag delen, en wil er zelf intussen ook nog een leuke boterham mee verdienen.

Ron Scheerder
Ron Scheerder
9 years ago

Monique,

Waar komt die twijfel over je eigen glazen ingooien vandaan? Dat is nergens voor nodig. Mensen willen uiteindelijk als ze je boek gelezen hebben en enthousiast zijn, je ook in levende lijve zien en trainingen / workshops / seminars / coaching van jou ervaren.

Juist door het publiceren van je boek komen er meer mensen naar je toe. Je kan lezingen geven over je expertisegebied.

Dus ga ervoor.

Groeten,
Ron

Lucienne Ritzen
7 years ago

The message is so simpel. If you tell people it’s all about attention, confidence and trust! That will make it a better world and an easier way to live. Writing it down and that people can read it might have a larger impact. Besides that I am walking around with plenty ideas to share and I also have half finished manuscripts. So time to take them out and work with it.

No more doubts, just start. Thank you for the first inspiring video Nisandeh. It all comes down to communication, setting your boundaries and (self)confidence, no matter what relationship we are talking about. Why people can be team players in the weekend, but unfortunately they don’t act that way at their work. With my view personally and business wise I give people positivity and a creative look at thing. So they see things from a (better) perspective and that will give them the right mind-set

Eduard Bosch
Eduard Bosch
9 years ago

Weet nog niet exact, welk niche thema ik ga nemen voor mijn boek, maar het boek zal er komen!
Ben overtuigd van de noodzaak en de urgentie.

Miranda Haas
Miranda Haas
7 years ago

In gedachten heb ik al 3 boeken geschreven, omdat ik denk dat er veel te delen is. Afgelopen zomer heb ik een begin gemaakt, maar ik lees opnieuw en verander steeds weer omdat ik wil aanvullen.

Tijd is waar het me aan ontbreekt. Ik weet nu dat dat de verkeerde insteek is dus ja, in 2015 is het af!

Harrie Custers
Harrie Custers
9 years ago

Ik wil mensen inspireren tot zinvol bijdragen, tot het vinden van nieuwe wegen voor samen doen wat je niet alleen kunt doen. Het schijnbaar onmogelijke voorstelbaar en dus wel mogelijk maken.

Dus het opnieuw uitvinden van de overheid opdat die weer meer dienend is aan burger, ondernemer en gemeenschap. En niet langer overneemt wat mensen zelf kunnen doen. Door mensen te helpen buiten de gangbare paden, oplossingen en overtuigingen te treden en oplossingen te creëeren en daarmee weer meer eigen verantwoordelijkheid te nemen. Omdat dit de moeite waard is, omdat zij de moeite waard zijn en omdat het kan. Als we er voor kiezen.

Waarom een boek? Om wat ik nu al doe een grotere impact te geven. En ook om het vonkje door te geven, groter te maken, aan te wakkeren, steun te zoeken, mij te laten inspireren: ja, het kàn anders! Als we het samen doen, ieder vanuit zijn passie en met zijn talenten.
En tot slot. Een boek, een eigen zaak, een verschil maken zijn naast mijn gezin de pareltjes in mijn leven.

Ria Bernards
9 years ago

Mijn boek gaat over het vormgeven van je interieur op een gezonde en verantwoorde manier richting. Bewust van de effecten op milieu en producenten. Wij kunnen de de wereld mooier maken. Dichtbij maar daardoor zeker ook veraf.
Denk aan cradle prinscipes, ecologie, kringloop en fair trade.
Ik wil mensen bewust maken van hun directe omgeving en verantwoordelijkheid voor de ander. De huidige trends en technische mogelijkheden en ontwikkelingen zijn daarbij een prachtige uitdaging.

Hannie Mommers
9 years ago
Reply to  Ria Bernards

Wat een leuk onderwerp Ria, ik ben er heel erg benieuwd naar!
Heel veel succes!!

Jessica Lau
9 years ago

Ik wil graag een boek schrijven om mensen bewust te maken van wat voeding met het lichaam kan doen. Hoe men gezond kan blijven door bewust te zijn van wat men eet.

Ik ben het met Nisandeh eens dat een boek schrijven echt niet lang hoeft te duren. Als je besluit een boek te schrijven over een bepaald onderwerp, dan heb je de kennis ervan al in je hoofd. Dan is het alleen nog van belang om het structuur te geven in je boek. En daar ben ik nu hard mee bezig.

Succes aan iedereen die in 2013 zijn of haar boek gaat uitgeven!

Julia Arnscheidt
9 years ago

Bedankt voor deze eerste video les, Nisandeh. Ik hoop dat er in de komende lessen ook nog meer inhoudelijke tips komen voor het schrijven binnen één maand want dat is waar mijn twijfels liggen. Ik heb ooit een boek geschreven en er tien jaar over gedaan – dat dus nooit meer!

Ik schrijf een boek met de titel ‘tijd voor moeders’! Het is voor de ambitieuze werkende moeders die op allerlei fronten ambitieus zijn en 100% van zichzelf eisen. Het is een boek dat verschillende perspectieven over tijd naast elkaar zet en tegelijkertijd een praktische en meteen toepasbare cursus is om de stap te zetten van ‘overleven’ naar LEVEN. Een boek dat moeders tot een rolmodel voor hun kinderen maakt waar je ‘U’ tegen zegt.

Waarom schrijf ik dit boek?
Omdat ik echt iets voor de moeders wil betekenen – en net zo belangrijk – voor hun kinderen!
Omdat ik me daarmee als expert neerzet en mijn doelgroep me makkelijker gaat vinden.
Omdat ik daarmee een hele mooie businesscard in handen heb.
Omdat ik al voor me zie dat ik bij bedrijven hierover lezingen ga verzorgen (dat beeld verscheen voor mijn oog toen ik naar je video zat te kijken).

Ik wil heel graag van start. En toch blijft er de twijfel over de 28 dagen….

Janke Greving
9 years ago

Verman jezelf, Julia, je hebt zulke fraaie, mooie, bruikbare en motiverende tips voor anderen, maar als het om jezelf gaat dan sla je aan het twijfelen? Please don’t!

Neem een lipstick en schrijf op elke spiegel in huis een coachend, oppeppend ‘JULIA KAN HET!’ Bedenk waarom je er indertijd zoveel tijd voor hebt nodig gehad, en besef dat je nu zoveel meer weet. Practice what you preach, zet je twijfels aan de kant, stop met je zorgen maken en begin met schrijven. Stel een doel, focus en zet door. En kijk over vier weken tevreden terug op wat je allemaal hebt gepresteerd. Misschien is je boek dan nog niet helemaal zoals je dat in het begin voor ogen had, maar als je de komende vier weken blijft twijfelen, dan heb je zeker niets klaar. Heb vertrouwen!

Sjaak Janssen
7 years ago

Ik ben reeds 10 jaar actief in mlm en heb inmiddels een team van ca 3000 mensen. Tijdens de 10 jaar ontdek ik dat een groot aantal van de mensen het niet red en een klein aantal wel.

Er gaan simpele dingen verkeerd, telkens weer, waardoor mensen niet tot het gewenste succes komen.

Ik zou graag mijn methode tot succes in mlm onder de mensen willen brengen, waardoor meer mensen succesvol worden en minder mensen gefrustreerd stoppen met hun business en mlm een slechte naam bezorgen.

Onno Nieveen
7 years ago

Digitale medicijnen zijn een kwantumstap voor iedereen in de wereld, geen bijwerkingen, goedkoop en altijd beschikbaar, dat is mijn motivatie om ook in NL via dit boek te communiceren!

Franka Voortwist
7 years ago
Reply to  Onno Nieveen

Hallo Onno,
ik heb kennis mogen maken met het hierboven beschreven item en merk dat er dingen zijn gaan schuiven.
Ben heel benieuwd naar wat jij erover gaat schrijven.
Veel SUCCES.

Mickey van Gendt
9 years ago

Vanochtend zag ik voor het eerst Nisandeh spreken over het maken van een boek. Ik kreeg een enorme energieboost, ineens wist ik waarover ik zou willen schrijven en ook waarom.

De reden dat ik een boek wil schrijven is dat ik een unieke manier heb ontwikkeld om werkzoekenden in een zeer korte tijd kan opleiden tot tandartsassistent waarna kandidaten direct in de praktijk aan het werk kunnen gaan. Ze hebben na de opleiding een baan, een inkomen en een leven waarvan ze dachten dat ze het nooit zouden kunnen bereiken.

Ik kan in ons opleidingscentrum slechts 80 personen per jaar opleiden maar als ik mijn methode op papier zet, dan kunnen nog meer personen zich verijken aan mijn kennis en kunde. Dat is wat ik wens voor zowel de assistente in spé als voor de tandartspraktijk maar ook voor mijn (docent)opvolgers en vooral ook voor mij zelf. Hierdoor kan ik alle kennis die ik nu alleen zelf bezit, delen.

Dank je Nisandeh voor de inspiratie die ik vandaag mocht ontvangen. Een mooi begin van het nieuwe jaar!

Karina Verhoeven
7 years ago

Twee weken geleden kreeg ik een beroerte. De dagen in het ziekenhuis brachten me het besef bij dat mijn leven en de uitdagingen die ik meemaakte een enorme inspiratiebron kunnen zijn om andere mensen te steunen, om hen te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling. In mijn professioneel leven werk ik als trainer-coach-consultant. De combinatie van mijn persoonlijke ontwikkeling én van de materialen die ik voor professionals breng zijn zo waardevol.

In het ziekenhuis ben ik beginnen schrijven.

Mijn vraag is: hoe vind ik de meest geschikte uitgever voor mij?

Ellen van Buiten
Ellen van Buiten
7 years ago

Beste Karina,

Hoe gaat het nu met je?

Heb je het boek van Jill Bolte Taylor gelezen?

Sterkte. Ik weet geen uitgever voor jouw boek, maar als je gratis, gebruik wilt maken van mijn ervaringen in het werken met getroffenen, ben je van harte welkom.

Hartelijke groet, Ellen

John Smits
9 years ago

Ik ga mijn boek schrijven over een wijncursus.

Julia Arnscheidt
9 years ago
Reply to  John Smits

Hoi John,

Voor wie ga je schrijven en met welk doel?

Groet, Julia

Richard van Ineveld
7 years ago

De reden om een boek te schrijven over privacy is omdat privacy een fundamenteel grondrecht is. Ieder mens heeft privacy nodig omdat wanneer anderen toekijken ons gedrag veranderd. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ondernemingen dit grondrecht respecteren en zorgvuldig met onze gegevens omgaan.