Referral Systems – 11/14

.
Welkom bij deel 11 van de 14-delige videocursus over krachtige systemen voor mond-tot-mond reclame die je helpen bij het succesvol laten groeien van je business.

Elk van de 14 referral systemen die ik met je deel, kun je direct implementeren!
(tegen nul kosten)

In deze video vertel ik je hoe jouw klanten… jouw verkopers worden!


.
En aangezien onze business ook voor 90% groeit door referrals, mijn vraag aan jou:

Ken jij ZZP’ers en ondernemers die ook kunnen profiteren van deelname aan de Business Bootcamp? Stuur ze naar businessbootcamp.nl of geef ze jouw persoonlijke Business Bootcamp vriendenlink.

Je vindt jouw vriendenlink in iedere wekelijkse e-mail nieuwsbrief of nog makkelijker: in de e-mail met de link naar deze videopagina.

Heb je ideeën, vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze video?

Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder. Deel je resultaten, kennis en ervaring en kom nog eens terug om te lezen wat anderen hebben bijgedragen.

Op jouw succes,

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ellen van Buiten
7 years ago

Deze gezonde boost heeft mij 2 nieuwe klanten opgeleverd.

Om in een nieuwe flow te komen is het nodig geweest om uit mijn comfort zone te stappen. Dat mijn cliënten mee stromen in deze positieve flow had ik niet durven dromen.

Marjolein Kalter
7 years ago

Wat leuk. Ik ga de link naar deze video doorsturen naar iemand die de tip waarschijnlijk kan gebruiken.
In de mail zal ik er dan wat context bij zetten. Grappig dat als hij de link dan volgt dat hij mijn commentaar ziet staan.

Even kijken wat anderen aan ideëen hebben geopperd.

Grootse groet, Marjolein Kalter

Pascal ten Theije
8 years ago

Dank je wel Nisandeh. Past perfect bij ons: wij geven aantal keer per week fysieke trainingen buiten en hebben dus de leden die jij noemt. Als iemand nu een nieuw lid aanbrengt mag dat huidige lid een maand gratis meetrainen.

Concrete / fysieke kaartjes uitdelen is misschien mooie aanvulling daarop.

Naomi Dongelmans
8 years ago

@floor Dat is ook een goede, dat de referee een maand gratis krijgt, daarmee stimuleer je ook nog dat ze mensen aandragen. Wij doen iets soortgelijks maar dan met korting voor de referee.

Marjan Crabtree
7 years ago

Mijn eerste reactie was dat dit niet relevant is voor mij, maar je weet maar nooit. Deze laat ik even in mijn achterhoofd zitten.

Lisette Doesburg
8 years ago

Deze gaat op het bewaar lijstje…niet passend voor mijn situatie. Maar altijd fijn om aan anderen door te kunnen geven !
Dankjewel Nisandeh

Annelies Vroomans
8 years ago

Een tip om creatief mee om te gaan. Ik help ZZP-ers om zelf hun teksten te (durven) schrijven. Eens nadenken hoe ik deze tip in aangepaste vorm voor mijn bedrijf in kan zetten.

Dinie de Zeeuw
8 years ago

Ik geef o.a. workshops en lessen in tekenen en schilderen. Deze tip is voor mij een hele goede. Ik ga deze zeker toepassen!

Hartelijk Dank!!!

Dinie

Marco te Kloeze
8 years ago

Another great referral tip Nisandeh, thanks !

Ellen van Buiten
7 years ago

Juist vandaag een cliënt een visite/afsprakenkaartje meegegeven voor een gratis consult! Voor een vriend met vreselijke klachten

De opbouw van jouw video’s zijn zo helder dat het direct past in mijn bedrijfscultuur.

Achteloosheid is nu voorbij, systematisch werken zonder het wezenlijke uit het oog te verliezen. Het werkt gewoon.

Bedankt!!!!

Marcel Oerlemans
7 years ago

Wat een goede tip weer!
Hoewel ik nu alleen nog producten lever en het dus nog niet zo interessant is voor me ga ik het zeker onthouden voor wanneer ik cursussen ga aanbieden. Door de Business Bootcamp ben ik op dat idee gekomen, en ik heb er erg veel zin in, ook al is het wel spannend. Met de cursussen zou ik dit idee goed kunnen toepassen. Ik ben benieuwd hoe dat in de praktijk zal werken!
Bedankt voor de tip Nisandeh!

Saskia Steur
8 years ago

Great idea. This really triggers me. What if I could treat my business as a membership business…

I could also offer this idea to my clients….! For a number of them this would work.

So I’ll be recommending this video course to my clients. How about that?

Mariska van Gennep
8 years ago

Zeer bruikbare tip! Ik geef meditatielessen, een kaartje voor een vriendin om een keer mee te gaan is een topidee!

Simone Swinkels
8 years ago

For 25 years I worked with members, but never ‘used’ them in this way. It is a great tip and I am sure it will make my business grow.

Thanks al lot, Nisandeh!

Klaas van Oosterhout
8 years ago

Deze had een paar jaar geleden erg goed kunnen helpen. Ik denk dat ik een leuk idee heb voor mijn nieuwe business om dit in de toekomst ook toe te gaan passen, maar ga er nog een keer extra over na denken of het kan. Alle ideeen zorgen ook voor extra motivatie om mijn nieuwe business idee zo snel mogelijk af te hebben en weer iets voor mezelf te kunnen beginnen. Thanks

Martine Verweij
8 years ago

Hi Nisandeh,

Don’t have that feeling at all. I’m looking forward to it every morning. A great beginning of the day! Thank you!

I put every single system on a notecard so it’s easy to remember them and implement them one by one. First to try it out if it works for my business and then implement it fully when it does work.

This sytem is something I can implement if the ‘Garden of Plantenliefde’ is realized. Only members can visit this paradise of nature and participate in different activities in the garden.

Have a lovely and succesful day!

Green greets,
Martine

Elske van de Fliert
8 years ago

Alhoewel ik (nog) geen abonnement heb: ik kan natuurlijk wel een potentiële klant meenemen naar een al bestaande klant om te laten zien wat ik daar heb gedaan. Veel van mijn klanten zullen het ook nog leuk vinden om te zien wat er precies is veranderd aan de werkplek bijvoorbeeld.

Dus voor iedereen die denkt: ik heb geen abonnement, volgens mij werkt het altijd prima als je in de praktijk kunt laten zien wat het resultaat is geweest (ok, dat zal ook niet iedereen lukken, maar goed, deze tip is waardevoller dan Nisandeh zelf denkt 😉 )

Ellen van Buiten
7 years ago

Mijn cliënt stelt mij nu andere vragen. Het aanbod van het visite/afsprakenkaartje heeft directe gevolgen. Mijn cliënt heeft meteen de sessies geboekt die ik haar 14 dagen geleden, jawel toen de videocursussen bij mij binnenstroomden, had geadviseerd, geboekt! Super, bedankt Nisandeh

Elvira Noot
7 years ago

Oei, dat is een hele goede… maar nu nog iets verzinnen om hem toe te passen op ons model. Wij geven paardrijlessen aan huis bij mensen met een eigen paard voornamelijk.
We kunnen natuurlijk wel onze klanten anderen laten uitnodigen tijdens de cursussen die we geven.

Monique de Neef
Monique de Neef
8 years ago

This one I have to think through and be creative about. I have some ideas about memberships for my Change Management Consultancy.
An idea to put this in action for an eLearning program?

Miriam Luijken
7 years ago

Hoi Monique, waar ik aan zit te denken is dat members van een site een virtual tour kunnen aanklikken voor een vriend/collega.

Bijvoorbeeld door het aanbod cursusmateriaal heen. Zo zouden ze bijvoorbeeld kunnen laten zien wat ze allemaal hebben gedaan.
Ik weet dat dit bijvoorbeeld mogelijk was in Sharepoint intranet omgevingen.

Die kon je personaliseren en share’n met een ander.

Rob Pauw
Rob Pauw
7 years ago

Goede tip! Alhoewel ik als zakelijke dienstverlener nog geen abonnementen verkoop, is het al wel mogelijk, dat ik of mijn beste klant een potentiële klant meeneem naar een andere bestaande klant om te tonen, wat ik daar heb gedaan.

Doel is verhoging van de kwaliteit van hun bedrijfsvoering in de ruimste zin des woord’s. Lezingen, gastdocentschappen en trainingen door mij te geven, staan in de startblokken. Hier is het systeem van ‘transferable membershipcards’ wellicht te implementeren voor regelmatig terugkerende cursussen.

Mijn klanten zullen het waarderen, om te zien wat er exact wordt verbeterd aan de bedrijfsprocessen en infosystemen.

Deze tip is tevens waardevol in een andere richting: nl. met dezelfde inspanningen een groter publiek bereiken. Nieuwe contacten zullen graag door mijn best ‘verkopende’ klanten hierbij worden uitgenodigd.

Naomi Dongelmans
8 years ago

Ik heb geen maandelijkse abonnementen. Mensen betalen of per cursus (van 8 weken) of voor een heel jaar ineens (met een irresistable offer, wat overigens beter voor de Duitsers en Belgen werkt dan voor de Nederlanders (vreemd volk zijn we toch)).

Een kaartje om mee te geven werkt denk ik beter dan gewoon zeggen (of misschien een email laten doorsturen).

Bedankt weer! En HEERLIJK trouwens dat mijn gegevens al steeds zijn ingevuld. Bij het vorige systeem bleef het vaak hangen en ik vond het vervelend voor elke comment opnieuw alles te moeten invullen. Bedankt!!

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Deze tip werkt voor mij twee kanten op. Want ik zie de meerwaarde van het enthousiasme en de betrokkenheid van mijn klanten als ze een hun eigen bekenden kunnen rondleiden. En ik zie ook de meerwaarde van het event-gebeuren: zoiets af en toe doen = “nu speciaal”. Maar ik zie nog niet meteen hoe ik dat kan toepassen. Deze tip maakt dat ik erover na ga denken over hoe ik de lego-stukjes van klant, produkt en planning zo kan stapelen dat dit er in past. We zullen zien :). Thanks.

Leni Minderhoud
8 years ago

Leuk om deze creatief toe te passen voor mijn coaching. Ik denk bijv aan een traject dat heel goed gaat en iemand is enthousiast en halverwege al zeer tevreden. Ik zou dit enthousiasme kunnen aanvatten door een aanbod te doen aan een bekende van deze klant voor een gratis sessie.

Anneke Stuij
6 years ago

Super tip, dank!
Ik geef 1-op-1 sessies in massage en healing, dus twee tegelijk is niet handig, maar ik kan mijn vaste klanten wel aangeven dat ze een open tijdslot voorafgaande aan hun eigen sessie mogen weggeven aan een vriend(in) of relatie. Leuk als ze elkaar treffen op het moment in between!

Franka Voortwist-van Hal

Momenteel zie ik nog niet meteen de mogelijkheid om het toe te passen in mijn praktijk, al beginnen wel al ideetjes te borrelen.
En natuurlijk is het heel waardevol om evt te delen met anderen.