Referral Systems – 5/14

.
Welkom bij deel 5 van de 14-delige videocursus over krachtige systemen voor mond-tot-mond reclame die je helpen bij het succesvol laten groeien van je business.

Elk van de 14 referral systemen die ik met je deel, kun je direct implementeren!
(tegen nul kosten)

In deze video vertel ik je hoe je jouw droomklanten kunt bereiken.


.
En aangezien onze business ook voor 90% groeit door referrals, mijn vraag aan jou:

Ken jij ZZP’ers en ondernemers die ook kunnen profiteren van deelname aan de Business Bootcamp? Stuur ze naar businessbootcamp.nl of geef ze jouw persoonlijke Business Bootcamp vriendenlink.

Je vindt jouw vriendenlink in iedere wekelijkse e-mail nieuwsbrief of nog makkelijker: in de e-mail met de link naar deze videopagina.

Heb je ideeën, vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze video?

Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder. Deel je resultaten, kennis en ervaring en kom nog eens terug om te lezen wat anderen hebben bijgedragen.

Op jouw succes,

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

68 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lidy van Oord
8 years ago

I can say that that works. I am a member of BNI and we give each other referrals on this way, ask a company and if you know the name of the person, and the abassadors of my chapter will concet me to that person.

Patty Bardoul
7 years ago

Wow dit is wel een heel mooie tip die je volgens mij ook kan je die ook omdraaien en vragen of iemand je in contact kan brengen met een persoon die mijn hulp goed kan gebruiken waarbij dankbaarheid voor iedereen gaat uitgroeien.

Klaas van Oosterhout
8 years ago

This is a very good one. I am definitely going to implement this one to get a couple of sponsors I still would like to talk to and a couple of top trainers from Spain. Thanks!!

Meriam Jansen
7 years ago

Dat is een leuke tip! Dat daagt me uit. Tegelijk besef ik hoe belangrijk het is om NU een systeem op te gaan zetten: elke week een uurtje of 2 referellen – op welke manier dan ook.
Dat maakt scherp.

Misschien ook interessant…. spreek op TedX!
Ik had me dit jaar hiervoor aangemeld. Ik ben het niet geworden (mijn onderwerp sloot niet aan in het thema van dit jaar), maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik een keigoed en een “Must Have’ model heb ontwikkeld.
Op naar TedX2015!!

Marjolein Kalter
7 years ago
Reply to  Meriam Jansen

Hoi Meriam,
In ieder geval heb je mij nu op het puntje van mijn stoel gekregen. Waarover zou je op TedX willen spreken? Wat is je thema?
Go for it.

(Brengt mij op een idee wat ik in een TedX speech vanuit mijn tenen zou willen delen en hoe ik dat handen en voeten zou willen geven. In ieder geval heb ik in beeld dat ik op een groot podium een verhaal met content en humor deel).

Grootse groet, Marjolein Kalter

Erika Lunsche
7 years ago
Reply to  Meriam Jansen

Hallo Meriam,

Dank voor je tip over TedX. Ik dacht dat je daarvoor gevraagd moest worden. Ik ga op zoek naar het thema voor dit jaar.

Hartelijke groet, Erika

Bianca van Rooij
8 years ago

Oef weer zo’n spannende. Uh misschien dat deze echt nog te ver uit mijn comfort zone ligt, ik weet nog niet hoe ik dit ga aanpakken. Gaat volgens mij meer over mijn eigen zelfvertrouwen dan om de buitenwereld. Maar altijd een goed idee om je ideale klanten voor ogen te krijgen dus dat ga ik sowieso doen.

Thanx again!

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Bianca,

Ja, spannend hè? Vind ik ook. Ik kan me voorstellen dat het helpt wanneer je verzint welk interessant bedrijf, welke grote organisatie heel veel baat zou kunnen hebben bij waterbodem advies.

Ook als je je netwerk dan nog geen vragen stelt heb je zelf al je verlanglijstje. Als iemand dan aan jou vraagt: wie zou jij nu eens willen spreken? Dan heb je in ieder geval een antwoord.

Grootse groet,
Marjolein Kalter

Maria Simons
8 years ago

Wie zijn mijn tien ideale klanten. Dat is goed om bij stil te staan. Ik weet wel wie mijn ideale klant is, ouders met kinderen van 8 tot 14 jaar. Maar om daarmee in aanraking te komen zijn weer andere toegangs wegen die wel tot mijn ideale klant kunnen behoren zoals: basisscholen, belangenverenigingen voor autisme, ADHD, niet aangeboren hersen letsel, en hier moet ik het rijtje nog wat langer maken……dat is wat deze video bij mij oproept.
Dank je wel!!

Saskia Steur
8 years ago

Dit is interessant, deze vorm van aanbevelingen vragen doe ik al jaren bij netwerkbijeenkomsten. Die lijst van 20 ideale klanten heb ik al en tussen mij en al die 20 ideale klanten staat maar 1 iemand… (kan ik zien op LinkedIn). Dat werkt wel langzaam, op die manier, dus ik ben heel blij met deze video!

Deze video had ik kennelijk nodig om de stap te zetten mijn netwerk direct en duidelijker aan te spreken via mail, LinkedIn of FB…

Ik zal mijn resultaten hier binnenkort delen 🙂

Nathan Veenstra
Nathan Veenstra
8 years ago

Eigenlijk is deze tip heel vanzelfsprekend, maar wedden dat de meeste van ons het gewoon niet uitvoeren?

Mag ik dan gelijk van de gelegenheid gebruik maken om te vragen wie mij in contact kan brengen met professionals in de muziekwereld? Ik help ze om meer business online te genereren met de juiste content en vindbaarheid. Van muzikanten, bands en DJ’s tot boekingskantoren en muziekstudio’s, met mijn passie voor muziek ga ik ze helpen hun prachtige product beter online te vermarkten.

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Nathan,

Is er een speciale professional in de muziekwereld (van wie je vermoed of weet dat ze online nog een enorme potentie hebben?

Grootse groet,
Marjolein Kalter

Marjolein Kalter
7 years ago

Oef, dat is spannend!
Allereerst verzinnen met wie ik zou willen werken.
Daarna dit bekend maken in mijn netwerk.

Ik heb de neiging om vooraf te schiften: wie in mijn netwerk denk ik dat me zou kunnen helpen om (bijvoorbeeld) met de directeur van Het UWV in Utrecht (jaja die zou ik willen spreken) om tafel te komen?

Alsof ik anders mijn netwerk ´lastig´ val met gezochte personen/bedrijven die zich overvraagd voelen.
(met dat ik dit schrijf zie ik mijn mini-me en ik merk ook welke aannames ik doe)

Oké, ik ga ermee aan de gang. In ieder geval neem ik dit op als een deel van mijn 2015 planning.

Brr, eng

Ellen van Buiten
Ellen van Buiten
7 years ago

Beste Marjolein,
Als ik jouw reactie op de video lees, gaat mijn adem sneller en schiet ik in mijn hoofd. Ik gun je dat jij jouw adem laag kunt houden dan komt het vanzelf goed.
Hartelijke groet en succes, Ellen van Buiten

Erika Lunsche
7 years ago

Hallo Marjolein,

Er is niets heerlijker dan een ander te helpen. Dus als jij iemand goed geholpen hebt, willen ze graag iets voor je terugdoen.
En wat het het zoeken binnen je netwerk betreft: je weet nooit wie met wie verbonden is of wie wie kent. Het ‘op-één-na-beste’- antwoord is nee.

Succes, Erika

Patricia Budding
Patricia Budding
8 years ago

I am smiling right now! First I thought: this is no tip for me, because I only need 1 new client at the moment. But a few seconds later I realized that I can do this tip in mini version.
Thanks!

Elvira Noot
7 years ago

Dit is een moeilijke voor mijn gevoel. Vooral aangezien de belangrijkste eigenschappen van onze favoriete klanten neerkomen op karakter eigenschappen.
Maar wij zoeken mensen die:
– mee willen helpen de ruitersport te verbeteren (veiliger en plezieriger voor mens en paard)
– weten dat de meeste problemen bij de mens liggen en niet het paard; en hieraan willen werken
– zoeken naar het beste, niet het goedkoopste

Ellen van Buiten
Ellen van Buiten
7 years ago
Reply to  Elvira Noot

Beste Elvira,
Ook ik ben opzoek naar mensen die behalve de ruitersport willen verbeteren, maar ook zichzelf.
Wil je delen in mijn ervaringen, dan ben je van harte welkom.
hartelijke groet, Ellen van Buiten

Tamara Bouwens
8 years ago

Ik vind deze heel lastig. Daar moet ik echt even voor gaan zitten. Voelde tijdens het kijken van het filmpje heel veel weerstand. Terwijl ik dit schrijf schieten er een aantal mogelijkheden/opties door mijn hoofd. De eerste 4 tips brachten mij in juichstemming, bij deze dus wat minder. Hier heb ik wat meer tijd voor nodig, Maar evengoed weer een hele waardevolle tip!!!

Julia Arnscheidt
8 years ago

Ik vind het een hele goede tip! En ik weet uit ervaring dat het werkt. Tenminste als je netwerk echt betrokken is. Dus aan het werk!

Marijke Willems
7 years ago

Het mooie van deze videoblog vind in dat ik wederom gedwongen word om te focussen: Hoe ziet mijn ideale klant eruit? Bedankt!

Suzan Jong
8 years ago

Allereerst goed om eens helemaal helder te krijgen wie ik nou écht graag als klant wil hebben.

Het idee van seeding vind ik ook een mooie gedachte. Zo had ik het nog niet eerder bekeken, maar het is natuurlijk een manier om het Universum uit te nodigen om richting m’n wensen te bewegen :).

Bedankt voor de video!

Annelies Vroomans
8 years ago

Goeie manier om steeds duidelijker te krijgen wie mijn ideale klant helemaal precies is.
En dan mijn hele netwerk vragen me te helpen. Ga ik doen 🙂

Simone Swinkels
8 years ago

I think this tip is not for my business, working with small children and their parents. Can anyone give me some suggestions how I can use this tip?

Julia Arnscheidt
8 years ago

Hi Simone,

It very much depends on your business. I myself work with working parents with small children and in elementary school. As I help parents to first take care of themselves in order to be able to take better care of their children I am thinking of contacting some big companies.

Other possibilities are childcare institutions, schools, doctors, GGD-consultatiebureau´s, etc.
I hope that this gets you on the right track for you… Succes!

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Simone,

Zijn er bekendheden met kleine kinderen, die je graag zou willen helpen?

Grootse groet,
Marjolein Kalter

Harry Heijligers
7 years ago

Hallo allemaal,

Ik zou heel graag als projectmanager een project bij DSM willen uitvoeren. Als ik deze tip wil gebruiken, betekent het dat ik dus aan mijn LI netwerk ga vragen: “Wie weet hoe ik als projectmanager ingehuurd kan worden door DSM?”

Het kan aan mij liggen, maar ik vind dat zo banaal overkomen.

Wat vinden jullie hier van?

Groet, Harry

Addy Vader
7 years ago

Zoals je het nu zegt is het inderdaad erg kort door de bocht. Al is het wel heel helder. Ik denk dat het beter is om iets te doen in de trant van:

“Ik heb een gaaf project afgerond bij …. Dit was me op het lijf geschreven. Het lijkt me super om ook bij DSM een project te leiden. Heb jij een idee hoe ik met de juiste persoon in contact kan komen?”

Erika Lunsche
7 years ago

Hallo Harry,

Helemaal eens met Addy. Het gaat er wel om dat je een aantrekkelijk aanbod hebt voor DSM. What’s in it for them? Misschien kun je een casestudy maken van een succesvol project wat je voor een ander vergelijkbaar bedrijf hebt gedaan. Dan kan ook jouw contactpersoon weer helpen.

Succes, Erika

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Harry, mijn man heeft met DSM samengewerkt in projecten – ik zal hem je vraag EN je bezwaar voorleggen, OK? Ik post deze reactie ook in je LinkedIn-box, zodat je hem niet mist :).

Carolina van Rooy
7 years ago

Hallo Harry,
In mijn LinkedIn heb ik in ieder geval een contact die werkt op het gebied van communicatie binnen DSM.
Kan een eerste ingang zijn.

Marc Müskens
8 years ago

Ik houd van deze tip!

De afgelopen maanden heb ik me aangesloten bij een netwerkclub waar we elke twee weken met elkaar ontbijten, en elke keer hebben we een concrete zoekvraag: Met wie wil je in contact komen? Hoe concreter, hoe beter. En het werkt!

En het mooie is…. als het goed is heb je al een fantastische warme aanbeveling gekregen van je ‘tussenpersoon’. Voor iedereen die dit out of the comfort zone vind liggen: De rest gaat (bijna) vanzelf!

FOLLOW UP

Rob Meijer
8 years ago

This not for my business…………yet! Maar over een jaar of twee ziet het er waarschijnlijk allemaal heel anders uit en kan ik deze tip zeker toepassen, want wat in het vat zit…………

Marjolein Kalter
7 years ago
Reply to  Rob Meijer

Hoi Rob,
Zou het je helpen om het lijstje nu vast te maken en in de week te leggen in je netwerk?
Voor hetzelfde geld duurt het een jaar voordat je een link hebt naar de juiste persoon.

Grootse Groet,
Marjolein Kalter

Rob Pauw
Rob Pauw
7 years ago

Dit is een goede en bruikbare tip, die weer direct, systematisch t.b.v. mijn core business kan worden geimplementeerd. .Mijn meest ideale klanten zijn managers op strategisch niveau, die ik help om “compliant” te worden en te blijven inzake hun risk management projecten.

Mijn ideale klanten zijn bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven genoteerd aan de NYSE en in Nederland gevestigde deelnemingen van Amerikaans beursgenoteerde (NYSE) ondernemingen.

Zij zijn controle plichtig voor bepaalde wetgeving.

Marlies Kerremans
8 years ago

What a great ideas and guess what my business is already over the 10% extra since the meeting of May 18th, I will be at 30% once i join the Business Bootcamp!….

Ellen van Buiten
Ellen van Buiten
7 years ago

Deze openhartige levenshouding past erg bij mij, is in de loop der tijd wat ondergesneeuwd. Er gaat een heerlijke frisse wind door mijn hoofd en werkt verwarmend in mijn hart.

Esther van den Enden
8 years ago

Dat is een cadeautje op maandagochtend: 3 video’s achter elkaar met waardevolle tips. Dankjewel weer.

Nummer 3 heb ik meteen geïmplementeerd, nummer 4 ga ik mee aan de slag bij eerstvolgende nieuwe klant. Deze stimuleert me om nog helderder te krijgen wie mijn ideale klant is. Dat lukt me eerlijk gezegd niet in een paar minuten – daar ga ik een middag voor brainstormen met een aantal mensen die mij en mijn bedrijf goed kennen. Dus implementeren gaat wat langer duren.

Hartelijke groet,
Esther van den Enden
HuisartsenTeamwork

Marjan Crabtree
8 years ago

Dat vind ik wel een moeilijke vraag. Ik kan niet zo specifiek bedrijven aangeven die mijn droomklanten zouden zijn. Ik zoek kleine tot middelgrote ICT-bedrijven die een meertalige website hebben of zouden willen hebben…..tja….

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Marjan,
Wellicht helpt het om te googelen op je doelgroep, op je omschrijving en dan te kijken wie je vindt. Wellicht zijn dat wel droomklanten

Grootse groet,
Marjolein Kalter

Marijke Willems
7 years ago

Je zou natuurlijk wel aan je netwerk kunnen vragen of ze deze bedrijven kennen.

Gerard Aaftink
Gerard Aaftink
7 years ago

Een eenvoudige manier, maar het werkt wel.
Het werkt niet meteen, je moet wel geduld hebben.

Mijn vraag is de volgende:
Ik help docenten en onderwijsmanagers bij ondernemend onderwijs. Daarvoor hebben we trainingen en een aantal leuke en succesvolle online-cursussen.
Ik wil in contact komen met mensen binnen het MBO-onderwijs die daar mee bezig zijn.

Tips zijn welkom!

Paulien van 't Westeinde
Paulien van 't Westeinde
7 years ago
Reply to  Gerard Aaftink

Hoi Gerard,

Ik laat scholieren ook belevend leren (door docenten op te leiden), misschien kunnen we eens ervaringen uitwisselen?

Hoe kom ik in contact met jou via PB?

groeten Paulien

Carolina van Rooy
7 years ago
Reply to  Gerard Aaftink

Hallo Gerard,
Mooi om je hier weer tegen te komen!
Ik begeleid vrouwen met kinderen die werken in het onderwijs en vastlopen omdat ze alles van zichzelf geven aan de ander, kinderen thuis en in het onderwijs. Daardoor vergeten ze goed voor zichzelf te zorgen wat leidt tot stress, frustratie.
Als jij onderwijsmanagers tegenkomt die behoefte hebben aan mijn dienstverlening binnen hun instelling, dan hoor ik het graag!

Marianne van den Haak
7 years ago

Tja goeie vraag. Wie is nou eigenlijk mijn meest ideale klant als alle mogelijkheden open staan?
Daar ga ik eerst maar eens over nadenken

Bea van der Mei
8 years ago

Dit vind ik wel een moeilijke. Ik help vrouwen met overgewicht en een druk gezin/baan om weer evenwicht te vinden, maar nu moet ik een lijst van 10-20 ideale cliënten maken? Zou iemand een voorbeeld kunnen geven hoe je deze omschrijft? Ik heb er helaas geen plaatje bij.

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Bea,
Welke bekende Nederlandse vrouw zou je willen helpen?
Kijk eens in de bladen en op TV wie je aanspreekt.
Als je een keer wilt sparren, naam gerust contact op.

Grootse groet,
Marjolein Kalter

Lidy van Oord
8 years ago

Hallo Bea,

Zelf help ik mensen met goede voeding die bijdraagt aan een goed gewicht. Er zijn allerlei bijeenkomsten waar ik geïnteresseerden mee naar toe neem. We hebben maandelijks een spreker. Vaak een orthomoleculair arts die vertelt over voeding en wat het doet met je.

jelly bijlsma
8 years ago

hmmm wie zijn mijn droomklanten? Schoolteams die echt werk willen maken van een sociaal, veilig en respectvolle leer en leefomgeving voor kinderen. Ik zou een oproep kunnen plaatsen onder directeuren.

Toch mooi hoe dit werkt. Ik dacht eerst….nee dit werkt niet voor mij. En toen ik dacht, maar stel nou dat het wel zo werkt, wat komt er dan naar boven….en dan komt er gewoon een idee!

Dank je wel Nisandeh!

Paul Stolwijk
Paul Stolwijk
8 years ago

Dit vind ik een sterk idee waarmee ik aan de slag wil gaan. Ik ben lid van LinkedIn en zoek ik me suf naar ideale cliënten. Maar ik kan mijn netwerk op LinkedIn beperkt houden en de bestaande netwerk vragen of ze iemand kennen die mij vooruit kan helpen me mijn werk als uitvaartpastor, geven van workshop rouwverwerking maar ook bekendheid geven aan mijn blog over rouw en spiritualiteit.

Volgende week ga ik ermee aan de slag!!!

H. groet,

Paul Stolwijk
uitvaartpastor

Marjolein Kalter
7 years ago
Reply to  Paul Stolwijk

Hoi Paul,

Wellicht dat het uitbreiden van je netwerk met aanverwanten je verder kan helpen.
Ken je Tenny Jonker van Tender Nabestaanden zorg? (ook bekend met Open Circles Academy).

Verder is er een stichting Momentaal waar een goede vriendin van me een sleutelpositie heeft.

Mocht je belangstelling hebben en in contact willen komen met één van beiden dan help ik je graag verder.

Grootse groet, Marjolein Kalter

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Wow, weer een hele goede tip!

Ik denk dat het belangrijkst is tijd voor nemen om de ideale klant voor ogen hebben, het is voor mij iets die langer duurde dan 3 minuten.

Eigenlijk heb ik juist gisteren gedaan met het boek “Book yourself Solid” van Michael Port.
Dat is de hfstuk 1 met alle oefeningen.

Als iemand die wil, dan kan ik je mailen. Heel handig als je moeite hebt om je doelgroep te bepalen

Paulien van 't Westeinde
Paulien van 't Westeinde
7 years ago

Ja, graag ontvang ik je tips op paulien@edubedrijf.nl

Bedankt voor het delen!!

Gudrun Has
7 years ago

Beste Andres,

Graag ontvang ik van jou de oefeningen om mijn doelgroep te bepalen.

vriendelijke groet,

Gudrun

Conny Oraby
7 years ago

Hi Andrea,

Dank voor je aanbod ivm doelgroepbepaling. Ik ben zeker geinteresseerd. Mijn email is conny.oraby@gmail.com en tel.nr 06-16716878. En nog de beste wensen!!!

Harry Heijligers
7 years ago

Beste Andrea,

Klinkt zeer interessant! Ik worstel al een hele tijd met het bepalen van mijn doelgroep! En tegelijkertijd weet ik dat als ik deze vraag niet goed beantwoord, het daarna problematisch gaat worden. Dus als je me wilt helpen met de oefeningen graag!

Groet, Harry

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
8 years ago

Deze had ik wel al eens eerder gehoord in een van de trainingen, maar zo specifiek als een vorm van seeding had ik me dit niet gerealiseerd. Top tip! En ook zo inspirerend om zo’n lijst aan te leggen.

Lisette Doesburg
8 years ago

Deze vind ik wel spannend! Ik denk dat dit er achter zit: “Droom ik niet te groot waardoor ik teleurgesteld ga worden..”
Maar ik ga het wel doen zo’n lijst maken! En dan verspreiden dat hoort er wel bij natuurlijk…
Dank je wel Nisandeh!

Monique de Neef
Monique de Neef
8 years ago

I love this one!
I feel high energy to implement this right away!
I would like to have women in the C-Suite in Swedish companies or in companies doing business with Sweden as my TOPclients.
3 names I know instantly and I’m going to do some research to get more names.
Do you have suggestions to implement this?

Ria Bernards
7 years ago

Dank je wel Nisandeh!

Ik heb ondertussen een mooi netwerk op LinkedIn opgebouwd, dus waarom hier geen nut uit halen en simpel deze vraag stellen. Nu dus even de vraag goed vorm geven, een dank je wel voor een goede tip organiseren en dan…in beweging komen. Mijn vraag? Ik wil graag in contact komen met jonge stellen die een aankoop van een woonboerderij overwegen of dit onlangs gedaan hebben.

Waarom? Omdat ik ze graag wil helpen er een fijn thuis van te maken om te wonen, werken en te relaxen, met respect voor historie, milieu en medemens. Ik daag jou uit en biedt een heerlijke lunch voor jouw Toppe Tip!

Naomi Dongelmans
8 years ago

Zo simpel maar effectief. Ik merk dat hoe meer ik vertel over mijn dromen, mijn doelen, de contacten ineens heel dicht bij lijken… Spread your word!!

Elske van de Fliert
8 years ago

Hoera, iets dat ik al doe. Mede omdat ik bij een netwerk zit dat echt gericht is op aanbevelingen, ik zie dat het werkt als je heel erg concreet bent. Hoe concreter, hoe beter.

Ik probeer ook vaak met LI te achterhalen wie al binnen het bedrijf met wie gelinkt is en ze dan op de man af om een aanbeveling/verwijzing te vragen.

Anneke Stuij
7 years ago

Dank voor deze tip!

Ik kan veel betekenen voor kinderen van 4-12 jaar met allerlei soorten van spanningen, ik werk zowel individueel als met kleine groepen. Inclusief praktische hulp voor ouders. Het is voor mij een goed idee om in mijn nieuwe woonomgeving (Lochem) contacten te vinden bij basisscholen.
Kan ook eerste klassen van voortgezet onderwijs zijn.

Scholen hebben weinig budget, maar ze kunnen wel een schakel geven naar ouders van kinderen die wat support kunnen gebruiken.

en Andrea: fijn als je me de info van dat boek wilt mailen. Mailadres: praktijkannekestuij@gmail.com bij voorbaat dank!

Anne Buiskool
7 years ago

Onmiddelijk gaat het motortje netwerk brommen wanneer ik deze vraag ga toepassen. Al geef ik er meteen een draai aan. Niet klanten, maar bekende Nederlanders als voorbeelden die klanten op kunnen leveren.

Het lijkt me fantastisch om bekende Nederlanders te interviewen die kinderen hebben en goed gescheiden zijn. Zij zijn voorbeelden…en laat ik nu een paar bekende nederlanders in mijn netwerk hebben.
Ik wacht er nog even mee tot mijn boek klaar is…maar dan lijkt me dit een hele leuke volgende stap. Dank je wel Nisandeh

Cindy Boekhoorn
7 years ago

Weer een mooie tip!
Hierbij mijn hulpvraag:

Naast mijn freelance activiteiten ben ik mijn eigen off- en online dienst aan het ontwikkelen voor P&O -ers.

Hiervoor ben ik opzoek naar directeuren/eigenaren van ondernemingen in het MKB in Noord-Holland (ook A’dam) die P&O taken hebben ondergebracht bij een medewerker met een andere rol (bv (Secretaresse) of die 1-2 P&O medewerkers in dienst hebben.

Zouden wij bereid zijn om, met mijn hulp, hun eigen P&O kennis en vraagstukken te delen met bedrijven in hun eigen regio?

Bel me gerust voor meer info! 06-20408100

Stephanie van Schie
6 years ago

Iedereen kent wel iemand met hersenletsel en ik vroeg me af hoe ik die mensen ga bereiken om mijn boek bij deze doelgroep te krijgen (naast andere wegen). Deze video geeft het antwoord!

Donna Hoogstraaten
6 years ago

Ik ga er eens goed voor zitten en voelen en visualiseren wie ik nu echt als ideale klant wil hebben en dan actie nemen zoals Nisandeh zegt. Wel uit mijn comfortzone, maar daar ligt het succes!

Ria Knol
6 years ago

Beste Donna, ik ook. Heb een totaal nieuwe target audience, maar een paar ideale klanten helpen me wel om het plaatje een stuk duidelijker voor me te zien. Inclusief BNers! Ik plak ze erbij op mijn moodboard, tx voor deze tip Nisandeh.