Referral Systems – 7/14

.
Welkom bij deel 7 van de 14-delige videocursus over krachtige systemen voor mond-tot-mond reclame die je helpen bij het succesvol laten groeien van je business.

Elk van de 14 referral systemen die ik met je deel, kun je direct implementeren!
(tegen nul kosten)

In deze video vertel ik je over de win-win-win voordelen van groepskorting.


.
En aangezien onze business ook voor 90% groeit door referrals, mijn vraag aan jou:

Ken jij ZZP’ers en ondernemers die ook kunnen profiteren van deelname aan de Business Bootcamp? Stuur ze naar businessbootcamp.nl of geef ze jouw persoonlijke Business Bootcamp vriendenlink.

Je vindt jouw vriendenlink in iedere wekelijkse e-mail nieuwsbrief of nog makkelijker: in de e-mail met de link naar deze videopagina.

Heb je ideeën, vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze video?

Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder. Deel je resultaten, kennis en ervaring en kom nog eens terug om te lezen wat anderen hebben bijgedragen.

Op jouw succes,

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
43 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ellen van Buiten
7 years ago

Leren groot te denken in de creatieve zin van het denken. Het gebaar dat ik kan maken zorgt ervoor dat er geen drempel is.
Het zal aanstekelijker werken om nieuwe wegen te ontdekken. Spannend om dat met een vriendin of vrienden te doen en de prijs aantrekkelijker is geworden. De boodschap om groot te leren denken is een mooie ingang om elkaar beter te leren kennen.

Naomi Dongelmans
8 years ago

Ik probeer dit regelmatig met tickets voor mijn Limburg Salsa Festival.

(Trouwe) klanten of nieuwe klanten die een full event pass kopen, krijgen later een email dat ze hun vrienden kunnen meenemen voor een gereduceerd tarief. Helaas komt hier nauwelijks respons op.

Of ik doe iets fout, of het werkt gewoon echt niet in deze branche… Overigens werkt dit wel als ik het mond-tot-mond doe. Het is hetzelfde verhaal, vaak ook naar dezelfde mensen, en dit werkt als een trein!

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Naomi,

Zou het helpen als je het bij de aanbieding van de full-event pass zet?
Je geeft nu aan dat mensen al gekocht hebben en daarna vrienden kunnen meenemen.
Misschien helpt het voor meer mensen om een full-eventpass te kopen ALS ze vrienden kunnen meenemen.
Ben benieuwd.

Grootse groet,
Marjolein Kalter

Klaas van Oosterhout
8 years ago

I guess up until now the biggest message I got from all of these is create a system and be consistent about it. I must admit most of them I was using, but not at every opportunity. Thanks

Saskia Steur
8 years ago

I often get stuck with great ideas like this one on the how of implementation. I keep getting questions about details popping up in my mind… and that stops me from taking action.
When do I ask people to bring a friend and save on their ticket price? On the sales page (which is public)? As a reply to their enrolment (by which time they’ve already paid)? As part of the ordering process? I’m not clear about this…

Hannie Mommers
8 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hoi Saskia,
mij lijkt dat je dat op verschillende manieren kunt doen.
Ik zou het ook niet op de sales page zetten, maar je kunt wel een geautomatiseerde boodschap maken als upsell. OK, dan hebben ze al betaald, maar ze kunnen een deal maken met degenen die ze meebrengen.
En je kunt aparte mailings maken waarin je het aanbod doet aan prospects en klanten die je al kent.
Ik zou het niet als onderdeel van het orderproces doen. Elke afleiding van het verkoopproces kan ervoor zorgen dat mensen afhaken.
Hopelijk heb je hier iets aan.
xxx

Saskia Steur
8 years ago
Reply to  Hannie Mommers

Hannie, dankjewel voor je reactie. Dat verheldert zeker iets voor mij. Inderdaad wil ik het verkoopproces niet onderbreken…
Aanbieden na de aanschaf spreekt me dan nog het meest aan.
Ga ik verder uitwerken, dankjewel!

Ron Scheerder
8 years ago
Reply to  Saskia Steur

Saskia,

Wij bieden het ook aan bij onze afvallen workshop. Als men zich opgeeft, krijgt men automatisch een bevestigingsmail. Hierin staat ook dat ze andere mensen mee kunnen brengen tegen een gereduceerd tarief.

Dit levert ons regelmatig extra klanten op.

Julia Arnscheidt
8 years ago
Reply to  Ron Scheerder

Dank je Ron,
dat verheldert het inderdaad. Ik ben altijd blij met dat soort voorbeelden.

Heb een mooie dag!

Julia

Miriam Luijken
7 years ago

Deze is echt tof!
Doet me ook denken aan revenue management zoals de KLM dat doet voor zijn stoelen in vliegtuigen… Hoe meer je afneemt en hoe eerder, hoe goedkoper de prijs.

Elvira Noot
7 years ago

Ja toppie! Doen wij ook. Laatst hebben we, om het effect te bekijken, een belachelijke deal aangeboden: i.p.v 180,- voor een basis cursus Natural Horsemanship (5 uur privelessen) –> 500,- voor een basis cursus met 5 personen (in totaal 10 uur).

Die werd zeker goed opgevangen! En werd er een cursist ziek? Dan vonden ze zelf vervanging; geef probleem voor ons.

Leni Minderhoud
8 years ago

Thank you! I am going to use this one definitely. A training can always use more attendants. Will higher my price a bit and then offer the discount. Probably from the start.

Jelly Bijlsma
8 years ago

Ik realiseer me dat ik soms te ‘klein’ blijf denken. Ik ben dan bang dat ik te weinig verdien als ik al die kortingen geef. Door groter te denken; de groepen groter te maken is dat niet het geval. MIndset, Mindset. Vanaf september hoop ik mijn systeem klaar te hebben en dan het bedrijf te kunnen uitrollen. De 3.0 versie!
Thanks Nisandeh!

Cor van Gompel
7 years ago

Is wel een goed idee. In onze kookstudio is de groep mensen al bepaald en willen daar geen andere meer aan toe voegen.

Martine Verweij
8 years ago

Great idea! Fits perfectly in my business, because I give a course online, so every new client doesn’t cost me more money.

I implement it in the teaser. When someone clicks on the ‘free lessons’-button, he/she gets the first three lessons for free. In the autoresponder of the third lesson I tell them about the groupdiscount. Easy to implement. Thanks!

Agnes Zaal
Agnes Zaal
7 years ago

Erg goede tip! Ik geef als stylist al jaren workshops over kleur en de zintuiglijke beleving van kleur en hoe we kleur kunnen toepassen in ons dagelijks leven, mode en interieur. Dit doe ik voor zowel bedrijven als particulieren.

Mijn probleem is dat ik het erg lastig blijf vinden om de workshops onder de aandacht te brengen en ze ook nog vol te krijgen.
De tips van Nisandeh zijn wel erg goed, ga er maar eens op broeden.

Dennis Deridder
8 years ago

Yes, I love this one. Vooral omdat ik deze al toepas op de workshops. Grandioos idee 🙂

Erika Lunsche
7 years ago

Wederom een goede tip. Die ga ik onthouden als ik later dit jaar met groepen ga werken.

Sename Agbossou
8 years ago

Great tip! Thank you.

Monique de Neef
Monique de Neef
8 years ago

This is a great fit for me too! I also did this once, not as a system yet but by chance, for a whole day 1:1 session. 2 friends came together and got a great deal.

Even though I had to divide my attention, they still experienced the day as lots of value. And this new client is worth a lot for me because I can offer her team trainings and elearning programmes too.

A couple of times a year I offer group seminars, so I’ll implement this tip as a system for sure.

What is your opinion about this system for the more exclusive sessions?

Julia Arnscheidt
8 years ago

Thanks, Monique, for your example. I can use that one, too, when promoting my individual day sessions for working parents who really want to change their life to the better.

Have a great day!

Julia

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
7 years ago

Ik pas die nog niet toe omdat mijn core-business is 1 op 1.
Maar ik wil meer workshop geven wanneer mijn boek af is, dus ik zou hem zeker toepassen.

Martine Verweij
8 years ago

I love these video’s. I can pause Nisandeh when I want to write something down, so convenient :).

Jeroen van Mierlo
8 years ago

What a great tip!
I’m in the education business, so why not offer the group discount?
An other way of thinking about your business and a change of mindset.

Thanks!

Lidwina Charpentier
Lidwina Charpentier
7 years ago

Think big and offer first. In mijn workshops die mijn front end zijn daar zou ik dit goed kunnen gebruiken. ( een introductie workshop corsage handgevilt ) of zou ik het voor elke workshop kunnen doen? Ik geef viltlessen ( meestal maken mensen iets nuttigs zoals een tas of hoed etc)
Vilten is met losse wolvezels water en zeep en wrijving van je handen een geheel maken) het neveneffect is dat veel mensen het als therapeutisch ervaren.

Marjolein Kalter
7 years ago

Oh deze is leuk!

Ik heb meteen een club in gedachten waarvoor ik heel graag mijn programma wil aanbieden. En ook de individuele bezoekers van een gratis workshop kan ik dit aanbieden.

Vraag:
Ik organiseer nu gratis workshops waaraan ik een scherpe aanbieding voor het individu doe.
Wanneer ik iets zou aanbieden in de sfeer van 3 voor de prijs van 2, maakt het dan uit of ze elkaar opzoeken? Ik ben geneigd om de aanbieding te laten gelden als er nog iemand van buiten meekomt. Dan is er ook een incentive van de anderen.

Hier ga ik eens op broeden. 12 december heb ik een volgende gratis workshop en daar kan ik het uitproberen.

Grootse groet,
Marjolein

Ineke Hutse
Ineke Hutse
8 years ago

Wat ik hier graag zou willen op zeggen:
Hoe implementeer je nu zo iets in de praktijk. Hoe kan ik te weten komen dat iemand die bij mij koopt (omdat een andere klant over mij heeft verteld), dat die klant het resultaat is van die vorige klant. Hoe controleer ik zo iets? Hoe volgt ik zo iets op?

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
7 years ago
Reply to  Ineke Hutse

Ik ben niet zo technisch, maar je kan hem zeker automatiseren, denk bv wanneer je een vlucht boek voor je gezin, je naam staat bovenaan en onderaan zijn de namen van de andere passagiers.

Als je mensen registreert via de workshop dan kan je opschrijven via dhr Jansen enzovoort.

Simone Swinkels
8 years ago

This tip comes exactly at the right moment. I will expand my business on a second location and am looking for new clients. Working in groups it is a great idea to offer a group discount. Thanks very much!

Suzanne Koenen
7 years ago

As an osteopath I can’t use this tip, yet. In the future I plan to give seminars/webinars. Then this one will be usefull. But I must say, these short video’s keep me alert to new possibilities. Looking forward to the next ones! Thanx a lot.

Rob Pauw
Rob Pauw
7 years ago

Dear Nisandeh, “if I can dream it; I can do it”! Thanks for your tip # 7. This time you really put me to thinking about how to implement this tip systematically. One of my “raisons d’etre”, or “business strategies” is coaching people to do their job a lot better the first time. I like to think big and be creative to invite more people for the same price. By making a gesture I could triple my business, my income and treat all new leads with respect. Because they could be my new clients for all the other services, which I provide. It is an addictive way to meet and attract new people…..

Ellen van Buiten
7 years ago

Op verschillende manieren geprobeerd in het klein. Dat werkte.
Nu ben ik een programma aan het promoten waarin ik jouw advies ga toepassen. Tegelijkertijd heb ik aspecten uit mijn boek gehaald die volledige trainingen blijken te zijn. Op naar 2015…..

Cathy Faber-Corlett
Cathy Faber-Corlett
7 years ago

Nisandeh,

I’d just like to say that I am really enjoying these short videos. It’s almost like having you come, drink a cup of tea or coffee with me, and share some of your thoughts.

It’s enough to give me something to mull over and work out whether I can apply it or not, or maybe for later, but not so much that it distracts me from my work. I hope you’ll make more of these.

Rob Meijer
7 years ago

Dit is precies in mijn straatje! Het is steeds weer een gevecht om bij ieder concert de zaal vol te krijgen, maar dit is echt een heel goed idee, ook om potentiële donateurs of twijfelende sponsoren over de streep te trekken.

Miriam Luijken
7 years ago
Reply to  Rob Meijer

Wow Rob, dat zou te gek zijn.

Stel dat ik ineens voor een heel acceptabel bedrag mijn hele familie (22 p) mee kan nemen, in plaats van 22 x de volle pond betalen. Daar heb ik graag de planning en het bijeen krijgen van mijn mensen voor over….

Lisette Doesburg
8 years ago

Ik schrijf deze systeem-regel in mijn agenda. Nu niet direct te gebruiken maar wel over een paar maanden als we een groep uit gaan nodigen. Dank je wel Nisandeh

Annelies Vroomans
8 years ago

Ik ben doende een training op te zetten voor dyslectische ZZP-ers.
Ik ging automatisch uit van 1 op 1, maar op de door Nisandeh beschreven manier kan het interessant zijn ,voor zowel mijn klant als voor mij, om het ook aan groepen aan te bieden.
Dank dus voor deze tip.

Thijmen Grootjen
7 years ago

Deze is voor mijn business erg goed in te zetten en ga het dus ook direct doen op mijn site

Ik vindt overigens alle tips sterk en eenvoudig daarom is het ook zo’neen succes, denk ik. Ik zit iedere morgen te wachten op de nieuwe video. Thijmen

Tessa Augustijn
7 years ago

Dank Nisandeh! Deze tip zal mij beter in staat stellen om de trainingen die ik geef sneller te ‘verkopen’.
Tip # 3 werkt trouwens heel goed als je ‘m gelijk verstuurt met je digitale handtekening. De reacties zijn bij mij erg leuk!

Anneke Stuij
6 years ago

In mijn workshops voor kinderen kan ik vanwege de ruimte in mijn praktijk, alleen met kleine groepen werken, 3-9 kinderen. Dus als ik veel plekken “weggeef”, houd ik weinig betalende klanten over. Als de groepen groter zijn moet ik een andere ruimte gaan huren.

Maar ik kan natuurlijk wel meer workshops inplannen, ik heb mijn eigen ruimte geen extra kosten als ik deze vaker gebruik. Ik ga even rustig nadenken of deze tip voor mij gaat werken.

Dank!

Monique Jongmans
6 years ago

Hi Nisandeh!
The message is loud and clear…I need to be aware about my inconsistence and start working systematically!

Thank you for opening my eyes!

Wilma van Dartel
5 years ago

Another lesson of thinking big! 😉
Thanks!

Jan de Blaeij
Jan de Blaeij
5 years ago

Wij zijn begonnen met korting te geven als iemand een ander meeneemt naar de cursus. Ook in de één op één gesprekken als je iemand aanbrengt krijg je korting.