Business Boost Video – Ben je bereid de prijs te betalen?

De weg naar succes is lang, soms zwaar en pijnlijk, ben jij bereid de prijs voor succes te betalen?

In deze video leg ik uit wat de prijs van succes is en waarom je succes zelf in de hand hebt.

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Ben jij bereid de prijs te betalen?

Welke prijs heb je in het verleden al betaald voor het ondernemen?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josephine Wierdsma
10 years ago

Wat een leuk en onverwacht perspectief om vandaan te kijken. Ja, de prijs betaal je inderdaad altijd, en afhankelijk van je keuzes daarin levert het verschillende ‘producten’ op.
Ik had het nog nooit omgedraaid: dat je ook de prijs betaald als je ongezond eet etc. Die prijs is op het moment zelf (dat je ongezond eet) erg goedkoop maar op de langere termijn erg duur. Erg grappig en inzichtelijk!

Zonnige groet,
Josephine

Jacqueline Lammerts
11 years ago

Als gevoelsmens is het niet altijd even makkelijk voor mij om mijn enthousiasme bij nieuwe inzichten én inspirerende nieuwe ideeën te temperen. Zo heb ik in de afgelopen jaren veel geïnvesteeerd in mijn aquisitie.

Ik heb eens een grote actie voor nieuwe prospect uitgezet. Een “prachtige brief” met een “leuk inspirerend kadootje” erbij ingevoegd. Samen met een vriendin alle envoloppen gevuld én geplakt…. wat een werk… geheel niet mijn werk en al geheel niet waar ík me op dien te richten. Het bleek dan ook al snel dat dit geheel niet meer dé manier was waarop dit werkte. Met als gevolg zeer veel geld én kostbare tijd geïnvesteerd en geen 1 reactie!

Verder heb ik in de afgelopen jaren mijn website steeds meer laten updaten. En elke keer als de rekening voor deze aanpassing was betaald, kwamen er weer nieuwe ideeën en diende ik wéér mijn website aan te passen tot zelfs uiteindelijk een naamswijzigng een gehele nieuw ontwerp én site tot gevolg had. Helemaal top nu, al hebben deze “voor”bewegingen me veel “leergeld” gekost.

Hoe enthousiast ik dan ook ben als mens, als ondernemer dien ik meer gefocust te blijven op mijn pad en soms even een pas op de plaats te maken, diep inademen, dóórvoelen en dan stroomt het meer vanuit een diepere stroom door.

Focus op je pad, laat je inspireren, doorvoel het en implemeteer het als het dan nog steeds OK is, is mijn advies naar een ieder van jullie.

Marischka Setz
8 years ago

Hi Jacqueline,

Ik snap je redenatie dat het handiger was geweest eerst te bedenken wat je precies wilt voordat je een actie uit gaat voeren of je website aan gaat passen.

Maar… toch maar weer een maar…

Had je het inzicht over de actie wel gehad als je het niet een keer zo geprobeerd had? Had je de inzichten voor je website gehad als je niet continu bezig was geweest om updates te doen?

De prijs die je betaald voor leren en ontwikkelen zit niet alleen in geld. De prijs zit ook in tijd, in proberen, in fouten maken. En net als bij het voorbeeld in de video van gezond eten hoeft dat geen negatieve prijs te zijn.

Johan
11 years ago

Ik heb in 2006 mijn vaste parttime baan opgezegd om volledig te gaan freelancen. Is niet echt een succes geworden. Toch ga ik het nu vanuit een werkloosheidsituatie nog een keer proberen.

Marischka Setz
8 years ago

Ik heb in het verleden verschillende keren ‘de prijs’ betaalt voor het eigen ondernemer zijn. De grootste was misschien wel die van het vertrouwen op een zakenpartner die zichzelf als erg ervaren en senior profileerde. Ik ben daar in mee gegaan, mijn deel van de overeenkomst geleverd zonder mee te kijken in de rest. Dat heeft me veel geld, veel energie en vooral veel vertrouwen in de mensheid gekost (je eigen oordeel wordt in twijfel getrokken) toen bleek dat hij er met veel geld vandoor was.

Het vinden van vertrouwen in mijn eigen kunnen, het bouwen van een netwerk van mensen die ik wel kan vertrouwen en basisregels voor het samenwerken met anderen zijn het gevolg. Ik ben er een beter mens en een betere ondernemer van geworden.

De ‘prijs’ in euro’s was misschien hoog, maar wat ik hiervoor terug heb gekregen bepaald hoe ik nu in het leven en in zaken sta. Een dure leerschool, maar ik heb er maximaal van geleerd en ben er beter uit gekomen.

Zonder deze zakenpartner was ik nooit gaan schrijven. Een ‘cadeau’ dat ik niet graag had willen missen.

Nyncke Lingsma
8 years ago

Hoe simpel kan het zijn?
Maar hoe moeilijk maken we het meestal, ben er even helemaal stil van.

Mijn conclusie is: eerst vriendjes worden met de stemmetjes in jezelf, door te luisteren wat “je” werkelijk nodig hebt, wat je werkelijk nodig hebt om een grote meid/vent te zijn.
Als je dat hebt gedaan kun je verder als volwassen mens.

Is het een prijs?
Ja, het opgeven van afhankelijkheid,
Het opgeven van het lieve, kleine, onschuldige meisje.

Gerda Brussé
11 years ago

Op een gegeven moment was ik betrokken geraakt bij een netwerkmarketing bedrijf. Dit heeft me zodanig opgeslokt dat het ten koste ging van mijn sociale contacten. Daar mee stoppen was de beste beslissing die ik zakelijk en persoonlijk gezien heb genomen. De prijs voor succes was te hoog.

Wat ik hiervan geleerd heb is vooral om eerst na te denken voordat ik ergens aan begin. Nu ben ik op een relaxte ontspannen manier mijn bedrijf aan het bouwen. Soms is het goed om een pas op de plaats te maken en soms is het beter om door te pakken. Telkens weer ga ik voor mezelf na hoeveel tijd, energie en € in hierin wil steken. Zonder daarbij mijn uiteindelijke doel uit het oog te verliezen.

Jeanet Locht
10 years ago

Door teveel dingen tegelijk te doen heeft het mij al een keer mijn gezondheid gekost, ondernemen en een parttime baan ernaast, gezin en andere bezigheden. Het is continue focussen wat doe ik wel en wat niet en wat levert de meeste klanten op. Dit is een leerproces met veel vallen en opstaan. Stress is een slechte basis om vanuit te werken. Balans is het toverwoord

Gerda Brussé
11 years ago

Jacqueline, het is alsof je mijn pad beschrijft. Op dit moment wordt er aan mijn website gewerkt en mijn doel is dit in ieder geval de komende jaren als basis te hebben.
Door met de boekhouding van vorig jaar bezig te gaan ben ik er pas achter gekomen hoe vaak ik eigenlijk nieuwe betere ideeën heb gehad. En vooral wat het me allemaal heeft gekost.
Focus op je pad. Ja, helemaal mee eens. Door focus te houden neem je beslissingen die goed zijn voor jezelf en je business.