Business Boost Video – Heb je een business of een hobby?

Wat is het verschil tussen een business en een hobby?

In deze video hieronder laat ik je zien wat het belangrijkste verschil is tussen een hobby en een business.

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht, of jij een business of een hobby hebt en wat het voor je betekent dat je nu bewust bent van dit inzicht.

Hoe ga jij er voor zorgen dat je geen hobby meer hebt, maar een business?

Welke stappen ga je ondernemen om van je hobby een business te maken?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joyce Regensburg
10 years ago

Vanaf het begin vorig jaar heb ik me voorgenomen om van persoonlijke kleur- en stijladviezen mijn business te maken! Ik heb mijn arbeidsovereenkomst laten beëindigen en heb geïnvesteerd in een goede opleiding als basis. Nu is het moment aangebroken om het waar te maken en de business bootcamp heeft me de weg gewezen! Het heeft me direct al een klant opgeleverd. No more excuses!

Karin van Toor
Karin van Toor
10 years ago

Hoi Joyce,

Graag zou ik eens met jou in contact willen komen.
Ik loop al jaren te stoeien met mijn kledingkeuze die eigenlijk niet (meer) bij mij past. Ben je er ook 8 oktober??

Leo van Veenendaal
11 years ago

Ik heb een baan als coach in loondient, daarnaast heb ik een website met als thema coaching. Ik ben een half jaar geleden begonnen met de website. Het is nog niet rendabel, aangezien ik geen producten verkoop. ( passief inkomen), dus je kunt concluderen dat ik een hobby heb. Ik wil meer diensten en producten aanbieden via het internet( internet marketing, owner of a system) Ik wil een e -book of boek schrijven, cd’s maken en filmpjes maken, die ik tegen een bepaalde prijs aanbied. Hiermee creëer ik passief inkomen.
Ik heb dan een business, die gericht is op meer geld en meer klanten, ( money kwadrant wordt rechts dus groter ten opzichte van het linker gedeelte)

Karin C. van Toor-Groeneweg

Wat een geweldige video. Nu snap ik waarom er niet zo enthousiast gereageerd wordt op mijn ‘goede’ ideeen. Een echte eye-opener. Hartelijk dank Nisandeh

Petra Notermans
10 years ago

Hoi Karin,
Dit heeft Nisandeh ook in februari verteld tijdens de Business Bootcamp. Het was voor mij een echte oogopener. Ik doe er dan ook alles aan om mijn bedrijf van de linkerkant naar de rechterkant te krijgen.

Marco te Kloeze
11 years ago

Goede video, slaat de spijker op z’n kop. Genoeg stof tot nadenken.

Gabriele van Doorn
Gabriele van Doorn
11 years ago

Bij een business heb je een inkomen, werk je met een tijdrooster en agenda, leg je regels vast waar beide partijen zich aan moeten houden.
Bij een hobby kun je vrijer inspelen op de noden van de persoon die je hulp vraagt. Moet je spontaan grenzen stellen op het moment dat iemand te gemakkelijk (en te vaak) een beroep op je doet. Moet je afrekenen met de vanzelfsprekendheid van de vrager (potentiële cliënt) om voor hem of haar klaar te staan.
Bij een business kun je een aantal zaken van te voren afspreken en daarmee schep je professionele duidelijkheid.

Debbie de Jong
Debbie de Jong
11 years ago

Heel herkenbaar is het stukje over welke kant het geld op gaat, gaat het eruit -> dan is het dus hobby. Komt het erin – > dan is het business.

Ik moet nu nog zeggen dat er meer uit gaat dan komt, dus is het nog steeds een hobby! Ik ben hard bezig om het een business te maken.

Een van de dingen die mij nu erg helpen is het volgen van de seminars bij Nisandeh.

Actief zijn, ervoor gaan, uit mijn veilige cirkel stappen iedere keer weer. Veel meer bezig zijn met mijn diensten te verkopen.

Wat me ook helpt is positief blijven, blijven geloven in mezelf ondanks dat het nog niet oplevert wat ik wil. Ik blijf in lijn en ga steeds verder, op mijn eigen tempo.

Marianne van den Heuvel

Interessant verhaal over de 4 kwadranten. Geld is inderdaad niet mijn belangrijkste motivatie geweest en daardoor het meest achtergebleven kwadrant. Het passieve inkomen wat genoemd wordt heeft me wel direct op een idee gebracht, mede omdat ik het leuk vind om te schrijven.
Bedankt ook voor de tip over het boek: Kiyosaki- Four quadrants.

Ritska
10 years ago

Tijdens Business Bootcamp eindelijk ingezien dat ik een hobby heb en als ik mijn perfectionisme niet een beetje loslaat het ook zo zal blijven. DUS ben ik héél druk bezig mijn hobby om te zetten naar een business. Gelukkig leer ik door de Open Circles-trainingen héél goed hoe dit moet en krijg ik veel ideeën en inspiratie van Open Circles maar ook van alle medecursisten én van de Blogs. Het is een kwestie van tijd……..

sprankelende groet,
Ritska

Hans Peeters
11 years ago

Mijn bedrijf is lang een hobby geweest maar de afgelopen 2 jaar is het aanvullende business geworden. Aanvullend op mijn baan in loondienst. Mijn omzet en winst begint nu goed te stijgen al zijn het geen schokkende bedragen maar wel leuk extra. Echter mijn doel is om nog meer business te maken. Ik heb zowel actieve als passieve business.

Het filmpje was kort maar weer duidelijk.

Ik heb small business maar ik wil big business.
In iedergeval dat ik daardoor minder uren in loondienst behoef te doen.

Mark Verschoor
10 years ago

Mijn grote dilemma is dat ik geen keuze kan maken tussen twee “zaken” die ik beide erg leuk vind. Al realiseer ik mij dat ik altijd een van beide als hobby er bij kan blijven doen – het gevoel een keuze te moeten maken blijft lastig…