Business Boost Video – Doe minder, bereik meer…….

Ben jij iemand die zaken goed afrond? Of doe je teveel dingen en verlies je daardoor je focus?

In deze video laat ik je zien hoe je meer kunt bereiken als je minder doet…..

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Hoe ga jij minder doen en zo meer bereiken?

Wat doe jij teveel wat te weinig resultaat oplevert? Hoe ga jij ervoor zorgen dat je meer bereikt door minder te doen?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Merlijn Smeele
9 years ago

Focus.. het lijkt 1 van de heetste hangijzers te zijn! Ik herken het ook al kan ik ook heel goed in een “flow” raken en tijd, alles en iedereen vergeten. Best lekker op z’n tijd.

Ik kan me ‘s avonds beter concentreren dan overdag maar dit heeft soms slapeloze nachten tot gevolg:-(

Ik herken het niet afmaken van iets. Als de hoofdlijnen bepaald waren en/of ik minder uitdaging zag verslapte mijn aandacht en interesse.
Belangrijk dus om te focussen op opmerkelijke producten waar ik niet alleen klanten voor kan enthousiasmeren maar ook mezelf voor langere tijd.

Ik focus momenteel op een nieuwe opmerkelijke dienst waar ik al tijden door gefascineerd ben en ook zal blijven.
Ik help solo ondernemers hun visie zichtbaar te maken voor zichzelf en hun klanten… zodat zij beter kunnen focussen.

Gabriele van Doorn
Gabriele van Doorn
11 years ago

Er is geen speld tussen te krijgen alleen dat ‘remarkable’, dat heeft even moeten sudderen. Dat werd voor mij schrijven over ‘mijn product’ en de ervaringen erom heen. En ineens had ik daarmee succes wat ik niet verwacht had…… en het één lokte het andere uit.

Hans Peeters
11 years ago

Ik kan mij goed op zaken focussen maar ik doe het niet goed.
Ik begin enthousist aan zaken maar maak het niet af.
Op het moment dat ik een opdracht krijg die met mijn focus te maken heeft maak ik het pas af maar dan vaak onder een bep. tijdstress. dat is niet goed. Ik moet leren dat hetgeen ik bewust op ga focussen ook echt af ga maken.

Mijn remakabel product zijn mijn unieke spelzeilen die voor vele doelgroepen te gebruiken zijn daar ga ik mij eerst op focussen om daar nog meer rendement uit te halen.

Bedankt Nisandeh voor deze tip ik neem het op in mijn actieplan dat ik mijn focus ook direct moet afmaken voordat ik mij ergens anders op ga focussen.

Marij van der Ham
11 years ago
Reply to  Hans Peeters

Ik ga me focussen op meer cursisten in dezelfde tijd, zonder de bijzondere service te verliezen. Nu gaat bij mij een cursus altijd door ook al ben je alleen. Dat betekent dat ik veel tijd bezig ben. Na de Business Bootcamp en deze video besef ik me dat ik me meer moet focussen op het bijeenbrengen van cursisten voor een cursus. Dus ik bied een bestaande cursus aan waarbij men zich bij kan inschrijven. Als het echt niet anders kan, wil ik mijn bijzondere service (cursus gaat altijd door ook al ben je allen) weer noemen, maar de focus ligt nu op een ander aspect: meer cursisten tegelijk.

Koen Snoek
8 years ago

Kiezen is niet altijd makkelijk, je kiest voor iets, maar tegelijkertijd kies je ook een aantal dingen niet.

Toch ben ik de laatste tijd mijn taken aan het minimaliseren 🙂

@Vraag In hoeveel tijd zou je zou verbetering moeten zien?

Paul van Aarle
10 years ago

Focus is ook voor mij een uitdaging. Een creatieve geest blijft als een jonge energieke hond alle kanten op rennen.

Tegenwoordig zet ik nieuwe ideeën op een lijst (die gestaag blijft groeien) en focus me op 2 producten die ik de markt zet.

Maar ook binnen deze projecten kan de focus omhoog, besef ik me nu weer, nu ik deze video (weer) heb gezien.

Dit forum wordt steeds waardevoller. Voor mij voor anderen en voor Open Circels.

Thea van Dijk
10 years ago

Focus is zo belangrijk. Ook je product blijven verbeteren. Ik vond mijn product opmerkelijk. Maar was ook aan het indutten. Door dit filmpje ben ik wakker geschud en ga ik kijken, vragen waar ik mijn product kan verbeteren.

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

Making choices is not what I usually like to do. For example when I go shopping and I see 2 nice things, I usually really want both things! And not surprisingly finishing of the activities I started is also not an easy thing for me to do.

Any way this is a very valuable lesson and one that I already learned from the business bootcamp: I notice I am more peaceful and remember myself to finish of more tasks since I went there.

Luckily for some thing I have discovered that also balance between a bit from the one and a bit from the other also works! 🙂 for example a bit relaxation and a part of work — It is still the same because the work will go better and you will be able to focus better

At the moment I am focusing on 2 jobs:
1. restoring and decorating my practice room –
2. and focusing on developing a remarkable product.

I can do the second on moments I’m not able to do the first for practical reasons.

I also felt intuitively strongly that doing marketing now is not what I need to do. I can do some preparation for that, but first I want to make my product better.

Thanks for this and for many other great lessons!

Marco te Kloeze
11 years ago

Dit is Focus en doe iets Remarkable. Wat was het Nederlandse woord ook alweer, uh Opmerkelijk! Is Goed. Nisandeh, dwingt je tot nadenken en antwoorden, dit houd je scherp.

Jacqueline
11 years ago

We are starters and we have a remarkable product but…we can make it more remarkable so the workshoppers will do our marketing. Brilliant Nisandeh, thank you!

Jacqueline

Willy Triest
10 years ago

Wat een eye-opener weer! Thank you so much, Nisandeh.

Na de Business Bootcamp is er zoveel te leren, zoveel te implementeren, en door een gebrek aan goede planning -het is dan ook Business Bootcamp, geen Master Entrepreneur enz- loop je idd snel het risico jezelf te gaan versplinteren.

Dus even opnieuw met de voeten op de grond. Dit is het mooie aan Open Circles Academy: je krijgt regelmatig de kans om je opnieuw in de goede richting te zetten en verder te doen.

Laurens van den Bosch
9 years ago

Focus, “doe meer in minder tijd, maar maak het af”, stel doelen, stel een plan op… Allemaal heel erg zinnige opmerkingen en voornemens. Zeker niet loslaten, DOEN.

Desondanks blijft het voor veel ondernemende personen lastig om tot de juiste actie te komen. Zelfs na inspirerende woorden en tips. Waarom? Omdat je op een bepaalde manier geconfigureerd bent. Als je een starter bent, heb je misschien moeite met afmaken. Als je een afmaker bent, heb je misschien moeite om je plannen te maken. Misschien heb je juist als ZZP’er iemand naast je nodig om te excelleren.

Wat ga je dan doen? Als iemand mij vertelt hoe ik een wedstrijd moet winnen, dan snap ik dat wel. Maar kan ik het dan ook? Dan helpt trainen o.l.v. een goede (bedrijfs-) coach. En net als in de sport, niet iemand die alleen zegt “wees jezelf” “volg je hart”, maar daadwerkelijk helpt met ontwikkeling van je (business-) vaardigheden en jou spiegelt als je het toepast in de parktijk. Met uiteraard als doel om op eigen benen te staan. En daarna op gezette tijden weer even “resetten”. Net als in de sport. Want, ondernemen is echt topsport.

En dan toch twee tips: 1] neem elke week minimaal een uur de tijd om te beoordelen wat je gedaan hebt en wat je weer gaat doen en 2] ga op gezette tijden een uurtje of twee trainen o.l.v. een goede trainer/coach.

Kees van der Stel
10 years ago

Hallo Nisandeh cs.

Dankjewel voor deze video.
Focus, structuur, bereidheid tot veranderen, bereidheid tijd en geld te investeren, dingen afmaken, volhouden, never quit is allemaal op mijn lijf geschreven. Het is een continue proces van leren, experimenteren, veranderen. Iedereen kan me modelleren.

Ondanks deze focus en structuur is het opvallend dat het nog niet gelukt om mijn prachtige 16 daagse programma voor bewustzijnsontwikkeling van de grond te krijgen.

Er is dus nog steeds iets dat ik niet weet. Dat heeft overigens mijn vertrouwen niet gebroken, maar ik zou zo graag willen spelen. Vandaag had ik een gratis demonstratiedag moeten hebben, incl. gratis lunch. Er heeft zich niemand gemeld. Een aantal maanden geleden idem dito. Toch opmerkelijk vind ik.

Be the change you want to be.

Leon Romeyn
Leon Romeyn
11 years ago

Kort na de laatste Business Bootcamp besloot ik mij focus veel meer te gaan richten. Doodeng was dat, want daarmee liet ik een paar zaken – en daarmee ook mijn vermeende zekerheid – uit mijn handen vallen (zo voelde het althans). Echter, sinds ik mijn aandacht richt op de paar zaken die ik echt belangrijk vind en die ook nog eens heel leuk zijn om te doen, begint het te stromen. Er komen sindsdien dingen op mijn pad waar ik al lang op zat te wachten. Het lijkt wel of ze nu vanzelf komen, terwijl ik weet dat ik ze meer aandacht heb gegeven dan ooit tevoren. Het werkt dus. Toch wel leuk… niet?

Vanessa van Loon
9 years ago

Het gaat inderdaad steeds om keuze maken en laat ik dat nou lastig vinden want ik vind veel dingen belangrijk. Maar het lukt steeds beter en zeker door er regelmatig weer even bij stil te staan zoals nu tijdens het kijken van deze video. Ik ga mij focussen op bloggen en minder tussendoor op Facebook rondhangen. Bedankt voor de tip Nisandeh!

Veron
11 years ago

Do less and get more. It sounds like a verytail. But it is so true. I know that when I have my focus on what I really wants, it always happens and I even get more than I was expecting. Thank you Nisandeh for your inspiring words. They keep me sharp and focus!

Dominique van de Wijgaart

Door je focus op je WOW factor te zetten: Praat je erover, waardoor je het promoot, er steeds makkelijker over praat en daar steeds beter in wordt.
Reacties van anderen verbeteren je omschrijving en je WOW product. Dit alles maakt promotie via social media beter en makkelijker.
Ontwikkel je WOW factor!! Het maakt je OPMERKELIJK tussen al die anderen! Daarnaast maakt het je werk leuker en interessanter.

Anneke Panella-Drijver

Doordat de link naar deze pagina stond in het mailtje dat ik kreeg naar aanleiding van een comment, heb ik dit denk ik al wat oudere filmpje gekeken.

Dit zijn echter super goede tips en volgens mij heb ik ze nog nooit eerder gehoord of stond ik er toen niet voor open.
Minder trainingen met meer mensen, waardoor ik meer waarde kan leveren en zij ook minder tijd hoeven te investeren. Briljant!

Paula
11 years ago

FOCUS is everything !!! Do it really really well !!!!
Be REMARKABLE (wees buitengewoon)….
and so: I am remarkable! Be aware of your talents, your skills, your gift, all you have to offer. Share that. Make people talk about it (mond op mond reclame is de beste reclame).

duidelijke boodschap van Nisandeh, geweldige Business Bootcamp, een must voor allen!

Mariska van Gennep
9 years ago

What a great eye opener!
Thank you!
I was just wondering about a meeting next week, how to invite more people.
I realize my focus was wrong. Wow!

Geert Wemmenhove
10 years ago

Het was drie weken geleden… Gossie, wat raak je snel dingen kwijt… Ik ga dit in mijn favorieten zetten en af en toe weer even langslopen, want anders zakt dit weer weg….

Dankjewel Nisandeh!

Monique
11 years ago

Because I focussed a long time of being allround in my earlier profession as a executive secretary and office manager, as a single mother, as a friend, colleague, coach, daughter, sister and so on, I have become really allround, which now means that I do a lot of things at the same time and never fiinish either one of them properly. It is like keeping all the dishes turning around but never be able to enjoy it. That has effected my work and after two years of hard work (or of which I thought was hard work) I am still just one step further on my path to being remarkable.
What I have done is making a list of ALL my activities, and next to them I have written down: I LIKE to do this, I HAVE to do this, I DON’T LIKE to do this. The activities that I have to do but don’t like, can be done by someone else (f.e. bookkeeping). The things that I like to do but don’t have to do, are for my free/spare time. The rest I am categorizing in really urgent and important. Some dishes have already been taken down, but after this short video of Nisandeh I realized my focus can be narrowed further…and further. That’s what I am going to do next.
Thanks Nisandeh.