Business Boost Video – Het belang van regelmatige communicatie

Communiceer jij regelmatig met bestaande en potentiële klanten? Of is het meer ad hoc?

In deze video laat ik je zien waarom het zo belangrijk is om regelmatig, op een vaste dag en tijd te communiceren.

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Hoe ga jij er voor zorgen dat je regelmatig communiceert in plaats van ad hoc?

Op welke manier ga je meer plannen en regelmatiger communiceren?

En neem dan de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich op hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriele van Doorn
Gabriele van Doorn
11 years ago

Contact onderhouden is inderdaad heel belangrijk op alle gebieden. Zo neem ik geregeld telefonisch contact op met mijn vrienden omdat ik de relatie wil blijven verzorgen en ze wil laten merken dat ik hun vriendschap op prijs stel. Voor klanten geldt dat ook, maar dat doe ik liever schriftelijk. Per mail en ik zoek dan ook regelmatig op mijn interesselijstlijst naar informatie waar ze wat aan hebben en dan doe ik er ook nog een beetje info van mij bij.

Marijke Willems
8 years ago

Door in december de Social Media Master Class te volgen hoop ik direct daarna mijn plannen te kunnen implementeren. Ik heb inmiddels een aantal blogs geschreven ook vooruit, maar wil ook videoblogs gaan maken. Regelmatig op vaste momenten lijkt mij een gouden tip. Ik kijk uit naar de bijeenkomst 🙂

Anita Meijer
11 years ago

Als je naamsbekendheid wil voor je bedrijf zal je je op verschillende manieren moeten profileren. Juist de combinatie van contact momenten (telefonisch, e-mail, blog) is waardevol.

Mariken van de Loo
10 years ago

Gelukkig heb ik inmiddels eea redelijk op de rit: Ik blog iedere week op woensdag ochtend en communiceer daarover op Twitter, LinkedIn en Facebook. Iedere maand krijgen mijn klanten via de mail (mailinglist) mijn ‘nieuwsbrief’ met de blogs van die week en andere intressante info. Zo blijf ik top of mind.

Maar ik denk dat de warmere contacten toch echt meer verdienen. En daar gaat het denk ik nu nog wel mis. Want dan komen de beren op de weg…. vinden ze me geen stalker? Denken ze straks dat ik verlegen zit om werk? Maar aan de andere kant kan het net zo goed zijn dat ze het fijn vinden weer contact te hebben, bij te praten, en… wellicht is er net een brandende vraag! Dus, over die belemmeringen heen stappen en…. bellen!

Paul van Aarle
10 years ago

Regelmatig contact blijven opnemen.

Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk vind ik dat toch lastig.

Goed om het hier weer eens te horen. Voor mij is dit een belangrijk punt van aandacht.

Zowel prive als zakelijk.