Business Boost Video – Wil je ideale klanten of lastige klanten?

Waar werkt je liever mee, ideale klanten of lastige klanten?

In deze video leg ik uit wat het belang is van ideale klanten en wat dit voor je business kan betekenen.

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Heb jij ideale klanten? Of heb je juist ervaring met lastige klanten? Wat betekent het voor je als je nu gaat focussen op ideale klanten?

Hoe ga jij er voor zorgen dat je vanaf nu alleen maar ideale klanten krijgt?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
47 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Peeters
11 years ago

Voor mij is een ideale klant die mijn passie voor spel voelt en zich hier tot aangetrokken voelt en meer dan een keer diensten / producten van mij afneemt omdat deze klant mijn producten en diensten echt waardeert en de toegevoegde waarde hiervan in ziet. Met een ideale klant kan ik ook sparren om mijn producten en diensten te verbeteren. Tenslotte promoten mijn ideale klanten mijn producten en diensten bij anderen. Gelukkig heb ik bijna allemaal ideale klanten.

Hans Boekel
9 years ago

Voor mij is de ideale klant een klant die enthousiast geworden is en meer wil ontdekken, weten, ervaren en daarna het ‘enthousiasme vuurtje’ verspreid.

Debbie de Jong
Debbie de Jong
11 years ago

Ik zou willen dat ik een keuze had om alleen ideale klanten te hebben, maar dan moet je wel een keuze hebben!

Natuurlijk sta ik wel helemaal achter het idee. Ideale klanten geven je energie, zorgen ervoor dat je actie blijft ondernemen, dat je met veel plezier werkt en gezond blijft. Wat op zich voor een ondernemer een basisvoorwaarde is om je werk te kunnen blijven doen.

Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik alleen ideale klanten krijg ? ……. ik heb nog geen idee! Alle ideeën zijn welkom.

Baukje Westerlaken
11 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Hoi Debbie,

Hoezo heb jij geen keuze? Je hebt toch altijd een keuze?

Baukje

Karin van Toor
10 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Hoi Debbie,
Wat geweldig dat je werkt met jongeren en ze ook nog eens op de rit probeert te krijgen.
Is het misschien een idee om eens langs de basisscholen en de huisartsen te gaan zodat zij jou weten te vinden.
En wellicht kan je op de basisscholen eens laten zien, gewoon in de groep, op welke speelse wijze jij te werk gaat zodat de drempel, die er toch is, makkelijker te nemen is.

Robert Rosier
10 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Als je het als een proces durft te zien, doe het dan gewoon stapje voor stapje en klant voor klant.

Peter Blokland
11 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Je hebt altijd de vrijheid om te kiezen. Je bent alleen niet vrij van de consequenties.
Weet jij wie je ideale klanten zijn? Focus op hen, steek je energie in deze ideale klanten en er zullen er nog volgen.

Gabriele van Doorn
Gabriele van Doorn
11 years ago

Als Coach geef ik een kennismakingsgesprek voor niets, gratis omdat je dan kunt ‘filteren’ of je een lastige of een ideale cliënt voor je hebt. Daarbij speelt mezelf duidelijk profileren een belangrijke rol, omdat de cliënt dan kan inschatten of hij/zij met de ideale of lastige coach in zee gaat. Mensen die zeuren of hun leed koesteren komen echt niet voor verdere gesprekken terug. Ook bij het opstellen van een plan van aanpak weten ze of het gaat klikken tussen hen en mij. Maar soms is een lastige klant ook een goeie ‘leermeester’. Want ik ben echt wel voor verrassingen komen te staan, maar juist dat was vaker het moment van de ‘doorbraak’. Ook omdat je dan lastige stukken in jezelf tegenkomt.

Marco te Kloeze
11 years ago

Dit sluit aan op op die andere video, klanten, vrienden of beide. Als je de flop skipt, dan blijven de goede over en die groede klanten kun je inderdaad als vrienden beschouwen.
Wederom goede Food for Thought.

Lotte van Kessel
10 years ago

Ik vind het zo herkenbaar!
Als ik mijn 9-weekse trainingen begin die gaan over emotie-eten, kijk ik samen met mijn klanten naar hun bereidheid om hun valkuilen en gedrag onder ogen te zien. Zodat ze van daaruit andere keuzes te maken. Als die bereidheid er niet is, dan is het blijkbaar niet hun tijd, of in ieder geval op dat moment niet de goede plek voor die klant om bij mij te komen. Ik vraag ze dan of ze willen gaan en bied ze aan hun geld terug te geven. Zo werk ik alleen met mensen die gemotiveerd zijn en creëer ik een win-win situatie.

Anita Brinkman
10 years ago

Dat heb je goed verwoord Lotte. Ik denk dat ik daarin nog duidelijker kan zijn naar mijn klant.

gr Anita

Christine Roos
9 years ago

I have a current PAINFUL example: I confirmed a date for a client who now I would say is not ideal.

Everything with them is very complicated, he speaks negatively about my colleague, exerts bad energy. Of course, there are also some very nice things about them. But they don’t fit into the “ideal” category.

Now I have this appointment my calendar, there will be 20 managers, including the 3 CEO’s and I will do a workshop with them. They have been invited and everything is organised.

And now something else has come up. Something I would much, much rather do, but this workshop stands in the way. And I cannot make any changes, without upsetting the client and, that is more important, without harming my values and my integrity. One of them is that I don’t tell lousy lies and trick myself out of uncomfortable situations.

I think, had I focused on ideal clients only, I would not be in that situation.

When I look back, I agreed to the workshop because:
– a little money is better than no money
– at the time, my agenda was pretty empty
– another client had just cancelled a big training (the reason had nothing to do with me) and I had not earned money that I thought I would earn, which made me insecure
– I thought I had to agree because my network partner does a lot of stuff with him, and there are other workshops coming up, something like an obligation

Wow, what a (painful) insight this is. Thank you!

Leon Romeyn
Leon Romeyn
10 years ago

Ik dacht dat mijn ideale klant een duidelijke hulpvraag zou moeten hebben, dan de bereidheid om zijn ego aan de kant te schuiven en – ten slotte – een commitment aan te gaan voor de resultaten die hij wenst. Deze beschrijving laat ik zeker niet los, maar de toevoeging van Nisandeh in de video hierboven vind ik een cruciale: mijn ideale klant beveelt mijn dienstverlening aan bij anderen.

Paul van Oers
8 years ago

De ideale klant vindt mij de ideale leverancier.

Je verkoopt iets wat de ander GRAAG wilt kopen.

Let op; zonder het woordje GRAAG ontstaat er vaak iets wat niet echt overeenstemt met de behoefte van de klant.

Hierdoor ontstaat “ruis” of verveel…

Cees Koot
Cees Koot
9 years ago

Heel herkenbaar en weer eens goed te horen Nisandeh. Het geeft mij opnieuw energie om door te gaan met het proces de juiste klanten te werven en mijzelf en mijn bureau te resetten/herpositioneren.

Dave de Lange
10 years ago

Dankzij dit inzicht van de “ideale klant”, wat ik bij het Business Bootcamp heb geleerd, ben ik veel rustiger geworden als het om klanten gaat.

Want er zit veel druk achter als je denkt dat iedereen je klant moet kunnen zijn en je dus iedereen “te vriend moet houden’.

En eigenlijk gaat het ook tegen mijn natuur in. Ik ben liever eerlijk namelijk. Nu kan ik het gewoon zeggen als iets me niet bevalt, zonder te denken dat ik dat niet zou moeten doen omdat ik dan misschien een klant verlies.

Want ik zie een ideale klant zoals ik mijn vrienden zie: als ik niet eerlijk tegen ze kan zijn, dan kunnen het geen vrienden van me zijn.
En dan maar niet…

Dat werkt een stuk prettiger !

Baukje Westerlaken
11 years ago

Ik denk dat je kunt beginnen met definiëren wat jouw ideale klanten zijn. Welke klanten wordt jij blij van? Welke eigenschappen hebben die? Dat zijn eigenlijk dezelfde eigenschappen als je beste vrienden…
Zoals je gezien hebt bij Nisandeh wil hij geen mensen die klagen en zich als slachtoffer opstellen. Wat hij wel wil is mensen die snel een beslissing kunnen nemen. Dat is ingebouwd in de manier waarop Open Circles zaken doet dus zo filtert hij al cliënten uit.

Ik zelf heb ook een manier. Ik hou ook niet van mensen die zelf geen verantwoordelijkheid nemen. Gisteren had ik het nog. Een cliënt zou voor de 1e keer komen voor een kennismakingsgesprek, dit tegen een sterk gereduceerde prijs. Hij belde 10 minuten voor aanvang, dat hij nog in Utrecht was en ik zit in Amsterdam… Hij zei geen sorry, hij nam geen verantwoordelijkheid voor zijn domme actie en verwachtte dat ik later die middag wel tijd voor hem zou maken, bovendien tegen hetzelfde gereduceerde tarief… Nee dus, want dat soort mensen wil ik niet. Deze cliënt zou aan mij geen goede coach hebben en ik zou aan hem geen ideale klant hebben. Een andere coach kan wellicht wel met hem werken.
Wat ik graag wil is mensen die al enige vorm van zelfreflectie aankunnen. Dat betekent dat ik op mijn site al enigszins gevorderd materiaal aanbied. Mensen die nog helemaal in de slachtofferrol zitten kunnen dat niet aan en komen dus niet bij mij.

Dit wat betreft een aantal manieren om ideale klanten aan te trekken en de flops buiten de deur te houden. Heb je nog meer vragen? Mijn telefoonnummer en emailadres staat op mijn site: mental-coach-amsterdam.nu Je bent welkom om contact met me op te nemen voor meer tips.

Vrolijke groet,

Baukje Westerlaken

Petra Notermans
10 years ago

Hallo Baukje,
Heel krachtig! Deze manier werkt goed als je al veel clienten hebt. Als dit nog niet zo is, besef dan dat de manier zoals Baukje haar clienten filtert in de toekomst het meeste rendement oplevert! Niet alleen in geld, maar vooral ook in tijd, geboekte resultaten en vooral positieve energie!! Durf en gun het de tijd!

Natascha van Der linden

Ben t er niet helemaal mee eens. soms kan iemand, die in een slachtoffer rol zit er met De coaching juist uitkomen. Waarom komt iemand uberhaupt Anders naar een training? Toch juist om patronen Te doorbreken. En bovendien is iedereen wel eens een slachtoffer in n bep. Situatie of verzint ie excuses…De kracht zit um juist in Je willen lpen stellen en aan jezelf willen werken.

Lisette Platjouw
9 years ago

Dat ben ik met je eens. Zeker als coach of therapeut lijkt het mij niet heel gepast om binnen zo een korte tijd te oordelen over een client. Misschien had hij voor hem hele geldige redenen om zo te handelen, maar ontbrak het hem aan de capaciteit om dit te uiten. you never know.

Verder kan ik me wel wat voorstellen bij idealen klanten, maar denk niet dat het hierbij gaat om snelle beslissers of mensen die kritisch durven te zijn en wel vragen stellen. Tuurlijk mensen die snel beslissen brengen snel geld in het laatje, maar ik denk niet dat dat het enige is waar je klantrelatie op is gebaseerd. En als je niet in gesprek durft te gaan met de kritisch klanten kan je er ook nooit van leren waarom zij zich zo kritisch opstellen. Maar goed, ik denk niet dat je alle klanten en alle situaties over een kam kunt scheren. Elke situatie en elke klant is anders in mijn ogen.

Natascha van Der linden

Niemand kan oordelen over het incident wat Je beschrijft maar Als Je Als coach niet het geduld hebt om De mensen in Je praktijk De resultaten vd Spiegel die Je ze voorhoud Te laten ontdekken en ze De ruimte geeft om het Te verwerken dan schrikt mij Je Reactie enorm af. Ik geloof er niets van dat Nisandeh Alleen gaat voor De snelle beslissers en niets zou willen met mensen die n slachtofferr

Debbie de Jong
Debbie de Jong
11 years ago

Bedankt voor je feedback. Je hebt een helder verhaal en daar heb ik wat aan. Vooral je tip over je materiaal op je site vind ik een hele goede!

Elvira Noot
8 years ago

Herkenbaar!
Wij hadden al besloten hier wat aan te gaan DIRECT!
Met ingang van 1 januari gaat onze prijs omhoog, en bieden we geen ‘extra dienstjes’ meer van een half uurtje werk, en veel reistijd die niet wordt vergoed.
We gaan focussen op waar onze expertise ligt, en al het andere laten we over aan andere experts en laten we ons ook niet meer voor betalen!

Annemarie Schouten
11 years ago

Wat ik merk is dat ‘lastige’ klanten voor mij zeldzaam zijn. Het zijn die mensen met wie ik geen ‘klik’ heb, die door hun gedrag irritatie bij me oproepen. Bijvoorbeeld doordat ze het een zeggen en het andere doen, iets van me willen en dan uiteindelijk toch iets heel anders bedoelden. Ik kom ze eerlijk gezegd hooguit 1 tot 2 keer per jaar tegen en ik ga ze steeds beter bij voorbaat al herkennen en ga dan niet met ze in zee.
Misschien omdat ik met mensen werk mijn werk om de ontwikkeling van mensen gaat, dat bijna elke vraag legitiem is en ik bijna met iedereen wel stappen kan maken. Soms is er een grens nodig, soms is wat ik onmogelijk gedrag vind juist een uitgelezen kans om iemand daarmee te confronteren, te vertellen hoe ik dat gedrag ervaar, wat het effect op mij is en dat dat effect mogelijk ook voor anderen zo is en of hij/zij dat wil…. en vormt dat de ingang voor verdere begeleiding. Eigenlijk gaat het alleen ‘mis’ met een klant als ik bij het begin van ons contact intuïtief al weet dat het niet gaat werken en daar niks mee doe, het niet ter sprake breng of de opdracht doorspeel aan iemand anders. Als ik tegen mezelf inga, kan een klant een heel ‘lastige’ klant worden. Ieder contact met een klant begint dus bij mij, bij mezelf serieus nemen en heel zorgvuldig bekijken of ik met deze klant uit de voeten kan en wil.
Ben benieuwd hoe collega-ondernemers hierover denken ne wat jullie ervaringen zijn!

Jan van Poll
Jan van Poll
9 years ago

It’s all about them! Wat is de behoefte van mijn klanten en wat waarderen ze in mijn diensten? Ja, ik wil graag ideale klanten, maar dan zal ik eerst duidelijk moeten krijgen welke doelgroep het meeste baat heeft bij mijn benadering.

Thea van Dijk
11 years ago

Mijn ideale klant is de klant met wie het klikt. De klant en ik voeden elkaar. Dit hoeft niet direct de eerste keer te gebeuren. Als de klant open wil staan voor wat er gebeurd tijdens een sessie komt het vaak goed. Dat kunnen ook moeilijke mensen zijn, of in mijn geval niet-spirituele mensen.

Een enkele keer komt het voor dat we niet dezelfde taal spreken. Dan verwijs ik de klant door naar een van mijn collega’s, die ik beter vind passen bij deze klant.

Bene Bailleul
9 years ago
Reply to  Thea van Dijk

Dankjewel Thea, zo voel ik het momenteel ook aan.
Als het klikt dan voelt het voor mij goed aan. En tot nu toe verloopt het dan ook heel goed.
Als het ware een verbinding die ontstaat, een soort flow, waar prachtige resultaten uit voortvloeien.
En doorverwijzen doe ik graag, want ik kan ook niet alles en want ik kan ook niet alles aanpakken hé.

Frank Janssen
9 years ago

Tot nu toe heb ik mijn onderbuikgevoel gebruikt om de klanten in te delen. Mensen waar ik geen goed gevoel bij heb, ga ik niet mee in zee. Ik heb echter nog geen systeem hiervoor… huiswerk dus.

Ruud Overstegen
10 years ago

Een wijs man zei eens tegen mij dat het makkelijk is om vrienden te behouden, maar respectvoller is als je van je vijanden vrienden kunt maken. Dus lastige klanten zie ik als een uitdaging.

Jan van Poll
Jan van Poll
9 years ago

Lastige klanten als een uitdaging zien, lijkt me een goed uitgangspunt. Betekent dat je na wil denken in hoeverre je de ander kunt helpen door beter aan te sluiten bij zijn/haar behoefte!?

Dave de Lange
10 years ago

Leuk om je op het blog te zien, Ruud. Ik vond het leuk je te ontmoeten bij de Breakthrough To Succes…

Lastige klanten kunnen inderdaad een uitdaging zijn en uiteindelijk misschien toch een ideale klant worden.

Maar de echte lastige klanten krijg je niet om en kosten je alleen maar energie.

En dat is zonde van de tijd en energie die je in ze stopt.
Die tijd energie kun je dan beter in je ideale klanten stoppen.

Die hebben het meer “verdiend” !

Kevin Janssen
8 years ago

Het zal niemand verbazen dat de ideale klant in de eerste plaats een ‘pulse’ en een ‘wallet’ moet hebben; zoals Nisandeh het zo mooi omschreef! Ik denk dat de ideale klant bovendien iemand is die – om wat voor reden dan ook – een emotionele band heeft opgebouwd met je merk. De ideale klant maakt herhaaldelijk gebruik van je product of dienst, pronkt met je merk, en beveelt het aan bij anderen.

De vraag is echter: hoe herken je de (potentiële) ideale klant, en hoe trek je deze naar je toe?

Paul van Aarle
11 years ago

De lastige klant in de zin van; de klant die jouw verteld wat je niet goed doet, zou wel eens de ideale klant kunnen zijn. Als je bereid bent om er van te leren…

Petra Notermans
10 years ago
Reply to  Paul van Aarle

Hoi Paul,
Volgens mij bedoel je hier feedback! Openstaan voor feedback is inderdaad een must voor een ondernemer. Maar voor mij is een klant die feedback geeft niet gelijk aan een vervelende klant. Dit zijn voor mij twee heel verschillende dingen.

Anja Leinders
10 years ago

Ik kan begrijpen wat je bedoelt Petra. Bij feedback (net zoals bij alle andere menselijke acties) zit een intentie aan de basis. Een zuivere intentie levert volgens mij bruikbare feedback op, ook al is de inhoud van de boodschap niet zo prettig; ze is immers bedoeld om jou voort te helpen. En dit komt volgens mij van “ideale klanten”.

Wanneer de intentie niet zuiver is, (en dan gaat het volgens mij om een lastige klant) kan je vaak voelen dat de feedback gegeven werd vanuit die onzuivere bedoelingen.

Lisette Platjouw
9 years ago
Reply to  Anja Leinders

Ah dank je Anja, dat is voor mij ook wel de spijker op zn kop geloof ik. Het gaat om de intentie waarmee men je benaderd. Als die niet puur is dan wordt het verdere contact vaak ook heel moeilijk. Dan blijft er iets tussen staan waardoor een verdere realatie ook niet meer kan groeien.

Josephine Wierdsma
10 years ago

De slotzin van Nisandeh: een ideale klant is iemand die jou aanbeveelt. Het gaat dus niet als belangrijkste om de klant, maar om hetgeen je met die klant kunt bereiken.
En dat is niet alleen afhankelijk van de kwaliteiten (als inzet, motivatie, intelligentie, etc) van de klant, maar misschien nog wel meer afhankelijk van de kwaliteiten van de aanbieder van het project. Ik ga nog steeds voor een mix. Makkelijke klanten die me blind steunen en fantastisch vinden en daarnaast de ‘moeilijke’ klanten die mij uitdagen aan te scherpen en te groeien. En ja, zakelijk gezien is de ideale klant, diegene die jou heeft betaald en terugkomt met een bus vol vrienden.

Robert Rosier
10 years ago

Ik heb pas geleden nog iemand ont-klant, om het zo maar eens te noemen. Te weinig geld willen betalen en te veel er voor terug willen. Het ruimde weer lekker op en met nóg meer blijheid dan voorheen kun je dan verder met je klanten die wél fijn zijn om meete werken.

Debbie Houtman
11 years ago

Klanten die mijn energie omlaag halen en mijn ergernis opwekken hebben die uitwerking vaak ook op de rest van de groep. Het is dus mijn taak deze niet ideale klanten zo snel mogelijk buiten de groep te krijgen zodat de groep positief blijft en ik alleen maar ideale klanten om me heen heb.

Klaartje Loose
11 years ago

Ik heb voornamelijk ideal clients, die nieuwe fijne klanten naar mij doorverwijzen, helemaal prima tot zover!
Alleen mijn marketing laat heel veel te wensen over, gevolg is dat wel de juiste klanten heb, maar nog wat te weinig…

Petra Notermans
10 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Hoi Klaartje,
Wat fijn voor je dat je met voor jou ideale klanten werkt! Wat betreft de marketing, dat probleem ken ik. Maar volgens mij moeten we er met de tools die Nisandeh ons heeft geleerd toch wel uitkomen. Nu nog de tijd nemen om dit te gaan doen.

Anouk Plantinga
11 years ago

De ideale klant komt wanneer ik daar klaar voor ben. Als ik zorg dat mijn product/dienst van kwaliteit is en blijft, zal het een magneet zijn voor de ideale klanten.

Een lastige klant hoeft niet per definitie een verkeerde klant voor je te zijn. In de cursussen die ik geef over persoonlijke ontwikkeling komen ook mensen die ontzettend tegen zichzelf en het werk in de cursus aan kunnen lopen en tegen gaan sputteren etc. Als ik daarmee om weet te gaan, worden dat uiteindelijk de klanten waar ik misschien wel het meest trots op ben en die ik me herinner met een warm gevoel, omdat ik heb mogen meehelpen aan een enorme verandering in hun leven.

Als iemand door blijft zeuren en zijn/haar eigen proces, maar ook dat van een ander belemmert en niet open staat voor verandering, stuur ik de deur uit.

Marianne van den Heuvel

Het zojuist beluisterde is een bevestiging voor me.
Voordat ik mijn eigen Pilateslessen ging aanbieden heb ik stage gelopen en gewerkt bij een studio waar ik zelf ook mijn training had. Heel goed, intensief en met veel kennis van zaken. Wat me opviel, en me steeds meer tegen ging staan, was dat er daar mensen kwamen die allemaal wel “iets” hadden. Nou heb ik m’n eigen “iets” maar hiernaast en eigenlijk bovenal wilde ik lekker trainen. M’n lichaam laten bewegen onder begeleiding van een kundig oog. Onze wegen zijn gescheiden mede doordat ik de manier waarop ik wilde trainen wilde doorgeven. Ophouden met zeuren, actie ondernemen, accepteren dat je niet volmaakt bent en toch heel veel kunnen doen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in mijn studio niet met apparaten werk. Ofschoon de pilates apparaten geweldig zijn ga ik ze niet kopen. Ik heb het besluit genomen om een ander type mensen te trainen. Sinds november ben ik hiermee bezig en het lukt. Ik heb die ideale klanten en ze zijn zeker niet zonder klachten maar ik krijg ze daar waar ik ze hebben wil en zij hiermee tevreden de deur uitgaan. Een leuk traject waar ik nog zeker wat fine-tuning in kan gebruiken. De woorden van Nisandeh hebben me daar ook weer in ondersteund. Niet bang zijn klanten te verliezen. Vertrouwen hebben in klanten die het willen zoals ik het geef. Op die manier zijn we beiden tevreden!

Bene Bailleul
9 years ago

De ideale klant is iemand die jou aanbeveelt: dankjewel Nisandeh.
Wat ik hier momenteel voor doe?
– na een project een aanbeveling vragen voor LinkedIn
– na een project vragen welke andere bedrijven ik zou kunnen/mogen contacteren
Wat doe jij om klanten jou aan te bevelen?
Heel benieuwd.

Jos Zwart
10 years ago

Tot nu toe nog geen last gehad van flops. En ik denk dat dat ook niet zal gebeuren. In een eerste (vrijblijvend) contact wordt duidelijk of mijn cliënten gemotiveerd zijn om aan zichzelf te gaan werken. Zijn ze dat niet, dan nemen we afscheid.

De ideale klant blijft de klant die je ambassadeur wordt. Maar dat kan alleen als ik zelf eerst heb laten zien wat ik waard ben …….

Karin van Toor
10 years ago

Misschien komt het doordat ik in het muziekonderwijs zit, maar ik vind het juist een pure uitdaging wanneer ik naast die ideale leerlingen, in mijn geval, lastige leerlingen heb.
Het is geeft mij geweldig veel energie wanneer ik een leerling die autistisch is, een hersenbloeding heeft gehad of meervoudig gehandicapt is verder kan helpen.
Ik vind dat je het niet kan maken, wanneer ook deze mensen muziek willen maken je ze dan maar naar huis moet sturen.
Natuurlijk moet je wel je verwachtingen/eisen bij stellen, maar het is heerlijk om ze, welliswaar met kleine stapjes, vooruit te zien gaan en dat ook zij, en zeker ook hun omgeving, daar vreugde in beleven.

Anke Fokkens
10 years ago

Om in contact te komen met mijn ideale klanten (SW-bedrijven, GGZ organisaties en Re-integratiebedrijven die willen investeren in de ontwikkeling en daarmee doorstroming van hun klanten) ben ik begonnen met ze eerst maar eens op te gaan zoeken op Twitter en Linkedin en ze te gaan volgen en met ze te communiceren.

Verder merk ik dat je ideale klanten ook het meest tevreden over je zijn en dat je hen het makkelijkste kunt vragen om een referentie of doorverwijzing. Daardoor krijg je ook meer ideale klanten.