Business Boost Video – Je moet verliefd worden….

Wie is de belangrijkste persoon in jouw bedrijf?

In deze video laat ik je zien waarom je verliefd moet worden op je klanten…..

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Wie is op dit moment het belangrijkste in jouw business?

Hoe ga jij er voor zorgen dat je klanten het belangrijkste zijn in jouw business?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josephine Wierdsma
10 years ago

Een leuk vergelijk wat je trekt.
Intense interesse hebben in de ander, zou je het ook kunnen noemen. Zoeken waar je clienten / je toehoorders ‘zitten’ en daar bij aan sluiten met herkenbare info. Ik vind het heerlijk om te doen als mensen dat onuitgesproken toestaan. Dan heb je even echt contact, dan kun je echt even wat geven aan die ander.

Erna van der Cruyssen
10 years ago

Denk dat je toch niet te verliefd moogt worden op uw klanten,kwestie van dat er veel energievreters zijn om het zo uit te drukken 🙂

Johan
11 years ago

Het hangt van de klant af en hoelang je hem/haar al kent. Doe je al jarenlang zaken, dan zou ik het geen liefde meer noemen, maar een relatie. En sommigen zijn zelf te eigenwijs om zich te laten verleiden :-).

Peter Smith
11 years ago

Als mijn klant bij me komt om een portret te laten maken… ga ik eerst altijd even met hun zitten en biedt een kopje koffie of thee aan (met twee koekjes ;). We praten dan eerst over van alles en nog wat en daarna wat ze verwachten van de foto. Ik merk dat dit goed werkt. Ten eerste kan ik beter leveren wat ze verwachten en ten tweede gaan ze meer ontspannen de studio in. En dat komt het resultaat zeker ten goede!

Groet, Peter.