Business Boost Video – Leer grenzen stellen

Weet jij grenzen te stellen? Kun jij focussen op de essentiële dingen?

In deze video laat ik je zien waarom het belangrijk is om grenzen te stellen.

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Durf jij grenzen te stellen? Houd jij je bezig met de essentiële zaken?

Op welke manier ga jij grenzen stellen en je focussen op essentiële zaken in je business? Welke 6 taken ga jij morgen doen?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanet Locht
10 years ago

Soms moet er eerst een proces aan de gang zijn voordat iets concreet is. Er is een idee maar de vorm is er nog niet. Dit kan erg lang duren en soms wordt het maar niet concreet en kom je niet verder. Door samen te werken kan ik soms iets beter concreet krijgen voor mezelf en komt de vorm vanzelf. Ik kom beter tot een eindprodukt als ik ga brainmstormen met andere mensen. Als ik dit niet doe dan ben ik snel afgeleid en ben ik weer met andere zaken bezig. Door samen te werken krijg ik meer focus.

Johan
11 years ago

Zeer herkenbaar, vooral ook met de huidige social media hype in gedachte. Je moet tegenwoordig overal op te vinden zijn, zegt men: Twitter, Facebook, LinkedIn. En nog veel meer. Allemaal leuk en aardig, maar die social media kunnen je een hele werkdag kosten en wat is het uiteindelijke netto-resultaat?

Anjo de Bruijckere
11 years ago

Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat ik niet zo goed ben ik grenzen stellen. Of ja, laat ik zeggen dat ik er lerende in ben. Juist omdat ik sinds kort begonnen ben met mijn eigen onderneming, denken veel mensen dat ik zeeen van tijd heb, want ze blijven vragen of ik dingen wil doen.
En van de week vroeg ik me inderdaad af of ik nu wel het juiste aan het doen was. Was ik bezig met mijn zaak?? Nee…..

Waarschijnlijk straal ik zelf uit dat mensen mij de vraag kunnen stellen en de kans groot is dat ik op hun voorstel inga.

Dit heeft me doen besluiten om wat strikter met mijn grenzen en mijn doelen om te gaan. Ik moet een duidelijker besluit nemen!

Let’s do it!

Piet Schenkelaars
11 years ago

De truc is natuurlijk om uit de honderd dingen die je zou willen doen, die vier of zes dingen te kiezen, die voor je bedrijf werkelijk van belang zijn.

Mijn dilemma is vaak hoe ver ga je (onbetaald) een bepaald acquisitie-traject in, voordat je kunt zeggen: Tot hier en ik ga pas verder als er betaald wordt. Vooral ambtenaren van de rijksoverheid en de Europese Commissie hebben nogal eens de neiging om je een worst (opdracht) voor te houden, waardoor je kennis en inzichten met hen gaat delen, maar uiteindelijk je de opdracht niet te gunnen of de opdracht geheel afblazen, omdat ze al genoeg (denken te) weten.

Jacqueline Lammerts
11 years ago

@Pool, heerlijk dat beeld van je tanden in een brok kaas zetten. En ja hé, dat is eigenlijk helemaal niet lekker.
Werkt dit niet bij alles zo: waar té voor staat werkt niet hé?
En is dat ook niet zo met ons werk?
Is er niet altijd teveel van…
Ik heb mijn grenzen gesteld o.a. met mijn e-mails: deze lees ik smiddag én savonds nog een korte check.
Social media is belangrijk in deze tijd en kán, als je je laat verleiden, erg veel tijd innemen.
Ik kies hier de tijd rond de lunch voor: “happen” in een boterham met één plak lekkere kaas, en tegelijkertijd mijn 6 tweets invoegen in de tijdline. Verder handel ik de “lastige” actiepunten direct smorgens af. Ben ik er vanaf en kan ik mijn aandacht verder focussen op wat ik voor dat moment essentieel vind.
@Johan: ik heb meerdere opdrachten mogen ontvangen via LinkedIn. Het kán je dus weldegelijk iets opleveren.
Hierbij is inspirerend zijn vaak dé binnenkomer.
Ik wens jullie heel veel succes én wijsheid toe om steeds trouw te blijven aan de essentie van je werk en wat je wilt bijdragen aan anderen.
Hartegroet,
Jacqueline

Martine Teunissen
11 years ago

Mijn to do lijsten zijn meestal redelijk haalbaar, al zitten ze eerder vol met kleine regeldingetjes, dan met zaken die langer de tijd nodig hebben en echt focus nodig hebben. Daar neem ik dan een ochtend/middag of hele dag voor zonder to-do list. Of eigenlijk een to-do-list met maar één ding. Zo probeer ik het overzicht en de focus te houden. En natuurlijk laat ik me nog wel eens tussendoor verleiden door de mail en sociale media, maar die staan dan niet op de lijst.

Toch vind ik de reminder van Nisandeh op de essentiële dingen een hele goede om überhaupt vaker bij stil te staan. Is het echt nodig wat ik doe? Bereid ik me niet te uitgebreid voor, kan ik ook met minder moeite dezelfde resultaten behalen? Etc.

Poul van Hooijdonk
Poul van Hooijdonk
11 years ago

Het zal velen herkenbaar zijn. veel dingen op de lijst, er is zelf een liedje over “zoveel te doen”
Nu ben ik ook met een groot aantal zaken bezig, op ‘t werk, prive, hobby, ohja passive income, uitvoeren van m’n wens persoonlijk en zakelijk verder te ontwikkelen en te groeien. Allemaal van belang en hier voor ‘t gemak zonder rangorde opgenoemd.

De “over all” lijst van “to do’s” zou wel eens heel lang kunnen zijn en al snel worden de hindernissen zeer goed zichtbaar.
Zodoende werk ik al geruime tijd en stelselmatig aan het laag voor laag schaven, bewerken en aanpakken.

De werk/project doelstellingen voor m’n huidige job zijn bijna duidelijk en daarop volgt de planning van alle zaken die uitgevoerd moeten worden, volgend door een week planning. Op deze manier wordt de “to do” lijst i.p.v. heel erg lang toch weer hanteerbaar (gebeurt dat niet krijgen we vanzelf een system crash).
Nu wordt veel van m’n werk bepaald door anderen en ik kan toegeven dat zo’n lijst soms wel eens te snel groeit.
Echter er staat vrijwel altijd “prio 1” of “prio 2” bij dus is de lijst beter hanteerbaar, ook hebben leden van het team, binnen zekere grenzen, hier iets over te zeggen.
Omdat ik steeds meer de waarde van teamplayers (h)erken staan “to do’s” van mijn lijst soms ook op de lijst van anderen, dus gebeurt het gegelmatig dat wat voor mij een lagere prioriteit heeft door andere opgepakt wordt. dat scheelt soms zeëen van tijd.

Zoals genoemd zijn er naast ‘t werk nog andere zaken van belang en hiervoor heb ik (nog) geen strak omlijnd business plan, persoonlijk ontwikkelings plan, o.i.d.
Wel heb ik als doel gesteld hier dagelijks aan te werken en dat gebeurt dus ook, plakjes schaven en soms de kruimels op vegen.

Vraag: Heb je ooit wel eens ongegeneerd je tanden in een groot stuk kaas gezet of een veel te dikke plak kaas (1 cm) op je brood gelegd?
Ik wel, en ik vond het helemaal niet lekker. Door plakje voor plakje te eten wordt de boterham wel lekker.
Zo heb ik al enkele complexe projecten met succes ingekocht (dwz binnen de planning en ruim binnen budget) en naast het werk ook veel voor elkaar gekregen
oke, soms veel in een keer of in grote hectiek …noem het extra beleg of kaasfondue 😉

Evelien Bos
7 years ago

Sinds ik werk met grotere weekdoelen en daarvan iedere dag maximaal 3 babystapjes uit haal gaat het met mijn bedrijf een stuk beter. Bovendien verdwaal ik nu niet meer op mijn eigen kilometerlange to-do-list! 🙂