Business Boost Video – The circle of trust….

Hoe zorg jij ervoor dat potentiële klanten je vertrouwen?

In deze video laat ik je zien waarom het zo belangrijk is dat je potentiële klanten je vertrouwen voordat ze klant worden…..

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Hoe ga jij er voor zorgen dat je potentiële klanten in jouw circle of trust komen?

Welke acties ga jij ondernemen om potentiële klanten je je circle of trust te krijgen?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kees van der Stel
10 years ago

Dank voor deze video, waarvan de boodschap klip en klaar voor me is. Inderdaad kost het tijd, veel tijd (jaren!) om het vertrouwen te winnen. Toch tel ik mijn zegeningen en wil ik hier uitdrukkelijk mijn dankbaarheid uitspreken voor het vertrouwen dat ik van al mijn klanten, vrienden en contacten heb mogen ontvangen en ontvang.

In 2005 zei mijn NLP trainer tegen me dat het zeven jaar zou duren, voordat een coachingbusiness gaat lopen en dat je er (misschien) een boterham mee kunt verdienen. Die lange incubatietijd kan ik beamen, ondanks mijn zeer intensieve marketinginspanningen, zoals het al dan niet digitaal netwerken, gratis eerste gesprekken (er zijn ook mensen die daar weer misbruik van maken trouwens……dat zijn de zogenaamde shoppers). Ik heb er veel van geleerd en er goede vrienden en liefdevolle contacten aan overgehouden, maar dat zijn nog geen betalende klanten.

Inmiddels zit ik in het zevende jaar……………. maar ik sluit mijn ogen niet voor de veranderende omstandigheden………de ene crisis na de andere en de bezuinigen die daarop volgen bij het ene bedrijf na het andere.

Door mensen in mijn inner circle is me vaak verteld dat mond tot mond reclame goed werk zou doen en wel voor een aanwas van klanten zou zorgen. Ook dat kan ik niet beamen, ondanks dat de klanten zich door mij echt geholpen voelen en ik vele mooie aanbevelingen van hen heb gekregen. Ik geloof er nog steeds in, maar in de praktijk constateer ik dat dit ook tijd, veel tijd kost.

Dit alles brengt me overigens niet in de mindset van smoesjes, teleurstelling, afhaken e.d.. Ik heb het volste vertrouwen dat mijn inspanningen tot het gewenste resultaat zullen leiden.

Momenteel ben ik bezig (voor de zoveelste keer) mijn strategie onder de loep te nemen. De inzichten die ik van Nisandeh in het Business Bootcamp heb gekregen zullen me zeker helpen om een werkende strategie neer te zetten.

Be the change you want to be.

Josephine Wierdsma
10 years ago

Hoi Kees,

Ik vind het dapper van je dat je zo vertelt dat de stroom betalende clienten nog steeds bij je uitblijft, ondanks alle acties die je genomen hebt in de vele jaren.

Dapper dat je door blijft gaan, knap dat je blijft zoeken en mooi dat je blijft vertrouwen. Dat vind ik Grootse Prestaties waar je trots op mag zijn, met hoofdletters! Dat wil ik graag aan je mee geven, ook al heb ik helaas niet de know-how om je in praktische zin verder te helpen.

Warme groet.

Kees van der Stel
10 years ago

Dag Josephine,
Zeer bedankt voor je aardige reactie en het grote compliment dat je me maakt. Erg fijn. Het doet me goed!

Met een groet uit mijn hart,
Kees

Hans Peeters
11 years ago

Wat ga ik doen om het vertrouwen van mijn klanten te winnen en te houden?

– Ik luister naar mijn klanten en neem hun verhaal in mij op.
– Ik probeer met mijn klanten mee te denken om ze zo goed mogelijk van dienst te zijn.
– Ik neem regelmatig met de klant contact op per telefoon of per email en geef hem aandacht.
– Ik ga mijn website verbeteren door meer en betere informatie.
– ik ga foto’s en video opnemen over mijn producten/diensten
– Ik laat zien wie al klant bij mij is.
– Ik bied mijn klant scherpe lage prijzen voor mijn producten en diensten.
– Ik moet iets extras gaan doen voor mijn klanten iets wat ze niet verwachten maar wel iets wat ze zullen waarderen.

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Een middel om vertrouw op te bouwen:
jezelf zijn, nooit liegen en behandel je klant zoals de meest belangrijk mens in de wereld en … niet iedereen als klant nemen dat je product wil.

Suzanne Koenen
9 years ago

Dank voor de video. Deze daagt me uit op een andere manier naar m’n marketing te kijken. Kees: jouw verhaal is herkenbaar. Ik ben pas 3,5 jaar bezig, heb dus nog even te gaan 😉 Vol goede moed overigens hoor!
Over 2 weken Business Bootcamp, kijk er steeds meer naar uit!

Harm van Wijk
11 years ago

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Dat geldt zeker voor de financiele wereld.

Om het vertrouwen van mijn klanten te winnen en te houden, probeer ik iedere dag zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

Dat doe ik door een gratis weekblad over beleggen aan te bieden, gratis cursussen over beleggen en door het schrijven van columns op o.a. de site van Alex.nl en DFT.nl.

Leila Frans
Leila Frans
8 years ago

Van wat ik gehoord en gelezen heb geeft dit mij heel veel inspiratie.

Maarten Ruisch
10 years ago

Iedereen heeft bij mij recht op een gratis (info) consult.
Zodat ze kennis kunnen maken met mij en de methodes die ik toepas. Daar word de laatste tijd steeds meer gebruik van gemaakt.
Hoe dat komt? Ik heb dit speciaal genoemd in een blog bericht en rond getwitterd (daarnaast staat het op de site voor een ieder te lezen).

Margaret Rekers
10 years ago
Reply to  Maarten Ruisch

Dag Maarten

Gratis sessies bied ik ook.
Goed dat jij de koppeling hebt gemaakt met je blog en met twitter. Je geeft aan dat het bij jou werkt. Dus zo trek jij meer mensen in jouw cirkel van vertrouwen.

Ik ga je voorbeeld volgen, dus dank voor deze tip.

Succes met je business.

Groet Margaret

Josephine Wierdsma
10 years ago
Reply to  Maarten Ruisch

Hoi Maarten,
Wat goed om te lezen. Jij bent de eerrste coach van wie ik dat lees, alhoewel er zeker al meer zullen zijn die het toepassen.
Zeker met een coach moet er een klik zijn, kan ik mij zo voorstellen. Zomaar een vreemde coach benaderen lijken me niet veel mensen te doen.
Merk je ook al dat er mensen je in gaan huren, na je gratis consult, of is dat nog te vroeg om te kunnen zeggen?

Ik heb deze ochtend net de funnel uitgewerkt en op papier gezet. Ik heb niets nieuws toe te voegen, anders dan Nisandeh ons leert. Sociale media met goede waarde gebruiken, aanbevelingen gebruiken en starten met een hoog kwaliteit en opmerkelijk FE-aanbod in de vorm van web-videootjes en groepspresentaties. Voor groepen staan gaat me meestal goed af, dus wat dat betreft hoef ik nu eens niet uit mijn comfortzone.
Dit stuk heb ik aardig goed rond in de planning en ik kijk uit naar de uitvoering. Nog wel wat andere hobbeltjes te nemen, maar dat komt ook goed, zolang ik maar doorloop na het vallen.
Ook merk ik dat ik nog veel meer waarde te leveren heb, dan ik aanvankelijk al aannam.
Hmm, heerlijk onderdeel om mee bezig te zijn!

Karin van Toor
Karin van Toor
10 years ago

Als pianodocent hebben nieuwe leerlingen altijd een proefperiode van een maand en wanneer het wederzijds klikt en de leerling er dus vertrouwen in heeft dat hij/zij bij mij zich optimaal kan ontplooien (en ik ook denk dat deze leerling bij mij past) dan gaat er pas een lesovereenkomst in waarbij er maandelijks een vast bedrag wordt betaald. Wanneer leerlingen echt aangenomen zijn, dan mogen ze altijd belangstellenden of vriendjes meenemen, waar ik uiteraard aandacht aan besteed.

Na de Business Bootcamp heb ik alle leerlingen mijn nieuwe kaartje geven en nog 1 om iemand blij mee te maken. Mond op mond reclame werkt bij mij nog steeds het beste en nu vraag ik ze ook gewoon het anderen te vertellen wanneer ze blij zijn met manier van lesgeven.

Met een muzikale groet,
Karin

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Ik heb besloten om mijn eerste intake altijd gratis weggeven.

Ik vertel duidelijk dat ik wil dat zij mij vertrouwen voor dat met mij in zee gaan.
Is dit vertrouwen er niet, dan kunnen ze beter en andere behandelaar zoeken.

Tot nu toe 100% conversie.

Saskia Bos
Saskia Bos
10 years ago

Mooi om door dit filmpje weer herinnert te worden aan het “ford” verhaal. Als startende ondernemer ben ik geneigd om inderdaad het vertrouwen verhaal over te slaan en te gaan schreeuwen van kom bij mij!! Nu ga ik eerst open avonden houden zodat klanten kennis met mij en mijn partners maken. Op deze avonden zullen we laten zien wie we zijn en wat we te brengen hebben. Na deze avond zullen we potentiële klanten nog een persoonlijk mailtje sturen waar in wij hun bedanken en vragen waar we ze eventueel nog mee van dienst kunnen zijn. Ook ons “geef het stokje door” visite kaartje gaan we actiever inzetten.

Margaret Rekers
10 years ago

Weer een leerzaam inkijkje in de geslaagde business van Nisandeh en in wat nodig is om vertrouwen van potentiële klanten te krijgen. Dank daarvoor.

Net als Kees ben ik de inzichten van de Business Bootcamp op een rij aan het zetten om planmatig mee aan de slag te gaan.

De eerste acties die ik de komende tijd uitvoer om meer mensen mijn cirkel van vertrouwen in te trekken:
– mijn bekendheid als expert vergroten door te starten met een blog en actief te zijn op blogs van andere experts in mijn vakgebied.
– actief te zijn in linkedin-groepen en op blogs die gericht zijn op mijn doelgroep en thema.
– doelgerichter gebruik te maken van social media.
– gratis belevenissen aan te bieden over keuzes maken en besluiten nemen en de effecten daarvan op het dagelijks en langetermijn leven.
– gratis sessies aan te bieden via mijn klanten (zij mogen een sessie weggeven aan iemand voor wie ik ook waarde kan leveren en krijgen zelf iets als deze persoon een klant wordt).

Daarnaast sta ik open voor alle andere manieren om mensen in mijn cirkel van vertrouwen te trekken, die bij collega-ondernemers succesvol zijn.

Margaret Rekers
10 years ago

Dag Kees,

Je doet al veel van wat Nisandeh ondernemers voorhoudt:
– doorzetten
– gefocused alles doen wat ervoor nodig is om een succesvolle onderneming te krijgen.
– na een tegenvaller niet bij de pakken neerzitten, maar met volle inspanning doorgaan.

Nisandeh spreekt over het binnenhalen van potentiële klanten in je cirkel van vertrouwen.

Als ik het goed lees heb jij ontdekt dat vertrouwen ook geschonden kan worden. Kan dit ook samenhangen met de verwachtingspatronen die mensen van jou hebben met jouw gratis aanbod?
En omgekeerd de verwachting die jij van mensen hebt als jij van jouw aanbod gebruik maken?

Als mensen je gratis aanbod gebruiken (of zoals jij ervaart misbruiken) dan geven ze je eigenlijk een ‘nee’. Nisandeh leerde ons in de Business Bootcamp de waarde van ‘nee’ anders te benaderen.

Het gaat om de mensen die je in jouw cirkel van vertrouwen ontvangt én die als betalende klant ‘ja’ zegt tegen jouw aanbod. Die mensen verdienen jouw aandacht.

Knap dat je al veel mensen in je cirkel van vertrouwen trekt. Dat lukt echt nog niet iedere ondernemer. Nu nog de focus op de potentiële ja-zeggers om hen als echte klant voor je te winnen.

Met jouw doorzettingsvermogen en de inzichten uit de Business Bootcamp gaat het je lukken.

Succes en veel plezier met jouw business.