Business Boost Video – Verouderde marketingtechnieken

Veel ondernemers maken nog gebruik van verouderde martketingtechnieken.

In deze video laat ik je zien waarom deze verouderde marketingtechnieken geen effect meer hebben.

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Maak jij nog gebruik van verouderde marketingtechnieken? Wat voor effect hebben deze technieken op jouw business?

Op welke manier gebruik jij verouderde marketingtechnieken?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michael Dibbets
9 years ago

Ik ben van mening dat de interruption based marketing nog wel nut heeft om je overal bekend te maken en om vertrouwen te scheppen.

Als je iets overal ziet, krijg je herkenning, herkenning leidt tot vertrouwen, vertrouwen kan weer gebruikt worden om toestemming te krijgen voor nieuwsbrieven, etc…

Maar het verdient niet bepaald de focus die je vroeger had. Je ziet het in televisie reclames, alleen de grappige worden onthouden, blijven je bij, maar de standaard advertenties, hoe spectaculair ook, worden vergeten. Maar iedereen weet nog bijv. jamaicaanse wegstreep karretje dat bijna over de rand van de klif ging, of de leeuw die op het dak van de auto zat van het gezin.

Je moet zorgen dat je mensen een beeld geeft dat ze willen onthouden als je ze onderbreekt, en niet iets wat een beeld in een dozijn is, dan gaan ze tijdens de reclame naar de wc of bladeren ze lustig verder, de herkenningsfactor is dan een stuk lager dan als er een prikkel zit om er meer aandacht aan te geven.

Het kan wel, maar de regels zijn anders en de concurrentie is te groot waardoor mensen afgestompt raken.
In feite komt het erop neer dat de markt cultuur geldt, wie het hardst kan roepen “Mooie bananen te koop” krijgt de meeste klanten, hoe mooi je stand ook is.

Dick Wieringa
Dick Wieringa
9 years ago

Het verhaal klopt weliswaar, maar de conclusie dat Interruption Marketing zijn waarde volledig heeft verloren bestrijd ik.

Interruption Marketing heeft, zoals Michael Dibbets en Peter Arends hiervoor beschrijven, nog wel enige waarde. Bij de verdeling van je marketing- / reclamebudgetten moet je vooraf erg goed moet nadenken wat je wilt bereiken en welk medium voor ieder deel van je doelstelling het geschiktst is. Daaruit volgt dan welk deel van je budget je waarvoor reserveert en langs welk tijdspad je welke middelen inzet.

Interruption Marketing zorgt nog steeds voor een (onbewuste) herkenning. Hierdoor kom je middels de andere marketingkanalen die je gebruikt makkelijker bij de consument binnen en zal hij eerder geneigd zijn om zich voor je open te stellen.

Evert Bergers
Evert Bergers
9 years ago

Wie of wat bepaalt of iets aan veroudering onderhevig is? Als iets werkt voor de een kan het een mislukking zijn voor een ander bedrijf.

Ik geloof nog steeds in combinaties van direct mail met codes gekoppeld aan digitale opvolging. Cross mediale marketing is niet verouderd

Peter Arends
11 years ago

“Interruption marketing” kan nog prima werken hoor. Het bewijs is een klant van mijn bedrijf, die het merendeel van zijn klanten via advertenties in de landelijke dagbladen werft. Het ligt aan je aanbod en doelgroep.

Daarnaast kan “interruption marketing” gebruikt worden voor de eerste stap in “permission marketing”. Je moet toch een keer toestemming krijgen en dat kan via een advertentie. Je moet wel weten wat je doet, dat wel.

Volgens mij geeft Seth Godin ook dit voorbeeld:
– een advertentie “verkoopt” een gratis video van een zomerkamp;
– de videoband “verkoopt” een kennismakingsgesprek;
– tijdens het kennismakingsgesprek wordt het kamp zelf pas verkocht;
De eerste stap is ook hier interruptie.

Ik weet uit eigen ervaring dat permission marketing beter werkt (goedkoper). Maar zeggen dat interruptiemarketing helemaal niet werkt, is te kort door de bocht.

Om terug te komen op “Op welke manier gebruik jij verouderde marketingtechnieken?”
Zelf gebruik ik bijvoorbeeld direct mail met een code gekoppeld aan een landingspagina (met een conversie van bijna 20%). En advertenties met een aanbieding (ook gekoppeld aan een landingspagina) zodat prospects in onze funnel komen.