Business Boost Video – Waarom ben je begonnen met ondernemen?

Op een bepaald punt in je leven heb je besloten om te gaan ondernemen. Of misschien ben je er nu over aan het nadenken om te gaan ondernemen.

Het is ten eerste heel belangrijk om goed te weten wat je beweegredenen zijn om te gaan ondernemen. Wat is jouw nummer één reden om een eigen business op te starten?

In de video hieronder laat ik je zien hoe belangrijk het is om te weten WAAROM je bent begonnen met ondernemen.

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht, waarom je jouw business bent gestart en wat het voor je betekent dat je nu bewust bent van dit inzicht. Wat ga je anders doen vanaf vandaag?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Thea van Dijk
10 years ago

De reden dat ik met mijn business ben begonnen is dat er geen betaalde baan/werkgever is in mijn lijn van werk. Dat had ik voorheen het liefst gedaan. Nu moet ik wel uit mijn comfort zone stappen en eigenlijk is dat wel leuk.

Door de Business Bootcamp ben ik gaan nadenken over welke doelen ik wil bereiken. Ben ik me meer gaan focussen op het ondernemen zelf en hoe dit vormgeven. Actief met marketing bezig zijn.

Mijn werk was een hobby en het is bezig een onderneming te worden.

Josephine Wierdsma
10 years ago

Vanaf mijn twintiger jaren wilde ik bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Een organisatie als Novib, wilde niet mijn fysieke inzet. In Denemarken nog met een project meegedaan wat helaas meer een sekste bleek te zijn dan een organisatie van mensen voor mensen.
Mijn bedrijf ben ik uit nood begonnen. Ik was erg slecht in mijzelf verkopen via sollicitaties en veelal paste ik slecht in de gangbare bedrijfscultuur, waardoor de looptijd van een baan vaak erg kort was. Daar was ik ‘klaar’ mee.
Door de jaren heen kwam de ‘oude’ golf om heel graag iets voor anderen te willen betekenen, en dan het liefst voor kinderen, langs. Ik liet hem dan maar voorbij waaien daar ik niet wist hoe ik dat op wat grotere schaal dan in je naaste omgeving kon realiseren. Soms schoot door een situatie opeens mijn passie weer omhoog en voelde ik de opwinding, energie en het verlangen weer oplaaien.
Door alle kennis die ik tot nu toe heb opgedaan via Open Circles, heb ik een bedrijfsplan kunnen maken met uit te voeren strategieen en hoop ik dat ik toch op een dag aan die intense passie intensief gehoor kan geven. Dat lijkt me een groot cadeau. Beperkend denken heb ik nog steeds, ook op financieel gebied. Ik moet nog veel groeien maar dat vind ik heerlijk en ik beloop nu een haalbaar pad.
Mijn focus voor de komende jaren gaat met name het inkomen zijn, dat loop hopeloos achter.

Esther Verwoord
11 years ago

To be free again.
Spiritually, Creatively, Financially.
There is no alternative, when you think of it. Not if you are the one who designs your future.
Even when I think of my biggest fear
(i.e. I WILL fail and then we WILL live on the streets and then I WILL die) I know that it’s the only way.

And believe me, I have tried them all.
Even the OstrichMethod. I really had to pinch that ostrich very hard. And he doesn’t like it at all. He prefers to keep his head in the sand hoping that all will be over when he comes up again.
Whát do you want to be over? Whát do you want to change?
You have to take a long and painful look at it to know the consequences of NOT acting and waiting for it to pass in order to take control of you life again.

Marina Schriek
11 years ago

FOCUS, FOCUS, FOCUS

Jeannette Bal
11 years ago

I started to help a friend and wanted to earn some extra money to have some financial freedom.

It started as a hobby for me and was a business for my friend.
The difference is that she is now financially independant and I am now starting up a business. Since than my passive income is growing and I will be financially independant too.

Simone Steppé
11 years ago

sorry even op nieuw,eerste paar zinnen horen er niet bij…

Ik ben afgelopen weekend naar Business Bootcamp geweest en heeft mijn ogen pas echt geopend,

Waarom vond ik mijn werk niet leuk en waarom lukte mij niet om een leuke relatie te hebben,waarom dacht ik altijd dat andere beter zijn dan ik..en leuker zijn dan ik..

Ja dat komt dus door je negatief denken…

Heb vanaf het moment dat ik thuis kwam,die gedachte eens omgezet in positifitijd
en jeetje wat voelt dat goed zeg.
Elke keer als ik positief denk komt er een glimlach op mijn gezicht
Dat is het eerste wat je moet gaan doen..
Wat heeft mij dat gebracht,dat zal ik je vertellen.
Heb al heel wat jaren mijn eigen kapsalon,en ben bezig om wat nieuws op te zetten definitief ontharen..
Maar ik praten er maar weinig over,omat ik in mijn hoofd had ,vind ik eng…
Nu ik positief aan het denken ben, begon ik in mijn enthousiasme spontaan te vertelen over mijn nieuwe uitdaging.
En het voelde helemaal niet eng..
Voelde super,en kreeg leuke reacties..
Dat is het begin van je netwerken,en heb ook nog gevraagd om hun email om af en toe leuke actie of nieuws brief toe te sturen,ook daar kreeg ik leuke reacties op..

heb mijn doel voor over een jaar.. Een mooie witte cabrio … Wie komt er naast me zitten..

Veron Goemans
11 years ago

Ik kom uit een ondernemers gezin, het zit een beetje in mijn bloed om een eigen bedrijf te hebben.
Toen ik mijn eigen bedrijf startte, was mijn belangrijkste doelstelling ‘meer geld verdienen in minder tijd’. Goede tip om voor elk kwadrant een doelstelling te formuleren. Dank daarvoor Nisandeh, ik ga aan de slag!

Leo van Veenendaal
11 years ago

Quadrant 1: onafhankelijk willen zijn een goede baan in het bedrijf ( werknemer met een goede opleiding, krijg een leuke baan)
quadrant 2: voldoening: ZZP’er
Quadrant 3: eigenaar van een systeem: gericht op geld
quadrant 4: investeerder: gericht op een grote bijdrage.

Lees het boek van Kiyosaki ( four quadrants) en hoor Nisandeh en je krijgt een verfrissend beeld hoe je naar de rechte kant van het quadrant van het passieve inkomen moet komen.

Veron Goemans
11 years ago

Dat lijkt mij een interessant boek van Kiyosaki dat je aanprijst. Dank voor de tip!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
11 years ago

Het ontstond door een boekidee, samen met een vriendin. We waren zo enthousiast dat we, voor we het wisten, opeens een bedrijf opgezet hadden.
Het is vooral vanuit mijn passie werken en een bijdrage willen leveren, waarom ik een onderneming begonnen ben, samen met het inzetten van al mijn kwaliteiten.
Met name door de info van Open Circles ben ik steeds standvastiger om ondernemer te zijn.

FInn Sesay
11 years ago

Ik zat laatst terug te denken aan wat mijn doel was voordat ik mijn (werkende) carriere begon, op school. Toen was ik helemaal gefocust op contribution and fulfillment, zie ik nu. Ik wilde namelijk in Afrika werken en dan liefst in ‘mijn werkveld’ (met mensen, therapie).
Dat geld ook handig is en de onafhankelijkheid ook om werkelijk dat te kunnen bieden en leveren, merkte ik pas toen ik het eenmaal (jaaaren later) deed.
Vreemd genoeg heb ik die droom, dat doel, jaren naar de achtergrond gedrukt en ben ‘gewoon gaan werken’ toen ik terug kwam in Nederland.
Maar het is me weer helemaal duidelijk geworden….
Ik stel me weer die droom voor van toen, met de ervaring en kennis van nu….
Finn

Hans Peeters
11 years ago

Allereerst de complimenten voor de uitstekende uitleg in het filmpje.

Hoe is mijn bedrijf begonnen?

Ik liep voor de opleiding Social Work stage bij een landelijke jeugdorganisatie. De organisatie waar ik toen al ruim 20 jaar actief in was als vrijwilliger op plaatselijk en landelijk nivo.
De stage was onbetaald maar dat vond ik niet erg omdat mijn ziel en hart bij die organisatie hoorde.

Tijdens de stage kreeg een andere stagiar met de zelfde opleiding een bepaald bedrag voor zijn stage en ik kreeg dat niet terwijl ik bijzonder veel voor die organisatie in het verleden had gedaan en betekent zelfs als landelijke voorzitter van een spelraad. Toen brak mijn hart en ziel. Toen ik thuis kwam zei ik
dat ik voor mijzelf ging beginnen en mijn eigen stageplek ging creeëren en dat heb ik toen ook gedaan. Niet op de 1e plaats om het geld maar om mijn eer gevoel. Ik voelde mij niet gewaardeerd. Ik was de studie begonnen om in de toekomst mede een burnout te voorkomen en in de hoop sociaal werk te doen dat beter bij mij pas als persoon dan de financiële business waarin ik overigens nog steeds een fulltime baan heb.

Nu bestaat mijn bedrijf 9 jaar en ben trots op wat ik bereikt hebt. Ik kan het financieel zo opbrengen dat ik 1 dag in de week hier aan kan werken en daarnaast de avonduren en de weekenden wanneer dat zo uitkomt. Het is dus nog steeds
grotendeels als hobby maar niet helemaal neer.

Ik ben nu de laatste maand hard bezig om de tips die Nisandeh geeft in de filmpjes/video’s etc. op te volgen.
Ik focus mij meer op mijn (potentiële) klanten dan voorheen.

Ik hoop dat dit binnenkort resulteert in nieuwe klanten en meer dagen workshops/trainingen kan gaan verzorgen (actieve business) en meer spelzeilen (passieve business, met een vleugje actieve business) ga verkopen.

Dit gaat mij lukken !