Business Boost Video – Geef jij je klanten wat ZIJ willen?

Geef jij je klanten wat ZIJ willen of wat jij DENKT dat ze willen?

In deze video hieronder laat ik je zien waarom het belangrijk is om je klanten te geven wat ZIJ willen in plaats van wat jij DENKT dat ze willen.

<

div>

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Geef jij je klanten wat ze willen? en wat betekent het voor je dat je nu bewust bent van dit inzicht?

Wat ga jij er aan doen om te zorgen dat je klanten krijgen wat ze willen in plaats van wat jij denkt dat ze willen?

En hoe ga jij er achter komen wat ze willen?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paul van Aarle
11 years ago

Voorheen dacht ik dat ik Kunst maakte en verkocht. Kunst waarin de visie van het bedrijf zichtbaar is. Sinds kort weet ik dat iets heel anders doe. Ik help een bedrijf om te voorkomen dat na het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe visie of strategie iedereen binnen korte tijd weer terug gaat naar ‘Business as usual’. Dat ik bedrijven help om hun visie op een plezierige, vrijblijvende manier helder in beeld te houden en er dagelijks weer even bewust of onbewust aan herinnerd te worden. En daarmee verhoog ik de passie en het plezier van vele werknemers. Sinds ik dat snap hoef ik ook niet meer te verkopen maar mag ik gewoon helpen.

Thea van Dijk
11 years ago
Reply to  Paul van Aarle

Mooi werk zoals je het omschrijft.

Thea van Dijk
11 years ago

Ik leer mensen hun aura te voelen en die van anderen. De meeste mensen vinden dit wel spannend. En als ze daadwerkelijk de workshop volgen lijken de mensen wel sponzen en willen ze alles horen wat ik te vertellen heb over de aura.

Rosalie
11 years ago

Een vriend van mij is website designer, en als een klant naar hem toe komt met al precies een idee van zo zo en zo, dan begint hij er niet aan, want de meeste klanten weten niet wat mooie vormgeving is, haha!

Kees van der Stel
10 years ago

Gezien het aantal recommendations op mijn linkedin profiel en nog meer aanbevelingen op mijn site heb ik de stellige indruk……;-) dat ik kwaliteit lever en dat ik geef wat de klanten willen. Die aanbevelingen zijn dan ook het belangrijkste zakelijke referentiepunt voor me..

Ik krijg deze aanbevelingen overigens voor zowel mijn coachings als mijn groepsprogramma. Ik lever kwaliteit door zorgvuldig en gestructureerd te werken en geen open einden toe te staan.Aan het eind van de coachingtrajecten is er ook altijd een (schriftelijk) evaluatie moment. Gemiddeld scoor ik meer dan een 8,5 op een schaal van 10.

Be the change yoy want to be. Kees

Erica
Erica
11 years ago

Als ik een klant lever wat hij wil, dan biedt ik helemaal geen toegevoegde waarde. Ik bied een klant wat ik denk dat hij nodig heeft. En dat is soms iets anders dan wat hij wil. Dit allemaal in goed overleg natuurlijk. Ben ik nu een afvallige?

Leo van Veenendaal
11 years ago

Via een blog probeer ik bij mensen reacties uit te lokken.
Het verhaal moet vernieuwd en uitdagend zijn.

Via google analytics kan je dan zien of je artikel effect hebt gehad. Via reacties probeer je klanten wat meer te bieden.

Klanten zijn gauw verveeld en willen echt iets “opmerkelijks”horen, wat niet altijd lukt.

Je blijft toch soms beperkt in je creativiteit, maar goed, …. er komt altijd weer een dag om dit cliche maar eens te gebruiken.

Hans Peeters
11 years ago

Ik probeer zo goed als mogelijk met mijn beschikbare middelen en creativiteit, zoveel als binnen mijn mogelijkheden ligt, mijn klant te geven wat mijn klant wil. Ik realiseer mij dat mijn mogelijkheden bepeerkt zijn om de klant precies te geven wat hij wil. Het wordt altijd een match en uitdaging om tekijken in hoeverre kan ik ijn klant het beste van dienst zijn.
Wie is mijn klant? Wat is mijn klant? Wat wil mijn klant?
Wat moet ik doen om mijn klant te bieden wat hij wil ook als ik hem dat mijn huidige prodecten en diensten nog niet kan bieden. Een mooie uitdaging met kansen op mijn producten en diensten uit te breiden evenals mijn klantenkring en netwerk. Dit met dank aan de wensen van mijn klant..
ik stond ooit met een stand op het spellenspektakel in Zwolle.
Ik verkocht door mijn eigen wereldspellendoos. ik demonstreerde de spellen op zelfgemaakte spelzeilen.
ik verkocht geen spelzeilen maar een wereldspellendoos.
Diverse beursbezoekers wilden juist spelzeilen. Nu maak en verkoop ik spelzeilen voor mijn klanten. Dank zij mijn klant steeg mijn (passieve) omzet. laat ze mar zeggen wat ze willen want alleen dan kan ik ze waarschijnlijk helpen.

Indra Radjkoemar
10 years ago

Deze stelling gaat niet voor iedereen op vind ik.
Als je een meubelzaak hebt is het belangrijk om een bank naar keuze en smaak van de klant te kunnen leveren.
Dat vind nog een makkelijke manier van zaken doen ook, maar wat als je werkt met cliënten.
Ik krijg bijv. cliënten die denken van hun hoofdpijn af te komen door hoofdmassages. Op zich is het niet zo’n gekke gedachte.
De eerste keer geef ik ze dat met de mededeling dat de hoofdpijn morgen terug kan zijn. Daarna vertel ik ze met welke behandeling de pijn wel weg te krijgen en de keuze is aan hun. Meestal denken ze diep na en gaan toch voor mijn advies.

Als ik cliënten precies geef wat ze willen, raakt mijn praktijk gauw leeg 😉

Reinier Bloem
Reinier Bloem
9 years ago

Om er achter te komen wat mijn klanten willen ga ik het ze vragen.

En dan luister ik heel goed naar het antwoord.

Vervolgens herhaal ik het in mijn eigen woorden en vraag ik bevestiging of dat inderdaad is wat ze bedoelen.

Josephine Wierdsma
10 years ago

Hier zit voor mij een groot vraagteken. Veel ontvangers van mijn dienst (ze betalen er niet voor) vinden mijn product erg goed en vinden het belangrijk dat het er is (lessen seksuele vorming voor 10-12 jarigen inclusief 2 ouderavonden over het onderwerp seksuele opvoeding). Echter aan het begin van de dienst zijn velen er van overtuigd (of zo presenteren ze zich) dat zij het eigenlijk niet zo nodig hebben, hun kind er nog helemaal niet mee bezig is, maar daar het al betaald is door de gemeente, doen ze er toch aan mee. Al snel kan ik velen van hen laten inzien dat ze het wel nodig hebben, zo ook hun kinderen, en zijn ze er ook erg blij mee wat ik hen biedt.

Dus, de meeste van mijn klanten (die de dienst ontvangen zonder te betalen) denken het niet nodig te hebben en ze denken ook dat hun kind het nog niet echt nodig heeft. Kan ik dan van zo’n groep, mogelijk ook betalende klanten maken door mijn vermogen ze snel een ander inzicht te geven, of wed ik inderdaad op een verkeerd paard? Ik krijg dit voor mezelf niet voldoende helder. Wie heeft hier wel een verhelderende gedachte over?

Reinier Bloem
Reinier Bloem
9 years ago

Beste Josephine,

Je klant is niet de groep mensen van je dienst, maar de gemeente. Die huurt je toch immers in?

Je hebt hier wel een hele mooie situatie. In principe doe je een soort Business Bootcamp voor je doelgroep: zij krijgen de dienst voor niets en jij wordt er voor betaald.

Voor jou is het de perfecte gelegenheid om potentiële klanten kennis met je te laten maken. Je kan de know-like-trust-you cyclus ineens met ze doorlopen.

In deze sessies kan je direct vragen aan je publiek waar ze nog meer behoefte aan hebben. Voor welke onderwerpen of waarvoor zouden ze bereid zijn om je te betalen?

Je zou een paar zaadjes kunnen planten gedurende je betoog of je kan een paar voorbeelden noemen van onderwerpen waarvan jij weete dat die spelen bij je doelgroep.

Verder kan je aan het einde van je sessies een sales pitch houden voor betaalde sessies. Je kan dan tevens een “irresistible offer” doen, waarbij je deelnemers een forse korting geven als ze zich direct inschrijven.

Tenzij je opdrachtgever je niet toestaat om een sales pitch te doen natuurlijk.

Hester Hool
9 years ago

Neem nog even de moeite want ik was iets vergeten (overigens gaat het in dit blog nu niet helemaal goed want ik ben alles kwijt wat ik voorheen geschreven had. Snap hier niets van maar dat zal wel aan mijn iPad liggen… of aan mij natuurlijk)

Of je nu een bank verkoopt of een behandeling dat maakt niet uit. Waar het omgaat is dat je een product afstemd op de behoefte van de klant. Het juist invullen van die behoefte zorgt ervoor dat zij ambassadeur kan worden. Heeft een klant hoofdpijn en zij denkt dat een massage helpt dan zal zij hierom vragen ookal is dat niet zo. Ik denk dan ook dat het de taak van de behandelend persoon is om de klant ervan te overtuigen dat zij beter product x kan nemen omdat daarmee haar kwaal echt weg zal zijn. (dus direct een tevreden klant)

Als men een tevreden klant wil is het volgens mij van belang dat de behoeften 100% ingevuld worden. Dit verteld een klant in 99% van de gevallen volgens mij nooit. Als je je werk goed wilt doen dan denk ik dat je hier je energie in moet steken. Als je aan iemand een bank verkoopt met 6 kleinkinderen die ieder weekend een dagje op de bank komen springen dan is het toch heel belangrijk dat je dit als verkoper weet anders kan je de bank niet naar eer en geweten verkopen.Een klant weet vaak niet dat een bank daar niet tegen kan en dus geeft zij dit ook niet aan. Je kan dan voorstellen dat het voor de klant beter is om bank x te nemen omdat deze hier tegen kan. Gevolg: direct én op lange termijn dus een tevreden klant. Dus informatie verzamelen is belangrijk, controleren of je haar begrepen hebt door feedback, informatie geven en feedback om te controleren of je op een lijn blijft met de klant en pas dan kan je je voordelen geven waarom ze product x of y beter kan nemen. Dat kost inderdaad tijd ja maar je wint wel een klant voor het leven want wie doet dit nu? Dit zie je vaak in het luxe segment mensen heel goed doen. Ze moeten wel want anders verkopen ze niets…

Als dit hele proces goed gedaan wordt dan gaat de verkoop ook door want ze heeft tenslotte in hele gesprek al aangegeven dat zij het met je eens is.De klant is gemotiveerd om het product te verkopen. gaat blij en met een handdruk de deur uit en verteld haar ervaring aan een ander….. Als je een product wilt verkopen waar de klant geen behoefte aan heeft dan verkoop je niets. Kees van der Stel zal waarschijnlijk goed zijn product afstemmen op de behoefte van de klant en weet dit waarschijnlijk ook goed te communiceren.

Dit hele proces heet bewust verkopen. Bewust verkopen is beter verkopen. Veel handelingen doen wij goed maar wij zijn ons daar niet altijd van bewust. Veel handelingen doen wij fout maar als wij er bewust van zijn zijn wij in staat het anders te doen.

Dus wat je ook verkoopt of dit nu een behandeling is, een pilletje of een dienst. Het gaat om inventariseren wat de klant wil, haar behoefte voor 100% weten (dus van haar hoofdpijn afkomen) en dan die behandeling geven waardoor zij geen hoofdpijn meer heeft.
Hoop dat dit een aanvulling is….

Hester Hool
9 years ago

Wat ik een beetje mis in deze conversatie, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen, is dat een klant naar mijn mening alleen een product zal kopen en weer opnieuw zal kopen en/of de verkoop ervan zal promoten (ambassadeur) als hij/zij de waarde voor hem inziet. Het product kan nog zo goed zijn, zoals Nisandeh zegt maar als de klant het niets vind dan zal je er bij die klant geen succes mee hebben. Van belang is naar mijn mening dan ook dat je eerst in gesprek met je klant komt en probeert te weten te komen waar de klant behoefte aan heeft. Een product heeft over het algemeen meerdere voordelen voor (verschillende) klanten. Om nu te weten te komen of het product dat je verkoopt aansluit bij de wensen van de klant is een degelijk informatief gesprek van belang. Ook dien je met regelmaat tijdens het gesprek te kijken of je samen op een lijn ligt zodat je aan het einde elkaar in positieve zin de handen kan schudden. De deal is dan gemaakt en naar beider tevredenheid.

Er zijn mensen die dit van nature op deze manier doen en zij zijn over het algemeen succesvol. Vaak heb je hier begeleiding bij nodig om dit goed te leren. Hoop dat ik dit goed verwoord heb en dat deze opmerking een waardevolle aanvulling mag zijn.

Gabriele van Doorn
Gabriele van Doorn
11 years ago

Okay, Nisandeh is erg kort en duidelijk over deze topic. So, lower your ego. Kan voor sommige kunstenaars best wel frustrerend zijn, maar het publiek zou er wel eens wel bij kunnen varen!! 🙂

Abdel R. Chraou
Abdel R. Chraou
9 years ago

De klant wil een goed en betrouwbaar advies.

Mijn stelling is dat een verpleger weet waar de beste specialisten zitten.

Dus als jezelf niet kunt leveren zeg dat je het niet kunt en stel iemand anders voor binnen je netwerk.

Judith Henstra
9 years ago

Ik ben nog niet zo lang bezig, maar bij mij en mijn klanten gaan er altijd eerst een paar emails heen en weer om er precies achter te komen wat ze nodig hebben. Wat mij opvalt, als ik zeg: dit kan ik niet (maar (iets anders) wel), dan lopen ze niet meteen weg, maar voegen zich vaak naar wat ik ze wel kan bieden. Dat vind ik echt geweldig!

Ook let ik op de search terms die mensen gebruiken om op mijn website te komen (heel interessant!).

Als ik wat meer (Twitter- en Facebook-) bereik heb, ga ik een enquête houden onder mijn potentiële klanten.

Joerka Deen
10 years ago

Doen waar je klant om vraagt kan goede business opleveren. Beter is om de klant te leveren wat hij nodig heeft om echt succesvol te worden. De sleutel is de behoefte van de klant expliciet of latent. Niet je ego