Business Boost Video – Wees bereid fouten te maken

Niemand vind het leuk om fouten te maken. Toch is het maken van fouten en bereid zijn om fouten te maken één van de belangrijkste elementen van het ondernemen.

In deze video leg ik uit hoe belangrijk het is om fouten te maken als je succesvol wilt worden.

En als je de video hebt bekeken, laat dan hieronder een comment achter met jouw inzicht. Ben jij bereid fouten te maken?

Welke fouten heb je als ondernemer al gemaakt en wat heb je hier uit geleerd?

Neem ook de tijd om ervaringen van anderen te lezen, te reageren en om nieuwe ideeën op te doen.

Én laat zoveel mogelijk mensen in je netwerk weten dat ze zich hier kunnen opgeven voor deze Business Boost Video’s!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Thea van Dijk
11 years ago

Ik heb geleerd dat ik naar mijn gevoel mag luisteren. Dit geeft goed aan of iets goed is en succes zal hebben. Bijvoorbeeld de tip om mijn klanten kaarten mee te geven om aan vrienden en kennissen uit te delen zodat ze korting kregen. Dit heeft mij geen nieuwe klanten opgeleverd. Wel kosten gemaakt en tijd geïnvesteerd in het maken en uitdelen van deze kaarten. Bij aanvang van het project voelde ik al dat ik dit nu nog niet moest doen ……

Marina Schriek
Marina Schriek
11 years ago

I used to be a perfectionist, but I found out it doesn’t work for me.
To begin with I ended in a burnout. Still I didn’t learn, so this happened twice. Then it started to dawn on me. Perfectionism is plain stupid it doesn’t bring me anything. It stops me from achieving things and and more important it is NO FUN at all!

So I got over it, started a successful business and made many, many mistakes. I still do and now I know that the willingness to make mistakes, brings me to places I could not even have imagined. I am more successful, I have more fun, more love and support in my live.
We call it: the art of failing forward. I can recommand it to you!

Ria Jekautz
11 years ago

Tja, ook ik heb nog wat van die perfectionist in me en ook ik maak niet graag fouten. A perfectionist creats a perfect nothing en grow up zijn twee zinnetjes die ik tegenwoordig naar boven haal als ik dreig te vervallen in mijn oude patronen. En op twitter schreef ik afgelopen week: Raap telkens wanneer je valt iets op. Want leren van je fouten, daar gaat het tenslotte om, zodat je andere, betere keuzes kunt maken

Karin van Toor
10 years ago

Heeft onze cultuur ons niet geleerd dat je geen fouten mag maken? Zeker als musicus wordt je er op afgerekend als je fouten maakt. Op het Conservatorium in Tilburg had ik een docent die ging schreeuwen wanneer je een fout maakte. Zo leerde ik mijn muren opbouwen. Nu ben ik erachter hoe je deze muren steen voor steen weer afbreekt en dat je best fouten mag maken. Sterker nog, wanneer je dit jezelf toelaat maak je juist minder fouten, omdat je nu van dat verlammende gevoel af.

Juist van je fouten kan je veel leren en er zijn een heleboel mensen om je heen die jou daarbij willen helpen. Je hoeft het ze alleen maar te vragen

Jeanet Locht
10 years ago

Hoe meer fouten ik maak, hoe meer ik leer. Ook toegeven aan jezelf dat het niet erg is om fouten te maken. Wie geen fouten maakt, maakt meestal niets.